Efter en jämn tävling i semifinal som vi tyvärr förlorade så laddar vi nu för att titta på finalen.
Eftersom vår resa i teknikåttan nu tagit slut är det här sista inlägget på vår blogg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är sista dagen innan tävlingen, ikväll åker hela klassen med buss till Eskilstuna. Arbetet med fordonet fortsätter och vi har provat en ny konstruktion. Dock tar sig fordonet fortfarande inte igenom banan och vi har inga konkreta idéer kring legobitarna.

Likes

Comments

Under fredagen var bilgruppen i skolan under eftermiddagen och fortsatte bygga på fordonet. Vi klarar nu en del av banan vilket är en stor utveckling då den knappt rullade för en vecka sen men på måndag satsar vi på att utveckla bilen så att den klarar hela banan. Vi får hoppas att fordonet blir klart i tid. Önska oss lycka till

Likes

Comments

Idag har vi fortsatt vårt arbete med klassuppgifterna. Koden är klar och både sändare och mottagare tränar för att det ska sitta på tävlingsdagen.
Arbetet med fordonet går segare, igår fick vi en ny motor men vi har fortfarande inga konkreta idéer på hur fordonet ska se ut.
Nästa vecka har vi prao och veckan därpå åker vi till Eskilstuna för att tävla, så vi ska försöka vara klara med fordonet den här veckan.

Likes

Comments

Idag har vi bildat grupper som kommer ha det största fokuset på fordonet. Tidigare idag var en av grupperna ute och köpte material till det blivande fordonet. Vi har även en grupp som jobbar med det kodade meddelandet. Just nu försöker vi fundera ut en fungerande idé för fordonet. Vårt mål är att det ska klara hela banan.

Likes

Comments

Uppgifterna är baserade på uppgifterna från regionsfinalen men utvecklade och svårare. Första uppgiften är att vi ska bygga ett fordon som ska ta sig genom en bana (se bilden nedan) och plocka upp tre legobitar på vägen. Fordonet får inte drivas, styras eller kontrolleras av elektricitet, pyroteknik, förbränningsmotorer eller levande djur.

I den andra uppgiften ska vi koda ett meddelande med hjälp av PlusPlus-bitar. Två personer från klassen ska bygga figurer av PlusPlus som ska meddela specifika schackpjäser på specifika rutor (se bilden). Figurerna ska sedan avläsas av två andra personer från klassen som ska flytta pjäser på ett uppställt schackbräde.

Under tävlingen svarar tre personer från klassen på ett antal frågor som även ger poäng.

Likes

Comments

Firar vinsten av gårdagens regionsfinal med glass och laddar inför riksfinalen i Eskilstuna 23 maj.

Likes

Comments