Nu kan man säga att sommaren har gjort sitt vi hade 9 grader här uppe idag, lite kyligt för att vara augusti men vet sommaren kommer kanske en vecka nu i slutet av månaden. Under de två veckor som varit har jag kört på med 4 ekonomitentor och behöver klara 3 stycken för att kunna läsa vidare i höst, håll tummarna. Annars så sen anmälde jag mig till 5 andra kurser på distans, så vi får väl se.


Just nu sitter jag och ser på EM i dressyr på svtplay en perfekt dag att avsluta tentorna på.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag står vid sidan om och ser allt du inte ser, ser allt det som inte borde vara men framför allt känner jag mig utbyt.

Jag har försökt få att du och jag ska åka till falsterbo i flera år men det krävs bara en gång när en annan frågar?! Vilket är samma person som jag får höra om har gjort det och det där är den personen dit nya barn? Du styrker din yngsta dotter medhårs NÄSTAN hela tiden och nu låter du henne ta ditt sovrum och du själv tar ett som är 3 gånger så litet och låter mitt ex hyra halva huset.

Du sa till mig att du ville att båda dina barn skulle kunna flytta hem om det skulle behövas, men finns inget rum ledigt till den ena om du håller dig till det du sa till mig. Och jag har tydligen inget att säga till om, och följer du din plan kommer ett av dina barn inte kunna flytta hem igen.... Förklara för mig hur du tänkte?!!!

Ur min synvinkel är detta fel, och det finns mer som är fel men snälla wake up!!!

Likes

Comments

P håller på att flytta in i min lägenhet så vi kommer bli SAMBO lite svårt att förstå att vi ska bli det även fast vi har typ bott med varandra i ca 1 år. Jag tyckte att jag hade mycket saker som jag köpt på mig under tiden jag bott här i Grythyttan då jag inte hade särskilt mycket när jag kom hit. Men han har ca gånger så mycket som mig! Han fyllde nästan hela tv-rummet med saker och då är inte allt flyttat. Min plan var att allt skulle vara i ordning tills hans pappa och hans fru kommer vid midsommar men det återstår att se men vi är på god väg.

Just nu är jobbar jag på housekeeping på Grythyttans gästgivargård och på Loka Brunn egentligen vill jag vara i receptionen eller jobba med sociala medier men den tiden kommer man får jobba sig uppåt, fast att jag varit i receptionen tidigare men nu behövdes folk på städ avdelningen och det är trevliga människor jag jobbar med. Jag får bara väldigt ont i fötterna och benen troligen för att jag inte är van vid den sortens arbete men jag har även problem med knäna och läkarna vet inte vad det är, skol läkaren från gymnasiet sa att jag hade för lite brosk men det skulle jag vilja ha röntgen bilder på för att tro på det och inte säga det genom att be mig göra olika övningar och ställa frågor.

Just nu sitter jag i sängen och tar det lugnt för jag har för ont i fötter och knän för att träna :( även tittat på en tröja jag vill ha men det får vänta tycker den passar på mig haha. Dock vill jag ha den i hoddy och svart.

Ha en trevlig kväll på er!!!

Likes

Comments

Som rubriken säger så snurrar mina tankar om lite allt möjligt bl.a en vän som gick under jorden ett tag som nu försöker komma tillbaka och frågan om varför jag är olycklig, Är några grejer som snurrar i huvudet på mig ni kanske hjälpa mig?

Börjar med att jag är olycklig och jag vet inte riktigt varför... tänkte om det berodde på att jag saknar hästarna, träning, mycket som är på gång med att bli sambo och skola och att jag behöver klara 3 av 4 omtentor i Augusti för att komma vidare till nästa kurs. Eller att det är tajt med pengar just nu?

Vännen som gick under jorden i ca 2år och som jag stöttade, visade att jag fanns för personen och nu stöter personen bort mig, då jag inte vill säga om det är en tjej eller kille kan jag inte gå in djupare på det men pratade med mina 2 bästa vänner om det och båda sa att jag borde strunta i personen, vilket jag egentligen skulle vilja göra. För att jag ska kunna göra det behöver jag prata och träffa personen för att reda ut i mig själv. Så vi får väl se hur det går då det inte blir förrens i Oktober som det ser ut som just nu.

Att reda ut sina känslor och sig själv i allmänhet är inte det lättaste men man brukar säga att "du måste dö några gånger innan du kan leva".


Likes

Comments

Äntligen hemma i Grythyttan efter en helg i Söderhamn och någonstans vid Kramfors. Jag och P var på släktkalas från hans mammas pappas ena sida och vi bodde hos hans mormor en väldigt rar gammal dam med många bollar i luften. Det var ca 40 pers på släktträffen, jag har inte lika stor släkt och definitivt inte lika familjär. Så för min del kändes det lite konstigt blir ju lite så när man inte är van vid olika saker. Jag är van vid att man ser efter sig själv eller ger den andra skuldkänslor eller att man är störst bäst och vackrast. Jag skulle inte vilja säga att jag gör så, men jag vill inte säga att jag inte gör det men det är för att skydda mig själv. Det är en historia jag kan ta senare.

Nu när sommaren är här, får det mig att sakna ett stort kompis gäng som hittar på en massa roligheter med! Jag hade det sista året på gymnasiet. Jag har aldrig riktigt lyckats hålla vänner under en längre period, varför vet jag inte då det oftast jag som blir utfryst, baktalad och bortglömd. Det är något jag saknar och kan bli avundsjuk på när jag ser det på bilder, en stor grupp som hittar på saker tillsammans.

Likes

Comments

Då jag precis börjat med gymmet igen så undrar jag om ni har några roliga övningar man kan göra? Jag tränar hela kroppen och lägger ca 30min på löpbandet i början för att få musklerna varma och konditionen, men känner att jag vill få bra och roliga övningar utan att behöva betala en PT. Jag har problem med mina knän vilket skapar problem när jag gör squats då jag får ont i mina knän när jag gör dem och nej jag gör övningen rätt. Så tar tacksamt emot tips! :)

Sen taggar jag inför helgen på praktiken då Johan Glans kommer till Kristianstad och ska bo på hotellet jag är på skoj!!! Men blir ju fullt upp, med full belagt hotell och mycket att göra man vill ju prestera så man blir rekommenderad inför framtida jobb.

Likes

Comments

Jag hamnade idag i en liten tvist med en kompis till mig som nu inte pratar med mig... suck! Jag hade frågat om vi skulle rida ut men kompisen menade på att hen inte rider ut tillsammans med 2 skolhästar samtidigt då hen också skulle haft en skolhäst och sa att Drago var ostabil, men han är bara pigg och inte blivit riden ordentligt på ett tag då eleverna på skolan inte vill rida han. Hen menar också att jag sagt att han är hel tokig och att jag hela tiden håller på att trilla av honom! Ett jag har ALDRIG sagt att han är heltokig bara busig och glad över att få komma utanför ridhusets väggar och jag trillade av han en gång vid nyår då jag inte har samma balans som när jag red dagligen och hänger inte med i vändningarna lika bra som innan. Så självklart försvarade jag Drago för det är en häst jag känner utan och innan och det är en stabil häst!!! Visst kan han vara löjlig och bli rädd för kvistar, busa lite och dra iväg något steg men han gör inte det för att vara elak utan för att han är pigg. När jag red han kontinuerligt så gick han överallt och visste när han skulle sköt sig och när det var okej att busa. Så nej jag tänker inte bara ta att någon annan kallar han för ostabil.

Drago vill jag köpa när han gjort sitt på skolan, försökte köpa han när jag skulle sluta där men de ville ha överpris för han vilket jag inte gick med på så jag får väl vänta men han är min man på 4:a ben <3 Han lyckades vinna mitt hjärta efter vi tog bort min gamla häst Patsy.

Vad anser ni är en ostabil häst och vad anser ni är en stabil häst?

Likes

Comments

Som rubriken säger så har jag praktik nu och har varit väldigt trött när jag kommit hem därifrån där av att det inte blivit skrivet här, men jag kör en snabb sammanfattning av veckan som gått.

Förra veckan var en lugn vecka men med mycket information ett nytt system att använda för bokningar m.m och lära sig alla rutiner. Fötterna ja dem ska vi inte glömma!!! De gjorde ont, då vi står upp ca 8h varje pass. Att möta nya människor hela tiden är roligt men psykiskt utmattande men fortfarande roligt!

Denna vecka blir det kväll och natt får se ur det går!


Likes

Comments

Idag var det rekryteringsmässa på skolan med 33 olika företag inom hotell och restaurang. Jag och P var där vid ca 10.40 och började gå runt och prata med alla företag och som det ser ut just nu ska vi söka sommarjobb på gotiha tower i Göteborg, Falkenberg Strandbad och troligen Copperhill i Åre. Jag personligen älskar hotellkedjan Sheraton varför vet jag inte riktigt men troligen för det är en kedja som har hotell utomlands och är en stor kedja, och när vi hade en föreläsare från Sheraton som pratade varmt om dem.

Vår tanke var först Tailik silja och viking line som sommarjobb men efter att pratat med dem var det inte lika lockande, då de pratade som de inte ville ha ny personal. Självklart som man gör på mässor plockar man på sig massa grejer som broschyrer, pennor m.m. När klockan blev runt 13 gick vi och käka lunch som skolan bjöd på och självklart var det skolans kockar som gjort maten allt från scratch. Kan säga att jag hade ont i svanken efter att stått och gått så länge och benen börja skaka men det beror kanske på att jag är så dålig på att dricka.

Nu sitter man med ansökningarna inför sommaren efter att ha lastat in packningen i bilen, ätit pizza och hunnit ta en powernap medan p såg på dr strange.

Jag bjuder på denna bilden! Efter att Fabian som hästen heter bockade precis när han landat med framhovarna i marken efter ett ner hopp från hindret under. Fabian är en häst som har sina bock perioder men är extremt snäll häst annars i all hantering och ridning. Fotografen är Olivia Jönsson här är hennes hemsida gå in och titta vet jag ;) http://fotografolivia.weebly.com/blogg

Likes

Comments

Ligger i soffan och läser den dolda kunskapen skriven av Jack lainpelto och Katrin lainpelto. Detta är en av kurslitteratur böckerna vi ska använda oss av under praktiken och på tal om praktik! Jag åker neråt på fredag för att sedan börja på måndag med praktiken Lovely! men först rekryterings mässan som är imorgon. Vad innebär den här mässan då? Jo, det är flera olika företag inom hotell och restaurang branchen som kommer och söker personal om det bara är sommarjobb eller extra spelar ingen roll men framförallt sommar som är hög säsongen för detta yrket.

Ska fortsätta läsa nu men snart kommer det finnas mycket att läsa här!

Likes

Comments