Selv om vi har kommet til tirsdag tenker jeg at det ikke er for sent for en liten oppdatering fra sist uke.

AKKURAT NÅ

Nå sitter jeg å venter på at bagettene i ovnen skal bli klare til å spises. Jeg skal snart dra avgårde på en legetime og deretter på jobb for å ha kveldsvakt. Jeg hadde så veldig lite lyst å jobbe kveld i dag da jeg så på værvarsleren at det skulle regne resten av uken, og det vil si at vi må nyte snøen mens den fortsatt er her for i morgen forsvinner den. Jeg gråter innvendig.


UKENS GLEDINGS

Jeg gleder meg til senere i uken for da kommer min bestis hjem fra bodø!!! Nå er det faktisk over to måneder siden jeg har sett henne sist. Det er lenge, ass..Come home, girl.

UKENS CRAVINGS

Jeg hatt skikkelig cravings på julekaker. Jeg har aldri vært særlig glad i julekaker og har hvertfall ikke hatt planer om å lage det selv. Nå har jeg faktisk sittet å sett på flere oppskrifter jeg skal bruke, blant annet kakemenn, sjokoladeboller(?) og karameller.

UKENS HØYDEPUNKT

Ukens høydepunkt har helt klart vært å hatt min fine Malene på besøk, i tillegg var vi på julekveld hos ei venninne av meg som var skikkelig koselig. Hun hadde stelt i stand med mange kjekke leker som quiz, pakkelek, pynting av pepperkaker. Jeg er så glad i sånne kvelder, ingenting er hyggeligere. Jeg må bli nødt for å bli flinkere til å komme på sånn selv, og invitere over.
Ikke minst må jeg også få dra inn at et stort høydepunkt er absolutt at vi endelig har fått snø! Jeg er såååå glad.


UKENS NEDTUR

Tror egentlig uken har vært veldig fin og har ingen nedtur som skiller seg ut. Eneste er at jeg har glemt å ta på vinterdekk og jeg har derfor vært stuck her hjemme. Turte ikke prøve meg på sommerdekkene mine da jeg hørte flere hadde sklidd med vinterdekk. Det er med bytting av dekk er et evig mas, når man nettopp har fått sjangs til å bytte over må man skifte igjen til det motsatte. Og ikke nok med det, Stavanger har fått en skikkelig dum greie hvor man må betale piggdekk-avgift. Seriøst, de finner ikke en eneste ting hvor de ikke kan få krevet inn penger.


UKENS SANG

Last Christmas - Wham
Walk Away - LVNDSCAPE, Kaptan
Like That - Bea Miller
Snowman - Sia


Alt i alt, uken har vært kjempe fin. Dagene flyr avgårde og nå gleder jeg meg til julaften som er om knappe tolv dager.

Ha en super uke, fine lesere.
BR

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments


ENDELIG!!!! Snøen er her, jeg har ventet så uendelig lenge på dette. Jeg har alltid vært veldig glad snø og vinter, ikke minst blir bildene hundre ganger bedre. Vi trenger snøen nå på denne tiden av året hvor det ellers er veldig mørkt og kjedelig, det lyser opp hele tilværelsen. Guu, så deilig. Forresten, i dag er det min tur til å snappe igjen hos NORWEGIANBLOGS, følg oss. Jeg deler hele dagen min, og har mange planer frem over i kveld. Vi har allerede fått vært ute å tatt mange fine bilder, og jeg ble faktisk skikkelig fornøyd. Nå skal vi dra å handle inn litt middag til senere (hurra for søndagsåpent), etterpå tenker vi å gjerne "leke oss" litt i snøen. Aah, føler meg som et barn igjen. Have a great day.


Har dere snø hvor dere bor?

Husk å følge oss på snapchat, NORWEGIANBLOGS.

BR

Likes

Comments


Hva skjedde? Hvordan kom man til det punktet hvor man mister seg selv? Finnes det en vei ut av det hele?

Noe som interesserer meg stort er nemlig psykisk helse.

Det er utrolig hvor mye man skal oppleve gjennom alle livets faser. Jeg har ikke visst særlig mye om psykisk helse før det ble jobben min. Jeg syns psykisk helse er så utrolig spennende fordi det er så mye forskjellig, så mye jeg ikke vet og så mye jeg vil lære. Hva jeg vet, er at dette er et veldig sårt tema for flere. Alle har psykisk helse, men noen opplever å bli psykisk syke og grunnen kan være så mangt. Jeg syns det er fryktelig skremmende å se hvor fort livet kan snus på hodet og at man mister seg selv. Jeg hadde aldri tenkt meg at det fantes så mange forskjellige sykdommer innen psykisk helse og hvor hardt rammet vedkommende med diagnosene er. Hvordan kommer man til punktet hvor man blir stemplet "psykisk syk"?

Det at mennesker kan havne inn i psykose hvor man hører andre stemmer og blir fortalt hva man skal gjøre, er skremmende. Det at mennesker kan ha det så vondt at de føler for å straffe seg selv ved å påføre kroppen smerte, er ufattelig trist.
Man kan blant annet bli deprimert, schizofren, bipolar, få anoreksia, bullemi, angst, søvn problemer, utmattelse, listen er lang.

For bare noen år siden hadde jeg aldri tenkt meg at det faktisk var så mange mer en jeg ante, som slet med disse tingene. Folk som ikke opplever eller har noen nær med psykiske sykdommer eller jobber innen dette, vet så svært lite. Jeg tror at flere av disse sykdommene kunne vært forhindret eller minsket tallet på hadde vi bare hatt mer kunnskaper innen dette alle sammen.Det gikk nettopp rundt en underskrifts kampanje som skulle prøve å få mer undervisning om psykisk helse på skolen. Dette er så viktig! Jeg har sett at ved flere av tilfellene jeg har opplevd på jobben er det mennesker som sliter grunnet å ha blitt mobbet som barn, av barn, nettopp fordi barn har alt for lite kunnskaper. Jeg kan ikke forstå at barn kan få seg til å gjøre andre vondt i så ung alder, de har ingen anelse om hvilke konsekvenser dette vil få. Ikke for de selv, men for den stakkarsen som var offer.

Man kan så klart få psykiske sykdommer av helt andre ting enn dette, men det er disse tilfellene jeg flest har vært borti. Man har også mennesker som har blitt behandlet dårlig av familie eller en eller annen syk tulling som bestemmer seg for å ødelegge andres liv.

Jeg kan mye om psykiatri, men likevel så alt for lite. Dette er noe av det som interesserer meg veldig og en liten drøm hadde vært å blitt psykiatrisk sykepleier. Det er dessverre slik at det ikke er alle man klarer å hjelpe da sykdommen tar overhånd, men i mange tilfeller klarer disse sterke menneskene å ta livet tilbake. Jeg vil være en av disse mange som hjelper mennesker med sykdommene til å holde fast på livet.

Jeg vet at dette ble et litt rotete innlegg, men det er så mye jeg vil få frem. Det er så utrolig mye jeg vil fortelle og skrive om, at alt bare blir et stort hvit ark med mange bokstaver.


Likes

Comments


Ok, dere. Jeg lovte en glad nyhet til dere i kveld og her kommer den. Jeg har nemlig fått lov til å være en del av en gruppe med fem jenter hvor de driver en snapchat konto relatert til bloggene deres her på nouw.com. De bytter på å ha brukerkontoen en dag i uken hvor de egentlig bare deler dager i livet. Ææ, allerede imorgen er det min tur til å ha kontoen! Disse jentene er blitt så drilla i dette nå at jeg henger litt etter. Jeg både gleder meg og gruer meg da dette er helt nytt. Jeg syns fortsatt det er like uvant hver gang jeg deler en video på bloggen, men det blir spennende med litt utfordring. Ønsk meg lykke til da. Gøy om dere vil legge oss til slik at dere kan følge med. Vi heter altså: NORWEGIANBLOGS. Legg oss til da vell.

Ellers har jeg faktisk ENDELIG fått pyntet litt til jul. Treet er allerede oppe, men trengs litt mer pynt da jeg undervurderte de få kulene jeg hadde kjøpt inn. Jeg regner med at alt av rot og pynt er på plass denne uken, og kjører derfor en liten "house-tour" video. Denne uken blir bra.


Ikke glem å legge oss til på snapchat: Norwegianblogs.
Ha en flott uke, så vlogges vi i morgen?

BR

Likes

Comments


Det er fredagskveld. Klokken er 21:15. Jeg kommer ingen verdens vei. Jeg har jobbet i hele dag med å få montert møbler og skaper til leiligheten, for å kunne få ryddet opp litt. Helt siden jeg sto opp, som vell og merke var klokken 9 (på en fridag), har jeg både ryddet og montert opp diverse. Likevel er jeg ikke kommet noe lengre. Jeg kan ikke få utrykket hvor irritert og oppgitt jeg er akkurat nå. Jeg hadde så lyst å få pyntet til jul allerede i går, men den gang ei. Ser ikke ut som det blir mulighet for det i dag heller da alt står på hodet. Jeg har selvfølgelig også fått hele ansiktet full av kviser, og jeg sliter som regel aldri med dette. Kan det være på grunn av stress montro? Da skjønner jeg det hvertfall veldig godt. På dager som dette føler jeg meg skikkelig dritt. Selvbilde, matlyst og humøret er så langt nede som overhode mulig. Jeg vil bare sette meg ned og gråte, men er heldigvis så pass oppegående nok til å vite at da kommer man ingen vei.

her ser dere litt av hva jeg har stritt med i dag

Pjuh, måtte bare få ut litt frustrasjon.

Jeg hadde lyst til å få skrevet flere blogginnlegg i dag da det skjer noe spennende relatert til bloggen på mandag. Dette gleder jeg meg skikkelig til å fortelle, så stay tuend.

Over til noe mer hyggelig, som at jeg og samboeren tok med oss lillesøsteren hans til Jul i Kongeparken. Det var kaldt, men koselig. Vi pyntet blant annet pepperkaker, spiste god middag, tok karuseller og var på juleverksted. Dette er kjekke aktiviteter for både store og små, da vi hadde det morro hele gjengen. Jeg fikk knipset noen få bilder fra i går, men merker at jeg sliter mer og mer med å få bra bilder på grunn av mørketiden. Jeg er nok ikke alene om dette.

Over og ut fra sinnafrøkna

BR

Likes

Comments


Herlighet en uke har flydd! Jeg har vært bortreist blant annet og dette skyldes min fraværende tilstand. Tror dere ikke jeg glemte å pakke med meg pcen, og av en eller annen rar grunn får jeg ikke til å blogge fra mobilen. Jeg var altså på julebord tur til selveste Krakow. Vi var borte fra lørdag til tirsdag, og bodde på et skikkelig fint hotell. Vi shoppet kun noen småting og spiste mye god mat. Ellers fikk vi oppleve julemarked som dessverre var en liten nedtur da de ikke hadde noe særlig. Men alt i alt, en topp tur.


Sist uke brukte vi flere dager på å få flyttet over alle tingene i den gamle leiligheten vår, til den nye. Det var ikke barebare må jeg si. Jeg ante ikke at vi eide så mye ting en gang, og jeg fant igjen både klær og diverse som jeg har leitet etter. Kommer heldigvis noe positivt ut av å flytte på seg. Vi har nå fått nesten alt på plass her i den nye leiligheten og jeg skal tilogmed begynne å pynte til jul imorgen, da vi faktisk har gått til innkjøp av vårt første juletre, inkludert julepynt. GØY. Jeg tenkte kanskje også at jeg skulle ha en liten "house-tour" når alt er kommet på sin plass.

Idag har min kjære samboer bursdag, og dagen skal dessverre gå til å vaske ut av den gamle leiligheten, og ut på handel etter noen spisestoler vi har måtte ventet 8 uker (!!!) på, samt klesskap. Vi får ligge å slenge oss på sofaen i kveld med litt digg, må jo få en liten feiring av stakkarsen.

Flere enn meg som skal pynte til jul allerede i november?????

Hope you have a nice one.
BR

Likes

Comments

DAG 10 - Hvor vil jeg bo


Jeg skal ikke legge skjul på at jeg helt siden jeg var liten har hatt et ønske om å bo i Haugesund. Jeg er oppvokst og kommer opprinnelig fra Haugesund, jeg har også familie der. Jeg og Sander har snakket om det og ser på dette som et alternativ på grunn av den høye prisen og vanskelig boligmarked i Stavanger. Dessuten er det ikke særlig langt fra hvor vi bor nå og gjør det lettere for oss å komme hjem på besøk til våre foreldre når som helst. Jeg syns det er rart å tenke på i det hele tatt å skal kjøpe sitt eget hus hvor man har lyst til å starte en familie og kalle dette for "hjemme". Selv om jeg har flyttet ut i egen leilighet og har samboer føler jeg ikke at jeg har flyttet fra mamma og pappa enda. Det og skal flytte til en annen by kommer til og bli tøft samtidig en mulighet til å se hvordan man klarer seg uten sine foreldre helt i nærheten. Nå er ikke Haugesund en fremmed by for meg, men det blir likevel noe annet om vi velger å flytte dit. Jeg tror faktisk også man har godt av å komme seg bort fra komfortsonen hjemme og prøve andre steder, starte med blanke ark, få nye venner og ny jobb. Nye muligheter rett og slett.


Flere enn meg som har lyst til å flytte fra hjembyen?


BR


Likes

Comments

DAG 9 - Mine favoritt-bloggere


Det er mye inspirasjon jeg har hentet gjennom blogg, og har egentlig alltid likt å lese andres blogger. Jeg har likevel ikke særlig mange jeg leser fast men som jeg gjerne trykker innpå her og da. Jeg er veldig glad i å lese blogger hvor de skriver eller legger ut antrekksbilder, tips og ideer til smarte løsninger når det kommer til interiør eller mote. Jeg er også glad i å lese personlige innlegg, som jeg gjerne selv ikke er så god til å dele som jeg absolutt skal prøve å bli bedre på. Jeg er veldig glad i Annijor sin blogg da hun har mange av punktene jeg nevnte over. Ellers trykker jeg som regel innpå forskjellige bloggere som ligger på topplisten da disse er enkle å finne frem til. Jeg skulle likt å lese flere bloggere som kanskje også ikke ligger på topplisten helt enda, gjerne legg igjen en kommentar om du vil jeg skal lese din blogg eller har noen du vil anbefale.Ellers har jeg hatt en fin helg i Haugesund/Skjold hos Malene hvor vi har feiret 19-års dagen hennes. Det var noen fine dager sammen og en gøyal kveld i går, dette må gjentas. Jeg er så glad i musikk og der gode venner samles for å bare prate i timesvis og danse til vi påtar oss nakkevondt. Hvertfall jeg, hehe. Ikke minst forberedelsene før man skal ut på festligheter, sminke og pynte seg opp i fine klær. Det er noe spesielt ved det må jeg si. Nå sitter jeg på ferjekaien og venter på at jeg skal få komme til på båten, jeg gleder meg til å være hjemme igjen med mine kjære.

Vi prates mer i morgen. Håper helgen deres var like fin som min og at dere får en enda bedre uke.BR

Likes

Comments

DAG 8 - Kjæledyr


I dette innelggets utfordring har jeg fått i oppgave om å fortelle litt om min lille baby. Lille Amie, er nå blitt 1 år og 5 måneder. Herlighet som tiden flyr, var sikker på vi nettopp fikk henne. Hun er blanding av Golden Retriver og Labrador, verdens fineste miks spør du meg. Amie er en ordentlig snill og bedagelig hund, selv til valp og være. Beste av alt, hun elsker å kose! Vi har fått mye positive tilbakemeldinger på at hun er veldig grei å ha med å gjøre. Hun har vært en lett hund å lære opp, derfor er hun også en fin "første-gangs" hund.Det er virkelig herlig å ha en liten skapning som er så glad i deg, som blir like glad hver gang du kommer hjem, og som rett og slett bare er der for deg uansett hva. Jeg har aldri hatt noe spesielt forhold til hunder eller generelt dyr da vi i familien ikke har hatt noen selv. Etter vi fikk Amie, kan jeg faktisk ikke tenke meg å være uten. Ordtaket "En hund er menneskets bestevenn" er virkelig helt sant.


BR

Likes

Comments

Jeg kjører i gang med en ny oppdatering på sist ukes "UKAS", selv om vi har kommet helt til onsdag.


AKKURAT NÅ

Akkurat nå sitter jeg i pysjamasen, klokken er halv to og har enda ikke fått i meg frokost. Jeg sitter og lurer på om jeg kanskje burde rydde litt i leiligheten da det flyter etter helgens festligheter.


UKENS GLEDINGS

Jeg gleder til å reise bort til Malene denne helgen for å feire hennes 19-års dag. Dette blir sikkert like koselig som alltid. Jeg føler at jeg kan slappe skikkelig av og kose meg så fort jeg kommer noen kilometer unna hjemmet for å få et lite avbrekk fra hverdagen.UKENS CRAVINGS

Kake, nok en gang. Jeg har spist kake flere dager på rad, i dag er nemlig intet unntak da vi skal ha en liten familiefeiring for meg og Sander som også har bursdag veldig snart. Jeg får skikkelig dårlig samvittighet hver gang jeg trykker den kaken i munnen fordi jeg vet at den stakkars kroppen min trenger litt ordentlig mat og et bedre kosthold.


UKENS HØYDEPUNKT

Bursdagen min! Jeg fikk mange fine gaver, og hadde mange rundt meg som ville gjøre dagen min fin. Jeg syns bursdager er like stas hvert år, gleder meg allerede til neste gang.UKENS NEDTUR

Man kan vell gjerne legge dette sammen i en opptur og nedtur, men bilen min har vært ødelagt så lenge nå og jeg fikk endelig fikset bilen denne helgen. Viften som blåser varm og kald luft har ikke fungert, dere kan tenke dere hvordan dette fungerer sammen med kaldt vær og regn. DÅRLIG. Positive: Jeg fikk fikset bilen. Negative: Alle bursdags pengene renner dessverre ut igjen for å betale denne utgiften. Kjedelige greier...


UKENS SANG

Strongest - Ina Wroldsen

Pumped Up - Klingande

Perfect - Mike Perry Remix


BR


Likes

Comments

Instagram@benedikteez