Välkomna! Till min nya blogg.

Hade tänkt börja blogga lite. Jag kommer dela med mig utav lite allt möjligt. Mest recept på smaskiga bakverk och goda maträtter. Igår bakade jag en kaka som jag stötte på för bara några månader sen, och som jag känner att jag bara måste dela med mig utav.  

Om du gillar💗vaniljhjärtan 💗kommer du att älska denna kaka. Snabbt och lätt har du en hel långpanna med läckerbitar!

42 rutor

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 dl kesella

5 dl crème fraiche

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

Ugn 200 grader

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Jag brukar även ha ner frysta bär i fyllningen. Du kan ta vad som helst. Vad du gillar. Jag brukar ha i hallon, men det fungerar säkert lika bra med blåbär. Riktigt farliga godbitar de här. Älskar att baka i långpanna. Det blir mycket, det vill säga man kan äta extra mycket. Och det är ju inte helt fel. 

Jag hittade receptet här http://hemmetsveckotidning.se/baka-ljuvliga-vanilj...


Just nu hör jag på en väldigt vacker melodi. Dante har börjat öva upp sina stämband, och tar ofta en mycket hög ljus ton. En blivande operasångare kanske? ​På tal om barn, igår fick jag komma och hälsa på en utav min allra närmaste vän och hennes två dagar.. ja ni läste rätt, TVÅ dagar gammal dotter. Tror ni det skrek i min livmoder? Om... herregud så fin unge, och så fin mamma! 

Imorgon ska Theodor på dagis en sväng. Jag ska plugga, och på fredag blir det en heldag i skolan. Ikväll blir det lax med romsås och potatis till middag. Väldigt gott, och så lätt! 

4 stycken laxfiléer lägges i en smord ugnsform. Ha på dom kryddorna du gillar. Jag brukar ha citronpeppar och salt. Är även väldigt gott med färsk dill och citronskivor. In i ugnen 150 grader tills fisken är klar. 

Koka potatis till, och gör en romsås. En liten burk cream fraiche blandas med en  burk rödrom. Gott och så lätt!!

Detta blir våran middag. 

Hoppas att ni alla får en underbar kväll. Va rädda om er och ta hand om er. 

Kram 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments