Header
View tracker

Måndag: Skrittmaskin ca 30min
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Markarbete i ridhuset
Torsdag: Lösgörande arbete, mycket galopp!
Fredag: Skritta ut
Lördag: Markarbete
Söndag: Vila/promenad

Såhär kommer veckan se ut om det inte blir några drastiska ändringar. Idag gick Bisse i skritten och jag putsade utrustning. Det där med att fixa i stallet är något jag kan hålla på med i timmar verkligen. Resten av veckan blir en bra blandning mellan lite lugnare och lite mer intensiva pass. Har så himla mycket motivation just nu så hoppas på att få ut så mycket som möjligt av de kommande veckorna. Trots jobbigt väder, hehe.

Likes

Comments

Under de kommande veckorna så kommer jag börja trappa upp Bisses träning lite. Jag känner att vi behöver hitta ett upplägg med en mer varierad träning, vilket har varit svårt nu under höst och vinter när det varit lera, mörker och isgata i princip på alla ställen förutom ridhuset. Dock tycker jag att vi har tagit oss ut en del ändå, men vi kan bli bättre. Jag planerar att bygga upp veckorna genom att blanda in lite olika träningsformer. Nedanför är ett exempel:

Måndag – vila
Tisdag – lösgörande arbete
Onsdag – markarbete
Torsdag – uteritt
Fredag – vila
Lördag – longering/tömkörning
Söndag – uteritt

Det jag tänker kring upplägget är att två vilodagar i veckan kan vara bra till en början, men för att få upp kondition så kan ännu en dag med uteritt fungera. Dock beror det ju lite på dagsform och så också. Men jag tror att det är viktigt att få in markarbetet nu i början, mycket upphöjda bommar och liknande för att bygga upp ryggmuskler och kvickhet. Ibland blir han lite långsam i sina rörelser och därav klumpig, men det ska gå att jobba bort ganska fort. Hur som helst så tror jag att 2017 kommer att bli ett år där vi verkligen utvecklas och tar oss framåt. Ser spänt fram emot vad året har att erbjuda!

Likes

Comments

- Köpa en bättre kamera

- Hoppa en pay and jump med Bisse

- Ta körkort

- Spara pengar varje månad

- Lära känna nya människor

- Börja hoppträna med Bisse

- Satsa mer på mina studier

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej! Idag har vi haft stalljour, så landade i stallet vid 06.30 imorse. Trots ministorm så skötte sig hästarna bra, en valack var lite busig, minst sagt, men utöver det så var det inte alls så farligt. Nu har jag någon timme ledigt, sen åker vi in och kvällsfodrar. På julafton red jag ut en sväng med familjen som sällskap på marken, och igår red mamma. Idag fick han gå i skritten ett tag, och imorgon kommer antingen jag eller mamma jobba honom lite "hårdare". Bara en snabb uppdatering om hur dagarna har sett ut, det är inte superlätt att uppdatera med julfiranden lite här och var, men nu återgår det till en lite mer normal vardag. Men lov ändå! Skönt.

Mamma och Bisse<3

Likes

Comments

Halloj! Har varit borta några dagar nu men har haft slutspurt i skolan med både prov och inlämningar. Den här terminen har definitivt varit den stressigaste i mitt liv haha. Skönt med lov! Iallafall så hade det hänt lite grejer de senaste dagarna. Först och främst har jag köpt sadel (betalar mer än hälften), det blev en Lippo Fazzino. Superfint skick var den i, köpte den av en dressyrryttare som tänkte ha den till uteritter men ändå räckte sig efter sin dressyrsadel. Är så glad att vi hittade en så bra sadel till både mig och Bisse, svårt med sånt där.

Annars har vi även skaffat en "medryttare", det vill säga en tjej som hjälper oss någon dag i veckan. Känns väldigt bra då jag har en väldigt stressig period där det blir svårt att balansera plugg, stall och jobb. Så lite avlastning funkar jättebra, dessutom är hon jätteduktig så det är bra för Bisses utbildning också. Win win!

Nu under julen så har jag en stalljour, och bara tre jobbpass. Fatta hur skönt? Hela den här veckan har jag varit helt jobbfri. Är helt slut så det är totalt nödvändigt hehe. Den 26e så har vi stalljour, sen så jobbar jag halvdag både den 28 & 29. Ledig fram tills den 1a januari då jag jobbar 9 timmar. Sen är det bara några dagar kvar till London hihi!

Likes

Comments

- Jag har aldrig ridit med sporrar. Kanske för att jag aldrig känt behovet, eller varit på en nivå där sporrar är nödvändigt. Trivs ganska bra utan, haha!

- Jag har ramlat av en del men endast gjort skadat mig ordentligt två gånger. Båda var på helger innan höstlov och båda slutade på akuten. Som tur nog så förtränger man smärtan efter några veckor, annars vet jag inte om jag hade vågat mig upp på en häst igen.

- När jag var liten red jag en del, men hade en period där jag tyckte att det var jättetråkigt. Då sa jag till min mormor att "det här med hästar, det är inte riktigt min grej mormor" haha. Tog väl ett halvår och efter det red jag varje vecka igen.

- Det jag ogillar mest med ridsporten är att vissa människor verkar finnas där för att få andra människor att känna sig sämre.

- Men det som jag älskar är att du som ryttare (och person) alltid utvecklas inom ridningen. Du kan alltid bli bättre på något, det finns liksom ingen som någonsin är "klar".

Likes

Comments

en valpig bissebus!

Hallå! Igår var sadelprovaren ut och vi kikade på ny sadel. Fick en del beröm för att han är fin i kroppen, så det var kul! Alltid roligt att höra från en utomstående person hur den tycker att det går. Iallafall så testade jag bara 2 sadlar, då min lilla knäpphäst inte har världens enklaste rygg. Vi hittade iallafall en Lippo-sadel som jag ska provrida i idag också. Förhoppningsvis så passar den bra, och då blir det nog så att vi köper den. Kommer själv betala en del för den, så december blir dyrt för mig haha. Men det blir skönt att få en sadel som passar oss båda bättre.

Så alldeles strax åker jag och mamma ut till stallet. Förhoppningsvis är det inte fullt med folk i ridhuset, men om det är det så hoppas jag att vi kan ta för oss lite mer än vad vi kunde göra igår. Det var fullt med både hinder och hoppande ryttare nämligen, så blev väldigt svårt att rida ordentligt bland bommar och flygande hästar. Hehe. Nu håller jag bara tummar och tår för att det känns bra idag också, för den är så jääkla skön. Svart är den också, så slipper byta färg på all utrustning. Även fast jag egentligen tycker att brunt är snyggare.. Men nu måste jag åka, kramizz

Likes

Comments

Hej! Igår så red jag för Mia, så tänkte analysera hur det gick litegrann.

Igår kom vi in i dett ridhus som var fullständigt kaos. Det var både hoppträning med full grupp och flertalet hästar som joggades runt lite överallt. Kan säga att det kanske inte var optimalt att skritta fram på min lilla räka som blev spänd som en gitarrsträng i och med att det var hur många transporter som helst utanför med hästar som lastades av och på. Jättebra med miljöträning, men hade önskat att det inte var på samma dag som jag skulle träna hehe. Han sprang iväg och blev rädd några gånger men lugnade sig efter ett tag och fokuserade på rätt saker.

Det var verkligen blandat igår, både positivt och negativt. Han var väldigt envis i högervarvet ungefär varannan gång, dock är det ju jag som rider dåligt men han har verkligen en och annan räv bakom örat när han vill. Måste hela tiden hitta nya sätt att lura honom på, om vi säger så haha. Men i vänstervarvet och på alla ställen i höger förutom en sväng så gick det superbra. Han börjar verkligen bli mer reglerbar när det gäller tempo och form vilket jag gillar jättemycket. Vi jobbade på en slags åtta med fyra travbommar varje gång man vände över. Ibland kan jag uppleva att han saktar ner över bommarna men han skötte sig superfint och rakt över igår, så är mer än nöjd.

Det gick både bra och lite mindre bra, men även när han håller på så löser vi det vilket är det viktigaste. Ju mer vi jobbar, desto bättre kommer det bli. Måste bara träna och träna, på olika sätt. Bästa bus <3 Hade dessutom nya pannbandet och schabraket igår så vi var faktiskt väldigt fina hehe. Schabraket låg jättebra på honom, vilket är skönt då många schabrak tenderar att glida ner över manken. Nu ska jag plugga matte, vi hörs

Likes

Comments