Nu är snart veckan slut och vi drar oss mot helg. Denna veckan tycker jag har gått så sjukt långsamt då Picci och Linné bara har skrittat och chillat vilket det har sett ut som om dom verkligen njuter av men såå tråkigt för mig.

Bellan har jag tränat på lite hårdare än vad jag brukar eftersom att hon ska åka hem på söndag så vi kör liten extra nu på slutet. Sen ska Bellan vara hemma ett tag och komma tillbaka i ännu mer träning och vidareutbildning. Bellans ägare Mia kommer komma imorgon med sin andra ponny Caramelle för att vara hos oss och träna under helgen. Vi ska mest visa henne vad hon ska tänka på nu med den fortsatta träningen med Bellan men även med Caramelle. Caramelle är min gamla ponny som Mia har haft i 2 år och han har tagit det lugnt under vintern och tycker inte riktigt att jobba va lika skönt som att bara mysrida så jag ska hjälpa henne att komma in på rätt spår med han igen.

Jag kommer börja rida igår hästarna i helgen mer men vi ska ta det lugnt och försiktigt så man kan säga att om 1 vecka ska vi vara tillbaka i tränings schemat.

Picci njuter i solen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej alla.

Som jag sa i gårdagens inlägg så ska Picci och Linné få trappa ner träningen under denna veckan eftersom dom har tränat så hårt den senaste tiden. Men för Linné blir det sista vila innan hästhagen meetinget, längtar såå. Linné har varit så himla fin på senaste tiden så jag vill bara komma ut på de stora tävlingarna och visa vad vi kan gå för! Picci valde vi att lägga en vila nu samtidigt eftersom det är smidigt när man synkar träningarna lite med varandra även fast att jag tränar för olika mål.

Bellan ska jag fortsätta och träna men lite extra hårt denna veckan då hon ska åka hem på söndag! Så vi kommer ha en lite tränings intervall nu innan hon åker. Bellans ägare kommer även komma på fredag med sin andra ponny (mina gamla ponny) Caramelle och träna över helgen. Då kan vi även visa lite hur vi har tränat Bellan och hur hon ska tänka med träningen hemma. Bellan kommer vara hemma lite och Mia ska få ta några pass på henne innan hon kommer tillbaka och ska fortsätta tränas. Denna veckan kommer det inte hända mycket kul som sagt. Jag kommer skritta och böja igenom hästarna så att dom ska fortsätta hålla sig mjuka och fina men ändå låta dom bara få ta det lugnt. Känns som om det är behövligt för både mig och hästarna med en liten kort vila.

Tänkte även att jag kommer under veckan presentera mina sponsorer med ett lite mer ingående inlägg!

//Felicia

Likes

Comments

Idag har jag varit hos min mormor hela dagen och varit med mina kusiner vilket kändes behövligt då jag inte kan åka och hälsa på så ofta med alla hästarna i träning.

Ofelia (min syster) har varit hemma och tagit hand om hästisarna. Hon är så snäll och gjorde allt utom att rida Linné i stallet så det skulle gå snabbt för oss i stallet när vi kom hem. Picci red hon ut en lång runda i bara skritt vilket jag tror hon uppskattade då jag inte har jättemycket tid med många hästar att rida ut så det är bra att jag har henne;) Bellan red hon på banan och hon va väldigt fin och rund.

Linné red jag när jag kom hem och det blev sista passet på en vecka då han ska få skritt och vila under nästa vecka eftersom att vi inte kommer hinna lägga in någon paus innan hästhagen annars. Jag bara joggade lite och det gjorde jag i mina nya såå snygga stövlar från Deniro. Dom är bruna och extremt sjukt hårda. Men jag rider nog in dom ganska snabbt då det blir många hästar om dagen och jag försöker även gå med dom hemma.

Sen har jag även varit och hälsat på lite sponsorer. GreenFeed som sponsrar mig med fantastiskt Hö var vi och hämtade balar hos. Det som är så himlans bra är att balarna väger bara 20 kg och är väldigt små så det är så praktiskt att ta med sig på tävling. Vi va och hämtade första balarna för i år eftersom att tävlingssäsongen och alla metningarna kommer snart dra igång och då är det perfekt med de små balarna. Sen va vi även på Glada Hästen i Spiltan och hämtade ut mina nya bruna träningsstövlar från Deniro och beställde också ett par nya svarta tävlingsstövlar även från Deniro så dom kommer om 8-10 veckor så hinner nog precis rida in dom jag har innan dess;) Sen kollade vi även på lite kläder till sponsorer och bara alla fantastiska kläder. Jag tror att Glada Hästen är en av dom största ridsportsbutikerna jag har varit i. Dom har nog allt i butiken och det är så fantastiskt bra. Imorgon kommer schema över vad hästarna ska gör under veckan.

//Felicia

Mina nya stövlar och ridskor

Bästa GreenFeed balarna

Likes

Comments

Vilken dag det har varit idag!

Idag har jag ridit fyra hästar, 2 hemma (Picci och Linné) och två på Ekerö (Firren och Caramelle).

Picci och Linné fick båda bara gå ett kort pass på morgonen då vi skulle åka väldigt tidigt hemifrån. Picci var helt fantastiks, hon va framme i handen hela passet, lugn och följsam. Helt fantastiskt att få sånna pass. Linné joggade jag bara runt lite på och han va också fin.

Sen var jag och tränade två ponnys på Ekerö. Den första jag red va Firren. Firren är en 5 årig C-ponny som jag ska försöka kvala in till ungponny SM. Det är alltid en stor utmaning när man ska rida unga hästar och särskilt jag som bara kommer och tränat han ibland. Firren va i bra uppförsbacke, väldigt bra takt och lyssnade bra vilket är lite grunden till vad jag vill att han ska kunna.

Sen red jag Caramelle. Caramelle var min första ponny så han betyder väldigt mycket för mig. Caramelle skulle jag bara hoppa upp lite på då han har varit lite dryg mot Mia under hanns igångsättning. Mina sponsorer kom men tyvärr så va kameran sönder så blev tyvärr inga bilder.

Är väldigt nöjd med dagens träningar och nu ska jag njuta av att vara med min nya kusin Julia !


//Felicia


Foto: Equipix media

Likes

Comments

Idag körde vi lite omväxlad träning för dressyr hästarna, det blev cavaletti.

Väldigt nyttigt för dom att få lite varierad träning, det behöver inte vara så stort utan man kan bara trava bommar som jag gjorde med Picci idag. Picci är extremt rädd för bommar, sockerbitar och hinder generellt så det är alltid en utmaning. Sist vi försökte oss på bommar med henne fick min syster en hjärnskakning så vi tog det lite lugnt och hon va jätteduktig! Jag hade bara 5 bommar liggandes på marken som vi både skrittade och travade över. Hon gick ett bra jogg pass så det blev inte så mycket men det verkade som att hon tyckte det va lite kul ;)

Bellan tömkörde jag och hon va såå fin. Hon har som sagt haft lite svårt att hitta takten och drivet i traven men det har verkligen blivit sån skillnad bara på de två veckorna hon har varit hos oss! Tog även Bellan över cavaletti men med bommarna lite upphöjda då hon är van att hoppa. Hon va fin och gick i en rund och bra form.

Linné fick bara massage och långborstning. Linné kommer ta det lugnt ett tag nu då vi inte har några träningar inplanerade och nästa tävling är under påskhelgen. Han kommer få mycket uteritter, lite hoppning och mycket massage/skritt. Sen skrittade alla hästarna i skritten 40 min som vanligt :)

Imorgon ska jag åka till Ekerö och rida två ponnys! Den första är en C-ponny, 4 år och heter Heaven´s on fire. Han kallas Firren och han ska jag tävla i ungponny programmen och försöka kvala till ungponny SM 2017. Skriver mer om honom imorgon! Sen ska jag rida min första ponny Caramelle som Bellans ägare Mia köpte som läromästare för några år sen. Han har tagit det lugnt under vintern så jag ska bara hjälpa dom in på rätt väg i träningen igen.

Min sponsor Equipix media kommer komma och fota så blir nog lite bilder från träningarna imorgon:)

// Felicía

Foto Equipix media

Likes

Comments

Gårdagens Pay&Ride med Bellan och LInné gick jättebra!

Igår red jag en Pay&ride på Linné och Bellan.

På Linné red jag igenom våran kur som vi verkligen börjar få kläm på nu. Jag valde att rida den eftersom att vi har haft lite problem med att ligga rätt i musiken när det väll gäller på tävling men igår låg vi helt perfekt. Linné va lugn och utförde alla rörelserna med bravur! Tyvärr så kom det en häst lös utanför ridhuset på första inridningen av programmet vilket gjorde att vi fick 5 på inledning/avslutning :/ sen blev skritten även lite spänd så 6 or på den vilket va lite tråkigt men det är bra att vi övar oss på att lösa och reda ut spändhet i olika situationer och särskilt nu när jag vill ligga på topp. Som jag sa va resten av programmet helt fantastiskt och vi fick nytt personbästa med 74,0% :) Fick jättebra respons och tips på hur man kan tänka när hästarna spänner till. När man som i kur har ett egenskrivet program och ingen vet vart man ska rida är det väldigt lätt att ta hjälp av olika rörelser om hästarna spänner till. Te.x så kan man rida lite kortare vägar om hästarna är rädda någonstans och sen kan man lägga in en extra volt här och där för att hjälpa till i hörn eller påbörjan av skolor. I galoppen men även i traven brukar jag tänka att jag ska rida lite fram för att hästarna ska känna sig avslappnade och inte hoptryckta som det lätt kan bli när man måste rida så pass samlade gångarter som FEI programmen kräver. 

Bellan red jag LB:1 på och hon va också duktigt. Hon tyckte att ridhuset var lite läskigt och blev då lite hastig i traven men galoppen fick vi en 8 i :) och även jättefin konstruktiv kritik på att vi ska träna på rundningen i rörelserna och takten i traven. Detta är precis de vi har jobbat med så de är bra att få höra att vi tränar på rätt saker med henne. Bellan och jag red ihop 66% och det är vi nöjda med. 

Idag fick alla hästarna massage och skrittade 40 min i skrittmaskinen. Linné och Picci va väldigt mjuka och fina i musklerna vilket va roligt trots att dom har gått hårda pass innan och Bellan va lite spänd i sätesmusklerna men det slappande snabbt av med massage maskinen:)

// Felicia  

MIna söta ponnys!

Några bilder från framridningen på Linné

Foto: Equipix media

Likes

Comments

Breezy A.S, min framtida stjärna.

Picci som vi kallar henne är min framtida junior häst

e: Furst Piccolo ue: Fidermark u: Sylvan.

Picci är ett holländskt sto född 2006,  när hon var 10 månader kom hon till Sverige och till oss för inridning och utbildning. Vid 5 års ålder åkte hon vidare på träning/tävling hos andra duktiga ryttare i Sverige för att vidareutveckling. Sen för ungefär 2 år sen hörde hennes dåvarande ägare av sig och frågade om vi va intresserade av att köpa henne då inte många har klarat av att hålla henne frisk kontra träning. Vi tog en vild chans och köpte henne till min storasyster Ofelia som junior häst vilket jag är väldigt glad för idag då hon är finare än någonsin och nu min framtida stjärna då min syster ska fokusera mera på studier.

Jag har inte ridit Picci särskilt länge, sen jul ungefär. Våran plan va att jag skulle börja som junior direkt 2017 men vi valde att ta ett inridnings år då det har varit otroligt svårt att lära sig henne. Hon är en otroligt känslig häst som samtidigt måste ridas väldigt sparsamt och speciellt för att hon ska hålla sig frisk. Nu har allting börjat falla på plats med ridningen och vi lär känna varandra mer och mer för varje dag. 2017 kommer jag bara rida lite lägre klasser för att vi ska hitta varandra i alla olika sitavtioner och sattsa på dom stora tävlingarna 2018.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen hemma igen och alla hästarna är tränade och nattade.

Linné och Bellan fick bara köra ett lite kortare pass och jag stämde av så att allting fungerar inför morgondagens Pay&Ride. Med Linné gjorde jag mycket lösgörande övningar, mycket att han ska lyssna på mig och gå undan skänkeln bra. Han va lugn för omständigheterna i stormen vilket kändes väldigt skönt då de va länge sen nu jag bara kunde köra ett lugnt och kontrollerat pass ;) Bellan körde jag som vanligt att hon ska hitta framåtbjudning och drivet bakifrån men även takten i traven som har varit lite svårt. Bellan är en ponny som ganska lätt blir taggad på träning (vill mer) men samtidigt inte blir så mycket kvickare i traven så vi har jobbat mycket på att hon ska vila på steget och inte bli springig vilket va jättebra idag.

Picci va helt fantastisk! Hon va lugn och så otroligt ridbar. Vi kunde jobba på dom sakerna som vi har haft lite svårare för som förberedelser innan bytena. Picci är en häst som när hon lär sig något är det de ända hon vill göra! Så nu när vi har börjat träna mer på bytena och lägga tid på att dom ska bli bra är det de ända hon vill göra. Vi har då inte tänkt så mycket på själva delen innan och efter. Hon vill gärna köra bytena lite när det passar henne själv så vi jobbade mycket med att hon ska hitta samlingen i galoppen på både öppna och stängda spår innan hon får byta och att hon ska lyssna på mig. Men efter bara en liten stund fattade hon och både bytena och den förvända galoppen blev jättemycket bättre. Hon va lugn, lyssnade och fick stor och fin gest. Såå roligt!

Sen jobbade vi även lite i traven att jag ska hitta och få upp henne mer på vänstertygeln vilket har varit lite svårt. Detta märker man att vi har lite svårt med i särskilt skolorna då tygeln börjar glappa och dom blir lite svajiga. För att lösa det red vi mycket tempoväxlingar, övergångar och ändra spår hela tiden så jag verkligen kände att jag fick fram henne med skänkeln. Det blev också väldigt bra på slutet :)

Träningen idag måste jag nog säga var bästa hittills med henne och Liane tyckte att vi hade utvecklats massor sen förra träningen vilket visar att vi är på god väg framåt. Tyvärr kan jag inte vara med imorgon på andra träningsdagen på Plantskolan då jag har NP i skolan :( men känns ändå bra efter det fantastiska passet idag! Är också så roligt att umgås med alla andra fantastiska ryttarna och titta på deras fantastiska hästar in action på nära håll, man lär sig så mycket och alla är så trevliga och välkomnande när man kommer!

Nu taggar vi till tusen inför morgondagens Pay&Ride och Picci ska får ta det lugnt med en spa dag.


// Felicia

Täcke från - Glada Hästen i Spiltan i Västerås

En otroligt inspirerande lektion att kolla på var Nina Rademaeker och fina Bizet

Picci fick låna en box bara över dagen efter träningen på fina Brolöten

Likes

Comments

Nu åker vi mot Plantskolan och en träning för Liane Wachtmeister. Vi kommer vara där hela dagen och titta på alla fina ekipagen, äta lunch/fika och självklart träna. Ska fota lite under dagen så det kommer en liten fotobomb när jag kommer hem!

Picci och jag kommer ha blå/gul outfit men vita lindlås och vita boots.

Önska oss lycka till;)


//Felicia

Likes

Comments

Ny vecka nya tag.

Idag har alla hästarna varit jätte duktiga!

Picci gick ett lättare joggingpass på utebanan (i det fantastiska vädret) då vi ska åka till plantskolan och träna imorgon. Hon fick även massage och skrittade i skrittmaskinen för att hon ska vara riktigt mjuk och fin i kroppen då hon väldigt lätt drar på sig träningsvärk och får väldigt lätt mjölksyra under träningspass om man inte hjälper henne med kroppen. Som sagt träning med Plantskolan imorgon vilket ska bli såå roligt, inte bara själva träningen utan också att kolla på alla andra fina ekipagen och få en dag på fina Brolöten. Hoppas det blir bra väder :) Träningarna är Tis/Ons tyvärr kan jag bara vara med Tis då jag har NP i skolan på onsdag :( men en dag är bättre än ingen och är så glad att jag får komma och vara med.

Linné joggade också på utebanan idag då han fick skritt och massage igår. Han var jätte pigg som vanligt men det är vad som är de bästa med honom, ingenting är tråkigt! Han gick mycket lösgörande övningar (kan ta mer om vilka sen), övergångar och tempoväxlingar, mest så jag kunde stämma av att allt fungerar som det ska. Sen laddar vi upp för en jätterolig programträning på onsdag kväll då vi ska rida igenom kuren en gång lite mer på riktigt innan Hästhagen meetinget i påsk.

Sen har jag en liten ponny hemma i träning just nu, Bellan bus som vi kallar henne. Bellan är en liten C-ponny som ägs av Mia Tanner som är väldigt goda vänner till oss. Bellan är hos mig i träning för vidareutbildning och jag ska ge henne lite bättre tränings rutiner och eventuellt också på tävling. Bellan ska följa med till programträningen och gå en LB:1 vilket jag hoppas kommer gå som en dans. Bellan tog det bara lugnt idag då vi hade ett riktigt bra träningspass igår så det va hon värd:)


//Felicia

Picci tvättad och fin inför imorgon

Har tyvärr inte så mycket bilder på Bellan än så här är hon med sin ägare Mia.

Foto: Equipix media

Likes

Comments