Hejsan alle tomatbörker där ute!! Trevlig dag, inte sant? Inte alls grå och mörk, snarare ljus och fylld av optimism, eller? Idag är det dags för oss att diskutera ett ämne som många har åsikter om vare sig de är bra eller inte. Men eftersom detta ämne är något som tas upp alldeles för mycket så tänkte jag att vi drar upp det igen, en gång för alla.

Skolmat. Är det gott eller är det vidrigt? Först och främst måste jag säga att jag faktiskt är i det positiva laget gällande skolmaten och ser oftast det positiva i skolmaten och tycker vi ska vara tacksamma för den med tanke på att den är rätt så dyr egentligen, men ibland kan man inte hålla på och leka glad utan då vill man mest spy i en hink.

Idag serverades exempelvis cornflakesfisk. JAG UPPREPAR. -----CORNFLAKES-----fisk. Fisk med cornflakes på toppen.Vem har kommit på dessa nya idéer? En 5åring från dagiset Grodan eller kommunen? Ska vi kanske testa på pepparkakshamburgare till nästa gång? Eller varför inte chipslasagne? Det är nästan så man får hålla sig för ögonen när man kollar på matsedeln varje vecka. Man hoppas och hoppas, men ändå slår besvikelsen till när man ser att det står typ blodpudding. Blodpudding? Som människorna på stenåldern åt? Mums.

Jag undrar verkligen inte varför man frågar eleverna vad de faktiskt skulle föredra till skolmat och lyssnar på de som faktiskt äter skolmaten? Istället har man gjort en undersökning för 10 år sen då ungdomar fick välja en "önskevecka" och den har man än idag inte ändrat. Det jag menar är att man inte måste ha "önskemat" varje vecka och hade man frågat ungdomar så kanske man hade fått pizza som svar av ca 75%, men jag tycker ändå att man kan ha flera alternativ OCH då menar jag inte att man ställer fram 3 st grönsaker och säger att det är en "salladsbuffé".

Självklart handlar allt om resurser och JA jag vet om att Sverige är ett av få länder där det faktiskt finns gratis skolmat och det är något helt fantastiskt som man SKA vara tacksam över men jag tycker även att man ska få möjlighet att påverka skolmaten och få sin röst hörd. Eftersom Sverige är en demokrati och eftersom att ens föräldrar så pass mycket skatt p.g.a. att man går till skolan så ska man även ha möjligheten till att påverka saker. Varför ska vi annars ha en demokrati?

Som sagt, det är något helt fantastiskt med att ha skolmat i Sverige men jag tycker även att man ska kunna påverka skolmatens utbud eftersom att det skulle gynna både personalen som gör maten genom att maten de gjort INTE slängs i soptunnan (flera kg mat slängs varje dag) och att eleverna dessutom blir nöjda. Och man ska självklart inte ändra om hela matsedeln endast för att någon elev inte tycker om en viss rätt, men jag VET att det finns en hel del människor som inte går till skolmaten när det exempelvis är cornflakesfisk eller liknande. Vissa rätter är mer populära än andra och så är det ju. Men istället för att elever inte ens går till matsalen och att extremt många kilo mat slängs varje dag så skulle man gynnas av att i alla fall ha ett TILL alternativ som de allra flesta skolor har.

Och självklart finns ett vegetariskt alternativ, men ett vegetariskt alternativ ska och borde VARA självklart i dagens samhälle då många faktiskt är vegetarianer. Ett veganskt alternativ borde även finnas och dessa tycker jag egentligen inte ens ska kallas för alternativ då många människor faktiskt har dessa "tillval" som sin livsstil och äter sådan mat varje dag.

Något som jag även tycker man SKA ändra på är alternativ för pålägg när det exempelvis är soppa på schemat. De flesta och då menar jag verkligen de FLESTA tar och äter en smörgås till soppan och när man kollar påläggen och inser att det endast finns skinka (gris) så börjar man undra? Alla människor som äter fläskfritt då? Att inte ha ost som pålägg är väldigt väldigt konstigt tycker jag då en hel del av skolans elever äter fläskfritt och att inte ha ett enkelt pålägg som ost som pålägg till smörgås anser jag vara väldigt konstigt.

Något som även borde ändras tycker jag är en hel del attityder hos diverse mattanter. Att bete sig surt mot folk när de hälsar på dig indikerar endast på att du beter dig som en 12-åring. När man jobbar inom service så ska man bete sig trevligt mot de som är trevliga mot dig, ibland går det självklart inte, men att bete sig på ett artigt sätt är liksom ingen avancerad teknik man utövar??

Alla dessa saker som jag påpekar är självklart i-landsproblem och det är inte något "viktigt" jämfört med andra problem men jag anser ändå att man ska få en chans att säga och tycka till om något som ingår i skolan. Hur ska man annars kunna föra en dialog? Knipa mun? Det funkar inte för mig i alla fall ;=) #babbelmun

Jag tror att det måste vara ett hårt jobb att hålla på med matsedel och ge ut den mat hundratals elever ska äta, men att göra förbättringar som de flesta elever är med på skulle göra både eleverna och personalen samt MILJÖN mer nöjd, då allt mindre mat slängs. Och det är vad vi alla vill? Att man ska bli mätt och att det ska finnas mat för ALLA samt att klimatet förbättras och inte förvärras p.g.a. skolmaten.

Hoppas ni förstår vad jag menar och att ni kommer ihåg att man ska vara tacksam över skolmaten, men att man samtidigt har rätten till att uttrycka sig om det man tycker och tänker om saker som berör ens egen skolgång då vi faktiskt lever i en demokrati där man har yttrandefrihet.

Hööppzz att ni haft e go dag och att ni EJ glömmer att aldriiiiiig röka under fläkten. 😜🙏


                       Här har ni exempel på skolmat som är helt FANTASTISK. Take notes. ;=))

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan svejsan!! Vet ni vad jag är trött på? Alla dessa människor som ska lägga sig i ALLT och alla. Just nu är jag inne i en fas där jag hellre skulle vilja lämna denna stad och skola samt allt annat och bara velat flytta härifrån så snabbt som möjligt. Jag vill verkligen inte vara bland andra människor asså haha!! FYF`N verkligen!! Jag har verkligen insett hur jag ej orkar vara kring människor?!? TUR då att man har styrka i sig själv och en bra självkänsla för annars veti-katten vad man skulle ha gjort...

När någon säger till er att det viktigaste i livet är att älska sig själv så har de verkligen RÄTT. Att ha ett bra umgänge runt sig är självklart otroligt viktigt men i slutändan när du sitter där ensam i ditt rum så måste du kunna känna styrka i att vara själv och att klara dig själv. Att se osäkra människor kan verkligen göra mig så ledsen då man verkligen ser på dem att de är så beroende av andra människor i grupp. Tänk att vara det! Nej tack! Just nu känner jag verkligen hur trött jag är på denna skoltid och hur underbart skönt det kommer att bli när man väl kommer härifrån. Gymnasiet i ALL ära, men det finns fler saker där ute och jag hoppas att jag en dag kommer känna att jag är i rätt sällskap och endast se de positiva delarna!

Gymnasietiden har verkligen lärt mig hur beroende man kan vara av andra människor. Därför är det bra att man kan känna att man klarar sig själv och inte är beroende av andras värderingar om dig och det du GÖR. Och det handlar inte om att vara en ensamvarg och isolera sig själv helt från omvärlden, utan det handlar om att hitta styrka i sig själv och kunna känna att man klarar sig utan hjälp av andra människor, att man kan hitta lycka i sig SJÄLV.

Och det är kämpigt ibland, det är verkligen inte alltid lätt då det alltid finns människor som gör så att du hamnar i kretsar du inte vill och då får man utstå det helt enkelt och komma därifrån mycket starkare. Men det viktigaste som finns, det är att lära sig att människor inte ska påverka hur du MÅR. Visst, man måste ta åt sig ibland av det som är relevant men sen finns det de som inte alls är relevant utan som är något helt annat.

Jag är otroligt tacksam över tiden som varit hittills på både gymnasiet och högstadiet. Högstadiet lärde mig hur man finner styrka i sig själv och hur man inte låter människor styra över hur DU mår. Gymnasiet har lärt mig hur pass människan är beroende av andra människor och hur man egentligen bryr sig vad andra tycker. Men det är då det är viktigt att komma ihåg att vara stark i sig själv, och fortsätta med huvudet HÖGT. Så länge du vet att det du gör är RÄTT, tror på det som är rätt och aldrig förlorar dig själv så är du på rätt väg. Låt ALDRIG någon styra över hur du mår.

Och det som jag verkligen lärt mig under dessa år är hur gemenskap är så himla viktigt för människan och att det är otroligt svårt att hitta den gemenskapen, men när du väl hittat den och känner att den är rätt för dig så håller du fast i den. För den är så viktigt, främst för ditt eget mående. Men man kan också hitta gemenskap i sig SJÄLV. (och familj såklart). När ensamheten slår till och du känner dig helt ensam trots att du är i sällskap av massa människor... det är då det är dags för dig själv att hitta styrka inuti och hålla fast i det!

Likes

Comments

Hejsan svejsan allesammens!! Kul att ni är här, te eller kaffe? Idag ska vi i alla fall prata om vuxna människor och äldre människors beteenden, och speciellt hur de beter sig på nätet. Idag ska vi lista de saker som alltså är de värsta med dessa vuxna människor så att vi kan få ur oss allt på en gång. Självklart, som allt annat i världen, gäller inte detta ALLA vuxna människor.

Till att börja med så tycker jag att de flesta vuxna människors beteenden på nätet är vidrigt. Man pratar ofta om näthat i dagens samhälle och då syftar de flesta på näthatet bland ungdomar. Absolut, ungdomar kan vara hemska mot varandra, men har ni egentligen sett vad "vuxna"/föräldrar kommenterar på nätet? DÄR kan vi prata om nätat usssscch!

Som häromdagen där jag ser att en vuxen mamma sitter inne och kommenterar saker om en själv?! Och tror att hon är rolig?? Man känner mest: har inte du barn att passa? Eller barnbarn? Eftersom att de inte har något annat för sig så älskar dem att bli provocerade på internet och kommentera saker om folk som är 50 år yngre än vad de är?? Det är så skrattretande att man inte vet vart man ska ta vägen 😂😂 Jag känner mest, Britt-marie ta och logg ut ur facebook och ta kontroll över ditt liv istället 😂😂

Jag kan verkligen aldrig se att min egen mamma skulle sitta och kommentera om någon som hon inte ens vet vem det är 😂 Jag skulle skämmas så mycket om det någonsin skulle hända och skulle ifrågasätta vad hon höll på med, men förhoppningsvis kändes det bra för denna mamma att kommentera😂 Någonting spännande måste ju hända i hennes vardag,liksom!

Har verkligen alltid tyckt att vuxna människors beteenden på nätet är mycket mer pinsamt än hur deras barn beter sig. Det är som att vuxna blir provocerade av när ungdomar gör något som de aldrig lyckats med? Därför måste de spy ut galla för att de inte har något annat vettigt för sig😂

Och vi ska inte ens börja tala om äldre människor/pensionärer som surar över ALLT och ALLA. Det finns de där söta tanterna och sen finns de även de människorna som man undrar om de verkligen gillar sig själva och sitt liv? Värsta jag vet är när pensionärer ska bete sig som sk"t mot folk runtom dem. Bara för att DU inte är nöjd med ditt liv så behöver du inte föra över din negativa energi till andra? Och är det så himla svårt att låta bli att vara sur över allt och alla så är det väl lika bra att du stannar hemma?

Och detsamma gäller för alla vuxna människor som ska klaga jämt och ständigt på ungdomarna och vara helt fruktansvärda mot andra människor på internet. Sen undrar alla varifrån barnens ordförråd och attityd idag kommer från 😂😂

I alla fall, höppes jä att ni får e sö underbar o go´freda som möjligt := )

Och glöm inttt att EJ röka under fläkten.. 😍😜

dags för bilder?! från halloween söklart ;=) uuh sö fin man är <3

mat från veckan som gått......såååååå himla varierande mat 😃👌 (bästa pizzan dock från MK !!! )

gimmä ph 😃👌

Likes

Comments

Åååh denna underbara raggarkultur som finns bland oss! Är inte den helt fantastisk? Speciellt när människor som är anknutna denna fantastiska kultur skriver såna här otroligt kloka och intelligenta ordval. Jag blir otroligt imponerad, må jag säga. Tänk att vara över 20 år gammal och känna till såna här fina begrepp? Och sedan använda mot människor man inte ens känner. Det måste verkligen krävas mod till det! Wow!😍

Tydligen har jag skrivit en roman också! Man tackar man tackar! Inte visste väl jag att jag var nästa Shakespeare? P.g.a. denna roman "barkade" någonting loss. Undra vadå? Tydligen så finns det en stark hopplöshet denna kloka och visa man känner angående att folk nu börjat prata om våldtäktskultur 😭 Aj aj aj då!

Det ska man väl inte göra? Vi borde nog hålla tyst om det! Så att inte vi stör denna visa och kloka man. Man vill ju inte vara anledningen till att folk börjar prata om något viktigt! Usch och fy!

Men vad skönt att det då finns människor som denna person som på ett sofistikerat sätt kan skriva sådana här fina meddelanden! Kanske en karriär inom politik väntar runt hörnet? Du vet vad de säger, "only sky is the limit" och med detta språkbruk kan du nog nå hur långt som helst! Lycka till! 😍😍😍

Jag vet inte vad ni känner men jag får bara en stark känsla av hopp inför framtiden när dessa "vuxna" människor finns i samhället! Och till alla er som inte förstår vad något av detta handlar om så är det helt enkelt ett gäng med människor som är lite bittra av att våldtäktskultur-saken tas upp gång på gång. Stackars er. Gråt inte för mycket! 😘

Och japp, ni känner mig vid detta laget, SJÄLVKLART kommer jag att fortsätta skriva fler "romaner" här! Så pass mycket så att dessa "vuxna" människor känner en gråt i halsen och känner att de fått en getingsticka i stjärten sin, när man tar upp viktiga ämnen som BEHÖVS pratas om 😃

Men, men det var allt för idag. Nu går vi vidare med en glad känsla inför framtiden och med en känsla av hopp och förnuft när vi nu vet att det finns vettiga vuxna människor som leder oss rätt in i den ljusa framtiden! 😍👌💯

Och glöm ej! Rök ALDRIG under fläkten! Men ta en cigg för dessa typer av människor! Skål för dem 😍😍

Och såklart avslutar vi med en bild på mig, bara för att jag är så go och GLAAA som en kexchoklad! 😍 Och SNAAART kan man se sig själv som 18 år ( Äntligen kan man trycka 18 år när man ska se pH på datorn!!! )

Likes

Comments

Men hejsan svejsan, nu var det att ett tag sedan.. eller inte ;-D Vad har hänt sen sist daaaa? Ja, jag har varit på hela 2 fester (omg är du populär nu??!?) varav den ena var min egen och man kan kalla det..ja..ett halloweendisco kanske? Med bästa människorna i alla fall. Tror att jag spenderade ca två studiebidrag under detta höstlov, men det var det värt. Har man amerikanskt blod så har man ;=) (eller)

Halloween är ju trots allt bara en gång och då ska man ta vara på det, genom att maximera allt så långt som det bara går! 🎃

Varför ska dock allt bli kaos när man ska hålla i saker själv?? ;-) Blir galet hit och dit men det gillar vi, eller hur? Alltid så svårt att samla ihop allt och alla.. men känn ingen sorg för mig Arvikaborg <3 för i december så smäller det igen ;P Sen ska man sjävklart bli helt galen av allt socker också?! Hej tandläkarklinik.se?

Dock är jag så stolt över mig själv som dekorerade allt så fint, får på riktigt nästan tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på det??

Har i alla fall ätit så mycket socker så att det snart kommer växa sockerrör i öronen på mä. Först och främst så är man ju snackstypen men eftersom att ingen högtid verkar ha chips och dipp på schemat så får man ta och svälja sin stolthet och äta upp godiset. (Vad pratar jag ens om)

I alla fall så var kvällen helt wunderbar med extra allt och guuuuuh va gött det är när det finns roliga människor runt om en så man faktiskt kan ha kul på riktigt, och inte bara fejkskratta i grupp som man så ofta gör ;=) Allt blev perfekt. Inga mer ord om det. La perfection en la Halloweenia. Är redan taggad på nästa års Halloween? Fast nu fokuserar vi på julen och december!! ❤️🎅🏻 (så är man muslim xD )

Annars då? Jo, man njuter av ledigheten med yoga och svart te varenda dag. Även meditation. En gång på morgonkvisten och en gång på kvällskvisten. Eller inte.

Bara jag som inte förstår människor som tar vara på lov genom att gå ut och sätta sig och typ sola i löven? Samtidigt så tar höstlovet slut för en själv innan man ens hinner pilla sig i naveln och innan man vet om det så har man inte hunnit lämna skolan innan den börjar igen. Motivationsmening från mäj;=)

I alla fall.. fortsätt att ha det G Ö T T under lovet och ha en kul halloweenhelg alla som firar det denna helg. (Okej, ingen bryr sig ändå hajda)

Och glöm ej

Rök aldrig

Under fläkten ;-)

Här nedan ser vi en bildbomb som vanligt! 😃😜

Gissa vad jag var i år? 😃

Bästa smörgåstårtan gjord av bästa Mamaaaa 😍💯

Goaste bålen 😊

S B 🔥🔥🔥

Självklart ska vi också bjuda på lite bilder från Emilia "Milli"s 18-årskalas <3 😜

Vem om inte storgrisen själv lyste när han fick se snacksbordet?

Likes

Comments

Hallå Hallå alla knäckisar! Japp, det var det fulaste jag kunde komma på. Okaj, lets get down to the real deal (jag). Nej, men idag ska vi nämligen uttrycka oss så härligt om varför en hel del tjejer måste bete sig som SVIN mot andra tjejer. Detta gäller lååångt ifrån alla, men det finns en del tjejer där ute man vill ta pekpinnen och visa dem hur man faktiskt beter sig som en MÄNNISKA och inte som ett småkryp mot andra.

Man tror faktiskt att alla dessa divaler mellan tjejer bara är en myt, men icke sa nicke. Det är på riktigt. Jag vet inte om det handlar om avundsjuka, konkurrens eller bara rent shittesnakk?? Som när jag en gång satt med några tjejer vid ett bord och de börjar tala om hur FUL en tjej var, som båda följde på Instagram. Jag blev helt paff när man sedan såg tjejerna sitta och peka ut vad som var fel med henne, hur fula ögonbryna var osv osv.

Är ni på riktigt? Det roligaste var sen att man ALLTID ska se dessa äckliga tjejer kommentera "finis 😍❤️" på personen de nyss sade var skitful :) Jag kräks :) Hur kan man vara så falsk? Eller handlar allt om att man ska göra så att ANDRA ser att man känner den där populära tjejen trots att man inte tycker om henne egentligen? Varför kan man inte bara visa vem man är? Jo, för att människan är FEG :)

Nu kommer vi till personerna jag absolut har noll tolerans för och mår illa bara jag skriver om dem. Oftast så är det TJEJER som ska sitta och prata dåligt om en annan tjej men skulle aldrig våga säga det framför tjejen? VARFÖR? Vad håller du på med gumman? Om du lika gärna kan sitta och prata om personen så kan du väl lika gärna säga det till hen också?

När man snackar med sina kompisar då är allt frid och fröjd men man skulle ALDRIG kunna stå framför människan och säga det man verkligen tycker. Vet ni varför? Jo, för då har man ett ANSVAR. Man vågar inte möta blicken, vågar inte möta reaktionen utan det är lättare att prata om människan bakom ryggen för då bär man ej på något ansvar för sig själv utan kan säga vad man än vill.

En gång mötte jag en tjej i Coop som kom fram till mig och började fråga ut mig vad jag tyckte om hur hon var osv. Jag sa helt ärligt att jag inte tycker om henne och de saker hon gjort :) Framför hennes ansikte :) Så lätt var det :)

Men alla klarar ju inte av sånt. Det säger mer om er och inte om de människor ni pratar om.

Det här med att tjejer också försöker gång på gång tävla mot varandra i saker? För att trycka ner den andra? Och för att visa att man är bättre själv? Förlåt, men det finns verkligen inget TÖNTIGARE än när tjejer bråkar. Där ser man också hur mogna vissa är och hur barnsliga vissa är. Och försök inte att ens yttra dig för då kommer du att hamna i bråket. Och tro mig, det kommer ta MÅNADER innan du tar dig ut ur det.

Men det värsta är ju självklart när tjejer ska sitta och prata om att andra tjejer är "slynor" p.g.a. att de har en sexualitet? Sätt dig själv i den sitsen, vill du att folk ska prata om dig på det sättet? Att leka att man står för att tjejer ska hålla ihop tillsammans och sedan använda skällsord mot andra tjejer så som "h*ra" är rent av hemskt. Tycker verkligen synd om er brist på självkänsla.

Men vet ni vad som är det bästa som finns? När man ser tjejer hålla ihop och stötta varandra, blir man GLAD. Må alla tjejer göra det. Och må alla stå upp för sig själva och sina åsikter samt inte backa för att tycka det man tycker. Man kan visst tycka dåligt om människor, men då kan man stå upp för det och inte skriva "fina" kommentarer på Instagram 2 sekunder senare.

Låt det vara ÄKTA. Var inte någon du inte ÄR. För det kommer lysa igenom. Förr eller senare.

Likes

Comments

Stort HEJ på er människor. Idag ska vi prata om någon som upprör nästan hela svenska folket. Och det är förståeligt, men nu är det faktiskt dags att ta tag i detta en gång för alla och spy lite över människor som inte vet hur man beter sig. Framför allt vuxna människor.

Vi ska självklart prata om ABC-sångaren, och nej inte Michael Jackson, utan självaste Anna Book. Personen som retat gallfeber på svenska människor ända sedan historiernas begynnelse ungefär. Det började med att folk klagade på hennes vikt, sen på att hon grät, sen på hennes vikt igen.

Först och främst måste jag informera om att detta inlägg inte på något sätt stödjer denna människans åsikter eller beteende i något fall om något kring henne eller hennes familj. Jag håller inte med om något hon uttalar sig om utan detta handlar endast om vikt/utseende och Biggest Loser.

Som vanligt så vet vi ju alla att kvinnor får ta emot en hel del skit p.g.a hur de ser ut och att kvinnors fett är mycket äckligare än om en kille har fett, för enligt samhället är det ju exakt så det har funkat de senaste hundra åren ungefär :)

Kvinnor blir gång på gång trakasserade med ord om hur fula och feta de är om de lider av övervikt, och detta var exakt vad Book blev utsatt av. I ÅR. Tänk er själva att få hat efter hat och ändå försöka operera och träna bort allt fett men att det ändå inte funkar och sedan får man gång på gång höra hur ful man är p.g.a. sitt fett på kroppen och detta handlar inte bara om Book, utan om alla tjejer och kvinnor som får dagligen höra hur de ser ut och hur deras kropp ser si och så ut.

Som vanligt så finns det alltid killar som lider av kroppskomplex, men de blir aldrig lika mycket granskade som tjejer blir och det vet vi alla innerst inne :=)

I alla fall, efter år och år så tog Book steget att vara med i Biggest Loser och kämpa, träna och äta rätt framför det svenska folket. Sen VINNER hon också allting. Nu tror ni väl att svenska folket är superglada och visar mycket beröm och kärlek så som de klagat på denna kvinnas övervikt i så många år? 😃😃😃

Icke sa nicke. Redan innan BL startade i år spyr vuxna människor galla över hur Book ser ut och hur hon blekt sina tänder vitare. Sedan hör man citat hit och dit som säger att hon var mycket finare när hon var större. Jaså? Det passade inte när hon var överviktig och när hon nu tog kontroll över sitt liv och började träna, så passade inte det heller?? Vilken överraskning, svenska folket överraskar en gång på gång. Eller inte 😃

Att folk gör narr av hur en människa ser ut och främst för att någon blekt sina tänder för sin egen SKULL är bara pinsamt. Rent ut sagt pinsamt. Om det inte passar dig, varför känner du lusten av att kommentera? När mammor, pappor, ungdomar och yngre sitter och skrattar med varandra åt en människas utseende så skapar det en bild av att det är okej att klanka ner på människor. Det är ALDRIG ok att klanka ned på någons utseende oavsett vem det än är.

Att sedan ha mage att skriva till någon som kämpat ihjäl sig på ett gym i månader för att må bra in och ut, att den personen var finare förr och att den bara är hemsk och ful nu är så ÄCKLIGT. Det är ingen som kämpar ihjäl sig för att nå sin drömvikt för din skull Margot?? Det är ingen som bryr sig om vad du och ditt arsle på soffan sitter och tänker om någon är ful eller fin?? Håll det för dig SJÄLV.

Ingen av de människor som gått ner i vikt kunde någonsin bry sig om vad någon annan tycker om deras vikt. De har gått ner för deras egna skull och inte för att någon småbarnsmamma från Sollefteå ska tycka om dem. Låt folk vara, om de vill ändra sitt utseende så låt dem göra det, VAD STÖR DET DIG ?? Har inte du ett eget liv? Har inte du barn att passa? Varför sitter du och skriver hat som att du vore 12 år på fb isf ?

Och den meningen är riktad till ALLA vuxna människor som på något sätt sitter idag och sprider hat på nätet, det är ni som medför detta hatet och gör det okej för era barn att senare sitta och göra narr av någon annans utseende på nätet. Det är ni som för fram hatet i samhället, och gör det acceptabelt.

Och som sagt, säga vad man vill om Book och hennes åsikter, som är extremt konstiga och som sagt inte stöds överhuvudtaget av mig eller någon annan på denna sidan. (😷) Man behöver aldrig tycka om någon och man kan tycka exakt vad man vill om den personen, men det som får mig att fullkomligt kräkas är när folk antingen viktmobbar någon för att den är för "tjock" eller att den är för "smal".

Låt människor få bestämma över sitt eget LIV. Om någon människa gjort ett hälsosamt val i sitt liv så behöver inte DU sitta och klanka ned hit och dit om hur den ser finast ut osv, för den gör det inte för dig, den gör det för sig SJÄLV.

Låt aldrig någon dra ner dig p.g.a. deras åsikter angående ditt utseende eller din vikt. Gör det som är bäst för dig själv och det du vill för dig SJÄLV. Inte för någon annan. Och speciellt inte för vuxna människor, för de kan vara hemska med sina ordval.

Kort sammanfattat: Man behöver inte gilla personer, men om någon gör något hälsosamt för sin egen skull så låt människor få göra det hälsovalet för sig själva. Och vad har du med någon annans vikt och tänder att göra egentligen?? Ingenting.

(Sedan förstår nog alla att en del av hat som riktas på viktnedgången är riktade till Book som person, men i viktsammanhang spelar inte detta någon roll då det enda som spelar roll är att folk kämpar för ett hälsosammare liv, ni som förstår, ni förstår)

Förhoppningsvis förstår de flesta vad detta budskapet pekar på och förhoppningsvis hittar vi ingen upprörd 5-barnsmamma bland kommentarerna ;=)

Ha det bäst! Och glöm EJ - rök ALDRIG under fläkten!

Nedan ser ni bilder på något som inte har med texten att göra - som alltid ;=)


Go monk <3

Gimmä pompe da <3

Bara gimmä halloween nuda <3

men guuu söö fint ljus!!

GOASTE glassen <3

Likes

Comments

Nämen hejsan svejsan på er alle kokostöpper å solrosfrön där ute i stugera. (Vad håller jag på med) Efter 1 vecka är det tillbaka för oss att lista saker vi tycker om och ej tycker om. Ni vet hur skönt det är att diskutera och släppa tanken fri så att säga. Och det är exakt det vi ska göra idag. För hundrade gången, typ. Och idag ska vi tala om det värmländska fenomenet MÂRTEEEEN.

Ni ska uttala det ordet så värmländskt så att ni nästan spottar på en annan människa. Vad är då marten? Kort och enkelt: en blandning mellan ett tivoli och en marknad som får folk i småstäder att dra upp persiennerna och gå ut och träffa folk för första gången på ett halvår.

Men vad är det speciella? Ja, just att folk faktiskt går ut på gatorna är nog det speciella. Socialisering är stort i småstäder så att detta blir en höjdpunkt för många då de träffar människor de inte sett på 5 år och ropar "vi måste ta en fika" fast de egentligen inte kommer ses förrän ett decennium senare.

Sen ser man ju självklart en MASSA folk man försökt att undvika men ändå ses man och fejk-ler till varandra så att smilbanden nästan sprängs ;=) Men kort och gott, mârten är gööörhärligt. Och just därför ska vi lista de allra BÄSTA sakerna med denna tillställning och självklart ska vi även lista det mest negativa under denna helg. Ska vi köra igång?

Det allra första man märker med mârten är alltid det unga folket som är ute. Självklart är det massa yngre folk & barnfamiljer ute p.g.a. att det finns så många karuseller ute. Men sen ser man folk som ser ut att komma från förskoleklass 1b som står och håller i en cigg och då känner man mest?? Vart är din mamma?? Är hon på klubben?? Man sätter nästan äpplet i halsen och vill agera dagmamma till barnen och gå fram och fimpa den på marken och sedan tala om att Bolibompa slutat för längesedan och att det är dags att åka hem?!

Men, men, barn är barn. Något annat som är typiskt för mârten är att det ska vara lika varmt som i en isbjörns mun ungefär?? Varje år rapporteras det om att det ska vara fint väder osv men så fort man går in på området så ska alltid ens ögonbryn frysa till is eller så ska ens händer byta färg till blå?? Men samtidigt kan det ju också vara lite charmigt? Lite höstmys kanske? Eller inte.

Något som också är så otroligt typiskt för mârten (och för alla andra FEST-högtider för ungdomar i småstäder) är att det ALLTID är någon som precis börjat "dricka" som ska lägga ut överallt att hen minsann också festar och är en cool person. Ursäkta? Vart är spyhinken? Roligaste är att ungdomar alltid ska tro att folk ska ge status till dem för att de börjat dricka? Ingen bryr sig?

Något som är väldigt viktigt under denna högtid är även att valet av person att uppleva denna helg med. Det ska vara någon som gillar att åka karuseller men samtidigt ska personen gilla att gå runt på området LÄNGE. Hittar du sådana människor så är du lyckligt lottad. Gör du inte det, gå själv, du är ändå din egen bästa vän.

Något som också man ska passa sig riktigt mycket för under tivolin och allt som tillhör är att I N T E slösa hela ditt bankkonto på att spela på choklad eller bollar i sådana där klo-automater. Detta kommer från en person som vet vad allt detta innebär och hur galen man kan bli. Jag kommer ihåg ett år då man spelade så mycket för att få en Manchester-boll (fråga inte varför) så till slut fick själva PERSONALEN gå in och flytta på den där jäkla bollen så att man äntligen fick den. Men vad är bättre än känslan av vinst? ;)

Och när vi ändå talar om personalen så varför inte återgå till dem? Saken är den att denna personal är extremt lurig och vissa blir t.o.m vänner med en del människor som besöker tivolit. Riktigt bra vänner. Så bra vänner att de gör saker som inte vänner gör, om vi säger så.. 😊😊😊

När vi ändå är igång med att prata om personalen så kan jag även passa på att berätta en liten historia från ett marten genom tiderna. Allt handlar om att jag höll på och spela (vad annars) på tivolit och personalen som var där var väldigt pratglad vilket var väldigt härligt ..(om man själv babblar på som en apa så ;=) )

Från ingenstans så säger denna människa: "Vi skulle inte kunna bli vänner för jag hade blivit k*t" 😜

Vad. Svarar. Man. på. Det. Är. Min. Fråga. :)

(blev ett stelt skratt kan jag utlova)

Men det allra bästa med Arvika Mârten. Det är inte KÖLSÖPPAN. Det är inte godiset. Det är självklart att det HÄNDER någonting. För vem gillar inte när det händer saker? Det är alltid kul när det händer någonting och oavsett vad det är så blir det i alla fall driv i folk och människor tar sig ut på gatorna. Både de älskvärda och ... de... andra... 😜

Kort sammanfattat: Gött med Mârten. Må ni alla haft en underbar helg och hoppas att ni hällt i er så mycket kölsöppa så att ni halvt fått urinvägsinfektion. Nejdå. Ha det bäst. Och tills nästa gång. Glöm EJ att inte röka under fläkten. :)

⬇️Bildbömb⬇️

Men detta måste vara absolut det bästa?? När jag och bästa SB vinner choklad?? 2 år sen sist?? Efterlängtad comeback <3 division 1 <3

Innehållet 😍😍😍

Men go "brunch" <3 är jag insta-profil nu?

Varför blir man alltid pirrig i kroppen när man ser något med grill? Nästan så att det kom kiss i trosan som man brukar säga <3 Ćevapčići<3

Såååå fin bild!!! Eller inte?

Från i fredags. Behövs ingen förklaring till detta.

Likes

Comments

Hej hej, hemskt mycket hej på er. (Om någon ens ser detta) Efter ca 1 vecka så ska vi nu prata om VIKTIGA saker. Som bör nämnas. Som häromdagen när jag gick in på twitter och plötsligt kommer en bild upp som visar några killar som står bredvid en (epa-bil-motor-v70?!?!?) Alltså ett värmländskt fordon. Och självklart ska det stå alltid lika fina citat på dessa raggarfordon som kör runt i Värmland och Arvika med tjejer som sticker ut rumpan genom fönstret.

På just detta värmländska fordon stod det "De ljuger bara när de skriker nej". Redan där förstår ni att när man säger saker om diverse småstäder så överdriver man INTE. Detta finns ÖVERALLT. Men speciellt i småstäder. Våldtäktskulturen och även kulturen av rasism som man känner av så starkt, men som tystas ner. Folk pratar inte om det. Men alla vet att det finns där. Sen finns det alltid vissa TJEJER som tycker dessa citat räknas som "sköna" eller "roliga". Och som sagt, en hel del vet att detta existerar men yttrar sig aldrig om det. För att de antingen inte vågar eller orkar säga till att det är FEL.

Men sen finns det de där underbara människorna som visar att vissa saker inte kan räknas som okej, och just så var fallet när jag gick in på Twitter och såg att någon hade lagt ut bilden på just detta citat och sen 2 killar som står bredvid citatet och halvt flinar. Wow vad ni är coola killar! Får jag vara som er? Snälla??😍

Det var ett så tydligt bevis på att det råder våldtäktskultur i småstäder och det var så SKÖNT att någon äntligen satte fokus på det. För det är så mycket som inte vågar sägas för att det just är en liten stad och folk tänker på sitt rykte så mycket så att de helt enkelt är rädda för att de ska få dåliga rykten om de lägger sig i saker. För det är som sagt såå viktigt med status i småstäder. Som Arvika. Och detta handlar exakt om den kulturen som råder i bl.a. ARVIKA.

Och det är riktigt skamligt att det ens finns folk som inte vågar säga till. De som känner så angående tjejer och har dessa citat på sitt fordon kan man aldrig förändra, eftersom att de alltid kommer att tänka så om tjejer. För att de bara har umgåtts med sitt killgäng och haft omklädningsrumssnack och klappat när deras polare legat med 3 tjejer och skrattat sådär som bara tonårskillar kan. Ni vet det där skrattet som bara skriker dålig självkänsla och dåligt umgänge? De kommer kanske aldrig att växa upp.

Men det som är ännu värre är att det finns en hel del folk som låter detta ske och inte säger ifrån. Samtidigt så är det dessa människor som predikar mest och ska stå för "jämställdhet" och "girlpower" men sen när det väl kommer till kritan så är det nästan alla som inte ens vågar säga ifrån osv. Enda gången de faktiskt säger ifrån är när det faktiskt händer en våldtäkt och då ska de reagera som att det är världens chock.

Det är inte världens chock att någon blir våldtagen när det sprids budskap som stödjer våldtäkt på raggarbilar, studentflak och i text. Dessa som sprider budskapen ser det som en rolig grej och eftersom att ingen sagt till de att detta inte är OK, så kommer de influera andra människor att komma till den punkten då de tror att det är okej att sätta på en tjej trots att hon inte vill eftersom att de kommer tro att hon leker "svår" eller något liknande. Era jävla äckel. Och det är ALLAS ansvar att säga att detta inte är okej. Om ni så gärna kan predika när våldtäkt händer i andra städer varför kan ni inte säga till när det händer något som stödjer budskapet i eran egen stad?

Och om vi ska vara helt ärliga, så är killars syn på tjejer (SPECIELLT I SMÅSTÄDER) helt fruktansvärd. Man blir mörkrädd, på riktigt. Och det sorgliga är att allt detta handlar i grund och botten om att det finns en desperation över att få tjejers uppmärksamhet genom sex. Eftersom att de flesta killar ser tjejer som något de måste bli tillsammans med eller ha samlag med. De kan aldrig se tjejer som något annat. Och då pratar vi inte om att de ser alla tjejer på ett och samma vis utan de ser de "SNYGGA" tjejerna på ett och samma vis. De ser inte dig för den du ÄR utan endast för ditt utseende eller för dina bröst/rumpa. Och det är sanningen, tro det eller ej.

För de är du ingen person, för de är du något de ska bli tillsammans med eller ligga med, för att göra sina "polare" eller sig själva stolta. Och jag kan säga att jag är så stolt över att inte ha sådana människor i mitt umgänge för det är de absolut vidrigaste människorna som finns.

Och för att inte tala om det som vi nämnde nyss, studentflaken. Om 1 år står de flesta 99:orna på sina studentflak och flera runt om i landet kommer säkerligen ha stora tygbitar där det står något som inkluderar tjejer och utnyttjande. Det är som att det inte finns någon gräns på hur långt man kan gå med vissa studentflak.

För allt ska bara ses som en "rolig grej" , inget man ska ta på allvar utan bara något man ska tycka är roligt och samtidigt klappa åt killarna som tar studenten. För det är nästan ALLTID killar som sitter i flaken och vinklar glatt medan tygbiten med en 5-årings skrivstil flyger hit och dit. Vet ni vad? Det finns inget "skönt" med det.

Förmodligen kommer denna machokultur att stanna kvar i samhället och speciellt i småstäder, som för någon dag sedan då jag gick in på Snapchat och kollade in en Mystory där en kille sa vad hen skulle göra med specifika tjejer framför ett killgäng som då skrattade sådär äckligt som bara vissa killar kan. Det där "jag-sitter-med-män-i-grupp-och-skrattar-åt-att-någon-pratar-om-ligga-med-tjejer"-skrattet. Min mat var på väg upp när jag såg det där.

Och det är också ett tydligt bevis på att det är sådan grabb-kultur som leder till att tjejer ALLTID kommer att förminskas och utnyttjas i samhället. All våldtäkt och utnyttjande har sin rot och den roten kommer från killar i grupp som alla har dålig självkänsla och behöver en grupp för att kunna känna sig säkra med sig själva och för att kunna skämta om saker. De får en idealbild om hur saker och ting är för att alla tycker lika, skulle någon kille tycka olika skulle den personen inte längre få umgås med de andra. Denna idealbilen kommer vara svår att ändra eftersom att de aldrig möter andra människor med andra perspektiv, för att ingen någonsin VÅGAR säga emot.

Och det är sorgligt, men sådan kultur bland killar kommer alltid att finnas i små samhällen där ingen vågar säga emot killarna eftersom att de är rädda för att stå upp för sin åsikt mot dessa människor. Det är något jag, du och alla andra där ute måste göra för att få bort detta äckliga budskap som sprids bland killar. Det är inte okej och det är ALDRIG okej. Låter man dessa människor fortsätta med sin våldtäktskultur utan att säga någonting så kommer det till slut att vara OKEJ att bete sig hur som helst mot tjejer och prata hur som helst OM tjejer. 


Här nedan kan ni se bilder som visar varifrån roten till våldtäkt och sexualisering av tjejer kommer ifrån :) (Kom ihåg!)Alla personer från bilderna som sprider budskapet skulle självklart aldrig våldta någon, men dessa budskap gör så att vi idag lever i ett samhälle präglat av kvinnomisshandel och våldtäktskultur. De första två bilderna är bilder från diverse personer i Arvika som själva lagt upp bilderna på sina sociala medier. Resten är från olika studentflak i Sverige. Glöm inte att det även kan förekomma lite rasism också. Härlig blandning, eller hur? :)
Ekebygymnasiet i Uppsala.👇🏼
Gymnasieskola i Nässjö 👇🏼
Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg 👇🏼

Gymnasieskola i Skellefteå 👇🏼

Likes

Comments

Nämen hejsan svejsan allesammans i det blågula bananlandet Svea Rike. Hur mår ni? Härligt. Jag med. Idag är det dags att tala ut om stela människor och jag tänker att vi börjar med killarna. Som jag alltid säger, detta gäller EJ för alla utan är enbart en bild på vad jag tycker just nu. (😆) Och kom ihåg. Jag har faktiskt en hel del källor på detta. 1. Jag är kille. 2. Jag har upplevelser. Där har ni alla källor man någonsin lär behöva ;)

Tror jag på något sätt att jag ska bli populär bland killar efter detta inlägg? Nä. Bryr jag mig? Nej. Om ni inte förstått det sen innan så är dessa inlägg 100% det jag känner i stunden utan någon eftertanke, som precis allt annat i mitt liv. När någon sedan nämner ens inlägg vill man hämta skämskudde för att man vet att man inte har någon självrespekt what - so EVERRRR. Då vare bare o köre igöng eller va säger ni? Hämta Volvo 740n så kör vi igöng daaa! 😍

Det jag märkt extremt många gånger är att det finns en KLAR skillnad när man umgås med killar och när man umgås med tjejer. Och för det allra första, allt beror på personligheten, det finns extremt många tjejer som är så så mina kroppshår börjar stå upp av skam och sen finns det som sagt även killar. Men det man absolut märker med de allra FLESTA killar är att de inte säger något. Som kille så vill man ju ändå ha en killkompis som faktiskt PRATAR och inte står och kollar in i ett hörn och uttrycker sig med teckenspråk.

Och detta gäller inte bara killar ute i svenska samhället och i världen utan jag har banne mig killar i min släkt som är så extremt stela så att jag nästan får vattenkoppor på kroppen. Med killar så menar jag folk i min egna ålder, tro ej att jag umgås med 55-åriga gubbar på O´learys och snackar sport.. Fast, VEM skulle ens tro det?? 😹

Jag förstår verkligen INTE vad som är problemet? Är det jag som hamnat med helt fel folk eller är det bara helt enkelt att killar generellt pratar mindre och är ofta stelare än tjejer? Jag undrar verkligen vad det är som är så svårt med att stoppa pinnen ut ur röven och börja öppna sin käft??

I nästan varenda samtal, vare sig det gäller skolan eller utanför så får man själv nästan alltid styra upp samtalet. (Självklart behöver alla inte babbla som en häst så som jag gör men man kan väl försöka??) Man hoppas alltid på att så fort man startat upp samtalet så kan den andra killen fortsätta prata på och man ska kunna ha en normal konversation. Men icke sa nicke. Det kommer banne mig tysta minutrar och långa pauser då man typ stirrar in i väggen eller kollar på sin mobil för att undvika den stela stämningen.

Och detta är på riktigt VARJE GÅNG. Ni tänker säkert att jag inte försöker starta upp samtalet och att jag inte är något bättre själv, men då ska jag säga er att jag på riktigt sitter och har en intervju när det kommer till att ha samtal med killkompisar. Man frågar och frågar medan man får två ord som svar. Och här snackar vi inte om en tyst minut, vi pratar om en tyst halvtimme eller en 45-minutare.

Jag var på riktigt med en (kill) kusin en gång och när jag väl hade slut på frågor till denna människa så stirrade han och även jag in i mobilen och sade verkligen ingenting till varandra. Och vad ska man säga? Självklart behöver man inte prata i 5 år men ni vet den känslan när man själv verkligen försöker ge det bästa intrycket av sig själv och försöker verkligen låta intresserad och så nyfiken som man bara kan? Japp. Och tillbaka får man ingenting. Jag känner mest: vem i hela h##vete tror du att du är? Michael Jackson?

Det roligaste är ju även när de pratar med sina "bästa-vänner" så sitter de mest vid sina Ipads eller mobiler och visar ett videoklipp för varandra, och uttrycker sig med 3 vokaler. Jag kanske helt enkelt inte har lärt mig hur man beter sig kring svenska blonda tonårskillar? De kanske tror jag är av en annan art när jag kommer med min grisröv och babblande käft som att jag hade myror i munnen? Mycket möjligt.. 😆

Tysta,långa och framför allt STELA pauser får en verkligen att vilja hämta en hink och spy och sedan kasta hinken på människan. Jag skojar inte. De där långa pauserna är så extremt långa att jag hinner utveckla 3 rynkor i pannbenet och ett nytt organ i kroppen.

Sedan så känner jag även att de flesta killarna tror att de är roliga fast de egentligen bara har p12 -skämt som enbart deras "grabbar" skrattar åt? Ni vet de "grabbarna" som visslar när tjejer går förbi och har det där äckliga omklädningsrumssnacket? :)

Man vill mest skrika till dessa killar att de är så trååååkiga så jag hellre kollar ett avsnitt av Antikrundan än att lyssna på deras skämt. Jag vet inte hur det är med er, men majoriteten av de killar jag träffat i mitt liv har varit så extremt tråkiga människor så det är helt sinnessjukt. Sedan finns det 4-5 som är extremt roliga. Antingen så är killar EXTREMT sköna och roliga eller så är de sådär p-12iga och pinsamma så man vill stoppa in deras Pokémonkort i munnen på dem. De som är sköna är verkligen "skratta-så-jag-får-hjärtattack" och de som är tråkiga är verkligen historia-lektioner-tråkiga.

Det kanske är något som ligger i de flesta "grabbars" kultur .. Att inte säga någonting utan att sitta med mobilen och säga 1 halv mening till personen bredvid och sedan skratta sådär "lagom", så länge man inte är för hysterisk, för då sticker man ut.

Och detta med att absolut ALLA ska klä sig likadant? Detta gäller även både killar och tjejer. Det känns som att det är ytterligare en signal in i "var-inte-mer-än-lagom-boxen". Och ni vet ju hur jag funkar, jag får rabies i ansiktet av sånt.

Men det som jag och nog alla andra i världen önskar är att träffa killar som man inte behöver stirra in i väggen med och leka tysta leken med. Folk som faktiskt kan ha en konversation och kan vara 50/50 och inte bara behöva sitta med sin telefon och knappt kolla upp på en. Folk som talar till dig och är genuina och sköna. Såna som jag, helt enkelt! 😍✨

HAHA! Jag vet att ni tror att jag älskar mig själv men där går väl ändå gränsen? Eller?;) Okej nu får jag sluta och faktiskt tänka på att vi har en lag gällande självkänsla och självförtroende. Jantelagen.

I framtiden hoppas jag verkligen att detta ändras och att det inte behöver vara "tjejerna pratar mycket och killarna säger ingenting" utan att det kan vara lika mycket utav båda könen. För som det ser ut nu så går det i helt fel riktning och enligt mig är detta verkligen ett samhällsproblem vi måste handskas med. Ett riktigt u-landsproblem.

Fast ännu värre är det när man ser stela killar ha konversationer med tjejer och man vill verkligen försvinna från jorden när man ser deras konversation. Det kryper i kroppen på en och man känner att man kippar efter luft för att man när som helst bryter ihop. Som jag sagt innan, HUR kan man tillåta att en stel stämning får inträffa? Det är väl det sista man vill ha i livet? Efter barn? 😹(hihi ta allt med en msk salt)

Okej, nu fick jag ut mig all energi på block som man säger. Ingen säger det men nu är det klappat och klart och med allt detta i fickan så hoppas jag att ni får en trivlöö fortsatt helg och att ni EJ glömmer att ALDRIG röka under fläkten ❤️

Idag bjuder jag på sköna bilder från förra årets höst-händelser, HALLOWEEN (<3GIMMÄ<3) och Arvika Martän, eftersom att jag är kär i dessa saker. Ha det gott:)FINIZ ;=)

höll på o börja gråta flera ggr pga att man hade nån klet i ansiktet som brändes :) o ni ba jaha? höll käft?

monk <3

Go thaibuffe´som man egentligen inte ens ville ha för att det fanns ett billigare ställe ;) 

Här sr jag ut som det där 12-åriga äckel-barnet som skriker på föräldrarna & är nöjd så länge hen får det den vill ha :) får löss pga att se på detta :)

Likes

Comments