HOLA LOLA PÅ EN ELLERS FIN FREDDA.

Endelig er det fredag og helg. Jeg har nå fått kommet meg til Skjold, jeg er hos mormor og bessen og venter på at Malene skal slutte på jobb, så drar jeg bort til henne og blir til over helgen. Jeg har fått unnagjort mye i dag, jeg har blant annet fått filmet inn en del 2 av spørsmålsrunden slik jeg lovet. I tillegg holder jeg på å lage en vlogg som jeg mest sannsynlig legger ut på søndag eller mandag. Jeg kunne tenke meg å investere i et litt bedre redigeringsprogram en standard varen til Mac som er IMOVIE. Jeg skal vurdere dette når jeg får inn litt penger på kontoen igjen. Uansett, vi ses senere. Håper dere liker videoen. Ha en fantastisk fredagskveld.

Jeg må bare også informere om at jeg er skikkelig fjern og husker aldri noen verdens ting når jeg filmer....

(Husk å trykke tannhjulet opp til 720pHD for best kvalitet)

BR

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

en liten tilbakeblikk på en av de finere dagene denne uken

Nå sitter jeg her godt pakket inn i teppet på sofaen. Man blir rett og slett skikkelig deprimert og sliten av dette drittværet. Når regnet hamrer på vinduet og været er like grått som asfalten blir det lite fristende å finne på noe som helst. På andre siden får man heldigvis en god unnskylding for å bare ligge å dra seg hjemme. Midt i blinken for denne late frøkna.


Det er merkelig hvordan tankene bare strømmer inn i hode hver gang man skal legge seg. Da får jeg plutselig en hel haug med tanker, alt fra ideer til hva jeg kan blogge om, ting jeg skal skrive på ønske listen, hvordan jeg skal dekorere i mitt fremtidige hjem, hvilke venninner jeg burde ta opp kontakt med, hvilke klær jeg kan sette sammen. You name it. Så kommer morningen, og jeg er like tom som dagen før. Herlighet så irriterende. Gjerne jeg burde begynne å skrive ned alle disse tankene og ideene. Hadde jeg kunne stått opp for å blogget hver gang, hadde jeg helt sikkert kunne skrevet en bok. Noen som har det likt?


Håper dere får en fin dag videre inne i regnværet.

BR

Likes

Comments


Da har jeg fått laget en ny video, denne gang ble det en liten "hair-tutorial", hvor jeg viser hvordan jeg krøller håret. Det ble en litt rotete video, men det får så være, i tillegg var håret mitt skikkelig fettet men jeg ville bare lage en video før jeg hoppet i dusjen. Vanligvis ser håret en del friskere og finere ut. Som jeg nevnte i videoen kommer det enda en denne uken, så stay tuned.

(Husk å trykk tannhjulet opp til 720pHD for best kvalitet)


Hva kunne du tenke deg å se i neste film? Gjerne kommenter ønsker.

Likes

Comments


Hadde ikke trodd dette for et par år tilbake. At du og jeg skulle sitte her den dag i dag, som samboere, med verdens fineste hund og et par tusen minner rikere. Jeg er så takknemlig for at jeg er så heldig å ha funnet meg en så snill og fin kjæreste som deg. Selv om vi er uenige og har noen krangler inni mellom, er det ingen jeg heller kunne tenke meg å dele seng med om natten, og komme hjem til hver dag. Du er min aller beste venn, gjennom tykt og tynt, ingen får meg til å le på samme måte som deg. Ingen får meg til å føle seg så verdsatt og spesiell som deg. Jeg får fortsatt sommerfugler i magen hver gang vi ler sammen, og ligger våkne time etter time fordi vi bare har så mye på hjertet, og erter hverandre som om vi var søsken.

Jeg kan faktisk ikke tro at vi allerede har vært sammen hele fire år i dag, 10.10.2013 var den heldige datoen hvor vi valgte å satse på oss bare etter en ukes kjenskap. Vågalt, haha. Jeg er glad du ikke ga slipp på meg til tross for at jeg syns du var helt sprø som på en kveld hadde funnet ut at, ja, jeg skulle bli din. Jeg angrer ikke et sekund. Jeg gleder meg ihjel til de neste årene og alle eventyrene vi skal begi oss ut på. Du er god som gull, og jeg setter skikkelig stor pris på deg. Meg og deg. Elsker deg.

Likes

Comments


Nå ligger jeg og skriver fra sengen min. Jeg som lovet dere bedre blogging og så forsvinner jeg, nok en gang. Det har seg slik at jeg kjente at feber begynte å snike seg inn på meg onsdags kveld og ble derfor liggende på sofaen resten av kvelden. Jeg våknet deretter torsdagsmorgen og bestemte meg for å dra på jobb, men fant fort ut av at jeg måtte bare få dratt meg hjem igjen for å sove av meg hva en som var på vei til å skje. Etter noen få timer på øyet, fikk jeg skikkelig vondt i magen og det var som rier som kom og gikk nøyaktig hvert tiende minutt og varte rundt to minutter. Disse intense smertene var så grusomme at jeg var like sikker på at jeg skulle falle om hver gang. Jeg klarte rett og slett ikke holde tårene tilbake. Jeg begynte og søke meg ihjel på google for å kunne stille min egen diagnose. Utover kvelden ble det så ille at jeg måtte få med meg moren til kjæresten min på legevakten, det er virkelig siste plass man vil være på en torsdagskveld. Uansett, her var de ganske sikre på at det var gallestein jeg hadde fått. De syns det var merkelig nok at jeg skulle få dette da det som regel er, kvinner over førti, som oftest litt store kvinner som spiste mye fett-mat som pleide å bli rammet av dette. Jeg kom vell ikke under noen av disse kategoriene, annet enn at jeg kanskje spiser litt mye fet mat (ups, mac donalds tre ganger på en uke, skyldig).


Jeg fikk værtfall behandling som om jeg skulle hatt gallestein, to svære sprøyter i baken. Jeg fikk dra hjem for å få meg litt søvn, men det ble ikke mer en ti minutter på øyet i natt. Jeg har ligget å vridd meg i smerter i flere timer, over et døgn faktisk. Jeg er altså ikke hakket bedre i dag, noe de mente jeg kom til å være. Jeg blir derfor nødt til å ta en ny runde inn på legevakten i kveld. Og vet dere at, jeg har vært temmelig sikker på at jeg kom til å trenge innleggelse på sykehuset dette året. Jeg er faktisk overbevist om at det hviler en forbannelse over meg, fordi: I 2013, sent i september, ble jeg innlagt på sykehuset med kraftig halsbetendelse. To år etter, i 2015, overgangen mellom sept-oktober, ble jeg innlagt med blindtarmsbetenndelse og måtte operere. Nå, to år etter, i 2017 tidlig i oktober, ble jeg innlagt for gallestein. WHAT. Hva tenker dere om dette? Vell, jeg tenkte bare å få oppdatert dere kjapt, nå må jeg dessverre løpe på toalettet for førtiende gang i dag, før jeg ikke klarer å knipe igjen mer.


Likes

Comments

Hei dere.

Det ble et litt sent innlegg i dag, jeg har nemlig vært opptatt med å lage to forskjellige bakevarer. Jeg har egentlig aldri bakt noe særlig før, men fikk plutselig lysten til å prøve ut bakeevnene mine i dag. Jeg laget pølsehorn og kanelboller/kanel i svingen. De ble skikkelig gode og jeg kommer absolutt til å lage dette flere ganger. Jeg tenkte derfor at jeg skulle dele oppskriftene med dere også, slik at flere kan få prøvd seg frem.


PØLSEHORN (utgjør 16 stk)

Du trenger:
400 gram hvetemel
50 gram smør
3 dl vann, fingervarmt
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
16 grillpølser

Slik gjør du:
-Smelt smøret i en liten kasserolle. Avkjøl.
-Ha det tørre i en bakebolle, tilsett vann og smør.
-Elt deigen med eltekrok i minst 5 minutter til en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. (Ca halvtime)
-Del to plølser og så i 16 emner. Rull emnene sammen til små boller, og rull dem til lange pølser.
-Rull hver deig rundt hver grillpølse. Legg dem på et bakebrett, og pensle med vann.
-Stek på 225 grader midt i ovnen til de har fått fin farge.
-There you go, time to eat.

KANELBOLLER (utgjør ca 24stk)
Du trenger:
1 kg hvetemel
5 dl H-melk
150 gram sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 egg
1 pk tørrgjær
150 gram smør i terninger

Fyllet:
smør
kanel (tilpasses selv)
sukker (tilpasses selv)

Slik gjør du:
-Hold tilbake 50g av hvetemelet til utbaking. Ha resten av hvetemelet sammen med melk, sukker, salt, kardemomme, egg og tørrgjær i en bolle og elt i kjøkkenmaskin på sakte/middels hastighet i 5-10 minutter.
-Ha i smør i terninger og elt videre i 5-10 minutter til du har en samlet, jevn deig.
-Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
-Skrap deigen ut av bollen og elt inn resten av melet dersom deigen er klissete. Ha deigen på godt melet bakebord og kjevle til et stort rektangel.
-Smør smøret utover hele flaten og strø over jevnt med sukker og kanel.
-Rull sammen til en rull og del i ca 1 cm tykke stykker som legges på bakepapir på et stekebrett. La etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
-Pensle med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 15 minutter, til kanelsnurrene er gyldne.
-Avkjøl på rist.
-Klar, ferdig, spis.


De er virkelig anbefalt å prøve, kjempegode og ikke minst kjempe lette. Gjerne legg igjen en kommentar hvis du bestemmer deg for å lage dem.

BR

Likes

Comments

AKKURAT NÅ

Nå har jeg fått kommet meg hjem, og har faktisk vært i familieselskap i dag til min kjære mor og lillebror. De fyller nemlig hele 40 og 18 år neste uke. Jeg syns det er så gøy når familien samles, det er ikke så ofte det skjer og da er det ekstra koselig. Vi hadde litt type tapas mat, og masse god dessert. Mmmmm

UKENS GLEDINGS

Min QUEEN A kommer hjem en liten tur denne uken, det blir kjekt! Merkelig at hun har vært der nede i Bodø i to måneder allerede. Ellers så skal jeg reise bort en liten tur i helgen, nok en gang, alltid kjekt å få flytte litt på sjela.

UKENS CRAVINGS

Jeg har vell egentlig ikke hatt særlig til "cravings" på noe som helst denne uken. Smaksløkene og fristelsene har ligget litt i dvale kan man si...

UKENS HØYDEPUNKT

Jeg var med to av de fine venninnene mine på torsdagskveld, der vi laget oss litt mat og spiste masse digg og bare pratet til sent på kvelden. Det er ikke ofte vi i gjengen samles heller, hver gang før vi drar fra hverandre sier vi alltid at det ikke må bli lenge til neste gang, men det går fort en måned og to før vi ses igjen. Det er alltid jobb og andre plikter som kommer i veien. Vi må bli flinkere på dette.

UKENS NEDTUR

Jeg har klart å miste de fine ringene mine som jeg fikk av Sander til jul og bursdag. Ååå, jeg er så lei meg og føler meg naken på fingrene uten dem. Jeg klarte nemlig å legge ringene i lomma på uniformen da jeg var ”kjøkkensjef” og deretter kastet jeg dem til vask. Vips, så var dem forsvunnet. Jeg har startet et lete projekt etter dem da, gir ikke opp så lett.

UKENS SANG

Stargazing – Kygo, Justin Jesso

I Cant Fall In Love Without You – Zara Larsson

Figues – Jessie Reyez (Yes, fortsatt min fav)


Det var denne "ukas", håper dere får en fantastisk start på uken så skrives vi i morgen!

Likes

Comments


Da sitter jeg her og skriver litt igjen da. Akkurat en uke siden sist innlegg. Jeg har tenkt litt tilbake til da jeg først startet denne bloggen, som var i april. Herlighet, det er jo faktisk et halvt år siden, og jeg har sånn noen lunne klart å holde bloggen gående. Det virket som en skikkelig god ide da jeg kom over denne platformen, og faktisk opprette min egen blogg. Men på en annen side tenker jeg at: Jeg er ikke en spesielt spennende person, har ikke en veldig variert og interessant hverdag, hva blogger jeg om? Men, lesertallet mitt har vært veldig høyt og i en lengre periode, det må jo være en grunn til dette. 


Jeg syns det er gøy å få bruke fantasien i en ellers kjedelig hverdag, ellers syns jeg klær og mote er gøy og syns at den beste inspirasjonen får man gjennom blogg. Jeg selv må bare tørre å utfordre meg litt mer, og gjøre litt som jeg vil. Jeg har ikke lyst å skuffe alle dere som trykker dere håpefult inn på bloggen for å se etter nytt innlegg, som fortsatt ikke har kommet. Jeg setter utrolig stor pris på alle dere som har gitt meg høyt lesertall og fine kommentarer. Det er en stor nok motivasjon i seg selv med tanke på å holde bloggen oppdatert og i gang. Ikke minst får jeg mye glede ut av dette.

Nå...ny uke, nye bloggmuligheter.

GØYGØYGØY

Likes

Comments

AKKURAT NÅ

Akkurat nå sitter jeg og ser på reprise fra The voice hos Malene. Jeg har vært hos henne denne helgen, og har enda ikke fått kommet meg hjemover til Stavanger. Dagen har gått i å ligge å synes synd på seg selv etter litt for hard kveld i går.


UKENS GLEDINGS

Jeg begynner å glede meg til kaldere tider, hvor jeg kan kle meg opp i varme store klær, og endelig bruke den fine vinterjakken min. Jeg prøvde meg å ta den frem en dag i denne uken, men fant ut at det ble nesten litt for tidlig.

UKENS CRAVINGS

Mc Donalds...ææ. Tro det eller ei, jeg har fått skikkelig dilla på "maccen" mat og har faktisk vært innom allerede tre ganger denne uken. SHAME.


UKENS HØYDEPUNKT

Det har helt klart vært å få være sammen med Malene i Skjold denne helgen, vi har koset oss skikkelig. Vi har både hatt tid til film og avslapning, i tillegg en kveld sammen med flere av hennes venner med litt bobler i glasset, musikk og dansing. Utrolig gøy.

UKENS NEDTUR

Jeg har dessverre sprukket forbudet mot å kjøpe klær med å plukke med meg en ny genser.....åå, la oss si forbudet gjelder fra i dag, hehe.


UKENS SANG

Figures - Jessie Reyez

Bad Bitch (feat. Ty Dolla $ign) - Bebe Rexha

Giver - K.Flay

Down By The River - Milky Chance

UKENS MOMENT

​Har egentlig ikke hatt noen spesielle "moments" som skiller seg ut denne uken.

Likes

Comments

Hva er din største frykt, hvorfor? Min største frykt er helt klart å miste noen jeg er glad i. Når jeg tenker på døden, kan jeg seriøst begynne å gråte og får skikkelig vondt i magen. Det å aldri få se en person man bryr seg om igjen må være så utrolig vondt. Jeg er heldig som har mistet kun fåtall av mine nærmeste, dessverre er mine kjære oldeforeldre døde, men da var jeg veldig liten. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å få en telefon om at en av dine kjære er borte for alltid. Derfor er det viktig å vise kjærlighet mens man kan.

Hva bestiller du helst på cafe? Jeg liker veldig godt Caffe mocca is frappe, med krem på toppen og sjokoladesaus rundt, mmm. Eller en av deilige juicene på Starbucks.


Noe du ikke kan men som du vil lære deg?
Jeg vil lære meg å stupe. Jeg har alltid syns at det ser så skikkelig elegant og vakkert ut. Men nå sliter jeg med å måtte holde meg for nesen når jeg er under vann, så jeg må først lære meg å unngå dette.

Nevn tre positive og negative sider med deg selv. Negative: Kort terskel for sinne/irritasjon, Finner fort feil med meg selv, Kan bli litt for lett påvirket. Positive: Omsorgsfull, Morsom, Samvittighetsfull.

Hvordan ser du deg selv om ti år? Om ti år er jeg blitt tretti og da regner jeg med at jeg/vi har fått to-tre fine barn, og at vi har fått oss et meget flott hus som min kjære har pusset opp. Jeg håper også at jeg har fått opplevd en hel del, og sitter med mange flere minner en jeg gjør nå. La oss også håpe at jeg har en karriere jeg trives i, hvem vet hva levebrødet blir.

Hva er du utdannet, og kunne du tenke deg å utdannet deg videre? Jeg er utdannet helsefagarbeider. Jeg har faktisk planer om å studere videre på sykepleien om en stund. Deretter tror jeg drømme yrket hadde vært jordmor, så vi får se hva tiden bringer.


Hva er favoritt fargen din?
I mange år har favoritt fargen min vært lysblå typ, men nå har jeg fått skikkelig sansen for rød, skikkelig knæsj rød. Det er så utrolig fint, og jeg merker at øynene mine blir trukket mer frem i rødt.

Hva liker du best å gjøre sammen med venner? Lage noe god mat, sitte å prate om alt og ingenting, gjerne spille et spill. Ellers er det alltid gøy med en kveld ut.

Favoritt årstid, hvorfor? Jeg liker veldig godt sommeren da det bringer med seg så mye positivt, blant annet: sol, reiser, ferie, sene lyse kvelder, lette klær og varmen. Ellers liker jeg godt vinteren, når bakken er hvit og store varme klær er tingen.

Hva gleder du deg mest til med jul? Den gode maten, familiesammenkomstene, forhåpentligvis snø (er dette lov å be om?).


Har du alltid likt dyr/hunder?
Vet du at, jeg har egentlig aldri hatt noe spesielt forhold til hunder. Jeg er verken oppvokst med hunder eller hatt særlig med dem å gjøre. Men jeg har alltid tatt med meg dyr jeg har funnet ute og sittet på mine knær å bedt om å få beholde. Da snakker vi kaniner, pinnsvin, katter, you name it. Men nå kunne jeg virkelig ikke vært foruten hund, min aller beste venn, jenta mi.

Hva er din største drøm? Min største drøm må faktisk være å kunne klare seg helt fint økonomisk. Jeg er så redd for å havne i typ. luksusfellen osv, for det kan jeg nemlig se for meg....Ingen bekymringer og vansker med tanke på penger.

Vil du noen gang flytte tilbake til Haugesund? Jeg og samboeren har faktisk snakket om dette et par ganger og kommet frem til at vi med stor sannsynlighet kommer til å flytte til Haugesund, da det er en utrolig fin plass, jeg har familie der, i tillegg er husene en hel del ganger billigere der en i Stavanger.

Har du et favoritt klesplagg? Jeg er blitt veldig glad i boyfriend buksen min, ellers er velur buksene babyene mine.


Kan du nevne noen av grunnene til at du blogger?
Jeg blogger rett og slett fordi det gir meg en mestringsfølelse som er skikkelig godt. Jeg syns også det er greit å kunne få sette seg ned i fred og ro, og bare få la fingrene fyre løs på tastaturet. Jeg har fått så mange tilbakemeldinger om at flere syns det er kjekt å lese bloggen min og finner den interessant, det er alltid super gøy og gir meg mye motivasjon.

Leste i et tidligere innlegg at du hadde et pengeproblem når det kommer til shopping, hvordan går dette? Takk som spør, det går egentlig så som så. Det siste jeg kjøpte var faktisk i Spania, så til nå har jeg klart meg greit. Men det innebærer at jeg ikke går innom kjøpesenter, eller sitter å kikker på nettbutikker. Jeg kjenner det klør i fingrene etter å få noe nytt i klesskapet, men målet er hvertfall å holde seg til desember.

Hvilken type hund ønsker du deg som nummer to? Jeg har virkelig forelsket meg i rasen labrador/golden retriver da vi ikke kunne bedt om en snillere og finere hund en det vi har nå, i tillegg har hun ikke vært vanskelig å lære opp og det er den perfekte familie hund. Ellers syns jeg mops er utrolig søte, men dessverre er de medfødt med veldig mange problemer og jeg blir derfor usikker.


Dette var alle spørsmålene fra del en, jeg fant ut at det måtte bli en del to også da det kom inn en hel haug av spørsmål. Men planen er at svarene på del to skal komme ut med video. Gøy!!! Satser på at jeg får ut videoen før uken er ferdig. Takk til alle fine som la igjen et par kommentarer. Jeg blir så utrolig glad.

BR

Likes

Comments

Instagram@benedikteez