Visste du att...?

1. Att äta 1 1/2 kg vattenmelon inkl. kärnorna ger samma effekt som viagra

2. Coca Cola Zero innehåller exakt samma ämnen som Pepsi Max

3. Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.

4. År 1993 fanns det 89 hemsidor på internet.

5. Det tar 40 år om man skulle fylla Globen med vatten från en vanlig vattenkran

6. Påven Gregorius XIII skar bort 10 dagar ur historien för att få styr på kalendern. Därför existerar inte dagarna mellan den 5:e och 14:e Oktober 1582,

7. Thomas Edison, uppfinnaren av glödlampan, var rädd för mörker.

8. 40% av jordens befolkning tvättar inte händerna efter de har varit på toaletten.

9. Endast 2 personer vet receptet till Coca Cola

10. Det finns över 500 namngivna fobier. En av de mer sällsynta är dendrofobin där man är rädd för träd.

11. Människans starkaste muskel är tungan

12. 100 personer för årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen

13. En katt har 32 muskler i varje öra.

14. Adolf Hitlers mamma funderade allvarligt på att göra abort. Men blev övertalad till att inte göra det av sin doktor

15. Det krävs 16 liter vatten för att producera 1 liter öl

16. Det längsta spelet monopol varade i 660 timmar.

17. En kalkon kan drunkna om den tittar uppåt med öppen mun när det regnar

18. Namnet Wendy dök för första gången upp i berättelsen om Peter Pan

19. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson

20. I Atacamaöknen i Chile har det inte regnat på 400 år.


Källa: Rolig Fakta

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varför måste människor gräva i lösgodiset, nötterna eller exempelvis brödet? Saker som helt enkelt inte har något skydd. Ser detta dagligen och måste erkänna att det faktiskt är ganska vidrigt! Tänk vad mycket bakterier du får bara du rör vid ett dörrhandtag. Tänk då hur mycket bakterier och smuts du har efter en dag hemma eller på jobbet. Har allvarligt talet sett människor klia sig i skrevet inne i butiker, precis som det vore normalt. Vill ni verkligen äta något som innehåller bakterier, torkat kiss och möjligtvis gammal sperma eller könshår? Det får ni gärna om ni vill, bara jag slipper få in det i munnen! Lite hyffs, använd tänger eller "spadarna" som finns till och tvätta händerna med jämna mellanrum!


Likes

Comments

Det finns en för många hemlig spak på bilen?! Den sitter nämligen på vänster sida, precis bakom ratten. Den ser precis ut som den på höger sida som du många gånger använder för att få igång vindrutetorkarna, men har ett helt annat syfte. Den kan nämligen visa andra trafikanter vart du ska, om du ska svänga höger eller vänster. Hur häftigt är inte detta?!

Den är kopplad till lampor bak på bilen som blinkar antligen på höger eller vänster sida.

Hur fungerar då detta?
ENKELT! Drar du spaken uppåt så visar du att du ska svänga till höger, och trycker du istället nedåt så visar du att du ska svänga vänster. Tänka sig? Och detta är likadant på alla bilar!

Tänk dig hur många svordomar samt olyckor detta kan förhindra..


Likes

Comments

Är det något som du vill ta upp? Som du stör dig på eller kanske något du själv gör som kan underlätta för andra?

Hör av dig med ditt tips!

Hur gör jag?
Skicka ett mail och berätta vad du vill att vi ska ta upp!

Vart ska jag skicka mailet?
Betedig@outlook.com

Hur gynnar detta mig?
Självklart kommer det att komma en länkning till din blogg om detta är något som skulle önskas.

Kan jag vara anonym?
Självklart! Detta är en blogg där man ska vara seriös och rakt på sak. Detta kan många gånger sticka i andras ögon och därför har vi valt att insändare kan vara helt anonyma om dessa vill.

Kommer allt med?
Personpåhopp på specifika personer samt orelevanta saker tolereras inte, så därför kommer inte detta att publiceras.

Lycka till!

Likes

Comments

Varför måste vissa människor ta upp 2 parkeringar? Är deras bilar för fina för en? När det inte finns fler parkeringar, ska dom fortfarande ha 2 då?
Nästa gång ställer jag mig såhär!


Likes

Comments

Det är lång kö i kassan, för lång, och du vill inte vänta. Därför börjar du en ny kö i kassan Brevid. Någon måste ju öppna den snart?
Och helt plötsligt är du först. FEL FEL FEL!
Hur kul tror du att det är att öppna en ny kassa när du har en lång kö redan från start? Och är det verkligen ok att tränga sig före alla andra som stått och väntat? De har säkerligen lika bråttom som du, och är det fruktansvärt brått, fråga då om det är ok att du går före. Det är inte ok att tränga sig före 10 personer! Du är sist in i kön, och har ingen rätt att ställa dig framför alla andra, tänk om någon gjort så för dig? De är de som redan står först i kön som har förtur. Lär er!


Likes

Comments


Hårda ord och irritation i vardagen hör inte längre till det ovanliga. Många släpper det på en gång, medans andra kan gå med det i flera dagar. Hej! I denna blogg får ni läsa om moment i vardagen som faktiskt kan undvikas, och bör göras. Jag har jobbat i flera år inom servicebranschen och där irritation är förnamnet och ilska efternamnet. Skicka gärna in fler förslag på moment i vardagen som stör dig till betedig@outlook.com, och en vacker dag ska vi segra mot dessa ointelligenta människor!

Tack för mig, sålänge!


Likes

Comments

I dagens samhälle går det nästan aldrig att handla när man är lite stressad. Allt går bra, fram tills att man kommer fram till kassan. Kön är lång och affären använder sig av en så kallad "myntskål" för att slippa att ta emot och räkna alla mynten själva. Även en säkerhetsrisk, men som ska skynda på i kassan. Längst fram i kön står det en dam eller herre och letar LÄNGST ned i plånboken efter det exakta antalet kronor, som oftast slutar med att de ändock får lägga ner lite extra. Kostar det 18 kr, varför inte då lägga ned två tior istället för att leta upp alla enkronor som du förmodligen dessutom inte vill ha? Eller släng i några mynt och se vad det blir! Det är inte värre än att ni får tillbaka mellanskillnaden! Eller dessa människor som har en hel kasse med mynt och bara slänger ner allt. Affärer är inte menade att ta emot så mycket och många gånger strular kassan på grund av detta. Det finns en bank för att sätta in pengar. Men framförallt, vi lever i ett samhälle där människor använder kort för att slippa allt detta. Skärp er!


Likes

Comments