Postad i: Diary

När man har sett klart på alla sina favoritserier så får man hitta nya. Så nu är jag helt fast i Blacklist.
Annars händer det inte så mycket. I helgen kommer hela släkten hit och fikar eftersom jag fyller år imorgon. Så igår bakade jag en hel del.
Annars har jag börjat jobba igen. Men hur länge kroppen orkar med är oklart då jag börjat få förvärkar. Så planen för den närmsta framtiden är oklar..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Diary

Igår fick jag ett riktigt ryck när Erik var på träning och städade hela huset grundligt. Så skönt att ha det färdigt till veckan när jag ändå fyller år på fredag, så hela familjen kommer på lördag. Då är det inte så tungt att fixa iordning allt innan!

Likes

Comments

Postad i: Pregnancy, Love , Thoughts

Det är något alldeles speciellt med att vänta barn. Kapitlet med att vara gravid kan vi hoppa över, det är mest jobbigt just nu.

Det är 52 dagar kvar tills beräknat födelsedatum. Det känns som att det var igår vi plussade.
Det går otroligt fort nu och allt är fixat här hemma. Kläder finns, är tvättade och ligger där de ska. Sovkorgen är bäddad och klar, babynestet är färdigt, vagnen är redo och babyskyddet lika så. Skötbordet är monterat och alla nödvändigheter till att sköta om bebisen finns. Vi sover med massor av filtar i sängen för att det ska lukta oss när mini ska ha dem. Både skötväska och bb-väska är färdigpackad. För man vet ju aldrig när det drar igång, även om det är några veckor kvar.

Men det bästa av allt är att vänta barn, som sagt.
Vi går båda två här hemma och väntar på att en människa ska komma till världen. Någon som är 50% Erik och 50% Isabel.
Är det en Hector eller Sigrid? En lika envis individ som sin mor eller en nöjd livsnjutare som pappa? Finns det något hår på huvudet? Vill hen använda napp eller inte? Hur mycket väger bebisen när den kommer?
Det är så sjukt många frågor och alla vill man ha svar på. Inte för att man inte klarar ovissheten, utan för att jag vill veta vad det är för individ jag bär på. För redan nu kan jag ana hur mini kommer att bete sig utanför magen. Jag är helt enkelt bara väldigt nyfiken. Och förväntansfull. Och nervös.

Och mitt i all ovisshet så har jag och Erik hittat något nytt. Jag har nog aldrig varit så kär i honom som nu. Jag har nog heller aldrig känt mig så älskad.
För även om det är psykiskt och fysiskt påfrestande att vara gravid så är det ändå helt fantastiskt.
Vi går här och väntar båda två på att få starta något nytt. Vi har några veckor kvar som sagt och efter det en förlossning som ingen av oss vet någonting om.
Ärligt talat är jag rädd och nervös för hur jag kommer tackla sömnlöshet och hormonpåslag och så vidare. Men med Erik känner jag mig lugn.
Trots allt så har vi valt detta. Och det finns inte en enda människa på jorden jag hellre skulle vilja göra denna resa med än Erik. Min Erik.

Likes

Comments

Postad i: Diary

Iår är det första gången på länge som jag inte kommer i nåsdräkten.

Annars ser jag väldigt fram emot allt som händer idag och imorgon.
Vi ska snart åka till Nås till min familj och äta mat tillsammans. Sen ner till Storänget för att resa stången.
Ikväll ska vi till Dala-Järna och träffa en hög med vänner. Vad som väntar där vet jag faktiskt inte men det blir nog otroligt roligt ändå!

Imorgon ska vi till Eriks pappa och grilla och bara vara.

Låter som en lugn och perfekt midsommar faktiskt.

Glad midsommar på er 🌸

Likes

Comments

Postad i: Pregnancy

Är just nu i vecka 25. Mår faktiskt ganska bra, förutom lite ryggont. Besöket hos barnmorskan i fredags tog över en timme och det behövdes. Jag var dit själv för första gången och det var faktiskt ganska skönt att få ventilera alla mina tankar och funderingar efter det som har hänt.

Annars så rullar dagarna på. Tre arbetsdagar kvar nu innan vi får sommarlov. Sen är tanken att jag ska jobba i 1-2 veckor i augusti innan jag går hem på mammaledighet. Det enda vi har inplanerat är ett bröllop, sen det gamla vanliga med Vansbrosimning och Pepes cup. Sen fotbollen då..

I magen leker livet för vårat knyte. Bebisen verkar ha fotbollsmatch där inne dagarna i ända. När den väl är stilla så får jag sammandragningar. Vissa känns mer och vissa märker jag inte ens av. Jag har slutat att räkna dagar och veckor, så när någon frågar hur långt gången jag är måste jag gå in i min gravidapp och titta. Det enda jag har koll på är att jag går in i ny vecka varje lördag.

Annars händer inte så mycket. Erik spelar fotboll och jag är mestadels trött. Vi umgås en del med familjens nyaste tillskott, vilket gör längtan till september ännu starkare.

Likes

Comments

Postad i: Diary, Love

Det är inte lång tid kvar tills det att jag blir långledig. Halva juni, hela juli. Sen får vi se om jag ska jobba i augusti, innan jag går hem i september igen på obestämd tid. Hur som helst ska jag njuta av att inte göra någonting mer än att fixa hemma och umgås en hel del med Sandra och hennes och Nils fina, underbara son. Kanske ta hem min kusin över någon natt och Emma en annan. Möjligheten finns ju och jag älskar det!
Jag ska också se på massor av fotboll och njuta av att se den snyggaste mannen någonsin, in action.
Att få se Erik spela fotboll är det bästa jag vet. Jag älskar fotboll och jag älskar Erik, det kan ju inte bli bättre.
Dessutom får jag FYRA (!!) hela veckor tillsammans med honom.

Och sen ska jag vara lite "töntig" eller vad mina kära elever kallar det. Cringe kanske?
Men det ligger en människa i min mage. Och det är helt sjukt att jag kan älska någon så mycket. Någon som inte ens finns egentligen. Någon jag aldrig har träffat. Men det är någon som varje timme påminner mig om att livet är en gåva som inte går att ta för givet.
Våran lilla Pingu
❤️

Likes

Comments