Header

Midsommarfest 2016 <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När solen tittar fram och min lägenhet fylls med nya blommor.

Likes

Comments

Cykelhjälm, coolt? Snyggt? Kanske.. Men framförallt en livräddare! Igår när jag cyklade in till gågatan i Malmö så räknade jag cykelhjälmar, 13st sammanlagt på vägen dit OCH hem.. 13st på alla dessa människor som cyklade förbi mig. Det är inte speciellt många. Jag vill lyfta cykelhjälmen! Man vet aldrig när olyckan inträffar och då kan hjälmen vara skillnaden mellan liv och död. Varför jag köpte hjälm var för jag fick mig en tankeställare, en vännina till min vän var på besök här i Malmö och frågade varför ingen använder hjälm. Ja jo.. Inget bra svar hade jag. Man va 15 slutade använda hjälm pga regeln men ingen har tänkt på vad som händer egentligen!? Så fick jag frågan "Vad tycker din sambo om att du cyklar utan hjälm? Är han inte rädd för att du skadar dig i en olycka?" Och då började jag tänka efter på riktigt, här är de ingen som säger något.. Ingen som tänker på varför man ens ska ha hjälm eller så skiter alla i det för resten av folket gör det. Vi pratade massor om det här och min tanke var bara 'Jag ska köpa cykelhjälm' och det gjorde jag! Min cykel är färgglad och galen så det ska min hjälm också va! Vi måste få bort "tönt"-stämpeln på cykelhjälm!! En snygg hjälm men grymma brillor till nu när våren snart kommer. Eller vad säger ni? Borde vi inte vara goda förebilder till de yngre? Peppa ungdomarna till att använda hjälm? Borde vi inte tänka på oss själva? Det är en stor risk vi utsätter oss för, det behöver inte vara ditt fel MEN den största skadan får du som oskyddad trafikant!

Likes

Comments

78 dagar kvar till halv marathon, Göteborgsvarvet 2017! Mentalt är jag inte redo och inte heller fysiskt men det är 78 dagars träning, slit och taggning. Jag tycker det mest är mentalt när man springer eller för mig är det så.. Man hinner tänkta väldigt mycket om man inte har rätt inställning, vilket man inte alltid har. "Det är jobbigt" usch de gör ont här" osv det är lätt att fastna i de tankarna när man ska löpa en längre sträcka. Blir det jobbigt löpmässigt kan man alltid gå en liten bit eller göra lite hoppsasteg. Men mentalt är det bara ens egna pepp och inställning som kan vända det jobbiga. Jag brukar bestämma mig innan om löpningen vad mina mål är, känner jag mig trött så tar jag en kortare runda, springer mellan olika punkter eller sätter en tid som jag känner att jag orkar hålla. Man kan inte ha bra träningsdagar alltid, så är det ju med allt. Idag gjorde jag min fösta löpträning med inställning för halvmaraton, man kan ju tycka att mina tre kilometer är ynkliga men det är tre kilometer längre än inga. Ikväll var jag tidsbegränsad och hade 60min på att träna och att duscha. Dessa tre ynka kilometer har stor skillnad på laddningen för Göteborgsvarvet. Om man hoppar över träningen varje gång man har tidspress så är det väldigt många löpande kilometer som man missar som påverkar min status inför loppet. Idag tänkte jag mest på Ritvas fantastiskt goda morotskaka som hon bjuder på efter vi sprungit 21km! Hahah. Allt som driver en är bra.

Likes

Comments

Likes

Comments

Uppe med tuppen imorse och tog en taxi till Bialka T. Som är en skidanläggning ca 3 mil ifrån Zakopane. Kabinbanan har öppnat igen efter stormen men vi ville ha mer än så. Det blev en heldag i backen och solen sken på oss. Roliga med detta ställe är att alla liftar har öppet till 22:00. Snacka om kvällsåkning. Många fina backar, inte så långa men det var ändå bra åkning. Det är absolut ett ställe för familjer som ska åka skidor i Polen. Vi tillbaka i Zakopane till 19 tiden för att svida om för restaurang och bira. Må ju säga att det dansas mycket pardans till polsk musik. Bra ös på folket här, alla blandade åldrar. Stämningen är på topp och alla är glada!

Likes

Comments

Vi bord ju precis bredvid gondolen till Kasprowy Wierch där vi planerat att åka hela veckan men idag har hela systemet varit avstängt pga storm! Sugna på att åka skidor och snowboard letade vi efter ett annat ställe att åka på, med hjälp så hittade vi Suche som är ett litet ställe som har typ 4 liftar. För dagen så räckte de dessa få backarna, vi fick åkt ett par timmar och se ett par roliga vurpor. Kan och tillägga att jag känner mig nöjd med min nya bräda och boots. Var lite orolig att jag skulle känna stor skillnad med den nya modellen, jag är hel nöjd och hoppas på bättre väder imorgon. Stormen som va här nere har lagt sig och hoppas att det även har lugnat sig uppe i Tatra bergen. Bara alla liftar är öppna så är liftsystemet bra. Vi är väldigt lätt roade så att ha kul är det minsta problemet. Kan ju också erkänna att jag blir ägd i Monoply Deal... Inte en endaste vinst på hela resan. Men i "skit gubbe" har jag kammat hem ett par vinster... Först idag. Haha!

Likes

Comments