Att vakna av äckliga drömmar är inte roligt! att vakna av att se Jihad inte sover bredvid mig är konstigt.. vart tog han vägen tänkte jag?

Jag vaknade klockan 9.15 för jag tänkte bäst att vakna före kl 10.00 då jag väntade en telefontolkning. Just som jag vaknat ringer det från professional tolkcenter - Hanne var i telefone "hej" kan du ta emot en tolkning? Jag bara ja. Bra tack! du får ett samtal just direkt. Okey! Hejdå!

Och så ringer det och jag börjar mitt tolkandet. Ärligt - lättare kan det inte vara! hur har jag missat detta? telefontolkning och från svenska - till arabiska - svenska.. så lätt så roligt, att kunna varat till nytta.

Jag måste ärligt säga, det är så svårt för dessa flyktingar som inte kan språket och dom är de nya flyktingarna från 2015 för de som varit längre här behöver ingen tolk, men jag blir glad att jag får tolka och vara till nytta verkligen!

Direkt efter att det ena samtalet tog slut ringde det andra. Och så gjorde jag min andrar runda :)

Efter att jag lade på så åt jag min frukost gröt, 2 st halvt kokta ägg, 1 skiva rågbröd, 100 g grynost, 100 g fruktsoppa...

idag blev frukosten 490 kcal - men det är okey för frukosten är viktig för mig, måste sen diska, städa, byka, dammsuga och annat sen laga lunch.

Det som är så jobbigt är maten... visst jag har ju planerat min mat, MEN inte blir det ändå som jag har planerat.

Lunchen blir för Jihad fylld kycklingbröst med soltorkade tomater och 3 skivor ost, medan för mig så får det bli örtblandning marinerad kycklingbröst, stor sallad och 100 g ris.

För en tid älskade jag fylld kycklingbröst, men nu...nej! gillar inte det mera alls.

Blev lite sur igår - vi var ända ut till citymarket på östra centrum då de hade reklam om 4.99€/kg för laxen och när vi var framme så hade de bara 2 st kvar och det köpte ryska tanter bort...Så lunchen fick bli klyftpotatis, kycklingvingar och sallad.

Känns som vi äter allt för mycket kyckling, men inte har jag råd med lax om det inte är på special och om jag skall vara ärligt, har inte ätit lax sen förra året.

Igår loggade jag in på oma - polku för att se vad som finns att se.. alltså! det systemet är så jävlar svårt!

dock fyllde jag i information som jag hade totalt missat :P borde bara börja bokföra maten dit in och kanske träningen.. kanske någon dag sätter jag på youtube och gör hemma övningar...who knows :)

Ska själv börja städa o diska för att inte behöva bli sen med lunchen, men någonting säger till mig " sov i stället" hahahha! så att Jihad kommer hem och inte har mat.. nej stackarn!

Nej nu ska jag nog stiga upp - och vad är inte bäst än sätta på musik och städa!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

😂De hundra köpen jag gjort, om inte mera!

Så alla ni som känner mig kanske vet att det svåraste med min make up är wingeyeliner! HUR SVÅRT kan det vara?

jaa! svårt så in i helvettet! därför bestämde jag mig för att beställa vampstamp från aliexpress för jag tänker inte sätta ut 45 € på denna produkt om det är som de säger den kostar 25 dollar för stampen och borsten och inken kostar 20 dollar! wtf!

Så 2.40€ från aliexpress och GUESS WHAT! I DOES WORK! jag är så glad!! eftersom jag äntligen kan laga wingliner!

Så jag är så redo för att testa de andra olika looken! så nu har jag lärt mig lägga fransar också!😂efter att jag övat o övat och övat! och slösat flera paket fransar! och nu äntligen och ändå är jag inte så bra på det ännu!

Jag ser själv så fram emot att månaderna går då jag verkligen saknar mitt ansikte då det var magrare och jag var magrare, men nu ska jag nog leva och göra alla dessa dagar till minnen, jag ska lära mig mer och mer om allt.

Det jag har beslutat även att jag ska ringa till stadin ammatikoulu på våren och fråga hur det är om jag kan söka in till dem och fortsätta mina sex månader jag har kvar. Annars blir jag all tvungen att gå den på prakticum - fast skulle nog mer än gärna gå den på den finska sidan. Ajj ja - jag talar om frisörutbildningen som jag vill få slut på, har ju 6 månader kvar av den.

Efter det ska jag jobba en tid - eftersom det kommer att vara den perioden jag börjar minska i kilona. Efter jag gått den utbildningen till sist ska jag satsa på att studera MUA öven - vet inte hur var och med vilka pengar men jag ska nog ta det!

Ett jävlar bra kombination till frisörutbildningen och det är ju någonting jag älskar!

Även med framtiden kommer jag att satsa på en bra kamera - säkert redan på våren inför min resa som ska börja i Maj.

Så min vampstam! hahah tillbaka till den.


Bilden nedanför ser man stampen och inket. Man doppar den i inken och sedan får man en såndär linje. Viden jag lägger till visar mera. Dock finns det att välja mellan L och M jag skulle även vilja ha S men tydligen finns den inte eller så finns den. Men slutligen så är jag en sån som går med over dramatic look.

Vill du veta mera kolla på videon nedan för och varför inte de andra videon som visar mera.

Likes

Comments

Lördagen 4.11 är det idag - och jag kom även på att det är 2 år sen jag träffade Jihad. Shit så tiden går fort!

Idag är det 4.11 - 3 dagen av min 6 månader till jag träffar läkaren igen.

Jag tänker inte skriva så mycket om det men de som känner mig kanske vet vad det handlar om, men jag har nu en process i gång för att hjälpa mig med min vikt och hälsa. Spännande är det och för första gången jag känner att det verkligen kommer att vara en lösning för mig, speciellt att jag vet detta inte kommer att vara någon easy way out, men jag behöver en hjälp verktyg för att inte pendla med vikten.

Så då jag började den 1.11 så visste jag att jag inte var 100% redo eftersom jag hade ju dagen före köpt glass, choklad och godis. Kunde endast godiset och det tog 2 dagar - samt chokladen jag köpte var jätte söt! dödande söt!!

Så jag åt glassen.. tvingade mig att äta glassen.. och jag åt inte hela själv och ändå finns det nästan 120 g kvar av glassen.

Men det som jag är så glad över är att nu håller jag på att återgå till de vanor jag hade före jag tappade greppet - att väga och bokföra maten. eftersom det är nog A-Ö inom vikten, man måste ha koll på vad man äter speciellt det där smyg ätandet som man inte skriver in.

Sidan jag är insatt på HUSlab egen viktkontroll sida är jätte konstig. Man kan inte bygga upp recept eller och den är så trög, så jag tänker bokföra det jag kan, men mest satsa 100% på lifsum appen.

Här nedanför är de mat jag har ätit sedan 2.11 och det har gjort mig mätt samt glad - för jag har noll dåligt samvete att vara ledsen över eftersom det jag äter är bokfört och hälsosamt samt balanserad.

Lunchen idag fick bli örtmarinerad kycklingbröst, spenatgryta med bönor SÅ GOTT! samt ris och jag åt till det 1 st rågbröd eftersom jag inte hade sallad

Den här spenatgrytan eller vad man skall kalla det är en av de bästa och godaste!

Så jag skötte mig fram till middagen - jag åt ris, samma gryta och sen 30 g tonfisk MEN! sen blev jag sugen på den där chokladen!

Nåh nu har jag ätit den - så jag kan fortsätta min söndag med gott samvete :)

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev men nu är jag här igen och skall försöka uppdatera varje dag.

Att blogg är roligt om man vet vad man skall skriva om. För mig så blir det ibland så där slött då jag inte har någonting att skriva om. Men Nu är det en ny månad och ett nytt början till min 6 månaders process fram till 1.4.2018

Kommer att uppdatera här hur det går för mig med ätandet och vikten och sådär liksom. Skall inte explodera ut nyheten ännu, har ännu 16.11 tid till inremedicinska för att se hur vi skall planera allt.

Dagen började lite trögt eftersom jag är ju van att vakna och äta vad jag vill. Sen jag slutade med att vara "hälsosam" och då menar jag liksom på den tiden då jag tränade och åt matlådor..alltså mat som jag lagat i förväg.

Den tiden försvann då jag blev tillsammans med Jihad, rutinerna försvann... varför? Kanske för att jag var så bekväm med honom.

Beslutet med att ta hormonspiral är ett av mina livs största misstag för att inte fortsätta misstaget med att ta kopparspiral.

Nu har jag inget, men trots det gick vikten upp.

Nu så är detta min sista chans. Jag måste gå ner 10 - 11 kg fram till 1.4.18 eftersom jag började idag. Men mera kommer jag att få veta 16.11 hur allt ska gå och mera djupare planer.


Dagens Meny kommer att vara

Meny

Frukost: Gröt och fruktsoppa 1 dl

Mellanmål: 1 banan + 1 kopp svart kaffe

Lunch:Ris + vita bönor i tomatsås och lite kött.

Mellanmål 2:1 st mandarin

Middag: köttfärs,ris, lök fylld paprika + sallad


Dock funderar jag lite ska jag ta ut riset och fylla endast med köttfärs,lök, persilja och laga en sallad till, eller? Eller sallad + 200 g kokt pasta? Eller? eftersom jag äter ris nu till lunch.

På sidan jag är med som tillhör sjukhuset så står det att jag får äta 1680 kcal om dagen vilket är rätt bra. Dock tycker jag att systemet som används via sjukhuset är wired och skulle gärna vilja använda min lifusm. Mycke lättare att planera och göra recept. Ska se om jag kan göra det istället.

Nu på dagen kommer det att gå hur bra som helst, men sen när det blir mörkare.. då kommer jag att titta på den där chokladplattan jag köpte igår och glassen för tänkte ha en bye bye dag.. men inte orkade jag.. åt den där 200 g lösgodiset och mådde illa.

Gårdagens lunch frukost blev buffé mat, Vi var till en turkisk buffé jag och Jihad och jag satsade på att äta pizza :P, kycklingshawerma typ 100 g 100 g kebabkött, sallad från buffén.. alltså jag kan säga att jag åt en ½ pizza och lite mat som 150 g ris..

Alltså jag har fått ögonmått för maten, så mycket som jag har vägt mat.

Efter det var vi o köpte vinter rock till mig och skor. Sen efter det så .. jaa.. alltså vi åt igen middag eller nåt..

Så det var lite konstigt nog. I allafall så idag började jag och kommer att fortsätta fram till 22.12 för tar ledigt vid julen fram itll nyår och sen 1.1.2018 är en full race!

Ska försöka även lägga promenader in. Behöver verkligen lite röra på mig. Men uppdatering kommer snart. Kommer att lägga upp lite bilder sen senare.

Likes

Comments

Hösten har kommit fram hit, man kan se det på löven, regnen samt kylan som inta alls var blyg med att dyka upp så fort.

Om jag skall vara ärlig så har hela detta år varit lite underligt. Liksom vädret har inte alls varit varmt. Det liksom har varit kallt hela sommar, värmen nådde inte ens 30 grader.

Jag sitter själv här vid matbordet och ser ut genom fönstret där man ser borgbacken ifrån och hur ljusen dansar i olika färgar. Ville så gärna fara dit idag, men jag ids inte gå ut i denna regn speciellt med tanken på att jag inte äger någon bra rock mot regn och paraply har jag men inte känns det så trevligt. Eller är det bara jag som kommer med olika exuces för att inte gå ut.

Den sista tiden så har jag nog låst in mig, inte går ut mycket om jag inte måste efter någon pakten som Jihad inte kan ta ut. Jag liksom har försökt att inte visa mig så mycket ute. Mycket har att göra med hur jag mår just nu och det är inte så jätte bra.

Hösten har alltid varit en av de årstiderna som jag älskar mest, men i år så känns det inte liksom. Känns tomt och ensamt på något vis.

I något inlägg kommer jag att skriva varför. Just nu skulle jag helst vilja ha någon god chokladkaka :)


Likes

Comments

Fatta att det redan är torsdag idag. Alltså VART går alla dagar? hmm.. kan man ens säga så där? Vet inte...

Igår var en sådan dag då jag lekte "duktiga"husfrun eller hur man säger. Vaknade på morgone.. ja kl 9.30 är morgon för mig och diskade snabbt och sedan slängde jag på degmaskinen och lagade ett bröd sats. Dock blev degen lite mer mjukt än vad det borde.

Efter att brödet var klart och allt så lagade Jihad mat. Eller nej JAG lagade mat.. hhahah jag glömmer verkligen vem som gör vad för det känns som jag diskar mer än att jag lagar mat.

Förutom brödet bakade jag en äppelkaka också! :D eftersom vi har äpplen kvar från den tiden då Jihads kompis hämtade från hans svärfamilj. Och äppelkaka är alltid gott!

Det blev fylld kycklingbröst med ost och sedan championris. Riset ser mörkt ut eftersom jag har lök där och köttbuljong. Till det serverade jag suprice championsås...JAG älskar championer!

Efter maten gick Jihad ut för att träffa en kompis och jag blev ensam hemma. Först tänkte jag sova, men jag tänkte jag duschar istället och fixar mig. Tor ni jag klarade av att fixa mig? NEJ eftersom jag kom på att jag kan leka lite med min dermaroller.. alltså! hur dum är man? dermaroller på dagen..

Och jag ville även fixa mig efter att jag blev och se ut som en tomat med sivdande ansikte - hell no shit! tappade nerverna efter att jag försökte 5 gånger med att få min smink att ser okey ut. JA nu kom jag ihåg - jag ville åka ner till posten.. men det blev aldrig!

Efter alla mina misslyckade försök tog jag ett till bad bara för att lugna ner mina nerver!


I tisdags köpte jag lite nytt smink - igen har jag kastat en massa pengar på smink.. vad ska jag GÖRA?

Jag var i behov av eyeliner för jag har två stycken o de är torra, en ny maskara också för mina torkar snabbt.. varför månna?

Fuktighetskräm var helt slut..varit redan slut sen förra månaden.. så jag köpte även det.. endast mina saker kosta mig 16 €

skriver recension om dem imorgon.


Eftersom jag har allt för många foundation och ingen av dem fanen pasar min hud så tänkte jag nu ska jag skaffa en som passar..

Fixade mig extremt fin idag hahah! jag även lyckades göra ögonbryna samt eyeliner!! och lösfransar!! alltså wowtzi för mig!

Tycker att jag lyckades bra idag.

Men jag tror nog att det är dags för mig att packa mig ner nu för det känns tungt i huvudet och hjärnan somnar snart.

Night!

Likes

Comments

God kväll!

Så här sent igen skall jag skriva ett inlägg om svart magi eller sihir som utförs i Irak. Som jag skrev igår i mitt föregånde inlägg så kommer jag endast att skriva om det som sker i Irak - varför? så är det för att jag känner mer till den irakiska svart magin/sihir.

Hur går svart magi till?

Igår så skrev jag lite hur det går till, men nu tänker jag skriva mera. Och sen kommer jag att skriva vem är det som väljer att ta sihir vägen och varför.

När en persion vill göra sihir så måste den gå till en sahar - "trollkarl" eller häxmästare, jag har verkligen ingen aning vilket ord jag ska använda för sahir eftersom det känns som det inte finns ett lika starkt och svart namn för en sahir.

Det första en person måste göra är att hitta en sahir och det är absolut inte lätt. Eftersom de håller sig gömda för de har inga tillåtelse för att utföra sihir. Eftrsom det är ett tabu och katastrofisk fenomen mot allt levande och mot mänsklighete eftersom du tar kontakt till andra sidan - den svarta sidan av det ondskefulla "livet".

En sahir har kontroll över olika demoner - Jhin som det heter eftersom en jhin kan bli en demon som de kristna excorsisterna kallar dem för. En sahir får absolut inte vara rädd för processen till att tillkalla en jhin behöver ett dött samvete och stark tro på demoner.

För man blir en sahir så skall man ha läst allt om jhin och lärt sig deras språk. Eftersom detta nu hadlar om den irakiska sihir så är det mesta dels persiska jhin och irakiska, men det finns även europeiska. En jhan vill att dens "mästare" den som styr honom skall vara stark, grym och inte ha samvete eftersom en persom med ett samvete kan inte utföra sihir för han tror på Allah och man är inte "muslim" eller troende om man utför sihir.

Nu kommer vi fram till den stadiet. Du hittar sahir och du berättar vid dörr öppningen då han öppnar vad det är ditt ärende till honom. Han ser att du är en kvinna och sahir brukar föredra kvinnor eftersom de kan utföra sihir med kvinnan.

Du stiger in till hans hem, du berättar vad det är du vill. Största delen som besöker en sahir är kvinnor. Och fråga inte varför eftersom jag har inte trott att kvinnor är så ondskefulla att de är redo att förstöra någons liv och även döda en person.

Kvinnan berättar att hon är så trött på sin man och att hon vill skilja sig men att hennes man älskar henne så mycket att han inte vill skilja sig. Hon även berättar att hon har en annan man hon har en affär med och att hon älskar den nya mannen och hon vet inte hur hon skall bli av med sin man.

Sahirn berättar för henne att vilken sorts sihir hon vill göra, vill hon skada honom eller förblinda honom?

Många gånger så önskar dom att han skall förblindas, med andra ord att han inte ser någon annan än henne, om vi säger att hon hämtar män till sig eller sin älskare så hennes man blir blind och kan inte se den andra personen, samt att han blir som en livlös själ utan en mening till livet.

För att förblinda mannen så säger sahirn till henne att hämta en svart kyckling, detta är bara en av de tusentals sätt de använder. Kvinnan hämtar kyckligen. Han ber henne att strypa kycklingen. Medan hon börjar strypa den så läser han verserna av sihir, vad han läser vet man inte. Vad som händer så vet man inte heller. Och som jag skrev detta är en lite del av hur går svart magi till.

Efter att hon dödat kycklingen och han var klar med sin läsandet ger han henne ordern att tillreda kyckligen och mata den till hennes man.

En sådan sihir kan kosta 1000 € på irakiska pengarna är det mellan 750 000 dinar 1 000 000 dinar.

Vad var det som skedde under tiden hon ströp kyckligen och han läste värserna? Jo hon tog ur ett liv från kyckligen vilket betyder att han kunde framkalla ett annat liv - ett demoniskt ondskt själ som tog sig in i kycklingens "kropp" för att sihirn ska fungera så måste ju mannen äta kyckling, med andra ord han blir besatt av en jhin som tar hans syn och ser inget än sin fru, alltså det blir en hinna över hans syn.

När jag tänker på hur en kvinna är redo att skada sin man så blir jag absolut inte hur de kan vara redo att förstöra för andra kvinnor och andra män.

Som jag skrev kanske i föregånde inlägget att detta är ett stort område och jag kommer att skriva om det jag såg på verklighets "showen" dokumentär för jag vill att detta kommer fram - för att gå vägen med att ta in jhin i ens liv är farligt.

Det finns så många inlägg som är på kommandet så jag kommera att skriva varje dag korta inlägg så det inte blir tråkigt att läsa.

Fortsättning på kommande....


Likes

Comments

Varför är jag vaken ännu? klockan är 02.24. Ärligt så sover jag inte före klockan 02 tiden för jag har inget vettigare att göra.

Förra veckan så såg jag på ett avsnitt som handlar om svart magi. Detta handlar om svart magi från Irak.

Hur många vet vad svart magi är? Säkert en hel del vet vad det är, vilka avsikter har svart magi och hur utförs dom, vilka är processen och prise.

Svart magi är trolldom som utförs med avsikt att skada någon annans hälsa, sociala liv eller ekonomi. Svart magi finns och är tämligen vanligt överallt där det finns etniska grupper som utövat trolldom av olika kulturella slag utan uppehåll och där det är en integrerad del av kulturen.

De flesta kulturer har ord som används av olika samhällsinstanser i olika tider för att beskriva just svart magi. I Norden var "trolldom" ett sådant
ord under ett par århundraden efter medeltiden. I arabiska länder talar man om "Jadoo" eller "Sihir" på Jamaica är "Obeah" samma sak och bland i hela världen är "Voodoo" ett ord som används synonymt till svart magi.

Ovanför nämns de olika orden för svart magi - men jag kommer att tala om det arabiska eller det som utförs i Irak.

Vet ni. Jag tror på svart magi och jag tror på andrar och jag tror Jin och på Shaitan. Detta gör jag eftersom jag är muslim och jag har läst både koran och jag har hört och även sett allt från olika dokumentär till verklighets program eller shows.

Varför skriver jag om detta? Eftersom jag blir TOKIG! på att det fins människor som vill skada andra. VARFÖR? Och sedan efter de två avsnitten jag sätt så måste jag skriva om det.

Hur går svart magi till?

Nu tänker jag berätta om det jag vet, vad jag har sett och nu gäller det igen det irakiska.

I Irak så finns det vissa städer som är jätte väl kända för deras svart magi. Najaf. Najaf är en av de städer som är känd för sin svart magi i Irak. Varför? Najaf har världens största gravgård som ni kan se ovanför. Man kör med bil igenom gravgården och då ska ni tänka på alla de gravar som finns under bilvägarna. Alltså kolla på denna gravgård! Varje gång jag ser den får jag värsta kalla kårar och rysningar genom hela kroppen!

Sihir utförs på många olika sätt och man använder många olika föremål, produkter, kroppsdelar, djurdelar, djur och många andra saker. Jag kommer att ta upp en del om det jag vet om i nästa inlägg.

Men för att göra den mest effektiva svart magi - sihir så skall det utföra på en gravgård och sihirn skall läggas mellan två gravar - med andra ord mellan två döda lik.

Här nedan kommer jag att lägg de skrivelser al saharun använder. För att ni skall veta på vilket sätt de utför detta. Och kom ihåg detta är inte allt, eftersom denna värld är farlig och allt för stor för mig.

Dessa saharun använder arabisk skrift som kan vara en vers från koranen som de vänder om baklänges. Eller så skriver de Jinens namn för att tillkalla den.

Ser man sådant - så skall man inte komma när eller röra, även då sihir inte funkar på någon annan än den person den är gjord för.

forsättning på kommande.....

Likes

Comments

Hej Igen!

Beställde nyligen Vamp stamp applicatior? vad heter det nu?

Alltså vet inte vad det heter på svenska, men beställde det nyss från aliexpress och kommer att sedan skirva om det - NÄR det kommer fram!

Det stod att leveranstiden är 20 -39 dagar.. så jag är sååååååååååå excited FÖR JAG ÄR EN SUCKER! PÅ att lägga eyeliner.

Har någon annan testat Vamp stamp? Vad tycker ni om det?

Detta inlägg är inte så långt. Nedan lägger jag en video för en som har beställt eller använder den jag beställde också.

Hur brukar ni göra före ni beställer nåt online? Var kollar ni upp det?

Jag söker igenom youtube och sedan ser jag vilket resultat det ger - sedan beställer jag.

Jag har haft länge problem med eyeliner tycker jag är så jävklar klumppig med att rita det.. så kanske detta kan hjälpa.

Beställde även lite andra saker.

ska lägga bild sen när de kommer och skriva någon recension. Men en stamp eyeliner och vamp stamp är nu beställd.

Om någon av er har testad dessa lämna en kommentar :) skulle vara roligt o veta vad ni har tyckt.


Likes

Comments

Title