För första gången i mitt liv har jag varit på spinning -och jag älskade det ! Det trodde jag aldrig .

Trots att det var svettigt , jobbigt och en nära döden upplevelse så tyckte jag att det var roligt ????? varför har jag aldrig provat innan?

Jag är mör i benen och lär väl knappast kunna röra mig utan smärta i morgon men jag är nöjd och glad att jag har hittat något som verkar passa mig , det känns förresten i hela kroppen.

Jag som har fnyst åt de där cykeldårarna som man sett trampa för brinnande livet de gånger jag har visat mig på ett gym - ja , jag får nog skämmas lite.

I morgon blir det mys med två av sönerna på stan , när mor inte orkar gå får jag väl stötta mig på dem .

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vet inte om jag tycker detta är en bra ide´att träna ...jag har ont , jag är stel , jag är tidspressad och handen på hjärtat så är det skitjobbigt.

Alla säger att det är bra men ska man verkligen må så då? Jag blir inte ett dugg inspirerad det enda jag blir är stressad för nu måste jag hinna med och träna också ...för att inte tala om svettigt .PT:n gör väl vad han kan men jag finner ingen tjusning med att jobba så man blir nästan kräkfärdig- det värsta av allt är att jag betalar dyra pengar för något som jag egentligen ogillar och nu vill jag förstås ha valuta för dem.

Nu har jag provat flera olika saker Zumban var ju lite av en besvikelse , Yoga fick mig att undra vad jag gjorde där , den personlige tränaren gör vad han kan för att man ska vara på väg att dö och i morgon ska jag prova spinning ??!

Jag lär väl inte kunna gå på flera dagar.....

Ja ja vi får se hur det går

Likes

Comments

Jobbat natten var ont i morse men ett par alvedon o så sova gör susen, fortfarande känner jag av muskler jag inte använt men det är väl så det är.

Motivationen har ökat något och jag har beställt nya träningskläder på nätet...jag är förtjust i Rönich grejer så det blir mest det.

Ser mig själv löpa fram i sommar med vinden vinande i håret lätt som en gasell i steget i fräscha träningskläder i svart o rosa.

Även shorts är beställda , och groparna i låren o en o annan bristning har jag förträngt jag kommer förmodligen åla någonstans på ett utegym ( blir dyrt att betala engångsavgifter överallt) och tro att jag är 25 när jag håller på med mina övningar och brunbrända ben för att sen vackert jogga tillbaka till husbilen o duscha.

Maken kommer att få följa med antingen han vill eller inte , det är ju inget kul att hålla på själv, eller hur?

Han ska för övrigt handla nya träningskläder till helgen för han kan inte se ut som han gör. Han har fastnat någonstans i 80-talets ideal när det gäller detta och ser inte klok ut ...han behöver en hel del och funktionskläder.

Men det är klart han svettas ju inte särskilt på gymmet (verkar inte gilla det han heller ) fast det vill han inte erkänna.

Han glider omkring o lyfter lite vikter i sakta mak och går runt och "stilar" verkar det som ha ha , noll självinsikt.

Han tycks tro att han är 25..... nåja det ska bli ändring på det , vi får hotta upp "gubben" lite och driva på så han tar i lite så kanske han så småningom stila med värdighet...förutsättningarna finns ju !

Likes

Comments

Idag har jag varit på mitt livs första zumba pass, jag har zumbat hemma med hjälp av dvd och trodde väl att det skulle vara ungefär så , mycket höfter , salza o calypso och merengue takter m.m .

Men det var inte riktigt så det här var något annat kanske aerobic med inslag av bodypump vad vet jag , det var vikter lite box lite steg men väldigt lite gung, men mycket, mycket kondition och flås .

Kanske var det nyttigt för min stela , ömma kropp som lider av sviterna från måndagens träning- i morgon får vi se hur den reagerar , jag har värktabletter redo ifall det blir för besvärligt.

Fast det var himla svettigt och jag skulle ju till jobbet sen och tyckte att jag var svettig trots dusch- det är det jag säger det är inte ens skönt efteråt för man är varm , högröd i ansiktet och svettig - trots dusch??!

Så nu har jag bokat ett stillsamt Yoga- pass, jag hoppas det är stillsamt det låter så. Jag har aldrig Yogat i hela mitt liv heller så det blir spännande att se vad det blir av det.

Jag tänkte att jag skulle äta något nyttigt efter träningen eftersom det blev en lätt middag och köpte en proteinbar vanilj och choklad ...HUU säger jag det smakade vidrigt, så det går bort för all framtid sött sliskigt och jag är inte jätteförtjust i choklad så fattar inte varför jag köpte en överhuvudtaget?

Alltid lär man sig något , jag håller mig till vatten och mat fortsättningsvis alla halv och helfabrikat går bort.

Likes

Comments

Känns som man aldrig är ledig efter jobbhelg då man vakar av måndag sover halva dagen så är det möte på tisdan med jobbet alltid samma vecka mellan 10-15 men denna gång kunde jag bara på förmiddagen . Träffa chefen onsdag morgon och sen jobba onsdag natt ...visst känns det som jobbet stjäl från min lediga tid?

Nåja , jag ska iväg till min fransstylist och få fransar fixade , det är så himla bekvämt ingen mascara behövs kladdas med och vill man piffa till det kan man ju använda allt annat.

Hon är både duktig och har bra priser , skulle jag vilja ha mer hår så fixar hon det också , bra va.

Så nu lämnar jag en stund tanten ska skämma bort sig .

Likes

Comments

Jag kommer att vara död i morgon , jag kommer i alla fall inte att kunna röra mig och då kommer jag med all sannolikhet föbanna detta tilltag med att träna.

Herregud vad han har kört kondition med oss idag , och det visste jag ju att kondition det var länge sen jag hade, det har också varit koordination och intervall träning. Tänk att träning med bollar kan vara så slitsamt !! stora bollar små bollar , knäböj och cattlebells ?! vet inte om de heter så - har jag aldrig använt förut , tungt. Men vi har fått en massa tips på rörelser som man kan göra utan särskilt stora hjälpmedel, tänk vad gummiband är användbara när man är två.

Det har varit ben, rygg o axlar ......det kommer att bli alvedon i morgon. Har ni testat att gå kräftgång med cattlebells? Det känns vill jag lova. Det ser nog rätt roligt ut också för vi har roat hela gymmet med våran kräftgång tror jag, folk har skrattat åt oss- och hade jag sett nåt sånt så hade jag skrattat också , två överviktiga en gubbe o en tant som går kräftgång fram och tillbaka stånkande , frustande och svettiga.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen ...få se om man kommer ur sängen i morgon! fortsättning följer......

Likes

Comments

Vi tycker nog att vi varit särskilt förutseende o tänkt på allt, bilen servad med nya bromsar o däck, husvagnen genomgången (trodde vi ) o reservhjul med.

Det börjar redan på båten, när vi kommer till ala carte restaurangen där vi bokat bord så stämmer inte menyn alls med det vi läste på nätet och inget av maten tilltalar oss ikväll, torskrygg, lamm, ren och iofs oxfile´men med murkelssås ( gillar inte svamp).

Så det blir till att boka om o äta buffe´i stället och det gick ju bra det är till och med all inclusive där allt ingick.

Vi träffade ett gäng från Skara som kände Bror och det var ju trevligt även om några var rejält överförfriskade.....men det får man väl vara på en Kiel kryss.

Efter en god natts sömn i en jättefin hytt så var det dags att kolla shoppen en sista gång o där träffade jag på en gammal skolkamrat som jag inte sett på många år , världen är bra liten.

Ja, så ska vi då lämna båten vi står längst fram på lastbilsdäck så vi räknar med att komma iväg snabbt, pyttsan!

Vår bil är död, stendöd paniken är nära känner jag , fast jag är inte ett dugg förvånad sån´t här händer bara mig o Jan, vad göra?

Leta reda på någon personal, bilen bakom oss vill pötta oss av båten ( har väl bråttom förstås) vi får tag på personal som kommer med start hjälp, jag tar vovvarna o promenerar av lastbilsdäck.

Så har jag testat något nytt.

Vi kommer äntligen iväg även om vi fick snurra i kiel lite, resan går i sakta mak till Göttingen vi letar efter campingskyltar men hittar inte en enda så det är bara att fråga.

Jo, det finns en camping en bit utanför stan i Dransfield vi åker dit.

Det visar sig vara en mysig camping högt belägen där platserna är i etage, på sommaren måste det vara barnfamiljens dröm med tre stora pooler , stor lekplats osv, restaurang o pub förstås tillgång till bubbelbad, fria duschar och mycket välstädat.

Där får Jan för sig att smörja upp fönstren så de går lätt att öppna o stänga, och vad händer???

Naturligtvis släpper en ruta lite i hörnet så vi stänger snabbt igen.


Vi far vidare emot Wursburg vi vill ju åka romantiche strasse men ska stanna en natt eller två i Rothenburg.

Vi börjar leta camping och blir så förvånade när vi ser en skylt med camping att vi kör mot den.

Vi hamnar mitt ute på landet i Simmerhofen en fin camping med lika välstädade toa o duschutrymmen som överallt annars o så restaurang och pub förstås.Vi har bara ett par mil till Rothenburg en underbart vacker stad som man helt enkelt måste se.

Vi går förstås på julmarknaden, det kan man kalla julmarknad , man blir som barn jag trodde inte det var möjligt att bli så hänförd över julskyltning- men det var sagolikt.

Muren runt staden som man kan gå på oerhört vackra byggnader , hit vill vi åka på oktoberfest.

Mindre sagolikt var det att hela rutan på vagnen släppte och vi inte kan få hjälp med den förrän tidigast måndag.

Likes

Comments

Efter vår promenad idag som jag hoppas blir återkommande så inventerade vi en del på tomten.

Såg att en del stora grenar blåst ner och vi insåg att det är lika bra att ta ner en del träd. Sju stora träd kommer att fällas det innebär en massa jobb , och en massa ved, vi lär väl ha ved i åratal framöver . Men först måste båten flyttas innan dess går det inte att göra något.

Parkeringsplatsen ska utökas och där fyra av de stora träden står ska det röjas planas ut och så småningom byggas hönshus.

Virke till det finns och jag har velat det i flera år bara att hoppas att det ska komma igång och så får vi hägna in lite annorlunda tror jag .

Det är nästan så man skulle kunna göra en hage .....men vad skulle det vara i den ??? ja det får väl bli ett pensionärsprojekt så småningom , men hönshus med rejäl hönsgård ska inte dröja så länge kanske kunde man ha köttkaniner också ?? ja ja det tål att tänkas på....

Vad det gäller höns så lurar jag på orpington eller hedemorahöns ...
Likes

Comments

Tycker jag är väldigt fina på bild och en och annan i skogen men jag vill inte ha dem för nära ...nu läser jag på rovobs att det vimlar om dem , här där jag bor ...huu.

Precis här där jag bor uppehåller sig tre !? stycken och det har nu satts upp kameror , men vad hjälper det ?

Det blir till att hålla koll på sin hund , han får inte vara ute utan uppsikt för det är handen på hjärtat inga små katter . En granne en bit bort kom sent i höstas och sa att det fanns ett aggressivt lodjur nere vid sjön en dag som skrämt två äldre damer (närmare 80) som var ute och gick . Det var hotfullt och de fick freda sig/skrämmas med sina stavar . Vi trodde inte på det riktigt de ska ju vara så skygga men man kan ju aldrig veta ...damerna ja de tog sin tillflykt till sin bil så snabbt de kunde.

Obehagligt är det inga promenader blir det och jag hoppas att tamkatterna runt om kring klarar sig finns det många lodjur och det verkar det finnas här i trakterna så räcker väl inte maten till . Jag har inte sett till så mycket rådjur i vinter en och annan bara annars brukar vi se nästan varje dag nere vid sjön inga harar heller och vi bor på landet. Vildkatten har jag inte heller sett till på länge .....bilden jag lägger ut har jag hämtat bara för att få en uppfattning om hur stora katter det rör sig om jag känner alltså inte människan på bilden. Tänk på att man backar för en liten huskatt som är arg spottar och fräser vad säger ni om en katt i modell större ??

Likes

Comments

Det snöar vackert ute en katt trippar förbi i natten har bråttom någonstans, det är för en gångs skull lugnt på avdelningen och alla har fått sitt.

Snart ska lite frukost förberedas eftersom de är lite personal på helgerna och lite städning är kvar. Det gäller att inte väsnas för mycket så man stör lugnet , vissa nätter är det cirkus så man får passa på att njuta av tillvaron för det är väl så här det ska vara egentligen när det är natt?

Lugnt , tyst och stilla man ska riktigt känna att det är nattro.

Man sover också mycket bättre hemma sen efter en sådan natt - stressen hinner inte riktigt bita sig fast.

Träning blev det idag på eftermiddagen - lär kännas i morgon med det återkommer jag med , får se om jag kan röra mig men det finns ju som tur är botemedel mot träningsvärk eller hur ? Värktabletter :)

Sov gott i denna natt .

Likes

Comments