Header

Okej, en vecka efter studenten och kan inte annat än hålla med alla om att det var en av de bästa dagarna i livet än så länge. Hade en sån underbar studentvecka med bal och student. Vill tacka min fina klass för dessa tre år, men känner mig mer än redo för "vuxenlivet" trots att det även skrämmer mig.
Vill även nämna vilka underbara människor jag har runt mig, finaste vännerna och familjen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Haft en helt underbar vecka i Cypern, men oj vad skönt det är att vara hemma igen. Har hunnit med att festa en del, legat däckad i feber en hel dag, tatuerat mig och åtminstone fått lite färg. Vill tacka alla som var med och bidrog till en av de roligaste veckorna jag upplevt och även för några av dessa bilder! Nu är det mindre än två månader till jag flyttar och imorgon börjar studentveckan, det går snabbt nu.

Likes

Comments

Kan inte tro att det endast är 20 dagar kvar till lilla jag tar studenten, känns som det var igår mina bröder tog studenten trots att det var 6-7 år sedan.. svårt att förstå!
Blev dock mer verkligt när vi i onsdags hade flakfest med klassen och igår när det var mösspåtagning, blev så peppad av att se alla i sina mössor och var kul att alla (nästan) avgångselever i Örebro samlades i skytteparken och firade och sedan drog ut.

Denna vecka har jag endast 2 skoldagar, och det blir mina sista någonsin. Blandade känslor såklart men väldigt skönt. På fredag åker vi äntligen iväg till Ayia Napa på studentresa, ska bli hur kul som helst. Men innan det är det två inlämningsuppgifter och ett prov kvar, ska även titta på mina kompisars bal och fira min fina vän Moa som fyller år.

Om man ska prata om Au Pair-förberedelserna går det verkligen framåt. Var på ambassaden för någon vecka sedan, kan ju säga att det var bland det segaste jag gjort! Två timmars köande för en intervju på 3 frågor som tog 2 minuter... Men jag fick mitt visum så jag kan åka iväg. Har även äntligen (!!) efter 1.5 månads tjat fått läkartid.
Har även börjat tänka på packningen, inser att den kommer bli riktigt jobbig. Tror jag inte förstår hur kort tid det är kvar för kommer på mig själv att skjuta upp saker konstant, det är trots allt bara 72 dagar kvar och massor med saker att göra innan.

Kommer sakna att spendera dagarna med dessa och fler.

Likes

Comments

Helgen som var blev ändå hyfsat lugn, men det behövdes. I fredags åkte jag in en sväng till Örebro och gick på Thomas Stenström, hur roligt som helst och mycket skratt.

Lördagen spenderade jag med Mamma och Pappa, vi åkte in och kollade lite amerikansk fotboll och åt sedan en middag på O'Learys då de aldrig varit där. Var kul att visa upp vart jag jobbar och spenderar min tid.

Söndagen ägnades åt jobb i trädgården samt plugg, inte så roligt men skönt när det är gjort.

Har även hunnit med att boka en tid på ambassaden, så på Torsdag åker jag och Mamma till Stockholm för min intervju där samt lite mor- och dottermys, vi ska även försöka hinna med att möta upp min bror som bor där!

Mycket som ska göras klart och fixas de kommande veckorna, måste boka in en läkartid (om nu de kan börja samarbeta med mig), sista inlämningarna och proven i skolan, flakfest, mösspåtagning, napa , bal och sen kommer den dagen man väntat på i alla år STUDENTEN! Är så taggad men nervös, om 32 dagar står vi där och om 84 dagar är jag framme i USA, hur sjukt?

Likes

Comments

Var för någon vecka sedan i Rom med min mamma, min mormor, min kusin och min moster. Var en helt underbar resa och kan lugnt säga att Rom verkligen är en av mina nya favoritstäder, så mysig! Var ett perfekt avbrott från alla förberedelser, slutspurten i skolan och allt jobb här hemma. Bara gå runt, äta gott och ta det lugnt i en sån härlig miljö.


Vädret var även det som ni ser helt underbart!! Kunde verkligen inte haft en bättre tjejresa!

Likes

Comments

Vad har hänt sen sist? Jo, har fått färdigt vilket datum jag kommer att åka till USA. Blev lite tidigare än vad jag först hade tänkt men nu i efterhand känns det helt perfekt med tanke på jobb och allt annat här hemma.

Så den 31 Juli står jag på Arlanda för att ta planet till USA för att stanna ett helt år, och det året kommer starta med 4 dagar i NYC med andra Au Pairer från hela världen där vi kommer gå på Au Pair Training school och lära oss mer om den amerikanska kulturen och vad vi som Au pairer behöver veta. Känns skönt att jag i slutet av veckan inte alls har långt att åka innan jag kommer fram till min värdfamilj, längtar så jag spricker.

Men det är så mycket som ska göras innan jag kan sätta mig på det där flyget:

  • Ska fixa ett nytt pass för säkerhetens skull då mitt går ut under 2019.
  • Ska boka tid för läkarundersökning
  • Fixa allt inför Visumansökan och boka tid på Amerikanska ambassaden
  • Skicka in den bunt med papper jag fick hem som ska skrivas under
  • PACKA, måste verkligen gå igenom hela mitt liv känns det som och rensa ut massor.
  • Ta studenten och allt vet det innebär, men bara en månad kvar nu!!
  • Innan studenten hinner jag även iväg en sväng till Cypern för att fira att vi klarat dessa 12 år i skolan.
  • Göra dels en bucket list för mitt år i USA, men även en liten bucket list på roliga saker jag ska göra innan jag åker.

Kommer komma på massvis med mer under dessa tre månader som det är kvar innan jag åker. Det hela börjar kännas verkligt nu men kan knapp bärga mig, ser fram emot detta så mycket. Trots att jag självklart är nervös!


Likes

Comments

Första inlägget och alltid lika svårt, men kan börja med att berätta att denna blogg har jag startat dels för att mina nära och kära ska kunna följa med i min vardag men även för andra som är nyfikna.
För er som inte vet vem jag är så heter jag Lovisa, är 18 år gammal och är ifrån en liten stad som heter Karlskoga. Går just nu sista året ekonomi på Thoren Business School i Örebro.

Kan börja från början

När jag var runt 16 år var jag helt inne på att jag direkt efter studenten skulle åka som Au Pair, sen dess har jag varit inne på allt möjligt och i Januari i år var jag helt inställd på att jag skulle flytta till Uppsala och plugga till socionom. Jag började dock vela på vad jag verkligen ville göra efter studenten. Sen såg jag en annons för Cultural Care, som är en organisation som jobbar med Au Pairer i USA, och då tänkte jag varför inte?

Jag började min ansökan i slutet av Februari och det var mycket mer arbete än vad jag trodde och trots att det kan låta klyschigt så lärde jag mig så enormt mycket om mig själv.
Den 11 Mars gick jag in i matchningsprocessen där man matchar med familjer och redan dagen efter hade jag matchat med en familj. När jag läste deras presentation kändes det så bra, deras intressen matchade mina så bra och vi hade liknande syn på saker, det var som jag hade skrivit om min drömfamilj. Jag mailade familjen och fick ett långt mail tillbaka med ytterligare beskrivningar om barnen och familjen, vi bestämde sedan tid för ett FaceTime-samtal med mamman och pappan. Jag var så sjukt nervös innan men de var hur härliga som helst och vi pratade i nästan en timme.
Vi mailade fram och tillbaka och bestämde en tid när jag skulle prata FaceTime med barnen. Jag var nästan mer nervös över att prata med barnen, är ju ändå dem jag skulle spendera mest tid med. I slutet av det samtalet sa mamman "We absolutely love you", ville inte hoppas för mycket men jag hade en riktigt bra magkänsla. Efter att även ha pratat med deras nuvarande Au Pair och en av deras gamla Au pairer så fick jag ett mail den 7 April där de frågade om jag ville komma till dem i Augusti och vara deras Au Pair och bli en del av deras familj. Jag läste mailet om och om igen innan jag insåg att det verkligen stod att de ville ha mig som Au Pair. I söndags pratade jag ännu en gång med familjen och jag känner verkligen att det var rätt val att tacka ja till dem.

Så i Augusti kommer jag ta mitt pick och pack och flytta till New Jersey till en stad strax utanför New York. Jag kommer bo med en familj med två barn, en tjej på 5 år och en kille på 7 år. Är lite nervös inför att flytta så långt bort, men är mer exalterad och spänd inför alla erfarenheter och nya människor jag kommer träffa och lära känna.


Likes

Comments