Idag var en sån dag jag vågade göra - dok så tog jag inga bilder på mig själv då jag filmades!

Jag vågade filmas framför en kamera inför en musik video! tror jag skulle falla så som jag skrattade 😂

och herregud då jag fick skratta när jag såg mig själv på kamera displayien!

Jaa det är nog inte lätt det där med att filma och när jag vet hur det skall göras så fan är det roligt - dock har jag lite dåligt självförtroende ännu gällande kamera men men..första steget taget redan med att våga stå framför kameran - men herregud så jag fick skratta tills vi fick våra 10 shot.. hahahah!! tyvärr har jag inga bilder eller filmsnuttar men jag kommer nog att dela med mig videon sen den är klar.

Varför är jag så rädd för att stå framför kameran? speciellt att filmas? - nåh inte är det destu svårare att förstå, hela jag är osäker på mig själv allt med osäker självkänsla. Skulle jag vara magrare så skulle jag inte vara så rädd för at stå framför kameran men för att jag är så osäker just med att jag inte är mager så får det mig att bli osäker då alla filmer och videon har mest slanka kvinnor.

Denna video som skall filmas in och sista filmningen är på lördag handlar mer om verklighet - alltså inte fajik plastik..

Så ska se.. hur katastrofaliskt blir det😂

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouwilla on ehkä Ruotsin paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Regn och grått. Augusti är verkligen en månad där man kan känna höstens drag och hur luften förändras.

Jag tycker om Augusti speciellt då det börjar bli mörkare ute och man inte behöver vakna av att det blir ljust ute redan klockan tre på morgonen.

En sak som gör augusti speciell är att trädens färger sakta börjar förändras och en annan härlig känsla är att du kan börja tända ljus inne ( låter som jag gör det varje dag) 

I år är det annorlunda - förra året så såg jag fram emot augusti då skolan började och jag måste ärligt säga - saknar nog skolan, men saknar mest kock delen. En del av hotell receptionist delen så ska man gå kock delen också alltså en period och jag tyckte om det. Tyckte om att laga mat och förbereda och sedan dekorera, kände mig själv där så därför måste jag tänka om nu. Hur skall jag gå till väga? 

Dock om jag söker till kock så ska jag söka till Perho för jag vill inte gå på Prakticum mera då det var så svårt att få kontakt till andra studerande just med att jag är äldre än dem. Men till Perho. 

Varför jag tänker välja Perho denna gång. Först så är studerande blandade och det finns äldre och på den engelska utbildningen så finns det andra nationaliteter och jag är så trött på att inte ha vänner. Sedan så lär man sig mera engelska samt finska så det är en win win. Sedan vill jag komma bort från den svenska delen av skolor har gått länge inom svenska skolor. 

När jag ser tillbaka i tiden så ärligt var jag ju super duktig en tid - någonting som motiverade mig var att jag var glad. En tid så gick jag på vuxen gymnasium för jag ville ta studenten! Maah! vad tänkte jag då?

Och visst jag kämpade länge med att läsa och så.. men saker började förändras i mitt liv och motivationen försvann.. 

Varför jag valde då att studera på kvälls gymnasium var för jag måste ja samhällslära för att söka in till journalistik. Sedan måste jag läsa .. vad helsike var det? Kommer inte ihåg.

När jag började på hotell och restaurang så fick jag möjligheten att ta dubbel examen, men herregud! hur skulle jag klara sådant?

Till slut så kunde jag inte ta något av dem - tog ett uppehälles år från Prakticum för blev jätte irriterad på Lotta ( egen lärare) sedan så regnade problem ner. Men jag kommer nog att gå den tillslut en dag - men inte just nu eftersom jag känner mig vilsen.

Så hösten är en tid som jag tycker om, men i år känns hösten tom för mig. Kanske jag borde snart lysa upp den med några lyktor och ljus som jag borde inskaffa.. hmmm.. varför köpte jag aldrig lyktor i vintras då de blev billiga? Kunde ju vara bra att ha dem nu.. Borde även ta en sväng till Ikea.. en inte idag.


Likes

Comments

Jag tänker många gånger VARFÖR RÄCKER INTE MINA PENGAR!??? baah! självklart räcker dom inte fan till.. om jag varje månad beställer smink och grejer från Ebay - Alixpress och jag vill att pengarna ska räcker 😝

Så fick hem mitt paket här på tisdag - ett paket jag beställde faktiskt från Luxplus.fi


Jag har valt att handla mitt smink från luxplus och betala 10 € i månaden för medlemskapet och man skall komma ihåg om man inte handlar där på en månad att avsluta medlemskapet och sedan göra det på nytt alltså avaktivera - råkade missa att avaktivera mitt medlemskap denna gång så de har dragit 10 € men det gör inget - för det är aktiv i en månad, så nästa beställning gör jag i augusti så efter det så tänker jag avsluta medlemskapet tills jag vill beställa på nytt.

Så produkterna är

L'Oreal Infallible 24H Matte Foundation 20 Sable Sand 35 ml 🌟🌟🌟🌟

Beskrivning: En otrolig lätt, täckande och matt resultat.

Jag har beställt 2 st av denna foundation eftersom det blev lite fel val av färg - men det gör inget eftersom jag aldrig har en passande foundation nyans så jag blir och blanda två nyanser för att hitta till min hudton.

Sable Sand är denna jag har nu och jag måste säga att jag testa den igår för första gången på hela ansiktet och jag älskar den så kommer absolut att beställa om när de tar slut.

Max Factor Max Effect Gloss Cube 05 Nude Brown 4 ml 🌟🌟

Beskrivning: den här lipglosset är jätte neutral och lätt, dock missade jag mängden att den bara var 4 ml hahahh! så jag får väl lida med det - 1,95€ kosta det så jag gillar den också för jag brukar ofta köra med nude färgar de ger en mer naturlig look.

Revolution Makeup Pro Primer Aqua Priming Base 100 ml 🌟🌟🌟🌟

Beskrivning: Jag har 3 olika primer till ansiktet men ännu har jag inte hittat en som är lika bra som denna. Spray face primer vilket är bra och lätt att använda. Man behöver inte tänka på hur länge man ska vänta tills det torkar. Denna ger verkligen en fin och matt resultat älskar den. Produkten har en lätt doft som absolut inte irriterar eller någonting utan helt jätte skön att spraya på ansiktet. Kommer absolut att köpa det igen.

MUA Makeup Academy Pro-Base Prime & Conceal Palette 4 g

Beskrivning: Lätt och täckande! Den appliceras förstås före man lägger foundation på - för att täcka de ställen man ser som har sämre färg - missfärgad hud. Eller hur man skall säga, men som röda toner och mörka toner så skall man använda dessa correctors för att täcka dem.

Är fortfarande lite dålig på att använda dem, men kommer att skriva mera om dessa correcors senare. Men ja absolut gillar den och den gör sitt jobb. Testade ut det igår på mina röda områden och på de ställen jag har fått lite mörkare toner. ( varför har jag fått fräknar då?)

Nu till den sista produkten BIG LOVE!

Max Factor Loose Powder Translucent 15 g 🌟🌟🌟🌟🌟 ( exta plus)

Beskrivning: En av de bästa lose powders jag har använt ever - super täckande och en härlig matt resultat. Känslan av pudern är så lätt och skön. Jag använder min beauty blenderis som jag tvättar och klämmer ut vattnet och sedan börjar jag trycka mer pudret och den ger mig en härlig jämn resultat. Denna produkt täcker även mina porer så det är bara en plus plus :)

För den som skulle vilja testa från Luxplus.fi så ta och gör det - man vinner ändå och sparar massor!

Om jag inte skulle ha vågat ta steget och beställa från denna sida - okey.. för så köpte jag sällan smink men nu sätter jag ut upp till 50 € i månaden på smink ( fattig) men det gör inget eftersom jag har svårt att hitta kläder just nu pga att allt är litet så tänker jag - men måste väl spendera på någonting! så detta är min slöseri.. om man inte röker och dricker o inte shoppar kläder så vad helsike har jag att slös mina fattiga slanttar på 😁

Så nu skall jag ta och klä på mig ( alltså byta till ute kläder från min dishdasha) och sen åka till stan för att träffa Fatma :)


Likes

Comments

Många har olika åsikter om olika saker. Jag själv vet inte mera hur man skall gå till väga. När kost och träning inte mera går hand i hand och det börjar ske förändringar på din kropp och hälsa, vilket är din utväg?

Fick samtal från läkare idag där hon berättar att min vikt har ökat så mycket och det kan bli farligt för mig att gå omkring med denna vikt.

Jag berättade för henne att den tiden jag tränade och åt rätt kost så hände ändå ingenting på vågen. Och sedan efter att jag fick min hormonspiral och hur det gjorde att jag gick up 12 kg med den, även under den tiden så så tränade jag ggr i veckan samt åt rätt kost - låg kolhydratrik kost men vikten bara ökade och inget hände så jag tänkte att okey, borde väl inte öka i vikt då jag ändå tränar så mycket. Men vikten ökade för det.

Bestämde mig ett år senare att ta bort hormonspiralet och ersätta det med kopparspiral och detta förstörde mycket för mig. Med kopparspiral ökade jag 10 kg i vikt.

Efter att jag berättade det för henne så sa hon jag skicka remiss till kirurgiska för överviktsoperation och berättar för dem det du berätta för mig, för du får inte öka mera i vikt för du kan få hjärtproblem och andra sjukdomar.

Jag berättade för henne att jag redan fått astma och att jag aldrig haft det. Hade det en tid som ung jag var 14 år gammal då och var rätt rund och jag fick astma men jag gick ner i vikt sen den sommaren jag var i Irak - svårt att äta o vara normal då man inte mådde bra där. Och efter det försvann min astma.


Jag ställde frågan på Gå ner i vikt gruppen på facebook. Många är emot operationen men de som gjort det säger ännu idag att om de fick välja idag om de opereras eller inte så skulle välja att operas fast de har haft problem - och detta är individuellt - vissa kan må hur bra som helst och andra sämre.


Hur skall man bestämma sig? Man har prövat allt men inget hjälper och det känns så svårt att inte kunna trivas i sig själv för preventivmedel man använt och inte passat ihop med min kroppen.

För mig är inte min vikt endast utseende utan jag vill må bra - älska mig själv och trivas i mig själv och en annan sak jag kan inte bli gravid med min vikt. Så jag vill nog ha barn samt må bra samt leva längre samt mycket annat.. så jag vet inte.

Livet i sig själv är en risk - så om det finns en risk för att må bra så kanske man ska ta det. Sen det där med inga genvägar? vilka är genvägarna med operation? Man kan redan inte äta normalt eller nått länge fram till och därför så anser jag själv som länge har kämpat med vikten om en operation kan hjälpa så jag skulle nog ta den chansen - fast det finns risker för komplikationer. Eller vad skalla man göra? 

Känns så hopplöst och tungt - känns som jag inte vet vad från vad - det jag vet att riskerna finns för båda att dö eller dö...

Likes

Comments

Idag är en sådan dag då någonting stör mig och irriterar mig så förblir det en sådan dag, inget kan ändra på det.

Rubriken säger varför valde du Finland?

De flesta vet att min pojkvän är en asylsökande från Irak. Jihad jobbade för en Amerikansk säkerhetsföretag och på den amerikanska basen i Karbala.

Militier är någonting som alltid funnits i Irak även under Saddams regim, men dom var inte lika mycket synliga. Dessa militier stöds av iran allt från pengar till vapen.

Som ung började Jihad jobba på den amerikanska basen i Karbala som kock och detta var början till att släktingen till honom tog kontakt med Jihad och berättade att Jihad måste bli en spion för dem för det är hans uppgift att berätta om de amerikanska truppernas rörelse.

När han nekade att arbeta för dem så kidnappade dom honom, torterade och dödade hans bästa vän framför hans ögon och sa om du nu ännu inte vill samarbete så kommer ditt slut att vara lika för dig som för honom.

Jag tänker inte berätta hela historien här eftersom en vän till oss håller redan på att göra en liten "dokumentär" om Jihads liv - Speciellt med att Jihads namn är väldigt uppmärksamhets väckande vilket har gjort att rasister har attackerat honom och skrivit om honom hemska saker.


När jag träffade Finland november 2015 så frågade jag han " varför valde du Finland?"

Jihad : Beri beslutet om att komma till Finland var jätte svårt eftersom de länder jag åkte igenom bad oss att stanna och lämna våra finger avtryck hos dem, men jag ville inte eftersom en vän till mig sa att jag ska komma till Finland för här har dom en jätte bra system och rättvisa.

När jag kom till Finland så tänkte jag att detta land kommer att bli mitt nya hem - här är jag trygg. Jag var glad att jag tog mig hit, visst det är kallt och litet men det är tryggt.

Jag kom till Finland via Sverige - när vi var i Stockholm för att ta tåget till Oulu så bad de som var på tågstationen att inte åka vidare till Finland och att stanna i Sverige - men jag hade ju redan bestämt mig att min sista stopp skulle bli Finland.

Jag blev ännu mer motiverad då jag visste att väntetiden för att få uppehållstillstånd var inte långt och efter det kan man göra familjeåterförening för att få hit mitt barn.

Men det som motiverade mig mest var nog att finska folket är välkomnande och trevliga.

Därför valde jag Finland.


Jag kommer ännu ihåg hur jag tittade på honom och tänkte inom mig - stackars dig, du vet inte hurdant detta land är.


Med tiden så började landet förändra så många saker - en av de saker som förstörde för alla asylsökande och fick dem att återvända till Irak är familjeåterföreningen - den nya lagen som kom och som gäller endast alla asylsökande som får uppehållstillstånd måste ha en inkomst på 2600 € efter skatt för att kunna få fru och ett barn till Finland.

Vem i helvete har en sådan lön? Det betyder att du skall ja 3400 € i grundlön...

Idag när jag frågar Jihad - ångrar du dig? - Ja, det gör jag!

Jag blir tvungen att inte tänka på om han inte hade kommit till Finland skulle jag aldrig ha träffat honom, men nog skulle jag ha önskat att han stannat i något annat land än Finland för Finland uppskattar ingen och respekterar ingen och ger sig skit i att människors liv är i fara om de utvisas mot deras vilja.

Förra året återvända flera tusen tillbaka för att de insåg att Finland kommer inte att tillåta dem att förenas med deras familj.

Så jag brukar bli tokig på människor som säger - ni är här för att ni vill ha våra pengar.. vilka helvetes pengar?

Eller nån annan som säger till mig du är otacksam och hatisk!

Jag blir bara ledsen av att se hur den ena efter den andra får avslag och utvisningsbeslut.. hur skall man kunna vara stolt och glad?

Före jag började blanda in mig med asylsökande så hade jag likadan tanke om dem som de andra har, men när jag blev tillsammans med Jihad och fick höra hans berättelse och många andras berättelse så förstod jag att dessa människor är liva mycket värda som oss andra - därför måste man förstå dem och respektera dem och inta ha så mycket hat mot dem för de har inte skadat någon - det är dom som är skadade.

Likes

Comments

Det som är väldigt konstigt att de som kritiserar mina inlägg gällande asylsökande är GAMLA MEDBORGARFLYKTINGAR!

Vadå liksom? Varför?

Jag ska berätta varför. Vi som kom till Finland på 1990 - talet vi är en av de andra kvotflykting grupperna, som blev utvalda från FN att förflyttas/tas emot till de länder som har gått med att ta flyktingar - och för oss så blev det Finland.

Finland är en av de länder som hade så lite flyktingar under 1980 - 2000 talet för det var ett land som inte var så motiverande att komma till. Först så är det för att det ligger så långt och det är ett kallt land.

Skillnad på asylsökande och kvotflykting är : Asylsökande tar sig själv till det landet den vill - den anser är bäst för honom/ dem medan kvotflykting så det går ut på att du är på flyktinganläggning i t.ex turkiet och där väntar du på att ditt namn/familjens namn kommer till turen för att tillhöra gruppen som skall få åka till landet som acceptera att ta emot dem.

När vi kom på 1991 så fanns det inte så många flyktingar i Finland, och för att det inte fanns så många så var det inte svårt att komma hit. Även ännu på 2000 talet var det lätt att få asyl/uppehållstillstånd i Finland. Känner många som även kommer från ställen där det inte finns krig men kanske har personliga problem och de fick stanna.

Idag med allt som pågår i Finland och alla orättvisa och fel beslut gällande asylsökande så har hatet inom de gamla flyktingarna växt, de gamla flyktingar anser att asylsökande är en dålig intryck för dem som " de förstör vårt rykte" de är äckliga" de är så och de är så.. gamla flyktingar har mer hat mot asylsökande än vad själva finländaren har.

Varför säger jag så? Jo för att min familj är emot asylsökande - de säger att inte behöver de komma hit. Varför stanna de inte och krigade för sitt land? Du skall inte hjälpa dem, blanda inte in dig i deras liv.

Och nu värst av allt att någon anser mig som OTACKSAM! mot vadå? För att jag har sett hur den ena efter den andra utvisas?! För jag har ett hur illa vissa asylsökande behandlas, speciellt personer som inte har finländska vänner.

För jag har sett hur migrationsverket ger asyl till 7 personer i en familj och ger negativt till 2? Är detta någonting man skall vara stolt över?

Varför anser gamla flyktingar att jag är otacksam? Typiskt att de som skrev så till mig är syskon.. och båda har hittat ett liv här - faktiskt alla! och jag är glad för dem.. men varför ska de anse sig själva mer värdiga att få stanna i Finland.

Lotto sa han.. vill skratta. Vadå lotto! vi kom på 90 - talet då det inte fanns flyktingar, självklart fick vi stanna - men de som kom hit nu, DE HAR SJÄLV KOMMIT HIT - GÅTT IGENOM LÄNDER OCH RISKERAT SINA LIV OCH BARNENS LIV! borde vi inte ha någon sorts empati för dem?

Varför skall gamla flyktingar anse sig själva mer värda att leva - medan andra kan gå och dö?! det är så enkelt.

Gamla flyktingar är ledsna för flyktingar och asylsökande från Syrien - men då största delen av gamla flyktingar är kurder samt irakier som kallas för " Rafha flyktingar" de som kom till Europa via saudien så dessa är dom som har mest hat mot nya asylsökande.

Kurder HATAR ALLA ARABER! SPECIELLT DE NYA för den största gruppen eller sekten som kom är Shia - kurder hatar Shia de hatar araber så enkelt de hatar asylsökande, medan " ojj nejj" save syria! då är det ännu okey!

Vad är det för skillnad vilket land du kommer ifrån? Asylsökande som asylsökande..

Så om någon säger att jag ska skärpa mig så säger jag KOM OCH LEV EN VECKA AV DERAS LIV! KANSKE PRÖVA RESA DE GJORDE FÖR ATT KOMMA HIT ELLER ENKLAST TALA MED EN ASYLSÖKANDE OCH FRÅGA VARFÖR ÄR DU HÄR

Donät bullshit me - LOTTO! Jordanien har många flyktingförläggningar från syrien och från Irak - Turkiet helt lika.. men tyvärr vi som är här och har allt, vi äcklas över de ny asylsökande, så jag SKÄMS ÖVER OSS! för vi anser att endast flyktingar från syrien har rätt till att stanna...medan andra inte borde ha rätt till att stanna.

Med vilka rättigheter ska jag sprida kärlek? jag är så stolt över de finländska kvinnor och män jag känner som - kämpar för asylsökandesrättigheter. Tack ni fina människor! utan er så skulle alla som blivit inlåsta blivit utvisade! men ni som kämpar ni är de riktiga finska folket jag känner


Likes

Comments

Visst var det så eller hur? Ibland så funderar jag nog - var lämnar jag min hjärna. Alltså när jag vaknar, vaknar den med eller är den liksom offline?

För att inte tala om att jag sov ända till klockan 11 idag och borde vara rätt bra utvilad vilket jag var, men jag misstänker att hjärnan vaknar inte då min kropp vaknar 😒för den blir liksom där någonstans i drömmarna ( på tal om drömmar hade jätte konstiga drömmar i natt 👽)

Så det jag gjorde när jag vaknade för som sagt - vi har fortfarande ingen kök och fick ett samtal från de som lagar på köket efter min vattenskada ATT de har fått under skåpen men inga dörrar till dem.. aaa.. sa jag bara.. varför köper ni nte från IKEA? bahh.. vilken fråga liksom.

Till frukosten så tänkte jag att jag skulle steka ägg - så som jag tänker att jo jag vill ha stekta ägg med gulan medan Jihad vill ha utan gula.. så jag lade på båda plattorna, mellan allt bestämde jag mig för att inte ha den där ägget med gulan. Stängde av plattan och stekte ägg på den andra plattan.. en automatisk sak - tallriken läggs på plattan bredvid för att jag ska hälla ägget till tallriken.. vad tror ni hände? Jaa.. jag glömde satan att denna platta var på.. så jag lyfter upp tallriket och slänger den iväg.. när jag kom ihåg att den satans platta var på..


Bränner mina fingrar som fan och springer till badrummet.. det sved och brände så reaktion ett vara kallt vatten - sen är fanen lös! aajjj smärtan jag hade.. visste inte vart jag skulle ta vägen.. för att inte göra det svårt så tog Jihad upp tallriken och tänkte hur brände hon sig.. dumma skalle på denna man.. så brände han sig också..

Akut vård kommer han med tomatpuré och smör in mina fingrar och jag bara ajjj ajjj det gör ont.. kände mig nog som ett barn.. men vadå?! barn eller inte brännskador GÖR ONT!

efter typ 15 minuter tvättade jag tomatpurét bort och sen lade jag bepanthen på fingrarna. Det lugnade ner sig en stund och sen fan började det igen.

Hittade hydrocortison 4.5 % så jag smörjde in mina fingrar och nu så har det lugnat ner sig. Att bränna fingrarna är inte nått som jag rekommenderar 😂 så nu tänker jag hålla mig borta från matlagning.. inga steka ägg mera.Likes

Comments

För länge sedan var jag en person som inte kunde ha kontroll över mina känslor eftersom jag reagerade snabbt på det negativa som sker omkring mig, men med åren har jag lärt mig att hantera mina känslor och inte tappa kontrollen över mina känslor.

Men idag var en sådan dag där jag verkligen tappade kontrollen och bara bröt ihop. Det som fick mig att bryta ihop är ett dåligt sätt att skämta.

Under de senaste 2 åren så har min vikt skenat åt helvete! först började jag se förändringar av min vikt är då jag tog hormonspiralen. Efter 1 år märkte jag att vikten hade gått upp 12 kg!

Sedan så bestämde jag mig att byta till kopparspiral som förstörde min kropp 100% + en viktökning på 10 kg! även det under 1 år!

För en person som jag så är en sådan viktökning ett stort katastrof, inte bara för att det är fucked! men för att jag är kort.

Det hela började med för nån månad sedan. Jag började hälsa på hos vänner och de har många barn, så en av sönerna som är typ 12 år gammal började kalla mig för pansarvagn för han tycker att jag är fet.

I början lät jag han säga så och försökte skämta tillbaka för att inte vara barnslig och bli arg på honom. Men sen så började hans store bror hålla på med att mobba mig om min vikt att jag äter för mycket o att maten kommer att ta slut för jag är för stor o äter mycket .

Situationen förvärrades då vi satte oss vid matbordet och började äta, då den näst minsta sonen på åtta år säger : du kanske behöver två stolar då du är så bred.

Och det kom mer o mer av fula sårande ord och jag blev helt tyst och började bara peta i maten. Sen kunde jag inte hålla mig mera.

Jag hör hur Fatma säger till sin mamma - Beri har tappat det nu. Nått är fel på henne..utan att tänka steg jag upp o gick till toaletten där jag satte mig ner på toalettlocket och började gråta.


Jag hörde hur Fatma frågade utanför - Beri mår du bra vad har hänt. Och jag bara snyftar de bra. Sen hör jag hur Jihad frågar - Vad har hänt? Vad gjorde jag.

Och då började jag gråta ännu mera, tittar upp mot spegeln och ser hur röda mina ögon har blivit. Fan tänker jag

Men när Fatmas mamma kom och var ledsen så torkade jag bort mina tårar och öppnade dörren.

Jag berättade att jag vill inte att någon skämtar med mig på det där viset - speciellt inte om min vikt. Sant att de inte säger att du är fet, men vad betyder - du äter alla mat som finns och du blir inte mätt, eller du ser ut som en pansarvagn eller du behöver två stolar för du ryms inte på en stol. Allt detta gör mig ledsen.

Min vikt har gjort mig en stor skada - först så har den förstört min självförtroende sedan så har jag svårt att hitta kläder fast det finns kläder för större människor, men mesta dels jag trivs inte i mig själv och det lilla jag har att trivas med så kommer dessa ungar att och förstör det lilla man har.

Någon kan tänka - de är barn. Nej en 12 år och en 17 år är inga barn, men att lära sina små syskon är fult och orespektfullt.

Mamman kom och tröstade mig och sa till sina barn att ingen får skämta med Beri mera - om ni inte har nått snällt att säga så var tysta.


Före ihår så har jag inte brytt mig så mycket men allt har sin gräns och igår var det sista droppen för mig.

Att mobba en person i min ålder för min vikt är inte bra - men mycket av felet är föräldrarnas för de borde veta bättre o lära sina barn att tala med respekt till andra och inte hacka på dom på det viset jag blev hackad.


Det jag lärde mig igår från dem - om jag får barn i framtiden kommer mina barn absolut inte att bli som dessa barn. Mina skall uppfostras på det viset att man får inte skämta på det sättet att man sårar någon.Likes

Comments

😂😂Film är någonting som underhåller oss då vi har tråkigt eller vill bara umgås. Att se på film är någonting som kan vara både roligt och spännande.

Valet av film är någonting som kan vara svårt. Många vet vad de tycker om men såna som inte vet så är det verkligen någonting svårt och jag själv är en svår person gällande val av filmer.

Mesta dels så väljer jag att se på action och komedi men ibland så smakar det med skräck. Och när det kommer till skräck! Så är jag så jäklar feg av mig och sätter fingrarna i öronen och blundar 😂 så fatta då att man ser på skräck.

Jihad sen ser inte på skräck! jag menar att vi har för mycket skräck hahaha så inga mer skräck.

Valet idag blev då av att se en serie först som heter better things och sedan efter valde jag då att se Ouija origin of evil.

Denna film har såå många versioner så jag tror jag har sett säkert 2 eller tre utav dem.

Den här Ouija origin of evil utspelas under 1958 och det handlar om en mamma som försörjer sina familj via att "spå" eller kontakta andra "världen" the spirit world.

Filmen började liksom som alla andra filmer trög början mot mitten mera spänning och lite skrämmande, men slutet var nog tummen ner! 👎

För mig är jag en period person gällande filmer. För en tid sedan så ville jag bara se på serier eller anime och sedan så kom det en tid som jag bara vill se på filmer, men då de filmer jag gillar tar slut så brukar jag bara gå över till anime eller serier.

Gillar nog att se på skräckfilmer men det ska inte vara blod för blod är inte mera skräck utan bara äckligt!

Filmen jag valde att se på efter den där Ouija så är The Darkness och jag misstänker att den är säkert lika dålig som den första.

Men idag så är det en sån där tråkig dag och ser ut som jag kommer att spendera dagen med att se på film, men säkert efter denna film ser jag igen på nån anime för att byta linjen från skräck till nått annat.

Likes

Comments

Att hitta vänskap vid dessa hårda tider är svårt, inte bara för oss som har det bra i landet. Men som främling så är det ännu mer svårare eftersom detta lands invånare är inte de mest sociala, vissa säger att finska folket är en av de mest blygaste - så om det stämmer så tycker jag nog inte att de är så blyga utan mer tillbakadragna för det vill inte ha någon som kommer allt för när. Men vad är det som hjälper att få andra att tycka om dig?

En av de personer som vi talade med igår på Demon Kallas för Harri. Han är en finländare, inte en perus finne utan en annorlunda finne. En finne som tycker om andra människor, som bryr sig om dem och kämpar och strider för deras rättigheter.

En finne som inte anser att muslimer är terrorister eller ett hot mot det finländska samhället. En finne som inte är skygg eller tillbakadragen utan en sådan som vill komma fram och säga Hi How are you!

Jag själv tycker att detta är en bra chans och möjlighet nu för dessa bakåtdragna finländare att komma lite närmare dessa människor, att lära sig av dem att kunna le och vara grad fast oron och sorgen de bär på är obeskrivlig.

Vi som bor här och mår bra, klagar på att vi har det jätte dåligt. Men tänk er om NI skulle vara i deras situation, er familj och barn är långt ifrån er. Ert barn som ni lämnade som sex månader gammal är idag nästan tre år. Hur skulle ni känna?

Skulle ni då ha empati för dessa människor. Nu pratar jag inte om asylsökande utan allmänhet. Så för er som ännu inte vågat gå och hälsa och befinner er nära området, våga gå och säga Hello! How are you! Tro mig de kommer att bli så glada och servera er te - jo tråkiga teet :) men den har en annorlunda smak - smak av en person som söker hopp i er.

Varje asylsökande ha funnit ett starkt vänskap mellan varandra. Irakier i sig själv jag kan inte säga att alla älskar varandra för då ljuger, utan den som verkligen älskar dig som person kommer alltid att finnas där för dig.

Idén med att filma en asylsökandes liv i Finland är för att föra fram meddelandet om att "vi är människor" och vi har rätt till att leva som er. Vi kan inte göra något för att vårt land går igenom en stor kris.

Som många tror att irak är under krig - stämmer ett krig som sker mellan de goda och onda. Här pratar vi då om irakier som sålde sitt land till fienderna för de trodde att de är här för att rädda dem. Jag vill inte gå in på djupare händelser men irak befinner sig inte bara i krig på grånd av ISIS utan på grund av de olika kriminella Millitier och nu pratar vi inte om endast en, för i Irak finns det 100 olika millitie grupper och dessa jobbar för sig själva.

Tyvärr så har irak en fuckad regering så finns ingen styrka att vinna över millitierna. Så före någon kommer och dömer "ni är här - åk tillbaka och kriga för ert land" förstå först varför de är här, för tro mig INGEN lämnar sitt land frivilligt.

Jag har lärt mig en sak. Före jag träffade Jihad så var jag rätt lik finländarna. Inte direkt tillbakadragen för då förlorar jag mig själv. Men jag var emot dem, tyckte inte om dem, hade en fel bild om Irakiska männen.

Idag efter ett två års förhållande ( snart) med Jihad har jag lärt känna olika irakiska män, funnit i dem ett band som är som familjeband och ett starkare vänskap. Men mest av allt RESPEKT!

Därför bryr jag mig om dem - de är inte bara asylsökande i nöd, de är mina landsmän, mina bröder och mina vänner och jag vill INTE OCH ALDRIG FÖRLORA DEM!

Inspelningen av denna korta film är någonting viktigt för både mig och honom - och om det inte skulle ha varit för vår vän Zim så skulle vi aldrig ha kunnat göra någonting sådant.

Va inte blyg, gå fram till dem, döm inte dem och lär känna dem - så kommer du att få veta sanningen om dem!
Likes

Comments

Nimi

Uusia tekstejä