Jag säger nu farväl till nattstad och börjar en helt ny blogg på finest.se
Nya bloggen:
http://finest.se/bernyblue

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 10917 Readers

Likes

Comments

Förresten vill jag resa till New York. Jag kan få bo i gästhem där, ett gästhem för författare och jag har knappt rest utomlands i hela mitt liv. Jag tror inte att jag är redo för en sådan resa just nu direkt men jag har funderat lite angående hur stränga reglerna är för att släppas in i Usa? Jag har haft en villkorlig dom och hur stränga är dom då när jag vill resa dit? Vet någon det? Jag googlade ia runt och hittade en smart sida som jämför olika priser på olika resmål och hjälper en att boka på billigaste och bästa sätt. 
http://www.bokasmart.se/ är faktiskt en riktigt bra sida, speciellt för mig som knappt vet något alls om hur man förbereder, bokar och genomför en resa utomlands. 

Jag fyller 31 år och har sett mycket av hela Sverige på dom lyxigare sätten och på dom miserabla sätten men jag har knappt varit utanför Sverige. Har aldrig saknat det förrän nu. Jag känner att jag också vill se lite mer av världen. 

Likes

Comments

Har en bra morgon. Precis när jag vaknade tittade ssk från Inm in och jag var svettig med rinnande smink, ungefär som en oljig tvättbjörn och han frågade hur effekten av Strattera varit. Nu höjer dom till 80 mg på morgonen. Sedan har jag bara spytt en aning och bara en gång, är pigg och glad, pratat med Stödcentrum/Kriscentrum och med bästa Aurora. Det är författarkryssning på Cinderella i november och hon följer med som sällskap. Ska bli riktigt roligt. Sedan är det bokmässa i sept och jag ska försöka ta mig iväg på den i år. Med sällskap. 
Jag saknar Aurora så att det gör ont. Vi kan prata om allt från konstiga stortår till allvarliga ämnen, skratta och förstå varandra på ett direkt sätt efter alla dessa år och trots att vi inte setts sedan 2008? Osäker, kan ha varit 2007. Skulle vara underbart att åka på kryssning med henne. 

Imorgon ska jag tatuera mig på Malört. Ni får se vad det blir när dom är klara. Jag tycker inte om för många tatueringar men förutom dom två jag ska göra imorgon så är det iaf ytterligare fyra stycken som jag vet att jag vill göra. Plus en coverup på den tatuering jag delar med Candy och Jennyfer. Så då kommer jag sammanlagt ha åtta. Varav två är stora. Men vi får se, imorgon blir det två i text iaf. 

En annan vän som jag verkligen saknar är Jhna såklart. Hon kommer hit med sin man i augusti om allt går som det ska. Jhna och jag har det där som bara bästa vänner har. Vi har samma morbida humor, jag vet alltid var jag har henne och att hon är min bästa vän oavsett hur våra liv ser ut. Vi kan tala om precis allt, skämta om precis allt, gråta ut hos varandra om precis allt. Jag längtar efter henne så jag blir tokig ibland men vi pratar nästan dagligen. Ni borde kolla in hennes blogg: 
http://www.nattstad.se/jhnanetzell
Jhna är ung och har ändå kommit långt med sina erfarenheter och problem. Jag är otroligt stolt över henne. 

En annan vän som jag saknar ruskigt mycket är Candy. Underbara Candy som jag har bra kontakt med idag. Jag är otroligt stolt över den tjejen också. Hennes blogg är 
http://iwantcandy.se/

Nej nu ska jag börja städa och förbereda tvätten och lite annat. 
Likes

CommentsNu sitter jag och väntar på käk. Grillad Laxfile med bakad potatis, toast skagen och efterätt. Jag måste försöka äta så är det bara. Och jag älskar lax. Så om något går ner så är det just lax. 

Fullt upp ikväll med saker att ordna och planer för hemmet och andra viktiga saker. 
Och maten kommer när som helst så skriver lite senare.Likes

Comments

Puh vad varmt det är. Jag har alltid varit känslig för värme. Jag hatar värme och för stark sol. Sommaren är inte min årstid. Jag blir trött och grinig av solen och personalen hävdar jag måste börja med vätskeersättningstabletter eftersom jag aldrig dricker vatten (förutom några klunkar ibland när jag sväljer ner meds eller personalen tjatar på mig). Dom ringer och bokar tid på Capio citykliniken åt mig imorgon, nu är jag listad där. Jag försöker att ta det chill. Jag menar, jag är ingen hälsosam person och har aldrig varit det. Jag är 31 år snart och kroppen tar ju stryk efter alla år med knark, meds, ingen ordentilig kost och vätskebrist och så vidare.

Och jag är värdelös på att sköta hälsan. Jag har för att ta ett exempel sår i båda öronen och har haft det i flera år nu. Det är från kliandet som uppstår när man tar heroin. Jag kliade mig alltid i öronen, alltså inte i öronen utan på öronen och det har blivit sår som är kvar år efter år och läkaren på submottagningen skrev ut någon salva men jag klarade inte av att stryka på den varje kväll. Men nog om det här, just nu är jag lite orolig men försöker att bara avvakta tills en läkare undersökt mig ordentligt och tagit blodproven.

Trivs med mina blåa väggar. Jag tror det kommer bli superbra när jag är klar med allt. Jag misstänker att ni kommer få höra en hel del om hur jag fixar hemmet men ska försöka att inte bli för tjatig.

Vad gäller polisanmälan mot min förra läkare så kommer jag hålla er underättade om hur det går men polisen som jag lämnade inspelningarna med mera till bad mig att inte skriva för mycket på bloggen, iaf inte just nu. Det kan försvåra polisutredningen men jag kommer berätta allt om hur det går senare. Jag är målsägande och får självklart berätta det jag själv väljer men det kan försvåra polisutredningen, speciellt i början. Och det vill jag inte. Jag vill att det sköts på bästa sätt och jag kommer vara rakt igenom ärlig om det som hände och varför och hur och sedan får polisen avgöra om det är ett brott och i så fall vilket sorts brott.  Jag har ett målsägandebiträde som kommer hjälpa mig. 
Nog om det nu alltså.

Vi hörs senare alla läsare. Likes

Comments

Nu ligger jag i sängen i mitt blåa hem med Theus nära och är både tillfreds och vemodig.

Det har varit så hektiska dagar för mig och så mycket sömnlöshet att jag nu är helt slut. Men jag älskar det ju, att lägga ner tid och planering på hemmet och tack vare Miia gick målningen att genomföra trots att jag var mer effektiv dom här dagarna än jag trodde att jag skulle vara. Sedan är det ju saker som jag är mitt uppe i, en av dom har jag berättat om.
Sedan har jag boken och press på mig att bli klar. Både från mig själv och annat håll och det är underbart men svårt samtidigt.  Det händer lite annat också som jag inte orkar gå in på men som känns inombords på olika sätt. Både bra och svåra sätt helt enkelt.

Nu chattar jag med Janne men jag skriver säkert mer inatt, känns svårt att varva ner så jag är nog vaken till rätt sent. 

Likes

Comments
Den mörkblåa väggen när den torkat. 

Ljuset är inte det bästa men jag är nöjd och lägger upp fler bilder i bättre ljus och på större delen av väggarna vi målade idag imorgon.

Min gamla soffa är såld för tusen kr nu. Så snart kan jag montera upp nya soffan. 
Ska göra en kopp kaffe och skriver alldeles strax igen.

Likes

Comments


Jag är stressad så det blir en snabb uppdatering bara. Miia och jag körde igång med målningen igår och blev klara med den gula fondväggen i hallen (två lager), den midnattsblå fondväggen i rummet (tre lager och jag är helt kär i färgen) och den gråa fondväggen i köket. Vi gjorde allt tillsammans på lite över tre timmar med riktigt bra resultat. Jag hjälper till med att pensla kanterna och rengöra allting, städa och fixa osv medan Miia rollar och tejpar. Hon är en klippa och nu är vi igång igen med resten av väggarna i rummet med den midnattsblå fondväggen. Dom väggarna blir en annan nyans av blått men också ganska mörka. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet och framför allt att inreda med möblerna och textilierna osv efteråt. Det kommer bli super när jag är färdig och Miia har fått lite hjälp med flyttsaker på Ikea förutom en peng utöver det och nu är hon och köper lunch på Max åt oss. Jag ska beställa en fin present men hon får vara med och välja ut själv.  Jag tänkte föreslå en en fin parfym men vi får se, min älskade Miia har bestämda åsikter om saker och ting och är dessutom känslig för starka lukter. 

Grillningen igår var mysig och jag fick i mig lite mat. Annars lever jag ju på smält glass numera eftersom jag kräks och inte har någon aptit. 

Nu ska jag fortsätta röjja (det står två soffor i lägenheten dessutom) och sedan käka lunch med miia. Jag lägger upp bilder på dagsverket senare.

(Jag är kär i den här blåa färgen och här var det inte färdigmålat, ni får bilder på det färdiga resultatet senare)Diskret gul i hallen och med rätt belysning kommer det bli supermysigt. 

Grått i köket. Kommer ha en röd byrå framför plus sedan köra grått med accentfärger i rött och blått i köket. Har bland annat en industri/retro lampa från Fröken fräken som är röd.

Likes

Comments

Suttit i samtal och pysslat med planering för hemmet mest hela dagen. Nu är det strax dags att gå ut och grilla på gården och se till att den där katten är inne så jag slipper hamna i slagsmål med grannen igen. Och så att Theus får behålla ögonen. Jag känner av Strattera, den fungerar. Har tagit den i snart tre veckor? Och jag märker en större förmåga att ta intiativ, genomföra dom och hålla fokus. Samt en större förmåga till att hålla mig jämnare i humöret. Jag tror att det har iaf delvis att göra med Strattera men det kan såklart bero på många olika saker.

Nu ska jag alltså grilla och sedan kommer Miia lite senare än det var tänkt och vi kör igång med målning av hallen. I hallen blir det en fondvägg med Alcros kulör påsklilja. Jag hoppas den är lika snygg när den hamnar på väggen.

Över huvud taget så är det riktigt kul att planera och fundera och genomföra hur jag vill ha mitt hem. Det är roligt och jag testar mig fram och jag kommer säkert ta i för mycket som vanligt;) Men det får jag leva med. Sådan är jag helt enkelt. Väldigt mycket eller inget alls och spretigt. Jag är inte den minimalistiska ordnade typen som gillar dansk design direkt. Haha. Kram!Likes

Comments