​Jag hatar dominanta personer, har råkat ut för såna, och dom är det värsta, har levt med såna. Och det var dom som gjorde jag tog till flaskan för att våga, orka leva. Men insåg inte från början att jag skulle bli fast sen av alkoholen, man tänker inte långsiktig då, utan man tänker bara för dagen, att få tag på alkoholen och att orka ta igenom problemet och att orka bli nedtryckt av dominanta personer.

Inte tänker man heller att man skulle gå ifrån personen, nää man stannar kvar hos dom och försöker härda ut och tro det blir bättre sen. När jag väntade första barnet, så tänkte jag att det blir bra sen, men huja då vad jag bedrog mig, när man kommer hem från BB så var det bombnedslag i lägenheten, flaskor överallt, disk som svämmande över, inpyrt cigarrlukt, ja han hade haft fest för att han har blivit pappa, han tog alla pengar jag fick av min pappa för att köpa hem saker till babyn, vagn o blöjor och lite annat, inge mat fanns i hemmet, ville bara gråta, trött efter en jobbig förlossning, ville bara lägga mig, men fick börja städa upp allt, han låg i soffan med lilla babyn och rökteSen plocka bort julen och ut med granen, herregud, och tvätten, helt slut, ja jag var som en hembiträde, skulle ta hand om hans son också.

Så jag var som en zombi, hemma, längtade faktisk till jobbet, för han jobbade inte heller, och inte gjorde han nått som hjälpte mig, utan låg där på soffan hela dagarna.

Styrde och ställde hemma, det gjorde den andra personen också, inte från början med sen fick jag uppleva en ny domninat person hemma, när dom drack så blev dom som förbytt, slängde ut hemska ord, och skrek o man kröp ihop bara, dom var båda en helt annan person, en djävul säger jag bara, dom var kall o hård, och krävde massa saker, gör det och jag skulle inte säga något, dom var bäst och klokast, jag var dum.

Mer om dominant.......

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Tänkte härom dagen om orden, ja ord som gör ont inom sig, ord som jag fått höra om och om igen under mitt liv som alkoholist tex:

Hon hör inget, hon är alkoholist, hon kan inte ta hand om sina barn, kan inte aktivera dom men det kan jag, hon är dum i huvud, har inge hjärna, jävla hora, du är bara i vägen, bara råa och hårda ord, hela tiden man har fått hört det, inga mjuka ord.

Inte konstigt att man tog till flaskan, var så rädd och nedtryckt, idag lever jag ensam med min hund, trivs så bra här, och känner mig lugn och harmonisk, söker inte någon heller. Men ibland känner jag mig ensam på kvällarna, vill ha någon att prata med, sitta där med tända ljus och känna mig behövd av nån som verkligen tycker om mig, men det är ju en dröm, och det ska vara en drogfri människa, med det får tiden visa sig, har inte bråttom alls, trivs med mitt nya liv idag, känner mig stark och vågar ta tag i saker och ting.

Lite kort om mina tankar en söndagsmorgon.

Var rädd om er, livet är kort.

Likes

Comments

​Ja när man missbrukar så är man ett offer, och en missbrukare gör vad som helst för att få pengar till drogerna, man stjäl, ljuger, manupelera andra, skyller ifrån allt. Listan kan bli lång, men vad har jag gjort för att få pengar till alkoholen då?? ja jag stal, inte pengar, dom lånade jag jämt varje månad, betala tillbaka, låna igen, men ibland blev man bjuden på alkoholen, då blev man super glad, slippa köpa då. Men jag stal alkohol, av mina föräldrar, min bror, mina suparkompisar, kunde inte låta bli att stjäla, det var hemsk, men man gör ju vad som helst för att få i sig alkoholen. Pengarna gick i första hand mat till mina barn, och mina djur, jag brydde mig inte om att få mat, var man hungrig så drack man och då fick man ju inget hungers känsla.

Men idag är jag en vinnare, så nu har man nästan gått igenom av  sitt gamla liv, allt finns nedskrivet, känner efter om jag har nått mer  insidan av min kropp som ska ur mig. Det känns bra inombords faktisk, ilskan har börja lägga ner sig, men har fortfarande taggar kvar utåt mot vissa, och det lär nog ta sin tid, kan liksom inte förlåta ännu, men jag är inte samma Bettam idag, är stark person och är reda för nya utmaningar i livet, men tar dagen som kommer ännu. Skynda långsamt så att säga.

Var rädd om er, ta vara på livet!

Likes

Comments

Som ni vet som jag skrev tidigare att jag fick en ångest attack på väg till jobbet, hjärtat slog helvilt, jag mådde illa och trodde jag skulle dö, hade inge aning vad det var som hände, men någon hjälpte mig så jag kom hem, sen fick jag ta kontakt med psyk, för jag kunde inte gå till jobbet, och inte gå ut, berättade det för mina föräldrar så dom hjälpte mig till psyk så jag fick prata.

Fick medicin mot ångest som gjorde att jag mådde ännu sämre, tur jag hade vinet som jag tog, det hjälpte mig faktisk, sa aldrig för psykologen att jag drack alkohol, tänkte att det behöver hon inte veta, men fick gå på samtal och mycket handlade mest om mina döttrars pappa, hur han behandlade mig och att jag hade sån dålig självförtroende, jag hade skilt mig från honom och bodde i en egen lägenhet med mina båda döttrar, kändes så skönt att få rå sig själv, ingen som skrek åt mig. Men ångesten gjorde mig rädd, blev sjukskriven ett tag, kunde inte stå i kö på affärerna, då höll jag på att svimma, våga knappt ta promenad till mina föräldrar, mina döttrar bodde då jag mådde sämst hos dom, ibland skrek jag på nätterna, fattade ju ingenting, blev helt utmattade.

Min bror hjälpte mig på affären så jag kunde handla hem varor, fick jag panik fick han ta över, och sprang ut och kippade efter andan, gå på systembolaget var ett helvete, stå där i kö och började svettas, skakade, ibland måste jag ut och lugna ner mig och röka, sen in igen, det var en pärs att gå igenom allt detta, ofta blev det att min bror handlade åt mig, klarade inte av detta, tänkte herregud ska jag ha så i resten av mitt liv.

Det enda som hjälpte mig var vinet då fick jag mod och blev lugnare, klart man hade ångest varje morgon, men tänkte ta en tablett så går det över, fick börja jobba lite smått, då drack jag aldrig, ibland klararade jag inte av jobbet, dom var snälla och sa att kom när du orkar, kunde sitta där 1 timme, sen måste jag gå hem, eller gå kunde jag inte, det var min pappa som skjutsade mig och hämtade mig varje gång jag skulle på jobbet, så där levde jag i flera månade nästan 1 helt år tog det innan jag kunde stå i kö och åka buss och hiss, fick lära mig att hantera min ångest och att man dör inte av attackerna, blev bättre o bättre, men vinet det höll jag på med ff, och det var ju min medicin som hjälpte mig hela tiden, ja för stunden, men när jag kände paniken så tog jag mig vin då.

Ja att ångest och alkoholen hade en visst verkan tillsammans, det visste jag inte förrän flera år senare, fick hära att det är alkoholen som är många ggr orsaken till ångest attackerna, men kunde ju tackla ångesten då. Idag har jag sällan ångesten, och idag törs jag göra saker utan alkoholen, tack o lov för detta- Var rädda om er.

Likes

Comments

​Det finns massor med olika droger, knark, alkoholen mm, ja och dom som tar droger har en stämpel på sig att man är missbrukare, det kan man inte komma ifrån, egentligen när man börjar med missbruket så är man sjuk, och ofta när man börjar med det är att nått har hänt tragisk i sitt liv som man inte kan bearbeta sig med, då tar man till droger för att man upptäcker att det blir lättare att glömma saker o ting, egentligen behöver man hjälp men många ställer inte upp att hjälpa när det har kommit långt med missbruket, fel att vända ryggen till, som jag skrev förut.

I mitt fall som alkoholist tog jag till vinet för mitt dåliga självförtroende, blev ju nedtryck av vissa personer som jag inte kan förlåta idag, hatar när folk är egoist, det är dom själv som behöver hjälp faktisk, deras handlingar och ord kan såra nån fruktansvärt, och detta sitter hårt i min själ. Egentligen skulle man sätta sig ner o prata med dom personerna och berätta hur man blev behandlad, men tror inte det lönar sig idag, jag lever mitt liv just nu som nykter alkoholist, är glad idag att jag funnit ro i kroppen, men tankarna finns där ändå.

Försöker varje dag att bearbeta mig själv, ja det är inte bara att sluta med droger, och vips så är man färdig, nä det är en lång resa faktisk, tar nog kanske flera år, ja 3 år har gått för mig, men är ff inte helt återställd. Jag tar dagen som kommer, och jag vill aldrig hamna där igen på ruta 1, nää vill leva nykter, och kunna veta vad jag har sagt och att jag står för vad jag säger. Ingen ska kunna säga, ja du var så full igår så du minns väl inte vad du har gjort och sagt, det är det som är så hemsk att inte veta vad har jag gjort, och det är dit jag inte vill hamna igen.

Ni som läser mina bloggar, får gärna dela med er mina bloggar för andra, kanske nån som läser detta är missbrukare och kan läsa att man inte är ensam om missbruk, nää vi missbrukare som vill leva normanlt liv är en familj, vi måste hålla ihop och hjälpa andra som behöver hjälp, vi förstår vilket helvete man är i, vi är faktisk proffs på det.

Ha en underbar dag ni andra och var rädda om er.

Likes

Comments

​Ja vågar jag eller inte, hade många ggr tankar att sluta med alkoholen, men dagen efter näää jag vågar inte, var ju så van att ha alkoholen som gjorde mig stark i vissa situationer, var ju rädd för allting runt omkring, måste ju ha alkoholen imig, hade sån skön känsla som strömmande in i min kropp, och det vlle jag inte vara utan. Var ju så beroende av vinet, så jag måste bara ha det. Och ju mer jag drack dessto skönare levde jag i ruset, allt bara flöt omkring, ibland svävade jag, bara skrattade, men jag grät mycket, men livet var mycket enklare då.

Jag var helt enkelt rädd för hur mitt liv skulle bli som nykterist, hade ju aldrig upplevt att vara nykter, visste ju ingenting, så därför vad jag rädd för att sluta. Tänkte många ggr hur ska jag klara mig utan vinglaset på diskbänken, som stod där när jag lagade maten. hur ska jag möta folk och våga prata i nykters liv, hur ska jag kunna gå på restaurangen och vara nykter, visste ju inte hur man skulle uppföra mig, herregud, det var så mycket tankar runt om mig att våga ta steget.

Ja det var ju mitt självförtroende som spelade mig spratt, och i min hjärna sas det näää sluta inte, du får ett tråkigt liv, sitta där utan alkohol.

Men så började jag tänka på mina döttrar och vad lite jag såg dom, jag känner inte dom, inte klokt detta, har fött dom till världen och inte känner dom, vet inte deras tankar, hurdant liv dom hade? vad gjorde dom för kul, ja JAG VISSTE INGENTING, sen mina barnbarn, hur är dom som, hur går det för dom, och jag kände inte dom heller. Tänkte vilket jävla liv man lever i just nu, så kom jag ihåg varför min yngsta dotter tog avstånd från mig, jo jag var ju alkolist, nu börjar allt falla på plats, ville inte erkänna att jag är ALKOLIST, näää nu jädrans var det vara nog med detta helvete, så jag satsade allt för att komma tillbaka till ett normalt liv.

Tack o lov var det för deras skull jag kämpade vidare, ville ha ett normalt liv och våga stå för vem jag är och vad jag säger, fick ju enormt stor hjälp och en stor stöd av dom runt om. Idag är jag tillbaka, och det roliga är att jag lever för dagen och njuter för varje dag som går, tack för att ni finns mina döttrar, JAG ÄLSKAR ER <3

Likes

Comments

​Ja det är en stor fråga, dom säger att man ska förlåta det förgångna och gå vidare, det vete faan om jag kan, förlåta mig själv, ja det har jag börjat nu, men förlåta för handlingar som var förut, jag vet jag var sjuk, och kunde inte tänka klart. Älska sig själv, ja det är också svårt, men det börjar läkas mina sår inombords just nu, men förlåta personer som gjort mig illa, det kan jag inte ännu, det har jag svårt med idag, sen förlåta alkoholen också, men det är jag som måste bearbeta detta med alkoholen, men många personer var otroligt dum mot mig, nedvärderade mig själv och min kropp, ja hur gör man för att kunna gå vidare med det i framtiden, det vet jag inte ännu. Detta med dom personer kommer dräja väldigt väldigt lång tid om jag nu förlåter dom så att säga. Killarna som jag träffade på sexsajten, dom kan jag förlåta för det var ju jag som bjöd in dom.

Människan ska prövas sägs det, men detta liv som jag har haft är ju inte att prövas i mitt liv, nää men jag valde personerna själv, så det var ju mitt beslut, men sen när man upptäcker vilka dom egentligen var så blev man rädd, först vågade man inte, tog ju vinet för att våga, det är fel att man måste göra så, men om jag inte träffade flickornas pappa, då hade jag inte mina döttrar idag, ja då skulle livet vara annorlunda. Men idag vill jag inte vara utan mina flickor, så det var tur jag träffade deras pappa, men sen dom andra då? ja heregud säger jag bara.

Jag man går ju och har massor med tankar, tänk om livet var annorlunda, hur skulle mitt liv vara som, ja den fråga kan man aldrig få svar på.

Jag skyndar långsamt för att läka mina sår, tar dagen som kommer, livet är som en berg o dalbana, men det är ju för andra också, är ju inte ensam, är inte ensam att vara nykter alkolist, men jag jobbar vidare med mitt nya liv idag, vi hörs och var rädda om er. Livet är kort och njut bara ni kan.


Likes

Comments

​Ja jag vill skrika ut till hela världen att jag är så glad, mår bara bättre och bättre, jag vill skrika ut att jag är så stolt över mig själv. Det är JAG själv som har kämpat med min kropp mot alkoholen, ja men det har varit tufft att sluta första året, men det gick faktisk. Trodde aldrig jag skulle klara av detta.

Tånkte på när jag såg på TV 4 fakta som går varje dag, Uppdrag:missbruk, där får man följa människor med deras droger och hur dom får hjälp med behandling, tänkte på flickorna som prostiurade för att få ihop pengar för att köpa droger, jag själv tog aldrig betalt när jag hade killar som kom hem, men det kunde ju vara vilken idiot som helst, någon hade kunnat misshandlat mig, kanske jag inte levde idag, där är man glad idag att man lever, och ingenting hände med massa okända karlar.

Ja mitt liv har varit väldigt mycket, men skönt att få skriva av sig, det renar min kropp, har nu på datorn istället för inom mig, känns lättare att leva nu och andas, inge ångest.

Jag vill idag mycket, men har så bråttom, har missat så mycket i mitt liv, idag vill jag göra allt jag missat av livet. Men jag skyndar långsamt, tar dagen som kommer.

Likes

Comments

Igår pratade jag och kuratorn som jag går till om rädslan, jag tog alltid vin inför olika rädslor, var rädd för massor och vinet styrkte mig att våga göra något. Jag var en planerare, måste veta i förväg också om det skulle hända nått nytt då måste jag ta vinet, om det kom förslap pang bom, då blev jag så nervös och svettig, hjärtklappning, detta klarar jag aldrig, det var en pärs när man inte fick ta vinet till hjälp.

Sen var jag väldigt styrd av klockan, hade ju tider när jag kunde börja med att ta vin, det var från början av min tid som alkolist, kunde styra lite att inte ta en annan tid, men kollade klocka hela tiden när man fick börja, inte klokt detta, men på slutet då sket man i vad klockan var, man drack ju så fort man vaknade och stupade i sängen när man var dyngfull. Ibland vaknade man och måste gå på toa, var så full att jag somnade i badrummet, vaknade och tittade runt, herregud säger jag idag faktisk. Idag förstår jag inte hur man kunde leva sånt liv, det var inte ett liv man hade, varje dag stå där och vänta på att systemet skulle öppna rusade in och plockade det man skulle ha, sen hem fort som faan och börja dricka, drack som det vore vatten, hällde i mig.

Idag är inte min rädlan farlig, om det skulle hända nått så hanterar jag det, behöver inte vinet för att övervinna min rädsla tack o lov för det.

Sen har jag inge rädslan över att rodna längre, vågar säga ifrån, och om jag skulle göra det, så är det bara gulligt med små röda kinder också, Hahaha, ja faktisk idag bryr jag mig inte om det, känner mig stark och vågar idag, faktisk så klär jag mig i röda kläder också, det är ju snyggt vet ja, leer för mig själv just nu.

Forts följer...............

Likes

Comments

​Ja min kropp håller på att tina upp, börjar sakta med söker att känna käärlek i mig själv, känna glädjen komma, och känna mig fri inombords. Har aldrig kännt så förut, en enorm styrka växer inom mig och det gör mig så himla glad idag. men det är mycket tankar inom mig, varför mitt liv har blivit så här. Ja i min barndom har jag inte bott hemma riktigt, jag har bott inackoderad hos familj i en annan stad, fick lära mig tidigt att stå på egna ben och ta ansvar, min bror hade inte lätt, så man fick ta hand om honom och vara stark, han saknade mamma otroligt, jag fick vara en mamma för honom i 10 år, första familjen vi bodde var så himla dum och elaka, och det tog hårt på oss, sen kom vi till en annan familj som var helt underbara mot oss, varför vi bodde borta var för att det fanns inte en hörselklass i min stad, utan fick åka bort på veckorna och bo hos en annan. Så vi har inte växt upp riktigt med våra syskon.

Efter det när jag slutade i 9:an så flyttade jag till uppsala, gick där 1 år i skolan, sen flyttade jag hem i min stad och bor kvar idag. Så mitt liv har varit turbulens tycker jag, men annars så hade jag en fin barndom, älskade mina föräldrar, mycket kärlek hemma har det varit.

När alkoholen kom in i bilden vet jag inte riktigt, men jag märkte att när jag drack alkoholen så blev jag modigare än vad jag var, blev retad mycket när jag var liten, ja barna kallade mig för öronproppen, för man hade hörapparat, sen klädde min mamma mig jämt i rött, så blev kallad rödbettan, rodnade ganskans mycket och kände mig osäker.

Och när jag tröffade minaflickors pappa, så retade han mycket och sa rödbettan jämt till mig, rodnade och blev arg, då skrattade han men kolla hon rodnar, ja då rodnar man ännu mera, hatar det ordet idag, för det har följt mig hela livet, så det var då jag märkte att jag vågade käfta emot när jag drack vinet.

Men sen blev det ju värre när man var ihop med honom då han nedvärderade min handikapp och jag var dum i huvudet som inte kunde nått, då började man med vinet mer o mer, för att orka leva ihop med honom, så småningom blev det bara värre när man var på jobbet, fruktansvärt på jobbet när man skulle fika eller satt på möten, blev svettig av att sitta med alla människor,tyckte dom stirrade på mig och jag kände en hetta i mina kinder, det tog mig på psyket faktisk. Jag kände mig liten o sårbar då, och det var ett jobbigt liv för mig.

Forts följer

Likes

Comments