Header

I fredags var vi båda lediga från jobbet eftersom vi hade både slutsamråd och slutbesiktning på dagen. Slutsamrådet var kl.10 och slutbesiktningen kl.14, så både innan och mellan mötena så hade vi fullt upp att fylla bilen och släpet med kartonger.

Båda mötena gick bra och det slutade med att vi innan kl.15 stod med ett klartecken att flytta in! 👌 dock var det lite intyg vi var tvungna att fixa men allt löste sig ✌🏻

I fredags bar vi in våra sängar så vi redan då kunde sova här, och vilken känsla, att stå i sitt alldeles nybyggda hus med sin fina familj ❤️

Vi fick hjälp både av släkt och vänner att flytta, och det fortsatte även på lördagen. Vi har fantastiska vänner och familj runt om oss men jag har märkt att det är nog den relationen som blivit mest drabbad av att man bott hos föräldrar/svärföräldrar. För nu har man ett helt annat socialt nätverk. Vi fick även en fantastisk inflyttningspresent av våra vänner 😍👌 den pryder så fint i vår hall nu ska ni veta! 👌

Vi fick även upp spottar i hall och kök igår och jäklar vad snyggt det blev! Sån stor skillnad! 😍👌 tack för hjälpen Steffe! Sen fixade även min man utebelysningen så vi ser runt huset på kvällarna. Och det blev ju sååå bra!

Nu kommer bildbomb!

Bara vi kommer lite mer i ordning så kommer även bilder från övervåningen att komma. Men det tar tid att få det som man vill 🙈

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Snart kommer jag sluta med nedräkningen, men nu är det såååå nära!!!! 😍✌🏻 endast 4 dagar och 3 arbetsdagar kvar tills vi flyttar! Helt sjukt egentligen. För snart exakt 1,5 år sen köpte vi tomten. Vilket har varit en helt fantastisk, jobbig och krävande resa!

Idag har jag fixat så Haninge kommun installerar en vattenmätare på fredag, att vi får sophämtning, ifrågasatt PostNord varför inte vi får vår post som vi ska utan det tar typ 14 dagar har jag märkt innan vi ens får den.. så man måste dels ha koll på fakturor som ska betalas men också alla andra papper som är viktiga nu inför fredag.

Och detta med papper inför besiktningarna, herregud! Det är ju en hel drös som man ska ha koll på. Så ikväll ska jag och mannen min checka av så vi har fått alla intyg som kommunen och besiktningsmannen kräver.

Nä, nu ska M få bada och sen sova. Ha en fin kväll alla läsare! Så kul att se att fler och fler läser mina inlägg ✌🏻 💃

Melvin pratar med farmors höns

Mammas snygging 😍 även en otroligt snygg man i bakgrunden 😍👌

Likes

Comments

Igår ringde förskolan mig, de berättade att M ramlat och slagit i hakan och de tyckte att hans nedre framtänder var lösa. Jag ordnande så Mattias hämtade M sen åkte jag och hämtade upp dom så vi kunde åka till tandläkaren. De var verkligen såååå bra där, vi var på folktandvården i handen och kom in efter 3 min och vi hade inte ens bokat en tid. Tändläkaren var väldigt pedagogisk och undersökte M utan problem! 🙏 M bara satt stilla i min famn och var helt oberörd. Något jag fick lära mig var att om barnen kan ha napp efter de slagit tänderna så är det ett bra tecken! Melvins tänder var inte lösa, tack och lov!
Men han hade fått ett sår på insidan av läppen vilket tyder på att tänderna har fått en smäll så vi skulle vara observanta på olika saker, men jag har inte märkt något på honom. Men hans tänder var så fina tyckte hon, så det kändes bra!! 😍👍

Idag har vi jobbat på tomten, och vi har så snälla grannar som lånar ut leksaker till M 😍🙏

Likes

Comments

Onsdags den 26/4 hade vi kontrollbesiktning och det gick väldigt bra! De som närvarande på besiktningen var Niclas från eksjöhus som vi verkligen kan rekommendera om ni ska köpa hus, för han är verkligen så bra! Svarar inom kort tid på mail eller telefon, ger oss tydlig information, ordnar om det är något vi undrar över och ställer alltid upp om det är något som saknas eller blivit fel! Sen närvarande vår snickare som också gjort ett grymt jobb!

Själva besiktningen tog ca 1 timme och vi gick igenom huset grundligt! Vilket kändes skönt och tryggt!

Vårt matrum längst ner 😊

Vardagsrummet 😍

Badrummet uppe, och golvet är blött för att besiktningsmannen kollade fallet 😉

Badrummet nere

Allrummet på övre våning

Garderoberna i Melvins rum. Så nu kommer hans kläder få plats 😍👏

Nu är det endast 15 dagar kvar och bilder på resten av huset hann jag inte ta, men det lär ju krylla sen när vi flyttat in så ni lär tröttna då 😂

Likes

Comments

Som jag tidigare har skrivit så har vi kontrollbesiktning imorgon och som tur är så är Melvin frisk, så han ska till förskolan och jag jobbet, så får man tänka på lite annat!! 😍 det är verkligen jobbigt att vara hemma nu, så mycket tankar som kommer upp och man vill köpa så mycket på nätet, men jag har stoppat mig själv!

Idag tog jag och Melvin en promenad, då såg vi en skadad fågel som både skator och andra fåglar satt och pickade på, stackars duva. Så jag ringde viltjouren i Tyresö och det kom en inom 10 minuter som kunde ta hand om den skadade. Tyvärr så gick den inte att rädda, den vad för skadad. Alla fjädrar på vingarna var borta, fågel hade knappt fjädrar kvar på kroppen och näbben och ögonen var helt skadade. Så den slapp lida mera iallafall. ❤️

Här är bara några av alla fjädrar som låg på vägen 😢

Likes

Comments

När man är hemma och vabbar så tänker man extremt mycket på huset. Jag har ordnat besiktning av braskaminen nu som också kommer att ske på onsdag. Så nu får vi bara hålla tummarna att Melvin mår bättre imorgon så han kan åka till förskolan på onsdag så inte han behöver vara med på "tråkig" kontrollbesiktning. För det lär ju inte vara något han tycker är kul.. Han har feber, som tur är så är det ingen hög. Men han är otroligt påverkad. Sovit 3,5 timme mitt på dagen och sen klänger han bara på mig. Kan lyckas få honom sitta själv på sin tripp trapp om jag sätter på Bolibompa. Alla knep är bra! Så nu hinner man laga lite mat också 😍

Imorgon blir jag också hemma med prinsen, sen får vi se.. imorgon ska jag försöka fixa ett besked från vattenfall, vill verkligen få elen inkopplad nu. Fakturorna är inte kul att få från vattenfall just nu.. 😩 så måste försöka få dom att snabba sig med tanke på att allt är ju förberett för det nu.

Har lyckats få i honom massa glass och saft idag 💖🙏

Likes

Comments

Ja, jag vet att jag lägger upp mycket om min nedräkning tills att vi flyttar, men för mig känns det bättre att se att dagarna minskar 😍 för nu är det ynka 19 dagar kvar!! Man tror ju aldrig att dagen ska komma, men ändå så föreställer man sig stå i köket och laga mat eller öppna dörren till vänner/familj som ska hälsa på.

På onsdag har vi kontrollbesiktning av huset, då har jag förstått att vi ska ta upp allt vi ser som vi har att anmärka på så de kan åtgärda det tills slutbesiktningen.

Det är mycket nu som har hänt och kommer hända. Jag går ju utbildning i att bli handledare (få ta emot förskollärare studenter) och den examinationen ska vara inne i juni, men måste börja skriva på den snart så man kommer igång. Sen så har jag bestämt att när vi flyttat så ska jag börja springa igen. Jag har tappat motivationen om jag ska vara ärlig, men tror det blir en kick att börja sen när man flyttat. Sen har jag en annan nyhet som jag inte vill skriva här ännu men det kommer framöver. Ni som har mig på instagram vet redan! 😊

Fler som tog en promenad i det fina vädret idag? 😍

Likes

Comments

Nu räknar man verkligen dagarna.. nu vill man bara flytta in. 25 dagar känns som en evighet just nu och att det aldrig kommer bli den 12 maj. Det är då vi flyttar in om slutbesiktningen går igenom utan större anmärkningar.

Förra veckan var elektrikern på plats så vi passade på då att gå in i huset 😍

Det som är på plats i huset är:
Trappan
Kök 

Alla rum är klara
Badrummen är snart klara
Vardagsrummet och matrummet är klart 

Tvättstugan är nästintill klar

Några saker som vi väntar på, och några förbättringar i färgen som vår målare redan har markerat. Så nu hoppas vi denna vecka går snabbt och veckan efter för då är det kontrollbesiktning. Sen är det ynka 2 v kvar till slutbesiktningen.

Vi kommer ha Slutsamråd och slutbesiktning samma dag, vilket gör det möjligt att vi kan flytta in om slutbesiktningen tillåter.

Likes

Comments

Jag kan knappt vänta längre!! Vill bara flytta in i huset! Nu känns det i kroppen att det börjar närma sig!

I helgen eller snarare från torsdag - söndag har jag varit magsjuk. Säger bara fysjutton! Det har inte alls varit en rolig helg.. så idag ska jag till jobbet. Men innan jobbet så ska vi ha ett möta på tomten, vi ska prata om vart och hur vi ska dra elen. För som det är nu så ser det förjävligt ut.

Vi kan ju inte ha en kabel som ska gå såhär.. pinsamt! 🤔

Likes

Comments

Åååååå, vi var ju förbi huset idag och tjuvkikade genom fönstret, och säger bara: det kommer bli såååå bra!!! Marmor skivorna vid våra stora fönsterpartier och fönstren är på plats, det är vit marmor 👌, sen var golvet lagt och det blir ett ekgolv. Sen så blev vi otroligt positivt överraskade av vårt snygga glastak ovanför entrén, glaset var mycket större än jag någonsin kunnat tänka mig. Trodde det skulle vara ett litet fjuttigt glas bara över dörren, men den täckte hela dörren samt våra fönster bredvid dörren. Bilderna jag tog fick en otroligt dålig kvalitet, men ni ska få se.

Min magkänsla är så positiv just nu! Mår faktiskt otroligt bra efter att vi varit vid huset. Tror även Melvin börjar känna igen vårt hus då han alltid blir väldigt glad och pratar massvis när vi kommer dit. 😍

Likes

Comments