Header

But she said, where'd you wanna go? How much you wanna risk?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Träning

Nu ska jag berätta en sak för er...
Berätta vad jag gjorde för att få slut på min tråkiga, trötta och tunga känsla.
Energin var låg och jag kom mer eller mindre hem och slängde mig i sängen varje dag. Jag visste väl någonstans att jag inte riktigt gjorde det bästa för mitt välmående. Jag har sedan två månader tillbaka ändrat mitt vardagsliv totalt. Men den största förändringen ligger i mitt kost upplägg..
Jag har alltid "äschat".. Tänkt 'äsch det är bara ett choklad eller en burgare". Jag har mer eller mindre struntat i vad jag stoppat i mig. Men jag har gjort mitt val och jag har gjort en förändring´, för mig själv och för min egen skull. Jag såg att Viktväktarna sökte testpiloter för ett nytt koncept och sökte i hopp om att bli antagen. Jag kom med! Jag tillsammans med andra var redo att göra en förändring.
Mitt mål var att få hjälp att ändra livsstil, att ha någon bredvid mig som stöd och hjälp.
Jag är idag, nio veckor senare, åtta kilo lättare och har en annan energi när jag vaknar på mornarna.
Jag ser på mig själv i spegeln med andra ögon och är nöjd. Jag har väl aldrig deppat så mycket över min kropp men när man ser skillnad på alla kroppsdelar så är det ett kvitto på att man gjort något bra. Jag är nöjdare än någonsin för jag har faktiskt inte bara gått ner i vikt, jag har förbättrat mig själv. Jag har en livsstil som gör att jag mår bättre. Viktväktarnas app har hjälp mig att få koll på hur mycket jag stoppar i mig och nu kan jag klara mig utan den flera dagar. För jag vet hur jag ska äta och jag vet att jag kan äta godis, fika eller snabbmat om jag vill. Jag äter allt, men jag tänker efter!
En annan del av förändringen är att jag så många dagar i veckan promenerar till jobb. Enkel sträcka är det 2,4km och det innebär att jag utöver mitt aktiva jobb går ca fem kilometer fem till sex dagar i veckan. För mig är det också en bra start på dagen. Jag lyssnar på ljudbok och funderar om livet längst Malmös fina gator. Det är ett skönt uppvaknande med frisk luft och rörelse innan ett åtta timmars arbetspass.

Likes

Comments

Ni vet när det pirrar sådär förväntansfullt i magen, något stort är på väg. Något man så länge längtat efter äntligen börjar närma sig. Arbetsdagarna bara flyger förbi och dagarna räknas ner. Idag är det trettio, endast trettio dagar kvar!!!
Jag är långt ifrån resklar och det är en del grejer som ska fixas,
En vanlig reseförsäkring gäller i 60 dagar och eventuellt så kommer jag vara iväg i 65 dagar. Överstiger man 60 dagar så måste man ha en extra reseförsäkring. Jag ska ta kontakt med mitt försäkringbolag och se vad de säger om mina 5 extra dagar. På tal om bank så ska jag även ta reda på vilket av mina två bankkort jag ska använda när jag reser. Förra gången vi reste så blev två av fyra personers kort skimmade, så jag tror att jag ska köra på mitt kreditkort faktiskt. 

En annan peppande grej är att jah beställt en baddräkt och en jumpsuit på H&M's rea. Det är en grym känsla när man kan beställa sommarkläder mitt i vintern! 

Likes

Comments

Tillsammans med tjejerna så bakade jag lussebullar, mjukpepparkaka, cornflakeschoklad. Vi förberedde för förstaadvents julfika med släkten. Förutom våra hembakade kakor så var bordet fyllt med choklad, godis, frukt och glögg.

Likes

Comments

Flower Power

Första december innebär full fart hos en blomsterbutik som vår. Fullt ös hela dagen och enda fram till januari. Vi alla går på högvarv och butiken är full med kunder. Så idag överraskade jag mina kollegor med en energi dricka med Mobilia Blommor tryck på och ett rim.
Boosta med pepp är viktigt när man går in i en stressig period.

Likes

Comments

Resor, Samarbete

Om 40dagar kommer jag ligga nervös och pirrig i sängen och troligtvis ha ganska svårt för att somna. För tidigt på söndagen den 7 januari flyger vi till Sri Lanka för att på börja vårt största äventyr.

I samarbete med Backpackingstuff visar jag upp fem prylar från deras sortiment som jag kommer ha med mig under min resa. Den röda väskan som på första bilden bara är en liten boll, men sedan vecklas den enkelt ut och blir en ryggsäck. Ryggsäcken är vattentät och rymmer 10L, smidigt att packa med sig och väger väldigt lite. Den är praktisk och användbar, från strandhäng till utflykter när man ska ha med sig extra kläder eller matsäck. Dessutom så är det en perfekt väska när man löptränar när behöver ha överdragskläder och vattenflaska med sig. Den svarta sovmasken är redan använd och denna modellen vill jag höja! Som tjej med långa ögonfransar så trycker den inte på ögonen, den har även en skön form för näsan och täcker ljuset med sin välplanerade modell. Travel your life - necessären var en av de första grejerna jag fastnade för på hemsidan, upphängbar, många fack och man ser allt. Den vanliga röran i en necessär med stort fack finns inte, man hittar enkelt vad man behöver och allt blir organiserat med hjälp av alla dessa fack. Citat är en liten detalj som gör stor skillnad.
Handtvättmedel och karbinhake är två små betydelsefulla saker i en packning. För mig som kommer vara på resande fot i nio veckor så kommer kläderna användas väl och dessa tvättmedelspåsar är smidiga att ha med sig i necessären. Det finns inte alltid möjlighet att lämna in och få kläderna tvättade. Smidiga storlekar och förpackningar är guld värt när man lever i en resväska, små hacks som förenklar vardagen. Karbinhakar använder jag till flera olika saker, allt från att fästa vattenflaskan i väskan, fästa linor och säkra nycklar inne i väskan så man inte tappar dem. Som sagt, små grejer som gör stor skillnad!
Det bästa med Backpackingstuff är deras praktiska och prisvärda varor. Prylar som är användbara och de har även en hel del roliga saker också! De har snabba leveranser så man får sina varor fort och så har de 30 dagars öppetköp.
Hitta dina bästa prylar till resan på Backpackingstuff.se

Stort tack till Backpackingstuff!

Likes

Comments

När man drömmer om att äta sushi i Japan.. det fick bli i Lomma istället. Mysigt kväll med tjejerna!

Likes

Comments

Resor

ASIEN TOUR 2018!

Allt jag tänker på är vår kommande resa till Asien. Tidigt den 7 januari reser jag och Fredrik till Sri Lanka, under 20 dagar kommer vi att resa runt på Sri Lanka för att sedan möta upp Elin på Bali, Indonesien den 27 januari. Jag har redan i mitt huvud börjat packa väskan. Ja jag är sån som gärna vill göra saker på studsen när man kommer på de eller längtar efter något som ska ske. Jag har skrivit en A4 med saker jag vill se och uppleva där. Tänkte dela med mig av våra planer, kanske är det någon av er som också ska besöka Sri Lanka.

Flyga till Colombo
Ruinstaden Anuaradhapura
Lejonklippan i Sigirya
Safari i nationalparkerna, Minneriya och Kaudulla.
Dambullas grotttempel
Tandtempel och botaniska trädgården i Kandy
Tågresa mellan Kandy och Ella ( sägs vara den vackraste tågresan i världen)
Vattenfall och teplantages nära Nuwara Eliya i höglandet. Hjärtat av teodlingarna
Morgonsafari i Yala nationalpark
Dyka, Surfa och massa mer..


Har du varit i Sri Lanka? Ge gärna tips!


Likes

Comments