Header

Idag kollade vi igenom Bisse ordentligt och gick sedan ut på en promenad. Det enda jag kände när jag gick igenom benen var att framhoven där tappskon satt var liiite varmare än övriga hovar. Annars märkte jag ingen större halthet när vi gick ute. Tack och lov! Nu får han ta det lugnt några dagar så får vi hoppas att skon slås på imorgon, så vi vet att hoven är okej iallafall. Nu ska jag plugga, kramis

​Top Gun <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är klockan 22.10 och jag är hemma efter nio timmars jobb. Har faktiskt varit en riktigt bra dag så jag har inga klagomål alls. Kom hem ganska nyligen och har precis skrivit klart och lämnat in en historiauppgift. Just nu sitter jag med värkande ben och försöker få i mig lite frukt haha.

Igår red jag en stund i paddocken, Det gick helt okej. Idag tog mamma stallet och kom dit till en halt häst... Jag vet inte exakt vad som har hänt men han har dragit av sig en framsko och har antagligen sträckt sig på något sätt. Han var inte varm men haltade ganska rejält i svängarna när mamma gick med honom. Som den hästhypokondrikern jag är så kan jag bara föreställa mig det värsta. Nu håller jag bara tummarna för att det inte är någon större skada utan bara en sträckning eller överansträngning efter bus i hagen.


Likes

Comments

Lite mer än ett års skillnad på bilderna. Han har verkligen ändrats otroligt mycket i kroppen, tunnisen.

Likes

Comments

Hej! Idag fick bisse en vilodag vilket var välförtjänt. För min del blev det också en vilodag, men det innebär att jag har en del plugg att ta tag i nu på kvällen. Idag var vi på lite olika föreläsningar om olika yrken och utbildningar, och jag blev faktiskt på riktigt motiverad till att få bra betyg och komma någonstans. Får se hur länge motivationen håller i sig men det är bara att passa på när den finns haha. Därför sätter jag mig nu med en historiauppgift och hoppas på att få den mer eller mindre klar. Hörs imorgon, kramis

Likes

Comments

Efter mycket fix har jag äntligen fått klart nya designen. Velade otroligt mycket över vad jag skulle ha för header men det landade på denna. Iallafall så känns färgerna fina och höstiga nu, sen mot vintern kanske jag får in en lite höstigare design. Just nu funkar det iallafall. Hope you like it!

Likes

Comments

Halloj! Idag var jag bara till stallet en snabbis. När jag kom ut så satte jag B i skritten och passade på att mocka och fylla på med nytt spån. Bädden har inte riktigt lagt sig som jag vill än så håller på att bygga upp den just nu. Mamma fixade höpåsarna, och sen så tog vi in honom och gav lite äpplen och morötter. Han skrittade i ungefär 25 minuter vilket är precis lagom nu när han hade stått inne ett tag! Imorgon blir det promenad/skrittmaskin igen.

Likes

Comments

Träns: Micklem Competition
Pannband: Hööks
Bett: Sprenger Golden Wing (gag?)
Schabrak: Equiline
Sadel: Santa Cruz Ceylon
Ländtäcke: vanligt blått från Glada Hästen
Sadelgjord: Tekna
​Stigbyglar: Freejump
Benskydd: Veredus Classic Pro
Boots: Veredus Carbon Boots

Likes

Comments

Alltså åh! Så bra känsla idag på träningen. Även fast det gick halvdåligt en större del av passet så fick jag med mig en så bra känsla, och en bra ridkänsla. Känner liksom att jag som ryttare utvecklas och verkligen rider som jag ska vilket jag inte gjort på, ja, säkert ett helt år. Nu ska vi framåt. Och det känns så jäkla bra verkligen! Vi red på en volt med fyra bommar på varje "böj" så att säga, sedan så jobbade vi både runt och över bommarna. Ibland med avbrott och halter mellan bommar, ibland med volter och ibland endast runt. I vänster kändes han hur fin som helst och i höger kämpade vi på.. haha. Det är ju högervarvet han har svårare för = drar iväg.

Problemet är att när jag lägger till ytterskänkeln så tar han det som en framåtdrivning = i princip drar i full fart framåt, rakt fram. När jag vill till höger. Detta jobbar vi supermycket på och även fast det inte är i närheten av att vara löst så är det redan mycket bättre än för några veckor sedan. We are getting there! Efteråt fick han massa stretchgodis och pussar. Är överlag bara väldigt tillfreds med hur mitt liv ser ut just nu när det gäller stall. Stormtrivs på Skästa och det gör B också vilket är det absolut viktigaste. Att han mår bra <3

Likes

Comments

Den här helgen så har jag haft stalljour 06.30-20-30 på lördagen och jobb 11-21 på söndagen. Ingen vila här inte haha. I lördags red jag även i ridhuset och red lite vilket inte alls gick så bra. Jag red dåligt och han flöt ut med bogen hela tiden. Men orkar inte älta det utan ska försöka fokusera framåt istället. Igår så var en tjej ute och tömkörde honom och han var tydligen väldigt stissig så jag hoppas att det har lagt sig lite idag haha, knäpphästen.

Idag kommer hovslagaren ut och sen så rider jag för Mia. Tror det blir lite markarbete men vi får se hur dagsskicket för oss båda blir. Imorgon får han gå i skritten och kanske gå en kortare promenad, och på onsdag står han helt och hållet. Tors-fre så kommer Zanna och rider honom, och på lördag blir det nog en tur ut. Söndag tömkörning/longering. Blir en ganska blandad vecka vilket är så jag tycker att det ska vara. Känns bra att jag får lite avlastning nu också då jag efter mammas operation haft full rulle hela tiden. I och med att jag inte får så mycket vila på helgerna så blir jag väldigt trött i veckorna.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite, så hörs vi senare. Kramis

Likes

Comments

Herregud, vad svårt det verkar vara att hitta en sadel som passar som inte kostar typ 32.000kr... I och med att Bisse har förändrats väldigt mycket i kroppen sedan vi fick hem honom så är det dags för oss att sälja den gamla och hitta något nytt. Kraven jag har är att den ska sitta superbra på honom, vara skön att rida i och ge plats för mina långa ben haha. Vill gärna ha en brun sadel också, är så trött på svart utrustning. Mörkbrunt/chokladbrunt är så mycket snyggare! Har kollat in equipe sadlarna (begagnade) och tycker att de ser väldigt fina ut. Drömmen vore ju typ en Bruno Delgrange men såna priser är ju inte riktigt något en vanlig person klarar av haha. 

Iallafall så har jag nu börjat kikat samt lagt ut min gamla sadel på annons, en Santa Cruz Ceylon. 17.5 normal bom, bara att skriva om ni är intresserade hihi ;)

Likes

Comments