Header

Som jag tidigare har skrivit så har vi kontrollbesiktning imorgon och som tur är så är Melvin frisk, så han ska till förskolan och jag jobbet, så får man tänka på lite annat!! 😍 det är verkligen jobbigt att vara hemma nu, så mycket tankar som kommer upp och man vill köpa så mycket på nätet, men jag har stoppat mig själv!

Idag tog jag och Melvin en promenad, då såg vi en skadad fågel som både skator och andra fåglar satt och pickade på, stackars duva. Så jag ringde viltjouren i Tyresö och det kom en inom 10 minuter som kunde ta hand om den skadade. Tyvärr så gick den inte att rädda, den vad för skadad. Alla fjädrar på vingarna var borta, fågel hade knappt fjädrar kvar på kroppen och näbben och ögonen var helt skadade. Så den slapp lida mera iallafall. ❤️

Här är bara några av alla fjädrar som låg på vägen 😢

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När man är hemma och vabbar så tänker man extremt mycket på huset. Jag har ordnat besiktning av braskaminen nu som också kommer att ske på onsdag. Så nu får vi bara hålla tummarna att Melvin mår bättre imorgon så han kan åka till förskolan på onsdag så inte han behöver vara med på "tråkig" kontrollbesiktning. För det lär ju inte vara något han tycker är kul.. Han har feber, som tur är så är det ingen hög. Men han är otroligt påverkad. Sovit 3,5 timme mitt på dagen och sen klänger han bara på mig. Kan lyckas få honom sitta själv på sin tripp trapp om jag sätter på Bolibompa. Alla knep är bra! Så nu hinner man laga lite mat också 😍

Imorgon blir jag också hemma med prinsen, sen får vi se.. imorgon ska jag försöka fixa ett besked från vattenfall, vill verkligen få elen inkopplad nu. Fakturorna är inte kul att få från vattenfall just nu.. 😩 så måste försöka få dom att snabba sig med tanke på att allt är ju förberett för det nu.

Har lyckats få i honom massa glass och saft idag 💖🙏

Likes

Comments

Ja, jag vet att jag lägger upp mycket om min nedräkning tills att vi flyttar, men för mig känns det bättre att se att dagarna minskar 😍 för nu är det ynka 19 dagar kvar!! Man tror ju aldrig att dagen ska komma, men ändå så föreställer man sig stå i köket och laga mat eller öppna dörren till vänner/familj som ska hälsa på.

På onsdag har vi kontrollbesiktning av huset, då har jag förstått att vi ska ta upp allt vi ser som vi har att anmärka på så de kan åtgärda det tills slutbesiktningen.

Det är mycket nu som har hänt och kommer hända. Jag går ju utbildning i att bli handledare (få ta emot förskollärare studenter) och den examinationen ska vara inne i juni, men måste börja skriva på den snart så man kommer igång. Sen så har jag bestämt att när vi flyttat så ska jag börja springa igen. Jag har tappat motivationen om jag ska vara ärlig, men tror det blir en kick att börja sen när man flyttat. Sen har jag en annan nyhet som jag inte vill skriva här ännu men det kommer framöver. Ni som har mig på instagram vet redan! 😊

Fler som tog en promenad i det fina vädret idag? 😍

Likes

Comments

Nu räknar man verkligen dagarna.. nu vill man bara flytta in. 25 dagar känns som en evighet just nu och att det aldrig kommer bli den 12 maj. Det är då vi flyttar in om slutbesiktningen går igenom utan större anmärkningar.

Förra veckan var elektrikern på plats så vi passade på då att gå in i huset 😍

Det som är på plats i huset är:
Trappan
Kök 

Alla rum är klara
Badrummen är snart klara
Vardagsrummet och matrummet är klart 

Tvättstugan är nästintill klar

Några saker som vi väntar på, och några förbättringar i färgen som vår målare redan har markerat. Så nu hoppas vi denna vecka går snabbt och veckan efter för då är det kontrollbesiktning. Sen är det ynka 2 v kvar till slutbesiktningen.

Vi kommer ha Slutsamråd och slutbesiktning samma dag, vilket gör det möjligt att vi kan flytta in om slutbesiktningen tillåter.

Likes

Comments

Jag kan knappt vänta längre!! Vill bara flytta in i huset! Nu känns det i kroppen att det börjar närma sig!

I helgen eller snarare från torsdag - söndag har jag varit magsjuk. Säger bara fysjutton! Det har inte alls varit en rolig helg.. så idag ska jag till jobbet. Men innan jobbet så ska vi ha ett möta på tomten, vi ska prata om vart och hur vi ska dra elen. För som det är nu så ser det förjävligt ut.

Vi kan ju inte ha en kabel som ska gå såhär.. pinsamt! 🤔

Likes

Comments

Åååååå, vi var ju förbi huset idag och tjuvkikade genom fönstret, och säger bara: det kommer bli såååå bra!!! Marmor skivorna vid våra stora fönsterpartier och fönstren är på plats, det är vit marmor 👌, sen var golvet lagt och det blir ett ekgolv. Sen så blev vi otroligt positivt överraskade av vårt snygga glastak ovanför entrén, glaset var mycket större än jag någonsin kunnat tänka mig. Trodde det skulle vara ett litet fjuttigt glas bara över dörren, men den täckte hela dörren samt våra fönster bredvid dörren. Bilderna jag tog fick en otroligt dålig kvalitet, men ni ska få se.

Min magkänsla är så positiv just nu! Mår faktiskt otroligt bra efter att vi varit vid huset. Tror även Melvin börjar känna igen vårt hus då han alltid blir väldigt glad och pratar massvis när vi kommer dit. 😍

Likes

Comments

Idag är det 58 dagar kvar! Tiden går så snabbt nu när våren börjar smyga sig fram. Vi tänkte åka förbi och kolla idag.  I helgen när vi var förbi så hade de målat en gång invändigt, vilken skillnad!!!😍👌

Likes

Comments

Idag var vi hos öronläkaren med Melvin, han har ju haft väldigt ofta öroninflammation och nu fick vi remiss till specialist läkare. Melvin hade idag när vi var där vätska bakom trumhinnan i både öronen, han kunde dock inte säga om det var en ny öroninflammation på g, eller om det var från en tidigare. Men får han feber snart så är det troligtvis en ny öroninflammation. Det var inget snack om att han skulle få operera, det var en självklarhet. Så inom 3 månader ska Melvin operera in rör.. #oroligmamma deluxe!

Likes

Comments

Idag har jag haft en lång dag! Jag går en utbildning just nu som är på avancerad nivå och 7,5 HP. Jag läser en handledarutbildning för att få ta emot förskollärar studenter. Och när den är klar så ska det bli sjukt kul, men den är tuff! Vi har seminarium mellan 15-18 och har man jobbat en hel dag så är man trött 😬 men det är bara att bita ihop! Nästa tillfälle är det extremt mycket litteratur som ska läsas, så nu är det bara att sätta fart! 👊

Imorgon ska M med mig till jobbet, han har fått tid hos öronläkaren i handen, så vi ska först till mitt jobb på morgonen eftersom jag börjar tidigt. Efter läkarbesöket ska vi tillbaka till mitt jobb och fortsätta med dagen ✌🏻 ska bli spännande och ha med M till jobbet nu igen när han är lite större.

Idag har även min längtan efter huset varit stor!! Man ser bara fram emot veckorna nu när det börjar hända saker och man längtar tills inflytt! 🙏

Likes

Comments

Det är såååå roligt nu! Melvin har nu lärt sig fler ord 🙏 det som han nu säger är:
Stopp (och visar med handen)
Där
Kallt
Varmt [amt]
Vruuum (till tex stavmixer)
Brumbrum (till bilarna)
Tufftuff (till tåget)

Så kul att följa hans utveckling, när jag vabbade förra veckan så förstår man hur mycket han har lärt sig. Han sätter även på sig skorna och mössan själv, vilket är helt fantastiskt! 😍👏

I helgen var vi i Tyresta by inne i natur rummet, det rekommenderas för alla barn, stora som små! Fanns många roliga saker att titta på! 😊 jag blev positivt överraskad faktiskt!

Likes

Comments