I Tisdags bestämde sig jag, Madelene och Rebecka för att ta en liten dagstrip till IKEA som ligger ungefär 20 minuter härifrån. Kan ju lugnt säga att jag blev mer påverkad än vad jag trodde när jag gick innanför dörrarna och möttes av ett stort "HEJ!". Och vi alla tre höll med om att det till och med luktade som hemma och att man gick runt och hade gåshud, känns töntigt att säga men man blev tårögd. Roligare blev det när personalen fick reda på att vi var svenskar och frågade tusen olika frågor till oss haha. Fick iallafall med mig en del hem, bland annat tre påsar chips (gillar inte chipsen här), köttbullar, räkor och lite saker till mitt rum som tillexempel en filt.
Vi passade även på att äta i restaurangen, självklart blev det köttbullar men blev lite besviken då de inte riktigt smakade sådär superbra som man trodde. Men vi fick reda på att de kommer ha julbord i december så vi ska boka platser till det!!

----------

This Tuesday me, Madelene and Rebecka decided to take a daytrip to IKEA that is about 20 minutes from here. I can say that I was more affected than i thought when we walked in through the doors and were greeted by a big "HEJ!". We all three agreed on that it even smelled like home and got goosebumps, and even though it feels weird to say you walked around with watery eyes. It got even more fun when the staff at IKEA found out that we were Swedes and asked thousands of questions haha. I went home with some stuff, among other things three bags of chips (miss the swedish chips), meatballs, shrimps and some stuff to my room like a blanket.
We also ate at the restaurant, Swedish meatballs of course, but I was a bit disappointed because it did not taste as good as I had imagined. But we found out that they have a christmas smorgasbord in december so we are going to get a table for that!!

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I Fredags efter jag hade slutat så åkte jag med Rebecka och bowlade, var hur kul som helst och trots att det var ett tag sen jag bowlade gick det toppen för mig.

I Lördags så tog jag en låång sovmorgon, tittade på idol och bara njöt. Senare på dagen åkte jag in till NYC och mötte upp Rebecka igen, vi begav oss sedan till Museum of Sex haha. Kan ju säga att det var bland det sjukaste men nu har man varit där, behöver inte dit igen så att säga. Vi vandrade sedan mot Sockerbit för att sedan ta subwayen upp till Central Park där vi köpte med Subway och satte oss på gräset och åt en stund innan vi blev utkörda för de tydligen stängde den gräsplätten? Var en supermysig dag och fötterna gjorde riktigt ont efteråt så det var skönt att komma hem och lägga sig i sängen. Men jag älskar verkligen NYC, den staden har verkligen allt!!

Igår så åkte jag tillsammans med min värdfamilj till Baltimore för att gå på ett bröllop. Har aldrig varit på bröllop förut och var såå fint, satt med tårar i ögonen hela tiden. Då det var så lång bilresa stannade vi kvar över natten där så kom hem tidigare idag. Är helt slut och ska spendera resten av dagen i sängen, det behövs kan jag lova.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Eftersom det är kanelbullens dag idag tänkte jag att jag passar på att baka lite på min lediga tid. Hittade allt jag behövde förutom pärlsockret så cupcake dekorationer fick duga. Testade även att göra kanelbullar på bakpulver då de endast har torrjäst här borta och orkade inte sätta mig in i det haha.

----------

Since it the day of the cinnamon buns today I took the chance to do some during my free time. I found everything I needed except from the pearl sugar so cupcake decorations was the best option. I also did the cinnamon buns on baking powder since the only thing they have here is dry yeast and I was not in the mood to try something new haha.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Oj oj oj, känns som det var förra veckan jag var i Martha's Vineyard och skrev inlägget om att jag varit här i en månad. Nu har det gått två månader, och två dagar. Och skulle säga att jag skapat mig ett liv här nu, jag har vänner jag tycker om att umgås med, jag har ställen jag tycker om att åka till och jag har helt enkelt skaffat mig en fungerande vardag. A och O har börjat skolan och jag har börjat gymma och skaffat mig en rutin som jag försöker följa, jag är en sån som tycker om rutiner och lite ordning och reda.
Denna månad har jag onekligen skaffat mig minnen för livet, jag började månaden i Martha's Vineyard och i den absolut finaste miljön jag varit i. Jag har suttit i Central Park och ätit våfflor, varit på en välgörenhetskonsert som även den va i Central Park där absoluta höjdpunkten var att höra Stevie Wonder sjunga Imagine och sen att avsluta kvällen på The Empires rooftop bar.
Men jag skulle ljuga om jag sa att denna månad varit perfekt, jag har haft mina downs verkligen. Har haft det lite jobbigt och har ringt hem och gråtit till Mamma och kanske ifrågasatt vad jag gör, men utan alla dalar skulle inga toppar finnas. Och om man ska prata hemlängtan så existerar inte den, den saknad som finns är endast riktat mot personer. Saknar Carl så att det till och med gör ont, en smärta jag inte önskar någon, och känns alltid som att det är något som saknas i allt jag gör. Saknar att kunna umgås med mina vänner och saknar att spendera en lördagkväll hemma i soffan med mamma och pappa. Men om jag saknar Sverige, njae. Kan sakna vissa grejer såsom sås (inte så mycket sås till maten här), svensk husmanskost (trodde jag aldrig att jag skulle göra) och chips (inga goda chips här). Sen finns det såklart andra saker jag saknar men som inte kom upp i mitt huvud nu. Men jag skulle med handen på hjärtat säga att jag trivs här, jag älskar min värdfamilj, jag börjar komma in i mitt liv här och jag ryggar inte tillbaka när jag tänker på att jag ska spendera ytterligare tio månader i det här landet. Självklart kan jag bli galen på hur vissa grejer funkar här men det blir så när det är en kulturkrock. Men som sagt så är inte livet här en dans på rosor, det är mycket tuffare än vad man tror. Kanske ser ganska häftigt och "chill" ut här, jag spenderar helgerna i NYC som ligger 40 minuter bort med tåg och tar hand om barn under veckorna, men är mer än det som visas. Nu talar jag ju endast utifrån mitt perspektiv och hur jag har det, men vissa dagar är tuffa. Men det är de tuffa dagarna som utvecklar en, och det är precis vad det här året handlar om för mig, att utvecklas.

----------

Wow, It feels like it was last week I was in Martha's Vineyard and wrote about me being in the US for one month. Now it has been two months, and two days. And I would say that I have created a life here, I have friends that I enjoy hanging out with, places I like to go to and I've created a working everyday life. A and O has started school and I have joined a gym and created routines that I try my best to follow, I'm that kind of person who likes to have routines.
This month I really have created memories for a lifetime, I started the month in Martha's Vineyard in the most beautiful environment I've been in. I've been in Central Park eating waffle, and been to a benefit festival that also was in Central Park where the highlight of the evening was when Stevie Wonder sang Imagine and to end the day at The Empires rooftop bar.
But I would lie if I said that the month was perfect, I've really have my downs. I've had a pretty hard time and even called home to my mom and cried and questioning what I'm really doing, but without all of the downs the tops wouldn't exist. And if we talk about homesickness it really doesn't exist, the thing I miss are all the amazing people in my life. I miss Carl so much it even hurts, not a pain I would wish for anybody, and it always feels like it’s something missing in everything I do. I miss hanging out with my friends and spending my Saturday nights in the couch with my Mom and Dad. But if I miss Sweden, not really. I can miss some things like sauce (they doesn't eat it as much as we do it), Swedish cuisine (never thought that) and chips (not that good here). There is of course some other things I miss that didn't pop in my head right now. But with my hand on the heart I would say that I like it here, I love my host family, I'm starting to get a life here and I don't get uncomfortable when I think about that I'm going to spend ten more months in this country. Of course I can get upset with how some of the things are here but that is what happens when two cultures meets. But as I mentioned the life here isn't always a walk in the park, it is a lot tougher than you can imagine. It may seem pretty cool and "chill" here, I spend my weekends in NYC that is only like 40 minutes away with train and just take care of children during the weeks, but it's more to that. I can only speak in my point of view but some days are pretty tough. But that are those tough days that makes you develop, and that is exactly what I'm here for.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Herregud säger jag bara så fort det går! I fredags begav jag mig till Shake Shack ,som precis hade öppnat i Livingston, med Madelene och på det tog vi en frozen yoghurt med Paulina på 16 handles, perfekt fredagkväll om du frågar mig.

Igår, lördags, åkte jag med 4 andra tjejer till Jersey Gardens som är ett stoort outletmall här i New Jersey. Kan väl säga att jag trivdes och jag kom hem med bland annat två (!!) par nya sneakers (fyndade adidas på barnavdelningen, älskar väl mina minifötter), en baddräkt och lite annat smått och gott. Blev faktiskt förvånad hur mycket rabatt det ändå var i vissa affärer, var verkligen en outlet.

----------

The only thing I can say is wow, the time flies! This Friday I went to Shake Shack, that just opened in Livingston, with Madelene and after that we went to get a frozen yoghurt with Paulina at 16 handles, a perfect Friday night if you ask me.

Yesterday, Saturday, me and 4 other girls went to Jersey Gardens that is a biig outlet mall here in New Jersey. You can say that I loved it and I came home with among other things two (!!) new sneakers (I found a bargain in adidas children section, I love my small feet), a swimsuit and some other stuff. I was actually surprised over how much discount it was in some stores, it really was an outlet.

Idag åkte jag och Olivia in till NYC utan någon direkt plan. Men när vi kom fram satte vi fart mot Sockerbit för lite lösgodis haha, fick även med mig vaniljsocker!! Här ska det bakas. Efter Sockerbit så strosade vi bara runt och hittade FIKA, utan någon riktig diskussion gick vi in och fikade och tog varsin chokladboll. Var ganska häftigt att mitt på Manhattan äta en svensk chokladboll medan man lyssnar på svensk musik och har en bild på svenska kungafamiljen i lokalen, synd bara att vi var de enda svenskarna. Som vi båda höll med om idag så har man aldrig känt sig så svensk som man gör just nu haha.
Mitt enda riktiga mål med denna dag var att hitta en bok med lite olika poems i, kan spendera timmar på pinterest läsandes korta texter om allt mellan himmel och jord. Hittade en helt perfekt bok på Urban Outfitters som kommer läsas om och om igen för texterna är så fina och man kan relatera till så många.

----------

Today me and Olivia went to NYC without any plan on what to do. But when we got there we went straight to Sockerbit (Sugarcube) for some swedish pick & mix candy haha, but I found vanillasugar!! Looking forward to do some baking. After Sockerbit we just walked around a bit and found FIKA, without any discussion we went in and "fikade" (Swedish coffee culture) and we ate a chocolateball each. It feels really cool to be in the middle of Manhattan eating a Swedish chocolateball while you listening to Swedish music and have a picture of the Swedish royal family in the room, too bad we where the only Swedes there. And like we both agreed on today, I never felt more Swedish than I do right now haha.
My only goal with the day was to find a book with some shorts poems in it, I can spend hours on Pinterest just reading poems about everything. I found a perfect book on Urban Outfitter that I'm going to read over and over again because the poems are so beautiful and I can relate to a lot of them.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Global Citizen Festival var såå roligt, men gissa vem som fortfarande stod i kön när The Killers spela? Jo jag.. Men fick sjunga med till When you were young en bit bort och hade sedan en toppen kväll så jag är inte bitter. Fick återuppleva barndomen och sjunga med till American Idiot, höra en av mina favoritlåtar av Coldplay med The Chainsmokers remix och gråta till när Stevie Wonder sjöng Imagine av John Lennon (en av mina all time favorites). Kvällen spenderade vi på The Empires rooftop bar, perfekt avslut men kan säga att det var riktigt skönt att få lägga sig i sängen och sova. Åkte hem hyfsat tidigt imorse efter en frukost från Starbucks.
Värmen denna helg har varit sjuk, idag var det runt 33 grader nästan hela dagen. Spenderade dock nästintill hela dagen i mitt rum och pratade med Carl och vi bokade hotell till när han kommer hit. Var helt slut från igår så kände att det passade perfekt att bara stanna inne och prata med han, han ger mig alltid så mycket energi.

Denna helg var verkligen så välbehövlig och att jag fick spendera den med en av mina finaste vänner Olivia var underbart, det är verkligen sant att du hittar vänner för livet här vilket jag aldrig trodde. Vill rikta ett stort tack till henne, vad vore jag utan henne här borta?

----------

Global Citizen Festival was so fun, but guess who still was in the line when The Killers played? Yes, me.. But I got to sing to When you were young from where I was and I had a great night after that so I'm not sad. I got to relive my childhood and sing to American Idiot, listen to one of my favorites songs by Coldplay with The Chainsmokers remix and cry to when Stevie Wonder sang Imagine by John Lennon (one of my all time favorites). The evening/night was spend at the Empires rooftop bar, a perfect ending but it was so nice to finally lay down and sleep. I went home pretty early today after we got some breakfast from Starbucks.
The heat this weekend has been insane, it was around 33 degrees almost all day today. I spent most of it inside though talking to Carl and we finally booked the hotel for when he is coming here. I was totally exhausted from yesterday so a day in bed talking to him was perfect, he always give me so much energy.

I needed this weekend so much and the fact that I got to spend it with one of my most loved friends, Olivia, was wonderful. It really is true that you find friends for life here which I never believed would happen. I wanna say a big thank you to her, what would I be without her here?

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Då O och A var lediga från skolan igår så passade jag på att ha en lite bakdag med A medan O var på playdates. Vi gjorde Chokladsnittar och Drömmar, man får improvisera lite då de inte har vaniljsocker eller pärlsocker här men strössel fick bli ett substitut för pärlsockret och vaniljextrakt för vaniljsockret. Och de blev exakt lika goda som hemma!

Idag ska jag bege mig in till NYC för att gå på Global Citizen Festival med Olivia och två av hennes kompisar från där hon bor, så gulligt att de bjöd med mig. Är så taggad då bland annat The Killers ska uppträda, som för övrigt är ett av de banden jag lovat mig själv att se innan jag dör!! Vi kommer även att spendera natten på The Empire Hotel, alla gossip girls fan vet. Kommer alltså på en hel helg i NYC, kommer bli så kul!

----------

O and A were free from school yesterday so me and A had a baking-day while O was on playdates. We made chocolate cookies and dreams, you have to improvise since they don't have vanilla sugar and pearl sugar here but sprinkles became the substitute for pearl sugar and vanilla extract for vanilla sugar. And they became just as good as home!

Today I'm going in to NYC and to Global Citizen Festival with Olivia and two of her friends from where she live, so nice of them to invite me. I'm so excited and one of the bands are The Killers and I have made a promise to myself to see them before I die, and today it's happening!! We're going to spend the night at The Empire Hotel, all you gossip girls fan know. A whole weekend in the city, going to be so much fun!

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

My standard breakfast, I absolutely love the combination of blueberries and strawberries.

Love the lights and the pictures, makes the whole room so cozy.

----------

Mitt i veckan och det går fort, denna vecka har än så länge inte bjudit på något spännande men det kommer. I måndags tog jag reda på min egen tvätt och igår skaffade jag (hör och häpna) äntligen gymkort på det lokala gymmet. Var ett sjukt fräscht gym med verkligen allt man kan tänka sig behöva och att det även endast kostade 15 dollar i månaden är ett plus. Hade tänkt att gymma med några andra svenskar men insåg sen att jag pressar mig själv mest och bäst ensam, så bestämde mig för att ta mig an utmaningen på egen hand. Vet att jag förut använt träningen som ett sätt att vara för mig själv och rensa tankar och att jag trivdes med det så ska testa det igen!
Idag har varit en väldigt lugn dag, åkte en sväng till target för att införskaffa mig en bodyscrub då jag lämnade min hemma och verkligen behöver en just nu. Sen har jag bara varit hemma, sovit en stund och kollat på serier. Skulle egentligen med min värdfamilj nu för att fira Rosh hashana, det judiska nyåret, men min kropp är helt slut och har en konstig huvudvärk så bestämde mig för att stanna hemma ikväll. Ska försöka hänga med de imorgon då de fortsätter firandet. Imorgon ska jag även äta middag med en som var på Training School samtidigt som mig och som bor i samma stad, ska bli supermysigt!

----------

In the middle of the week and it keeps on going fast, so long this week hasn't been that exciting but it will. At Monday I took care of my own laundry and yesterday I finally (surprise, surprise) fixed a membership at the local gym. The gym was super fresh and it had anything I could wish for and for just 15 dollar a month is a big plus. I had planned to go to another gym with to other swedes but I realized that I do it best on my own, so I decided to take on this challenge by myself. I know that I have used the gym and working out as a time to be by myself and clear my thoughts and that it was great so I will try that again!
Today has been a very calm day, I went to Target to buy a body scrub since I left mine at home and really need one right now. Other than that I've just been home, took a nap and watched some series. I had planned to go with my host family to celebrate Rosh Hashanah, the jewish new years, but my body is exhausted and I have a really weird headache so I decided to stay home. I will try to join them tomorrow instead. Other plans tomorrow is actually a dinner with one girl who was in Training School at the same time as me and who lives in the same town, looking forward to it!

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Från jag vaknade tills klockan 6 stannade jag i sängen. Hann med att prata med mamma och pappa i någon timme och sedan hann jag även prata med Carl en stund. Vid 6 så började jag göra mig iordning för att sedan bli upplockad av Madelene, vi åkte och köpte sushi och sedan vidare till Eagle Rock Reservation där man kan sa skylinen ifrån. Var ett perfekt avslut på denna helg och vi pratade om allt mellan himmel och jord, förundras över hur lika vi är haha.

-----

From I woke up until 6pm I stayed in bed. During this time I got the chance to talk to my mom and dad for about an hour and also to talk to Carl for a little while. At 6pm I started to get ready to be picked up by Madelene, we went to buy sushi and then we went to Eagle Rock Reservation from where you can see the skyline. A perfect ending to this weekend and we talked about everything, I'm surprised over how similar we were haha.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments

Tiden mellan mina uppdateringar blir bara längre och längre för varje gång, men jag ser det som något positivt då jag varit upptagen med andra grejer så jag inte haft en tanke på att skriva här.

-----

The time between my updates just gets longer and longer for each time, but I see that as something positive since I've been too busy.

Förra helgen kom Olivia hit och vi tog tåget in till NYC där vi gick in princip hela dagen. Vi började på Macy's där Olivia äntligen köpte väskan hon väntat på, är sjukt avundsjuk. Efter det gick vi mot en svensk godisbutik som heter sockerbit, jag kanske gick lite överstyr när jag köpte godis och drottningsylt som totalt kostade 57 dollar tillsammans men kan säga att jag inte ångrat det en sekund. Vi fortsatte sedan gå och slutade upp vid ground zero innan vi tog Subway tillbaka till Penn Station. Båda var helt slut på kvällen så vi åkte till Five Guys och sen hem för en filmkväll.

-----

Last weekend Olivia came here and we got on the train in to NYC where we spent the whole day just walking. We started at Macy's where Olivia finally bought the bag she's been waiting for, I'm so jealous. After that we started walking to a Swedish candystore named Sockerbit (Sugar cube) and I may have gone overboard when I bought candy and Queen-jam for a total of 57 dollar, but I haven't regret it for even a second. We kept on walking and ended up at ground zero from where we took the Subway to Penn Station. Both of us were exhausted so we just went to Five Guys and then home for a movie night.

Den här veckan har känts längre än någon annan vecka, ingen aning varför utan antar att det bara var en sån vecka. Men jag har iallafall äntligen köpt en ny telefon, så nu har jag en Iphone 7 Plus som jag är heelt förälskad i. Kameran är helt fantastisk!!
I Fredags åkte jag till Westfield och såg IT på bio med två andra svenska au pairer. Filmen var bra men inte alls som jag förväntade mig. Älskar även hur stor medium drickan där var, mycket större än en stor dricka hemma..
Igår åkte vi in till NYC för lite shopping och när vi sedan shoppat färdigt hamnade vi i Central Park där vi köpte en varsin våffla, inte ett dåligt slut på en dag. Jag började dock må ganska dåligt under dagen och det blev tyvärr inte bättre, så när jag kom hem så gick jag direkt till sängen och pratade med Olivia i telefon i någon timme. Idag mår jag lite bättre men känner fortfarande mig sjuk, vet inte riktigt vad det är men får hoppas en dag i sängen kollandes på serier kommer hjälpa.

-----

This week has felt longer than any other week, I have no idea why I just guess it was that kind of week. But I have finally bought a new phone, so now I have an Iphone 7 Plus that I'm totally in love with. Absolutely love the camera!!
This Friday I went to Westfield and saw IT at the cinema with two other Swedish Au Pairs. The movie was good but nothing as I expected it to be. Another thing I loved is how big the medium sized soda was, a lot bigger than a big soda at home..
Yesterday we went to NYC for some shopping and after we were done we ended up in Central Park where we ate a waffle each, not a bad ending to a day. I started to feel sick during the day and unfortunately it didn't got any better, so when I got home I went straight to bed and talked to Olivia on the phone. Today I feel a bit better but I still feel sick, don't really know what it is but I hope a day spent in bed watching series on Netflix will help.

// LOVISA

INSTAGRAM // VSCO

Likes

Comments