Rehab, Träning

Ja sist jag skrev här var ett tag sedan som vanligt, men har inte haft så mycket att skriva om.

Hur gick veterinärbesöket? Ja det gick faktiskt över förväntan, var helt hundra att vi skulle böja och behandla men utifrån min beskrivning hur Belle varit i ridningen så blev det först trav på gången och sedan fick han gå till rundcorallen för att longeras. Konstigt nog fick vi beröm för att han var så duktig, han har inte longerats så mycket just för att både han och jag tycker det är tråkigt 😅

Tillbaka i behandlingsrummet klarade sig Belle utan böjprov då P inte ansåg det nödvändigt då ingen belastningshälta syns utan en rörelsehälta muskulärt. Genomgång av hästen och två muskelsträckningar i höger bog och höger lår är problemet. Han fick behandling rakt in i musklerna och även stötvågsbehandling som uppskattades. Massering och skritt, gärna longering.

Återbesöket var ungefär lika, visa upp honom i longering, samma behandling och inget nytt återbesök. Han fick order att ridas igång försiktigt och vid lika beteende så skulle jag givetvis återkomma.

Jag beslöt att han skulle få ta det lite lugnt fram till min semester som började v 29, och nu har vi sparkat igång lite med Lotta och Marre igen 😊

Han känns faktiskt som vanligt igen, den glada och busiga häst jag faktiskt har. Sen ska jag faktiskt erkänna att både Belle och jag har nog blivit lite lata, men det får man vara som halvpensionär 😄

Belle har ju som bekant varit sta och allmänt seg i paddocken, ungefär som en tjurig ridskoleponny som bara står med öronen bakåt och vägrar röra sig 1mm framåt. Men nu har vi haft sällskap av Marre två gånger, ställt fram lite bommar och hinder så vi har andra saker att tänka på.

Får även börja om på nytt med Belle, att inte ställa några krav alls, går han fram i trav får han beröm direkt och saktar av efter bara några steg. När vi var dit igår och red höll han trav i hans eget tempo i 1 1/2 varv innan han insåg att han travat runt runt. Vi ställde upp ett hinder på 40 cm med som vi faktiskt tog oss över trots att jag släppte tyglarna, höll i manen blundade och hoppades att Belle skulle sköta resten 😂 Tror att vi får ställa upp så vi kan löshoppa någon dag med, det brukar han tycka vara roligt 😄

Tjejerna i byn har anordnat en liten tävling med dressyr, western och hoppning. De två sistnämnda ska vi vara med på, och äre så att han tjurar så är det tillåtet att jag hoppar av och leder honom runt 😉🙈

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skrev ju för ett tag sedan att Belle var hos Malin en vecka på rehabilitering för sin knasiga rygg, han blev bättre efter det men nu har tyvärr problemen kommit tillbaka.

Alla som träffat Belle vet att han är inte riktigt som alla andra, men så som han är nu vid ridning är inte normalt inte ens för honom.

Så jag har faktiskt bokat en tid hos PH Vet för honom nu på måndag. Hypokondriker som jag är tror jag att det är alla mögliga fel på honom men förhoppningsvis behövs det lite behandling i någon kota och ryggen.

Dock är jag väldigt nojig över hans skada vf då han blivit lite i svälld och varm just där han haft den sen upp längs skenbenet. Så för att inte få en chock så kastar jag sten i glashus och tror att allt är åt helvete med honom så kan man ju bli lite glad om det bara råka vara en kota och inget annat.

Har man en häst som heter Belmont Ås så blir man så här efter x antal veterinärbesök genom åren 😅🙄

Over and out, lär återkomma framövers om vi överlever besöket på kliniken 👌

Likes

Comments

Börjar med att inflika att jag slänger upp lite bilder på nästa inlägg, så det blir en lite smärre bildbomb kan man säga.

​​Känner att jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera här mellan varven, men mycket av det har och göra med att jag faktiskt inte har så mycket att skriva om. Har varit i Hudik en del och jobbat den sista tiden så det innebär att man kommer hem sent och oftast har då Belle fått stå då min energi varit helt slut.
Men har försökt se till att han åtminstone rör på sig 2 gånger i veckan på ett eller annat vis.

Den veckan han stod hos Malin gjorde verkligen susen, har använt healing-täcket flitigt på honom sedan jag köpte det. Men hur som haver så tror jag att vi inom en snar framtid måste ta ut bästa Anna K på honom igen, helst innan rallyt. Denna häst är ju en pengaslukare av dess like, men det visste jag redan när jag köpte honom och trots mitt gråa hår (som ja färgar över med rött ;) ) så ångrar jag mig inte en sekund, oh ja släpper honom inte i första taget heller.

För ca 3 veckor sedan om fick jag och Lotta för oss att vi skulle löshoppa grabbarna, så vi red iväg till Ingalills paddock och jag hade kameran på axeln å så byggde vi upp så vi kunde löshoppa dom.
Belle släppte verkligen loss djävulen, dvs han försökte spränga ljudvallen i paddocken genom att skena runt som en galning och slå knut på sig själv i sina bocksprång. När han fattat galoppen gällande hoppningen så gick det överlag bra fast han är lite nonchig ibland och glömmer bort att han är lite klumpig och ingen stjärna på att hoppa.

Och idag, fick jag hjälp av Elin B som skulle rida honom då jag fortfarande inte är ok efter min förkylning, dvs jag har inte fått min obefintliga ork tillbaka och snoret rinner än haha. Så Elin red bort till paddocken och jag tog bilen bort, annars hade vi inte kommit tillbaka till stallet än haha.

Problemet med Belle är ju att han sedan en tid tillbaka har tappat allt driv och motivation i paddocken. Han går inte fram för skänkel eller smackningar, är helt enkelt som tjurigaste ridskoleponnyn. Han har blivit bättre hos Malin men de tror jag är mkt tack vare att hon ser hästen, och har större paddock för min storstegade älg.
Idag var inget undantag, han var samma häst igen men rätt på en gång styrde Elin mot hindret och lät honom skritta över för att visa att idag ska vi bara ha roligt, inga krav alls. Det hela slutade med att han faktiskt skuttade över istället för att skritta.

I början fick jag gå med och klappa till honom på rumpan och smacka för att han skulle börja trava, men sedan trillade poletten ner ganska bra för honom. Han tog sig över hindren, höll traven runt och tog till och med både vänster och höger galopp. Den sistnämnda blev jag rent av chockad över då han inte tagit höger i paddock på jag vet inte hur länge, det har varit helt omöjligt. Så han har varit riktigt duktig idag. Han hoppar inte vackert, men han tar sig över. Har inte jobbats i form, inga svåra vägar utan bara runt i paddocken med lite fart och över ett litet hinder.
Förhoppningsvis så får han tillbaka framåtbjudningen med lite bus. Vi satte även tyglarna i hackets hjul istället för i skänklarna, för att han inte skulle tappa bjudningen pga dessa, tro mig då jag säger att skänklarna behövs vid uteritt :PLikes

Comments

Rehab

Belle och givetvis de andra hästarna var fortfarande ute när jag kom till stallet efter jobbet. B har sin hage vid vägen och vänder sig om och tittar mot mig när jag kör in på gården, när jag kliver ur bilen så gnäggar han åt mig-hjärtskärande! 😍

Han fick gå in, borstade av honom och sedan lasrade Malin honom på flera punkter på rumpan. Vi tog en skrittur runt banorna och en kort travsträcka bara för att kolla om han har mer framåtbjudning i traven nu, och det hade han minsann! Han satte av i gigantiska kliv med spetsade öron, när jag sedan tog försiktigt insåg jag att jag inte hade någon broms 🤔 Fick ta lite mer vilket resulterade i en sur Belle och en liten spark med ett bakben kom som på ett brev på posten typ. Den här gången upplevde jag det som att han inte tyckte om bettet jag lånade, då han tuggade väldans på det och det var som att han försökte komma ur tränset typ. Så det tar vi bort.

Tog hem hans LG bridle idag och tog bort skänklarna på det, så jag ska testa utan skänklarna och se om det är bättre. Upplever att han trivs väldigt bra på bettlöst, lite rädd dock att jag inte kommer ha så bra broms utan skänklarna 😂🙄

Länge sedan han fick ett bad, så efter skritturen fick han bada trots att han inte var svettig. Denna häst uppskattar ett bad verkligen när som helst, han brukar klia sig mot strålen när man duschar honom på halsen och ser verkligen så nöjd ut 😂

Ingen behandling med täcket idag, däremot laser två gånger och sedan minns jag inte om hon skulle körs täcket på honom ikväll 🤔 Han skulle iaf få healingtäcket och bot pyjamas inatt 😊

Likes

Comments

Rehab

Kan man minst sagt säga att det varit idag, blåst på tvären med snöblandat regn hela dagen. Tur nog så var det uppehåll när jag kom till stallet (Malins) och Belle var halvt sadlar och klar.

Idag slängde Malin sig upp på honom och skrittade runt, väldigt mjuk och fin i skritten men så fort han ska börja trava sätter han sig på tvären och tjurar ihop. Jag har en teori om att han ledsnat på sitt bettlösa, så imorrn ska vi testa med ett vanligt bett samt hans egna sadel. Han fick låna Mys hoppsadel idag bara för att få en nystart i huvudet men det fungerade inte riktigt.

Jag satte mig upp och skulle skritta honom en stund till när Malin då ser att han är rejält ihopkörd även i höger lår och korssida, han hade precis fått stå och mysa i massagetäcket när jag kom dit och ikväll skulle hon köra laser på höger sida.

När jag hade skrittat klart fick han bli bortskämd med morötter, spolade av benen och borstade av honom. Sedan fick han gå in i boxen med sitt healingtäcke och back on track täcke 😊

Imorrn ska vi rida igen och jag hoppas att det går bättre imorrn. Jag har en liten önskan om att åka till Kungsnäs med honom där det är bättre underlag, han får styltor av den lilla snön som ligger kvar 🤔 Tror att han blir väldigt försiktig av det med.

Likes

Comments

Rehab

Som rubriken säger så är min häst en väldigt bortskämd sådan.. 🙄 Malin har ett helt fantastiskt täcke som jag mer än gärna skulle köpa, men det är helt klart för mkt pengar för min stackars börs 😅 Så vi får nöja oss med att få behandling av det, däremot har hon ett annat täcke som även det är riktigt bra.

Det handlar om ett Healing rug från Wahlsten, efter lite snabb googling igår insåg jag att det finns två olika. Ett utan hals och ett med, så idag efter jobbet blåste jag iväg till shopen och efter snabbt övervägande fick jag med ett i hans storlek. Jag valde det dyrare täcket med hals, det är mer fodrade delar som täcker större yta av hästen och resterande är av nät. Den fodrade delen är den keramiska delen som är healande eller vad man ska säga. Det kostar nästan det dubbla men är helt klart värt det, hört bara positivt om dessa täcken.

Väl hos Malin så hade Belle precis käkat upp havren så då tog jag fram honom och borstade. Han hade även innan käket fått behandling av massagetäcket och laser och avslutat med healingtäcket. Så jag bytte helt enkelt ut Malins täcke mot hans nya egna plus att jag tagit med hans stallgrimma och vintertäcke så slipper vi låna under den korta tid han står där 😊

Sedan gick vi några varv runt banan, dum som jag var gick jag uppför backen där det var blankis, tur att Belle är en sådan gentleman och väntar på sin flåsande och halkande matte 😂

När jag sedan skulle åka hem så vänder han sig mot mig i boxen och försöker mysa mot min hand som jag körde genom gallret så jag fick ju lov att gå in och mysa med honom lite innan han återigen dissade mig för sin absolut största kärlek här i livet; MAAAT 😂😍

Likes

Comments

Rehab

Belle har varit lite konstig sista tiden, har haft en lite halvdålig magkänsla och ofta har jag haft rätt när det gäller den. Denna gång gäller det bockningar och sparkande i trav. Rejält gör han det. Hänt enstaka gånger förut men nu är det ofta.

Så, jag kollade med Malin om jag kunde komma ut till henne så vi kunde glo på honom. Åkte ut idag och det hela slutade med att jag lämnade hästen kvar hos henne. vi kom aldrig till ridningen utan det blev en snabb koll av honom och sedan på med Malins supermassagetäcke som han fick stå med i ca 45 minuter. Och iom att han ska bo där nu några dagar så fick han gå in och sova i ett nytt täcke liknande BoT plus ett Bot täcke ovanpå. För att verkligen komma långt ner i musklerna där krampen sitter.

Planen nu är att Malin ska försöka köra täcket på honom rätt så ofta i några dagar, jag ska även komma ut efter jobbet och rida, samt att även Malin skulle testa honom 😊

Jag hoppas verkligen att den här intensiva behandlingen med laser, massage osv hjälper honom och får honom att slappna av och inte vara så skyddande. Vilket han är. Förhoppningsvis räcker ett par dagar upp till en dryg vecka för honom att stå där. Jag lär återkomma med mer i veckan om hur allt går.

En sak, så fort han fått gå in i boxen sket han fullständigt i mig å koncentrerade sig enbart på höet han hade under mulen 😂

Likes

Comments

Träning

Skoning väntade för Belle idag vid 10 tiden ca, så jag plockade in honom innan jag gjorde klart stallet. Stackarn tror ju som vanligt att han ska råka ut för en hemsk grej när han får stå inne själv och han får varken sadel eller fintäcke på sig, då vet han inte riktigt vad som väntar 🤔😂

Hur som, skoningen gick snabbt å smidigt och när den var klar slängde jag på honom sadeln och stack ut på en liten runda.
Herrn hade minst sagt energi för typ 100 hästar, skyggade för allt, boink boink vartannat steg 😂

Red upp i skogen på slingan ovanför Hasselavägen, han hade även sitt lilla ponnyhumör idag då han vägrade gå upp där först 🤔 Men efter övertalning gick han utan några konstigheter, vi brassade på uppöver och många gånger önskar jag att jag hade en hoppsadel med, tur det går att korta lädrena 😂 Väl framme vid backen där vi i höstas satt kloss i rygg på Kapten i vagn så fattar ju Belle på en gång vad som väntar.   Med ett rejält boink framåt/uppåt så dundrade vi fram i galopp sedan, han orkade inte hela backen men det hade jag räknat ut innan så han fick trava sista biten i något som kan kallas hyfsat lugnt tempo med någon form av skänkelvikningar, han blir tjurig då jag försöker lugna och hålla in honom lite 😅 Skritt ned, han har en förmåga att skritta fruktansvärt snabbt utan att snubbla konstigt nog 🤔 Vi tog en sista vända och den gick bättre fast han var tusen gånger mer laddad. Jag hoppas och tror att han kommer kunna hålla ett lugnare tempo och inte lägga så mycket energi på att kasta sig fram i galopp ju mer han får gå där, vi har ju inte heller jobbat så mycket galopp sedan innan skadan vilket är 1 1/2 år sedan.

Hemåt igen så var det ännu mer boink boink och en laddad Mås, men eftersom lugnade han ner sig. Han är ju en sådan att han bör helst få tänka och jobba hårt samtidigt så han hålls lugn på alla plan. Överlag är jag nöjd med dagen, bara hoppas att benet och resten av han hänger med också.

Svampning och vattendrickning så fick han gå ut sedan och rulla sig i snön, finväder idag så det dör han inte av 😊

Likes

Comments

Träning, Rehab, Tävling

Det är de minsta man kan säga om Belle, även fast han har tomtar på loftet och allt som oftast glömt hjärnan hemma i stallet när vi ska köra i vagn. Det har ju ändå en förklaring till varför han beter sig som han gör då, men som det ser ut nu så kommer han aldrig mer sättas i vagn. Kanske, men ett stort kanske och gigantiskt frågetecken kring det hela kan det bli så vid ev banjobb framöver. Men det är för långt ifrån än för att avgöra.

Just nu, vill jag bara hitta tillbaka till den lugna men samtidigt spralliga Belle jag hade förut, han som alltid ville busa lite i en backe eller varför inte på någon krånglig stig i skogen 🙄😂 Vi är dock på god väg men iom att träningen varit si och så det senaste halvåret så måste vi ta det lugna puckar då gammeln inte är 4 år längre, även fast han är helt övertygad om det själv fortfarande 🤔

Men jag har fortfarande kvar hans tävlingssulk och även selen, samt montésadeln så än är vi inte helt av banan 😏👌

Han får leva livet lite, ut på roliga turer med lite bus och boink som han är duktig på å så får vi se vad som händer. Men jag måste erkänna att jag blir ruskigt sugen på att ha en montéhäst igen, det är ju bara frågan på hans ben bara 🤔 Speciellt när jag ramlar över gamla program och bilder på räsern, där han dessutom är med i rankingen 😍 Nerverna kommer tillbaka 🙈

Men som sagt, han är både vacker och klok och den dagen vi står inför det valet så kommer han säga precis vad han vill 💪

Likes

Comments