Header
View tracker

Stora stickade tröjor till den kyla som börjar komma, jackpot. Det är så fint, mysigt och så passande. Jag menar, man kan ganska enkelt ta på sig något snyggt nu under vintern, men att verkligen hålla sig snygg och varm är en win-win situation. Tröjorna ovan är från weheart it så tyvärr vet jag inte vart man kan hitta dem. Men hade så gärna velat ha en riktigt tjock mysig grå kabelstickat polo tröja, eller en vit(ish). Vill även som de två sista bilderna, ha en lite längre tröja, så otroligt snyggt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hade nöjet att få mysa med dessa två (+Ella) och äta stans bästa falafel sallad. Att vi kan prata om allt mellan himmel och jord gör allt så jäkla härligt. Vi är alla på olika plan i livet men klickar så bra så ja, I Love it😍

Likes

Comments

View tracker

Jag blir helt paff av tjejer dagligen. Jag kan ofta tycka att vi blir underskattade, vi är för känsliga, för blåögda, ytliga, högljuda och krävande. Men helvete, vi är väldigt duktiga på mycket och jag hittar många tjejer som inspirerar mig och motiverar mig att vilja mer. Jag har alltid tittat väldigt mycket på amerikanska youtubers, läst amerikanska bloggar och följt amerikanska konton på instagram. Men på något vis kan det ibland kännas att deras värld är så långt ifrån verkligheten på något vis, deras värld är så svår att uppnå, nästintill omöjlig. Eller ja, omöjligt är väl ingenting, men jag tänker att de är svårt för någon från lilla Sverige att uppnå vad de i stora USA kan. Därför är det så jäkla härligt att fler och fler tjejer från lilla Sverige blir stora inom olika socialaplattformer.

Youtuber, för er som inte vet. Lyssnade precis på hennes första intervju hon gjorde hos Malou efter 10, så viktig information hon lyckas framföra och nå ut till massvis med tjejer. Hon talar öppet om sin ångest och hur de påverkar henne på olika vis, vilket i sin tur medför att hon ej uppnår vad folk hade velat kalla den perfekta tjejen. För en sån tjej har väl inte ångest, en sån tjej avstår inte fina event, fina fester och liknande. Therese står för det, hon pratar om sånt många känner och med det når ut till massvis vilket är så jäkla inspirerande. Det är inget fel på att inte klara av vad majoriteten ser som simpelt.

Ja, jag gillar Therese Lindgren.

Linn Löwes, sikken jäkla tjej. Jag följde henne för längesen på Instagram för inspiration bara. Men nu, hallå eller. Hon har kämpat mot sin cancer och lyckats bli frisk för att slå igenom som världens fitness tjej som ser helt otrolig ut. Hon verkar vara väldigt down to earth vilket gör det lättare för oss "alldagliga" att relatera till henne. Eftersom jag själv tränar en del finner jag henne väldigt inspirerade i den aspekten, men även bara den positiva och fighter attityden hon utstrålar. Hon når ut över hela världen för hennes träningsklipp hon lägger ut på Instagram, men läser man hennes texter så inser man att det ligger mycket annat bakom denna tuffa tjej.

Bianca ingrosso, alltså haha, skrattar varje gång jag tänker på henne. Jag kopplar henne till "Wahlgrens värld" och i sin tur alla hennes kommentarer hon slänger ur sig i programmet. Jag tror fasen hon är som många andra tjejer in the world, bara att hon blir filmad och det visas för hela Sveriges befolkning. Gillar henne för hon säger vad hon tycker och tänker, vilket kan ses som något tjejer inte borde, men snälla, alla tjejer har de tankar hon delar med sig av så hon talar bara sanning, den sanning som många håller inne för att inte bli dömda. När hon exempelvis pratar om att hon ska gifta sig, ha 5 barn, köpa ett stort vitt hus, inför hennes pojkvän, många kan tänka nej men, sansa sig. Men jag vet att många, om inte alla tjejer planerar sin framtid så pass långt fram med sina partners. Så ja, jag diggar Bianca för hon är som en frontfigur för många tjejers tankar. Hon är en sån man hade velat vara kompis med för hon verkar så chill.

Likes

Comments

Hoppas det är okej för er med en relativt lång text på engelska att läsa. Jag läste detta och såg ett klipp på TEDtalk som va väldigt bra, så pass att jag inte ville översätta det till någon sisådär dålig svengelska. Stress är är något som har växt i dagens samhälle och ses som en vardaglig grej hos de flesta. Men är det bra att vi låter stressen ta över och låter de bryta ner oss? Nej tro fasen de inte är det. Vi måste lära oss att använda stressen som en kraftkälla och jobba upp till något bättre. Våran kropp har kopplingar i sig som egentligen gör de möjligt för oss att arbeta förbi den negativa sidan av stress och nå det positiva med det som stärker oss.

    
Här har ni texten som gav mig en helt ny inblick i stress. 

To understand this side of stress, we need to talk about a hormone, oxytocin, and I know oxytocin has already gotten as much hype as a hormone can get. It even has its own cute nickname, the cuddle hormone, because it's released when you hug someone. But this is a very small part of what oxytocin is involved in.

8:08Oxytocin is a neuro-hormone. It fine-tunes your brain's social instincts. It primes you to do things that strengthen close relationships. Oxytocin makes you crave physical contact with your friends and family. It enhances your empathy. It even makes you more willing to help and support the people you care about.Some people have even suggested we should snort oxytocin... to become more compassionate and caring. But here's what most people don't understand about oxytocin. It's a stress hormone. Your pituitary gland pumps this stuff out as part of the stress response. It's as much a part of your stress response as the adrenaline that makes your heart pound. And when oxytocin is released in the stress response, it is motivating you to seek support. Your biological stress response is nudging you to tell someone how you feel, instead of bottling it up. Your stress response wants to make sure you noticewhen someone else in your life is struggling so that you can support each other. When life is difficult, your stress response wants you to be surrounded by people who care about you.

9:32Okay, so how is knowing this side of stress going to make you healthier? Well, oxytocin doesn't only act on your brain. It also acts on your body, and one of its main roles in your body is to protect your cardiovascular system from the effects of stress. It's a natural anti-inflammatory. It also helps your blood vessels stay relaxed during stress. But my favorite effect on the body is actually on the heart. Your heart has receptors for this hormone, and oxytocin helps heart cells regenerate and heal from any stress-induced damage. This stress hormone strengthens your heart.

10:14And the cool thing is that all of these physical benefits of oxytocin are enhanced by social contact and social support. So when you reach out to others under stress, either to seek support or to help someone else, you release more of this hormone, your stress response becomes healthier, and you actually recover faster from stress. I find this amazing, that your stress response has a built-in mechanism for stress resilience, and that mechanism is human connection.

Likes

Comments

Vilken tisdagskväll jag fått, såg denna videon för första gången och blev helt tagen. Hur jäkla fin är inte videon? hur fint är inte budskapet? och hur fin är inte låten? - jag smälter. Att vi vanliga får ta del av andra människors liv och ta del av när de är som svagast, när de blottar sina hjärtan och visar kärlek. Människorna i videon får mig nästan att gråta, jag vet inte riktigt varför, men kan bero väldigt mycket på min trångsynthet, jag tänker aldrig att det finns exakt samma kärlek och vilja att ge sitt hjärta till någon i hopp om att personen kommer ta hand om det bättre än du, på andra sidan jordklotet också. Vi blir så matade med vad som är fel med andra ställen i världen att man lätt förbi ser detta. Nu kan jag inte endast skylla på detta, men får nog erkänna att jag väldigt sällan ser förbi det som visas i media. Det kanske är just därför denna video berör, för 1. De alla har något jag själv ser mig ha i framtiden och 2. lyckan och i deras ögon.

Vi fick ta del av en uppgift med klassen där vi i vårt fantasiland hade allt väldigt bra ställt, man fick gifta sig med vem man ville, ren luft, mat tills du blir mätt, bra bostad, fri religionsutövning, utbildning till alla, bra löner och ja allt var super. Sakta men säkert skulle vi plocka bort saker och ting vi tyckte va mindre viktiga, när de började närma sig de väldigt betydelsefulla sakerna blev det ytterst jobbigt. Vi fick motivera kring våra val att ha kvar vissa punkter och ta bort andra. Vad en grupp sa har jag än idag tänkt på, de hade kvar punkten "gifta sig med vem man vill", ni kanske tycker att ja, klart man ska få göra det? - men det innebar att man fick välja bort annat som kan ha setts som viktigare för de flesta. Men deras resonemang att "Om det mesta runtikring dig ändå är skit så kan de åtminstone vara skönt att ha den du älskar med dig genom allt detta".

Vi i klassen, vi skrattade. Men om man tänker efter, nu har jag inte hittat min livspartner ännu men tänk något tillfälle ni mått superdåligt och allt går emot er, hur skönt är det inte att ha den du älskar bredvid dig just då, när du behöver det som mest? Jag kan känna så med min familj, vad min nedstämdhet än beror på kan jag luta mig tillbaka på min familj, och wow, jag är evigt tacksam över den relation vi har.

Tillbaka till videon. Den gör mig glad, ledsen och spänd. Den får mig att se förbi allt negativt och beundra alla som hittar lycka oberoende av omständigheterna. Den får mig att undra över hur man kan ta sig igenom livet utan någon typ av kärlek, vare sig det är familj eller partner. Och den får mig att se fram emot min framtiden, vem jag kommer få ha som ett extra tillskott i mitt liv.

Likes

Comments

VIDEOTIME: Igår var det chokladens dag vilket vi här hemma firade med en kvällsfika där vi bakade olika chokladgottigheter. Här är mitt bidrag, väldigt simpelt och så gott!

Likes

Comments

Blir vår värld bättre eller sämre?

Den frågan ställde vår lärare till oss i början av vår nya kurs som är samhällskunskap. Vi var inte helt eniga i klassen måste jag erkänna, för samtidigt som vi vet att barndödlighet, svält och rent vatten har blivit bättre ser vi endast negativa saker på sociala medier, let alone på nyheterna. Hur kommer det nu sig att vi tar till oss all information som slängs mot oss? Att vi som anser oss väldigt kunniga och allmänbildade bara ser saker och ting och tar till oss dem, vare sig de är sanning eller ej. Vi måste lära oss att vara källkritiska och se bakom kulisserna och försöka se ursprunget av informationen som sprids. Ni kanske själva har delat något på Facebook eller berättat något ni såg på youtube utan att verkligen veta informationen bakom. Vår lärare berättade om en video hennes vän hade delat på Facebook som visade när "invandrare slogs mot vår svenska polis", plus en väldigt informativ text som hennes vän nu då tyckte va rättvis. Det min lärare då hade gjort va att hon gick in på videon, klickade sig vidare och hittade ursprunget av videon som visade sig vara helt fel. Videon va från en fotbollsmatch i Tyskland där huliganer hade ställt till med bråk och poliserna hade fått gå in och de hade resulterat i slagsmål.

Förstår ni då vad jag menar med att det är viktigt att vara källkritisk, det är viktigt att vi ser bakom en stor rubrik, det är viktigt att vi ifrågasätter och lär oss ännu mer för att veta sanningen om vår egna värld.

För er som går eller har gått i skolan, har nog hört talas om loggar, att man hittat betydelsefulla citat i litteraturen och skriva reflektioner till det. Jag hade igår en logg som jag tyckte var intressant, den visar vikten av kunskapen vi bör erhålla för att se hur vårt agerande kan skapa konsekvenser.

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

"Utan kunskaper är det svårt att själv skapa sig enbild av olika samhällsfenomen eller att vara källkritisk, så man inte blirmanipulerad av de förenklade samband som ofta framförs. Här är det även viktigtatt man har en historisk och religionsvetenskapliga bildning så att man kansätta in dagens händelser i ett historiskt och kulturellt sammanhang… Enmänniska med bildning har goda kunskaper och färdighet som gör att honsjälvständigt kan reflektera kring olika frågor för att därefter kunna fattaegna beslut."


Likes

Comments

Vart ska jag börja? - en av mina drömmar har alltid varit att besöka USA, att åka till landet där alla filmer, all musik, alla man följer på sociala medier kommer ifrån. Detta har varit min dröm sen jag var 17 år, men nu sju år senare så var det min tur att besöka världens bästa NEW YORK. Jag åkte dit den 24/10 med min kära far, som också drömt om detta, vilket gjorde oss till två små fjorton åriga tjejer fyllda med excitement i kroppen. Vi var framme vid 14 amerikans tid, vilket gav oss en halv dag till att utforska New Jersey. Vi blev nämligen upphämtade av pappas kusin som bor i New Jersey, där hade vi även sovplats och otroligt goda måltider som väntade på oss. De 3 första dagarna spenderade vi där, vi åkte runt till affärer som jag letat fram, åkte med till barnens skolevenemang och andra vardagliga grejer. Det var på något sätt tufft, hela grejen, för vi fick ta ett steg in i det amerikanska livet, vi levde inte endast som turister där utan vi fick göra saker som de ser som vardagsgrejer men vi endast ser på film. Haha låter superlamt nu när jag läser det jag har skrivit, men de va skolaktiviteter, sporter och massa som jag verkligen tyckte va intressanta.

Efter tre dagar fick vi skjuts in till New York, till the Bronx för att vara exakt. Där mötte vi upp min kusin som även han och hans förlovade va snälla och öppnade sitt hem för mig och pappa. Dessa dagar vi spenderade där, i freaking New York va helt otroliga, vi såg allt vi hade googlat fram att vi måste se men vi fick även se annat som vi inte var beredda på. Vi bodde alltså i Bronx, inte det finaste området, så där fick vi se the other side av vår drömstad, men gjorde det något? hell no, vi bara tog in allt och tyckte allt var så otroligt tufft. Vi åkte subway varje dag och började till och med lära oss att 2 tog oss till stan och hem, vilken gata Century 21 (STOR affär) låg på och så vidare. Jag och pappa är väldigt mycket för mat, vilket gjorde att vi åt väldigt ofta och mycket. Jag fick för mig att vi kan absolut INTE åka hem utan att äta amerikanska pannkakor, soo i googled. Fick fram de bästa pannkakorna som folk hade betygsatt till över 9/10 så det var ju givet att vi skulle gå dit. Vad jag inte visste va att området det låg på, Tribeca tydligen är lite finare och därmed dyrare... Jag och pappa beställde in en varsin portion pannkakor och en kopp te, inklusive den dricks man va tvungen att lämna på minst 18-20% betalade jag 62 dollar.. Så jävla kul. Betalade alltså 496kr för 6 pannkakor och 2 koppar te, haha oh well, once in a lifetime, eller ja, for this time. För de va fasen de godaste jag ätit på väldigt väldigt länge.

Jag fick även chansen att träffa min kompis, Arbnora som är där och gör sin praktik just nu. Fick träffa henne och hennes franska vänner vilket va jätte trevligt! - Det var halloween just den helgen så vi va faktiskt på en halloween fest i deras studentbyggnad, en byggnad som hade 95% franska människor som inneboende, så all den dialekt som kretsades, love it tho!

Väl tillbaka till min kusin spenderade vi sista dagen i stan, gick omkring, shoppade träningskläder, smink, parfymer, väskor och skor. På söndagen, efter fyra fullspäckade dagar i New York åkte vi tillbaka till New Jersey och fick vara med på så jäkla mysiga saker så jag vet inte vad. Kusinernas by och skola hade parader på söndagen samt på måndagen, de va så kul att se hur alla, föräldrar, lärare, mor- och farföräldrar klädde ut sig, och blev eskorterade genom byns gator av polis och brandkår, så mysigt! Vi åkte även på fotbollsmatch där vi fick se min 8 årige kusin springa runt och jaga bollen som en galning medan hans pappa sprang vid sidlinjen och hejade på, haha that spirit!

Det är svårt att förklara allt utan att låta cheesy och bara skriva att allt va så coolt och mysigt och trevligt, så här nedan har ni massor med bilder från resan så får ni se själva😍

Bästa resan jag varit på hittills i mitt liv, så nöjd och tacksam att jag har möjligheten att åka dit med min pappa och att vi fick se allt vi drömt om. Jag tycker vi båda har varit värda ett break och få checka av USA från vår bucketlist. 

Likes

Comments

Jag har äntligen fått en ny kamera efter att min gamla ramlade i backen.. Köpte faktiskt en exakt likdan, bara att jag denna gången valde en vit. Jag är helt kär i den, as before, bästa kameran I know! - Köpte faktiskt en annan kamera först, en Nikon, som skulle vara bättre och så var den billigare, men thank you elgiganten att ni har er regel på 30 dagar, så jag kunde skicka tillbaka den och få beställa den jag har nu.Bilderna denna kamera tar, amazing!

Detta är några av alla bilder som tagits med mina kära kamera, så om ni någonsin funderar på en kamera, lovar jag, kolla in denna! 😍

Likes

Comments

Jag är en sån person som sällan hinner tänka på kläder hit och dit. När jag jobbar i skolan måste jag tänka vad som är bekvämt samt anpassat för arbetet vi ska göra med barnen. När jag är på gymmet är jag i träningskläder hela tiden. Enda gången jag får vara lite söt är när jag ska jobba i affären för då får jag vara lite söt och fixad. Nu när jag ska packa inför min resa inser jag dock att jag inte har tillräckligt med kläder, well okej jag har nog tillräckligt med kläder men hur är man sjukt stylish?

Jag har hittar några bilder som visar hur jag velat klä mig haha, hur cool jag hade velat se ut. Så nu måste jag put in an effort för att try, åtminstone på min lilla resa att vara as cool as i can 😓😎

Likes

Comments