Header

Hej!
Här kommer massa bilder från den dagen jag, min kusin och kompisar spenderade i staden Pejë uppe bland bergen där rugove ligger. Det är så fint och härligt där då det är frisk luft och så otroligt fin utsikt. Min kusin hade sin superkamera med sig så vi fick till massa fina bilder. Här har ni några av dem👍🏽

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dags för ett av mina favoritämnen, smink! - Må verka ytligt för många, men om ni bara visste så kul det är att mixa och trixa med alla färger, alla olika material och produkter. Jag har så mycket smink hemma så jag brukar spendera en timma på lördag och söndag till att sminka mig och använda allt jag har här hemma. Mina favorit paletter vill jag tillägna lite mer tid åt, så here we go!


Börjar med Anastasia Beverly Hills - Master palett by Mario. Köpte denna i new york på sephora för 55$. Det är en perfekt fest och vardags palett då den innehåller många neutrala färger, både matta och med shimmer, som ni kan se på bilden nedan. Mestadels brukar jag använda LULA och ISABEL till ögongloben innan jag har på annan färg för att skapa mer djup

Min nästa favorit är även den från Anastasia Beverly Hills, det är deras kända modern renaissance som innehåller perfekta nyanser av rosa och röda. Denna palett har fått mig att våga testa färg lite mer och i sin tur fått mig att inse att röda och rosa nyanser ger mina blåa ett lyft. När jag använder denna använder jag BURNT ORANGE och RAW SIENNA och WARM TAUPE till min ögonglob. Därefter älskar jag att använda RED OCHRE, REALGAR och VENETIAN RED😍🔥

Nästa palett är från ett märke jag aldrig hört talas om någonsin förrän jag såg det i Milano. MYCON va så billigt och jag ångrar nu i efterhand att jag inte köpte mer därifrån. Pigmentet är super och färgerna är så fina. Väl i affären köpte jag den lilla magnet paletten samt 3 lösa färger för bara 15€ vilket inte är någonting egentligen. Det fanns massvis med färger så man hade kunnat ordna livets palett, men vi hade bråttom, vi va svettiga och hungriga när jag såg affären så jag kände att det räckte med endast 3 färger. Ni som har möjlighet att besöka detta märke, do it, billigt och bra.

Min senaste palett är Carli bybels delux palett som innehåller 15 ögonskuggor och 6 highligters. Så för de 30$ jag betalade fick man lugnt sagt valuta för pengarna. Ni vet att när man köper någon såhär stor palett så kan det alltid finnas några färger man aldrig använder, men här kan jag ärligt säga att jag använt varje ögonskugga och varje highligter flertal gånger. Så denna palett är absolut en palett jag tar med på resor. Bara se på färgerna nedan🔥

Sist men inte minst av mina paletter har jag denna rouge palett som jag fick från Sara när jag fyllde år. Den tjejen känner mig väl för oh så glad jag blev och så mycket jag använt denna, kanske inte syns dock eftersom den är så pigmenterad behövs de ytterst lite vid varje användning. Något annat jag älskar med den är att den har olika färger, från en aprikos färgad till en mörkröd så den ger the finishing touch till varje makeup look.

Jag kunde inte undgå att viss mina favorit ögonskuggor. Dessa från nyx är så otroligt snygga och ser ut som metall på ögonlocket när de appliceras. Den från makeup store heter bronze och är en vardaglig favorit då jag gärna har lite mer bronzad look på dagen. Sist men inte minst har vi Amber Rush från loreal som jag fick köpt i USA. Jag kommer ihåg att jag letade som en galning efter den överallt här i Sverige men den fanns ingenstans. Jag såg att Jaclyn Hill använde den och den va Såå fin till hennes blå ögon så tänkte oh hell I need that one. Så när jag hittade den i någon liten affär i new york så blev jag helt till mig så jag köpte med mig 3 st, just in case liksom. Men återigen dessa är mina favoritögonskugger i singla förpackningar, ni kan säkert förstå varför🤗

Likes

Comments

Detta inlägg är för den som gillar planering

När jag skulle börja mitt jobb så visste jag att det är nu om någonsin jag måste börja bli mer organiserad och vara noggrann med min planering. Jag har alltid levt efter min kalender men nu har jag utvecklat mina planerings skills så ville dela med mig. Jag är inte sån som kan ha allt inlagt på telefonen eller kalendern på datorn exempelvis, det går icke. Så jag skriver ner allt mitt old fashion way. vad jag börjar göra annorlunda är att jag skrivit ut tomma månader från datorn som ger mig utrymme att planera en månad i taget, eller någon vecka om jag hade velat det. Det ger mig även en klarade bild på vad jag har att göra denna månaden, vilka ämnen som väntar samt vilka lektioner som är planerade och klara. Nedan har jag spelat in en video på hur jag skriver ut dessa sidor, som jag därefter valt att ha i en pärm för att ha allt på ett ställe.

Jag har använt denna typ av planering endast för min planering till klassen, och det har funkat super.

För er som gillar att använda datorn så har jag börjat använda mig mer utav numbers (excel) och det fungerar just nu väldigt bra för mig då jag får en klarare bild på vad vi ska göra över terminen och vilka mål som behövs uppfyllas. Jag har börjat med ämnet matematik och gjort spalter för LGR 11 och därefter skrivit upp vad eleverna vecka för vecka ska beröra för ämne samt hur vi kan gå till väga.

Ideen fick jag från en kollega på skolan som hade gjort liknande med i sitt SO ämne, och det blev så enkelt att följa och se vilka mål det är man har avklarat, vilket mål man har kvar och hur vi väljer att ge eleverna utrymme och chansen till att uppfylla målet i fråga. Jag har för tillfället ingen aning om jag gör rätt eller om detta är en realistisk plan att planera ut terminen, men just nu funkar det för mig och det ger mig i sin tur motivationen till att försöka och göra det så bra det kan bli.

Detta har hjälp mig väldigt mycket och förhoppningsvis gav de lite idéer till någon utav er som är lite av planeringsfreak, eller helt enkelt är i behov utav att bli mer organiserade. Köp några färgpennor och börja skriv upp allt ni ska göra, blir så mycket enklare än att behöva komma ihåg allt. Detta passar alla som har ett jobb och alla de som pluggar, ung hade jag hade detta när jag pluggade jag hade inte behövt fråga mina klasskompisar "vad var det nu vi skulle göra?" - "va? hade vi en uppgift till idag?" Även om de inte hände ofta att jag helt totalt glömde något, var det ändå några gånger som jag frågade vad vi hade till nästa vecka osv för att det blev så mycket i min huvud. Jag hade då även 2 jobb samt skolan, hade jag varit strukturerad redan då hade det nog varit en aning lättare att komma ihåg samt lättare att börja i tid med uppgifter och liknande.

Likes

Comments

Något som jag såg fram emot extra mycket i sommar va min kusins bröllop. Jag har ingen syster, men hon är rätt så nära så därför var detta väldigt spännande och stort. Jag fick stå till tjänst med allt hon än behövde, fixa sminket, fläkta när hon blev varm och hjälpa henne byta om från klänning, till klänning, till folkdräkt, till klänning. Karman slog in relativt snabbt haha. Jag har alltid velat fånga blommorna once AND guess what, I did. Sen får man väl hoppas att det stämmer när folk säger att den som fångar blommorna står näst på tur. För oh, vill så gärna ha ett sånt här maffig dag som är ägnad till mig och den jag nu ska spendera livet med.

Likes

Comments

Här sitter jag på min favoritplats (om inte soffan hemma räknas), i mitt klassrum, i mitt och mina elevers klassrum. Att jag äntligen kan kalla mig själv lärare, att barnen kallar mig fröken, så skoltrött som jag va sista året på högskolan så trodde jag aldrig att detta skulle inträffa. Men här sitter jag nu och är så nöjd över mitt val och vad jag åstadkommit. För det ska jag nu ge mitt allt i vad jag ger och lär eleverna, för det är för dom jag gör detta. För att de ska få möjligheten att bli lika stolta över sig själva som jag blev när jag tog examen och fick chansen att jobba med det jag gillar. Nu när jag tänker på det så skrattar jag lite åt vad jag skriver, för det går inte en lektion utan att be dem lugna sig, be dem att alltid göra sitt bästa, be dem att respektera varandra och sluta fråga vad vi ska göra på lektionen. Trots allt detta och allt försök att skapa rutiner och en lärande miljö av detta klassrum så är jag glad varje dag jag ska komma hit och jag just nu har en känsla av längtan inför nästa dag, vilket är precis den känslan jag tycket man bör ha inför sitt jobb. Jag har just nu fått en årskurs 2 och det kräver mycket, mycket planering, mycket tålamod och mycket tron att det kommer bli bra för alla mina elever.


Jag vill få dessa elever och framtida sådana att bli bra människor som vill lära sig och som är nyfikna på att utvecklas till det bättre. Hoppas bara jag lyckas med det.


Likes

Comments

Fyra månader senare och jag har bestämt mig att försöka börja skriva inlägg igen. Jag har saknat att skriva av mig lite samt att dela med mig av tankar, händelser, aktiviteter och liknande. Jag har haft glädjen att fått höra att mitt skrivande uppskattades, vilket ni kan förstå gjorde min vilja att börja skriva igen ökade. När jag slutar skriva hade motivationen för skrivandet hade minskat samt att jag försökte skriva och posta inlägg bara för att ha något att ladda upp. Denna omgången kommer jag försöka att skriva något jag verkligen vill ha sagt och har något att visa.

Likes

Comments

Majoriteten av de jag följer på snap och insta är på coachella, blivit väldigt taggad på alla kläder och frisyrer de har och hur jäkla sommrigt och fint allt är.

Likes

Comments

Hej!

Nu ni ska ni få ett jäkla gott recept. Har börjat min lilla sommardiet så sötsaker är väldigt uteslutet från min vardag (lördagar ej inkluderade), så detta lilla mirakelrecept har underlättat när mitt sötsug kommer som en käftsmäll. Efterrätten är fylld med protein som är väldigt glädjande för mig då jag på senaste tid legat på ett underskott av det.

En portion är ungefär 170 kalorier, vilket är väldigt bra för en sån mättande efterrätt/mellis.

Ingredienser
2 dl Naturell kvarg (använde Lindahls 0,2)
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk Kanel
1/2 stevia eller sötströ
1 dl frysta bär (använde hallon och blåbär)
1 dl fryst mango
vaniljpulver

Recept

Blanda kvargen tillsammans med kryddorna i en skål, tillsätt kryddor efter eget tycke, jag älskar kardemumma så brukar ta lite extra. I en liten bunke vid sidan av hällde jag i bären och mangon och la in den i mikron för att värma dom lite, hade i vaniljpulvret och mixade till en slät kräm. Därefter var det bara att lägga det i ett glas där jag la ett lager av vartannat för att få en riktigt bra mix. Detta är verkligen så jäkla gott så jag smälter varje gång jag tänker på det haha. Jag åt upp en hel bunke på en dag för äter detta så snabbt jag får chansen till det🌟


Likes

Comments

Här har vi en kompott av denna veckan. Det är bara torsdag men ack vad jag är trött. Ibland känner jag att jag får klaga, men sen igen tänker jag att jag kanske inte borde det eftersom jag själv valt detta.

Min motivation har i vilket fall varit på topp då jag varje morgon har varit uppe och tränat, ätit och fixat mig innan klockan 09.00, för att därefter befinna mig på biblioteket hela dagen. Jag har svårt att plugga hemma, så jag bestämde mig att jag skulle boka in ett pluggpass varje dag på minst 4-5 timmar för att få något gjort. Sitter för tillfället och har en liten paus från allt skrivande och läsande för my mind is all dried up just nu.. För er som inte vet så skriver jag mitt sista examensarbete just nu, mitt absolut sista arbete inom denna 4 åriga utbildning. Svårt att inse, men puh!


Nu är min paus över, ha en bra påsk!

Likes

Comments

Glad internationell kvinnodag alla ladies.

Till dagen i ära är det även min födelsedag, min 25e födelsedag för att vara exakt. Att jag är 25 nu är svårt att greppa för mig måste jag vara ärlig med. Jag känner och tänker ofta att jag fortfarande är 22. Men när jag tänker efter så har jag hunnit med mycket så får väl nöjd. Jag vet att när jag va 17/18 ungefär så tänkte jag oj när jag fyller 25 så kommer jag ha familj, barn, hus, jobb osv.. men ännu inget utav detta inträffat, vilket har fått mig att känna mig lite deppig. Men, jag vet mycket väl att jag är på god väg till att nå de liv jag har haft planerat in my mind och jag är på god väg att få mitt drömjobb och därefter kunna bygga de andra sakerna. Hittills har jag hunnit besöka många ställen, göra massa saker och träffat många nya människor. Jag är tacksam över allt jag fått chansen till att göra, alla lärdomar, alla skratt och liknande.

Dessa bilderna är få av de jag har sparade på min drive, få av de bilder som visar allt otroligt jag har fått chansen till att göra i mitt från och med idag, 25 åriga liv. Jag är tacksam över alla som har haft en roll i mitt liv.

Likes

Comments