När jag satt och höll i mitt yngsta barnbarn som är nyfödd började mitt gamla minnet komma igen. Satt där och funderade o funderade medans jag såg på lille pojken. Gud vad jag har gått misste om mycket om mina andra barnbarns liv, känns liksom inte bra inom mig, har sårat många med mitt odrägliga liv som alkholist, nykter i 4 år idag, är stark och tjurig mot vad jag var förut, strävar hela tiden mot nya mål. Sen tänkte jag också när jag höll i mitt barbarn, jag känner inte mina döttrar riktigt ännu, det känns lite främmande för mig faktisk, men försöker vara en snäll o go mamma idag, men känslan är inte detsamma. Likaså känner jag inte mina andra barnbarn riktigt, har liksom inte varit med deras utveckling riktigt, synd tycker jag, men det var bakåt i tiden och man kan inte vrida tillbaka tiden, bara och leva i nuet och acceptera det nya livet idag.

Men är så himla glad idag att ändliten får fälja med det nya barnet i famiijen och fälja hans untecklig. Men blir lite ledsen för mina ögon inte hänger med längre, ser ju bara lite i ett öga, det andra ser jag ingenting med, jag hoppas hoppas att det står still i vänstra ögat så jag kan följa lite grann på lillgrabbens nya liv i världen och se han vilken personlighet han kommer att bli.


Tack gode Gud att jag har kyrkan och är idag kristen, det har hjäpt mig mycket, känner en sån värme o gemenskap när jag är i kyrkan, myclet kärlek är det där.

Njut av livet ni andra, och var rädda om er, kram <3Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har det varit tyst om min blogg. Varför? ja det händer mycket med mitt nya liv idag faktisk.

Från att varit alkoholist i 30 år, och vidare till nykters liv, snart 4 år. har gått när jag drack det sista slurken. Kommer aldrig att börja igen, sen jag började att gå in i kyrkan mer o mer så plötsligt en dag kom han. Gud kom till mig, jag satt med en bönegrupp och vi bad för varandra, sen plötsligt kom det en värme som spred i hela min kropp, blev så varm och det lyste. Förstod inte varför, har har aldrig upplevt ddag käenna värme o ljuset. Men det måste vara Gud som kom till mig, dom andra bad för mig och han kom. Helt otroligt, trodde aldrig jag skulle få uppleva detta, har ju haft en tro, men aldrig upplevt det här med Gud, tror man måste uppleva det själv, annars så förstår man inte, svårt att förklara också...

Idag har jag fått ett sinnesro i själen, känner mig lugn o harmonisk, så det har blivit lättare nu att sluta röka. ja jag lever ett sundare liv, allt känns så himla bra. Sen har jag fått projekt på syskonbandet som jag är medlem i, vi är 3 som håller på med ett projekt som ska vara klar i årskiftet.

Gått med i styrelsen i syskonbandet har jag blivit vald, ja sen har jag ju styrelsen i SRF Västernorrland, ska bli medlem i kyrkan här i min stad också snart. Mycket som händer med mig nu. Jag njuter för varje dag som går, och allt detta som har hänt och ska hända ja det kan man inte tro från början av mig själv.

Slutar med att säga, var rädda om er, ta vara på livet, njut av det just nu, du vet aldrig morgondagen, <3

I

Likes

Comments

Nu har det gått 3 år och 7 mån sen jag slutade med alkoholen. Är såå himla stolit idag efter att ha druckit i 30 år, idag ser man med andra ögon runt om, man ser det fina och få uppleva det vackra runt om. Det gjorde jag aldrig förr, då var det bara alkoholen som kretsade runt om i toliv, varje dag tänka måste få ta på alkohol, det var en jobbig tid faktisk, mycket ångest och rastlös o nervös.

Att vakna varje morgon och känna ro o harmoni, det är en upplevelse för mig faktisk, ta vara på livet också, att få vara glad och se andra människor glada o lyckliga, ja man upplever faktisk på annat vis.

Nu har min yngsta dotter gift sig, uppleva det i nykter tillstånd, vad magisk det var, se hon komma o gå fram till altaren och hennes goa man står där o vänta, höra dom säga ja till varandra, mina tårar kom. Stod där och tänkte på min andra dotters giftermål, minns inte om jag hade samma känsla då, vet det var ett fint bröllop men man var ju nervös o orolig, hade ju bara alkoholen i huvudet, visste att snart får man ta vin när vi ska äta middag, det är ju hemsk att man har såna tankar.

Näää hjärnan blir ju avtrubbad av alkoholen, idag undrar jag varför ska man dricka?? tänk att få uppleva allt i nykter tillstånd.

Sen måste jag skriva att jag träffade en tjej för ett tags sen, vi brukar prata mycket o skoja att ingen mening du går in på bolaget, jag köpte upp allt, det var då jag drack varje dag och hon och jag hängde på låset utanför varje dag, när jag träffade hon igen nu, så höll jag inte på att känna igen hon, hon hade inga ben, gick Vad alkoholen kan förstöra många liv.

Likes

Comments

Ja nu har det gått 3 och halvt år sen jag slutade att dricka. Hört att man kan få återfall, men det hoppas jag inte får. Tar dagen som kommer och känner inte av att jag vill ha alkohol. Trivs med mitt nya liv. I fjol sommar träffade jag en tjej/mamma till 3 små barn, hörde att hon var nykter alkoholist, vi pratade hon och jag och hon berättade att hon varikt nykter nu i 8 år, strongt gjort av henne, men hon berättade att hon har tappat vänner för att hon kan inte umgås och vara med dom när dom dricker, det klarar inte hon av, men jag sa att det bekymrar mig inte, man vill ju vara socialt som möjligt, och jag kan inte hindra andra att inte dricka i min närvaro, var och en måste få göra som man vill.

Tänkte då på henne att hon var inte stark och inte någon självförtroende, det gäller att ha karaktär och vara stark och säga Nej, men att kunna sitta där ändå. I höstas ifjol hörde jag att hon åkt dit, var på en fest och tog, nääää sa jag då, så många år och trilla dit. Härom dagen fick jag höra att hon är död, av överdos av droger, fick en chock, och tänkte på hennes barn som jag träffade och var så fina. Sprang och lekte i gräset och hade kul, tänkte då också att vad dom har varit med om mycket och sett mamma i onykter tillstånd.

Har hört också att börjar man igen, då lever man inte länge, risken finns att man överdoserar då. Säger bara till denna tjej, sov gott.

Likes

Comments

Jag minns mina jular förut. Varje år på julaftons morgon brukade min dotter hämta mig och jag fick åka hem och äta julgröt, och vara tillsammans med hennes familj en stund, vi gav julklappar till varann då, och barnbarna. Sen skulle man hem och dricka vin, inte klokt detta, jag drack lite dagen efter för att inte bli så dålig på morgonen, klarade det men det var jobbigt. Hemsk att sitta där och spela teater och se glad ut, men innuti mig var jag ett vrak, kroppen skrek efter alkohol. När Kalle Ankas jul på TV kom då var det julafton för oss, då blev det glögg, sillen o snapsen, julklappsutdelningen, ja jag firade inte hos min dotter då utan någon annan stans, men dom sista 2 åren har jag firat jul hos min dotter. NYKTER för hon har den regel att det är barnens jul och inge alkohol, tack min dotter att du gjorde så, dom sista julen hos henne var det en upplevelse för mig som aldrig någonsin firat nykter jul, vilken skillnad att vara klar i huvudet och se barnbarna öppna sina julklappar, man kände sån glödje att se dom så glada o skrika när dom fick de dom önskade.

I år ska jag fira hemma hos min andra dotter för första gången, hon är också likadant som sin syster, jag förstår dom idag, hur det var för deras jular när dom var små, se hur man förändras, och prata högt och dom frågar när kommer tomten, och man sa ni får vänta, för vuxna ska ju äta i lugn o ro och ta sina snapsar, idag är det fel, det är ju barnen som ska gå i första hand, det är deras dag.

Man ska kunna umgås i nykter och vara tillsammans med barnen och umgås, och att barnen ska känna sig trygg i sitt hem utan att vara rädd som det drabbar i många hem idag.

Ha det så bra, och var rädd om dig, livet kommer inte tillbaka.

Likes

Comments

Ja faktisk så har jag varit på en lång resa tidigare, att gå från alkoholist till nykterist, denna resa var fylld med psyk och fysisk misshandel, samt alkohol, tänkte vilket liv man har levt, en tuff resa gjorde jag för över 3 år sen, att acceptera idag att jag är nykter alkoholist idag, är glad jag gjorde denna resa idag. Men under tiden var den tuff och det var det värt, tänker på att varje dag hänga på låset varje morgon, idag slipper jag tänka på det, slipper tänka på att skaffa pengar. Slipper tänka att jag måste ha vin för att våga gå ut i samhället, slippa ångesten som man hade jämt.

Idag vaknar jag varje morgon med glädje, lycka och jag mår bra, slippa att vakna bakfull. Dessa åren när jag slutade har jag blivit en stark kvinna, gillar utmaningar och vill prova allt som gör mig glad. Tänk förut satt hemma jämt med vinet, gick aldrig på stan och shoppade eller ta en fika på cafè nä satt där hemma dag ut och dag in, idag älskar jag sitta på cafè njuta av kaffe o höra folk runt om prata. Förut kände jag mig ensam, många ggr grät man för man var så ensam, man tyckte så synd om sig själv, förstod inte att det var ju jag själv som orsakade detta, idag är jag inte ensam, fått många nya vänner, runt om och det gläder mig, sen känns det som jag har fått en skyddsängel, känner mig så himla trygg idag, när man står ute i mörkret och ser det lyser i huset här och där, då känner jag det bor folk där och jag är ine ensam, sen min skyddsängeln följer mig vart jag går. Jag älskar livet idag, så ta vara på livet ni andra, imorgon kanske det är för sent.

Kram till dig som läser detta <3

Likes

Comments

Ja här sitter man o funderar, mitt mående är super bra idag, men tar dagen som kommer, skyndar långsamt ännu. Bloggen min blir längre mellan gångerna, jag funderar har jag nått mer att berätta, har jag nått mer inombords, men idag känner jag inge ilska inom mig, allt är nedskrivet idag för tillfället, kan gå tillbaka och läsa utan att jag blir ledsen, inom mig känns mycket lättare, jag har fått så mycket energi inom mig, känner för var dag en glädje, är aktiv på massa ställen som jag älskar, vara ute med folk, så det sociala är det bara positivt för mig, men det är klart livet är som berg o dalbana, så det är jag beredd på.

Ta vara på varann, behandlar andra som du själv vill bli behandlad, ge andra kärlek till dom som behöver det, negativa saker aktar jag mig för.

Önskar er alla att ta vara på livet, och var rädd om er, du vet inte morgondagen. Kram på er

Likes

Comments

Sitter här nu och tänker på att jag inte har förstått hur jag klarade att sluta med alkoholen. Att jag vågade ta steget, tänkte många ggr när jag satt ensam och var full att imorgon slutar jag, var så ledsen då jag inte hade kontakt med mina döttrar, men dagen efter vågade jag inte, stort steg att sluta ska ni veta, inte bara att nu slutar jag, det är en enorm styrka av sig själv, men när man slutade så mådde man skit, skakade kunde inte hålla i koppen, svårt att tända min cigga, så mycket skakade jag, sen spydde jag mycket, det var mycket skit som skulle ut, var så himla sjuk, men att jag hade den styrka ändå att inte gå till bolaget o köpa alkohol, det förvånar mig idag.

Ja nu är det jul snart, alla ska bunkra upp så det finns hemma, vi bunkrade upp hemma, men inte kunde man spara över julen, nää då dracks det upp allt. Vi kunde inte spara, man måste ta en återställare varje morgon, fyyy idag tycker jag det är fruktansvärt.

Idag har jag börjat tro på något, har gått med i syskonbandet, har en tro, men har också en stor kärlek till andra som far illa, en stor kärlek till mina barn o barnbarn har jag idag, den är enorm. Trivs med mitt nya liv idag, känner mig så glad o positiv till allt, idag ser jag mycket dåligt, ibland gör det mig ledsen att inte kunna se allt, men får ta dagen som kommer ändå, har ju min älskade hund Nikki, hon är mina ögon och hjälper att jag får komma ut, älskar dig Nikki.

Likes

Comments

Nu börjar dom med att vi ska ha vit jul, absolut ska vi ha det. Det är barnens helg med julen, men inte tänkte jag på det tidigare.

Det har varit alkohol varje jul hemma hos mig, alla nära o kära samlas och äter ihop och dricker nubbe, glögg, när tomten hade varit hos oss, då blev det groggar som alltid, mina barn har berättat att när dom fått julklapparna så hörde dom oss då vi höjde rösterna på varann och det gillade dom inte, inte hade man tanke på att dom hörde oss, vi vuxna satt och drack, jag själv var ju bra på att dricka. Och före julen när man var på bolaget så var det långa köer i kassan, man tänker inte så långt att barna kommer i kläm under hela julhelgen, ja mina barn har jag aldrig slagit, men har ju hört att barn far illa varje år, idag när jag är nykter alkoholist tänker jag mycket på barna numera. Varför ska det supas varje jul?? Och att det kallas för vit jul, förr tänkte jag a.

tt vit jul menas med att det ska vara snö ute, inte fasiken visste jag att det betydde att man inte ska dricka alkohol, och vara vit inom kroppen.

Idag är jag glad att mina döttrar dricks det aldrig alkohol på julafton, och det är så himla skönt, slippa höra dom som pratar i mun på varandra, kunna se barnas glittrande ögon när dom öppnar paketet, det är underbart som jag har missat i 30 år som alkolist.

Tack Gud att jag har slutat med detta.

Likes

Comments

Ja det gjorde vi missbrukare, speciellt alkoholister, då var det stängt på bolaget. Då fick man gå till affären och köpa folköl. Dom andra gick till macken och köpte etanol. Fyy faan det smakade bensin, tur man hade huvve då så att säga. Idag vet jag en kompis som ligger hemma och dricker, dom andra köper ut åt honom, bena hans bär honom inte, han gör sina behov i sängen och ligger och röker. Gud vilket liv, en annan kompis stapplade alla vinboxar på en vägg i köket, hela köket var fullt av såna boxar. Han hade en säng, men den var full av saker, så han låg o sov på soffan, nedanför en sophink, hela bordet full av aska, flaskor burkar, ja gud jag vet inte allt.

Han drack rödvin i en enorm konjakkupa som han var så rädd om, disken var enorm, han åt ur kastrullerna. Allt detta minns jag och där satt man och drack inte brydde man sig om hur det såg ut som, bara man fick en sittplats någostan och glaset fylld. Ja idag är jag glad att jag tog besluet att sluta dricka alkohol. Men jag var rädd och undrade om jag vågar och vad kommer hända. Fyy det var svårt beslut och idag är jag glad att jag var så pass stark att jag gjorde det.

Vaknar varje dag och känner min styrka växa, går ut på restauranger och dricker vatten eller Loka, att göra det är jag så himla stolt över mig själv, det hade jag aldrig trott, sen sitta med dom som dricker alkohol gör mig så fruktansvärt stark. Känner inte idag suget av att få smaka, liksom känna hur smakade det?? Men jag vågar inte prova ta nått i munnen, är så himla rädd att falla tillbaka, vill inte vara där igen. Men idag firar jag inte att det är helg som andra gör, jag tar dagen som kommer, vardag som helg. Och storhelger också, tänka på att man måste köpa hem en massa för det är helg. Näää idag ser jag till att jag har kaffe, ja den underbara drycken för mig, tack o lov.

Ta hand om er och tänk på dom svaga ute i samhället.

Likes

Comments