Hej alla.


Nu är det sista innan jag drar till Västerås och sen vidare med Alma till Elmia. Ska bli såå kul.

Sen tänkte jag även göra en frågestunds vlogg under resan då vi kommer sitta mycket stilla. Det kommer bli en vlogg då jag har fått in ganska mycket frågor men jag vill självklart ha fler. Så nu är det sista chansen att ställa de frågor ni undrar om mig eller om ni bra undrar något så försöker jag svar på de också. Desto fler frågor desto roligare. Bomba Bomba. 


//Felicia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla.


Idag har vi varit och besiktar Killian och oj va fin han va. Inte en ända anmärkning så nu är han såld, tyvärr.
Alltid tråkigt när man ska lämna ifrån sig ponnyer/hästar som har varit i träning oavsett längd. Så nu är allt klart och han ska åka till en fantastisk ny familj och ägare på måndag. Det är en super gullig familj och han kommer ha en liten, lätt och mjuk ryttare på ryggen länge då hon är väldigt liten!! Men jag tycker det är jättebra för då kan hon ha honom länge. Sen är även mamman i familjen duktigt i både ridning och från marken så hon kommer kunna hjälpa till och underhålla lite svårare ridning. Ett perfekt team!!

Jag önskar Killian all lycka i framtiden och hoppas att han kommer passa perfekt i deras familj.

Glöm nu inte att jag har en ledig plats för att ta emot hästar i träning/tävling, men skynda för vi har tyvärr begränsade platser så det är fört i kvarn som gäller!//Felicia

Likes

Comments

Breezy A.S.
Hej alla.


Nu i helgen är det äntligen dags för Elmia Horse Show. Jag ska inte rida utan jag ska bara åka ner och kolla på alla fantastiska ekipagen. Sen ska jag även med förhoppningar träffa massor av vänner. Många som fortfarande rider ponny men även massor av "nya" tävlings kompisar.

Jag kommer bara vara där lördag och söndag vilket känns helt lagom. Ska också bli supermysigt då jag och Alma ska åka ner tillsammans och det kommer bara vara vi som åker från oss iallafall ; )

Tror båda vi kommer sitta på nålar under hela helgen och bara vilja tävla, ungefär som det brukar vara när man åker på stora tävlingar och ser massor av fina ekipage. Det är ju allas dröm att få gå in och göra ett program i perfektion på en stora arena. Elmia känns som en lagom stor tävling att både titta på men också rida på.

Många roliga butiker som ställer ut i monterar och inte övermäktigt stort. Bara mysigt men ändå lite speciellt. Så ser jättemycket fram emot helgen och hoppas jag träffar många nya människor också. Ska några av er komma och kolla?


//Felicia

Hur söt är inte hon!! : )

Likes

Comments

Breezy A.S.

Hej alla.


Som flera av er kanske vet åkte vi lite oplanerat till kliniken i fredags med Picci då hon inte kändes helt bra när jag tränade.
När vi kom in till kliniken va det tydligare än hemma att hon hade ont i ena fram vilket hade kommit väldigt snabbt eftersom hon va superfin i helgen.
Vi tittade och bedövade med kunde inte riktigt sätta fingret på vad de va som gjorde henne halt!! : (

Vi blev tillsagda att åka hem låta henne vila och komma tillbaka idag för att göra ett ultraljud fram. Vi har inte gjort någonting mer än att ta henne från och till hagen under dessa dagarna så vi hade ingen aning om hur hon skulle vara men konstigt nog va hon fin igen.

Vi ultraljuda och hittade ingenting mer än att hon måste slagit i eller fått en nerv i kläm vilket man kan förstå inte va så skönt! Därför också det nästan va helt borta nu efter vila då det måste ha lagt sig och lugnat sig.

Superskönt att veta vad de va och kunna pusta ut att de inte va något allvarligt. Nu har vi prata och överlagt om allt och detta leder oss till att vi valde att ge Picci hennes vintervila nu istället. Vi ska tillbaka om 2 veckor och kolla så allt är helt bra och sen satsar vi på hon ska vila i lite obestämd tid men 4 veckor iallafall. Vilan kommer inte vara helt stå i hage och gå in utan hon kommer köra lite annan slaga träning och hjälp om det behövs någonstans. Hon ska som tex få en hel genomgång med massage så man kan komma in på djupet i alla musklerna och om det är några spänningar någonstans få bort dom. Detta kräver också att hon tar de lugnt utan ansträngningar. Känns som ett bra beslut och sen efter vilan är det bara tagga igång för mitt och Piccis ev första OBS meeting i Åstorp!!!


//Felicia

Likes

Comments

Tävling

Hej alla.


Idag har jag och mamma varit hela dagen på Linköpings stora elit tävling vilket va såå kul och inspirerande. Vi tittade på finalklasserna bland annat mycket Grand Prix i olika nivåer och vad mycket man lär sig. Hästarna trott eller ej blir bara svårare och svårare med att klasserna också blir det. Så att kunna sitta och titta hur dessa duktiga ryttare löser pigga, rädda, känsliga eller bara hästar som är taggade till 1000 är super lärorikt. Alla gör på olika sätt men ändå lyckas alla på sitt sätt nästan lösa allt..

Picci som många andra hästar låser sig lite när hon blir spänd vilket de va en hel del hästar som gjorde idag och jag har tagit in flera tips på hur jag kan tänka för att få ur henne och bort från spändheten.

Sen träffade jag även många underbara vänner från ponnytiden som också gått upp på storhäst och bara fantastiska hästmänniskor. Så härligt att se alla glädjas åt andras framgångar och de som hade en mindre bra dag kan ta stöd i alla andra. Precis som det ska vara!! Jag bara längtar tills jag ska få komma och tävla mot den stora eliten på riktigt under stora tävlingar.

Inspirerande dag, på em red jag mina fina hästar hemma med massor av energi från tävlingarna. Man blir så sugen på att tävla när man sitter där och ser alla fina ekipagen. Jag bara hoppas att det kan vara jag och Picci en dag, skulle vara en dröm.


//Felicia

Likes

Comments

Hennessy

Hej alla.


Idag har den äntligen varit, den stora invigningen av ridhuset.


Dagen va superrolig med mycket trevliga människor och underhållande uppvisningar. Alla dryga 200 personer som kom fikade tårta tittade på en show som visade upp hästens mångfald och hur fantastik allsidig den är. Vi hade med dressyr där jag red, voltige, western, hoppning, spansk dressyr/riddare och lite fölisar.

Intressant och roligt.
Jag och Henke visade upp min och Linnés gamla kür vilket va Henkes sista show inom dressyren så nu är han officiellt avskriven från tjänst vilket han verkligen förtjänar! Detta va även min sista uppvisning i ponny FEI dressyr vilket också kändes bra. Med 200 personer i publiken, 400 ögon, massor av applåder och jubel på och mot sig va en upplevelse i sig. Henke tog showen lite i sina egna hovar och improviserade lite med några bockar och bus bara för att göra allt lite mer intressant men självklart med väldigt spetsade öron framåt. Man märkte att detta va något han tyckte va roligare än något annat! Så vi båda avslutade på toppklass!!

Imorgon ska jag och mamma till Linköping för att titta på tävlingen vilket ska bli skönt efter gårdagens hålligång.


//Felicia


Likes

Comments

Hennessy

Hej alla.


Nu är vi hemma igen och allt är som vanligt eller nästan!!
Imorgon är det dags för stora invigningen av ridhuset!! Över 150 personer ska komma och kolla på roliga uppträdande, fika och trevligt sällskap vilket ska bli spännande.

Jag kommer med Henke rida igenom min och Linnés gamla kür vilket jag insåg idag kommer bli lite svårare än förväntat!! Henke är en äldre herre med vääldigt mycket erfarenhet i bagaget och där bland antagligen en hel del kür. Küren jag har kan jag utan och innan så att rida den, hålla musiken och rörelserna är jag inte orolig över. Men jag hade glömt att vissa hästar tycker kür är lite för kul eller ja att visa upp sig är lite för kul också men detta har inte jag lagt ner någon tid att tänka på då alla ponnyerna jag har ridit på FEI nivå på har varit snälla. Inga problem med mycket folk, applåder, jubel och hög musik. Men idag tänkte jag att jag skulle nu på kvällen visa Henke lite hur ridhuset ser ut med alla stolar och kul men också rida igen küren en gång eftersom de va ett tag sen nu.
Å herre va glad han blev!!!! Han bara busa, bockade, stack iväg och ja hade så sjukt kul. Så hur detta ska gå imorgon när vi har en smått tokig Henke idag med vanlig outfit och bara musik men sen + 160 personer och Henke helt tävlings fixade det kommer bli väldigt spännande kan jag säga.

Henke är som sagt en väldigt rutinerad ponny när man pratar om stora tävlingar men de va länge sen nu han gick på de tävlingsbanorna så detta är en extremt rolig tb för honom! Härligt att han blev så glad över ”tävling” men jag kanske tycker det är mindre kul ; )

Imorgon ska vi va helt tävlingsfixade med hela tävlings outfiten, vita lindor med bots, knoppar och min ponny landslags outfit för den lär jag aldrig använda ändå igen. Måste ju köpa mycket större storlekar i allt nu!!
Så ja målet är att sitta kvar i sadel ; )


// Felicia

Likes

Comments

Hej alla.


Dagen blev inte riktigt som planerad kan man lugnt säga. Började mysigt att jag fixade klart hela stallet och sen gick ner till ridhuset för att hjälpa till inför invigningen på lördag.

Vi fixade fram stolar nere i ridhuset, sopade överallt och mycket hur logistiken ska fungera. Efter en lång lunch på ridhusets nya balkong i strålade sol och blå himmel skulle jag gå upp till stallet igen och börja med hästarna.

Jag ställde dom i skritten som vanligt och började ta fram saker till Picci som jag skulle rida först. Hämtade henne ute och hon va pigg som en mört och superglad. Allt kändes toppen.
Men tyvärr när jag började rida kändes inte allt helt 100%, jag kan inte påstå vad det va som inte stämde men något va det. Mamma tittade på henne och såg ingenting inte jag heller från marken men när jag red runt va det något som kändes fel. Vi ringde direkt till min veterinär som vi har en väldigt ”nära” kontakta med om man kanske tänker normalt. Vi skulle kunna ringa närsomhelst och han skulle alltid hjälpa vilket betyder guld!

Han tyckte att vi direkt skulle komma in och kolla henne vilket känns bra att vi bara får klart om det är något eller bara stelhet. Vi fick tid direkt imorgon tidigt och bestämde då att övernatta hos min mormor då vi har en bra tur till kliniken hemifrån. Väldigt skönt att kunna åka i lugn och ro bra tid på em för att sen bara ha 20 min till kliniken!! Super, håll alla tummar och tår att hon kommer vara fin fin imorgon!!! : )//Felicia

Likes

Comments

Hej alla.


Idag ska jag rida Picci igen efter att hon har haft två dagars vila som återhämtning efter tävlingen. Mitt vanliga träningsupplägg med henne är att jag rider bara varannan dag då hon är väldigt känslig för ansträngningen som träningen utsätter henne för. Detta har fungerat superbra än så länge men vi behöver börja öka upp träning eftersom att jag satsar på att vi ska kunna delta på större meeting i framtiden. Meetingarna är ofta 2-3 dagar så denna helgen va lite ett test om hon skulle orka gå hårt två dagar. Hon va tröttare än vanligt sista dagen men kontrollerbart vilket va kul.

Men träningen idag kommer avgöra hur tävlingen egentligen påverkade henne (muskler, stelhet). Så ska bli mycket spännande att se hur hon känns : )

Hon kommer gå i skritten 30min för att värma upp kroppen, masseras och sen jogga för bästa möjliga förutsättningar.
Fick även en fråga för ett tag sen om jag kunde skriva lite hur jag håller mina hästar friska och fina. Detta är väldigt individuellt för varje häst men självklart kan jag berätta lite om hur jag tänker, håll utkik ; )


//Felicia

Likes

Comments

Hej alla.


Dagarna såhär efter en lång tävlingshelg brukar vara lugna för den hästen som har tävlat. Picci kommer nu några dagar att bara skritta och ta det lugnt så att hon får bra återhämtning. Sen ska vi börja ta upp träningen igen inför en ev mönstring på Strömsholm. Det är fortfarande inte 100% bestämt men jag håller alla tummar att vi kommer med. Skulle vara roligt och skönt att debutera FEI på ett lite mindre och mer lugnt sammanhang.

De andra hästarna tränar på som vanligt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi haft flera provridningar på Killian. Alla familjerna har varit gulliga vilket har varit skönt. Så nu är det bara vänta!! Henke håller jag på att förbereder inför invigning då vi ska rida och visa upp min och Linné gamla kur. Ska bli superkul att rida den igen men denna gången på Henke. Men jag tror det kommer gå superbra.


//Felicia

Likes

Comments