New York

Hejsan allesammans. Det var ett tag sedan. Har varit väldigt upptagen med mycket skolarbete och sen så vill jag passa på att se New York när jag väl är ledig. Men här är jag!

I alla fall, vad har hänt sen sist? Väldigt mycket. Jag har alltså varit i New York i nästan exakt två månader nu. Jag har fått uppleva Halloween i staterna vilket var en väldigt kul upplevelse. Jag och min kompis gick ut på gatorna under Halloween-paraden som hålls varje år i New York. Det var så mycket folk att vi knappt såg något av själva paraden, men det behövdes inte. Bara att se alla kostymer på gatan räckte gott och väl. Speciell upplevelse att se så sjukt många utklädda människor på ett och samma ställe!

Sen har jag hunnit fylla år. 20 år fyllde jag igår faktiskt. Så nu är jag inte längre tonåring, vilket känns främmande. Fast konstigt nog känner jag inte nån stress eller panik över att "bli vuxen", vilket 20 kan verka som. För grejen är den att jag känner att jag faktiskt gör givande saker i mitt liv just nu. Hade jag vart hemma och tragglat på och inte direkt känt att jag gjorde något givande med min tid, då hade jag vart stressad. Men jag känner mig så sjukt tillfreds, nöjd och stolt över vart jag är just nu i denna stund att jag inte känner någon stress över att ha fyllt 20.

Har även hunnit med två svängar till Brooklyn Bridge, och jäklar vad den är mäktig! När man går på den, det bara känns som att man är i en film. Det är som för häftigt för att det ska vara sant. Och så inser man att det är sant, och då blir det ännu häftigare...

Mycket har hänt så jag kan inte beskriva allt, men en sista kul grej är att mina skridskor har blivit hitskickade från Sverige! Så nu längtar jag så mycket efter att få åka, ska försöka se till att det blir av i helgen.:)


Självklart så klädde även jag ut mig till Halloween. Och som ni kanske ser så valde jag Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany´s style. Kände mig väldigt elegant och gillade verkligen att leva mig in i rollen...;)

Och här har vi Brooklyn Bridge. Jag låter bilderna tala för sig själv, så sjukt mäktigt!

Okay guys, until next time,

Betty <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

New York, Vardag

Senaste dagarna har det varit mycket plugg men även mycket strosande och upptäckande i staden. Några saker jag upptäckt är min kärlek för Shake Shack som gör sjukt goda hamburgare och deras pommes är to die for. Sen att Halloween närmar sig, och som ni kan förstå är det en väldigt stor grej här i staterna. Pumpor och pynt i alla affärer. Ska bli väldigt spännande att få uppleva Halloween här när den väl kommer. Har även fått se en filminspelning som skedde på gatan utanför vårat fönster så det var morgonunderhållningen den morgonen. Hela gatan var avstängd och det var fullt med bilar. Sjukt kul att se! I alla fall, här kommer lite bilder från veckan!


Som sagt närmar sig Halloween. Mycket pumpor...

Detta är hur det såg ut när det var filminspelning på gatan utanför fönstret.

Har besökt vackra Bryant Park. Det var som att nån hade målat en tavla eller som en film med superklara färger. Overkligt fint...

En sväng till Times Square och Disney Store. Ja jag vet, jag borde skämmas, men det gör jag absolut inte. Man måste fasen få va ett barn ibland!

Här har ni alltså Shake Shack-maten. Vi har en supermysig park nära där vi bor och inne i parken ligger Skake Skack. Så otroligt mysigt att sitta i parken och käka.

Hoppas allt är bra hemma i Sverige eller vart ni nu än befinner er. Vi hörs!

Until next time,

Betty

Likes

Comments

New York, Vardag

Halloj! Idag är det fredag vilket betyder att jag har varit två hela veckor i New York. Känns dock som att jag varit här i två månader med tanke på alla nya intryck och allt jag hunnit göra. Helt otroligt hur stor staden är! Jag tänkte att jag skulle lista upp lite saker som jag har upptäckt, som jag finner intressant eller bara allmänt lite om New York.

Ljudet

Det är konstant ljud. Verkligen KONSTANT. Det är på riktigt när man säger The city that never sleeps. Tutande bilar, ropande människor, ambulanssirener, motorljud. Jag somnar till ljudet och jag vaknar till ljudet. Det går som inte att komma undan oavsett om man är ute eller inne. Men jag som vant mig, finner det ganska hemtrevligt på nåt sätt...

Pumpkin spice

Du finner Pumpkin spice-smak i ALLT. Flingor, choklad, kaffe, pannkakor, våfflor, gröt etc etc. Jag vet inte vad det är för fel på människorna här som gör dom så besatt i smaken haha. Jag har smakat pumpkin spice latte och det var absolut gott men så otroligt gott att jag vill ha det i allt vet jag inte.

How are you?

Jag vet inte hur många gånger jag får höra och säga denna fras. I matbutiken, till mina klasskompisar, till lärarna, till mina lägenhetskompisar. Det är nåt man gör bara. På samma sätt som vi bara säger Hej i Sverige så säger man Hi, how are you? Visst det kan verka som att man bara säger det utan att man bryr sig om svaret, men vet ni vad? Jag gillar det! Det känns som att man blir sedd och att det blir en gemenskap. Något jag tycker vi borde börja göra i Sverige också.

Okej det var allt för nu!

Until next time

Betty

Likes

Comments

American acadamy of dramatic arts, New York

Nu är jag alltså här! Det är på riktigt! Jag bor i New York och pluggar på Amerikan Acadamy of Dramatic arts. Helt sjukt! Väldigt svårt att ta in, det känns otroligt!

Jag hade tänkt berätta mer sen om resan och hela proceduren med registrering och annat, utan nu tänkte jag bara göra en kort uppdatering att jag lever och har kommit fram ordentligt:) Här kommer också lite bilder som jag har tagit då vi strosat runt i denna otroliga stad.

Utsikten utanför vardagsrumsfönstret.

Låt mig presentera min nya granne - The Empire State Building

Har även hunnit en sväng till Times square. Vi hade inget att göra en kväll så vi tog en 10 minuters promenad till Times Square. Kan ni fatta hur sjukt det är?! Att kunna ta spontanpromenader till Times Square? Som sagt, svårt för mig att ta in...

Denna byggnad är väl också känd? Har inte riktigt koll men den är också min nya granne:)

Detta var bara lite få bilder och en liten del av allt jag har hunnit göra. Har bland annat fått en tour kring Broadway och historien kring många av teatrarna, men det får berättas mer om nån annan gång. Nu i början av skolan har vi så kallad orientation, där vi få lära känna skolan och lärarna och även lära känna varandra. Många trevliga människor så det känns super!

I alla fall, jag har massor att berätta så hoppas att jag får möjlighet att göra det snart.

Until next time

Betty

Likes

Comments

Sitter hos farmor i Stockholm, om nån timme kommer min farbror som ska skjutsa mig till flygplatsen. Sen flyger jag till New York. Känslan just nu är jättekonstig. Är räddare än nånsin samtligt som jag känner mig modigare än nånsin. Jag fasar mest inför hela proceduren på flygplatsen, har alltid tyckt den är jobbig.

I alla fall, idag har jag hunnit ta en kort promenad för få röra på mig lite då jag vet att jag har många timmars sittande framför mig. Och för att få andas lite Sverigeluft för sista gången på länge.

Nästa gång vi hörs är det troligtvis från andra sidan Atlanten!

Until next time

Betty

Likes

Comments

Vardag

Hej! Jag, mamma och Clara tog en promenad i byn och nu känns det på riktigt att det är höst. Det har varit en superfin dag som nästan känts som sommar, men det var som lite kyligare ändå. Men det gör inget, för jag har alltid älskat hösten. Det är så frisk luft och så fina färger, och känns som en nystart på nåt sätt.

Jag kommer sakna såna här saker, som att ta promenader i naturen som ligger precis utanför dörren. Att andas den friska luften och njuta av alla öppna vyer. Det är svårslaget! Men jag ska försöka ta tillvara på det så mycket som jag bara kan innan jag far till New York (bara 13 dagar kvar nu!!!)

Hoppas att alla får en trevlig kväll!

Until next time

Betty

Likes

Comments