’’Jag blundar och drömmer mig iväg till en annan värld. Huvudet bankar. Vad ska jag göra nu? Hur ska jag få det att fungera? Andas in. Andas ut. Jag möts av en sval vindpust.’’

Hej på er läsare!

Jag tror att de flesta av er kan hålla med om att man ibland hamnar i perioder då man tänker lite extra. När man överanalyserar saker som man annars inte tänker på…

Själv skulle jag beskriva mig som en person som alltid tänker. Vissa dagar är det en styrka andra dagar en svaghet. Jag trivs med att tänka, lustigt va? Under just denna perioden av mitt liv så finns det tre saker jag känner att mina tankar hela tiden återkommer till.

''Fokusera på plugget och prestera ditt bästa''
  • 1.Skolan. Kanske det mest förutspådda men väldigt viktigt. Sommarlovet tog slut för inte så längesedan. Skolan började och dessutom var det en helt ny skola med nya lärare och vänner. Skönt för omstart. Men det är ju nu allt börjar. Nya människor som kommer att ha en inverkan i mitt liv. Säkert kommer jag utsättas för avgörande situationer som påverkar min framtid. Vem är jag? Vem vill jag vara? ’’ Fokusera på plugget och prestera alltid ditt bästa, mer än så kan du inte göra. ’’
''Finnas där, lyssna och visa respekt''
  • 2.Hur är man en bra vän? Vi har nog alla ställt oss själva frågan; hur är man egentligen en bra vän? Finns det ens något recept på det? Tveksamt. Jag tror på att man ska finnas där, lyssna och visa respekt för att vara en god vän.
''Och sen då?''
  • 3.Framtiden. Vad vill jag jobba med när jag blir äldre? Kommer nya arbeten utvecklas tills jag skaffar jobb? Förmodligen. Vart vill jag bo? Med vem? – Det kommer med tiden, tänk inte för mycket på det där.

Jo, jag tänker på det eftersom jag vill verkligen vara nöjd med mitt liv. Om man har ett liv så tycker jag att man ska utnyttja det till fullo. Att sätta upp mål i livet och sedan nå dem, det finns ju inget härligare!

Ett djupt inlägg, men med viktiga ämnen att ta upp eller vad säger ni? Känner ni igen er i något eller är det bara jag?

Likes

Comments

''Den stickade filten ligger mjukt mot min bara hud. Luften är sådär kall och frisk som den bara är under höstens dagar. Det är den elfte september tvåtusensjutton och det slår mig att tiden går vansinnigt snabbt. En obehaglig känsla kryper fram i kroppen. Det finns så många begär som jag är rädd att inte hinna med. Tänk om jag bara fick göra alla saker som jag drömmer om under en dag. Det skulle bli ett långt dygn och skulle kräva fler än tjugofyra timmar. Men varför inte? Någon sa en gång till mig att fånga varje ögonblick.

Det är just de ögonblicken som skapar vem du är, vem jag är, vem den där galna tjejen är. Det är just de där ögonblicken som skapar vem vi är. Utan dem skulle vi inte vara vi. Hur fantastiskt eller läskigt är inte det?''

Hej på er snuttisar!

Hur har eran helg vart? Min var toppen! Inledningen var kanske något deep men förhoppningsvis väcktes några tankar hos er. Om inte så var det synd, kanske, eller? Inlägget idag kommer däremot handla om någonting helt annat, (snygg räddning där Bethina!) Jag tänkte nämligen berätta lite kring vad som spelas i mina hörlurar just nu.

Lite blandat...

Likes

Comments

Contains affiliate links
Drip, drop, drop!

''Dropparna tävlade sig ner mot marken. Tillsammans tog vi en promenad ut i det blöta. Man kunde känna hur den friska, blöta luften sipprade in i näsborrarna. Det var den nionde september tvåtusensjutton. Hösten är officiellt här. Vissa hatar det, jag älskar det.''

Hej gosisar! Är allt bra med er?

Med mig är det finfint. Inför dagens inlägg har jag offrat mig i regnet. Vad gör man inte för bilderna? Jo man hoppar i vattenpölar tills mocka kängorna bildar en egen vattenpöl...

Jag hade tänkt mig att dela med mig av dagens outfit som fick bli inspirerad av hösten. Inte så mycket färg men en stilren look som jag mixade ihop under morgonkvisten. OBS! Bildbomb!

Trenchcoat: Ivyrevel Kängor: H&M Väska: Don Donna Veronica handväska , Svart T-shirt: Morris Lady

Ett, två tre, skvätt!
Bää!!!

Likes

Comments

God eftermiddag sötnosar!

Dagarna blir allt mörkare och mörkare samtidigt som den varma sommarluften (inte för att vi hade någon speciellt varm sommar) börjar försvinna. Vindpustarna blir kalla och molnen grå. Enbart några dagar under denna säsong blir så där riktigt vackra, ni vet, som på film. - Håller ni inte med mig?

När man väl landar i vardagen igen så inser man hur stressen från jobb eller skola sakta kryper fram. Men ibland tycker jag ändå att man lyckas finna sig lite tid till andra saker. Det är då man ska göra något som man tycker är lite extra roligt, speciellt under de mysiga höstdagarna. Under dessa dagar har jag många gånger ställt mig själv frågan: Finns det något man kan hitta på som inte kräver att man tar sig flera sträckor bort eller kostar en förmögenhet?

Jag har samlat ihop ett par guldkorn som jag tänkte dela med mig av.

Baka äppelpaj

Tänk när hela huset fylls med lukten av nygjord äppelpaj och du bara vill mumsa upp hela pajen för dig själv tillsammans med vaniljkräm. Man blir ju nästan sugen på att börja baka på en gång!

Pssssst! (Någon gång vill jag testa göra en klassisk amerikansk äppelpaj. Där man ''flätar'' toppen istället för att strö smuldeg över.) - Hur inspo vore inte det?

Ta en runda i dimman
Att försöka ta sig ut på asfalten där en mystisk dimma lagt sig som ett täcke och bara andas in den friska höstluften. Njuta av det fria och komma bort från vardagen ett par minuter.
Fånga hösten i bilder
Plocka fram kameran, tryck av ett par bilder och gör ett kollage av det eller varför inte posta upp på Instagram? Själv älskar jag när flödet är ''goals'' men just nu känner jag att mitt egna flöde är en K A T A S T R O F.
Mys ner dig framför brasan
Plocka fram en gosig filt, tänd en brasa och mys ner dig framför värmen med lite musik i bakgrunden. Njut av hösten!
eller varför inte ta en kopp te?

Te sitter alltid bra. Men på hösten får man en annorlunda feeling av teet eller det kanske bara är jag?

Det är så härligt när man sitter där med en kopp te i handen och myser bakom skärmen, kanske kollar Pinterest eller en grym serie.

Just nu tipsar jag om serien Shooter som sänds på Netflix. Jag trodde aldrig att man kunde bli så besatt av en serie. Den handlar om en marinsoldat som blir ditsatt av någon på mordet av presidenten.

Likes

Comments