View tracker

Ja nu har det gått 3 och halvt år sen jag slutade att dricka. Hört att man kan få återfall, men det hoppas jag inte får. Tar dagen som kommer och känner inte av att jag vill ha alkohol. Trivs med mitt nya liv. I fjol sommar träffade jag en tjej/mamma till 3 små barn, hörde att hon var nykter alkoholist, vi pratade hon och jag och hon berättade att hon varikt nykter nu i 8 år, strongt gjort av henne, men hon berättade att hon har tappat vänner för att hon kan inte umgås och vara med dom när dom dricker, det klarar inte hon av, men jag sa att det bekymrar mig inte, man vill ju vara socialt som möjligt, och jag kan inte hindra andra att inte dricka i min närvaro, var och en måste få göra som man vill.

Tänkte då på henne att hon var inte stark och inte någon självförtroende, det gäller att ha karaktär och vara stark och säga Nej, men att kunna sitta där ändå. I höstas ifjol hörde jag att hon åkt dit, var på en fest och tog, nääää sa jag då, så många år och trilla dit. Härom dagen fick jag höra att hon är död, av överdos av droger, fick en chock, och tänkte på hennes barn som jag träffade och var så fina. Sprang och lekte i gräset och hade kul, tänkte då också att vad dom har varit med om mycket och sett mamma i onykter tillstånd.

Har hört också att börjar man igen, då lever man inte länge, risken finns att man överdoserar då. Säger bara till denna tjej, sov gott.

Likes

Comments

Jag minns mina jular förut. Varje år på julaftons morgon brukade min dotter hämta mig och jag fick åka hem och äta julgröt, och vara tillsammans med hennes familj en stund, vi gav julklappar till varann då, och barnbarna. Sen skulle man hem och dricka vin, inte klokt detta, jag drack lite dagen efter för att inte bli så dålig på morgonen, klarade det men det var jobbigt. Hemsk att sitta där och spela teater och se glad ut, men innuti mig var jag ett vrak, kroppen skrek efter alkohol. När Kalle Ankas jul på TV kom då var det julafton för oss, då blev det glögg, sillen o snapsen, julklappsutdelningen, ja jag firade inte hos min dotter då utan någon annan stans, men dom sista 2 åren har jag firat jul hos min dotter. NYKTER för hon har den regel att det är barnens jul och inge alkohol, tack min dotter att du gjorde så, dom sista julen hos henne var det en upplevelse för mig som aldrig någonsin firat nykter jul, vilken skillnad att vara klar i huvudet och se barnbarna öppna sina julklappar, man kände sån glödje att se dom så glada o skrika när dom fick de dom önskade.

I år ska jag fira hemma hos min andra dotter för första gången, hon är också likadant som sin syster, jag förstår dom idag, hur det var för deras jular när dom var små, se hur man förändras, och prata högt och dom frågar när kommer tomten, och man sa ni får vänta, för vuxna ska ju äta i lugn o ro och ta sina snapsar, idag är det fel, det är ju barnen som ska gå i första hand, det är deras dag.

Man ska kunna umgås i nykter och vara tillsammans med barnen och umgås, och att barnen ska känna sig trygg i sitt hem utan att vara rädd som det drabbar i många hem idag.

Ha det så bra, och var rädd om dig, livet kommer inte tillbaka.

Likes

Comments

Ja faktisk så har jag varit på en lång resa tidigare, att gå från alkoholist till nykterist, denna resa var fylld med psyk och fysisk misshandel, samt alkohol, tänkte vilket liv man har levt, en tuff resa gjorde jag för över 3 år sen, att acceptera idag att jag är nykter alkoholist idag, är glad jag gjorde denna resa idag. Men under tiden var den tuff och det var det värt, tänker på att varje dag hänga på låset varje morgon, idag slipper jag tänka på det, slipper tänka på att skaffa pengar. Slipper tänka att jag måste ha vin för att våga gå ut i samhället, slippa ångesten som man hade jämt.

Idag vaknar jag varje morgon med glädje, lycka och jag mår bra, slippa att vakna bakfull. Dessa åren när jag slutade har jag blivit en stark kvinna, gillar utmaningar och vill prova allt som gör mig glad. Tänk förut satt hemma jämt med vinet, gick aldrig på stan och shoppade eller ta en fika på cafè nä satt där hemma dag ut och dag in, idag älskar jag sitta på cafè njuta av kaffe o höra folk runt om prata. Förut kände jag mig ensam, många ggr grät man för man var så ensam, man tyckte så synd om sig själv, förstod inte att det var ju jag själv som orsakade detta, idag är jag inte ensam, fått många nya vänner, runt om och det gläder mig, sen känns det som jag har fått en skyddsängel, känner mig så himla trygg idag, när man står ute i mörkret och ser det lyser i huset här och där, då känner jag det bor folk där och jag är ine ensam, sen min skyddsängeln följer mig vart jag går. Jag älskar livet idag, så ta vara på livet ni andra, imorgon kanske det är för sent.

Kram till dig som läser detta <3

Likes

Comments

Ja här sitter man o funderar, mitt mående är super bra idag, men tar dagen som kommer, skyndar långsamt ännu. Bloggen min blir längre mellan gångerna, jag funderar har jag nått mer att berätta, har jag nått mer inombords, men idag känner jag inge ilska inom mig, allt är nedskrivet idag för tillfället, kan gå tillbaka och läsa utan att jag blir ledsen, inom mig känns mycket lättare, jag har fått så mycket energi inom mig, känner för var dag en glädje, är aktiv på massa ställen som jag älskar, vara ute med folk, så det sociala är det bara positivt för mig, men det är klart livet är som berg o dalbana, så det är jag beredd på.

Ta vara på varann, behandlar andra som du själv vill bli behandlad, ge andra kärlek till dom som behöver det, negativa saker aktar jag mig för.

Önskar er alla att ta vara på livet, och var rädd om er, du vet inte morgondagen. Kram på er

Likes

Comments

Sitter här nu och tänker på att jag inte har förstått hur jag klarade att sluta med alkoholen. Att jag vågade ta steget, tänkte många ggr när jag satt ensam och var full att imorgon slutar jag, var så ledsen då jag inte hade kontakt med mina döttrar, men dagen efter vågade jag inte, stort steg att sluta ska ni veta, inte bara att nu slutar jag, det är en enorm styrka av sig själv, men när man slutade så mådde man skit, skakade kunde inte hålla i koppen, svårt att tända min cigga, så mycket skakade jag, sen spydde jag mycket, det var mycket skit som skulle ut, var så himla sjuk, men att jag hade den styrka ändå att inte gå till bolaget o köpa alkohol, det förvånar mig idag.

Ja nu är det jul snart, alla ska bunkra upp så det finns hemma, vi bunkrade upp hemma, men inte kunde man spara över julen, nää då dracks det upp allt. Vi kunde inte spara, man måste ta en återställare varje morgon, fyyy idag tycker jag det är fruktansvärt.

Idag har jag börjat tro på något, har gått med i syskonbandet, har en tro, men har också en stor kärlek till andra som far illa, en stor kärlek till mina barn o barnbarn har jag idag, den är enorm. Trivs med mitt nya liv idag, känner mig så glad o positiv till allt, idag ser jag mycket dåligt, ibland gör det mig ledsen att inte kunna se allt, men får ta dagen som kommer ändå, har ju min älskade hund Nikki, hon är mina ögon och hjälper att jag får komma ut, älskar dig Nikki.

Likes

Comments

Nu börjar dom med att vi ska ha vit jul, absolut ska vi ha det. Det är barnens helg med julen, men inte tänkte jag på det tidigare.

Det har varit alkohol varje jul hemma hos mig, alla nära o kära samlas och äter ihop och dricker nubbe, glögg, när tomten hade varit hos oss, då blev det groggar som alltid, mina barn har berättat att när dom fått julklapparna så hörde dom oss då vi höjde rösterna på varann och det gillade dom inte, inte hade man tanke på att dom hörde oss, vi vuxna satt och drack, jag själv var ju bra på att dricka. Och före julen när man var på bolaget så var det långa köer i kassan, man tänker inte så långt att barna kommer i kläm under hela julhelgen, ja mina barn har jag aldrig slagit, men har ju hört att barn far illa varje år, idag när jag är nykter alkoholist tänker jag mycket på barna numera. Varför ska det supas varje jul?? Och att det kallas för vit jul, förr tänkte jag a.

tt vit jul menas med att det ska vara snö ute, inte fasiken visste jag att det betydde att man inte ska dricka alkohol, och vara vit inom kroppen.

Idag är jag glad att mina döttrar dricks det aldrig alkohol på julafton, och det är så himla skönt, slippa höra dom som pratar i mun på varandra, kunna se barnas glittrande ögon när dom öppnar paketet, det är underbart som jag har missat i 30 år som alkolist.

Tack Gud att jag har slutat med detta.

Likes

Comments

Ja det gjorde vi missbrukare, speciellt alkoholister, då var det stängt på bolaget. Då fick man gå till affären och köpa folköl. Dom andra gick till macken och köpte etanol. Fyy faan det smakade bensin, tur man hade huvve då så att säga. Idag vet jag en kompis som ligger hemma och dricker, dom andra köper ut åt honom, bena hans bär honom inte, han gör sina behov i sängen och ligger och röker. Gud vilket liv, en annan kompis stapplade alla vinboxar på en vägg i köket, hela köket var fullt av såna boxar. Han hade en säng, men den var full av saker, så han låg o sov på soffan, nedanför en sophink, hela bordet full av aska, flaskor burkar, ja gud jag vet inte allt.

Han drack rödvin i en enorm konjakkupa som han var så rädd om, disken var enorm, han åt ur kastrullerna. Allt detta minns jag och där satt man och drack inte brydde man sig om hur det såg ut som, bara man fick en sittplats någostan och glaset fylld. Ja idag är jag glad att jag tog besluet att sluta dricka alkohol. Men jag var rädd och undrade om jag vågar och vad kommer hända. Fyy det var svårt beslut och idag är jag glad att jag var så pass stark att jag gjorde det.

Vaknar varje dag och känner min styrka växa, går ut på restauranger och dricker vatten eller Loka, att göra det är jag så himla stolt över mig själv, det hade jag aldrig trott, sen sitta med dom som dricker alkohol gör mig så fruktansvärt stark. Känner inte idag suget av att få smaka, liksom känna hur smakade det?? Men jag vågar inte prova ta nått i munnen, är så himla rädd att falla tillbaka, vill inte vara där igen. Men idag firar jag inte att det är helg som andra gör, jag tar dagen som kommer, vardag som helg. Och storhelger också, tänka på att man måste köpa hem en massa för det är helg. Näää idag ser jag till att jag har kaffe, ja den underbara drycken för mig, tack o lov.

Ta hand om er och tänk på dom svaga ute i samhället.

Likes

Comments

När man har råkat ut så mycket av psykisk och fysisk under missbruket mitt så är man rädd om sig själv idag. Idag tvekar jag att ha någon relation nära mig, är kluven och tveksam om att träffa någon. Jag är så djupt sårad i mitt hjärta idag, bygger upp mig idag min självförtroende, bygger upp styrka inom mig, bygger upp hälsan, så relation till någon ligger väldigt låg just nu.

Min kärlek till mina barn och barnbarn, min hund går före allt annat. Min pappa älskar jag fruktansvärt, han är gammal nu, och är glad än så länge att han finns för mig ff.

Men första ledarhunden fick vara med mycket om mitt missbruk, hon hjälpte mig från krogen nångång, jag hittade inte hem men hon gjorde det, hon var med på alla bråk och skrik, stackars hund, men hon var mig trogen, gick aldrig från mig, kunde gå utan koppel och hon gick bredvid mig hela tiden. Nikki som jag har idag, hon ska aldrig få se onykter matte, aldrig höra matte sluddra, jag älskar henne så himla mycket och nu när min syn blivit ännu sämre så är jag glad jag har hon, hjälper mig ute överallt, skulle aldrig klara utan hon.

Det var lite ditt o datt om mina tankar just nu, var rädd om dig.

Likes

Comments

Min bästa vän finns inte längre, min vän var alltid med mig, svek mig aldrig, var trogen mot mig och fanns alltid där när jag behövdes.

Min vän peppade upp mig, såg till att jag vågade och fick hjälp med ångesten. Men när jag fick det jobbigt så ställde min vän upp för mig, såg till att jag skulle må bra och inte må dåligt. Min vän såg till jag fick värme i min kropp.

Min vän gjorde mig glad, och jag skrattade, men blev ledsen ofta, då fanns min vän där som vanligt och tröstade mig. Jag tyckte om min vän, men idag finns vännen inte kvar.

Har numera vänt ryggen mot min vän, förstod inte att vännen manipulerade mig, förstod inte att jag blev sjuk, förstod inte vad ångesten kom för. Kom till insikt en dag att det var du min sk vän som gjorde detta, du var som en räv, lurig faan var du, det insåg jag en dag hur mycket du har sårat mig, och min ekonomi och självförtroende var på botten.

Jag reste mig upp en dag, fick en sån styrka att jag vågade slå ner dig min vän, vill aldrig har dig som vän numera. Gå din väg och kom aldrig tillbaka till mig.

Alkoholen min fd vän, finns aldrig mer för mig längre....Jag lever, jag är stark idag.

Likes

Comments

Släkten min, ja vad ska man säga, inte bra är det för mig idag, det har blivit ett stort hål mellan mig o dom, idag känns det som jag inte har någon släkt, dom är så lång bort, men dom har inte förstått mig riktigt, när jag drack alkoholen, gnäll och vassa ord, hörde bara skit om mig hela tiden. Den enda som aldrig gjort mig ont det är min far, han har stått nära bakom mig, aldrig hört ont ord från honom. Han betyder mycket för mig idag, vi pratar varje dag i telefon, men dom andra släkten vill jag inte ha relation med idag. Dom känns så avsidig för mig, vet liksom inte vad jag har dom idag, och ingen vill ha kontakt med mig heller, ja dom lever ju sitt liv och jag mitt, jag har mina döttrar och deras familj, det betyder mycket för mig, sen har jag upplevt så mycket av mitt liv med alkoholen, vill inte ha sånt liv nära mig numera, varför kan man inte träffas idag släkten utan alkohol, dricka kaffe och prata bara, eller gå ut och äta gott utan alkohol, men det är ju jag som tycker det, kan ju inte säga åt dom andra att inte ta alkohol, var och en måste få göra som man vill.

Jag har inte emot att nån tar ett glas, det är helt ok för min del, men bara känslan som jag har inom mig att träffas utan alkohol, har ju inte upplevt med slökten att träffas och har roligt utan alkohol, jaja kanske jag är tjatig nu, men vill ha ut min känslan inom mig.

Har ju varit så mycket turbulens med alkohol tidigare, jämt ska det vara en flaska på bordet. Hos mina döttrar finns inge flaska på bordet, jo festliga tillfällen, är helt ok, men det är långt emellan dessa fester för dom, där är dom mycket tillsammans med kompisar och barna deras är med dom och dom har så himla trevligt tillsammans, utan alkohol, förstår mina döttrar då dom har växt upp med mycket alkohol. Är glad att dom inte har den tendensen att det måste jämt vara alkohol, och när dom är lediga, andra tar en grogg för det är helg, det ska kopplas av då menar dom, men inte mina döttrar, dom hittar på nått kul med barna,

Läste häromdagen, att nu är det ny trend att hälsan går före, folk dricker mindre nu, många är ute och sportar istället, folk köper hem alkohol fritt vin och umgås så istället, härligt det låter, sen är man pigg o glad dagen efter.

Ja det var lite tankar jag hade nu på morgonkvistet. Var rädd om er.

Likes

Comments