Laura, Dilemman

Jag överväldigas ibland. Som nu. I vårt hem med Laura som sparkar intensivt som hon gärna gör på kvällar och nätter. Loke och Messi sover. Mannen sover. Vi är barnfria. Hans går upp sex varje morgon för att arbeta för att försörja sin familj. Jag är sömnlös igen men det är ok. Laura är värd det. Och igår när Olivia var sjuk och jag trots sömnlöshet och ryggont och två äldre barn och hundar bara tog hand om henne. Utan tvekan utan irritation med tålamod och ett lugn jag inte ens visste att jag hade i mig. Jag kände empati inombords på ett sätt jag aldrig tidigare känt så starkt och sant. Andreas andra barn som jag kommer fint överens med. Hans kärlek och tacksamhet för att jag accepterar att hans barn nu är hos oss regelbundet. Att hans äldsta dotter vill bo hos oss på heltid och att jag sa självklart om det är det hon vill. När Olivias mamma frågar om jag orkar med levern och graviditeten och om vi ska dra ner umgänget med Olivia ett tag för min skull och jag behövde inte ens tänka. Svaret var i mig. Absolut inte. Och jag är ingen sympatisk person. Jag är ego och har stora svårigheter med djupa och sanna känslor. Allt det här jag beskriver berättar jag inte för att ni läsare ska se mig som värsta bra personen. För det är jag inte. Jag berättar att jag överväldigas av det här. Mitt liv och att jag faktiskt har mer än tomheten inombords.

Att jag har haft tur. Att jag inte förstår hur det gick till. Från hemlös narkoman med psykiska svårigheter jag varken kunde eller ville hantera numera är en människa som gör så gott jag kan och faktiskt lyckas göra det bra rätt ofta och misslyckas oftare men ändå har en vilja att bli en bättre version av mig själv .

Jag skriver en bok till Laura. Jag kommer trycka den och ge den till henne när hon fyller arton. Jag berättar vem jag är och hur rädd jag är att hon ska ärva mina psykopatiska drag. Hur mycket glädje jag vill att hon ska få uppleva i sin uppväxt och att om jag ändå misslyckas så måste hon veta varför så att hon kan förstå tillräckligt för att hantera all eventuell sorg och göra det hon vill med sitt eget liv. Jag har skrivit två sidor och smärtan sanningen fyller mig med är det svåraste jag någonsin försökt skriva. Men jag måste.
Jag kommer göra mitt yttersta för både Laura och min man och bonusbarnen men det finns inga garantier i livet.

När jag fick veta min pappas sanning kunde jag acceptera. Inte förlåta men till viss del förstå och det befriade mig från något mycket smärtsamt. Det gör inte att sorgen försvinner eller smärtan men jag kunde förlåta mig själv och förstå mig själv bättre. Acceptera och försöka leva ett bättre liv. Och även om förlåtelse inte är möjlig så känner jag en ömhet och kärlek till honom. Jag ser hans fina sidor och jag älskar honom

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

familj, bilder

Intensiv men underbar kväll igår. Andreas två äldsta var här samtidigt som Olivia kräktes sju gånger under dagens lopp. Idag har stackarn feber. Hon tyr sig starkare till mig när hon är sjuk. Och jag kommer funkar fint med hans äldsta. Vi ska ju flytta till en fyra men båda dom äldsta vill ha eget rum såklart . Och femmor är betydligt dyrare och färre. Olivia och Laura kan ju dela rum i många år och mannen är ju snickare så kan bygga upp en vägg så att ett stort rum blir två mindre. Andreas säger ofta att han är tacksam och det säger barnens mammor också. Jag blir nästan arg. Jag ser inte barnen som en uppoffring hur krävande det än kan vara. När jag gifte mig med min man sa jag inte bara ja till honom utan även till hans barn

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Dilemman, bilder

Ännu en sömnlös natt. Jag börjar få svårt att hantera sömnlösheten. Mannen sover. Olivia sover och jag ligger i soffan med hundarna. Svårt att hålla mörkret borta. Svårt att hålla ångesten borta. Men jag vet så väl att det bara är att låta ångesten vara här just nu. Det spelar ändå ingen större roll på mitt liv. Jag är trött och låter det kännas jobbigt. Det kommer bli morgon. En kopp kaffe. Rasta hundarna. Fixa frukost. Ta en lång dusch. Göra mig fräsch och fixa i hemmet. Leka med lillan. Ändå är det jobbigt. Att inte få sova att inte kunna ta mediciner för adhd och sömnen. Röksuget som kliar. Men det är värt det. Inget snack om den saken. Bara trött

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Dilemman

Oj oj oj. Trött och trött. Hårinpackning i ansiktsmask på. Filat och målat naglarna. Noppat ögonbrynen. Tvättat ännu mer. Imorgon ska mannen dammsuga och moppa golven. Medan jag rengör kök badrum och alla bord och dammar osv. Extra noga. Så trött och samtidigt lycklig

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

familj, bilder, Laura

Min kusin på Ann- Sofie blir också gudmor. Hon och jag kände inte varandra så väl när vi var små. Hon är sex år äldre men som vuxna har vi hittat varandra. Hon är varm och godhjärtad som människa och både Andres och jag tycker mycket om Ann-Sofie och hennes man som bor i Halmstad . Hon har dessutom erfarenhet av att vara både bonusmamma och biologisk mamma och som mamma är hon fantastisk. Utan tvekan en förebild för alla mammor.

Hennes mamma är min farbrors fru och kommer sy Lauras dopklänning . Så himla fint! Pratade länge med min egen mamma idag och det var ett fint samtal. Vi kommer få spjälsäng och skötbord och allt sådant av mina föräldrar men det blir ett dop i svenska kyrkan . Och det är egentligen min man som tycker att det är en viktig och fin tradition. Laura Siv Karin Elisabet Noren . Siv efter Andreas älskade moster. Karin efter min mamma och Elisabet efter min storasyster som också blir gudmor.

En av dopklänningarna Gunilla har sytt så himla fin!

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Laura, Hemmet

Laura sparkar mycket. En liten kickboxare men speciellt framåt kvällen. Ibland kan det göra ont och ibland håller jag nästan på att kissa ner mig. Speciellt om jag ligger ner för det är inte lika enkelt att ta sig upp ur ryggläge längre. Ändå ser man inte att jag är gravid bakifrån men magen syns det tydligt på nu, och i helgen blir det till att köpa lite mammakläder . Rumpa och lår är fylligare men har egentligen inte gått upp särskilt mycket i vikt förutom på magen ännu. Idag har jag tvättar och rengjort kök och badrum. Funderade på att gå en sväng med dammsugaren men då sa ryggen ifrån . Så låter golvet vara grusigt idag. Får dammsuga och moppa och vika kläderna imorgon istället. Mannen är och handlar mat och jag passar på att vila en stund

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Laura

Var på kvinnokliniken för ultraljud igen igår. Barnmorskan inriktade sig på blodkärl blodcirkulationen hjärtat och hur moderkakan lag samt navelsträngen. Även fast allt sett bra ut ville dom dubbelkolla just dom här sakerna. Men allting såg väldigt bra ut. Allting tyder på att Laura är frisk välskapt välmående och livlig. Mitt blodtryck har bättre resultat än någonsin. Moderkakan ligger perfekt. Så ja allt ser bara bra ut. Dom har slagit fast att jag är senare gången än dom först trodde. Vecka 22 och går in i vecka 23 i helgen.

Till löningen är det dags att börja kolla barnvagn och spjälsäng till att börja med. Sedan är det skötbord blöjhink babysitter babygym barnbilstol babylarm och en hel lång lista på saker .

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Laura

Ska på extra ultraljud idag på kvinnokliniken . Även fast barnet redan konstaterats vara välväxt livligt med bra hjärtslag osv så åt jag tegretol mot min epilepsi innan jag visste att jag var med barn. Så fort jag visste valde jag att trappa ut den snabbt eftersom just tegretol kan skada barnet. Men idag är det ett ultraljud som tydligen ska fokusera extra på hjärtslag och blodcirkulation för säkerhets skull.

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments

Laura, familj, vardagsliv

Sov till halv tolv idag och somnade innan tio igår kväll. Visst jag har sovit riktigt dåligt på sistone men när man vant sig att gå upp tidigt så känns det faktiskt inte bra att sova så länge. Känns som man missat hela dagen. Jag har bara rastat hundarna läst och ätit lunch och nyss höll jag på att somna om mitt på dagen. Det var faktiskt en hård spark mot blåsan av Laura som fick mig att springa på toa istället för att somna om. Hon sparkar hårt min lilla tös. Andreas älskar att känna hennes sparkar . Jag har känt hennes rörelser i flera veckor men nu sparkar hon som en riktig boxare, vilket får hennes pappa att le och känna stark glädje . Det blir ju verkligare nu när man känner henne så tydligt .

Hon skyddade sig men förlorade istället sig själv

Likes

Comments