Header

Jag kan inte förklara hur fantastiskt denna människan är. Att sjunga samtidigt som att dansa som en galning (försök göra de dansstegen hon gör, jag ser helt knäpp ut) och sjunga samtidigt som att kunna andas, det kallar jag fan en riktig sångare och uppträdande. Hon sjöng först på taket och hoppade ner till scenen, alltså!!!!!!!!!!

Hon har precis släppt datum för hennes världturné. Jag skakar. Om jag inte får biljetter, nä. nä. det ska inte hända.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Låter som en tråkig svensk men fan vad jag saknar sommaren. Äta pizza på stranden. Varm sand mellan tårna. Doften av friska vindar och konserter. Jag behöver verkligen värme, kramar, besöka stränder, rosé och jordgubbar. Hmm..

Likes

Comments

Tjena. Idag är det torsdag, mitt i veckan. Jag håller på att skriva klart ett arbete så jag kan börja med nästa grej. Just nu har jag en kurs med typ massa uppgifter samtidigt. Typ 5? Det är vid sånna tillfällen man bara vill lägga sig ner på marken och ligga där..... tills.. man inser att det inte är smart längre. Hemtenta, rapporter, salstenta, statistik, låtsas-skriva-ett-examensarbete uppgift. Det kräver disciplin. Jag kan lungt säga att jag inte är uttråkad. Jag har ingenting annat att skriva om eftersom mitt liv cirkulerar kring detta hela tiden.

Jag ska försöka gå ut att jogga idag trots att det var minus två grader i morse. Jag har köpt ett nytt joggingsätt till mig själv som är så varm och mysig att ha på sig! Med reflexer dessutom. Det är ju helt kolsvart ute vid kl 17 så får se hur det blir med motionen.

Nu forsätter jag att slakta plugget. Kramis

Likes

Comments

​Jag tänkte berätta om min resa från att bli extrem köttälskare till att vara vegan. Denna resa har verkligen varit en process och.. lång. Det började väl främst i högstadiet då jag tänkte på det här med att bli vegetarian. Jag var medlem på en sida där jag såg en vegetarian dela flera videoklipp om hur djur plågades för att delar av djuret skulle hamna i ett paket som vi senare köper i affären. Det första klippet jag såg var på kor som sattes i någon sorts maskin för att hålla fast de så man antingen kunde skära av pulsådern eller använda en bultpistol. Genom den processen såg man att djuret var medvetande väldigt länge. Flera minuter efter. 
Då i högstadiet försökte jag äta allt mer vegetariskt eftersom det alltid var så mycket över av det på matan. Egentligen behövde man något intyg för att äta det men jag tog ändå. Tyvärr kommer jag aldrig glömma så ont jag fick i magen av sojakorvarna vilket jag också fick för ett halvår sen. Men jag åt alltid mycket sallad.

Juste. När jag gick i ettan i Ungern minst jag en kille som redan var vegetarian då. Han var så godhjärtad, snäll och smart. Även smal och blek. Och det är han än idag. I alla fall, så hade vi än lärare som jag hatar så mycket. I Ungern får lärarna säga vad dom vill och han mobbade exakt alla. Där var det redan så mycket press med betyg o så vidare. Han slog sin dotter i korridoren en gång då hon bara fick VG istället för MVG. Ja, i alla fall. Så tvingade han alltid den här killen att äta kött. Han bara grät för han vägrade stoppa i sig delar från djur. Han grät och grät. Han fick inte gå ifrån bordet förens han åt upp halva. Hemskt. Vi hade ingen röst.

Sen hos mina föräldrar var det inte mer med grejen. Ungersk familj. Där äter man kött, det finns liksom inget alternativ. Kött med kött. Korv med korv. Min mamma har alltid lagat maten och jag har knappt fått vara i köket när jag var yngre. Jag har alltid haft en väldigt jobbig relation till mat då jag mest varit isolerad på mitt rum under tonåren. Att bli kallad tjock var vardag. Ful. Äcklig. Fet. Det reagerade jag knappt på. Jag började träna men uppnådde inga resultat. Jag svälte och åt. 

Sen i gymnasiet blev jag laktosintolerant. Då uteslöt jag allt med mjölk i vilket är verkligen jättemycket. Nästan allt innehåller skummjölkspulver. Jag skrev även ett gymnasiearbete om hur ohälsosamt mjölk var och att det kunde orsaka akne och benskörhet. Jag började öppna mina ögon ännu mer och började läsa på som en galning. Det veganska utbudet har ökat enormt i affärerna. Då började jag med köttersättande produkter som främst är baserade på sojaprotein. Sen ett halvår efter det insåg jag att jag var allergisk. NAJS GOOD LUCK VEGAN liksom. Runt denna tiden började jag även börja handla min egna mat. Vilket fick bli mycket från grunden. Jag använde liksom mina egna pengar på mat!! Då börjar man tänkte efter mer vad man köper och stoppar i sig. Jag älskar att handla i matbutiker. Jag är ganska bra på att veta vad allt innehåller nu så det är ganska lätt att få ihop en nyttig, näringsrik och billig maträtt. 

Idag är det fortfarande svårt för folk att förstå vad jag äter, speciellt på middagar. Att folk börjar argumentera och försöker tvinga mig att dricka mjölk och framstå som en idiot för att jag inte äter animaliska produkter. Det gör mig otroligt ledsen att folk är så tvungna att trycka ner mig, fast egentligen bryr jag mig inte för jag är lyckligare än någonsin. Jag orkar inte ta upp en föreläsning varför jag gör som jag gör.

Vanliga frågor:

1. Varför är du vegan? 
Svar: För jag hade inte klarat av att döda ett djur själv. Om man vill äta bacon så tycker jag att man ska kunna ha stake för att döda en gris och fixa sin egna mat. Folk tar alltid upp det här med stenåldern o bara "JA vi har ätit kött sen 5000 år tillbaka!!!". Visst har vi det. Eftersom på vintern för 5000 år sen hade vi inte så mycket  val. Då fanns det inte all möjlig frukt o grönt som importerades från andra varmare länder? Men nu kan vi gå till affären och plocka på oss allt möjligt. Varför skulle jag då välja en entrecote som har plågats hela sitt liv, inte sett solljus, stressad, och haft världens minsta bås att stå i för att bli ett paket köttfärs? Jag hade kunnat rabbla på hela dagen, gah.

2. Varför äter du inte grillad kött? Hade du ätit det om det var stekt?
Svar: Varför smakar du inte på din hund? Den ser ut o vara fet och god.

3. Varför dricker du inte mjölk?
Svar: Jag är 20 år gammal. Minst tyvärr inte när jag slutade dricka mjölk. Fråga min mamma.
Visste du att en ko som precis har fött sin kalv får aldrig mer se sin unge för att vi ska kunna få lite fil och ost till frukost? Kalven blir kalvkött. 

4. Varför är du så jobbig?
Svar: Varför är du så ignorant? 

Likes

Comments

​Jag vet att jag ser blek ut på bilden. I don't give a damn

Likes

Comments

Likes

Comments