Så idag var ju Kotten hos läkaren, diagnosen var ögoninflammation, rossel i lungorna och slemhosta(som pågått i över 4 veckor).
Han fick Ventolin i pipa som han nu ska andas in och så fick han salva och droppar till ögonen. Hoppas han sover bättre i natt nu när han får medicin.
Dom goda nyheterna var ju att öronen såg bra ut, så det är vi väldigt glada över!

Förövrigt så har Kotten börjat gilla Pippi Långstrump! Köpte en Pippi-film i Sverige och det är det enda barnprogrammet som duger. Har tidigare provat med Mumin, Bananer i pyjamas, Teletubbies, Daniel Tiger, Stadens Hjältar och mycket mycket mer, men inget har varit intressant nog för honom.
Men nu sitter vi här och tittar på Pippi hela familjen, mysigt😊.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi har varit i Sverige nu över höstlovet och hälsat på släkten, jätte roligt som vanligt😊.
Allt har gått bra och Kotten har haft roligt❤.
Men hostan och snuvan han haft har blivit mycket värre, dessutom sover han inte alls om nätterna trots nässpray och värkmedicin, på båten inatt provade jag ALLT, men ingenting hjälpte. Till slut fick jag honom att somna ca 15 minuter då jag satt upp med honom i famnen och gungade. Så imorgon blir det läkarbesök igen då.Vilken mumsig diagnos månne vi får denna gång då? Bihåleinflammation? Astma? Eller kanske öroninflammation?

Det är inte bara Kotten som är sjuk, jag känner själv flunssan smyga sig på.
Överlag gillar jag hösten, men denna höst har varit förfärlig.

Likes

Comments

En säng som står kvar
En syster, en bror
Ett hårspänne, ett namn
En sörjande mor.

Kläder som ska tvättas
En tom stol vid ett bord
Känslor av förtvivlan
Tankar på självmord.

Självmord för att få krama
Att få träffa igen
Att få trösta och pussa
lilla älsklingen.

En strumpa under soffan
En bild på kylskåpsdörr
En familj förevigt splittrad
Det blir aldrig mer som förr.

Har du det bra och var finns du nu?
Min kropp värker efter dig
Hur kan du inte längre finnas kvar?
Jag kommer inte klara mig.

Dagen blir natt och natten blir dag
På något sätt fortsätter livet
Hjärtat pumpar och verkar fungera
trots att det är sönderrivet.

Ett litet liv, alldeles för kort
varför släcktes livet så fort?
Varför måste jag leva utan nu?
Jag vill mötas vid himlens port.
Likes

Comments

Here we go again!
Oooooooch! Vad är det för spännande bobba vi har dragit på oss denna gång då, frågar ni er då!
Jo! Drumroll.....padapadapadapada....

MAGSJUKA!

Jippie!

Skit upp till öronen!

Trevligt veckoslut.

Likes

Comments

Nu har Kotten sovit dåligt i två veckor, min första tanke var öronen men det var det inte, sen fick han hosta och snuva så jag tänkte att det var det som höll honom vaken om nätterna men det var det nog inte heller.
Han är fortfarande hostig och snuvig, men det är något annat som han vaknar för, och jag tror att det är dagis som spökar.
Det är säkert så många nya intryck och människor som gör honom "osäker" om nätterna. Det är tydligen inte helt ovanligt att småbarn börjar sova sämre en tid efter att dom börjat på dagis.
Det som "lurar" en där är att man tycker att det skulle börja direkt då barnet börjar på dagis, men det tar väl en liten stund innan allt sjunker in och barnet märker att dagis gäller varje dag.
Men vi vakar..och hoppas att det går om snart.

Likes

Comments

Mamma skall:
lämna och hämta på dagis, komma ihåg alla viktiga datum, gå till rådgivningen, förbereda för fotografering, vabba, gå med till tandläkare, föra till doktorn, hämta ut mediciner, hålla reda på doser, skaffa nya kläder enligt årstid/tillväxt, veta vad som skall handlas, gå med hunden till veterinären, hålla reda på när räkningarna skall betalas, handla födelsedagspresenter, föra på kalas, vaka på natten, bädda rent i sängen, laga mat, gå på föräldramöte, fylla i blanketter, gå på kontroller, trösta, veta bäst.

Pappa skall:
busa och leka?

(Inte helt opartisk beskrivning kanske, men så här känns det ibland.)

Likes

Comments

Så vi är fortfarande vakna varje natt sen förra torsdagen, och inatt var vi vakna länge.
Vi turades om att stiga upp med Kotten när han vaknade och efter två timmar gav vi upp och mannen la sig på soffan och jag sov i Kottens rum på madrass på golvet.
Alltså det är hemskt att vaka, det är nåt jag verkligen hatar! Och när man bara vill få krypa tillbaka i sin egen säng så tänker man bara "j*vla unge, sov nu!"
Det är sant! Så tänker man! När man är riktigt trött.
Det betyder inte att jag älskar honom mindre.

Som det stod så bra i en tidning en gång:
"Jag älskar mina barn över allt annat. Men på natten sover jag gärna."

Men gud vad mammas hjärta älskar ungen när vi går hand i hand till dagis sen.

Likes

Comments

Hello gott folk.
Som en liten överraskning så är Kotten förkyld, han har sovit dåligt och vi har varit vakna med honom varje natt sen i torsdags, jag misstänkte först öronen, men tji fick jag när dom verkade ok.
Sen fick han en förskräcklig hosta så det var säkert halsen som var sjuk och inte öronen. Att han är sjuk är ju inte roligt, men oj vad glad jag blev när öronen iallafall såg bra ut för en gångs skull!
Och lika som senast så verkar det som om jag också får min beskärda del av Kottens flunssa, då ja nu två mornar vaknat med sjuk hals och spända axlar, få se om jag klarar mig undan med det eller om jag ska bli ordentligt sjuk denna gång också.
Nu känns det som om jag inte har skrivit om annat än öron, förkylningar och flunssor på evigheter, så nu ska vi prata om något helt annat, nämligen julen. Julen! Den underbara mysiga tiden då man får tända ljus och elda i spisen och baka pepparkakor!❄🕯🌲⛄
Snart är den tiden här och jag kan inte vänta på att få plocka fram lite julpynt och julljus och spela lite fin julmusik! Någon annan än jag som längtar efter jul? Eller vill ni bara gräva ner mig under nån lada nånstans?😅 Ja ja..lite får ja väl vänta ännu, men snart, snart...
♩"Nu har vi ljus här i vårt hus trallallaaa..."♩

Likes

Comments

"Jag skulle ge dig
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så."

Likes

Comments

Hade den hemskaste drömmen inatt.
Jag drömmer att jag går ner för trappan i vårt hem, är påväg till skötbordet på toaletten. I mina armar bär jag Kotten, han är ett spädbarn, inlindad i ett täcke.
När jag kommer till skötbordet tittar jag på Kotten och ser att han ser konstig ut i hyn, han är slapp i kroppen och jag märker att han inte andas!
Jag springer upp med honom till sängen där mannen ligger och sover och skriker att Kotten inte andas! Mitt lilla barn, alldeles livlöst!
Jag lägger ner honom på sängen och virar honom ur täcket, hans slappa kropp är tung och huvudet faller bakåt, jag börjar trycka på hans lilla bara bröst och skriker åt mannen att ringa 112 fort!
Jag blåser luft i hans små lungor och tiden känns evig, ingenting händer och jag blåser och trycker utan framgång, hans kropp förblir slapp.
Jag förlorar honom, han håller på att dö.

I kväll vill jag inte stänga ögonen.

Likes

Comments