Jag har alltså inte målat med traditionella färger på så himla länge, men så såg jag en så himla vacker video på youtubaren och bloggaren Jonna Jintons kanal och blev hemskt inspirerad att bara låta handen och färgerna göra sitt.
Så jag köpte färger, två små canvastavlor och verktyg och satte igång!

Tavlan ovan har jag i stort sett målat av, då jag såg någon måla samma sak och då ville jag testa!

Denna tavlan tog jag dock inspiration från Jonna och använde mig av svamp och spackelverktyg för att få rätt effekt.
Mina fötter blev alldeles fläckiga av all färg!

Blir nog att köpa nya akrylfärger nästa löning, i större tuber! De tar slut så himla snabbt!

Denna failtavlan målade jag över till målningen längst upp. Men detta är hur som helst min lilla målarhörna!
När vi får större boende nån gång så vill jag ha en egen ateljé, eller iallafall ett större utrymme.

Önskar er en härlig afton! Nu ska jag titta på dokumentärer som scientologi haha! :D


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var ute på en liten promenad häromveckan och tog lite bilder.
Första bilden ni ser är ultra-redigerad. Dagen var grå och det hade precis slutat regna.

Hittade ett lite gömt ställe vid stomma kulle, där det fanns en rutten bänk, samt en kista som brutits upp.

Hittade också ett litet vindskydd där jag bestämde mig för att ta en liten tepaus. Var så skönt att bara sitta ner, dricka te och andas in lugnet i skogen!

Rekommenderar verkligen er att ta en tur ut i närmsta skog någon gång, utan musik eller annat som distraherar. Ta med kaffe eller te och hitta ett mysigt ställe att sitta på. Så härligt att bara få vara!

Kommer snart upp ett inlägg med lite konst!
Ha en fantastisk kväll! <3

Likes

Comments

Handen på hjärtat: Hur glada är vi?
Sidan heter dessutom inte "lunarstorm", utan har tagit till sig det anskrämliga namnet "StajlPlejs"... Hujedamig.
Jag blev dock, såklart, medlem och sidan har inte förändrats. Jag menar alltså överhuvudtaget. Jag antar att den vill bibehålla sin lilla retrocharm och visst kommer det funka.. iallafall för tillfället. För om det är något dagens människa praktiskt taget lever på, så är det nostalgi. Vi ser det hela tiden på internet; facebook, reddit, twitter, tumblr och så vidare i en hemsk oändlighet, videos, GIFs och bilder med beskrivande text: "Only 90's kids will understand". Eller varför inte den underbara klassikern "OMG I WAS BORN IN THE WRONG GENERATION WAAAHWAAHWAH"... ugh... Nej, du är bara en gnällig ungjävel.
Iallafall, Lunarstorm; Funktionerna är helt och hållet oförändrade. Jag skulle lägga upp en bild jag ritat i mitt galleri, men det visade sig att hemsidan bara godtog bilder som var 700KB SOM STÖRST.

Det finns aspekter av nostalgi man vill återuppleva, men var verkligen allt under 90-talet så jävla bra? I beg to differ. Jag gillar dagens teknologi och att min konst kan läggas upp i sin sanna form (och upplösning) på sidor där folk med samma intresse som jag hänger. Det finns också sidor som Patreon där konstnärer till och med kan starta en karriär med sitt måleri, eller vad det nu kan vara.

Nu ska jag dock inte endast gnälla på lilla Lunarstorm som startat upp igen som... StajlPlejs... *ryser*... utan jag förstår hela grejen, för jag hängde själv på Lunarstorm som ung tonåring och absolut är det otroligt nostalgiskt och lite sådär cheesy småcharmigt.

Men nostalgin har ju en tendens att ta över analysförmågan helt och hållet ibland. Då får man helt enkelt nypa sig själv i armen (eller be någon annan göra det) och återgå till sitt cyniska jag. (Jag är inte så cynisk som jag verkar i mina texter, är rätt naiv titt som tätt, haha)

Men sedär! Jag har faktiskt skrivit ett inlägg som är någorlunda nödvändigt och förhoppningsvis intressant! Tjoho!

Ha en god vinter, för jag vet inte när jag kommer tillbaka till bloggen, haha. Man är ju sån. Ni vet.. lite dum i huvudet och sånt.

Lev väl!

​(Ni får en egengjord pappabild också)

Likes

Comments

Jag är rätt passiv. Inte gällande dieten(som lyckas rätt bra, gått ner 2,5 kg) eller skolarbetet, utan mer på det kreativa planet. Jag har en kamera som kan ta fantastiska kort och filma helt utan problem, den skulle jag kunna använda för att göra YouTube-videos, jag kan också göra let's plays med spel som jag gillar och jag kan även sätta mig ner och rita.
Men videon blir raderad från kameran pga att jag blir missnöjd över hur jag låter och ser ut, let's play-videos blir borttagna så fort jag spelat in dem för att jag, även där, blir missnöjd över hur jag låter, jag anser mig inte vara särskilt rolig.. rita.. mjo, jag kladdar ju lite i mina skrivböcker, men inte mer än så. 98% av gångerna jag ritar så har jag en tendens att överarbeta bilden tills den blir typ svinful.

... Jag tror närmare bestämt att mitt missnöje över allt jag gör är grunden till passivitet. Insåg det nu.

Jag tycker det är otroligt behagligt att bara observera ibland, om ni förstår? Observera livet utan att egentligen delta. Observera konversationer, observera när någon annan skapar, observera någon annans liv... och drömma om att jag var dem? kanske.

Men någon gång måste man vakna upp och inse att det inte funkar i längden att endast observera, man måste även delta för att lära sig och komma någonvart i livet. Du är konstnären, tavlan är ditt liv, färgerna du lägger på tavlan är dina framgångar, dina misstag och framförallt dina lärdomar. Vad du lägger på tavlan är ditt ansvar, sen om det råkar bli lite för mycket röd färg, än sen då? gjort är gjort, rätta till det och lär dig av det. Visst kan det kännas tungt, men det kommer att gynna dig och ditt liv något så otroligt.

Nu, mina vänner, skall jag plugga inför ett seminarium om läroplatsteori.

Tjolahopp!

Likes

Comments

bestulen på känslorna man hade.
bestulen på minnena.
bestulen på kärleken man kände.
Du fattas mig, och det kommer du alltid göra.

Jag gråter näst intill varje kväll.
men har jag rätten att gråta?
eller är jag bestulen på din vänskap?
har hen tagit allt du var och bestulit mig ifrån det?
vem var du?
var jag din vän?
älskade du mig?

jag vill börja om. se till att jag aldrig mer blir bestulen din vänskap. du ska leva.

"håll käften, Sofia"

Likes

Comments

Efter ett kort telefonsamtal med min kära syster kom jag fram till något jag tidigare inte riktigt tänkt på.
Jag kan gråta till filmer och av glädje framför folk. Men när det händer något, om en vän dör, som i mitt fall, så gör man allt i sin kraft att inte gråta framför någon.
Så är det iallafall för mig.
Precis då man behöver någon att gråta hos, precis då man bör gråta, så går det inte. Man håller tillbaka gråten framför folk då något är som mest smärtsamt. Varför?Kan det handla om att man kanske känner sig självisk att gråta för sin egen skull? Har det med skam att göra? En fasad? Rädd att visa sig svag, på riktigt? Jag vet inte.Sen har ju jag svårt för att säga till folk när de beter sig dumt och när jag känner mig sårad. Är lite av en slagpåse. Eller en bomb. En slagpåse med en bomb inuti?
Vad kommer hända dagen då den där bomben exploderar?Behöver söka vårdkontakt igen, mitt mående har blivit sämre sedan Anders dog. (obviously)
Behöver någon att prata med, någon som hjälper mig att inse att livet inte är kort och meningslöst. Utan att det är dyrbart, och att jag har all tid i världen att fundera ut vad jag vill göra hela mitt liv. Nu har jag ju valt inriktning lärare, men jag behöver någon som hjälper mig att inse att resan, dessa 4,5 åren kommer vara värt all möda. Motivation. Koncentration. Disciplin.
Jag tycker ämnet är så intressant, men min koncentration och disciplin är trasiga.
Har funderat länge på ADHD. För jag gillar skolan, alltid gjort, men något händer i huvudet när jag ska koncentrera mig på att läsa en text eller lyssna på en lärares föreläsning. Så mycket skit som ryms i hjärnan som framkallar frustration och utmattning.
Har ofta huvudvärk, eller bara spänningar i huvudet som kommer när tankarna börjar trängas. Det är många gånger outhärdligt.Så grupp A7, om ni läser detta; Förlåt. Mycket har hänt och jag är mitt i en process att skrivas in på vuxenpsyk.
Ska försöka kommunicera mer och bättre. Har bara varit otroligt hektiskt nu.

Jag lägger upp lite bilder, bland annat en jag själv gjort.


Likes

Comments

Om 1,5 vecka får jag reda på hur min närmsta framtid kommer se ut.
Antingen plugga eller fortsätta jobba. Jag hoppas på det förstnämnda. Ångesten är så jävla påtaglig just nu så vet inte vart jag ska ta vägen.

Om jag börjar plugga i Augusti så börjar jag om, igen. Mitt liv ska vända och ångesten av att höra brevinkastet på morgonen kommer försvinna. Eller det är så jag bestämt iallafall.

Blicka framåt är vad som håller mig vid liv nu, blicka långt framåt. Imorgon vill jag helst inte tänka på. Det där jävla brevinkastet..

Ska göra lite mindfullnessövningar inatt och se om ångesten vill dämpas.

Får intala mig själv att livet inte är slut och att det som pågår endast är temporärt.

Vägrar må dåligt igen.
Godnatt.

Likes

Comments

Oroa er inte, det är bara fästmannen som gjort massa prov.
gick upp kl 06:00, tog bussen kl 06:39 och tog tåget ~kl 06:40 för att sedan anlända till Gbg kl 07:50. sen spårvagn till Sahlgrenska.
Prov, röntgen, sjukgymnast, arbetsterapeut och magnetröntgen. Vi var klara ca 16:20. Gick sen runt på stan, åt en matbit och kollade i affärer.
Nu, 22:16, är jag hemma. ensam. För Victor skulle stanna i GBG för Sci-fimässan.

Så jag är själv hela helgen. Kommer bli massa bad, städning och träning. Och förmodligen fulgråt pga saknar honom redan 😢


Nu ska jag kolla game grumps och sova, har ju trots allt varit ett fett hektisk dag idag.

här kommer lite random bilder från de senaste dagarna;

Likes

Comments

Bästa terapin man kan få.

Idag kände jag ångesten krypa på som vanligt, men denna gång lite mer pga oroligheter i livet osv. Helt plötsligt hoppar en Midna upp i sängen och börjar mysa. Den tunga klumpen i magen lättade och jag kände mig mer avslappnad och gladare. Det om något måste ju betyda något, att våra djurvänner kan lätta så på stress och ångest. Få oss, eller iallafall våra kroppar, att glömma av det som tynger oss för stunden.

Jag älskar mina katter. De är mina bebisar och jag vill aldrig skiljas ifrån dem.

Midna och Lugosi <3
Nu ska jag ringa lite viktiga samtal, städa och rita lite. 

Likes

Comments