Heaven´s on Fire, Tävling, Hagens Killian, The Only Beuty

Hej alla.


Nu är allting klart inför morgondagens tävling med Bellan, Killian och Firren. Det ska bli jättekul att få tävla dom alla men lite tajt i schemat kan man lugnt säga. Hästarna är badade, tränade och all utrustning är fixad inför imorgon så att vi ska ha så lite saker som möjligt att göra innan vi åker till tävlingen eftersom att det tar lite tid när man ska tävlings fixa 3 hästar. Fast jag har turen att jag kan omringa mig med ett fantastiskt team som hjälper till när det behövs. Imorgon på tävlingen kommer Killians och Bellan ägare och kollar samt hjälper till och sen får jag hjälp av en tjej i stallet att fixa i ordning också så jag tror att det kommer gå galant.


Första staren blir kl 09:06 med Bellan, sen kl 10:05 med Firre och trott eller ej kommer Killian gå kl 10:24. Tur att Killian inte behöver så lång framridning ; ) Håll alla tummar och tår för oss då!!!


//Felicia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tävling

Hej alla.


Tänkte bara att jag skulle uppmärksamma en klass som dom hade på Mantorps OBS meeting som jag va på för några helgar sen. Under meetinget kunde man rida med i en klass som hette kompis klass. Denna klassen va något som du och en till kompis kunde anmäla er till och sen rida som ett litet lag under helgens meeting. Klassen va att man skulle slå ihop sig med en kompis och sen lägga ihop % en under de två dagarna och sen delade på antal starter (4) för att få en slutgiltig %. Detta blev som en lite lagtävlan fast bara under 2 dagar. Jag tävlade med Louise vilket va så kul. Vi kände inte varandra jättebra innan men nu är vi väldigt goda vänner och alla lagen som anmälde sig vi hade så himla kul. Alla hejade och skrattade tillsammans vilket höjde hela stämningen på tävlingen. Så nu blev det inte bara att man hejade på sina vanliga kompisar utan nu hejade man på alla fantastiska lagen. SÅÅ himla kul, detta tycker jag verkligen flera meeting borde börja göra.

Stort tack till Mantorp som kom med den fantastiska idéen att göra denna kompis klassen för oj va mycket roligare hela tävlingen blev.


//Felicia

Louise och jag, tackar även henne för lånet av häst på prisutdelningen ; )

De vinande laget Hedda och Alma, fast det kändes som om alla va vinnare i slutet!!

Likes

Comments

Equipix media, The Only Beuty, Tävling

Hej alla.


Vilken bra start på denna lång helgen. VINST med Bellan i våran första tävling tillsammans!! Vi tävlade som jag sa på Sundby ridklubb i LB:1 på 69,4% vilket är en bra första start. Hon va så fin och snäll under hela tävlingen trots att hon nästan inte har någon erfarenhet alls när det gäller själva tävlings delen. Sen va hon väldigt stabil och förbered vilket gjorde att hon fick väldigt bra upplevelse som första tävling med mig.

I protokollet fick vi väldigt fina kommentarer och nu ska vi träna på styrkan i traven då hon travar ganska stort vilket gör att det blir svårare för henne att samla upp sig men det känns som om vi är på väldigt god väg.

Sen efter långa köer påväggen hem avslutade jag dagen med att hoppa Killian och galoppera med Picci under blå himmel och strålande sol. Kan nog inte varit ett bättre avslut på en väldigt bra dag!!

Nu taggar vi inför söndagens tävling med nästan alla mina fina ponnys som ska bli jättekul.


//Felicia

Självklart fantastiska bilder från Equipix media

Likes

Comments

Träning

Hej alla.


Igår blev det träning på åkern för hästistarna. Vi har perfekt klippta ridvägar igenom och runt på åkrarna så att vi kan rida och träna även när gräset växer. Kändes som att alla hästarna behöver komma ut lite mer och ja vi ska försöka hålla träningen ute på åkrar och grusvägar så mycket det går nu när det är så bra väder. Man märker verkligen skillnad på hästarna när man tränar ute, dom är mycket mer villiga att träna nya saker och jobba på lite svårare och jobbigare rörelser vilket är jättebra. Sen självklart så får dom även ha lite kul ibland: )


//Felicia

Hästarna kan äntligen stå och titta ut vilket e så härligt nu när det är så varmt.


Bellan fick köra lite mer galopp framåt.

Picci ville som vanligt stanna e och spana in ridhuset och våran snart nya utebana på vägen runt galoppsträckan.

Picci tycker fönstret är lite konstigt fortfarande så huvudet lite halvt ut räcker ; )

Likes

Comments

Träning

Hej alla.


Idag kämpade jag mig upp på Bellan och hjälpte mamma i stallet vilket va skönt att få lite frisk luft och komma upp på hästen. På något sätt mår jag lite bättre av att hoppa upp och rida lite även fast att det kanske inte alltid de bästa men men det som fungerar är bra att göra : )

LInné och Picci fick massage och skritt, Bellan tränade jag på banan och hon har blivit så fin på senaste tiden vilket känns väldigt bra eftersom att hon ska tävla torsdag och söndag. Killian och Firren tömkörde mamma och de såg väldigt lugna och mjuka ut. Mamma har även börjat träna lite svårare rörelser med dom i töm då jag vill få upp Killian i klassers snart eftersom att han är så fin och Firren vill jag förbereda inför nästa års ungponny program som kommer innehålla en hel del svårare saker i både galopp och trav vilket kräver att vi börjar i tid att utveckla och lär honom rätt.


//Felicia

Likes

Comments

Träning

Hej alla.


Idag gick inte riktigt dagen som planerat. Jag vaknade upp jätte sjuk tyvärr och har varit hemma och sovit hela dagen vilket inte riktigt va planerat då jag inte mådde särskilt dåligt igår. Men men man kan inte rå för att man blir sjuk och de viktigaste är att jag blir frisk snart.

Min fina syster va så snäll och hjälpte mamma i stallet under dagen och red Picci. Firren och Bellan gick på töm av mamma och de andra fick bara skritta.

Så tyvärr inte mycket uppdatering men ska försöka vila och bli frisk inför tävligen på tor med Bellan och på sön med Firren, Bellan och Killian så det kommer bli fult upp med tävlingar denna veckan : ) Så roligt men lite tråkigt bara att jag ska bli sjuk just denna veckan! Imorgon hoppas jag att jag kan komma upp på några hästar så att vi får en bra uppladdning inför tävlingarna.


//Felicia

Likes

Comments

Djupviks von Linné, Heaven´s on Fire, Träning, Tävling, Hagens Killian

Hej alla.


Nu är vi äntligen hemma och allt är fixat klart i stallet.

Det blev en mycket händelserik dag med tävlingen på morgonen som man kan säga gick lite upp och ner. Firren startade jag först och han va så himla fin på framridningen. Lugn, framme och han lyssnade toppen men sen när vi gick in på banan så ändrades allt helt. De va läskiga skuggor och generellt såå läskig bana. Jag valde att försöka rida igenom programmet men sen efter ungefär halva så valde jag att utgå så att inte jag skadar mig och så att Firren får en bra tävlingsuppfattning. Jag valde att utgå men jag red kvar på banan min tid ut och bara joggade runt och fick honom att slappna av helt vilket känns väldigt bra att jag gjorde så att han kanske inte kommer ihåg den läskiga delen utan bara den lugna på slutet. Det känns så himla viktigt att dom får en bra uppfattning hur det är att tävla så att dom ute blir på riktigt rädda eller tycker att det är tråkigt.

Men sen va det Killians tur och han va också väldigt fin på framridningen men tyvärr tog jag lite lång framridning vilket gjorde att han blev lite trött när vi red in på banan men det kändes ändå väldigt bra. Vi fick två stora missar med ett missförstånd i traven så att det blev galopp och sen va det något mer men det känns som att de är enkla saker att fixa och det blev 69,1% och en vinst med han.

Sen va även en journalist och hennes junior reporter och körde en film intervju med mig vilket va väldigt kul och det ska bli Såå kul att se hela filmen sen. Delar den på bloggen när den är klar.

Imorgon är det helt 100% fokus på alla hästarna hemma och träningen fortsätter inför nästa veckas 3 tävlingar.


//Felicia


Bästa sponsorerna!!


Duktiga ponnis : )

Spännande Spännande, kommer bli så kul att få visa er resultatet på videon sen!! Men asså finns det någon så fin : )

Likes

Comments

Hej alla.


Nu är allt äntligen klart inför imorgon och det ska bli jättekul att tävla Killian för första gången och självklart få tävla Firren igen. Alla sakerna är fixade och hästarna är badade och nattade. Imorgon ska vi åka ungefär kl 06 i från stallet så det kommer bli en tidig morgon för oss och hästarna.

Jag kommer bara rida en klass per häst vilket blir skönt eftersom att det blir en tidig morgon men sen så kommer det även några journalister från Stockholm och ska göra en film intervju men även som ett litet reportage vilket ska bli så roligt. Att ridsporten äntligen uppmärksamma som den borde göras, jag delar allt när det är klart sen på bloggen.


Killian och Firren gick båda ett jogg pass och det kändes toppen. Bellan fick köra ett galopp pass på åkern vilket hon tyckte va Såå kul och något som va behövligt. Resten av dom dom fick bara ta det lugnt och Linné fick massage och skritt eftersom att jag ska rida honom för journalisterna imorgon.

Nu taggar vi för imorgon och alla får hålla sina tummar och tår för oss imorgon.


//Felicia

Äntligen har min nya väst med alla mina fantastiska sponsorer på kommit.

Likes

Comments