Alanya, Hverdag , Oppskrifter, Tyrksik mat

Hei alle sammen!

Jeg liker å sitte på Instagram og se på bilder gjerne av matretter. Jeg er vel det de kaller en aktiv Instagram bruker. Følg meg gjerne der også. (Chawshiin) For en liten stund siden kom jeg over noen bilder av Mercimek Köftesi. Jeg hadde ikke noe oppskrift på det eller smakt det før, for den slags skyld. Så jeg syns det hadde vært spennende å prøve. Det fine er jo det at mannen min er kokk. Så jeg kunne bare spørre han. Vanligvis dropper jeg å spørre han fordi han lager ingen ting etter oppskrift. Så forklaringene blir bare dårlige, samtidig har han en tendens til å bare overta hele prosjektet mitt. Men denne gangen klarte han å forklare meg det sånn noen lunde. Selv om mengden krydder kom jeg fram til selv.

Ingredienser:

1 Kopp røde linser linser

5 Kopper med vann

2 Kopper med Köfte bulgur (fåes på internasjonale butikker.)

1 løk.

ca 125 ml planteolje.

2 ss Tomatpure

2-3 ts Salt

2 -3 ts Paprika pulver

1 -2 ts Chilipulver

1 ss Mynte

4 stk Finhakket vårløk.

En god håndfull finhakket persille

Saften av en sitron.

Det er absolutt ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid. Først må du koke de røde linsene i en time. De må kokes til det bare en grøt lignende masse igjen. Det bør den være etter en time. Pass på å røre underveis ellers svir den seg.

Når du mener den ser ut som grøt så tilsetter du de to koppene med bulgur. Dekker pannen med lokket og sette det hele av platen.

Nå kan du varme oljen i en panne og surre løken slik at den blir myk, jeg pleier å tilsette litt salt slik at den ikke svir seg. Deretter tilsetter jeg resten av ingrediensene utenom vårløk persille og sitron. Når blandingen av linser og bulgur har blitt avkjølt tilsetter du blandingen og tilslutt vårløk persille og sitron.

Når dette er godt blandet er det bare å begynne å lage små köfte kaker av dem. Vist du har litt fuktighet på hendene når du gjør det så klebrer de seg ikke så veldig. Men pass pass på så det ikke blir for mye veske. Da blir de ødelagt.

Dette kan du servere som forrett som fingermat, eller vist du skal lage tyrkisk meze kan dette være en av sortene. Vi spiste det i dag sammen med Cacik og isbergsalat. : oppskrift på Cacik finner du her: http://nouw.com/bergenseridiaspora/ris-kan-vare-mer-enn-bare-ris-27865984

Men jeg tenker at dette må jo være et supert tilbehør til Grillmaten. Eller vist du skal på korgfest og ikke vet hva du skal ta med deg. Dette er løsningen.

Et lite bilde fra da jeg holdt på med dagens prosjekt. Noen har etterlyst flere bilder av meg. Jeg vet jeg ikke har vært flink å dele daglig bilder av meg selv men skal prøve å bli bedre.

Jeg kommer iallfall til å lage dette utallige ganger, muligens helt til jeg blir lei. Håper dere prøver dere på denne oppskriften.

Afiyet Olsun.

Likes

Comments

Alanya

Never hate your enemies. It affects your judgment.

Fra Gudfaren III

Vist du føler at hatet tar over tankene dine og ødelegger hverdagen din, ta deg en tur ut, få litt frisk luft, tenk positive tanker. Hatet går kun ut over deg selv, ikke de du går og irriterer deg over. Så gi slipp på hat og tunge tanker. Vær den beste utgaven av deg selv.

  • Alanya
  • 54 lesere

Likes

Comments

Alanya, Hverdag , Oppskrifter, Tyrksik mat

Hei alle sammen!

Da fortsetter jeg med dette bake prosjektet mitt. Jeg lagde meg jo selv en liten utfordring. Nemlig å bli bedre på tyrkiske kaker. :https://nouw.com/bergenseridiaspora/norske-kaker-er-bedre-enn-tyrkiske---ell-28692746

Til nå går det for det meste i tørre kaker. Mannen min var svært fornøyd med dagens prosjekt. Muligens fordi han ikke vil ha kakene sine for søte. Disse er det nemlig ikke noe sukker i. Så det passer jo veldig bra for de som har diabetes for eksempel.

De passer best til te som omtrent alt annet vi spiser av bakst her nede. Syns jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige når det gjelder alt som smaker fortreffelig til te.

Vanligvis fyller jeg kake bommene mine kun til Jul. Men nå har jeg fått en unnskyldning til å ha dem fylt hele året. Skal aldri mer kjøpe en ferdig pakke med kjeks i mitt liv. Dette er jo enda bedre. En ting er at det er gøy, det andre er at en vet nøyaktig hva de inneholder.


Susamlı Simit

Ingredienser:

125 Gram usaltet smør.

125 Vanlig smør.

50 ml Ekstra virgin olivenolje.

4 ss Yoghurt.

1 ts Bakepulver.

3 Kopper hvetemel.

1 Eggeplomme.


Dyppes i:

1 Eggehvite.

Sesamfrø.


Fremgangsmåte

Dette er den letteste deigen jeg noen gang har laget. Det er viktig at smøret er romtemperert før du begynner ellers blir det vanskelig å jobbe med.

Du blander bare alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Når du har fått en smidig deig begynner du å lage små ringer. DU dypper den ene siden i eggehviten så i sesamfrø. Deretter legger du dem på en stekeplate.

De skal stekes i ca 25 minutter ved 190 grader på midterste rille.


Afiyet Olsun arkadaslar.

Likes

Comments

Alanya, Tips
Annonse

Hei alle sammen!

Jeg har alltid ønsker meg en slik Fjallraven sekk. jeg vet datteren min på 13 også ønsker seg en slik en. Kan enda ikke forstå hvorfor jeg ikke skaffet meg en når jeg studerte. Men neste gang jeg er i Norge skal jeg uansett kjøpe meg en slik en. Litt usikker på hvilken farge jeg skal ha. Kjenner jeg meg selv rett så blir det vel en svart en.

En annen ting jeg kjøper med meg fra Norge er undertøy. De selger jo kopier av Calvin Klein her nede. Noen steder selger de også original, men da til høyere pris enn i Norge. Etter å ha jobbet noen år ved Netty Undertøy spesialisten i Bergen er det en ting jeg ikke tuller med og det er undertøy. Jenter det er faktisk viktig å bruke riktige størrelser. Jeg er også ganske svake for disse pysjene fra Calvin Klein. Jeg har vært innom undertøysbutikker her i Alanya også. Men de kan ikke måles med Netty i Bergen. Vist du er i Bergen må du ta deg turen innom. De har et helt fantastisk utvalg av merker og for oss som reiser mye til varmere strøk så har de et kjempe utvalg på badetøy og tilbehør. Men akkurat nå skulle jeg ønske jeg var i Norge slik at jeg kunne klikke disse hjem i posten til halv pris. Jeg elsker å handle på nett. Blant annet har jeg brukt mye nettstedet Miinto.no


Odd Molly er et merke jeg har likt lenge. Dette merket pleide jeg og kjøpe på nett. De er inspirert av 60-tallet. Men jeg merker at dette er klær jeg gjerne bruker mer om sommeren. Da gjerne en bluse som jeg bruker som brytning til alt det svarte. Jeg var faktisk på en liten handle tur her i Alanya og kjøpte meg en relativt lik topp til den som er avbildet til høyre. men da me lange armer. Ikke helt klart for korte armer her enda. Dere får bære over meg med bilde men jeg brukte altså her mellomste gullet som fotograf. Hun syns det er så kjekt å ta bilder så tenkte faktisk på å legge ut et innlegg med bilder som hun har tatt i nærmiljøet. Hun begynner å bli flink. Så lenge hun syns det er kjekt så støtter vi opp under det.


  • Alanya, Tips
  • 90 lesere

Likes

Comments

Alanya, Familie, Hverdag , Tyrkia

Hei alle sammen!

I dag skal jeg prøve å skrive om et vanskelig tema. Nemlig kulturforskjeller. Vi lever jo et flerkulturelt samfunn. I større grad enn tidligere er vi nødt til å forholde oss til mennesker av en annen kultur. Jeg lever også i et flerkulturelt forhold. Jeg pleier å si at vi er en multikulturell familie. Begrepet multikulturalisme er hentet ifra sosiologien.Hvor begrepet er brukt i den betydningen at kulturforskjeller er genuint positivt. Jeg brukte mye tid på begrepet igjennom mine studier. Det finnes de som argumenterer imot ideen om et multikulturelt samfunn, da de mener dette hindrer integrering. Men jeg stiller meg positiv til begrepet. Jeg er jo av den oppfattelsen at mangfold og forskjellige kulturer beriker hverandre. Jeg mener jo også at hver enkelt bør så godt som det er mulig, få leve i forhold til sine egne kulturelle verdier. (Så lenge disse ikke bryter med grunnleggende menneskerettigheter og norsk lov.) Jeg kan jo bare gå offentlig ut med en gang og si at jeg ikke ser problemet med bruk av hijab i det norske samfunnet. Jeg klarer ikke å forstå hva enkelte hisser seg slik opp for. Det samme gjelder diskusjonen i sommer om bruken av Burkini. På hvilken måte er dette en trussel mot likestillingen i samfunnet. Er jenter kun likestilt vist vi kler mest mulig av oss. Bare det at det brukes så mye tid å krefter på og diskutere et hodeplagg og et badeantrekk, mener jeg viser at vi er på helt feilt spor når vi skal diskutere kulturforskjeller i praksis. Jeg tenker at det er viktigere å kjempe mot holdninger som undertrykker kvinner enn et plagg vi mener er undertrykkende. Vi må ikke glemme at det finnes at mangfold at grunner for å velge å bruke det. Jeg mener at vi blir rikere som individer med å se positivt på kulturforskjellene og ikke bruke vår kultur og tenkemåte som målestokk for hva som er riktig.

Vi alle må lære oss å leve med kulturforskjellene, de vil ikke forsvinne. Verden blir mer og mer global. Flere må forholde seg til forskjellige kulturer på en helt annen måte en tidligere. Vi kan faktisk ikke kreve at alle skal bli Ola Nordmann det sekundet de setter sine bein på Norsk jord. Slike endringer tar tid. I enkelte tilfeller er det snakk om generasjoner. De vil alltid ha med seg noe. Vi må også stille oss spørsmålet når begynner vi å se på mennesker med en annen kulturbakgrunn som norske. For å være sikker på at det fremdeles finnes et skille brukes begrepet etniske norske. Uten at noen egentlig vet hva innholdet i det begrepet er. Vil mine barn da være etnisk norske?

Jeg og mange andre kvinner og menn lever i multikulturelle forhold. Vi har barn som har en fot i hver kultur. Det er ikke alltid like lett. Men for meg er det faktisk oftere vanskeligere å rettferdiggjøre valgene mine overfor nordmenn enn å faktisk leve med en fot i hver kultur. Jeg vet det ikke bare er jeg som har fått høre at forholdet ikke kommer til å vare fordi kulturforskjellene er for store.

Ofte dømmer folk slike forhold nord og ned før forholdet egentlig har kommet i gang. Det er faktisk utrolig hva folk kan finne på å si til deg bare fordi du er sammen med en fra en annen kultur. Men etter samtaler med venner er det tydelig at vi som gjerne er sammen med noen fra Asia, Midtøsten eller Afrika får andre kommentarer enn de som gjerne er sammen en fransk mann/kvinne eller en Amerikaner.

Jeg har også lest og blitt fortalt at alle kvinner som er sammen med en muslimsk mann MÅ konvertere. Dette er helt feil. Det er ikke noe du MÅ gjøre. Det er et personlig valg en tar. Jeg har ikke konvertert. Ikke kommer jeg til å gjøre det heller. For de som er svært troende vil det nok være uaktuelt å være sammen med noen med en annen religion. Men dette gjelder jo de fleste religioner. For enkelte foreldre vil det nok være vanskelig å akseptere at barnet valgte en partner fra et annet land. Vanligvis får vi høre at hans familie ikke godtok vedkommende fordi han eller hun var norsk og ikke muslim. Men jeg er ganske sikker på at dette ofte skjer i norske familier også. Akkurat når det gjelder dette spørsmålet her så mener jeg at vi beveger oss bort ifra spørsmål om kulturforskjeller og inn på religion. Slik kulturforskjell debatten har utviklet seg så henger dette sammen. I debatten skiller en ikke alltid mellom hva som er kulturelt betinget og hva som er religiøst betinget.

Det er klart at alle forhold er forskjellige, måten vi løser ting på ville ikke fungert for andre familier. Men jeg syns det er utrolig bra at vi kan velge det vi finner mest positivt innenfor hver kultur, vi har muligheten til å gjøre ting på vår måte. Når en skal leve sammen, med en fot i hver kultur er en nødt til å både gi å ta. Går du inn i det med en ide om at ens egen kultur et det eneste rette, tror jeg en vil slite og det vil på sikt føre til krangling. Så i det store og det hele har jeg personlig mer problemer med å få andre til å forstå denne måten å leve med kulturforskjellene på. At jeg ikke bare sier at vi skal leve som nordmenn, dermed basta. Det ville aldri gått. Når vi er i Konya følger vi blant annen andre kjønnsroller enn vi gjør når vi er i Norge. Dette syns jeg er helt greit jeg aksepterer det. Samtidig følger vi normale norske kjønnsrollemønstre som passer oss hjemme i Norge og i Alanya. For enkelte ville dette vært harde kameler å svelge. Men for meg går dette helt fint. Det er mulig jeg hadde et godt utgangspunkt for å takle kulturforskjellene på grunna av mine tidligere studier ikke vet jeg. Jeg har tidligere også dekket meg når jeg har vært på reiser i Midtøsten og jeg gjør det gjerne i Tyrkia også. Jeg vet at enkelte har reagert på dette. Blant annet dekket jeg meg når jeg var på besøk på Mevlana museet I Konya. Dette var ikke et krav, men jeg ønsket å vise respekt. Du kan lese om det besøket her: https://nouw.com/bergenseridiaspora/et-historisk-og-nydelig-sted-27631075

Målet mitt er at barna som faktisk har en fot i hver kultur skal kunne ta de valgene de ønsker her i livet og få det beste utganspunktet de kan få. Jeg mener at det er utelukkende positivt med den kultur forståelsen de får allerede som barn. Jeg mener de får det absolutte beste fra fra to verdener. De har fått de beste redskapene til å møte den multikulturelle verden vi lever i.

Bildene over viser litt hvor variert hverdag barna mine kan ha. En dag sitter de med Ipad og ser på Fantorangen, julefeiring etter alle tradisjonens regler i Norge, tenning av adventslys i sjømannskirken eller en dag i landsbyen og hvor de er med å baker brød og ser slakt av dyr. Jeg vet at mange har sterke meninger om dette med slakt. Men jeg mener at barn ikke har vondt av å vite hvor kjøttet kommer ifra. Det kommer faktisk ikke fra butikken.

Lever du selv i et mulitkulturelt forhold eller familie ? Eller har du noen tanker om multikulturalisme ?

Likes

Comments

Alanya, Familie, Hverdag , Oppskrifter, Tyrksik mat

Hei alle sammen!

Jeg merker at når jeg deler oppskrifter har flest lesere. Jeg setter pris på alle tilbakemelding jeg får. Er utrolig koselig med kommentarer enten direkte her på bloggen eller på siden min på Facebook. For dere som ikke følger meg der så er det altså mulig å like siden min Bergenser i diaspora på Facebook. Der får dere oppdatering på alle innlegg og gjerne noe ekstra. Jeg har blant annet delt noen videoer der.

Men over til dagens oppskrift. Dette er virkelig en liten herlighet. Det fungerer fint til frokost, lunsj eller som kos om kvelden. Smaker selvfølgelig fortreffelig med te. Dagens oppskrift er nemlig Mayalı poğaça. Fylte herlige boller.

Noen ganger lager jeg dette til lunsj til mannen min, Han er veldig glad i det. Denne oppskriften holder til 14 stykker. Hvordan disse holder seg utover dagen eventuelt til neste dag, vet jeg ingen ting om da vi aldri har hatt noen rester igjen.

Mayalı poğaça

1 Pakke tørr gjær.

3/4 Kopp yoghurt. (Rom temperert.)

1/2 Kopp smeltet smør.

1/2 Kopp olivenolje.

1 Eggehvite.

1/2 ts Salt.

Ca 2 1/2 Kopp hvetemel.


Fyll:

1/3 Kopp ost. (Feta eller geit ost, krem ost O.l)

1/4 Kopp dill.

1/4 Kopp fersk persille


Smøres med:

1 Eggeplomme.

1 ss vann.

Nigella Frø.


Fremgangsmåte:

Bland gjæren med yoghurt i en bakebolle. Visp det godt sammen slik at gjæren oppløser seg. Tilsett så smør, olje og eggehviten. Rør godt sammen. Tilslutt tilsetter du salt og hvetemel litt og litt. Kna det godt sammen. Jeg bruker hendene på denne deigen. Ikke nødvendig med maskin for en så liten deig. Deigen skal være myk men ikke klissete. Dette er ikke en vanlig hvete deig så du merker raskt at konsistensen er litt annerledes.

Del den så opp i 14 deler. lag en liten fordypning i hver og tilsett ca 1 ss med fyllet. Lukk dem sammen, se skal ha formen som en halvmåne. De skal så heves i 30 minutter.

Før du steker dem i oven på 190 grader i ca 20 minutter pensler du dem med egge blandingen og strør over frøene.

(Alle ovner er forskjellige, de er ferdig når de er gylden på toppen.)

Denne deigen er også mulig å forberede kvelden i forveien, oppbevare den i kjøleskapet. Så går det raskere om morgenen vist du skal ha det til frokost.


En av de bedre lunsjene eller sene frokostene som finnes, du vil garantert så tilsendt takknemlige blikk, hvem nå enn du lager dette til.

Afiyet Olsun

Likes

Comments

Alanya, Familie, Hverdag , Tyrkia

Hei alle sammen!

I uken som gikk har det vært en isende vind ute. Men solen skinte nydelig så jeg og minsten måtte komme oss på noe turer ut. Ikke alltid like lett å ta bilder når jeg er ute å går med ham alene. Men her er iallfall noen glimt fra hverdagen vår.

Det er fredelig å rolig nå i Alanya, merker allerede at det begynner å komme litt turister. Håper bare sesongen ikke blir helt krise for de som lever av turismen her nede. Jeg elsker å gå ned til stranden. Det er noe med meg og havet,. jeg blir tiltrukket av det. Muligens det har noe med all den tiden jeg har tilbrakt i Øygarden. Langt langt der ute i havgapet.

C er litt for liten til å ha noe utbytte av lek på stranden nå, før det blir litt varmere. Det ble til at vi gikk på lekeplassen utenfor blokken. Men vi tilbrakte også litt tid ved lekeplassen nede ved Sjømannskirken.

Er så mange hjemløse katter her. Skulle virkelig ønske jeg kunne tatt med meg en hjem. Men da hadde jeg startet tredje verdenskrig. Mulig jeg måtte velge mellom katten og mannen. Men det er godt å se at det er mange som er flinke til å mate de hjemløse kattene. Er en mann som bor i naboblokken som virkelig gjør en innsats.


Mellomste gullet har vært å plukket blomster. Alltid like herlig når små barnehender kommer med blomster.

I dag var det ikke den isende vinden på balkongen, så da kunne jeg nyte en kopp te der i solen. Herlig.

Ønsker alle dere som stakk innom bloggen en fantastisk helg. Prøv gjerne ut noen av oppskriftene mine i helgen.

Likes

Comments

Alanya, Hverdag , Oppskrifter, Tyrksik mat

Hei alle sammen!

I dag tenkte jeg at det var på tide med en oppskrift igjen. Ting har gått i et idet siste og vi har spist endel ganger ute. Samtidig har jeg ikke laget noe som jeg kunne ta bilder av å dele med dere som jeg ikke har delt fra før. Men i dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på noe utrolig godt med dere. Det ser muligens ikke så vakkert ut men dette er godt. Barna elsker det. Jeg pleier ofte å bruke barna som unnskyldning for å lage dette. Sannheten er jo at jeg elsker det selv. Spiser meg stapp met hver eneste gang.

Dagens oppskrift er altså på Sulu köfte..

Sulu Köfte

Kjøttbollene

400 gram kjøttdeig.

200 ml Bulgur for køfte. (evt små riskorn, griljemel)

1 egg

salt

pepper

Køftekrydder (frivillig)

Hvetemel.

Sausen

4 ss olje

2 ss smør

1 løk

6 ss tomatpurre

1 liter vann

salt

pepper

Pul bieber (chiliflak)


Fremgangsmåte

Dette er jo en rett som tar litt tid. Ikke det at det er noe vanskelig men det tar litt tid å lage disse kjøttbollene. De skal være kjempe små.

Men om en har litt god tid og barn i den rette alderen som liker å hjelpe til på kjøkkenet så er dette en ypperlig jobb for dem. Begynn med å kna deigen. Tilsett alle ingrediensen og strø hvetemel utover en halv bakeplate og begynne å rulle bollene. Trill dem så i litt hvetemel før du plassere dem på den andre siden av bakeplaten. Når dette er gjort er det bare å begynne på sausen.

Fremgangsmåte sausen

Surr løken sammen med oljen og smøret. Tilsett så tomatpure og spe ut med vannet. Krydre etter ønske. Når den begynner å småkoke så tilsetter du alle bollene og lar dette koke i 20 minutter.

Jeg serverer disse sammen med ris og brød. Noen ganger har vi litt salat til også.

Du serverer det som du vil, om du setter pannene på bordet eller serverer det som porsjoner eller om du gjør som oss. Må alltid ha en ekstra tallerken til minstegutt som er litt mer nedkjølt. Han skal jo alltid spise selv. Hans tanker om hva han egentlig kan gjøre selv overstiger litt ferdighetene. Men er bare å plukke opp masse ris etter middag. Godt vi har en Gir gir. Om du lurer på hva en gir gir er så finner du svaret her: https://nouw.com/bergenseridiaspora/-10-tegn-pa-at-du-har-flyttet-til-tyrkia-27886669 Her serverte jeg det sammen med en salat av raspet gulrot, reddik, persille, salt, sitronsaft og litt olje. Kjempe godt. Alltid greit å bruke sesongens råvarer. Jeg har sett Sulu köfte lages på forskjellige måter. Blant annet har jeg sett noen ha i oppkuttet potet også. Så det fins ingen regler her. En ting er sikkert, har du barn er dette en sikker vinner. Enda ikke møtt et barn som ikke spiser dette.

Håper du prøver oppskriften. Jeg lover deg at du kommer til å lage det flere ganger.

Likes

Comments

Meninger, Musikk

Deilige Loddefjorden.

Hei alle sammen!

Det er jo ikke til å legge under en stol at jeg er kjempe merkelig. Jeg tenker jo at innlegget mitt hvor jeg beskrev åtte ting om meg selv viser endel av særheten min. https://nouw.com/bergenseridiaspora/-8-ting-om-meg-28669035 .Når det kommer til musikk kan jeg få det aller meste på hjernen. Men jeg har en forkjærlighet for metal og rock. Jeg tenkte jeg skulle dele litt musikk med dere framover. Til nå har jeg kun delt tyrkisk. Men det kunne like gjerne vært indisk. Planen min i dag var faktisk å dele en indisk sang. Men når jeg nå satt meg ned for å skrive så endte jeg plutselig opp med å skrive om John Olav Nilsen & Nordsjøen. Så fort endrer ideer seg oppi hodet mitt. Men det var jo ikke så rart. Når jeg skrev overskriften på Hjernen, så var jo det den nye singelen dere Paris, Bergen jeg hadde på hjernen.

I morgen slipper faktisk John Olav Nilsen & Nordsjøen nytt album. Gleder meg utrolig til å høre igjennom den platen.

I mitt hode kjenner jo alle til musikken til tidligere John Olav Nilsen & gjengen nå John Olav Nilsen & Nordsjøen. Vist du ikke gjør det så må du høre litt igjennom. Musikken er melodiøs og tekstene er fantastiske. Du vil merke at sangene setter seg på hjernen og før du vet ordet av det går du rundt å nynner.

Våren/høsten 2014 og 2015 gikk teaterstykket Sånne som oss. Det var Frode Grytten som skrev stykket inspirert av tekstene og tekstuniverset til John Olav Nilsen. Stykket er gitt ut i bokformat for de som er interessert. Jeg gikk faktisk å så dette stykket to ganger. Både våren og høsten. En grunn for at jeg gikk to ganger var selvfølgelig av stykket var kjempe bra. Men min bedre halvdel hadde faktisk aldri vært på teater før. Så da tenkte jeg at dette stykket ville appellere til ham. Da han kjenner til Nilsen sine tekster og at det for ham ble spesielt da stykkets handling var lagt til Loddefjord.

Jeg syns det har kommet flere artister som synger på norsk de siste årene. Det er kjempe bra. Det er bra for norsk musikk og det er også bra for språket. Selvfølgelig en kjempe pluss at de er fra Bergen. En ekstra tommel opp for det.

Det er jo ikke vanlig at jeg sitter å venter slik på et album. Det er rett og slett mulig at jeg har litt hjemlengsel til Loddefjord fra denne diaspora tilværelsen.

Hva er ditt forhold til norsk musikk ?

Likes

Comments

Tips

Hei alle sammen.

Jeg liker klassisk stil og jeg bruker mye svart. En svart kjole slik som på bilde her er supert å ha i skapet. Kan brukes til alt. Denne kjolen hadde jeg gjerne brukt på jobb, sammen med den hvite cardiganen som er avbildet nedenfor.

Parfymen Shalimar er min favoritt parfyme og jeg tuller ikke når jeg sier at vist jeg har den på meg, så er det alltid noen som kommer og spør meg hvilken parfyme jeg har på. Den definerer meg på mange måter. Den har en ganske lang historie og det passer meg bra. Den ble utviklet i 1921 og utgitt første gang i 1925. Den er inspirert av Taj Mahal og orienten. Den har beholdt den opprinnelige oppskriften fra 1921 og inneholder blant annet bergamott, sitron, jasmine, rose, iris, røkelse, opopanax, tonka bønner, og vanilje. Jeg anbefaler denne virkelig på det sterkeste. Jeg går alltid for Eau de parfym. Flasken i seg selv er også nydelig. Ser utrolig bra ut der den står på sminkebordet. Jeg virkelig elsker denne parfymen.

Jeg prøver alltid å ha velstelte negler. Ikke alltid like lett derfor har jeg ofte gått og fikset neglene mine. Men vist jeg ikke gjør det så bruker jeg alltid Dior sine neglelakker. Jeg passer alltid på og ha både top coat og under coat. Da sitter lakken lengre på og du får et bedre resultat. Jeg syns denne fargen er veldig fin. Skal uansett kjøpe med meg flere neste gang jeg er på reise. Siden jeg bruker så mye svarte klær så passer jeg på og ha litt farge på neglene mine.

Håper du fikk litt inspirasjon.

Likes

Comments