Hej alla.

Här kommer det bilder och info från min fotografering på Glada hästen med Equipix media. Alla kläderna jag har på mig och så mycket mer och allt man kan önska sig som en häst människa finns inne på Glada Hästen Ridsports butik i Västerås. Om du också vill ha en fotografering med fantastiska bilder med eller utan häst kontakta

e-post info@equipixmedia.se
telefon 072-386 88 09

Mycket fina saker finns inne på http://www.gladahasten.se/ men det är långt ifrån allt. Hemsidan är under utbyggnad och om ni söker något rekommenderar jag att ringa och fråga om det finns inne i bustiken på 021-28 49 75 eller maila till info@gladahasten.se .

//Felicia

Tävlingsoutfit från Gladahästen:

Spooksfrack-4495kr

Ridbyxor: Pikeur-1795kr

Stövlar: DeNio Svarta brushed-6399kr

Hjälm: Samshield-5000kr

Hårsnodd: SD design-139kr

Vantar: Roeckel-515kr

Tränings outfit:

Hjälm: Samshild-5000kr

Skjorta: Mounten Horse-599kr

Ridyxor: Animo -2890kr


Svea outfit:

Polly pants-899kr

Pike: Tindra Pike-699kr

Tröja: Blackwell Raglan Hood-799kr

Jacka: Carter Jacket-1499kr

Ridbyxa: Animo-2890kr

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej alla.


Vilka hästar jag har kan jag bara säga. Idag tränade jag Picci och Firren på banan. Båda två va fantastisk fina.

Firren fick gå lite bommar för att träna på kroppskontrollen men även att lyfta lite högre på benen. Jag har tömkört honom en del då han blir väldigt lugn och mjuk av det och då har han hittar även en helt annan större takt i sin trav och galopp men idag lyckades jag hitta de även när jag red, helt fantastiskt. Han hade sån stor och lugn takt och nu känns det helt fantastiskt till tävlingen på onsdag. Självklart kan vad som helst hända men det känns bra träningsmässigt nu.
Tömkörningen kommer vi fortsätta med en del nu eftersom att han verkligen hittar en egen balans och bärighet som är super för han.

Picci gick ett kortare pass igår då sörmlandsnyheterna va och fotade, så idag blev hon genomriden. Som jag skrev tidigare har vi lagt om hennes träning en del då jag verkligen behöver rida igenom hennes kropp ordentligt innan jag stället några krav på henne och nu har det bara blivit lösgörande träning eftersom att hon tog det lugnt under hästhagen och hon inte riktigt varit igång. Idag tog ja upp henne lite och hon va såå fin. Relativt lugn för att vara henne och vi fick till några riktigt fina skolor och upptagningar i både galoppen och traven. Så nu känns det riktigt bra inför hennes tävling den 30/4!!! Vi ska bara tävla en låg klass för att jag ska få känna lite på hur hon blir under en tävlingsdag, spännande spännande.

Lotta från equipix media va och fotade lite under passen, alltid lika fantastiks bilder.


//Felicia

​Foton:Equipix media

Likes

Comments

Hej alla.


Idag har varit en väldigt rolig dag då sörmlandsnyheterna har varit hemma på Lasätter och intervjuat samt fotat mig när jag red Picci. Blir så himla glad när vi inom ridsporten uppmärksammas och ges lite publicitet eftersom att vi håller ändå på med en av Sveriges största sporter. Jag fick ett reportage innan NM i SN och dom ville jättegärna följa upp och hålla kontakten för mycket uppdateringar, såå kul

Picci gick ett pass på banan blandat med att fotografen fån SN fotade oss till tidningen och hon har blivit så fin. Skulle ni vilja att jag att jag försöker få till en lite film på henne snart??

Imorgon blir det plugg och förhoppningsvis en lång och solig dag i stallet:)


//Felicia


Likes

Comments

Hej alla.

Här kommer det filmer fån andra dagens kur klass och tredje dagens mästerskapsklass med Linné i Hästhagen. Tyvärr regnade/snöade det för mycket första dagen för mamma att kunna filma men men jag fick två dagar på film så hoppas ni tycker vi är lika fina som jag tycker; )


//Felicia

Likes

Comments

Hej alla.

Idag har det varit en lugn dag för hästarna. Picci och Linné fick massage med massageborsten och långborsting. Linné har vi bestämt ska få en vecka vila och bara skritta eftersom att det inte kommer hinna bli så mycket pauser efter Mantorp tävlingen som blir den andra OBS-meetinget om några veckor. Han kommer skritta som rutin 40 min om dagen och masseras lite lättare varje dag så att han håller sig mjuk och fin i musklerna tills när vi ska börja träna igen.

Även Picci fick massage med massageborsten lite mer djupgående och gud va fin hon är. Vi har som jag skrev innan lagt om hennes träning ganska mycket eftersom att hon blir lätt spänd i ryggen och över rumpan när hon går hård träning och vilken skillnad det blev bara på att jag har ridit två dagar annorlunda mot innan. Förut när vi skulle massera henne tyckte hon att det kunde vara lite obehagligt till en början eftersom att hon va spänd men nu va hon va så mjuk och fin i alla musklerna! Picci är en väldigt gosig häst men hon har ogillat lite att bli borstad och framför allt masserad innan och det va antagligen eftersom att hon va spänd och tyckte de va obehagligt men nu va hon helt till sig och tyckte massagen och borstningen va såå skön!! Here gud vilken skillnad bara ridningen kan göra och så mycket skönare för henne.

Firren masserade vi för första gången med massagemaskinen och många hästar kan tycka den är lite läskig till en början särskillt om dom inte är vanan att bli klippta för det är lite liknande vibrationer men han tyckte de va så himla skönt. Mamma bara la den på honom och han älskade den direkt. Det va väldigt skönt att veta och han va väldigt avspänd så JIPPI för det.

Imorgon kommer det hända roliga saker för mig, allt om vad det är kommer imorgon ; ) missa inte!

//Felicia

Firren älskar massage : )

Skritten är uppskattad hemma hos oss

Likes

Comments

Hej alla.

Ledsen för lite dålig uppdatering men har varit väldigt mycket med skolan och att fixar alla smutsiga saker efter hästhagen. Tror nog aldrig jag har varit på en så lerig, blöt och kal tävlingsplats på samma gång, men men de va såå kul ändå eftersom jag fick träffa alla härliga tävlingskompisar igen och självklart tävla.

Som rubriken tyder har jag varit hos våran veterinär med Linné igår. Vi valde att åka med han direkt efter hästhagen för att kolla så att han är finnoch känns bra inför fortsättningen på säsongen vilket han gjorde. Jag fick rådet att jag ska lösgöra väldigt mycket och värma upp honom jätte länge innan jag kräver något svårare av honom. Sen ska jag även vara väldigt noggrann med att jag verkligen rider fram och av speciellt på ett bra och planerat sätt. Jag ska inte rida så mycket bara för att rida utan jag ska planera upp mina träningspass så att jag kan rida så lite och slita så lite som möjligt på honom.

Detta fick jag höra ungefär samma med Picci när vi va hos vet med henne. Eller ja jag ska lösgöra allt jag kan. Jag ska verkligen böja igenom henne och få lös hela ryggen för hon blir som en helt ny häst att rida då. Hon blir mjuk, avspänd och allmänt ambitiös när man ber henne om någon som kanske skulle kunna vara lite jobbigt.

Firren va jag och tränade för Liane med och han va lite trött eftersom att vi tog med han till wallstanäs för att han ska få träna på att åka men även att gå på nya stall och de va många nya intryck för honom att ta in så han kommer nog få ta det lite lugnt i töm och massage imorgon.


//Felicia

Likes

Comments

Hej på er! Hektisk dag igår ledde till att jag inte hann publicera något inlägg om dagens start mm. Vi kom hem sent igår efter den långa resan från Skåne och hem. Linné har skött sig så bra och detsamma gällde resan, vi hade bra rull hela vägen och hade tur med bra väderlek.

Vi red iaf FEI Mästerskap igår och fick 67,8% och slutade på en 6te plats av 31 st. Jag var nöjd med mitt och Linnés program, traven var super. Sedan lite svajjigare skritt och galopp, tråkigt då galoppen brukar va den delen vi plockar mest poäng på. Det var även väldigt ojämna domarsiffror, jag fick 69% av två domare och endast 65% av den tredje, vilket såklart drog ner procenten mer än vi önskad, men smaken är som baken och ibland tycker vi olika. Jag är nöjd med hur jag och Linné har presterat denna helg då vi inte haft de bästa förutsättningarna när det gäller väder, och såklart så är det oftast lite svajigt första meetinget varje år.

Nu är vi iaf hemma och det var väldigt skönt att somna i min egna säng igår kväll får jag faktiskt säga ;) Men nu är det tillbaka till vardagen och träningen med hästarna fortsätter, men Linné han ska såklart få vila några dagar denna vecka nu efter större ansträngning som en tävlingshelg är!

Vi C-ponny tjejer som placerade oss mot alla D-ponnys =)

Helgens rosetter, 2a under söndagen och 6a under måndagen. Sen fick även jag och Linné meetingpris som tredje bästa C-ponny under helgen, kul!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det dags för sista dagen av hästhagens meeting och Linné och jag startar i FEI mästerskap nu under förmiddagen. Igår var en betydligt bättre dag än i lördags. Küren gick inomhus och framridningsbanan var en aning bättre vilket resulterade i en mycket mer nöjd Linné. Vi la på alla kläder vi kunde för att hålla både mig och Linné varma, så vi inte blev som isglassar vilket vi tyvärr vart i lördags ;)

Linné kändes så mycket bättre igår iaf, vi fick till ett fint galopp-program, men traven och skritten blev lite mer spänd vilket gjorde att de rörelserna inte vart de bästa. Vi fick dock 71,9% vilket vi är väldigt nöjda med!! Det går självklart att förbättra med ett felfritt program men efter förutsättningarna är vi supernöjda! Det resulterade i en fin andra plats!

Dagen avslutades med pizza och Formel 1 för att fira, det bästa sättet att avsluta en dag ;)

Likes

Comments

Ja dagen kan sammanfattas i; det blötaste jag någonsin varit! Banorna har varit fortsatt dyngsura och gjort det svårt för många ekipage.

Tyvärr så kunde jag och Linné inte prestera på den nivån vi hade önskat då vi var så blöta. Hela jag var dyngsur redan under framridningens första minuter. Även stackars Linné var helt iskall och blöt, inget gick att hålla torrt, vilka kläder man än hade på sig. Så i kombination med regnet som både gjort banorna dyngsura och stenhårda så var även jag och Linné som isbitar. Vi lyckades iaf få ihop 66,5% vilket vi är nöjda med efter förutsättningarna och får bara hoppas på bättre väder imorgon helt enkelt!

Denna lilla brasa var vårt försök till att försöka torka. Sååå kalla och sååå blöta

Likes

Comments

Hej på er! Nu är vi framme i skåneland, har testat tävlingsbanan och installerat Linné i stallet. Resan har gått bra och vi kom fram under eftermiddagen. Banan är dock inte lika bra, snöstormen verkar ha tagit sig till Skåne och banorna ligger under vatten. Ni kan bara se på korten under hur geggigt det var

Vi kunde rida på en bana som var helt okej, men fortfarande väldigt blöt. Linné kändes pigg och fin, en lång resa under morgonen/förmiddagen kändes inte av.

Vi åkte sedan och installerade Linné där han ska bo under helgen. Så fint och mysigt stall var det. Vi kan inte än annat bara vara så lyckliga att vi inte valde att stå på tävlingsplatsen. Med tanke på allt regn, blåsten och kylan så kan jag bara tänka mig hur blöta dem där tältboxarna kommer vara. Så det känns så himla skönt att Linné ska bo i ett lugnt, torrt och bra stall denna helg. Han har nu fått det rejält uppbäddat med mysig halm och ser väldigt nöjd ut med vart han ska bo under tävlingen! Så nu kan han sova som en prins under nätterna och sedan kanske vara pigg och glad inför lerbadet som kommer vara helgens starter ;)

Likes

Comments