Billedresultat for eget tøjmærke


Min roomie/veninde og jeg fik den bedste idé herude på efterskolen. Vi vil lave vores eget tøjmærke. For det første har det altid været min drøm at designe noget helt selv, for det andet kan vi få hjælpen ude på efterskolen af lærere der er iværksættere og er her for at hjælpe os med lige præcis de ting, som fx design eller business/markedsføring. Og for det tredje kan vi hjælpe hinanden (eleverne), da vi er på forskellige kompetencer; Fie (min roomie) er på medie design hvor vi designer og tager billeder, og finder på idéer til logo og design. Zeno (min kæreste) som også vil hjælpe, da han er på tech og kan en del med at designe og photoshoppe logoer, hjælpe med hjemmesiden osv, og så er der en masse andre af vores venner herude der er på business holdet, som kan hjælpe med markedsføring, kontakt med tøjfabrikker og salg af vores tøj. Så vi får ligesom alle en connection og bliver en del af det her og deler idéer med hinanden, så vi kan skabe noget stort sammen, som vi samtidig alle sammen interessere os for! Det jo derfor vi bl.a. går på en iværksætter efterskole; for at skabe noget nyt sammen.

Vi har ikke rigtig nogle idéer endnu, udover at vi vil tage nogle billeder med de kameraer de bl.a. har til rådighed herude på efterskolen, og så redigere billederne i adobe, i programmer som Lightroom, som de betaler for at vi kan bruge på de IMAC computere de også har til rådighed herude. Så har de en tøjpresser herude, så vi kan lære selv at trykke vores tøj med vores eget logo eller de tryk vi nu vil have på, og meget meget mere... Så lige meget hvad vi vil starte selv, kan vi få hjælp, da vi har alle ressourcerne til det herude. 

Ville bare lige dele det med jer, og håber I blev interesserede og følge med senere igennem vores arbejdsprocess, idéer og produktion senere hen! Og måske vil købe noget. 

- ​Benedicte Sandra Veileborg

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Så er jeg tilbage med endnu et stort emne, der betyder noget for mig og som jeg føler for at lave et helt blog indlæg om. I dagens anledning da jeg lige er startet på efterskole, vil jeg selvfølgelig dele en masse af mine tanker og meninger omkring hvorfor efterskoler er så vigtige og hvad der er godt ved dem, og gør at man som enten 8. eller 9. klasser burde tænke over, før man bare springer ud i gymnasie livet, om man rent faktisk er klar til de næste 2 eller 3 år, blandt andre der måske er mere klar end en selv.

Jeg ville ønske nogle havde lavet sådan et blog indlæg som dette, dengang jeg sad og skulle overveje sådan en stor fremtidsplan med mig selv. Jeg er dog endt med at tage på efterskole i et år i 10. klasse, hvilket, jeg allerede kan mærke efter blot en uge det nye sted, bliver det bedste år i mit liv. Jeg havde SÅ mange forskellige tanker, om efterskole livet virkelig var noget for mig. Og det tror jeg egentlig, et sted dybt inde på alle, at det er. Der er ikke nogen der ville hade et år på efterskole. Måske ser man ikke lige sine veninder derhjemme særlig ofte, men ærligt, hvem siger nej til et år på samme værelse som din måske fremtids bedste veninde og bo sammen med mindst 80-100 andre elever på din alder med samme interesser som dig. Og spise, hygge og lave lektier sammen hver dag. Og samtidig gå et sted der lige akkurat går efter dine kriterier og kompetencer som du søger. Jeg skal på en linje på min efterskole, der hedder Mediedesign. Det er, som ordet også fortæller, en blanding af sociale medier og design. De tilbyder inde for denne kompetence undervisning i sociale medier, digitale medier, blogger business, webdesign, grafisk design og en hel masse andre spændende ting, som får mig til at føle mig som en ekspert, fordi det interessere mig, og det er netop dét, der kan få mig til at blive mere underholdt og følge mere med i timerne. Og få skolegang og lektier til at blive spændende og noget sjovt. Udover det, tilbyder min efterskole en masse fysisk aktivitet, med cykelture og strandture, hvilket jeg også elsker at bruge tid på i min fritid, men som jeg, desværre, ikke selv kan få mig selv til. Det er samtidigt også virkelig rart, at føle sig godt tilpas et sted, og så alligevel ikke alt for langt væk hjemmefra, som jeg i den grad ikke er. Toget går direkte fra min efterskole og til min naboby Hillerød, hvor det tager mig 15-20 min at komme helt hjem derfra. Dvs. omkring 1 time, ikke engang skal jeg sætte af til at komme hjem på i weekenderne, medmindre jeg bliver hentet eller bliver på efterskolen, hvilket jeg kan, uden at blinke, vide at den sidste ting bliver min fortrukne kommentar hver fredag på efterskolen.
Jeg vil selvfølgelig ikke få jer, der lige er startet på gym til at få kolde fødder over at have valgt at starte på gym nu, frem for efterskole, til at skifte over, men I skulle måske have besøgt en efterskole eller to, inden i satte fødderne ind på en 2-3 års lang uddannelsesstart. I mine øjne er jeg nemlig uenige i dem, der siger at efterskole ikke er noget for dem, for de har jo ikke prøvet det. Igennem hele sommerferien i år, har jeg gået rundt og været lidt i tvivl, om det rent faktisk var det rigtige at gøre. Og aldrig i mit liv, ville jeg fortryde det valg jeg valgte før jeg stoppede i folkeskolen. Og så vil jeg dog sige, at jeg er enig med dem der siger, at unge mennesker i 15-16-års (9.klasse) alderen ikke er klar til at starte på gym. Jeg føler virkelig jeg selv er langt fra at føle mig den mindste parat til noget der ikke har med folkeskolen at gøre. Det var en helt vildt mærkelig tanke da vi stoppede i 9. og skulle vinke farvel til alt det gamle som jeg lige havde brugt 10 år på. Ét sted i SÅ lang tid, og så bare direkte ind til de ”voksne”. Nej tak siger jeg bare. Selvom man måske hadede folkeskolen eller virkelig siger til sig selv, at gymnasiet bare kalder på en og man ikke kan vente med at starte, så er jeg virkelig uenige og bliver nærmest indebrændt sur på dem der siger, at efterskole bare ikke er noget for dem. Har du måske været der, besøgt det eller måske endda snakket med folk der har gået på efterskole før? For hvis du har bare mindst én af de ting, så ville du ikke sidde på gymnasiet lige nu. Et år på en efterskole er en drøm for alle. Og er du gal, hvor er jeg glad for at jeg valgte det i sidste ende. Jeg vidste det altid bare kaldte og mine nu bedste venner og veninder, er blandt mig hver evig eneste dag, til at snakke med mig eller hjælpe med alt. Det er så befriende en tanke. Jeg mingler bare godt med alle på forskellige måder. Når jeg fortæller mine venner om min efterskole, siger dem, der ikke går på efterskole, at de er helt misundelige. Og det forstår jeg sgu godt, for det er lige ved at jeg kan sige at jeg er misundelig på mig selv. Jeg kommer til at stortude når jeg skal, om 1 år, vinke farvel til min efterskole og alle mine venner der, jeg jo lige havde mødt og været vant til at vågne op til og ”følges til skole og hjem igen med.”

Og som Pippi sagde; ”Det har jeg ikke prøvet før. Så det kan jeg sikkert godt!” eller som min bedste veninde sagde: ”Ægte venner venter, acceptere hvad du har være igennem, hvad du går igennem og hvad du er ved at udvikle dig til. Og tro mig, det vil jeg”. -En kæmpe grund til, at jeg også turde at tænke mig mere frem til tanken om efterskolelivet uden hende ved min side, og vide at hun altid vil være der for mig og støtte mig i mine planer for fremtiden. Og det er også de veninder man skal holde fast i til verdens ende. Og jeg er så heldig at have hende som bedste veninde, selvom vi kun har kendt hinanden over sommeren, og så allerede været sammen oftere end jeg nogensinde har været sammen med andre, været til Scarlet Pleasure koncert helt i Århus alene, og gået igennem så meget allerede, på så kort tid.

Men nok om det, efterskole er bare mit foretrukne valg og ønsker at det bliver et langt og dejligt år, selvom legen altid stopper hurtigt når den er god… Men jeg tror jeg ændrer mig, på en god måde selvfølgelig, når jeg vender snuden hjemad til sommerferien næste år, med et smil på læben og et skridt tættere på hvad jeg vil med mit liv i fremtiden. Og føle mig klar til 3 dejlige lange år på gymnasiet.
(Husk på at alt dette bare er min mening og jeg selvfølgelig ikke er imod dem der går direkte til gymnasiet efter 9. klasse eller vælger 10. inden, så mener jeg bare, i mine øjne da jeg er glad for at gå på efterskole, at det er et svært valg, og man måske lige skulle tænke sig om inden man bare kaster sig ud i noget nyt efter folkeskolen)

Elsker dig Mat
- Knus fra Benedicte (Bianca, intern joke med folk fra efterskolen haha)

Likes

Comments

Det her er min mening om ting og sager, som jeg synes er vigtige at diskutere eller snakke om en gang imellem. Og så er jeg generelt bare sådan et menneske, der spørger om alt og reflektere over små ligegyldige ting i hverdagen, som måske ikke lige giver mening for mig.

Og derfor tænkte jeg, at det kunne være sjovt at tage en masse blandede emner op med jer. Jeg jo sådan en rigtig spørger-Jørgen eller hvad det nu er de kalder ham. Jeg tænker tit over ligegyldige ting, hvor man, hvis jeg tænkte højt, ville tro at jeg var sindssyg eller mærkelig. Hvorfor får fugle ikke stød af at sidde på højspændingsledninger, hvorfor får man sidestik, hvorfor må man ikke smile på pasfoto; det er bare tre ud af mange undrende spørgsmål jeg har til livet, som jeg nok aldrig får et ordentlig svar på (eller måske bare ikke lige orker at finde ud af). Hvilket også betyder, at det er ligegyldigt, ellers ville der nok være en forklaring på dem. Man kan godt sætte mig ind i en boks, der hedder ”blondinen”. Men ville alle så ikke være dum eller den såkaldte ”blondine” en gang imellem, hvis man stiller et spørgsmål om noget? Se, der var endnu en mening. Man kan ikke undgå meninger i dagligdagen, de vil altid være der og man vil altid have spørgsmål om ting, om det er ligegyldige ting eller vigtige emner, så vil de altid være der.

Så lad os sige, at mit første indlæg i denne her serie kan hedde: Min mening om alting. Jeg kan finde på mindst ét undrende spørgsmål indenfor alle emner, næsten måske. Og starte en mening eller en diskussion omkring det. Og det frustrere mig meget i min hverdag. Det er bl.a. også én af de mange grunde til at jeg har lavet en blog. For at drøfte småting og dele en masse af mine tanker og livsdrømme med andre. Der er intet bedre end andres meninger, så man kan starte en samtale. Eller bare komme ud med sine egne tanker, uden at tænke over at andre skal sige dig imod eller komme med deres meninger. Nogle gange er det bare rart at vide, at uanset hvad andres meninger er, er din mening ligeså vigtig som deres.

Det her var selvfølgelig bare en start på en serie, for at se om det kunne blive til mere. Så det her indlæg er egentlig bare en slags reminder til mig selv og til jer, så I ved hvad jeg vil snakke om den næste tid i mine indlæg.

- Benedicte Veileborg

Likes

Comments

Heyy

Her i år 2016-17, har jeg skiftet helt stil, fra hvad jeg gik i før. Jeg begynder at følge den nye trend, med at hive sin mors eller måske endda mormors gamle tøj frem og rekreere looks, med en blanding fra den ny moderne tid og de gamle 60-90'er looks. Jeg er fx begyndt at købe flere items i genbrugsbutikker, for at spare og få et mere personligt look, med vintage stilen indblandet.

Jeg vil indblande en masse af mine yndlings stile, sammensætninger, butikker og café steder jeg plejer at være osv til jer, for at give jer en fornemmelse og inspiration af, hvad jeg går i og hvad der interesserer mig:

Shopping steder // vintage og nye trends
1. Urban Outfitters
Helt klart et af mine yndlingssteder at købe tøj i. Man kan få stort set alt hvad man mangler derinde. Det er dog ret dyrt og man skal ikke gå efter de helt basic t shirts derinde, hvis du vil have noget for prisen. De har alt fra solbriller til plader, og fra bøger til tøj. De har et kæmpe sortiment fra bl.a. Adidas, Champion, Fila, Vans, Calvin Klein osv. Og så sælger de tøj helt fra vintage stilen af til helt nye trends.
Adresse: Østergade 42B, 1100 København

2. Weekday
Stedet man altid går ind, hvis man lige mangler en sød hoodie, et par seje solbriller eller en basic tee. De har stort set alt hvad man kan bruge, og så gør de ældre items helt nye og moderne igen, med deres flotte sammensætninger og idéer.
Adresse: Amagertorv 33, 1160 København K

3. Episode
Okay okay okay, det her er og bliver mit all time favorite sted af købe brugt vintage tøj! Du kan få ALT derinde, som selvfølgelig er fra da min mor var ung. Og jeg forguder den genbrugsbutik. De har sko, jakker, fede trøjer og lækre jeans. Og det er bare en mode, der er kommet for at blive. Det var populært for 30-40 år siden og nu er det sgu tilbage. Jeg fortryder ingen af mine køb, og mit bedste køb derinde fra, er en fed tynd jakke fra Puma, og selvom deres tøj ikke er det helt billigste eller helt nyt, er det pengene værd, for tanken om at tøjet har en fortid for mange år siden, gør det bare helt specielt. Man genbruger tøjet på en helt anden måde, og gør det hele high fashioned igen, og jeg er vild med det!
Adresse: Larsbjørnsstræde 8, 1454 København K

4. Zara
Det her er helt klart stedet for dig, hvis du elsker fede sammensætninger af hvide loose fit bukser, fede anderledes sneakers eller støvler, en sød flerfarvet blazer, gul hat og kæmpe øreringe er det her lige stedet for dig. Jeg går aldrig ud af Zara, uden mindst ét item derfra! Jeg er så vild med deres helt vidt forskellige stil. De skiller sig ud fra alle andre butikker og så er der bare farver overalt. Og priserne er altid gode. - Der er næsten også altid tilbud!
Adresse: Vimmelskaftet 28, 1161 København K

5. Asos
De har ALT. Måske ikke lige det billigste sted, men du kan altid finde items derinde og til en god pris hvis du er heldig. Deres sneaks er sat helt i bund, og jeg fik, for ikke så lang tid siden, investeret i et par River Island sko, til en tredje del af prisen! Jeg skulle af med 300kr og det var pengene værd. De kan tåle regn, spænderne er superfine og så er det ægte læder! Nok et af mine bedste køb til dato.
Hjemmeside: Asos.com

Caféer // på farten og med veninderne
1. Illum Rooftop ~ The best view in town
Nok et af de steder der er mest populære at besøge, hvis man shopper på strøget og mangler en pause med god udsigt, lækker og billig kaffe. Der er intet mere hyggeligt end at afslutte en dejlig lang dag med stor shopping i indre København en varm sommer dag, og så tager op på tagterrasserne i Illums store shopping center. Og så er jeg taknemmelig for priserne deroppe! Varm chai latte med en scone eller italiensk pasta ret og så veninderne omkring sig, intet bedre. Og så er der stor mulighed for fede Instagram billeder!
Adresse: Vestagervej 3, Østergade 52, 1100 København K

2. Lagkagehuset
Det bedste sortiment. Om det er en lækker croissant med chokolade, eller en lakse sandwich der skal investeres i, er helt op til dig. Men det smager virkelig som det ser ud, himmelsk!
Adresse: Torvegade 45, 1400 København K

3. Cafe Zalt
Lækeeeeert! De sælger de lækreste drinks herinde og en pisse fed brunch med alt. Du kan have en hyggelig eftermiddagskaffe herinde eller en flot gul drink med flotte frugter. Helt klart stedet man skal tage hen for at slappe af og være omringet af flotte og glade mennesker (:
Adresse: Kompagnistræde 2 kl. th.

4. Dalle Valle
Tag tidligt derind med hele familie, veninderne, eller kæresten. Betal for en brunch og brug hele 3 timer på at sidde og guffe mad i dig. På den måde får du alt for pengene. Og betal så lige lidt ekstra for deres lækre jordbær smoothies eller oreo milkshake. Intet bedre end at starte dagen ud med ro og lækker mad.
Adresse: Axeltorv 1, 1609 København V

5. Big Apple
Sprød sandwich og lækker smoothies. Det er et virkelig hyggeligt sted, med lidt plads, søde planter og en masse flotte Insta muligheder! Hyggelig dag med mor eller veninden kunne være en mulighed her.
Adresse: Fiolstræde 18, 1171 København K

6. Gorm´s pizza // i Nyhavn
De bedste gourmet pizzaer til dato! Intet bedre end en tynd, sprød og kvalitets fyldt pizza med de bedste delikatesser på, lige taget ud fra ovnen. Og så at sidde ved Nyhavn og kigge på de flotte farvede huse og søde både sejle forbi. Godt at se om aftenen da lyset derovre er en aften værd!
Adresse: Nyhavn 14, 1051 København K

7. Copenhagen street food // Papirøen
Er du til lidt af hvert og en god gåtur, så er Papirøen værd at besøge. Der er en hyggelig stemning derovre og selvom der er mange mennesker og laaaaaange køer, er det ventetiden hver for noget lækkert, meeeen lidt dyr mad. Man kan få alt lige fra sushi til kyllinge mad, og fra falafel til dansk smørrebrød. Mine yndlings og fortrukne steder derude er helt klart deres shawarma med durum, pandekagerne eller deres tacos med avocadoer, mums. - Shawarma, The pancake & Tacos Chucho. Du kan se hele deres sortiment af mad på deres hjemmeside.
Adresse: Copenhagen Street Food, Hal 7 & 8, PapirØen. Trangravsvej 14, 1436 København K

- Jeg er dsv en meget mainstream pige, der går efter det første og det bedste haha. Jeg har ikke tålmodigheden til at opsøge hele København igennem og lede efter nye og spændende café besøg eller nye tøjbutikker. Jeg fandt dog Big Apple sammen med min veninde, da vi var på "sightseeing" i København, og ledte efter nye gågader at gå ned af, hvor der var mere stille og fredeligt.

Her til sidst vil jeg bare lægge en masse billeder op som inspiration og et indblik i hvordan noget af mit tøj ser ud, og nogle sammensætninger. Tip: Vil du gerne have samme stil som de fleste unge går rundt med i øjeblikket, men ikke har pengene til at købe helt nyt. Invester i et par Vans fra Asos til en god pris eller nogle Converse sneakers (kan købes for ingen penge i Episode). Få din mor til at tage gamle oversized t shirts frem, eller jeans. Nu har du egentlig looket og så kan du altid pifte det op eller ned med assecories og måske en fin taske efter egen smag. Husk derfor at opsøge forskellige butikker eller søg efter vintage modebutikker, eller en genbrugsbutik. Og led efter noget der. Men du skal selvfølgelig ikke glemme din egen personlige stil helt, så bland din egen ny moderne personlige stil med nogle gamle items fra din mors garderobe! Så er du sikker på, at få en ny forandring og nye items i din garderobe, men samtidig gemme minderne fra dit tøj før forandringen. Hvem ved, måske bliver den stil du havde da du var ung, populær igen;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

​- Benedicte Veileborg

Likes

Comments

Her sidder jeg, lige nu, i min skønne seng, i vores lille familiehus og tænker på, hvor vildt det er, at nogle sætter sig ned i en vis tid og rent faktisk læser mine værker. Og måske, lytter til mine ord og bliver inspireret. Det er en helt ufattelig tanke, og jeg har aldrig været så glad i hele mit liv før. Jeg har endelig fundet min passion og min fremtid, noget jeg vil bruge alt hvad jeg har i mig på. Og samtidig inspirere andre. Det er en begribende følelse, at lukke tanker ud på et stykke papir og få respons på det, og samtidig være ligeglad hvis der ingen kommentarer kommer. Det er rart at inspirere andre, fortælle andre om ens barndom eller udvikling, fra barn til teenager. Og så senere fra teenager til voksen. Fortælle om sine ambitioner og lukke tankerne ud til hele verden. Uden nogen er der til at dømme dig, i dine fejl eller rette på den du er.

For historien om udviklingen af min personlige stil handler mest af alt om endnu en rejse. Rejsen frem mod at acceptere mit udseende og mig selv, som jeg er, og begynde at finde ud af, hvordan jeg bedst kan arbejde med det, jeg har, kan og er. -Marie Jedig

Hvem er Benedicte Veileborg?
Jeg er fra en lille ”outsider” by. Jeg skal altid bruge andre byer tæt på, til at forklare hvor jeg er opvokset og stadig bor. Jeg bor nok et kvarters kørsel fra Hillerød, men byen ligger faktisk i Allerød kommune. Besværligt. Men vi er dog stadig mange hyggelige beboere, med masser af glæde og finurlige arrangementer. Og vi har nok det hidtil bedste kræmmermarked hvert år, med forlystelser og optrædener. Ikke nok med det, har vi også Europas største drive-in bio, og der kommer særdeles mange fra fjerne steder, for at sidde i biler en hyggelig fredag aften og se en film på en storskærm.
Der har altid været omsorg i min familie, og jeg fik altid løse tøjler til at udforske verden på min måde, i mine små fantasier. Alt hvad jeg havde brug for, har og er i den by jeg altid har levet i. Måske ikke lige alle mine venner eller shoppemuligheder, men dengang havde jeg da ingen krav eller lysten til forandring. Man skulle ikke gå langt, for at få hvad man manglede eller ønskede, og jeg skulle blot træde to skridt fra mit eget hjem, for at komme ind til naboen hvor min farmor og farfar boede. I dag bor min farmor der stadig og jeg prøver stadig at snakke med hende så tit så muligt, som dengang. Jeg var en lille energibombe med lyst til nye ting hvert sekund. Der skulle hele tiden ske noget, og hvis der ikke gjorde det, startede jeg det selv. Jeg var helt syg for at optræde og synge for min farmor, at jeg holdt dansekonkurrencer og optrædener, af alle mulige karakterer jeg lige fandt på i dette sekund. Jeg løb aldrig tør for ideer, men kom bare altid på en ny og meget bedre, der kunne erstatte de mange andre.
I skolen var jeg som regel også ”outsideren”, men jeg elskede det. Så brugte jeg bare tiden på at være kreativ og tegne, i stedet for måske at følge med i timerne, eller løbe efter de andre børn. Jeg endte dog med at gå på den samme elskede privatskole i hele 10 år, og var altid kendt som den lidt anderledes og ”uforudsigelige ”-pige. Hende pigen, som ingen vidste, lige pludselig kunne finde på at være med på legen og være den mest højtopråbende glade pige, til den stille pige der sad for sig selv i hjørnet af klassen. Jeg levede stort set i min egen verden, indtil omkring 8. klasse, hvor jeg fandt mig selv og startede på at tænke over livet. Mine veninder blev en stor del af mit liv, og fandt hurtigt veninder jeg kunne stole og regne med, og vidste vil være der til mine sidste dage. Jeg blev gladere og mere frisk, og i stedet for at være den ”uforudsigelige” pige, så endte jeg med at finde ud af at jeg som person, var den ”legesyge” pige. Der skulle hele tiden ske noget for mig. Oplevelser, og de skulle bare blive større og større. Og mere vilde hele tiden.

Rejser
Derfor endte vi som familie også med, hvert år, at tage på spontane ferieture til steder man ikke havde tænkt over før. Og hvis man havde, var det bare endnu en fantasi som hurtigt bumpede ned i ”glemme” -kassen. Vi startede de helt store ture, med Japan. Året var 2015 i påskeferien, en ferietur jeg aldrig i min vildeste fantasi, havde troet at vi skulle til. Kulturen og de mange faciliteter dernede, er så sindssygt anderledes end hvad vi har herhjemme, at jeg blev så sygt betaget af de 2 uger vi var dernede. Jeg vil nok derimod kalde det mine 2 bedste uger i hele mit liv.

Familie frem for alt
Senere hen gik turene til Caribien og så Mexico. Jeg elskede vores spontane rejser, bare os fire i familien. Jeg elsker derimod min familie højere end noget andet. Derfor er de også mine kæmpe forbilleder. Især min storebror. Selvom han er 3 år ældre og går nogle andre veje end mig, hjalp han mig med at komme frem i livet og prøve ting af, jeg ikke ville turde, hvis han ikke havde givet et skub på vej. Jeg kan særdeles huske et minde, der betød og stadig gør, og derfor fylder en kæmpe stor plads inden i mig, den måde han var på da jeg var barn. Han holdt mig oppe, han var anderledes end alle andre. Han var min skytsengel, speciel det ene minde jeg altid kan tænke på, som det første når jeg tænker på ham. Det faktisk kun et par år tilbage, jeg husker det i hvert fald så tydeligt, den dag i dag. I detaljer, fra at vi er ude og cykle og så stopper jeg op lige foran højspændingsledningerne. Selvom de hang over os, var jeg rædselsslagen for at køre under dem. Min bror prøvede at tale mig fra tanken og fortalte mig at intet skete. Og at fugle endda kunne sidde på dem, uden at få stød. Men det hjalp ikke, så min bror måtte stille sig i vejkanten med tommelfingeren fremme og håbe på, at bilerne der susede forbi, ville samle hans lillesøster op, og tage hende, de ikke engang 50 meter fra den ene side til den anden. Men sådan var han jo, han ville gøre alt sin lillesøster. Jeg endte dog med at sige at vi godt kunne trække cyklerne under, så jeg fik overvundet min skræk.
Han var og forbliver mit forbillede. Han er også en af grundene til, at jeg ved hvad jeg skal med mit liv. Selvom han dog ikke har været på efterskole, fik han mig til at starte der og finde mig selv der, og samtidig få det muligvis bedste år nogensinde. Jeg havde nok ikke truffet den beslutning, hvis det ikke var for ham. Og jeg kan ikke vente med at starte her d. 13 august.

Et kæmpe forbillede
Udover min bror som betyder alverden for mig, har jeg også en stor kærlighed til bloggeren, modellen og freelancestylisten Marie Jedig. Så snart jeg fandt ud af, at hun udgav en bog, købte jeg den. Jeg har aldrig været den helt store boglæser, men efter hendes, fandtes der ikke andet i mit hoved, end bøger. Og det var ikke bare en tilfældig bog jeg lige kunne finde på hylden, men nogle helt bestemte bøger, nemlig mode bøger. Jeg er helt optaget af Marie Jedigs ord, og især hendes bog ”NU”, for jeg kan spejle mig selv i den. Jeg har nok læst den et par 30 gange nu, og der er ikke et emne hun glemmer, og hun udtømmer ALT hvad der indgår hendes liv, lige fra personlige hændelser til hvorfor hun netop jagter det job og lige præcis den passion, som hun har inspireret mig til, og HELT klart også en masse andre i min alder. Det var bl.a. hende der fik mig til, at sætte mig ned en kedelig mandag og skrive alt det her. Alle mine tanker skulle bare ud og hvorfor ikke dele dem med andre, der gider sætte sig ned og læse det. Og måske inspirere dem til at gøre det samme. For der er virkelig mange bloggere eller stylister, som ikke fortæller starten. Starten på alt, hvordan de kom på den idé, at være lige præcis det eller den, de er i dag. Så nu vil jeg, i mine kun 16 års alder, fortælle jer starten af det hele. Mine drømme, som forhåbentlig kommer til at gå i opfyldelse. Og ved at jeg fortæller om hver og en tanke jeg har nu, kan måske gøre min drøm og ambitioner større i fremtiden.
Marie Jedig, ”NU”, side 65 ”Jeg er en provinspige med begge ben plantet solidt på jorden og en viden om mit eget værd. Jeg kommer fra en rigtigt stærk familie, der har dannet et sundt fundament for min selvforståelse, og altså også for mit selvværd. Jeg ved, jeg er dygtig til mange ting, og jeg ved, jeg er et godt menneske; selvom man vist ikke rigtig må sige den slags i Danmark. Mit issue har derfor aldrig været selvværdet, men selvtilliden: Gennem mine teenageår skulle jeg både kæmpe med at føle mig accepteret og at acceptere mit udseende – for ligesom mange andre unge piger følte jeg mig forkert. Derfor er den branche, jeg er i, hård mod mig og i virkeligheden ikke et oplagt valg; for både som og en del af modebranchen generelt måles og vejes man konstant af omgivelserne, og ens værd vurderes ikke kun ud fra reel kunnen og kvalifikationer, men også i høj grad ud fra udseende og fremtoning.” En lang forklaring på hvordan hun havde det og klarede det som teenager, med at vælge sin passion, og gå imod konsekvenserne og kommentarer fra omgivelserne. Dét er noget af det, der gør hende til noget specielt. Og hun får mig til at føle at ét lille hate, ikke betyder noget, og ikke kan ødelægge en hvis man virkelig vil det, man står ved.

”Det hele sidder inde i hovedet og ikke i spejlet”

Drømme og titler
Der er mange forskellige titler og jobs man kan kalde sig selv og få, inden for det her emne med moden; Man kan være model, som jeg startede med da jeg var 8 og som jeg stadig følger, man kan være freelancestylist som Marie Jedig, blogger som jeg jagter meget her for tiden, youtuber (som jeg overvejer), designer (som altid har været en stor drøm), iværksætter (som jeg vil skrive mere om i bloggen og fortælle om, da jeg skal på en iværksætter efterskole) og meget meget mere. Oveni det kan jeg samtidig også godt lide at skrive, som i nok kan se i dette efterhånden meget lange blog indlæg. Jeg har altid haft en stor drøm om også, at være journalist, så man kan rejse rundt i landet, eller måske endda hele verden, og så udover at finde en god historie at skrive om, også opleve en hel masse ting. Der er SÅ mange ting jeg vil i mit liv, og man kan sige, at jeg er heldig, at jeg stadig kun er ung, så jeg har en hel del tid til at tænke og træffe et valg, eller måske endda flere senere hen. Det er i hvert fald godt at have en hel masse drømme, frem for måske kun én, som kan ende med at være uopnåelig. Der skal én drøm til at starte flere.
Jeg er jo trods alt ”bare” et barn med en lille idé om hvad jeg vil med min fremtid. Og det kan jo være den drøm, ender med noget helt andet. Men jeg vil i hvert fald bare gerne leve i nuet, og jagte de passioner jeg har lige her og nu. ”Når jeg sætter ord på mine tanker, er det min måde at få styr på tingene. Man kan sige, at jeg rydder op i min verden og i mine tanker ved at skrive.”
Og det er hvad jeg vil gøre, og forhåbentlig fortsætte med i lang tid. Tak

- Benedicte Veileborg, idealist.

Likes

Comments

Hey alle
Jeg har ikke fået opdateret særlig meget her på det seneste i sommerferien, da jeg for det meste bare har siddet inde og slappet af, eller været sammen med venner:) Jeg vil dog dele nogle billeder med jer nu, så I kan se et lille indblik i hvad jeg har set i ferien.

Jeg bliver mere aktiv i det nye skoleår på bloggen.
-Benedicte

Likes

Comments

Heyy alle

Her på det seneste er der sket en masse vilde oplevelser som jeg tænkte, jeg ville dele med jer!

6. maj tog min familie og jeg til Århus for at komme til SPOT Festival, mest for at se Scarlet, men også bare komme til Århus, hvor jeg aldrig havde været før. Så vi tog en tur ud af det, og fik set de helt store oplevelser derovre, som den gamle by i Århus og Aros museum.
På vej derover med bil var vi med færgen, hvor jeg for første gang mødte Emil Goll fra Scarlet, noget der gjorde turen derover endnu bedre! Jeg glædede mig bare endnu mere til at se ham senere om aftenen. Min mor og jeg tog mod SPOT Festival om eftermiddagen, og havde planlagt at se Alma og Faustix, og så selvfølgelig Scarlet.
Der var en hel masse nye danske sangere på Festivalen man ikke havde hørt før, så det var bare om at spotte nogle nye artister! Vi begyndte så småt om aftenen af stille os i kø til den hidtil korte kø, til Scarlet. Dørene åbnede 10 min efter og jeg løb for at komme forrest. OG der endte jeg også med min mor ved min side. Det var så fedt, at endelig være forrrest, da der ikke var mange på min alder til festivalen. De spillede de helt nye sange Limbo, Reflection, White Rose, The sleepover, som ingen havde hørt før. Det var en hel vildt fed oplevelse, at få lov til at høre deres nyeste sange som nogle af de første. Og så er en Scarlet Pleasure koncert det hele værd.

15. juni tog jeg mod Århus igen! For jeg havde da lige vundet en intim koncert med kun 200 pladser. Jeg gav selvfølgelig min ekstra billet til min bedste veninde Mathilde. Vi tog bussen derud om morgenen og tog så på restaurant og spiste burger og så på Aros museet inden koncerten startede. Og der mødte jeg også Scarlet efter! Aldrig har jeg oplevet noget så fedt i mit liv. Deres energi på scenen, og så intiativet til at snakke og tage billeder med fans efter, er helt crazy. Og det er SÅ dejligt! Det er noget af det, der gør drengene så specielle. Den musik de skaber, er så unikt, og så får de alle aldre med. Alle kan synge med og alle forstår meningen med sangene - selv min mor haha!

20. juli tog jeg så til Grøn koncert, for jeg havde da lige vundet to gratis entré billetter. Og den ene skulle Mathilde da også lige have! Vi var fire piger derinde fra formiddag til aften. Jeg var der også sidste år, men stemningen var bare højere i år end hvad jeg husker fra sidste år i hvert fald! Vi fik spist en masse lækkert mad, helt fra candyfloss til pizza. Og så går pengene selvfølgelig til noget godt, så vi kunne godt tillade os at udnytte dagens menuer.

Vi fik set Scarlet Pleasure, Rasmus Seebach, Sivas, Ukendt Kunstner, Kongsted, Christopher og især Bro. Det så fedt at tage til festivaler i Danmark med danske artister, for du ved alle kan sangene og alle er der for fællesskabet, og så er stemningen bare i top! Ligegyldigt vejret. Hvis man ikke er til de helt store festivaler der varer flere dage og som findes i de helt store byer rundt omkring i Danmark, så er Grøn koncert i hvert fald en god mulighed.

Jeg har i hvert fald allerede planer om at tage derhen igen til næste år
Håber vi ses!

Knus Bene

Likes

Comments

Så blev det ENDELIG min tur til at opleve en sidste skoledag. Der er intet bedre end at høre de små børn skrige ens klasse "9.a !!!!" så vi kaster karameller til dem. Dagene op til den sidste dag betyder også en del for alle. Planlægninger af køb af kostume, karameller, barberskum, alkohol osv. Revyen skal også laves, hvilket var virkelig fedt at se backstage, mens optagelserne kørte. Nomineringer blev også lavet, som "årets frækkeste" og "årets bromance". Det hele var klart og alle glædede sig.

Morgenmad
Det hele startede kl 7.15 hos en klassekammerat, hvor vi alle mødte op i vores kostumer og spiste morgenmad sammen. Vi var alle spændte på dagen og vejret havde været med os allerede fra morgenen af.

Mit kostume
Først anede jeg ikke hvad jeg skulle være. Så ville jeg være prinsesse, så ville jeg være politi, så ville jeg være pilot, og så ville jeg have en rød keddeldragt på sammen med min veninde, fordi vi gerne ville være "The penetrators" fra Skam. Vi synes det var en mega fed idé og vi havde fundet den bedste hjemmeside hvor vi købte to røde ens dragter til en billig pris. Vi ville skrive "Bene" på mit ene bukseben i hvidt, så det ville være de helt rigtige kostumer, de også brugte i Skam. Da de så ankom og jeg prøvede dragten, viste det sig at deres xs størrelse, var en størrelse til store mænd, så den var tre gange så stor som mig. Så den idé måtte vi droppe med det samme. Så kom vi på en anden idé, at købe to militær kostumer. Og de passede heldigvis. Og så peppede vi looket op med bandana og lidt maling i ansigtet. Det var en vildt fed dag, og den blev altså bedre med sin bedste veninde ved sin side, i det samme kostume.

Turen til skolen
Vi fulgtes alle sammen i en bus til skolen, hvor vi hørte musik og der var en fed stemning mellem alle. Da vi ankom til skolen, mødte vi de 3 andre 9. klasser ude foran skolen, hvor vi fik sagt hej til hinanden. Så blev vi stilt op til at gå klassevis på gangene på skolen og kaste karameller til de små og op til 8. klasse.

Revy og fodboldkamp
Så gik vi over i science bygningen på vores skole, hvor vi så alle fire revy'er der var lavet i klasserne, og nomineringerne blev vist og der blev kåret vindere - der var både gode og følelsesmæssige nomineringer.

Fodboldkamp og en mislykket skum kamp
Alle gik over på fodboldbanerne, fordi der skulle spilles fodboldkampe, klassevis imod lærerne. Det var rigtig sjovt, men også svært at komme til bolden, pga. de mange høje lærere :) Og selvom vi tabte 0-1 mod lærerne i vores klasse, var det alligevel et sjovt minde. Skumkampen gik i gang og man blev med det samme ramt i ansigten af barberskum. Man nåede nærmest ikke at se sig om, og så var man allerede helt hvid af skummet. Men det var sjovt, indtil jeg fandt ud af at jeg ikke kunne tåle barberskum og lige pludselig ikke kunne se noget - blev dog heldigvis vist ud af området, så jeg kunne tørre mine øjne, der var smurt ind i skum. Først efter 20 min begyndte jeg at kunne se ordentlig igen, og nu ved jeg da, at jeg ikke skal være med til det igen, nogensinde. Men er dog glad for at jeg klarede den, og det var jo trods alt min sidste skoledag.
Så gik vi op til omklædningsrummene, hvor vi skyllede os og tog rent tøj på. Det havde været en meget lang dag, men den var dog ikke slut endnu - tvært imod. Men vi skiltes, pigerne fra klassen og tog hjem til sig selv, hvor jeg endte med at min kæreste kom forbi og sagde hej, og hans ven Marcus fik også lidt skum i håret haha :) Så tog jeg et bad og slappede af, indtil kl 17.30 hvor vi min mor kørte min kæreste og jeg til Farum, hvor vi satte Stig af, fordi han skulle hjem og så samle min veninde Kristine fra klassen op og køre til Birkerød, hvor vi var med alle pigerne til forfest, indtil kl 20 hvor vi skulle til fest med alle fra klassen. Festen var hyggelig - vi spiste snacks, lavede druklege som "vandfald" og "jeg har aldrig..."
Det er mærkeligt at tænke på, at dagen gik så hurtigt, i forhold til hvor mange ting man skulle nå i gennem. Men det var en utrolig mindeværdig dag med alle dem man har kendt i så mange år omkring sig.

10 år, én skole
Det vildt at det allerede er 10 år siden jeg startede på Marie Kruses Skole i 0.a, til at jeg stopper med folkeskolen nu. Nu skal man videre ud i fremtiden og opleve nogle nye ting, gå alle mulige andre veje end dem man har gået i klasse med og set hver dag. Jeg glæder mig utrolig meget til efter sommerferien hvor jeg begynder på efterskole, som også bliver et helt anderledes år, end dem jeg nogensinde har oplevet i folkeskolen.


Likes

Comments

Så blev man 16. det gjorde jeg søndag d. 2 april. vågnede op med en dejlig dreng ved min side, min kæreste. Og intet bedre end en god gammeldags fødselsdags rutine vi altid har haft, så alle kom ind med flag og sang så "i dag er det Benedictes fødselsdag, hurra hurra hurra..." det var så dejligt, og så førte det videre til lækker brunch med min familie omkring mig, som vi plejer. Jeg åbnede nogle gaver fra dem, og så tog jeg tøj på og lavede lagkage og boller med min mor, til flere gæster der kom senere på dagen. Det dejligt, at man altid ved at lige netop den dag på året, ens fødselsdag, der skal man ikke tænke på noget. Det hele bliver klaret for en, og ikke nok med det, så bliver man et år ældre. Lige i starten kan man ikke rigtig føle forandringen med alderen, men nu er det så dejligt at tænke på.
Man skal aldrig glemme sine forældre, når det handler om traditioner i familien eller kom-sammen med dem, for det var dem der startede det hele i din familie, så hvorfor bare glemme dem, fordi man laver en ny familie eller får en masse nye venner, eller bliver ældre. Vil man ikke altid blive glad for en god gammeldags tradition, der bliver ved sådan i generationer. Selvfølgelig er det dejligt med en lille forandring nu og da, men det betyder ikke at det gamle skal smides væk og glemmes helt :)
Jeg blev et år ældre, og hva så? Det betyder da ikke at jeg skal ændre min daglige rutiner fuldstændig. Man går fra en dag til en anden, men et tal større at bære på, men det er der da ingen der ved. Man har sin ene dag om året at elske og glæde over, men det da også bare det. Alle andre dage er jo ligeså gode. Så er der andre der har fødselsdage; venner, familie, venners venner, eller ferier, eller aftaler. hver dag er jo hvad man gør den til :)
Men i hvert fald, jeg 16 og lever det samme liv jeg gjorde før jeg blev et år ældre :)) Og det dejligt.

Knus
B

Likes

Comments

Hey bloggen,

Siden starten af 9. klasse (er ca halvvejs igennem 9. klasse nu) har jeg drømt om at gå på efterskole, men haft frygten for at miste alle mine venner herhjemme (tror jeg alle har), men skulle rigtig have gået i 9. klasse på en efterskole, men havde helt glemt det og har et super godt forhold til dem jeg går i klasse med (har gået i klasse med stort set dem alle siden 0. klasse, så jaaehh..), så vidste muligvis at det skulle ske i 10. klasse, og det gør det så nu. I dag skrev min mor til den efterskole jeg skal på, at jeg havde truffet beslutningen. Alle der har gået på efterskole eller går der nu, siger at "dem man lærer at kende på en efterskole, tager normalt en 7 år at lære at kende så godt." og "det er venner for livet".
Jeg prøvede så, for ca 2-3 måneder siden at søge rundt på forskellige efterskoler og se hvad de tilbød. Min mor og jeg tog ud på 3 efterskoler og var (selvfølgelig) vild med dem alle - inklusiv den jeg skal gå på nu. Jeg blev dog ekstra glad for New Nordic Youth - http://www.newnordicyouth.dk/, som er den efterskole jeg har valgt. Både fordi den er tæt på hvor jeg bor (ca 1 time fra mig) og så tilbyder den lige akurat de ting jeg vil bruge til i min fremtid.

Her i starten af vinterferien, var jeg så i 4 dage på en Iværksættercamp hos New Nordic Youth, for at møde nogle andre på min alder, der også var i tvivl om det var det de skulle. Jeg fik så allerede venner for livet den første dag, hvilket er fantastisk, og glæder mig bare endnu mere til at starte nu. Alle var meget imødekommende, hvilket gjorde det lettere at snakke med dem -også fordi vi alle sammen interesserer os for det samme - nemlig iværksætteri. Og piger eller drenge i 8. eller 9. klasse nu, som interesserer sig for programmering, blogs, youtube, app udvikling, webshops, hjemmesider, esport og meget mere, og ved at de vil bruge deres tid på det, skal helt klart overveje at starte på den her efterskole !
Der er dog kun 60 pladser deromkring, da efterskolen er helt ny og ikke alle kender til den.

-Udover at de tilbyder iværksætteri, inden for tech, mediedesign og business, er der også bevægelse, såsom løb, dans, ture til forskellige steder, og en rejse. Ihhhh kan slet ikke vente hehe :)

Fordele
"Venner for livet", tæt på hvor jeg bor (gør det derfor nemmere for mig at komme hjem i weekenderne og venner kan måske komme og besøge mig lettere), tilbyder de interesser jeg har osv.

Ulemper
Ikke så meget kontakt med sine venner man har hjemme (men som man siger; de venner der ikke kan vente, er ikke det værd), miste forholdet til sin kæreste (som jeg har og er fucking glad for :)), fordi det bliver svært at se hinanden, 
​måske lidt hjemve, hvis man bliver uvenner med en på efterskolen, ikke kan lide ens roommate eller en anden på efterskolen (har heldigvis allerede mødt min roomate og hun er helt fantastisk sød !)​

Gode idéer til et godt år (eller to) på efterskole

Få det bedste ud af det da det kun er et år (eller to), hold kontakten med dem hele tiden (bliv venner på fb, få deres numre, snaps osv, så i har mulighed for kontakt efter.

Håber det gav interesse !
-Benedicte

Likes

Comments