Postad i: Diary

5,5 veckor gammal är pojken som sover på min axel just nu.
Vi har varit ensamma hemma på vardagarna i snart tre veckor. Vi har kommit in i rutiner och det rullar på väldigt bra. Jag har kommit igång väldigt lätt med träning och ska från och med nu gå en rask promenad med S och W varje dag.
Kroppen har läkt väldigt fint om jag får säga det själv. Får se vad återbesöket på fredag säger.
Arvid växer otroligt fort och gör stora framsteg. Han är väldigt med i blicken och sjukt stark i hela kroppen. Huvudet håller han upp helt själv och han uppskattar redan att ligga i babygymmet. Han ler mer och mer när vi pratar med honom.
Han har hittills varit väldigt snäll på nätterna. Sover 2-4 timmar, äter och somnar om i samma tidsintervall. Sjukt skönt!

I helgen ska vi äta massor av god mat och fira de tre papporna vi har i familjen. Min pappa, Eriks pappa och Arvids pappa.
På lördag har jag tänkt laga tjälknöl på älg och på söndag ska vi till mamma&pappa i Nås och äta. Det kan inte bli annat än succé.

🖤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Pregnancy, Diary, Love

På beräknat födelsedatum, den 29 september, kom det en alldeles perfekt liten kille till världen.
Det var en underbar förlossning där allt gick vägen. Den enda komplikationen blev något stygn men det är normalt.

Jag har idag, två veckor senare, glömt bort helt hur värkarna kändes. Minns att jag trots epidural fick lov att använda lustgas för att dämpa smärtan, men samtidigt som han kom upp på bröstet så försvann allt.

Barnmorskan, undersköterskan och ambulanssköterskan som var med för observation, var helt underbara. Jag hade inte kunnat få bättre personal runtom mig under tiden.

Och Erik. Min Erik. Han var helt underbar under hela tiden. Det tog lite längre än ett dygn från första värken till det att pojken föddes. Han var ett otroligt fantastiskt stöd hela tiden. Han höll min hand, påminde mig om att andas och såg hela tiden till att jag tog lustgas i rätt tid. Jag hade inte klarat av det utan honom.

Jag är helt fascinerad över kvinnokroppen. Och sjukt stolt över mig själv. Såhär två veckor efter förlossningen så känns det knappt att jag fött ett barn. Jag kommer i mina gamla jeans och mår bättre än någonsin. Vikt och mått skiter jag fullständigt i.
Jag har en son som redan visat en stark personlighet. Som enligt läkarna är ett praktexempel på hur ett barn ska vara. Han är otroligt stark i kroppen och på något konstigt vis så tar han sig framåt när han ligger på mage. Huvudet ligger sällan still på bröstet när han är vaken utan det är ofta han stirrar mig rakt i ögonen.

Och som de flesta trodde så blev det en kille. En Arvid som har tagit allas hjärtan med storm och som jag älskar villkorslöst.

Likes

Comments

Postad i: Diary

Idag är det endast 11 dagar kvar till BF. Jag är helt lugn gällande förlossningen. Jag har inte den blekaste aning om vad som ska hända eller hur jag kommer att må. Men jag tänker hela tiden på att jag vet varför det gör ont och det blir bara värre om jag spänner mig eller stressat upp mig. Kroppen vet vad den gör och jag får lita på den.
Dessutom så har jag världens bästa människa bredvid mig hela vägen så det kommer gå super.

Annars rullar dagarna på. Jag är sjukt trött så jag gör inte så mycket. Igår och idag fick jag iallafall huset städat, så check på den! Väldigt skönt att ha så mycket som möjligt klart innan pysen väljer att kika ut. Har haft riktig panik över att hemmet inte har varit städat.
Imorgon ska jag åka till tygaffären och köpa på mig lite saker så jag kan sy klart alla mina projekt jag har påbörjat. Vilket kommer bli super. Kanske ska unna mig en fika också, men det får vi se.
Nästa gång jag hör av mig så är jag troligtvis mamma!

Likes

Comments

Postad i: Pregnancy, Thoughts, List
 • Vet ni vad det blir? Vad hoppas ni att det är för kön?
  Det här är väldigt intressant. Alla tar för givet att man har tagit reda på könet idag och vi blir nästan ifrågasatta när vi båda vänligt talar om att vi inte har den blekaste aning. Det kvittar liksom vad det är för kön på mitt barn så länge det mår bra.
 • Ska du inte ha lite mer på tallriken? Du äter ju ändå för två..
  En tugga till och jag spyr. Det är ju inte så att det är din magsäck som är lika stor som en valnöt. Jag är hungrig om en kvart igen. Och tro mig, jag äter då också.
 • "Åh vad roligt, grattis! När är det dags?" "Ja, i slutet på september.." "OCH DU ÄR INTE STÖRRE?!"
  Tack? Eller? Jag är fullt medveten om att min gravidmage är mindre än "genomsnittet" (om det nu finns ett sånt?) och det finns inte ett skit jag kan göra åt det. Enligt alla SF-mått växer det som det ska.
 • Tjena tjockis!
  Gällande detta känner jag mest att du ska vara jävligt glad över att jag inte har en ätstörning. Ge fan i att kommentera hur jag ser ut. Även om jag vet med mig att jag inte alls är stor, som sagt, så gör det ont att varje dag få höra kommentarer om hur man ser ut.
 • När min son/dotter föddes höll förlossningen på i 6825486 timmar..
  Tack för infon, det hade varit väldigt snällt om jag hade frågat själv. Nu skrämmer du mig bara.
 • Mår du illa? Prova hårt bröd/kex/kolsyrat vatten/bla bla bla. Det funkar för alla!!
  Något jag fick höra heeeeeeela tiden de första 20 veckorna. Jag provade allt och inte ett skit fungerade.
 • Åh, har du haft det jobbigt med illamåendet? :( jag mådde skitbra under alla mina 4528 graviditeter!
  Jahapp. Om du ursäktar så ska jag bara gå på toaletten och spy lite till.
 • Du ska se till att passa på att vila innan bebisen kommer, sen är det ingen rast och ingen ro må du tro!
  Nej okej. Men låt mig då få sova mina tre timmar varje dag så att jag kan följa dina råd då kanske? Erik kan faktiskt göra mat själv om han är hungrig.
 • Ditt sexliv kommer inte att bli som det var innan....
  Och mitt sexliv intresserar dig för att??????????????????
 • Oavsett hur jobbigt du tycker det är med allt nu så kommer det att vara så värt det bara bebisen är ute!
  Ja absolut, det tror jag säkert. Kan du inte bara låta mig få häva ur mig allt gnäll utan att du förminskar mina känslor?
 • Du ska få en dotter/son. Det syns på magen! Och jag har aaaaaaldrig haft fel!
  Ok.
 • Det måste ju vara skönt för dig att inte vara så stor. Dina kilon kommer ju att försvinna innan du ens kommit hem från BB!
  Ah, jo kanske. Men det är sååååååå drygt att höra detta av var tredje person man pratar med. Jag skiter fullständigt i hur många kilon jag går upp och ner. Huvudsaken är att jag och barnet mår bra. Och det gör vi, tackar som frågar.
 • Äter du mycket sötsaker och dricker mycket läsk så kommer ditt barn få ADHD. Kom ihåg det!
  Bara tyst. *äter upp chokladkakan*
 • Ska du verkligen bära det? Ska du verkligen träna? Ska du verkligen vara så igång som du är?
  Bara för att jag är gravid så innebär inte det att jag har diskbråck. Jag är fullt kapabel till att leva som innan, bara det att jag måste tänka på att röra mig mer kontrollerat än innan.
 • Åååh jag måste få komma och hälsa på sen när bebisen kommer!!! Så mysigt!
  Har du inte varit intresserad av mitt liv de senaste 4 åren behöver du inte komma nu heller.Förväntar mig inte alls att någon annan ska känna igen sig eller tycka likadant. Men det här är saker jag fått och får höra dagligen sen i januari. Och jag är faktiskt ganska så less nu. Speciellt på folk som tror sig veta allt.

Likes

Comments

Postad i: Diary, Pregnancy

Idag har jag varit ledig. Väldigt behövligt för både knopp och kropp känner jag. Ändå har jag inte vilat... Bakat två sorters kakor och en äppelpaj eftersom farmor och farfar kommer hit en sväng nu ikväll.
Tack och lov fick jag en halvtimme på soffan nu innan de dyker upp!

Magen den växer och det går rysligt fort nu. Huvudet ligger långt ner men är inte riktigt fixerat än. Jag känner sparkar var och varannan minut och det är en stark filur där innanför skinnet, för snart har hen sparkat av mina revben..
Jag känner av förvärkar och illamåendet jag hade i början av graviditeten börjar troligtvis att smyga sig tillbaka igen. Utöver det så mår jag bra! Ingen foglossning, ingen större svullnad i händer och fötter och jag har helt ärligt inte märkt av några extrema humörsvängningar, mer än vad jag haft innan.
Det kanske går så att den sista tiden kanske blir lätt ändå!

Likes

Comments

Postad i: Diary

När man har sett klart på alla sina favoritserier så får man hitta nya. Så nu är jag helt fast i Blacklist.
Annars händer det inte så mycket. I helgen kommer hela släkten hit och fikar eftersom jag fyller år imorgon. Så igår bakade jag en hel del.
Annars har jag börjat jobba igen. Men hur länge kroppen orkar med är oklart då jag börjat få förvärkar. Så planen för den närmsta framtiden är oklar..

Likes

Comments