Kampen kvarstår, hoppet försvinner aldrig, jag går med mina bestämda steg med The Gloria Story i mina hörlurar tar mig mod och går mot anorexiamottagningen med klumpen i magen, ögonen vattnas, jag skakar, jag hinner spinna tusen tankar innan jag kliver innanför dörren och anmäler mig i receptionen, receptionisten säger till mig lite tyst ''Du ska till Lena för vikt, kontroller och samtal, du fixar det här jag tror på dig'', inom mig tänds en gnista och jag ler lite försiktigt, efter jag kommer ut från toaletten är det dags för min tur efter mina två bakslag, jag kollar på henne som om livet är på spel, det är en lapp på dörren där det står ''Behandlingsrum'', jag börjar få en klump i halsen, jag sväljer gråten i halsen, min behandlare frågar mig ''Är du redo?'' Jag tar modet och svarar ''Ja, nu kör vi'' men jag är så fruktansvärt rädd, jag tar av mig, går mot den där förbannade jävla vågen, hur jävla rädd får man vara för en jävla våg!? Jag ser siffrorna passera vågen och den visar på 1,1 kg mer än vad den gjorde förra gången, min behandlare berömmer mig och säger ''Vad bra, vad duktig du är'' en tyngd från mina axlar släpptes, jag kan pusta ut, jag blir alldeles slut, spänningen som jag har gått och burit på flera dagar faller plötsligt, anorexian gillar inte viktuppgången men JAG känner att det är bra, bra för min kropp och för den hälsotillståndet jag är i, vi går in i min behandlares rum och pratar genom allt, känslor, tankar, förändringarna, min motivation har inte varit på topp det senaste, men efter samtalet tändes en ny gnista, ny motivation, ny styrka, jag är så jävla trött rent ut sagt på att vara sjuk, jag vill hitta tillbaka till mitt nya liv, mitt gamla jag, reparera relationer, bygga upp en hel ny värld där allting är tillåtet när det kommer till matväg att inte behöva vara rädd, att inte känna att jag inte är värd att må bra och att inte känna att jag är värd att vara frisk, kunna stå och säga att jag är stolt över mig själv över vilken resa jag faktiskt gör och hur mycket jag kämpat för och bli frisk samt att känna att det var faktiskt jag själv som har gjort jobbet, men jag känner mig starkare än någonsin och redo på ett sätt jag aldrig känt förut, nu är det JAG JULIA som tar kommandot över anorexian, det är JAG som bestämmer.

Nu är det JAG som kör över dig. För gott.

#fuckanorexia #vågablifriskochfri #personligutveckling #Ingentingäromöjligtmedettvilligthjärta

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns saker som berör, sen finns det saker som berör sådär extra och saker som går rakt in i hjärtat, vissa saker mer och vissa saker mindre.

Musiken går rakt in i mitt hjärta, håren på armarna reser sig, ögonen vattnas, jag blir stum, jag har svårt att hitta ord, dom texterna är känslorna som stormar inom mig.

Det är första gången jag känner att musik gör mig så tafatt, så berörd och att det väcks något inom mig som inget annat någonsin gjort förut, tänk att musik kan påverka en annan människa så pass mycket, som får en att känna så mycket som att det är ens egna dagbok man skrivit bara det att tonerna och melodin inte är satta.

The Gloria Story, bandet som träffa mig rakt i hjärtat, som alltid funnits för mig i alla situationer, i alla stunder och genom min svåra kamp i min anorexia, som räddat mig, som fått mig tänka i andra perspektiv och banor som också visat att så länge man slåss för sina drömmar så kommer man dit.

Bandet som får mitt hjärta att slå, bandet som är ''the only one'' för mig, bandet som lyfter upp mig när jag är svag, som får mig tänka till en extra gång, som får mig att inse vad som är viktigt i livet, att man aldrig ska vara rädd och att man ska pröva sina vingar och våga kasta sig ut, som fått mig levande, som räddat mig.

Det är så svårt att förklara egentligen vad bandet betyder, för det finns inte tillräckligt många ord att beskriva det, jag har så mycket att tacka dessa fantastiska människor för, men det går inte att tacka nog.


The Gloria Story startade som band år 2009 och är ett svenskt rockband från Skövde.

Bandet består av:

Filip Rapp

Fredrik Axelsson

Carl Ahlander

Jocke Rang

Henrik Sigberg

Pontus Gustafsson.


Deras första album hette ''Shades of wite'' och låg etta på svenska hårdrockstoppen under året 2011.

The Gloria Story sålde platina med singeln ''Oh no'' som släpptes år 2010 platinaskivan delades ut i Göteborg i November för 6 år sedan.

The Gloria Story spelar 1970 - tals influerad modern rock.

Bandet har gjort över 100 livespelningar landet runt, och är ett band som är väldigt aktivt i skandinaviska rockscenen.

Dom har gjort tre album som heter '' shades of white'' som kom ut år 2011, born to lose år 2013 och Greetings from electric wasteland år 2015.

Dom har också gjort en EP 2012 som heter ''Out of the shade'', sedan en singel som heter ''Oh no'' som släpptes år 2012.

Ett band som har en enormt stor plats i mitt hjärta och som fått mig känna något jag aldrig känt förut.


Den nyaste låten heter '' Does your heart feels at home'' som ni har nedanför:

https://www.youtube.com/watch?v=0JldISjkkVc
Likes

Comments

Jag tror på personlig utveckling, vad är personlig utveckling? Hur kan man utvecklas? vad är personlig utveckling för just dig?

På vilket sätt gör man en personlig utveckling?

Jag tror verkligen det inte finns ett korrekt svar på dom frågorna, för alla utvecklar sig själv på olika sätt och det finns inget rätt eller fel, alla gör vi våran personliga resa med olika förutsättningar, det handlar bara om att ge det bästa av sig själv, men också att kunna komma ut ur sin ''comfort zone'' för det just precis det handlar om, hur ska man annars kunna utveckla sig om man inte tänker utanför boxen och gör det vi inte är vana vid? Att utmana sig själv och att våga kasta sig ut, göra det man aldrig tror man skulle klara av, ibland tänker vi för mycket än att ''bara'' göra det.

Men också att tillåta sig själv att göra saker som vi känner oss obekväma med, på så sätt utvecklar man sig och upptäcker nya saker på vägen, dessutom så upptäcker man nya saker med sig själv som man inte visste om.

Vad är det värsta som kan hända? Jo, att man misslyckas, men om man vänder misslyckandet till att man har lyckats, för har man misslyckats så är det ju ändå att man lärt sig av det och då lyckats med att göra något som får en att ''gör om gör rätt'' och på så sätt blir det en vinst.

Det finns ingenting som heter ''jag kan inte, det går inte, det funkar inte eller det är omöjligt''.

Jag brukar oftast säga att ingenting är omöjligt om man inte gör det omöjligt, gör man det möjligt blir det möjligt.

ALLTING är möjligt om man tillåter sig att det är möjligt och vågar tro på det.


Likes

Comments

Stark text, stark titel.
"Jag vill inte leva, jag vill inte dö" orden som är så extremt rätt när ångesten kommer som en käftsmäll "jag vill inte leva" och när man är sådär sagolikt lycklig "jag vill inte dö" när livet är sådär jävla bra men när allting rasar efter bara några få minuter.
Boken som jag nu ska börja skriva som kommer heta "jag vill inte leva, jag vill inte dö" kommer att handla om psykisk ohälsa, min uppväxt, ångest, hur det är att växa upp med mobbning, medberoende för alkoholism, att alltid känna att man aldrig duger för den man är, revansch, men framför allt om min kamp att vinna mot anorexian, träningshets och ideal.
Anorexian som höll på och ta livet av mig, min psykiska ohälsa som jag ständigt blir påmind av.
Här på bloggen kommer jag att dela med mig av min vardag, mina tankar, mina känslor, min anorexia men framför allt att vara en inspiration och förebild.

Det är dags att vi pratar om psykisk ohälsa och lyser upp den och inte mörkar. #fuckpsykiskohälsa #fuckideal #fuckanorexia

  • 162 Readers

Likes

Comments