Header
View tracker

Hej! Igår så red jag för Mia, så tänkte analysera hur det gick litegrann.

Igår kom vi in i dett ridhus som var fullständigt kaos. Det var både hoppträning med full grupp och flertalet hästar som joggades runt lite överallt. Kan säga att det kanske inte var optimalt att skritta fram på min lilla räka som blev spänd som en gitarrsträng i och med att det var hur många transporter som helst utanför med hästar som lastades av och på. Jättebra med miljöträning, men hade önskat att det inte var på samma dag som jag skulle träna hehe. Han sprang iväg och blev rädd några gånger men lugnade sig efter ett tag och fokuserade på rätt saker.

Det var verkligen blandat igår, både positivt och negativt. Han var väldigt envis i högervarvet ungefär varannan gång, dock är det ju jag som rider dåligt men han har verkligen en och annan räv bakom örat när han vill. Måste hela tiden hitta nya sätt att lura honom på, om vi säger så haha. Men i vänstervarvet och på alla ställen i höger förutom en sväng så gick det superbra. Han börjar verkligen bli mer reglerbar när det gäller tempo och form vilket jag gillar jättemycket. Vi jobbade på en slags åtta med fyra travbommar varje gång man vände över. Ibland kan jag uppleva att han saktar ner över bommarna men han skötte sig superfint och rakt över igår, så är mer än nöjd.

Det gick både bra och lite mindre bra, men även när han håller på så löser vi det vilket är det viktigaste. Ju mer vi jobbar, desto bättre kommer det bli. Måste bara träna och träna, på olika sätt. Bästa bus <3 Hade dessutom nya pannbandet och schabraket igår så vi var faktiskt väldigt fina hehe. Schabraket låg jättebra på honom, vilket är skönt då många schabrak tenderar att glida ner över manken. Nu ska jag plugga matte, vi hörs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hallå! Idag har det varit en riktigt bra måndag faktiskt. Började dagen med ett prov som gick betydligt bättre än vad jag trodde. Därefter jobbade vi utan lärare en stund för att sedan gå hem runt 12. När jag kom hem storstädade jag mitt rum, tog några timmar haha. Vid 16 åkte jag med Mormor ut till stallet. Spolade av benen på B för att sedan gå in i ridhuset. Red 40minuter i alla gångarter, och jäklar vad fin han var! Höll inte på någonting på hela passet och lyssnade jättefint på mina förhållningar. Åkte därför hem med en jättebra magkänsla.

Imorgon får han gå i skritten då jag inte kommer kunna ta mig ut till stallet. På onsdag rider jag för Mia, på torsdag rider Zanna och på fredag får vi se om jag kanske joggar bort lite träningsvärk eller så. Kan bli en vilodag också, då jag fyller år och ska ha gäster. På lördagen tänker jag försöka ta mig ut och rida lite utomhus, om vädret tillåter. Har jour så kommer ändå att vara där nästan hela dagen. På söndagen så kommer eventuellt en tjej och provar rida Bisse, då hon kanske ska hjälpa oss med avlastning i och med att Zanna flyttar snart.

Likes

Comments

View tracker

Tycker dessa med mörkröda detaljer är så jävla snygga. Fatta dessa matchat med ett vinrött schabrak, och en svart luva med vinröda detaljer. Yes please.

Likes

Comments

... det här snygga pannbandet från PS of Sweden. Det är 40% på alla pannband idag, köpte det som inte var allt för dyrt och känner att det får bli en födelsedagspresent/julklapp till mig och Bisse. Är så trött på pannbandet jag har just nu, och mina gamla har jag sålt. Nytt och fräscht, gillar't!

Likes

Comments

Häii! Idag har jag tränat för Mia, jobbigt men så nödvändigt. Känner verkligen att jag kommer till bättre ridning när jag får hennes hjälp, måste försöka tänka mer så när jag rider själv. Är iallafall mycket nöjd, även fast B håller på en hel del så löser vi det och jobbar igenom det vilket är hela poängen. Vet inte vem som var svettigast efteråt, jag eller han. Trots minusgrader haha! Har väldigt mycket motivation och ett nytt tankesätt nu så känner verkligen att jag är redo att tackla kommande motgångar. För trots att det är jobbigt så utvecklas vi båda två varje gång vi stöter på problem eller utmaningar.

Försökte ta en bild på hur röd jag var i ansiktet men det gick sådär haha.

Likes

Comments

Den 5 januari åker jag till London! Kommer bli sååå kul. Yay! Är borta över helgen, så hoppas på att hinna med en hel del. Blir alltså en hästfri helg, så konstigt haha.

Likes

Comments

Igår såg jag denna fantastiska ryttare live, och alltså jävlar. Han rider verkligen så bra! Blir verkligen sjukt inspirerad och kan titta på hans teknik och följsamhet tusen gånger om. Att han dessutom i så ung ålder vinner över ryttare som John Withaker, Peder Fredricsen och Geir Gulliksen är sjukt. Så jäkla cool människa! Vann flera bilar dessutom, haha.

Se och njut, verkligen.

Likes

Comments

Blev inte så mycket som jag hade förutspått vilket var ganska skönt för min plånbok haha. Köpte ett Kingslandschabrak för 250kr, och någon skoputsgrej för 200. Tror faktiskt det kommer användas rätt flitigt så är nöjd, men var inte alls imponerad av rean på mässan faktiskt. De flesta butiker hade typ 10% rabatt på saker som redan var väldigt dyra, så det var en besvikelse då alla hade skrivit ut om sina gigantiska reor på sociala medier. Enda riktiga rean var på Börjes, tycker att det var riktigt bra där!

​Det här schabraket fast marinblått köpte jag!

Likes

Comments