Det här med att testa ny p-piller var nog inte den smartaste idén jag har haft eller jag har byt en gång tidigare utan problem, men inte denna gång utan fick lite av de vanliga biverkningarna men också de som är lite mer ovanliga. Jag fick illamående, buksmärtor och kräkningar så jag valde att sluta med dem ska gå tillbaka till mina gamla.

Smärtan sitter kvar, den sitter i revbenen, ryggen, nacken och axlarna. Buksmärtan har i stort sätt borta och jag har inget illamående, men smärtan är som värst när jag nyser eller skrattar blir det inte bättre till måndag så ska jag ringa läkaren.

Ska vi gå till pluggandet så håller jag på och läser Från Novis till Expert: Förtrogenhetskunskap i kognitiv och didaktisk belysning skriven av Lars-erik Björklund inför en föreläsning med honom på måndag eftermiddag.

Ni får jättegärna komma med förslag vad ni vill läsa om i min vardag! Eller om ni har några frågor ställ dem.

Likes

Comments

Igår var jag sjuk, låg och kramade en hink så kände att det inte var läge att hålla på med varken telefon eller dator. Tror det var influensan för idag mår jag bra och är pigg.

B-uppsatsen är inlämnad så nu är det bara att vänta på vilket betyg vi får på den och börja plugga inför omtenta på ekonomistyrning som är den 25. Samtidigt börjar nästa delkurs som är förberedelse inför praktiken ingen vila ingen ro. haha bara att köra på. Får se lite vad som händer idag blir nog ta det lite lugnt och plugga.

Här är en liten sommarbild bara för att jag längtar till sommarn!


Likes

Comments

Blev inget inlägg igår då jag var upptagen hela dagen. Först examinationsseminarium på B-uppsatsen sen blev det middag på Amano i Örebro med hjärtat för att sen gå på bio och se fithy shedes of darker. Vi firade vår 1 års dag med detta, vi gav varandra presenter och jag gav hjärtat en canvastavla med oss på och jag fick ett döskallehalsband och 2 navel piercingar. En lyckad kväll!

Restaurangen Amano (italiensk) som tillhör en av Örebros dyraste restauranger ansåg jag inte nå upp i kvalitet och mat mässigt till det priset man fick betala. Servitörerna var inte så kunniga på sina viner som man hoppas på den prisklassen. Då jag tycker det är intressant att testa deras kunskaper att matcha mat och vin samt att jag gärna testar nya viner. Servitrisen som kom med vinet till mig kunde det vinet hon pratade om MEN när jag testat vinet och säger att det är ok samt att jag säger att det inte är så mycket tanniner (skalet på druvan) utan att det är väldigt lent att dricka, så suckar hon bara och säger "det var det jag sa". Då blir skeptisk mot restaurangen för man vill ju inte mötas av nonchalans!!! vi valde att beställa kött menyn (3 rätters) och helt plötsligt för vi bröd, smör och krabbsoppa!!! Detta hade informerade dem inte om när man beställer eller står i menyn, vi misstänker att det skulle vara en aptit retare men anser också att detta ska nämnas med tanke på allergier. Vi märkte också att alla andra fick soppan. Resten av rätterna nådde inte heller riktigt upp till förväntan.... Förrätten pastapåsar var goda med parmesanosten, varmrätten som var kalv fråga dem inte hur man ville ha dem (rare,medium, well done) vi fick våra mot rare hållet och jag föredrar att ha medium men var ju inte jobbigt att äta men alla kanske inte gillar det. Efterrätten pannacotta med frukt och apelsin isglass hade de hoppat isglassen hade det blivit bra. Jag skulle ge Armano 2 av 5 stjärnor pga. av servicen och dåligt informerat. Vi går inte tillbaka dit och äter igen iallafall. Jag har kanske redan blivit yrkesskadad av att bara gå på skolan men jag ser det som bra att vara uppmärksam och då vet man att man lärt sig något!

Bilderna är tagna med min usla mobilkamera så lite överseende med det. Funderar på att skaffa ny mobil, men också ny kamera och jag är lat när det gäller att ladda ner apparna man använder in i den nya telefonen, bilder och kontakter.

Bild: vänster hörn är bröden vi fick, under den är varmrätten (finare upplägg har jag varit med om), mitten är krabbsoppan, höger uppe är förrätten och under den är efterrätten.

Likes

Comments

Satt och kollade igenom gamla bilder från min gamla ridklubb och då hittade jag bilder på mig och en gammal utbildningshäst/foderhäst och när min syster red min gamla som vi tog bort för 1,5 år sedan. Från dressyrklubbtävlingen, jag hade ingen större förväntan på Picasso (f.09 u. Cairo ue. goldgraf) som var min då varande utbildning-/foderhäst han var då 4år och hans först "tävling" han hade varit på pay and jumps innan på hemma plan utan några problem men detta var borta plan. Han hade varit där en gång tidigare för en träning för Ulf Lind. Åter till bilderna, så blev man ju tårögd och mindes tillbaka på den dagen som blev bra för Picasso men jag hade satt för hög press på mig själv så jag var inte nöjd med mig själv.

Här nedan ser ni bilderna på mig och Picasso, jag krävde ingen form av honom då detta var för utbildnings syfte. Han var en av de hästar jag ridit som gjort att jag velat ta tag och utbilda mig vidare inom dressyr då man är hoppryttare i grund och botten som vidgat sig till fälttävlan. okej Drago en skolhäst jag hade på en kurs som heter specialidrott är också lite skyldig, dem gjorde att jag tyckte det var kul haha vem hade kunnat tro det? inte jag men det hände :P

Likes

Comments

Hej igen! känner att jag inte riktigt lyckats med att hålla igång bloggen 😔 men sitter just nu och fixar det sista med b-uppsatsen jag skriver med min kille. Vad skriver vi om då? Jo, vi skriver hur small talk påverkar upplevelsen vilket är väldigt intressant, min tanke är att jag ska studera beteendevetenskap efter jag är klar här i Grythyttan och läst färdigt företagsekonomi som man kan läsa till på en termin efter så man får examen i det med. Ni har väl hört talas om Carl-Jan Granqvist? japp han är stammis på min skola.

sitter och läser reflektionshandboken för pedagoger av Kristin Bie den är väldigt intressant och tillhör kurslitteraturen för nästa delkurs när vi är ute på praktik. Jag kommer ha min nere i Skåne på first hotel i Kristianstad, kommer bli väldigt spännande då jag egentligen inte kommer från denna branchen över huvudtaget jag gick ju på ett naturbruksgymnasium med inriktning häst så får väl se hur detta går.

Likes

Comments

Har inte riktig haft ork eller motivation att blogga... Just nu befinner jag mig på praktiken i sjöbo och går in på sista veckan nu. Har självklart mitt 18åriga sto med mig även om hon ska stå på box pga en lätt senskada som hon fick efter en terräng träning på skolan.

Så nu har jag en skolhäst som "privat häst" istället på special idrotten som är en kurs vi har där vi specialiserar oss inom en viss gren och jag har fälttävlan. Dock har jag inte kunnat göra det ordentligt då jag inte fått nyckel till sadelkammaren trots tjat "suck".

Nu när man varit iväg 5veckor då räknar jag in den sista veckan här, så inser man vilka som försöker göra ens liv till ett helvete och vilka som faktiskt saknar en :/  Jag längtar inte hem, men saknar vännerna (vissa mer än andra) och sätta igång med ridningen ordentligt igen och få igång försäljnings hästen vi har igen och troligen få hem en till. Så kan bli lite hektisgt ett tag då det blir 3hästar som ska ridas och en som ska skrittas 20-30min på långa tyglar, plus skolan då. Det ska jag väl fixa?;) 

Likes

Comments

ena dagen sitter du och dricker kaffe eller te med vänner kanske hjälper till på något lägre, nästa dag är du bestulen på resekort, present kort och kontanter.
du hittar en köpare till hästen men går inte igenom pga ytterst lite snett bäcken som rättsts till och vill inte köparen ha hästen ändå åker den till en ryttare i Danmark. ja så ser mitt liv ut just nu.

ibland ställer jag mig frågan varför lägga energi på ett problem som faktiskt går att ta bort? jo för då kan man använda information eller annat att skratta åt. ..
har tagit mig i kragen tack vare mamma och gjort något jag inte skulle gjort annars så det blir troligen diggiloo med en man inte träffat på ett år ungefär bara pratat med.

lovar att ta tag i detta mer :)


  • 79 readers

Likes

Comments

Idag har jag och Picasso lekt i snön, det var snö upp till hans knän. Han hade öronen rätt fram HELA tiden, han sket i om han snubblade till han bara körde på som en bulldoser. Vi tappade en reflex som jag fiskade upp med spöet. På lördag och söndag ska han ha träning för Linda algotsson ska bli väldigt skoj :)

Igår hade hästarna rivit lite på staketet, så vi tröttnade på de gjorde det lite titt som tätt, så nu går de tillsammans.

Likes

Comments

Imorgon är det dags att säga farväl av en gammal vän som funnits i våra liv i snart 4 år. Sjukdomarna och hans gamla liv på travet har tagit ut sin rätt. Han har fått oss att skratta många gånger när han skvätte vatten på oss kanske inte så kul när han öppnat vattenkranen i stallet så det var fullt av vatten i stallet. han gav mig en stukad tumme när vi tolkade och han älskade att hoppa och ville sin ryttare väl, ville aldrig göra en illa. Han gav mamma ett brutet nyckelben för att han inte lyckades rädda en situation, men gjorde ett försök till det. Han har dragit med mig på mage genom snö på skoj, ja jag skrattade. När vi hade han på mammas läger och ungarna kunde stå under magen på han utan att han gjorde något. Lärt rädda barn att gilla hästar, men tänker inte skyma undan att han har hittat på sina bus och djävulskap med. Men satan vad tomt det kommer kännas utan han, självklart kommer han alltid finnas i mitt hjärta. vet inte hur många tårar som runnit under detta inlägget, men lär nog få fuktskada på den haha 

Likes

Comments

Jaha då är min och Picassos resa snart över :( Han är nu ute för försäljning här är en länk  till annons http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=782670 en guda snäll unghäst som man ibland glömmer bort att han bara blir 5 i år.

Igår red vi ut då skolan har tagit en del tid har han fått ta det lite lungt och jag jobbat i helgen, men iallafall så blev man påmind igår att han är en unghäst då han var stissig och knappt kunde skritta så blev mycket ofrivillig träning på passage och lite öppnor som vi gjorde frivilligt då jag tröttnade på att han inte riktigt lyssnade på mig men mot slutet av rundan så kunde vi skritta så hans vila är nu ÖVER haha.

Min mentor försöker lura på mig ett fullblod men vi får se om jag tar den ska försöka ringa personen idag igen. Jag är som sagt förtjust i mina irländare.

 

Likes

Comments