Header

Jag är en sån person som sällan hinner tänka på kläder hit och dit. När jag jobbar i skolan måste jag tänka vad som är bekvämt samt anpassat för arbetet vi ska göra med barnen. När jag är på gymmet är jag i träningskläder hela tiden. Enda gången jag får vara lite söt är när jag ska jobba i affären för då får jag vara lite söt och fixad. Nu när jag ska packa inför min resa inser jag dock att jag inte har tillräckligt med kläder, well okej jag har nog tillräckligt med kläder men hur är man sjukt stylish?

Jag har hittar några bilder som visar hur jag velat klä mig haha, hur cool jag hade velat se ut. Så nu måste jag put in an effort för att try, åtminstone på min lilla resa att vara as cool as i can 😓😎

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sen den dagen jag skaffade Netflix har jag varit helt fast vid alla deras dokumentärer och jag får inte nog. Jag har sett många dokumentärer med olika genre, så tänkte jag skulle dela med mig.

Last chance U, handlar om, som man kan se på bilden om amerikans fotboll. Serien handlar om ett lag som ger spelare en andra chans för att ta ett steg upp i division. Stjärnspelarna som kommit hit har sumpat sin chans i deras förra lag. Man får följa spelarna och får veta deras livshistoria, vilket gör att man känner för varje individ när något händer dem. En händelse mitt i serien gör att allt kastas omkring och allt rasar. Detta är en kort dokumentärserie med åtta avsnitt á 40 minuter. Och det är nog enda anledningen till varför det inte blir en fullpott här.

🎥 🎥 🎥 🎥
4/5

The hunting ground, alltså, jag vet knappt vart jag ska börja. Dokumentären handlar om hur olika stora, prestigefyllda skolor handskas med våldtäkt på skolområdet. Man får följa några tjejer som berättar vad som hänt dem och hur deras historia inte tas på allvar eller inte hanteras alls. Informationen man får reda på, att var femte kvinna på universiteten kommer bli offer för sexuella övergrepp. Detta är en film på ca 90 minuter.

🎥 🎥 🎥 🎥 🎥
5/5

Ojojoj, här ni, här blir man helt galen. Även om man inte är så insatt i den mat man äter, i den maten man köper och tillagar så kommer denna filmen beröra en. Man lär sig så många olika saker kring mat, hur de påverkar kroppen, hur en viss diet har hjälpt hjärt- och lungpatienter att bättra sig drastiskt. Hur pass viktigt C-vitamin är för kroppen och hur en tillräckligt stor mängd kan hjälpa dig igenom de mesta. Även intaget av kött och tabletter nämns i dokumentären vilket är väldigt givande.


🎥 🎥 🎥 🎥 🎥
5/5

Denna dokumentär handlar om Reebok - the crossfit games och några av de deltagande. Man får följa de helt sanslösa uppgifter de får och ska ta sig igenom för att klättra upp på prispallen. Inspelningen är så bra så man får följa med i varje liten del av varje tävlingsmoment. Känslan man får för alla de tävlande som ibland inte kan nå dit de vill är hjärtkrossande. Filmen är ungefär 90 minuter lång. Den känslan jag fick efter filmen va att jag är svagast i världen, haha. Hade aldrig klarat något av det som de gör, men ändå motiverar de en då man tänker damn va duktiga dom är. Det fick inte mig att direkt vilja börja crossfit, but still, coolt att se hur de tävlar.

🎥 🎥 🎥
3/5

Alltså usch, jag gjorde misstaget och började kolla denna serie på gymmet när jag satt på spinning cykeln för jag tänkte då går mina 30 minuter snabbt. Men usch, denna serien är så ledsam att jag började gråta (tur va att ingen visste om de va svett ett tårar). Serien är inspelad på ett sjukhus i USA, en avdelning där de skickar de patienter som är på sin dödsbädd. Man får följa när läkarna pratar med familjerna, där familjerna får ta beslut om deras familjemedlem ska få leva livet ut liggande inkopplad till en respirator eller dra ut kontakten och låta dem somna in naturligt. Så är du a bit emotional, have fun.


🎥 🎥 🎥 🎥
4/5

Denna dokumentär alltså. Handlar om just Audrie och Daisy men i helhet handlar den om våldtäkter och hur dåligt flickorna som utsatts för övergreppen behandlas efteråt. De handlar om att flickor får gå igenom hemska saker som ingen bör och ändå finner majoriteten av människor att felet ligger hos flickan. Dokumentären i sig är okej, berättelserna är inte okej men det är ändå inte en av de bästa jag sett därav betyget:


🎥 🎥 🎥
3/5

Utifrån bilden så kan man kanske förstå lite att denna dokumentär kommer handla om insidan hos oss människor. Denna är väldigt berörande då den fokuserar på hur musik når ut till hela hjärnan till båda delarna. Musiken kan göra så äldre människor som lider av demens eller annan sjukdom som exempelvis depression börjar hitta tillbaka till förr. De får hörlurar på sig och kan känna igen låten och kan varje ord, vilket är fascinerande då de 20 sekunder innan inte kunde sitt egna namn. Man blir lite glad av denna måste jag erkänna. Men jag vill gärna veta mer om varje person i filmen, vilket man inte fick (som gjorde att jag slutade titta efter en 40 minuter).

🎥 🎥 🎥
3/5

Likes

Comments

I helgen kommer den dagen vi har väntat på väldigt längre i familjen. Min yngsta storebror ska gifta sig med sin Victoria. Till det har jag haft en tanke på hur jag vill sminka mig och hur jag ska ha mitt hår, men fasen vad de blev stressigt nu mot slutet när jag inser att jag inte ens har provsmakat mig. Det kan ses som sjukt onödigt, men jag tycker det är bra att göra så man har lite koll på hur de ser ut och vilka produkter jag ska använda.

Här nedan har jag dock hittat några bilder på vad jag hade velat åstadkomma med mitt smink till denna dag.

Som ni ser är de väldigt varma och bronsiga färger vilket går superbra till blåa ögon. Så jag funderar på en mörkare yttre kant, metall brons på ögonlocket och en liner + lösögonfransar. Får hoppas jag inte är allt för stressad och att sminket blir som jag tror det kan bli... 

Likes

Comments

De som känner mig vet att min familj står mig väldigt nära, jag umgås med någon av alla dess medlemmar varje dag och jag kunde inte älska det mer. Jag må verka super töntig som förklarar min kärlek för min familj, för majoriteten känner nog samma för deras familjer. Vi var "bara" sex stycken när vi kom till Sverige, så vi är ursprungligen sex stycken, men har nu växt till hela 14 stycken. Ni kan ju därför förstå att man alltid har någon att umgås med och man tröttnar aldrig för de inträffar något varje dag.

Jag har nog insett på senaste tid att man tenderar att ta dem för givet ibland, deras kärlek, deras glädje och deras hälsa. När man minst anar det kan något hända och det kommer som en chock och man känner sig hjälplös för du kan inte lösa det på något vis. Exempelvis dessa barn som jag har i mitt liv, jag vill så vara stark för dem hela tiden, men jag vet inte om jag hade klarat av att se dem må dåligt och inte kunna bära sig själva på de sättet jag är van att se dem.

​Här är dom, mina underbarn 💜

Likes

Comments

​Jag får ofta höra att jag har för mycket smink.. och ja jag vet väl att jag har mer än vad jag använder dagligen, men äh. Här är några av mina favoriter. Älskar verkligen RIMMEL stay matte serien, deras foundation och puder håller mig verkligen matt under en hel fest exempelvis. Det är denna foundation jag använder när jag ska på bröllop i kosovo där jag vet att de blir fruktansvärt varmt och svettigt, men no problemo för den kombon. 

Likes

Comments

Nu ska ni få ta del av ett fantastiskt recept jag slängde ihop i helgen då jag gjorde mina matlådor inför veckan.


INKÖPSLISTA:

 1. Kokosmjölk
 2. glasnudlar
 3. bambuskott
 4. halloumi
 5. sötpotatis
 6. böngroddar
 7. krossade tomater
 8. tomatpuré
 9. lök
 10. vitlök
 11. cayenne
 12. salt & peppar


Börja med att stek ett paket halloumin, en lök och två vitlök klyftor tills halloumin fått lite färg.

Hacka en sötpotatis till små bitar och släng in bland de andra ingredienserna.

Tillsätt en matsked tomatpuré och ett paket krossade tomater på 200gram och blanda

Tillsätt därefter en burk med kokosmjölk. Krydda efter smak.

Sätt på locket och låt de koka upp i ungefär 15 minuter.

Under tiden kan ni koka upp glasnudlarna

När sötpotatisen börjar mjukna häller ni i bambuskotten som har legat i blöt i ungefär 20 minuter.

Likaså gör ni med böngroddarna som även de legat i blöt ungefär 20 minuter.

Nu är denna superba rätt klar att äta. 

Om ni gör utefter mängden jag skrivit så räckte det till 3 stora matlådor och en till stor matlåda fylld med den mängd gryta som blir kvar. Det är då bara att koka upp lite bulgur och hälla på lite av denna goda gryta😍😋

Likes

Comments

Hej, jag har varit så himla upptagen, stressad och fylld av glädje den senaste tiden så jag har fått prioritera annorlunda så bloggen har fått byta plats och hamna längre ner på min lista. Jag vill verkligen stå till tjänst och göra så gott jag kan gällande alla aktiviteter jag tagit mig ann de senaste 3-4 månader. Det är så att jag alltid vill prestera så bra jag kan, därför gled bloggen bort från mig för jag kände inte att jag kunde uppfylla de krav jag själv satte på mig själv. Mitt förtroende sänktes omedvetet vilket gjorde att jag blev nedstämd och började tappa på andra saker för jag la saker åt sidan, så som att blogga, äta bra och plugga. Men jag insåg när jag började minska på pressen, att skapa en intressant blogg och bra inlägg, minskade skrivandet, men vad som ökade var tiden jag hade att lägga på träning, matlagning och pluggandet.

Så vad är det nu egentligen jag har spenderat tre månader på eftersom jag inte har haft tid till att blogga?

Jag har jobbat massor nere i butiken, B.young, jag fick under några veckor ta det ansvar Sanna, butikschefen har. Det var superkul, lärorikt och fick mig att växa. Utöver det så har jag haft mina pass på Actic och spenderat tid i Halmstad där jag har gått min PT utbildning hos Eleiko. Jag fick även två veckors semester som jag spenderade i Kosovo och fått äran att gå på 5 bröllop ( tror jag..😅). När jag därefter kom hem från Kosovo var det dags att börja jobba direkt därefter, för att sedan åka tillbaka ner till Halmstad och ta del av de sista dagarna på utbildningen. Jag kan ärligt talat berätta att ja, det var så jäkla kul och givande de sista dagarna, men när det blev dags för examination, den praktiska delen, var jag så nervös att jag blev tårögd när jag tänkte på det. Vi fick en i gruppen som skulle agera kund, och därefter fick vi en lapp där de stod vad vi ska lägga upp för pass. Att alla grundrörelser ska vara inblandade, att alla rörelseplan ska inkluderas och att du ska ha en motivering inför varje val av övning, om de nu är maxstryrka i fokus, explosiv träning eller hypertrofiträning. Jag visste att jag egentligen kan träning, men jag blev så osäker på mig själv och min kunnighet. Jag gjorde vad jag kunde och var stolt över mig själv för jag visste jag hade gjort mitt bästa. Och för att avsluta hela examinationsdelen valde jag att göra den teoretiska delen i helgen, det blev jag godkänd på och dagen efter fick jag ett mail där de stod att jag även klarade den praktiska examinationen. Så nu har jag fått mitt diplom och jag är fasen så stolt över mig själv. Jag har alltid haft träning som en stor del av min vardag, men jag har inte vetat om min kunskap har varit djup och bred nog att kunna lära ut till andra och få de att nå till sina mål.

Men nu ni, jag har fasen insett att allt jobb jag lagt ner har gjort mig så jäkla bra. Jag klarar det här helt enkelt, jag har folk som tror på mig och jag vet helt enkelt att jag kan det här. Nu när jag har insett det så ska jag fasen prestera så otroligt bra och visa andra att jag kan och vill detta. Jag har min skola som jag kommer fokusera på i framtiden men att ha detta vid sidan av och kunna förhoppningsvis skapa mig en bra kundkrets så jag kan arbeta exempelvis en heldag med bara PT-timmar och ha mina framtida småttingar de andra dagarna. 

Nu mumlar jag massvis, men jag vet inte hur framtiden kommer se ut, vilket gör det hela väldigt spännande. Jag har jobbat mig upp så jag har nått vissa gränser som gjort att jag insett att jag är bra på flera saker. Genom att jag nu valt arbeta med olika yrken har jag fått chansen att bli bra på alla tre saker, lärare, PT och säljare. 

Alltså, verkligen, vart vill jag komma med allt detta? - jag har fasen jobbar på som bara den och ja nu är jag här. Fått ta chansen att verka som assisterande butikschef, blivit licensierad personlig tränare och snart examinerad grundskolelärare. Och med det vill jag säga att jag faktiskt är bra stolt över mig själv. 

Likes

Comments

Mina ögon fylls av tårar varje gång jag ser det här klippet. Mitt hjärta klarar inte av det här, jag krasar varje gång jag ser förvirringen i den här pojkens ögon. Att jag har möjligheten att ligga i en varm säng, vetande att hela min familj är trygga då vi alla har tak över huvudet, vi lägger oss mätta och belåtna och det viktigaste, vi har varandra.

Jag har sett många som lagt upp liknande videon och skrivit fina ord undertill och jag antar detta är lite likadant, men egentligen vad kan vi göra? - Jag tror vi alla vill göra vad vi kan, men vi vet inte vad och tyvärr vet jag inte heller. Men att låta fler komma till Sverige hade nog inte skadat. Jag vet att så många har något emot alla invandrare som kommer, men det är verkligen inte så att de väljer att lämna sina helt okej-aktiga liv för att komma till Sverige och ses som tiggare. Vi alla lämnar våra hemländer, för vi är tvungna. Sen att en del beter sig dåligt, det är något fel hos dem, inte hos alla och det betyder inte att alla är likadana. Men kolla på videon, ser ni hur pojken ser ut, hela hans familj har precis krossats och han sitter helt blodig och dammig utan att gråta eller skrika. Hans liv har för evigt förändrats, han kommer formas efter denna händelse. Hur han ser på andra människor och hur han värdesätter andra liv beror helt på denna händelse.

Men en stor anledning till varför mitt hjärta brister när jag ser det här klippet är för att det här skulle kunna vara en av mina framtida elever. Eller, hur ska jag skriva detta, jag ser mina framtida elever, sex åriga barn med hela livet framför sig, sen ser jag den här bilden. Tänk om det var i Sverige kriget pågick, tänk om det här hade hänt någon just du kände. Jag klarar inte detta...jag ser denne lille pojk som en av mina framtida elever och mitt hjärta klarar inte av det.

Jag blir bara så arg, att alla inte bara hålla sig ifrån vapen och bråk.. Det finns ilska inom oss alla, men önskar väldigt ofta att världen var som en saga, att alla lever lyckligt, för det är vi alla värda. Jag vill tro att människor har problem och ilska riktat mot sig själva och därför skickar vidare det mot andra för att glömma eller missleda sina egna problem. Eller varför tror ni människor kan begå något sånt här? vart får de ilskan ifrån för att genomgå något sånt?Mitt hjärta brister varje gång. 

Jag önska vi kunde göra något bra för alla de som har det dåligt. Jag önska vi kunde rädda alla som behöver hjälp. Jag önska att ingen behövde vara orolig för att förlora sin familj varje dag som går. 

Likes

Comments

Att gå på ett albansk bröllop, är helt fantastiskt. Jag har nu inte varit på andra, men jag vet att jag älskar albanska bröllop så mycket. I synnerhet de vi har för våra nära och kära. Det är så mycket kärlek och glädje som sprids från alla håll och kanter. Jag vet att det är så på alla bröllop (förhoppningsvis) but still.

Vi, som många andra nationer har två bröllop på ett vis. Bruden har ett bröllop med sin släkt, kanagjegj, där hon byter klänningar, har på sig folkdräkt och alla bara dansar. När klockan närmar sig vid 14 så går bruden iväg för att invänta mannen som kommer med ett stort gäng från sin egna släkt, med ungefär en 10-20 bilar fyllda med människor. De människorna blir välkomnade och satta vid sina platsen. Därefter kommer bruden in igen i brudklänning tillsammans med brudgummen och de går fram till sina platsen sen ännu mer dans💃🏽 det är dock vanligare nu att brudgummen kommer nu än förr, då brukade bara brudgummens familj komma och "hämta" sin brud. Därefter är det dags för bruden att gå ut till den utpimpade bilen för att åka iväg till mannens hem och släkt. Här, här blir det känsligt, många gråter och blir väldigt känslosamma.. Vilket kan ses som lame, men det blir som ett hejdå från sin släkt för att påbörja nytt liv hos mannen. När bruden sätter sig i bilen har vi som tradition att hon inte ska sätta sig ner förrän hon åker iväg och inte kan se bak längre, då får hon sätta sig. Jag vet att hos oss är det även så bruden inte ska prata med någon i bilen förrän hon kommer fram till sin husband👰🏽

Om ni kollar noga så kan ni se hur bruden står och håller i sig i sätena framför för att hålla upp sig😅


Väl där blir hon sedd hos loved av mannens familj får hon gå in och vila tills kvällen närmar sig. Vid 19-20 börjar fester därefter hos mannen, en stor lokal med en 200-400 människor. Här är det bara massa glädje, till skillnad från brudens del av bröllopet där de "lämnar ifrån" sig sin dotter medan här vinner får en ny medlem.

På kvällen vid 20-21 kommer en del av brudens familj dit och attendar.

Det är nämligen så att nu under sommaren, slutet på Juli - början på augusti är de flesta här på semester så det är just nu de flesta pressar in sina bröllop för att så många som möjligt ska kunna komma - därav WEDDINGSEASON💃🏽👰🏽😍

Likes

Comments