Den första delen av Champions league semifinalerna är nu avklarade och vi fick se ett chansfattigt möte på Etihiad stadium i Manchester. Och den största snackisen var att Skytteliga ledaren och hela turneringens spelare Cristiano Ronaldo dryga timmen före avspark kastade in handduken. Det var så klart ett avbräck för hans Real Madrid men vi kommer till det senare. Det andra mötet spelades i Madrid på ett fullsatt Estadio Vicente Calderón med en härlig inramning. Där det svängde betydligt mer och ett drömmål tidigt i första halvlek satte tonen.

Manchester - Real Madrid

Matchen som kanske inte går till historien som den mest chans rika och intressanta matchen för någon neutral fotbollsåskådare. Faktum är att i första halvlek hade inget av lagen ett enda skott på mål. Knappt någon målchans heller, Det närmaste en målchans var Karim Benzemas försök att skjuta bollen ut ur arenan och springa en homerun. Annars var det väldigt händelse fattigt. City ägde första halvlek och hade mest boll medans Real Madrid försökte kontra på höger kanten där Walesaren Gareth Bale huserade. I andra halvlek tog Real över mer och mer, man skapade chanser och hade inte City haft en storspelande Joe Hart mellan stolparna hade det kunnat blivit många bollar i nät för Madrid klubben. Det största läget fick en portugis, men med Real ögon tyvärr fel portugis, den farligaste chansen fick Pepe. Han tog emot en skarv från en hörna och var helt friställd med City målvakten men sköt mitt i magen. Ska såklart vara mål i ett sådant läge. Matchen slutar 0-0 och det är fördel Real Madrid inför returen nere på Santiago Bernabeu.

Men den stora snackisen, som vanligt skulle handla om en viss spelare, en viss portugis. Cristiano Ronaldo. Spelaren som gjort flest mål i årets turnering och kanske den viktigaste spelaren för sitt lag. Han skadade sig i en liga match tidigare hemma i Spanien. Men han reste med resten av laget upp till ett spänt Manchester. Där man kunde ta på känslorna, det var viktigaste matchen i klubbens historia. Men tillbaka till Ronaldo. Han var med på bänken och funderingen jag fick var hur det skulle påverka City spelarna. Skulle dom bli nervös? Lättade att han sitter på bänken? Eller rädda av hans närvaro? Jag lyssnar mycket på Erik Niva, och i Champions League studion 2014 när det var en liknande situation då Real mötte Dortmund sa han en väldigt rolig men framför allt intressant sak, han berätta att indianerna tog sin döda hövding och satte upp honom på en häst för att skrämma sina fiender i krig. Igår försökte kanske Real Madrid med samma metod. Och igår var Ronaldo den döda hövdingen, men till skillnad från indianernas, återuppstår Madrids hövding och är stridsklar till nästa krig.

Atletico Madrid - Bayern Munchen

Matchen som öppnades i ett högt tempo och ett dröm mål av Niguez Saul i den 11:e minuten. Den unge spanjoren sprang slalom mellan Bayern spelarna på Ingemar Stenmark manér. Chanser saknades inte och Antoine Griezmann hade bästa läget efter målet att öka på till 2-0. Den Franske anfallaren kom halv fri men Martinez störde honom tillräckligt för att Neuer kunde styra ut bollen till en hörna. Efter målet tog den tyska klubben över mer och mer och man hade mest bollinnehav dom första 45. Men utan att några riktigt farliga lägen skapades. Närmast var Chilenaren Arturo Vidal som hade en nick som hade kunnat ställa till besvär för målvakten Oblak, det blev hörna av situationen tillslut. Andra halvlek startade som första slutade. Bayern höll i och styrde och det riktiga chansen kom 10 minuter in på dom sista 45. Då backen David Alaba tog ett avslut långt utifrån straffområdet och prickade ribban. Kort därefter hade en annan Bayern back ett bra läge då Martinez nickade ner en hörna mot Oblaks vänstra stolpe, men den slovenske burväktaren hann ner och greppade den. Bayern tryckte på men fick inte in bollen och Atletico plockade hem segern med 1-0. Fördel Madrid klubben inför returen i Tyskland på Allianz Arena, men se upp för tyskarna som är väldigt starka på hemmaplan

Jag fascineras väldigt mycket över Diego Simeone och hans Atletico Madrid, hur dom kan stå emot och vara så disciplinerade mot alla stor lag som på förhand räknas som dom stora favoriterna. Kan det vara så att vi underskattar Simeone och hans manskap? Kanske till och med så att vi borde räkna dom som favoriter i fortsättningen. Dom slog ju trots allt ut dom regerande mästarna Barcelona. Man ser verkligen hur engagerad och energifylld Simeone är. Jag får känslan att han inte bara coachar laget, han är en del av laget. Utan Simeone, vem vet hur laget från huvudstaden hade sett ut då. Hade dom varit på dom här höjderna dom är på? Troligtvis ja, dom har en bra trupp. Men att dom skulle vara med och slåss om titlen i högsta grad under flera säsonger. Det tror inte jag, och jag är säker på att jag får medhåll från många. Vem vet, det kanske blir ett Madrid derby nere på San Siro. Men det är 90 minuter fotboll kvar, 90 helt avgörande minuter.


Axel Gisslen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments