Header

Jag var med i en utlottning av en smink-kurs på Makeup Store och vann!! Så i måndags var jag tillsammans med fyra vänner på Makeup store Malmö för en tjejkväll med tips, trix och nya trender. Jag är väl den i gänget som är novis med smink och detta var precis vad jag behövde. Vi lärde oss en full sminkning med höstens färger. Tjejerna i butiken är så bra! Vi fick 20%rabatt på deras sortiment efter och jag köpte en del av produkterna som vi använde. För mig som är nybörjare när de gäller smink så var de perfekt att köpa en produkterna ihopa så jag vet vad jag ska använda mig av. Ett nytt intresse har upptäckts!

Likes

Comments

Resor

Inatt sover jag hos min bästa vän, sleepover precis som gamla dagar. Imorgon kör vi norrut, mot Falkenberg. Vi ger oss själva två dagar fulla med mys, boost och tjejsnack. Vi kommer checka in på Falkenberg Strandbad för spa och välmående, kanske en och annan massage. Innan incheckning så kommer vi ha ett roligt stopp på vägen med shopping!

Likes

Comments

Hey, new Lifestyle!

Måndag idag och jag har börjat ett hälsosammare liv, jag jobbar mycket med att försöka minska min stress i vardagen och utesluta saker och ting som stressar mig. Att göra en förändring i tid innan det går och blir mer ohälsosamt än nu. Jag måste göra detta för mitt eget välmående och jag jobbar med det varje dag. Kost har en viktigt inverkan på oss så ett steg för mig är att jobba med den, jag älskar choklad och läsk.... Begränsa men inte utesluta- för vad är livet utan små goda stunder!

Jag sökte även in till Viktväktarna om att bli testpilot för ett kommande koncept. Idag gick startskottet och jag är glad att jag är antagen. Mitt största mål är att få en bra variation och tänk kring kosten i vardagen, viktmålet är -6kg. Men hjälp av Vikt väktarnas smartpionts så är det lättare att tänka efter istället för min standard tanke äsch ett choklad gör väl inget. Nu är det slut på det, egentligen vet jag alla mina svagheter och vet vad jag borde göra men skiter väl på något sätt i det. Jag är med i en grupp där vi peppar och ger varandra tips osv och har en coach som följer oss och vi chattar med coachen varje vecka. Detta sporrar mig och jag vill ju inte väga mig och prata med coach och säga att jag krängt en och annan påse chips. Viktväktarnas app är suverän, lätt att skriva in vad man ätit och att skanna varorna. Man äter vanlig mat och det finns även Bonuspoints som man under veckan kan använda om man känner för det. Men jag har en roadtrip med min bästa vän nästa vecka så jag sparar in så många av mina Bonus Points denna veckan för att inte känna att jag över äter nästa. Som sagt, sparar det goda till bra tillfälle. Har en frukt eller en grönsak till hands istället och ska jobba väldigt hårt på att inte bli hungrig och småäta. Noga med mellanmålet på jobb för att inte vara dödshungrig när jag kommer hem. Heja mig!

Likes

Comments

Hösten smyger sig på men soliga dagar har vi haft ändå. Jag har varit ute en del för att lära mig min nya kamera, naturens vackraste sidor är fångade på bild. Med höstens nyheter har jag införskaffat med en del nya plagg, brillor och smink. Jag var för ett tag sedan på en makeup kurs på Makeup store och blev intresserad och har idag varit på makeup stores flyttrea och fyndat en hel del ögonskuggor och dylikt. De sålde ut allt från prover till oöppnade produkter från 5kr!! Jag handlade 12 produkter för 180kr. Tjejerna på Makeup store Malmö är grymma!

Likes

Comments

Just nu har jag ett nytt sparande på gång, jag ska resa runt i Asien i två månader nästa år. För mig är de lättare att spara mer om jag vet att jag ska göra något speciellt med pengarna. Jag har alltid haft två typer av sparande. Ett för framtiden, då jag tänker mig ett större boende, bil och även en backup ifall något händer. Man vet aldrig när kylen går i sönder eller om bilen rasar. Sen har jag ju mitt roliga sparkonto, "lev, upptäck och res" jag har ju en del punkter på min bucketlist som jag behöver pengar till. Jag strävar hela tiden till att spara pengar till det jag ska göra. Budgeten ska finnas där innan jag gör det eller reser iväg. Varje månad lägger jag ca.3000kr för min kommande resa. För trots att jag får en utbetald semester för halva resan och får lön så är det räkningar och försäkringar som ska betalas. Man kan inte glömma bort det där hemma medan man lever drömlivet på en strand med nya vänner. Jag sparar lite mer till resan än vad jag faktiskt tänkt från början för att jag inte ska hamna i en situation där jag känner att jag måste utesluta en del upplevelser för att jag inte har råd. Sen är det alltid ett plus att ha pengar kvar på mitt sparkonto när jag kommer hem.
Jag är uppfostrad med att alltid spara och lägga värde på de man gör och handlar. Man kan inte bara shoppa, shoppa och shoppa - trots man egentligen skulle vilja det. För min del sätter jag värde på upplevelser som jag kan ta med mig i livet. En tröja eller en onödig pryl är bara högst på listan för stunden, för en dag är den inte så poppis längre eller har ersatts av ny teknik och då vill jag inte lägga för mycket pengar på det.

Jag är tacksam att jag fått lära mig detta och när jag fick mitt första jobb så förstod jag det på riktigt. Då tänkte jag; jag måste jobba en hel söndag för att kunna köpa denna märkes skjortan... Plötsligt kände jag på riktigt värdet av mina egna tjänade pengar och då tyckte jag inte att den märkes skjortan var värd en hel arbetsdag, mina tidiga morgnar då jobbade jag 05:30-14:00 var värt mer än så. Dem pengarna kunde jag dela upp på fler roliga saker än att köpa den skjortan som var populär just då. När jag som vuxen ser alla dessa ungdomar som går med märkeskläder och dyra telefoner blir jag fundersam, tänk de familjer som har det tuffare med ekonomin.. Det kan inte vara lätt att ha en tonåring tjatandes om märkeskläder och prylar hela tiden. För det går fort ner på teknikprylarnas värde. Här om dagen såg jag två killar i 13års åldern som satt med sina mobiltelefoner i senaste modellen, Gant jackor och märkes skjortor som diskuterade om att de skulle ha den nya iPhone som kommer snart.. Det är inte bara en trend utan ett måste idag bland unga människor. Det är lite skrämmande tycker jag..

För mig är det så viktigt att tänka på framtiden för man vet verkligen aldrig vad som händer. En oförutsägbar situation kan inträffa, man kan aldrig veta ifall något händer med ens boende. Exempel om det skulle bli någon läcka så du måste renovera och lägga nya rör i badrummet. Det är en situation du inte tänker på att det skulle kunna ske men som kan kosta dig väldigt mycket. Man måste ha mat på bordet hela månaden ut och man måste kunna betala sina räkningar.
Alla familjer har mer eller mindre samma utgifter i grunden, men alla har inte det lika lätt att tjäna ihop pengarna som behövs till dessa utgifter.
Därför skriver jag denna text med Meddelandelån. Ibland är det inte lätt att prata om pengar, det kan vara ett väldigt känsligt ämne. Jag delar gärna med mig av mina tankar och mitt aktiva sparande för mål och upplevelser i livet för er. Kanske är det någon som behöver höra hur andra gör för att själv kunna göra likadant.

Likes

Comments

Flower Power

Nya sticklingar är planterade och nya är klippta och satta i vatten för att få egna rötter. Denna vackra växt har en väldigt fin stjälk tycker jag, den är kvadratisk! Väldigt fascinerande. Jag har aldrig tidigare sett det, kanske att jag inte heller studerat på formen på stjälkarna alltid men de är något jag kommer göra framöver.

Likes

Comments