2 juni


Nu har vi varit här på Bali i dryga 2 dygn. Vi har redan hunnit med två surf tillfällen, bott på två superfina hotel och ett värdelöst, ätit samma mat för både 100 000  och 25 000 (15kr). Man kan alltså bli proppmätt på grym mat och ha ett stort glas med drömjuice för 15 kr.. Det var va vi la på mat idag. 

Vi har lärt oss massor, för att lista våra fem lärdomar:

• saker är ungefär 5-6 gånger för dyra och prutar man inte så blir semestern på Bali snabbt väldigt dyr.

• Första timman ville vi bli polare med alla (försäljare på gatan, surfkillar som hyra ut brädor, massörgummor på stranden) för att på något sätt verka speciella, "Jag är ingen turist, jag är en av er.. coolt va?!" Det försvinner ganska snabbt, Efter en timma orkar man inte mer. Vi vill såklart se alla vi möter och vi förstår att de inte prackar på en saker frivilligt, dom har ett liv att klara av precis som oss, behoven är stora, framförallt behöver de Jesus! Men allt är så påfrestande och nytt, tur att vi har ett halvår på oss att tränas i tålamod och mildhet!

• det är så (!) värt med bra hotel! Ett bra hotel har:
- Stor entré med högt i tak
- AC
- Handdukar och tandborste på rummet
- Riktigt täcke och inte filt
- Kort-nyckel 

Ja vi är bortskämda svenskar men helt seriöst! Att ha lagt lite extra på hotel och spara in på att äta billigare gör dagen minst fyra gånger bättre! 

• Ta taxi! Blue Bird taxi! Billigt!

• Man är kaxig innan man kommer ut i vattnet! Surfing kanske ser lätt ut, men det är allt annat än lätt!! Sen att det är riktigt stor "swell" (typ att vågorna är megastora) hjälper inte! Det jobbigaste är att paddla ut, är man inte duktig och kan paddla igenom vågorna så spolas man in till stranden igen! I slutet av dagens surf kunde man ta sig ut bakom där vågorna bryter och vila lite. Det ledde till två fina vågor och en megakrash! Från ingenstans kom en alldeles för stor våg och jag hade ingen chans! Efter några volter under vattnet är det svårt att veta vad som är upp och ner i skummet! Riktigt läbbigt! Priser kanske är intressant:
125 000Rp för en timmas lektion 
75 000 Rp för två timmar brädhyra 

Efter att ha checkat in på hotellet vi 14 idag skulle vi ta en siesta, vi vaknade kl 20! Det visar väl på både utmattning, gassande värme och jetlag! Sova nu 02:00, upp imorn 5:45 för att hinna njuta av lugnt. Tempo och behagliga temperaturer! Dagens första timmar är guld värda! 

God Bless all you guys in Sverige! Så hörs vi snart! 

Likes

Comments