Header

På Apoteket på Mobilia kan man under denna veckan göra hörselkontroller och jag tog tillfälle till akt. Har känt att jag haft problem med hörseln och nu är det konstaterat.. Läkaren kollade i mina öron för ibland kan man få en vaxpropp som man bara behöver behandla för att bli av med. Men mina öron såg sina ut förutom att jag hade ett ärr i höger öra, min trumhinna har alltså spruckit och läkt ihop igen. Sedan fick jag ett par hörlurar och testet började i mitt högra öra, hörde olika toner och varje gång jag hörde en ton så skulle jag tycka på en knapp. När jag bytade till vänster öra hörde jag en ton som jag inte hört på höger öra och då tänkte jag direkt att de va något på tok. Jag berättade även om att det "ringer" i höger öra en kort stund och då sa hon högt och tydligt.. Tinnitus! Jaha men mer sa hon inte om de utan fortsatte och berätta att jag har en hörselnedsättning på mitt högra öra.. Det är ingen grov nedsättning vilket jag är glad över men INGA hörlurar i öronen mera! Ingen högmusik eller höga ljud. Jag måste vara försiktig och kolla hörseln en gång om året iallafall. Man lever ju mer eller mindre med sina hörlurar men nu får jag utesluta dem..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag och min vän Mikaela älskar cheesecake och är nu på jakt efter de godaste receptet. Igår var andra gången och då gästade Daniella oss till middagen. Efter en lång dag i stan på jakt efter en festklänning så började matlagningen, tacopaj. Klassiker men mycket gott! Cheesecake bakandet är så roligt i sig, första gången blev det en riktigt miss. Haha. Denna gången blev den mycket bättre men inte tillräckligt bra. Vi åt den även när den va lite ljummen. Den skulle stått i kylen betydligt längre. Men det var en god smak och konsistensen blev bra. Jakten på den perfekta cheesecaken fortsätter och har ni några tips eller bra recept så lägg en kommentar nedan. Tack :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Vad är bättre än en kväll med sin bästa vän, massa gott snacks, en mysig hund och bara massa tjejsnack?!

Likes

Comments

Reglerna är:

1. Nämn vem personen är som nominerat dig och tacka.

2. Svara på de elva frågorna som ställts till dig.

3. Nominera elva stycken nya bloggare.

4. Ge de bloggarna du nominerat elva stycken nya frågor.

Tack till @Misstossequeen för nomineringen, här kommer mina svar!

1. Vilken typ av blogg gillar du att läsa?
Jag läser lite olika typer. Det är nog lite beroende var jag själv är typ, är jag inne i effektiv träning så läser jag mest träningsbloggar.

2. Vad har du för telefon?
iPhone 6s

3. Vad är det första du gör när du går upp på morgonen?
Ja de allra första jag gör är att gå på toaletten.. Haha.

4. Vilken är den bästa högtiden?
Midsommar!!! Sommar, vänner och massa blommor!

5. Kan du nämna tre saker från din bucketlist?
Resa till alla kontinenter.
Lära mig skjuta pilbåge (hunger game fan)
Hoppa bungyjump
(Jag checkade av ganska många grejer detta året. Kryssning, bergsklättra, springa halv marathon och resa till USA)


6. Är du religiös? Om ja, vilken religion?
Nä jag tror på glädje till livet.

7. Vad gillar du med min blogg?
Det händer alltid något roligt på din blogg, länk byten, tävlingar osv. De är kul! Jag gillar även att du oftast har bilder till dina bra texter, man får vara med ännu mer i vad som händer då när man kan se. :)


8. Vilken är den bästa högtiden?
Samma fråga igen hehe, midsommar!
Näst bäst är julen!!

9. Är du singel eller i förhållande?
Förhållande sedan ca5år tillbaka.

10. Vem är din inspiration i livet?
Jag inspireras av flera personer på olika sätt, jag försöker att inspireras av de bästa från olika personer. Försöker alltid att vara mitt bästa jag, ta efter bra egenskaper och jobba på de som är mindre bra.

11. Vad gillar du med din egen blogg?
Ja jag försöker skriva om de bästa som händer i mitt liv, som resor och äventyr. Men även så kommer lite bitar av mitt "vanliga" liv också, men fokus på de balla som jag senare i livet kan gå tillbaka och läsa och se bilder ifrån!


Mina frågor till de nominerade är:

1. Vad jobbar du med?

2. Vad gillar du bäst med hösten?

3. Hur tror du ditt liv ser ut om fem år?

4. Vad gör du på fritiden?

5. Vilken är din favorit serie?

6. Vilket är ditt bästa reste tips?

7. Utövar du någon sport, vilken?

8. Facebook eller instagram, vilken tycker du mest om?

9. Vilken är din bästa personlighet?

10. Hur tycker du att en chef ska vara?

11. Om du fick förändra en sak i världen, vad skulle de vara då?


Jag nominerar:

@emiraa @janeljunggren @jonnabjarneteg

@miiiimmiiiiz @Tounlo @elingibson @EmmaWallius @ninnisfamilylife @feliciaaronsson @EllieJohansson1 @UtrolignokLikes

Comments

Igårkväll var jag tillsammans med mormor på blomsterkurs på Jenny Strandhs blomsterskola. Kvällen tema var bordsdekorationer och vi fick lära oss två olika dekorationer. Första var det en genomgång om blommorna och dekorationerna sen fick vi skapa själva. Den första var en "vild" bordsdekoration som bestod av två cylindervaser, pilhassel och olika snittblommor i fler former. Denna bordsdekoration tyckte jag var den roligaste, med pilhassel så skapar man sin egen kreation som skapar stöd till snittblommorna. Stödet av pilhassel gör så att man kan sätta blommorna var som helst i valsen utan problem av att de ramlar omkring. Dekoration nummer två var en låg bordsdekoration i stickmassa (oasis). Man fick en zinkskål, ett block stickmassa och flera snittblommor och blad. Det var bara att låta fantasin flöda och sätta blommor och blad där man ville. Det var en super rolig kväll! Super mysigt med mormor, vi fick i affärer först sen käkade middag och avslutade kvällen på bästa sätt. Vi ska även gå en kurs till innan jul, vi ska bara bestämma oss för vilken! Haha. Kurserna kostar 450kr och det är värt vart enda krona, allt man gör får man ta hem och så får man även fika mellan skapandet.

Likes

Comments

Blev utmanad av @sweetwords och tar mig nu an frågorna!

Vilken är din favorit årstid och varför?
Jag är lite kluven på den frågan, jag skulle säga att min favorit årstid är vintern. När man bor i närheten av en skidanläggning så är det fantastiskt att bara kunna hoppa i snowboard bootsen och åka bräda efter jobb och på sina lediga dagar.
Jag bor i Malmö nu och då är våren den bästa, blommorna börjar blomma och alla börjar hänga utomhus igen.

Vilken serie följer ni varje vecka på tv?
Jag följer inga serier.


Jul, midsommar, påsk eller nyår, vilken är din favorit!
Midsommar lätt! Fest utomhus med vänner och familj, inte varje fest man får ha en fin blomsterkrans i håret.


Bästa dagen på veckan och varför?
Lördag, varannan lördag är jag ledig och den andra helgen jobbar jag. Jag älskar mitt jobb och lördagar är det mycket bukettbindningar och full fart!

Bästa livekonsert ni sett?
Timbuktu och Hoffmeastro, solsken över Göteborg och en magisk kväll tillsammans med min bästa göteborgare, Jessica!

Favorit dryck?
Fanta!!

Hur ska man klä sig snyggast i höst anser du?
Hatt, jacka med fluffig fuskpäls, snygga boots och målade läppar.

Padda,mobil, laptop eller stationär?
Mobilen är så svårslagen.

Vad fotar du med för kamera?
Olympus, fast är inte så bra på att använda den. Tar oftast foto med mobilen.

Vilken foundation använder du?
Jag använder ingen foundation och har aldrig gjort.

Bästa parfymen?
Ralph Louren, rosa.

- Jag skickar vidare utmaningen och här kommer mina frågor.

Vart skulle du åka om du fick en fri flygbiljett, tur/retur?
Vilket är ditt favorit läppstift?
Vilken restaurang äter du helst på och vilken stad ligger restaurangen?
Har du varit på någon festival, om ja - vilken/vilka?
Vem är din favorit bloggerska/bloggare?
Har du någon förebild, vem?
Storstad, mindre by eller landsbygden?
Vilket är ditt favorit klädesplagg?
Vad är ditt mål med din blogg?
Mysig hemmakväll eller utekväll på stan?
Vilken är din favorit butik?

Jag utmanar -> @Alexandra01 @Misstossequeen

Likes

Comments

10% av mitt blod donerar jag ungefär var tredje månad. Det har gott fyra veckor sedan vi var utanför Europa så det gick bra att ge blod igen. Har fått tre påminnelser om blodgivning för de är i starkt behov av min blodgrupp. För mig är det en självklarhet att donera blod, jag och andra blodgivare räddar livet på människor som varit med om olyckor osv. Det är inte alla som får eller kan donera pga blodvärde eller att de Tatuerar sig/reser ofta. Om min partner tatuerar sig så får jag inte ge blod på 12 månader, om jag själv tatuerar mig eller gör en piercing så är det 6månaders väntan. Alla som får borde ge blod någon gång då och då.

När man gett blod så ska man ta det lugnt, så jag gick förbi bokhandeln och köpte den nya Harry Potter boken! Den kommer inte ut på svenska förens den 13oktober så jag tog mig an utmaningen att läsa den på engelska. Min engelska är inte speciellt bra men det är en bra träning. Jag satte mig i solen på en gräsplätt i stan och läste, jag glömde verkligheten och fastnade i min läsning.

Likes

Comments

Äntligen är mina naglar fixade igen, andra gången och jag får väl säga att jag är fast nu. När man jobbar med planteringar och blommor så har man inga fina och lena händer direkt. Jag blev rekommenderad Hang Lounge Malmö och ringde tid imorse för att få en tid så fort jag kunde för det var akut att fixa till dem sen jag gjorde vid naglarna i USA. Glad var jag som fick tid redan idag, blev bra bemött på salongen och det tog en timmes tid. Nytt set kostade 300kr men jag la 40kr till för lite glitter. Tycker absolut att det var värt 340kr!

Likes

Comments