Stort HEJ på er människor. Idag ska vi prata om någon som upprör nästan hela svenska folket. Och det är förståeligt, men nu är det faktiskt dags att ta tag i detta en gång för alla och spy lite över människor som inte vet hur man beter sig. Framför allt vuxna människor.

Vi ska självklart prata om ABC-sångaren, och nej inte Michael Jackson, utan självaste Anna Book. Personen som retat gallfeber på svenska människor ända sedan historiernas begynnelse ungefär. Det började med att folk klagade på hennes vikt, sen på att hon grät, sen på hennes vikt igen.

Först och främst måste jag informera om att detta inlägg inte på något sätt stödjer denna människans åsikter eller beteende i något fall om något kring henne eller hennes familj. Jag håller inte med om något hon uttalar sig om utan detta handlar endast om vikt/utseende och Biggest Loser.

Som vanligt så vet vi ju alla att kvinnor får ta emot en hel del skit p.g.a hur de ser ut och att kvinnors fett är mycket äckligare än om en kille har fett, för enligt samhället är det ju exakt så det har funkat de senaste hundra åren ungefär :)

Kvinnor blir gång på gång trakasserade med ord om hur fula och feta de är om de lider av övervikt, och detta var exakt vad Book blev utsatt av. I ÅR. Tänk er själva att få hat efter hat och ändå försöka operera och träna bort allt fett men att det ändå inte funkar och sedan får man gång på gång höra hur ful man är p.g.a. sitt fett på kroppen och detta handlar inte bara om Book, utan om alla tjejer och kvinnor som får dagligen höra hur de ser ut och hur deras kropp ser si och så ut.

Som vanligt så finns det alltid killar som lider av kroppskomplex, men de blir aldrig lika mycket granskade som tjejer blir och det vet vi alla innerst inne :=)

I alla fall, efter år och år så tog Book steget att vara med i Biggest Loser och kämpa, träna och äta rätt framför det svenska folket. Sen VINNER hon också allting. Nu tror ni väl att svenska folket är superglada och visar mycket beröm och kärlek så som de klagat på denna kvinnas övervikt i så många år? 😃😃😃

Icke sa nicke. Redan innan BL startade i år spyr vuxna människor galla över hur Book ser ut och hur hon blekt sina tänder vitare. Sedan hör man citat hit och dit som säger att hon var mycket finare när hon var större. Jaså? Det passade inte när hon var överviktig och när hon nu tog kontroll över sitt liv och började träna, så passade inte det heller?? Vilken överraskning, svenska folket överraskar en gång på gång. Eller inte 😃

Att folk gör narr av hur en människa ser ut och främst för att någon blekt sina tänder för sin egen SKULL är bara pinsamt. Rent ut sagt pinsamt. Om det inte passar dig, varför känner du lusten av att kommentera? När mammor, pappor, ungdomar och yngre sitter och skrattar med varandra åt en människas utseende så skapar det en bild av att det är okej att klanka ner på människor. Det är ALDRIG ok att klanka ned på någons utseende oavsett vem det än är.

Att sedan ha mage att skriva till någon som kämpat ihjäl sig på ett gym i månader för att må bra in och ut, att den personen var finare förr och att den bara är hemsk och ful nu är så ÄCKLIGT. Det är ingen som kämpar ihjäl sig för att nå sin drömvikt för din skull Margot?? Det är ingen som bryr sig om vad du och ditt arsle på soffan sitter och tänker om någon är ful eller fin?? Håll det för dig SJÄLV.

Ingen av de människor som gått ner i vikt kunde någonsin bry sig om vad någon annan tycker om deras vikt. De har gått ner för deras egna skull och inte för att någon småbarnsmamma från Sollefteå ska tycka om dem. Låt folk vara, om de vill ändra sitt utseende så låt dem göra det, VAD STÖR DET DIG ?? Har inte du ett eget liv? Har inte du barn att passa? Varför sitter du och skriver hat som att du vore 12 år på fb isf ?

Och den meningen är riktad till ALLA vuxna människor som på något sätt sitter idag och sprider hat på nätet, det är ni som medför detta hatet och gör det okej för era barn att senare sitta och göra narr av någon annans utseende på nätet. Det är ni som för fram hatet i samhället, och gör det acceptabelt.

Och som sagt, säga vad man vill om Book och hennes åsikter, som är extremt konstiga och som sagt inte stöds överhuvudtaget av mig eller någon annan på denna sidan. (😷) Man behöver aldrig tycka om någon och man kan tycka exakt vad man vill om den personen, men det som får mig att fullkomligt kräkas är när folk antingen viktmobbar någon för att den är för "tjock" eller att den är för "smal".

Låt människor få bestämma över sitt eget LIV. Om någon människa gjort ett hälsosamt val i sitt liv så behöver inte DU sitta och klanka ned hit och dit om hur den ser finast ut osv, för den gör det inte för dig, den gör det för sig SJÄLV.

Låt aldrig någon dra ner dig p.g.a. deras åsikter angående ditt utseende eller din vikt. Gör det som är bäst för dig själv och det du vill för dig SJÄLV. Inte för någon annan. Och speciellt inte för vuxna människor, för de kan vara hemska med sina ordval.

Kort sammanfattat: Man behöver inte gilla personer, men om någon gör något hälsosamt för sin egen skull så låt människor få göra det hälsovalet för sig själva. Och vad har du med någon annans vikt och tänder att göra egentligen?? Ingenting.

(Sedan förstår nog alla att en del av hat som riktas på viktnedgången är riktade till Book som person, men i viktsammanhang spelar inte detta någon roll då det enda som spelar roll är att folk kämpar för ett hälsosammare liv, ni som förstår, ni förstår)

Förhoppningsvis förstår de flesta vad detta budskapet pekar på och förhoppningsvis hittar vi ingen upprörd 5-barnsmamma bland kommentarerna ;=)

Ha det bäst! Och glöm EJ - rök ALDRIG under fläkten!

Nedan ser ni bilder på något som inte har med texten att göra - som alltid ;=)


Go monk <3

Gimmä pompe da <3

Bara gimmä halloween nuda <3

men guuu söö fint ljus!!

GOASTE glassen <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nämen hejsan svejsan på er alle kokostöpper å solrosfrön där ute i stugera. (Vad håller jag på med) Efter 1 vecka är det tillbaka för oss att lista saker vi tycker om och ej tycker om. Ni vet hur skönt det är att diskutera och släppa tanken fri så att säga. Och det är exakt det vi ska göra idag. För hundrade gången, typ. Och idag ska vi tala om det värmländska fenomenet MÂRTEEEEN.

Ni ska uttala det ordet så värmländskt så att ni nästan spottar på en annan människa. Vad är då marten? Kort och enkelt: en blandning mellan ett tivoli och en marknad som får folk i småstäder att dra upp persiennerna och gå ut och träffa folk för första gången på ett halvår.

Men vad är det speciella? Ja, just att folk faktiskt går ut på gatorna är nog det speciella. Socialisering är stort i småstäder så att detta blir en höjdpunkt för många då de träffar människor de inte sett på 5 år och ropar "vi måste ta en fika" fast de egentligen inte kommer ses förrän ett decennium senare.

Sen ser man ju självklart en MASSA folk man försökt att undvika men ändå ses man och fejk-ler till varandra så att smilbanden nästan sprängs ;=) Men kort och gott, mârten är gööörhärligt. Och just därför ska vi lista de allra BÄSTA sakerna med denna tillställning och självklart ska vi även lista det mest negativa under denna helg. Ska vi köra igång?

Det allra första man märker med mârten är alltid det unga folket som är ute. Självklart är det massa yngre folk & barnfamiljer ute p.g.a. att det finns så många karuseller ute. Men sen ser man folk som ser ut att komma från förskoleklass 1b som står och håller i en cigg och då känner man mest?? Vart är din mamma?? Är hon på klubben?? Man sätter nästan äpplet i halsen och vill agera dagmamma till barnen och gå fram och fimpa den på marken och sedan tala om att Bolibompa slutat för längesedan och att det är dags att åka hem?!

Men, men, barn är barn. Något annat som är typiskt för mârten är att det ska vara lika varmt som i en isbjörns mun ungefär?? Varje år rapporteras det om att det ska vara fint väder osv men så fort man går in på området så ska alltid ens ögonbryn frysa till is eller så ska ens händer byta färg till blå?? Men samtidigt kan det ju också vara lite charmigt? Lite höstmys kanske? Eller inte.

Något som också är så otroligt typiskt för mârten (och för alla andra FEST-högtider för ungdomar i småstäder) är att det ALLTID är någon som precis börjat "dricka" som ska lägga ut överallt att hen minsann också festar och är en cool person. Ursäkta? Vart är spyhinken? Roligaste är att ungdomar alltid ska tro att folk ska ge status till dem för att de börjat dricka? Ingen bryr sig?

Något som är väldigt viktigt under denna högtid är även att valet av person att uppleva denna helg med. Det ska vara någon som gillar att åka karuseller men samtidigt ska personen gilla att gå runt på området LÄNGE. Hittar du sådana människor så är du lyckligt lottad. Gör du inte det, gå själv, du är ändå din egen bästa vän.

Något som också man ska passa sig riktigt mycket för under tivolin och allt som tillhör är att I N T E slösa hela ditt bankkonto på att spela på choklad eller bollar i sådana där klo-automater. Detta kommer från en person som vet vad allt detta innebär och hur galen man kan bli. Jag kommer ihåg ett år då man spelade så mycket för att få en Manchester-boll (fråga inte varför) så till slut fick själva PERSONALEN gå in och flytta på den där jäkla bollen så att man äntligen fick den. Men vad är bättre än känslan av vinst? ;)

Och när vi ändå talar om personalen så varför inte återgå till dem? Saken är den att denna personal är extremt lurig och vissa blir t.o.m vänner med en del människor som besöker tivolit. Riktigt bra vänner. Så bra vänner att de gör saker som inte vänner gör, om vi säger så.. 😊😊😊

När vi ändå är igång med att prata om personalen så kan jag även passa på att berätta en liten historia från ett marten genom tiderna. Allt handlar om att jag höll på och spela (vad annars) på tivolit och personalen som var där var väldigt pratglad vilket var väldigt härligt ..(om man själv babblar på som en apa så ;=) )

Från ingenstans så säger denna människa: "Vi skulle inte kunna bli vänner för jag hade blivit k*t" 😜

Vad. Svarar. Man. på. Det. Är. Min. Fråga. :)

(blev ett stelt skratt kan jag utlova)

Men det allra bästa med Arvika Mârten. Det är inte KÖLSÖPPAN. Det är inte godiset. Det är självklart att det HÄNDER någonting. För vem gillar inte när det händer saker? Det är alltid kul när det händer någonting och oavsett vad det är så blir det i alla fall driv i folk och människor tar sig ut på gatorna. Både de älskvärda och ... de... andra... 😜

Kort sammanfattat: Gött med Mârten. Må ni alla haft en underbar helg och hoppas att ni hällt i er så mycket kölsöppa så att ni halvt fått urinvägsinfektion. Nejdå. Ha det bäst. Och tills nästa gång. Glöm EJ att inte röka under fläkten. :)

⬇️Bildbömb⬇️

Men detta måste vara absolut det bästa?? När jag och bästa SB vinner choklad?? 2 år sen sist?? Efterlängtad comeback <3 division 1 <3

Innehållet 😍😍😍

Men go "brunch" <3 är jag insta-profil nu?

Varför blir man alltid pirrig i kroppen när man ser något med grill? Nästan så att det kom kiss i trosan som man brukar säga <3 Ćevapčići<3

Såååå fin bild!!! Eller inte?

Från i fredags. Behövs ingen förklaring till detta.

Likes

Comments

Hej hej, hemskt mycket hej på er. (Om någon ens ser detta) Efter ca 1 vecka så ska vi nu prata om VIKTIGA saker. Som bör nämnas. Som häromdagen när jag gick in på twitter och plötsligt kommer en bild upp som visar några killar som står bredvid en (epa-bil-motor-v70?!?!?) Alltså ett värmländskt fordon. Och självklart ska det stå alltid lika fina citat på dessa raggarfordon som kör runt i Värmland och Arvika med tjejer som sticker ut rumpan genom fönstret.

På just detta värmländska fordon stod det "De ljuger bara när de skriker nej". Redan där förstår ni att när man säger saker om diverse småstäder så överdriver man INTE. Detta finns ÖVERALLT. Men speciellt i småstäder. Våldtäktskulturen och även kulturen av rasism som man känner av så starkt, men som tystas ner. Folk pratar inte om det. Men alla vet att det finns där. Sen finns det alltid vissa TJEJER som tycker dessa citat räknas som "sköna" eller "roliga". Och som sagt, en hel del vet att detta existerar men yttrar sig aldrig om det. För att de antingen inte vågar eller orkar säga till att det är FEL.

Men sen finns det de där underbara människorna som visar att vissa saker inte kan räknas som okej, och just så var fallet när jag gick in på Twitter och såg att någon hade lagt ut bilden på just detta citat och sen 2 killar som står bredvid citatet och halvt flinar. Wow vad ni är coola killar! Får jag vara som er? Snälla??😍

Det var ett så tydligt bevis på att det råder våldtäktskultur i småstäder och det var så SKÖNT att någon äntligen satte fokus på det. För det är så mycket som inte vågar sägas för att det just är en liten stad och folk tänker på sitt rykte så mycket så att de helt enkelt är rädda för att de ska få dåliga rykten om de lägger sig i saker. För det är som sagt såå viktigt med status i småstäder. Som Arvika. Och detta handlar exakt om den kulturen som råder i bl.a. ARVIKA.

Och det är riktigt skamligt att det ens finns folk som inte vågar säga till. De som känner så angående tjejer och har dessa citat på sitt fordon kan man aldrig förändra, eftersom att de alltid kommer att tänka så om tjejer. För att de bara har umgåtts med sitt killgäng och haft omklädningsrumssnack och klappat när deras polare legat med 3 tjejer och skrattat sådär som bara tonårskillar kan. Ni vet det där skrattet som bara skriker dålig självkänsla och dåligt umgänge? De kommer kanske aldrig att växa upp.

Men det som är ännu värre är att det finns en hel del folk som låter detta ske och inte säger ifrån. Samtidigt så är det dessa människor som predikar mest och ska stå för "jämställdhet" och "girlpower" men sen när det väl kommer till kritan så är det nästan alla som inte ens vågar säga ifrån osv. Enda gången de faktiskt säger ifrån är när det faktiskt händer en våldtäkt och då ska de reagera som att det är världens chock.

Det är inte världens chock att någon blir våldtagen när det sprids budskap som stödjer våldtäkt på raggarbilar, studentflak och i text. Dessa som sprider budskapen ser det som en rolig grej och eftersom att ingen sagt till de att detta inte är OK, så kommer de influera andra människor att komma till den punkten då de tror att det är okej att sätta på en tjej trots att hon inte vill eftersom att de kommer tro att hon leker "svår" eller något liknande. Era jävla äckel. Och det är ALLAS ansvar att säga att detta inte är okej. Om ni så gärna kan predika när våldtäkt händer i andra städer varför kan ni inte säga till när det händer något som stödjer budskapet i eran egen stad?

Och om vi ska vara helt ärliga, så är killars syn på tjejer (SPECIELLT I SMÅSTÄDER) helt fruktansvärd. Man blir mörkrädd, på riktigt. Och det sorgliga är att allt detta handlar i grund och botten om att det finns en desperation över att få tjejers uppmärksamhet genom sex. Eftersom att de flesta killar ser tjejer som något de måste bli tillsammans med eller ha samlag med. De kan aldrig se tjejer som något annat. Och då pratar vi inte om att de ser alla tjejer på ett och samma vis utan de ser de "SNYGGA" tjejerna på ett och samma vis. De ser inte dig för den du ÄR utan endast för ditt utseende eller för dina bröst/rumpa. Och det är sanningen, tro det eller ej.

För de är du ingen person, för de är du något de ska bli tillsammans med eller ligga med, för att göra sina "polare" eller sig själva stolta. Och jag kan säga att jag är så stolt över att inte ha sådana människor i mitt umgänge för det är de absolut vidrigaste människorna som finns.

Och för att inte tala om det som vi nämnde nyss, studentflaken. Om 1 år står de flesta 99:orna på sina studentflak och flera runt om i landet kommer säkerligen ha stora tygbitar där det står något som inkluderar tjejer och utnyttjande. Det är som att det inte finns någon gräns på hur långt man kan gå med vissa studentflak.

För allt ska bara ses som en "rolig grej" , inget man ska ta på allvar utan bara något man ska tycka är roligt och samtidigt klappa åt killarna som tar studenten. För det är nästan ALLTID killar som sitter i flaken och vinklar glatt medan tygbiten med en 5-årings skrivstil flyger hit och dit. Vet ni vad? Det finns inget "skönt" med det.

Förmodligen kommer denna machokultur att stanna kvar i samhället och speciellt i småstäder, som för någon dag sedan då jag gick in på Snapchat och kollade in en Mystory där en kille sa vad hen skulle göra med specifika tjejer framför ett killgäng som då skrattade sådär äckligt som bara vissa killar kan. Det där "jag-sitter-med-män-i-grupp-och-skrattar-åt-att-någon-pratar-om-ligga-med-tjejer"-skrattet. Min mat var på väg upp när jag såg det där.

Och det är också ett tydligt bevis på att det är sådan grabb-kultur som leder till att tjejer ALLTID kommer att förminskas och utnyttjas i samhället. All våldtäkt och utnyttjande har sin rot och den roten kommer från killar i grupp som alla har dålig självkänsla och behöver en grupp för att kunna känna sig säkra med sig själva och för att kunna skämta om saker. De får en idealbild om hur saker och ting är för att alla tycker lika, skulle någon kille tycka olika skulle den personen inte längre få umgås med de andra. Denna idealbilen kommer vara svår att ändra eftersom att de aldrig möter andra människor med andra perspektiv, för att ingen någonsin VÅGAR säga emot.

Och det är sorgligt, men sådan kultur bland killar kommer alltid att finnas i små samhällen där ingen vågar säga emot killarna eftersom att de är rädda för att stå upp för sin åsikt mot dessa människor. Det är något jag, du och alla andra där ute måste göra för att få bort detta äckliga budskap som sprids bland killar. Det är inte okej och det är ALDRIG okej. Låter man dessa människor fortsätta med sin våldtäktskultur utan att säga någonting så kommer det till slut att vara OKEJ att bete sig hur som helst mot tjejer och prata hur som helst OM tjejer. 


Här nedan kan ni se bilder som visar varifrån roten till våldtäkt och sexualisering av tjejer kommer ifrån :) (Kom ihåg!)Alla personer från bilderna som sprider budskapet skulle självklart aldrig våldta någon, men dessa budskap gör så att vi idag lever i ett samhälle präglat av kvinnomisshandel och våldtäktskultur. De första två bilderna är bilder från diverse personer i Arvika som själva lagt upp bilderna på sina sociala medier. Resten är från olika studentflak i Sverige. Glöm inte att det även kan förekomma lite rasism också. Härlig blandning, eller hur? :)
Ekebygymnasiet i Uppsala.👇🏼
Gymnasieskola i Nässjö 👇🏼
Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg 👇🏼

Gymnasieskola i Skellefteå 👇🏼

Likes

Comments

Nämen hejsan svejsan allesammans i det blågula bananlandet Svea Rike. Hur mår ni? Härligt. Jag med. Idag är det dags att tala ut om stela människor och jag tänker att vi börjar med killarna. Som jag alltid säger, detta gäller EJ för alla utan är enbart en bild på vad jag tycker just nu. (😆) Och kom ihåg. Jag har faktiskt en hel del källor på detta. 1. Jag är kille. 2. Jag har upplevelser. Där har ni alla källor man någonsin lär behöva ;)

Tror jag på något sätt att jag ska bli populär bland killar efter detta inlägg? Nä. Bryr jag mig? Nej. Om ni inte förstått det sen innan så är dessa inlägg 100% det jag känner i stunden utan någon eftertanke, som precis allt annat i mitt liv. När någon sedan nämner ens inlägg vill man hämta skämskudde för att man vet att man inte har någon självrespekt what - so EVERRRR. Då vare bare o köre igöng eller va säger ni? Hämta Volvo 740n så kör vi igöng daaa! 😍

Det jag märkt extremt många gånger är att det finns en KLAR skillnad när man umgås med killar och när man umgås med tjejer. Och för det allra första, allt beror på personligheten, det finns extremt många tjejer som är så så mina kroppshår börjar stå upp av skam och sen finns det som sagt även killar. Men det man absolut märker med de allra FLESTA killar är att de inte säger något. Som kille så vill man ju ändå ha en killkompis som faktiskt PRATAR och inte står och kollar in i ett hörn och uttrycker sig med teckenspråk.

Och detta gäller inte bara killar ute i svenska samhället och i världen utan jag har banne mig killar i min släkt som är så extremt stela så att jag nästan får vattenkoppor på kroppen. Med killar så menar jag folk i min egna ålder, tro ej att jag umgås med 55-åriga gubbar på O´learys och snackar sport.. Fast, VEM skulle ens tro det?? 😹

Jag förstår verkligen INTE vad som är problemet? Är det jag som hamnat med helt fel folk eller är det bara helt enkelt att killar generellt pratar mindre och är ofta stelare än tjejer? Jag undrar verkligen vad det är som är så svårt med att stoppa pinnen ut ur röven och börja öppna sin käft??

I nästan varenda samtal, vare sig det gäller skolan eller utanför så får man själv nästan alltid styra upp samtalet. (Självklart behöver alla inte babbla som en häst så som jag gör men man kan väl försöka??) Man hoppas alltid på att så fort man startat upp samtalet så kan den andra killen fortsätta prata på och man ska kunna ha en normal konversation. Men icke sa nicke. Det kommer banne mig tysta minutrar och långa pauser då man typ stirrar in i väggen eller kollar på sin mobil för att undvika den stela stämningen.

Och detta är på riktigt VARJE GÅNG. Ni tänker säkert att jag inte försöker starta upp samtalet och att jag inte är något bättre själv, men då ska jag säga er att jag på riktigt sitter och har en intervju när det kommer till att ha samtal med killkompisar. Man frågar och frågar medan man får två ord som svar. Och här snackar vi inte om en tyst minut, vi pratar om en tyst halvtimme eller en 45-minutare.

Jag var på riktigt med en (kill) kusin en gång och när jag väl hade slut på frågor till denna människa så stirrade han och även jag in i mobilen och sade verkligen ingenting till varandra. Och vad ska man säga? Självklart behöver man inte prata i 5 år men ni vet den känslan när man själv verkligen försöker ge det bästa intrycket av sig själv och försöker verkligen låta intresserad och så nyfiken som man bara kan? Japp. Och tillbaka får man ingenting. Jag känner mest: vem i hela h##vete tror du att du är? Michael Jackson?

Det roligaste är ju även när de pratar med sina "bästa-vänner" så sitter de mest vid sina Ipads eller mobiler och visar ett videoklipp för varandra, och uttrycker sig med 3 vokaler. Jag kanske helt enkelt inte har lärt mig hur man beter sig kring svenska blonda tonårskillar? De kanske tror jag är av en annan art när jag kommer med min grisröv och babblande käft som att jag hade myror i munnen? Mycket möjligt.. 😆

Tysta,långa och framför allt STELA pauser får en verkligen att vilja hämta en hink och spy och sedan kasta hinken på människan. Jag skojar inte. De där långa pauserna är så extremt långa att jag hinner utveckla 3 rynkor i pannbenet och ett nytt organ i kroppen.

Sedan så känner jag även att de flesta killarna tror att de är roliga fast de egentligen bara har p12 -skämt som enbart deras "grabbar" skrattar åt? Ni vet de "grabbarna" som visslar när tjejer går förbi och har det där äckliga omklädningsrumssnacket? :)

Man vill mest skrika till dessa killar att de är så trååååkiga så jag hellre kollar ett avsnitt av Antikrundan än att lyssna på deras skämt. Jag vet inte hur det är med er, men majoriteten av de killar jag träffat i mitt liv har varit så extremt tråkiga människor så det är helt sinnessjukt. Sedan finns det 4-5 som är extremt roliga. Antingen så är killar EXTREMT sköna och roliga eller så är de sådär p-12iga och pinsamma så man vill stoppa in deras Pokémonkort i munnen på dem. De som är sköna är verkligen "skratta-så-jag-får-hjärtattack" och de som är tråkiga är verkligen historia-lektioner-tråkiga.

Det kanske är något som ligger i de flesta "grabbars" kultur .. Att inte säga någonting utan att sitta med mobilen och säga 1 halv mening till personen bredvid och sedan skratta sådär "lagom", så länge man inte är för hysterisk, för då sticker man ut.

Och detta med att absolut ALLA ska klä sig likadant? Detta gäller även både killar och tjejer. Det känns som att det är ytterligare en signal in i "var-inte-mer-än-lagom-boxen". Och ni vet ju hur jag funkar, jag får rabies i ansiktet av sånt.

Men det som jag och nog alla andra i världen önskar är att träffa killar som man inte behöver stirra in i väggen med och leka tysta leken med. Folk som faktiskt kan ha en konversation och kan vara 50/50 och inte bara behöva sitta med sin telefon och knappt kolla upp på en. Folk som talar till dig och är genuina och sköna. Såna som jag, helt enkelt! 😍✨

HAHA! Jag vet att ni tror att jag älskar mig själv men där går väl ändå gränsen? Eller?;) Okej nu får jag sluta och faktiskt tänka på att vi har en lag gällande självkänsla och självförtroende. Jantelagen.

I framtiden hoppas jag verkligen att detta ändras och att det inte behöver vara "tjejerna pratar mycket och killarna säger ingenting" utan att det kan vara lika mycket utav båda könen. För som det ser ut nu så går det i helt fel riktning och enligt mig är detta verkligen ett samhällsproblem vi måste handskas med. Ett riktigt u-landsproblem.

Fast ännu värre är det när man ser stela killar ha konversationer med tjejer och man vill verkligen försvinna från jorden när man ser deras konversation. Det kryper i kroppen på en och man känner att man kippar efter luft för att man när som helst bryter ihop. Som jag sagt innan, HUR kan man tillåta att en stel stämning får inträffa? Det är väl det sista man vill ha i livet? Efter barn? 😹(hihi ta allt med en msk salt)

Okej, nu fick jag ut mig all energi på block som man säger. Ingen säger det men nu är det klappat och klart och med allt detta i fickan så hoppas jag att ni får en trivlöö fortsatt helg och att ni EJ glömmer att ALDRIG röka under fläkten ❤️

Idag bjuder jag på sköna bilder från förra årets höst-händelser, HALLOWEEN (<3GIMMÄ<3) och Arvika Martän, eftersom att jag är kär i dessa saker. Ha det gott:)FINIZ ;=)

höll på o börja gråta flera ggr pga att man hade nån klet i ansiktet som brändes :) o ni ba jaha? höll käft?

monk <3

Go thaibuffe´som man egentligen inte ens ville ha för att det fanns ett billigare ställe ;) 

Här sr jag ut som det där 12-åriga äckel-barnet som skriker på föräldrarna & är nöjd så länge hen får det den vill ha :) får löss pga att se på detta :)

Likes

Comments

Halli hallå i telefonkiosken! När denna underbara, soliga dag är här, vad passar bättre än att diskutera om skolor vi alla gått på? (Skoja btw, det är aldrig soligt nuförtiden) Vi ska ta och tala ut om skolan det finns MYCKET att prata om, Centralskolan.

Det känns som att det var igår man senast klev in i byggnaden, men det har faktiskt gått snart 2,5 år sedan man var en elev där. Att beskriva allt som hände under de 3 åren skulle ta 3 inlägg att skriva om. Jag känner att högstadiet är ändå den tid man formas som människa eftersom att man är mitt i mellan barn och tonåring, det är minst sagt mycket som händer på en och samma gång, och det kan vara svårt att veta vad som händer i ens liv eftersom att allting går så fort.

Det finns extremt mycket man kan säga och tycka om den skolan, men jag kan bara tala för mig själv och de åren jag gick där. Om vi ska vara helt ärliga, det fanns en hel del mobbning på den högstadieskolan. Som det säkert finns på alla olika högstadieskolor. Men det var något annorlunda på den skolan, man fick höra ord från korridor till korridor och folk har en åsikt om hur du är som person, hur du klär dig och vad du säger. Man dömdes nästan HELA tiden. Men mest av de äldre eleverna. Där pratar vi om folk som SKREK saker om dig mitt i korridoren och kallade dig för saker, trots att de inte ens känner dig.

Allt detta beror på hur du är som person förstås, men att sticka ut en del på högstadiet är kanske inte det bästa valet du kan göra, det är sanningen. Folk är även osäkra i den här perioden och det märks såväl, folk försöker att trycka fram sina osäkerheter i någon annans ansikte så de själva slipper bry sig om de osäkerheter de har.

Det är rent sagt, en helt galen skola. Under åren jag gick där fick folk vatten kastade på sig, elever hällde Coca Cola på skåpen som städerskorna aldrig torkade bort, okända människor skrev saker på ditt skåp, fällde krokben på dig i korridoren, viskade om dig medan du gick FÖRBI dem. Helt galet faktiskt.

Och för att inte tala om skolans miljö, snus i väggen som ramlar ner i ditt öga när du går förbi, klotter från -73 och toaletter från Moses tid. Det fanns en hel del saker att säga om miljön, och hur kliniskt rent det var. Sen beror allt också på de elever som går där under en viss tidsperiod.

Som sagt, miljön och klimatet har säkert ändrats en hel del sedan man själv gick där, 7an var ju ändå ca 5,5 år sedan, 8an var ca 4,5 år sedan osv. Men den skolan har så mycket annat som är helt, underbart.

Personalen på den skolan, under tiden jag gick där, var helt fantastisk. Jag har aldrig mött snällare människor i mitt liv, det är klart vissa människor var si och så men rent generellt så har den skolan en helt fantastisk personal som passar för att lära ut till högstadiebarn (de flesta) för de mesta av dem är så pass trevliga, glada och snälla och samtidigt FÖRSTÅENDE att man vill gå till skolan. Nu pratar vi inte bara om lärare utan vi pratar även om de som sitter i biblioteket, i resurs osv. Det är människor med ren äkthet och människor som VILL att det ska gå bra för dig. Som sagt, jag pratar rent generellt.

Jag har aldrig känt en så stor trygghet i de lärare jag haft under den tiden, en hel del av dem kommer jag aldrig att glömma för att de dels lärde ut så bra, de var genuina och de brydde sig om DIG. Man hade självklart en hel del dryga lektioner, men de lärare som lärde ut är så speciella och man kommer aldrig att glömma dem. Jag är jätte, jätte tacksam över att jag gick på den skolan för att man gick igenom så turbulenta saker men samtidigt hade man ROLIGT varje dag i skolan. Det var den roligaste perioden i ens liv och jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde då.

(OBS! Jag gillade ABSOLUT inte all personal, det är rent omöjligt att säga, och de flesta lärare jag gillade tyckte jag bättre om som person än som en lärare 😆)

Och den allra största fördelen med Central, förutom personalen, var människorna jag umgicks med och hela den klassen jag gick i. Det var självklart inte den bästa klassen enligt många och si och så, men det spelar ingen roll. Det var så sjukt roliga och galna människor man umgicks med på den tiden, som samtidigt ville att du skulle lyckas inom skolan osv. En massa tjejer och killar som är genuint roliga och härliga människor, som man aldrig kommer att glömma. Det är något riktigt speciellt med dem människorna och jag önskar dem än idag all lycka och hoppas allt det goda kommer i deras liv och att de får allt de vill ha i livet.

Trots allt så kunde jag inte önskat för en bättre högstadieskola, du kommer definitivt gå igenom mycket på den skolan, men hamnar du med rätt klass och rätt personal så kommer du minnas tiden för evigt. De härliga och roliga människorna jag umgicks med på den tiden betyder ALLT. De är ALLT. Och de finns alltid med en vart man än går eftersom att det var pga de människorna man lyftes som människa och pga de människorna man muntrades upp trots att man inte orkade. Det finns inga andra människor jag önskat jag kunnat gå med eller någon annan klass. Allt var rätt för MIG. För mig så passade allt in. Och jag saknar att skratta tills man har ont i magen med de människorna för det är den absolut bästa känslan man haft och bästa upplevelsen någonsin i livet.

Och till personalen som VET att de hade mig i ämnen och som var helt fantastiska mot mig, jag önskar er ALLT bra i livet <3

Gud vad härligt detta inlägg blev, vi tog upp både fördelar och nackdelar om skolan under min tidsperiod! Kan vara värt att tänka på om ni undrar, haha😹Sen som sagt, det är säkert ett helt annat klimat sedan jag gick på skolan, men personalen jag hade är kvar, vilket är ett plus😃

Ta nu väl hand om er mina fikonträd och må solen vara med er. Och glöm EJ. Rök ALDRIG under fläkten. Ha det gött ;=)

Och nu kan väl inte något vara mer passande än att jag bjuder er på bilder från min tid på Centralskolan, de flesta är riktigt hemska, men vi kör la ändå ;)


Ett välkänt citat ❤️

...............................................................


Inga ord..

Finaste bilden :)

Med denna bild känner jag mest? Ville jag att någon skulle komma och ta mig mellan benen eller vadå?

Likes

Comments

Hajsan alla barn och ungdomar där ute! Välkomna till ungdomsmottagningen! Nejdå, så allvarligt är det inte. Men man kan säga välkommen till vår härliga terapitimme :) Idag ska vi ta upp ett ämne som säkert kommer få kommunhuset att sätta äpplet i halsen men när man lever i yttrandefrihet så tar man banne mig vara på den ;)

Vi ska ta upp saker om Värmland som inte riktigt stämmer och berätta hur det egentligen ÄR. Men självklart ska vi också ta upp fördelarna med att bo i en skogshåla :)

Vet ni vad man stör sig på något oerhört? När man är med människor och pratar som vanligt men när människan plötsligt börjar prata med någon utanför din krets, och den börjar helt byta dialekt. Saken är den att vissa människor har olika dialekter men på vissa människor så märker man också att de byter dialekt för att PASSA in. Bläää.

Ursäkta men jag visste inte att vi skulle leka Dialektmysteriet med LasseMaja från ingenstans? Man får ett stort frågetecken i hela sin kropp när personen ska börja byta dialekt till VÄRMLÄNDSKA. Charmigt, men när man märker att vissa börjar göra sig till, då känner man att något vill komma ut ur munnen.

Det är ju självklart inget konstigt eftersom vi bor i just Värmland, men många gånger känns det som att folk tar fram sin grövsta värmländska från ingenstans bara för att imponera på andra? Varför inte vara sig själv istället? Skulle det kunna funka?

Men det allra bästa med Värmland och Arvika, är nog faktiskt att det är så öppet! Alla är välkomna och alla accepteras. Inte.

Ursäkta mig, Margot, men en hel del småorter i Värmland är nog de största anhängarna till Jantelagen jag någonsin varit med om. Såvida du inte är helt blank och säger ingenting samt har en bortglömd personlighet så kommer du få ta emot SKIT. I alla fall någon gång i ditt liv. Folk tycker och tycker om ditt liv och här bryr sig alla om vem som gjort fel, hur mycket någon äter, hur lite någon äter, vad någon har på sig, vem som har på sig vad osv osv.

Om du ska komma till t.ex. någon småstad och ha på dig annorlunda kläder och planerar att inte alls följa jantelagen så kommer du garanterat få höra en och en annan kommentar. Av majoriteten. Folk gillar inte när det är för mycket av något och man märker även hur obekväma folk blir när någon har en stor personlighet. De vet inte hur de ska bete sig för att de är så ovana med att människor inte ska vara på ett sådant sätt. Och just därför ska man ta jantelagen, sopa den under mattan och ha en personlighet med EXTRA ALLT!

Något som också är vanligt i dessa småstäder är all OTROHET. Och det accepteras(??) Det kan vara allt från ungdomar till vuxna. Ja, vet. Man kräks. Som när jag gick förbi några personer en dag så hör man meningen "jag vill ju inte vara otrogen". Och det förstår man ju. Och folk blir helt paranoida gällande otrohet och förhållanden eftersom sådant händer jämt och ständigt. Jag kan inte räkna hur många gånger som jag hört och sett folk som fortfarande är tillsammans trots att den ena partnern varit otrogen lika många gånger som Gävlebocken brunnit ned.

Men nu kommer vi till kanske det äckligaste och detta händer speciellt i sådana städer och landskap där raggarkulturen är högt rankad. RASISM. Raggarkultur och rasism har ingenting med detta att göra från början.( Dock viftas det ändå med sydstatsflaggor hit och dit och vi ALLA vet att den flaggan inte älskar alla människor om man säger så..) Men just i ett sådant här landskap och i dessa småorter så är det så extremt mycket "tyst" rasism att man inte vet vad man ska säga. Och folk kommer säkert säga emot, men de vet innerst inne att detta är sant. Som i ett tidigare inlägg jag skrev så är rasism på ett eller annat sätt accepterat bland en hel del människor. Och hade du kommit från ett annat landskap hade du märkt detta direkt, men som sagt detta händer ÖVERALLT i Sverige.

Jag kommer själv ihåg från högstadiet hur det skrattades kring en mörkhyad människa och hans namn/ursprung osv. Har även minnen från när folk har haft sydstatsflaggor hit och dit och oavsett hur länge de kommer tala om att det inte handlar om rasism så är det inte lönt. För alla VET varifrån sådana märken kommer ifrån och hur människor betecknar det märket. Helt ärligt så kräks jag på all rasism, all oacceptans, all jantelag och all fördomsfullhet och trångsynthet som finns här. Man kan verkligen ta på den.

Och som i alla småstäder så går snacket i stan (;) bara runt och runt. Folk säger extremt taskiga saker men det vågar de inte säga till personen det var menat till, utan istället tar de sina kompisar till användning och alla andra förutom just den personen allt handlar om. Och så går det. Rykten hit och dit, saker som sägs fram och tillbaka och trångsyntheten som alltid finns i bakhuvudet på de som ska "låtsas" vara "goa" och "glada" värmlänningar.

Sorry, men jag går inte på sånt. En hel del har så mycket fördomsfullhet och skit som de vill kasta ut ut mun men egentligen låtsas de ha en fasad bara för att verka käcka. Gumman, du är lika käck som toasitsen som sprack när jag satte mig på den. :)

De bästa värmlänningarna är dem som står för vad de tycker och tänker samt inte behöver dölja sin åsikt om någon utan kan stå för det när som helst och var som helst.

Det finns en bild som absolut stämmer överens med Värmland och småorterna runtom. Det är litet. Och det kan vara väldigt skönt att växa upp i. Inget kaos. Ingen stor trafik. Det kan skapas ett lugn på ett helt annat sätt än någon annanstans. Och jag skulle aldrig velat växa upp någon annanstans än just här. Sen finns det självklart de som fortsätter att bo här, och det förstår jag att man gör.

Tryggheten sitter hårt i ryggmärgen för många. Men vill man växa som person så krävs det nog också att man tar och klipper navelsträngen och börjar ta större steg i livet ;)

Detta har varit en helt fantastisk terapitimme med er, mina kära Arvikabor som antagligen kommer ringa kommunhuset och anmäla texten till Granskningsnämnden. Hoppas det inte var FÖR provocerande :) Kom ihåg, DU behöver ej tycka samma sak.

Hoppas alla får en hederlig fin god afton och att ni äter masse havrekakor med brieost och kräftor i stora skålar. Men glöm inte - att ALDRIG röka under fläkten :)

Vi avslutar denna dag genom att lägga upp bilder på mat, så till alla er som inte ätit sin kvällsmat än! Gör det! Nu 😍 Sö blir kröppa slät som e potätgratäng!


Kebab-dagen <3 Äter kebab ändå hela tiden men detta är en dag för oss som alltid äter något att skylla på att det är måltidens dag<3 Ni tänker säkert "oj va grisigt du har det, ditt drägg" men då måste jag säga att jag ville ta en så icke"fixad" - bild som möjligt ;=) 

Finns inget som kommer strypa min kärlek till chips och dipp. Och NÖTTER😍Finns det något godare? Ni behöver inte svara.

Thai för ett tag sen 😍😍 Detta var så gott enligt mig att jag ville skippa en lektion så jag skulle kunna äta i lugn och ro :) fina :)

Likes

Comments

Välkommen. Idag ska vi prata om ett ämne som rör de som läser denna blogg. Efter en händelse jag varit med om så fick jag höra att jag borde ändra på ett visst inlägg och dess innehåll. Detta handlade om att jag hade skrivit något som skulle kunna feltolkas. Inget namn. Ingen person. Utan bara min åsikt var med i detta inlägg. Som alltid.

Detta handlade om inlägget jag skrev angående min skola, vad jag kände angående vissa personligheter. När man börjar läsa inlägget så ser man att det står klart och tydligt: dessa personligheter kan förekomma på andra skolor också. Vad innebär det? Jo, att jag hämtat inspiration till att skriva inlägget från inte bara min skola, utan även tidigare skolor jag gått på (och andra skolor som finns i Sverige). De som är återkommande läsare till denna blogg (98% enligt statistik på nouw.se) vet min ton i mina inlägg, den är humoristisk och ironisk men den har ett allvar bakom.

Jag menar ALLT jag skriver här. Det finns inget jag inte står för. Jag pratar nästan hela tiden om olika personligheter jag stött på i mitt liv och vad jag tycker om dem. Eftersom att jag aldrig nämner namn här på bloggen så frågar ALLTID de runt om mig vem jag menar eller om jag menar de själva osv. Jag säger oftast nej, eftersom att jag hämtar inspiration från alla olika håll eftersom att jag känt en hel del personer som betett sig likadant. Detta är MIN blogg. Jag skriver vad jag VILL. Det finns ingen som kan säga vad jag menar eller hur jag tycker och tänker. Det vet bara jag! Och det finns 100% personer som kommer att bli träffade och känna att jag syftar på dem, eftersom att jag skriver om personligheter. Och när man gör det om en skola så kan det självklart finnas folk som tror att jag menar just dem.

Såhär är det. Om du känner att du tar åt dig, gör det då. För det är min åsikt och jag tänker tyvärr inte ändra på den. Jag kan omformulera mig och berätta vad jag menar men jag kommer aldrig sluta TYCKA vad jag tycker. Så länge det inte är något kränkande, hets mot folkgrupp eller personangrepp så finns det inget som är fel, i Sverige, 2017.

Hade jag skrivit ut namn, specifika händelser osv på personer jag träffat och vad jag tyckt om dem så förstår jag att folk hade reagerat. Men jag gör inte det. Vet ni vad uttrycket "hänga ut" betyder? Att man lägger ut en bild på en viss person och anger ofta namn osv. Att skriva sina åsikter och skriva klart och tydligt att det kan förekomma samma personligheter på flera skolor, är inte samma sak. Att skriva HEN är inte samma sak. Att skriva: denna "personlighet" är inte samma sak. Det finns inget "hänga ut" i den meningen.

Jag är alltid noga med att jag står för det jag tycker och att det jag skriver ska spegla vad jag faktiskt tycker och inte lägga ut något inlägg med åsikter bara för att. Det finns inget sånt i mig, tycker jag något då skriver jag det. Och säger det. Helst framför ansiktet. Eftersom att jag tycker att allt annat är löjligt. Jag kan visst säga min åsikt och någon inte är i rummet, men jag kan lika gärna stå framför personen och säga vad jag tycker och känner. Oavsett om du är min förälder, bästa vän eller arbetskamrat.

Det kallas STÅ UPP för sig själv. Och för sin karaktär.

Och det är exakt vad jag gör nu, jag klargör saker som folk inte förstår eftersom att de känner sig utpekade av mina åsikter och vill att jag ska ändra på det jag tycker. Som att jag vore någon form av extremist 😹 Kan ni tänka er då hur Zara och Gina måste känna sig? Jag vet inte om jag hade orkat med deras liv 😹

Men för att ytterligare klargöra och ge er konkreta exempel på vad jag faktiskt menar så ska jag dra upp en sak ur inlägget om min egna skola, som ansågs vara för "provocerande". I inlägget så skriver jag bl.a. att jag inte orkar med människor som BARA ska tycka synd om sig själva och klaga och inte inse att andras problem också spelar roll. Att andras problem också ska talas om och att man inte bara kan sätta sig själv och sitt liv i centrum HELA tiden. För det tycker jag är ett äckligt beteende. Och det är vad jag tycker.

Jag fick indikationer på att folk kan ta åt sig om just den delen av inlägget och att jag skulle förklara vad jag menar eftersom att dessa indikationer menade på att jag hade skrivit "man får inte må dåligt och prata om sina problem utan ska vara tyst". Det var INTE det jag skrev. Det jag skrev var helt enkelt att personer som endast pratar om sina problem får inse att de inte är de enda i världen. Jag skrev klart och tydligt att "ALLA har problem".

Det jag menade var inte att jag tyckte att man inte får MÅ dåligt. Det står ingenstans. Det jag tycker är äckligt är ett beteende som grundar sig i att man ska prata om sig själv hela tiden och sina problem, men man är ej villig att lyssna på andra. I slutet skrev jag också att "världen cirkulerar inte bara kring dig" och förstår man vad jag menar så fattar man att det finns andra med en hel del problem som man också måste släppa in. Sorry not sorry, men jag har ALLTID stört mig på folk som bara pratar om sig själva, sina problem och struntar i att lyssna på dig. Det blir en arrogans och en personlighet som är ganska störig. Och det är som sagt vad JAG tycker. Jag presenterade inte något fakta utan jag tycker så. Detta har inträffat mig så många gånger att det var något jag var tvungen att skriva om.

Detta uppfattades som att jag såg ner på de som mådde dåligt och det är det SISTA jag skulle göra. Ni vet inte hur många gånger jag varit inne på olika chattforum (BRIS,m.m) och hur många gånger jag gått till en kurator. Att jag mått så dåligt att jag inte kunnat göra något prov, eller någon läxa där hjärndemonerna har tagit över helt. Och det syns inte alltid, för att man inte pratar om sådana saker.

Därför är det viktigt att man alltid stöttar folk som mår dåligt och hjälper dem, men som sagt det finns en gräns när det övergår till att personen konstant stänger ute dig och ditt liv och TÄVLAR om vem som har värst liv av er två. Och det tycker jag är äckligt. Alla upplever olika former av att må dåligt och man ska inte jämföra sig med någon. Därför skrev jag att "jag tycker det värsta som finns är när folk tävlar med varandra om vem som har värst liv". Och jag skrev även att man skulle gå och tycka synd om sig själv för att i slutändan kommer ingen lyssna på dig om du bara bryr dig om dig SJÄLV trots att du mår dåligt. Det spelar ingen roll. Stänger du ute folk kommer de inte lyssna. Därav skrev jag det jag skrev och jag tycker det hundra procent.

Man kan tolka det hur man vill, men känner man att man tar åt sig av att man inte lyssnar på andras problem utan enbart berättar om sina, då är du välkommen att ta åt dig!! 😃❤️Kom ihåg, det är min åsikt och det jag tycker, tyvärr går det inte att ändra 😜

Men skulle man ta åt sig och tro att jag skrev "jag hatar folk som mår dåligt" så är det väldigt konstigt eftersom att den meningen aldrig förekom. Och det framgår tydligt att man får må dåligt, därav meningen: Alla har problem. Vilket är sant, vi alla har problem och vi alla ska få en chans att uttrycka oss, man ska inte behandla någon bättre eller höja upp någon för att den har det svårare än dig.

Vi alla är lika. Och så är det. Därav tyckte jag det var en jobbig personlighet som förekommer ofta och därefter skrev jag ut det. För jag tycker så. Och kommer fortsätta tycka så, om du enbart tar några ord från flera meningar och tolkar utifrån det, så klipper du ihop något som inte är äkta. Så tycker jag, om någon annan tycker annorlunda eller någon gång tar åt sig så får den gärna skriva det så kan jag förklara vad jag menar och vi kan diskutera i ett moget samtal.

För att oavsett vad, ska man kunna ta en diskussion i denna ålder och man ska kunna ha en öppen blogg och skriva vad man vill så länge det inte kränker någon enskild person, sen om någon tar åt sig, det händer som sagt HELA tiden. Flera gånger har jag fått meddelanden om folk som tror att det är dem jag skriver om. Och då får man förklara hur man menar och diskutera som VANLIGA MÄNNISKOR.

Kom ihåg, denna blogg gjordes för att uttrycka åsikter folk inte pratar om. Saker som händer mig, som jag tänker på och som jag stör mig på och det kan gälla vad som HELST. Sedan om folk feltolkar och tror att det är dem jag skriver om, kom fram och säg det eller skriv det, Arvika är inte New York City och jag älskar att argumentera så det är bara att komma fram och fråga mig vad jag menade när jag skrev si eller så. Jag är inte någon stor björn som kommer äta upp dig, jag är bara en vanlig kille med en stor rumpa som gillar att skriva ut sina åsikter, om folk reagerar åt det, ni är välkomna. Men kom ihåg!

"I Sverige har du rätt att tycka och säga nästan vad du vill. Du har rätt att uttrycka dig i radio, i tv och på webben. I yttrandefrihetsgrundlagen står det om dessa rättigheter. Där står också vad du inte får göra, till exempel förtala eller kränka en annan person". (riksdagen.se)

Som sagt, jag får skriva nästan exakt VAD jag vill, om det inte har förståtts än. Men så länge jag inte kränker eller förtalar någon särskild person. Och kom ihåg vad jag skrev i början av det inlägget: "Dessa personligheter kan förekomma på andra skolor också". Jag hämtar inspiration från som sagt FLERA olika personligheter. Och känner du dig träffad och kränkt, då får du absolut känna dig det.

För det finns inget kränkande med att skriva att "jag är trött på människor som enbart pratar om sina problem och tycker synd om sig själva". Kom ihåg! MIN åsikt. DU behöver inte tycka likadant. DU behöver inte hålla med. DU behöver inte gilla mig eller något av det jag skriver.

Men DU måste acceptera

Yttrandefrihetsgrundlagen ❤️

Tack för idag, ta hand om er och glöm EJ. Jag kommer ALLTID säga vad jag tycker 😜

Vi avslutar med en bild som symboliserar människan jag firar 3 år med, på Instagram. Barbro äger. Grattis till oss!💯

Likes

Comments

Hejsan svejsan alla PH-gurkor i den exotiska malaria-djungeln! Nej, nu gick vi banne mig för långt. Idag ska vi prata om det absolut bästa inköpta svenska reality-såpan som existerar. Paradise Hotel. Och ja, de senaste säsongerna har varit lika bra som skolans köttfärslimpa så de ska vi ej prata om. Utan vi ska generellt prata om programmet och VARFÖR det är det bästa som existerar.

För det första kan jag inte förstå folk som inte gillar att kolla på tv-serier som involverar drama och människor. Visst, börjar det se ut som mobbning så är det inget vidare men något av det bästa som finns är nog att se folk BRÅKA på tv. Alla älskar skvaller och drama. Så är det. Ni kan säga vad ni vill, men det finns ingen på denna planet som kan säga att den avstått från all drama och bråk och är ej intresserad av sånt, såvida ni inte är en munk från Hong Kong.

Det är något med att se vanliga "ungdomar" samlas ihop i ett hotell för att sedan tävla och skapa drama samtidigt som det handlar om att hitta kärleken och hitta förtroendet för andra människor.

Jag har aldrig fattat varför detta program EGENTLIGEN fått utstå kritik. Självklart finns det inget LÄRORIKT med programmet, det är därför det heter reality-såpa. Sen att man ser människor ligga i tv och dricka sig fulla, det är absolut inte den bästa signalen man kan ge till en 10-åring, men därför finns det något som heter Föräldrar.

Att festa och ligga i tv skulle vara det värsta som fanns på denna jord kan jag verkligen inte förstå. Det roligaste är att alla människor som klagar har själva gjort dessa sakerna om inte ännu värre saker, bara att det aldrig lagts ut på en tv-kanal. Så, vad är skillnaden? Om vissa personer känner sig bekväma med att göra de sakerna i tv, LÅT DOM! Varför hindrar det ditt liv? Det är inte som att någon sätter på dig tvångströja och sätter dig framför programmet.

Sen fattar jag verkligen inte hur folk kan grina så mycket över att personerna där inne fattar känslor och ligger med varandra? Det är inte som att det vore frågan om mord?

Sen alla dessa fördomar om detta program får mig att kräkas. Ett program utgör inte vem du är som PERSON. Ett exempel är Thobias från säsongen 2013, drack ingenting, rökte ingenting, och låg inte med någon. Ska hans framtid ändå vara förstörd för att han var med i programmet? Du kan aldrig utgå från att ett program avgör vem du är som person, du måste alltid starta med själva personen.

Därför är det alltid lika roligt att se PH-profiler vara med i t.ex. Melodifestivalen och Kungahuset, vad säger ni nu, Janne och Marit,56 från Örnsköldsvik?;)

Att komma från PH är nästan som att komma från IS i svenska folkets ögon. Och nepp, jag överdriver ej. Det är som att det vore det allra värsta du någonsin skulle kunna göra i ditt liv. Som att det vore helvetet på jorden och som att Gud skulle straffa dig om du var med i programmet, oavsett vad du gjorde. Och visst , killar kan få ta en del av skiten men det är ingenting jämfört med vad tjejerna får.

När tjejer tillåts ha en sexualitet i tv och man ger de ett utrymme att prata om att vara kåt, hångel och att ligga så blir det som att folk blir tomatröda i ansiktet. När en kille säger att han vill ligga med allt och alla blir det ingen större chock. Men när ett program börjar fokusera på att tjejer också får ha en sexualitet och man visar att tjejer t.ex. VILL ligga, redan där blir det kaos för folk.

Man blir näthatad för att man ligger med folk, för att man är lika grov som en kille, bara att pga ditt könsorgan kommer du få mycket mer skit än vad en kille från PH någonsin kommer behöva utstå. Och det är äckligt, skäms på er vidriga människor.

Jag kan säga att jag ÄLSKAR detta program och har ALLTID gjort det. Och jag röker inte, dricker inte, och ligger inte heller runt med allt och alla. (surprise). Ändå kan jag gilla ett sådant här program, konstigt eller hur?

Dramat,känslorna,spelet, ungdomarna, alla dessa saker tillsammans medför ett roligt program att kolla på, och är man med i det så får man stå ut med vad man gjort där inne, så är det i alla sammanhang. Men det man inte behöver utstå är skam över att vara med i ett program. Det är inte Redtube som frågar dig om lov att joina deras team, det är frågan om en månads semester som du alltid kommer att minnas.

Och det är väldigt bra att det också är omtalat, för precis som allt annat så är ALL kritik = bra kritik. Hellre att folk tycker något än att de inte tycker alls ;)

Fast är inte det roligaste att de som klagar mest på programmet faktiskt sitter och kollar igenom ungefär varenda avsnitt, hur skulle de annars veta vad personerna gjorde för "hemska" saker?

Antingen älskar du det eller så hatar du det, oavsett har du en åsikt om det, vilket ALLTID är positivt ;=)

Dags för dagens bildutsläpp! Och idag kommer ni få se bilder på bl.a. några av mina middagar med älskling under den senaste veckan<3 och även lite PH-relaterade bilder! :D Ha det gött och glöm EJ. Rök aldrig under fläkten.

Likes

Comments

HEJSAN SVEJSAN allesammens! Roligt att se er här igen? Trodde någon att lelle jag har slutat? icke sa nicke. Man måste leva också. Kan inte bara skriva på nätet hela tiden ;) Idag ska vi i alla fall gå in ganska privat och tala ut om de äckligaste personligheterna som bl.a. finns på min skola, Solbergagymnasiet.

Hade inte förvånat mig om någon rektor går in och kollar det här inlägget och gör mig avstängd, men jaja ;)

Vi ska alltså ha vår terapitimme och tala ut om de personligheter som får en att absolut vilja kräkas, och tro mig, det är inget fel på skolan, men det är en heeel del man kan diskutera angående personerna som faktiskt går där, dessa personligheter kan dock förekomma på andra skolor också. 

Först av allt ska vi börja med personen som alltid ska få alla andra att tycka synd om den, hen ska alltid prata om sina problem och ska försöka framstå sig själv som den som det är såå himla synd om med alla dessa problem. Notera! ALLA får må dåligt! MEN då ska man även lyssna på andras problem och inte BARA sätta sig själv i fokus, vill du att folk ska lyssna på dig då måste du också vara villig att lyssna på någon andras problem, annars är du SJÄLVISK och det tycker jag är äckligt. Man SKA bry sig om andra, om du vill att andra ska bry sig om dig. ALLA har problem. 

Det absolut VÄRSTA är när folk ska berätta om sina problem i hopp om att tävla med någon annan om vem som har värst liv? Man känner mest: ursäkta? Kan du gå till gråthörnan och sitt där & SLUTA tävla med andra? Kom tillbaka och inse att vi ALLA har problem och att inte världen cirkulerar runt dig, du får må dåligt hur mycket du vill, jag kan lova er att jag har mått så dåligt så jag inte vet vad, men om jag vill att folk ska lyssna på mig måste jag också vara villig att lyssna på andras berättelser, förstår ni? 

Ett av det äckligaste som även finns är även när folk går i korridorerna och man verkligen ser hur de försöker leka att de är något. GUMMAN DU ÄR INGENTING. De ska leka som att de är någon form av superstjärna som får paparazziljus på sig? Snarare sagt så får de glödlampor inköpta från IKEA på sig och folk som stirrar enbart för att de ser att personens "äkta" ögonbryn ser ut att ramla ner på marken vilken sekund som helst.

Det värsta jag vet är folk som förändras pga att de börjar en ny skola och försöker anpassa sig genom att stänga ute sina gamla vänner bara för att det är såå mycket mer "creddigt" att umgås med de som har större status, eller mer instagramföljare, wow guud va stort! Du kanske ska be om en autograf också, när du ändå håller på?

Något som också får en att rysa i hela kroppen är alla människor som ska leka... VUXNA! Såhär är det, en del människor de är mogna och behöver inte leka att de är något, men vissa människor behöver verkligen uppgradera sig med en ny skjorta, herrskor (som dressman-modellerna har) och en kofta för att anse sig själva som vuxna.

Men vad menas egentligen med att folk leker att de är vuxna? Det märker du. Folk vill vara mer mogna än vad de faktiskt ÄR. Speciellt på stilen. Självklart får alla göra som de vill men när man hör folk försöka ha "vuxna" samtal om livet så känner man mest: ska jag stoppa in en hink sand i munnen på dig?

SKRYTSAMMA MÄNNISKOR. Det finns det gott om. Även på denna skolan. Det ska skrytas hit och dit om allt folk är med om och vad de får, och vad de gör och hur bra de är, och hur himla bra de är. För de har allt du inte har. Det bästa som finns är när folk har självförtroende. Men när allt detta övergår till arrogans och så ocharmigt som det bara kan bli, så vill man verkligen hoppa ut genom fönstret.

Man ryser i hela kroppen av tröttsamhet när man märker hur folk försöker skryta sig fram i livet. Hjärtat, INGEN bryr sig. Ingen kommer bry sig vad du gör på helgerna eller att du har jobb på det finaste cafeét i världen, det är din PERSONLIGHET som räknas. (Man kan ju alltid hoppas)

Ännu en sak som är helt horribel är att de flesta människor man hamnar i grupparbeten med som man halvt känner kan ENBART prata om arbetet man ska göra, vilket gör att det blir en otroligt tråkig och kort konversation. Visst, man behöver inte prata om varandras släktträd, men man kan väl samtidigt försöka att hålla en konversation vid liv? Hur kan man låta en stel stämning bli till? Utan att göra någonting? Jag skulle hellre sitta och lyssna på Dead By April i 3 timmar än att uppleva en stel stämning, men det kanske är vardag i jante-Sverige? 😹

Ännu en personlighet som man känner till är de där som ska fake-skratta åt dina skämt och leka att allt är så härligt och alla är så underbara och blommorna blommar och solen skiner när de egentligen har hemskt mycket avsky i kroppen och vill bara dig illa. Stackars människor. Tänk att ha en så låg självkänsla? Kan inte vara lätt.

Jag tror dock den värsta personligheten kommer vi fram till nu. De som ska följa varenda regel och sak punkt till pricka och ska vara PK med exakt ALLTING och kan inte vara "spontana" ens en liten gång (även om de själva tror det. Jag förstår inte hur man kan leva så. Jag hade nog hamnat i depression. Nu pratar vi inte om att man ska följa lagen, utan vi pratar om de som inte KAN göra något annorlunda eller "galet". Dessa människor umgås inte jag med. Och det behövs nog inte förklaras, fyf"n 😷Och där tackar vi för idag :) Som vanligt så måste vi avsluta med någon fin bild och idag får det bli en underbart fin bild på en bloggläsare som häromdagen kom fram till mig och ville ta bild. Jag sa självklart ja :) (mot betalning)


Annars får ni banne mig ha en go fredagskväll och hamna för guds skull inte på magpumpskliniken i Arvika efter för många glas hallonsoda. Och glöm ALDRIG. Rök inte under fläkten. Ha det gott :)

Likes

Comments

Hejsan svejsan på er. idag ska vi prata kärlek. Åh vad roligt tänker ni, sånt är ju så underbart!!

Fast nej. Inte alltid. Idag ska vi prata och lista flera saker om VISSA kärlekspar som får en att kräkaaaas i munnen. Och nej, jag överdriver inte när jag skriver ut dessa sakerna för att detta behövs sägas. För allas skull ;)

Haha, visst känns det som dubbelmoral när jag pratar om bröllop i förra och så ser man titeln till denna, men det finns en stor skillnad mellan ett moget och RIKTIGT kärlekspar och mellan dessa..

Vi kommer alltså att prata om en viss sort av kärlekspar, alla beter sig absolut inte såhär, men en hel del gör det., och ni tänker säkert att vi bara klagar och klagar här, men se det som en terapitimme istället så blir det bättre.

För det första så finns det de kärlekspar där den ena personen är social och den andra verkar bete sig som att den tappat sin sociala förmåga. Ni vet när man träffar ett kärlekspar, och bara en av personerna pratar medan den andra säger absolut INGENTING, utan bara står och stirrar in i en vägg. Man känner mest: jaha? du kanske skulle stannat hemma?

Självklart behöver inte alla vara supersociala och babbla på som en maskin, men lite kan man väl försöka? Eller vill man ha den där stela stämningen som det går att ta på?

Sen finns det även typen vi ALLA känner till, de där som är "nykära" och inte kan låta bli varandra. FRAMFÖR folk. Självklart får man uttrycka sina känslor och det är fint att se att folk tycker om varandra, men när det börjar övergå från en kram till "hej-ska-vi-göra-barn-på-bordet-framför-alla-andra" då känner man mest, gå till ungdomsmottagningen och hyr ett rum där.

Jag kommer mycket väl ihåg när jag satt verkligen bredvid ett kärlekspar, och allt gick från en helt vanlig stämning till att det nästan blev vuxenfilm live. Och sen kommer den där stela stämningen hos umgänget runtom. Ahhh får ont i kroppen bara av att tänka på den.

Sedan finns de dem par där en av partnerna är liiite för KONTROLLERANDE. Nästan så att personen i fråga inte tillåter sin partner att umgås med andra människor för att undvika någon slags relation överhuvudtaget. Ni vet den där killen som får ont i ögonen av att se sin tjej säga hej till någon annan t.ex.? Och vi alla vet att sådana förhållanden håller på från on och off i flera, flera månader. Det blir nästan ett fängelse för den andra partnern och blir vääldigt obekvämt för folket runtom.

Nu kommer nästan den äckligaste typen av kärlekspar. Ni vet de par som börjar STRUNTA i och vara med sina kompisar för att istället umgås med sin partner? Det kan vara fråga om ett tillfälle med sina bästa kompisar, men nepp, då ska den personen banne mig vara med sin partner. Jag förstår självklart att man vill vara med den man gillar mest, men samtidigt så ska man ALDRIG glömma sina kompisar, för de har varit där INNAN du blev tillsammans med din partner.

Och ibland kanske man inte kan vara med sina kompisar, och det är ju naturligt, men att inte ens försöka få fram en vilja att umgås med sina vänner utan istället välja sin partner framför dem? Äckligt. Smutsigt. Blä.

Vi har även det där paret där den enda partnern är glad över att den hittat en "populär" person som den blivit tillsammans med och ska undvika sina kompisar när den går med sin partner för att visa att hen minsann är cool nu när den är tillsammans med den coola killen i skolan. Man känner mest: gmn du är lika cool som Anna Books senaste singel.

Åh, jag glömde nästan de fina kärleksparen som visar sin kärlek och är för PÅ, inte i verkligheten, utan på sociala medier. Det finns par från denna fina stad som t.o.m lagt ut när de myser liite för mycket på snapchat. (s#x) Där alla ser. Där tar man absolut gästfriheten till en ny nivå.

Men detta gäller även de som ska skriva vad de vill göra med den andra partnern på t.e.x. facebook där ALLA ser. Har ni inget liv? Eller vill ni bara visa för era kompisar att ni också har ett sexliv? För de antecknar nog? Jag känner mest att sådana par kan fortsätta sina konversationer PRIVAT och låta folk få äta sin frukost utan att den ska fastna i halsen när man scrollar igenom sitt flöde,

Och till sist men inte minst så har vi paret som är NYKÄRA på sociala medier. Då pratar vi om att lägga ut "älskar dig😘❤️" på en bild typ VARJE dag på antingen fb eller Instagram. Vi alla vet att det där paret kommer att göra slut om några veckor och att det där är ett sånt typiskt "jag-är-tonåring-och-måste-ha-ett-förhållande-för-att-jag-måste-bli-accepterad- och-inte-för-att-jag-är-kär". Ofta så lägger de ut saker hela tiden för att få andra att faktiskt bry sig om just de 2. Sådana par befinner sig absolut högst upp på listan och jag kräks inombords bara jag tänker på sådana par. Fy farao.

Men vet ni vilka jag gillar? Jag gillar det där paret som är kärleksfulla, där båda är relativt sociala och där man känner att det inte skapas någon stel stämning. De är genuina, sköna människor som är ett par men de behöver inte ligga i skolkorridoren för att bevisa det. Cred till dem. För ni finns. Tack och lov.

Gud vad skönt det var att skriva av sig om detta stora problem vi faktiskt har i vårat samhället. Hoppas ni lärt er något av detta och tar med er det i framtiden. Eller till de nästa 5 minuterna. Tack för mig och glöm inte att EJ röka under fläkten och ha en solig dag (den har nog försvunnit sen längesedan men aaaa)

Och på tal om ingenting så kan vi ta och kolla tillbaka på våren 2014 då lelle jag åkte till N.y.c. :) Älskar :) den :) staden :) så mycket att jag har slut på minne på min dator pga för många bilder :)​Pilli Pilli <3 

Likes

Comments