Header

Och det är ju så himla jobbigt ibland när någon frågar "var befinner du dig inom tio år?". Men jag känner ändå att jag har ett visst hum om vad jag vill åstadkomma innan jag hinner fylla 28. Här är fem saker jag vill göra inom tio år.

1. Skaffa barn - och visst det låter kanske en aning skrämmande för mina föräldrar att läsa. Men jag menar naturligtvis inte att det ska ske NU eller om ett år. Som sagt vill jag skaffa barn inom tio år, dvs när jag närmat mig trettio. Först och främst vill jag ju göra andra saker innan jag ens funderar på att skaffa en unge ;)

2. Plugga - jag har ett år kvar på gymnasiet men det är en självklarhet för mig att plugga vidare. Mina planer just nu är att plugga till sjuksköterska här i Kalmar eller i Göteborg och sedan specialisera mig som barnmorska. Det beror lite på om man hittar något fiffigt boende i Göteborg och om jag lyckas övertala min pojkvän att flytta dit, hehe.

3. Resa resa resa! - är det verkligen så lustigt att man drömmer om att resa utomlands? No, troligtvis inte. Drömmen hade varit att backpacka i typ Asien. Men men, innan dess måste jag ha jobbat ihop lite pengar.

4. Flytta - tror nästan detta är en självklarhet, men det är långt ifrån en självklarhet för alla! Personligen vill jag flytta (om det blir Göteborg eller Kalmar återstår att se) ihop tillsammans med min pojkvän i en lägenhet. En tvåa eller en trea med ett mindre rum skulle inte skada! Varför vi skulle vilja ha en trea med ett mindre rum är helt enkelt för att Oscar har sitt spelintresse och jag skulle flippa om han spelade på sin dator inne i sovrummet när jag vill sova om nätterna, och jag skulle flippa om en ful (förlåt älskling) spelhörna stod i vardagsrummet. Alltså hade en trea varit drömscenariot. Plus att jag hade kunnat ha lite av mina hobbygrejor där inne (dator = blogg osv + staffli samt tavlor och oljefärger).

5. Det kommer som det kommer - resten utav mina tio kommande år får bli lite som det blir. Men jag känner ändå att jag kan luta mig tillbaka och känna mig trygg över att jag har basgrejorna klara. Jag vet på ett ungefär vad jag vill inom de närmsta tio åren vilket gör mig lite mer trygg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag blir ärligt talat förbannad när jag, i verkliga livet, blir ifrågasatt för vad jag publicerar på bloggen/instagram. Jag behöver nästan förklara eller ursäkta mig själv för det jag lägger ut. Men det gör mig så ARG. JAG behöver inte förklara mig själv? Asså människor, grow up! Detta är min kropp och jag jobbar ständigt med att försöka acceptera mig själv och hur jag ser ut. Visst, jag må inte ha något att klaga på men vi alla har våra hjärnspöken. Att ta fina bilder någon gång då och då peppar mig själv och får mig att se på mig själv från ett annat, mer färgglatt, perspektiv. Ibland sitter jag för mig själv och beundrar mina bilder. "Är det där verkligen jag?" "Ser jag verkligen ut såhär?". Låt mig och alla andra göra det de vill göra för att få sig själva att må lite bättre.

För övrigt var det detta set som jag fick hem från lounge underwear (!!)

"Comfort made sexy"

Likes

Comments

Sängliggandes, andra dagen. Alltså bloggen, jag säger bara det... Bråvalla är synonymen till kaos på så många olika plan. Men ett inlägg om Bråvalla kan jag ta lite senare. Just nu vill jag bara tycka lite synd om mig själv då jag just nu ligger hemma från jobbet, sjuk. Inte så lustigt eftersom det inte var så varmt på Bråvalla och man sov i ett kallt tält. Så jag hade faktiskt lite feber inatt, idag har jag ingen aning men jag vet att min röst är kaos, hostar otroligt mycket och som grädde på moset svullnar min hals igen. Inte så kul, ärligt talat. Hade varit skönt att jobba, men det blir inget bra om jag mår såhär. Samtidigt mådde jag extremt illa imorse och jag har faktiskt ingen aning om var illamåendet kom ifrån. Jag åt ändå rätt så bra igår, men men...

Något positivt är att jag fick hem ett packet från LOUNGE UNDERWEAR igår. Ska bli superkul att få visa er behån och trosorna sen! De är såå fräscha och snygga!!

Likes

Comments

Jag är ju den personen som definitivt kommer tatuera sig då jag verkligen älskar konst på kroppen. Jag har redan några få ideér kring vad för typ av tatueringar jag vill ha. Först och främst vill jag ha den klassiska mermaid/the wave tattoo. För många kanske den bara är fin och gullig, en helt okej första tatuering som inte syns så väl. Men vad den verkligen betyder är ju faktiskt att man är född från havet och alltid kommer tillhöra havet. Jag har alltid, verkligen ALLTID, älskat havet och jag är verkligen som fisken i vattnet. Därför känner jag att denna tatuering skulle representera mig själv väldigt bra. Denna kommer jag välja att placera precis som på den högra bilden, dvs min vänstra sida - på revbenen.

Nästa tatuering är under mitt högra bröst. Jag tycker det är urläckert med en text precis där och jag har hittat ett ord som beskriver det jag vill uppnå med mitt sinnestillstånd - eufori. Självklart är det finare stavat på engelska, euphoria, därav det internationella valet av stavning. Dock är jag inte helt kär i hur tatueringen ser ut på denna tjej. Jag vill ju ha den mer rundad, så att ordet följer med längs mitt bröst om ni förstår. Sedan tycker jag typsnittet är lite sådär och därför har jag kollat lite på typsnittet notera (texten över bilden) och signatura (texten under bilden). Jag tror jag faktiskt föredrar typsnittet notera, fast jag skulle nog vilja ha det liiite mer utdraget på bredden.

Den tredje tatueringen är jag smått skeptisk till. Dock har jag alltid, och kommer alltid vara, fascinerad av havets myter (snarare alla myter). Sjöjungfrun är ju en av havets myter som sägs ska förföra sjömän med deras skönhet och därefter dra ner sjömännen mot djupet, mot döden. Lite väl absurt kanske men det jag fastnar för är ju sjöjungfruns skönhet, sensualitet och vackra fena. Återigen är detta en symbol för att man är född ur havet och tillhör havet. Därför kommer jag alltid fascineras av detta sjöväsen. Min tanke är att tatuera en sjöjungfru precis som på bilden till vänster där sjöjungfrun dyker nedåt. Jag har fått frågan om varför jag inte vill att hon ska simma uppåt, och det är av den anledning att det skulle symbolisera att hon vill upp till land. Jag vill ju återigen spegla min kärlek till havet och vill därför att sjöjungfrun dyker nedåt. Dock har jag inte hittat en sjöjungfru-tatuering som ser snygg ut. Jag vill helst att det ska vara en outline tatuering och helst se lite slarvig ut med linjerna. Det är svårt att förklara men jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det.

Det jag vill poängtera med en gång är att jag never ever kommer tatutuera mig med någon annan färg förutom svart, möjligen vitt. Jag tycker det ser så kladdigt ut. Svart är mer cleant.

Vad tycker ni om mina val gällande tatueringar?

Euphoria
Euphoria

Likes

Comments

Det har nu gått en vecka sedan jag sist bloggade, what a shame. Så, jag tänkte att jag ville göra en liten comeback genom att hylla en av de mest värdefulla människorna i mitt liv.

Vi träffades någon gång i April, 2015. Du var 17, jag var 15. Och jag vet att våra avsikter inte alls handlade om sökandet efter något seriöst, snarare något temporärt och möjligtvis se var framtiden skulle leda oss. Det visade sig att vi skulle hålla ihop i över två år tillsammans. Och absolut, det har varit många bråk, mycket osäkerhet, en jäkla berg-o-dalbana. Men dessa två åren har varit de bästa i mitt liv. För jag växte verkligen som person efter att jag hade träffat dig, du med för den delen. Vi båda har utvecklats enormt mycket, och det har vi gjort tillsammans.

Och det är det där ordet tillsammans som beskriver oss två individer som en person. Tillsammans är en annan synonym till team. Tillsammans är vad vår titel är, tillsammans beskriver hur vi ska möta våra personliga och gemensamma motgångar. Vi gör detta tillsammans. För jag tänker inte låta dig bearbeta jobbiga och tuffa känslor i din ensamhet, för jag tänker sitta där tillsammans med dig och hålla dig i min famn. Och jag tänker inte låta våra gemensamma problem lösas på var sitt håll, utan våra motgångar möter vi tillsammans.

Det finns så mycket jag vill uppleva. Jag vill studera till sjuksköterska, jag vill möjligtvis flytta till en annan stad - men framför allt flytta hemifrån, jag vill resa utomlands, jag vill åka till episka festivaler och det finns så mycket därtill. Och absolut, en del av dessa resor måste jag göra själv för vi är två olika individer och vi har olika mål och drömmar. Men vet du vad? Den framtiden jag vill ha inkluderar dig. Jag vill läsa till sjuksköterska och därefter vill jag komma hem från skolan och lägga mig i vår gemensamma soffa och kolla på vår gemensamma TV i vår gemensamma lägenhet. Och jag vill resa utomlands med dig, jag vill festa på världens största festivaler och ja, jag vill fortsätta bygga vår framtid. Jag vill att vi uppfyller våra drömmar tillsammans, med den andra vid vår sida.

För jag älskar dig, mer än vad ord och gester någonsin kommer kunna beskriva. Inget jag säger kommer någonsin mäta sig upp till vad jag verkligen känner i mitt hjärta. Och Oscar, du känns så fruktansvärt rätt och jag kommer aldrig någonsin ångra allt jag upplevt och kommer uppleva tillsammans med dig. Jag kommer aldrig ångra dessa två fina år eller åren därtill. Mitt absoluta allt.

Likes

Comments

När du var 24 år blev du mamma för första gången till en otroligt trotsig liten tjej, som skulle visa sig vara lika envis i framtiden. Andra gången du blev mamma var du 28 år till en lika envis liten tjej. Och vet du vad, mamma? Jag vill bara säga tack.

Tack för att du alltid trott på mig, när jag eller andra runtomkring inte trodde jag skulle klara av vissa saker. Tack för att du alltid har litat på mig, på gott och ont. Tack för att du alltid stått vid min och min systers sida oavsett vad. Jag kan inte föreställa mig vilket helvete på jorden det kan vara ibland att glömma bort sig själv och alltid se till att sätta andras behov först. Men du är ju världens bästa mamma, så du har alltid sett till att jag och min syster haft mat på bordet, nya kläder, alltid varma, tak över huvudet och framförallt - en plats i ditt hjärta. För vet du vad? Det är inte alla barn som har den lyxen, en mamma som gör allt för sina barn. Men den lyxen fick jag och Leia, och det är jag evigt tacksam för.

Oavsett jag säger hemska saker till dig, får dig att känna dig värdelös, få dig att bli så jäkla besviken - så hoppas jag innerligt att du vet att jag älskar dig och att jag ser upp till dig för att orka med två envisa ungar. Men, se på oss - dina barn. Fan vad bra vi klarat oss i livet, fan vilka bra individer vi blivit. Allt är tack vare dig (och pappa förstås, men det inlägget sparar jag till fars dag). Allt är tack vare dina uppoffringar och din kärlek. Tack, för att du uppfostrat oss så bra och gett oss världens mest säkra och bästa uppväxt. Tack, för att du är världens bästa mamma.

Mamma, jag älskar dig

Likes

Comments

Dagen inleddes av att klassen träffades upp inne i skolan för att samla ihop oss inför den årliga Jenny challenge. Vår utklädnad var pyjamas, eftersom vi inte orkade lägga krut på utstyrsel detta året. Men vi lovade att köra på något episkt tema nästa år, eftersom det är vårt sista år!

På kvällen möttes vi alla upp och hade en härlig stund tillsammans med musik, skratt och alkohol. Välbehövlig kväll.

Likes

Comments

Samtalet med ungdomsmottagningen var inte särskilt lyckat. De kunde inte göra något mer än att råda mig till att ringa upp till sjukhuset och fixa tid hos en gynekolog så de kan kolla upp om något inte stämmer via ultraljud. Så, tanken är att jag ska ringa så tidigt som möjligt imorgon så att jag kan få en bokad tid någon gång...

För övrigt var jag och fixade ett pass hos polisen idag, checkade av ett prov från min "to do list" samt träffat min pojkvän lite spontant. Planen för ikväll är väl bara att sitta och skriva på min geografi-uppgift samt min svenska litterära rapport. Uppgifterna känns en aning oklara, men så länge jag får flyt så ska nog resten lösa sig.

// Dagens outfit för idag bestod av en tunn kappa från shein, enkel tisha från H&om samt skor + vita byxor från dr Denim. Får inte heller glömma min favoritväska från NA-KD //

Likes

Comments

Jag har verkligen en panik som sprider sig i hela kroppen som den värsta tumören du någonsin kan tänka dig. Jag kom precis ut ur duschen där jag spenderat min tid för att gråta, snyfta och återigen gråta.

Jag har nämligen under några veckors tid känt av antingen ett diskret eller tydligt och kraftigt hugg i äggstockarna. Tänk er typ som att något sparkar med en klacksko på en av äggstockarna, utåt. Typ ungefär så. Jag vet att detta inte är cyklist då detta pågått åtminstone en gång per dag, och därför kan man inte dra slutsatsen att det skulle kunna vara ägglossning.

Det jag läst mig till verkar som troligast vara en cysta. I de flesta fall är de helt ofarliga och försvinner av sig självt, men om man har otur kan det finnas cancer i cystan. Vill du veta mer om cystor så råder jag dig till sökmotorn Google.

Andra säger att de känt samma sak när de var gravida, andra säger att om detta problem inte undersöks i tid så kan jag bli steril. I båda dessa fall blir jag i sådana fall vettskrämd. Eller okej, jag föredrar att vara gravid - för då vet jag att jag åtminstone kan få barn i framtiden. För ska jag vara ärlig så stortjöt jag i duschen för att jag är livrädd för att jag skulle vara steril. Nej tack, jag vill gärna ha barn när jag blivit äldre.

Håll tummarna för mig. Jag ska ringa ungdomsmottagningen så fort jag bara kan imorgon och se om jag kan få någon tid snarast.

Likes

Comments

follow me on instagram, @ronjabertilsson