View tracker

Har inte riktig haft ork eller motivation att blogga... Just nu befinner jag mig på praktiken i sjöbo och går in på sista veckan nu. Har självklart mitt 18åriga sto med mig även om hon ska stå på box pga en lätt senskada som hon fick efter en terräng träning på skolan.

Så nu har jag en skolhäst som "privat häst" istället på special idrotten som är en kurs vi har där vi specialiserar oss inom en viss gren och jag har fälttävlan. Dock har jag inte kunnat göra det ordentligt då jag inte fått nyckel till sadelkammaren trots tjat "suck".

Nu när man varit iväg 5veckor då räknar jag in den sista veckan här, så inser man vilka som försöker göra ens liv till ett helvete och vilka som faktiskt saknar en :/  Jag längtar inte hem, men saknar vännerna (vissa mer än andra) och sätta igång med ridningen ordentligt igen och få igång försäljnings hästen vi har igen och troligen få hem en till. Så kan bli lite hektisgt ett tag då det blir 3hästar som ska ridas och en som ska skrittas 20-30min på långa tyglar, plus skolan då. Det ska jag väl fixa?;) 

Likes

Comments

ena dagen sitter du och dricker kaffe eller te med vänner kanske hjälper till på något lägre, nästa dag är du bestulen på resekort, present kort och kontanter.
du hittar en köpare till hästen men går inte igenom pga ytterst lite snett bäcken som rättsts till och vill inte köparen ha hästen ändå åker den till en ryttare i Danmark. ja så ser mitt liv ut just nu.

ibland ställer jag mig frågan varför lägga energi på ett problem som faktiskt går att ta bort? jo för då kan man använda information eller annat att skratta åt. ..
har tagit mig i kragen tack vare mamma och gjort något jag inte skulle gjort annars så det blir troligen diggiloo med en man inte träffat på ett år ungefär bara pratat med.

lovar att ta tag i detta mer :)


  • 77 readers

Likes

Comments

Idag har jag och Picasso lekt i snön, det var snö upp till hans knän. Han hade öronen rätt fram HELA tiden, han sket i om han snubblade till han bara körde på som en bulldoser. Vi tappade en reflex som jag fiskade upp med spöet. På lördag och söndag ska han ha träning för Linda algotsson ska bli väldigt skoj :)

Igår hade hästarna rivit lite på staketet, så vi tröttnade på de gjorde det lite titt som tätt, så nu går de tillsammans.

Likes

Comments

Imorgon är det dags att säga farväl av en gammal vän som funnits i våra liv i snart 4 år. Sjukdomarna och hans gamla liv på travet har tagit ut sin rätt. Han har fått oss att skratta många gånger när han skvätte vatten på oss kanske inte så kul när han öppnat vattenkranen i stallet så det var fullt av vatten i stallet. han gav mig en stukad tumme när vi tolkade och han älskade att hoppa och ville sin ryttare väl, ville aldrig göra en illa. Han gav mamma ett brutet nyckelben för att han inte lyckades rädda en situation, men gjorde ett försök till det. Han har dragit med mig på mage genom snö på skoj, ja jag skrattade. När vi hade han på mammas läger och ungarna kunde stå under magen på han utan att han gjorde något. Lärt rädda barn att gilla hästar, men tänker inte skyma undan att han har hittat på sina bus och djävulskap med. Men satan vad tomt det kommer kännas utan han, självklart kommer han alltid finnas i mitt hjärta. vet inte hur många tårar som runnit under detta inlägget, men lär nog få fuktskada på den haha 

Likes

Comments

Jaha då är min och Picassos resa snart över :( Han är nu ute för försäljning här är en länk  till annons http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=782670 en guda snäll unghäst som man ibland glömmer bort att han bara blir 5 i år.

Igår red vi ut då skolan har tagit en del tid har han fått ta det lite lungt och jag jobbat i helgen, men iallafall så blev man påmind igår att han är en unghäst då han var stissig och knappt kunde skritta så blev mycket ofrivillig träning på passage och lite öppnor som vi gjorde frivilligt då jag tröttnade på att han inte riktigt lyssnade på mig men mot slutet av rundan så kunde vi skritta så hans vila är nu ÖVER haha.

Min mentor försöker lura på mig ett fullblod men vi får se om jag tar den ska försöka ringa personen idag igen. Jag är som sagt förtjust i mina irländare.

 

Likes

Comments

View tracker

Jaha då piercade man sig i naveln i fredags var tacksam för sandra som följde med mig in, sen att man orsakade lite kaos när man var med mamma på SEB. Ja tuppade av lite bara..  Har aldrig gjort det innan, men någon gång ska väl vara första gången. Tackar Kristian, Sandra, Alexander, mamma och lite folket på SEB för hjälpen :)

Mamma har äntligen ridit Picasso gick nog bra man var inte där så, men igår så blev han tömkörd och det ´har nog aldrig gått så bra skällde på han en gång annars inget och skötte sig exemplariskt i boxen behövde bara peta på han när han skulle flytta sig när jag vanligt vis behöver putta han :D

Idag har jag ridit med piercingen för första gången inga problem dock skulle lilleman bråka genom att vara "rädd" gick över sen. Red med graman idag och gick super det med samlat och finte :D Det känns som det går framåt. 

blider från ulf Lind träningen i Sommras saknar det!!!

Likes

Comments

Jaha, då har picasso varit och löshoppats upp till 145cm utan att han ansträngde sig. Den hästen kan gå långt i både hopp och dressyr med rätt ryttare. Vägen ner dit var han hur lugn som helst men när vi kom till skolans område så började han löjla sig med att allt var farligt så han nästan trillade själv. Det är inte så att han varit där typ 100gånger :/  Gick lungt hem inget krångel då nej :)

I torsdags hade vi besök i stallet då blev det upp och ner från sadlen, gick hur lugnt som helst trots att han typ vilat sen stormen sven var. Han gick jätteförsiktigt med de´nya på ryggen.

Den 3:dje blir det att pirca sig äntligen :) Blev en sväng ner till ystad i torsdags med trevligt att träffa en gammal vän igen :P Och andra bekanta blev att vi skulle hitta på en fest hihi.

Är förkyld med och jag blir som när en man är sjuk/förkyld döende ;)

Likes

Comments

Tränat inför skolans julshow på måndag. Tränade barbacka då jag inte kom åt skolans saker fick låna ett träns av hon jag ska göra uppvisningen med och fick ta ett par lindor som lkåg bland smutstvätten i stallet. tjhoo vilken kväll, hade iallafall dö roligt några bocksprång här och där och en massa skumpande haha. För att inte glömma fel ridningar, men det bästa var när vi bytte från en låt till en annan så ester som jag red hon lyfte huvudet med spetsade öron och vaknade till :D

Picasso blev löslongerad idag och lufta pälsen. Det var skoj tyckte han visade upp sig och blev rädd för bordet jag hade valt på sidan. Han gjorde något bocksprång liknande också svårt att förklara såg rätt roligt ut lyfte typ på bakbenen som om han skulle sparka bakut men glömde sig.  Imorgon får han träna i ridhuset för tränare och köra pogrammet med mig och jenny :)

Luciatåg på skola idag lite annorlunda än man var van vid men var trevligt och bra. Då det var en kille som var lucia och det är nog bara han som skulle klara av en sådan sak och sen stå för konsekvenserna. Han möter dem och vill att det ska bli jämlikt mellan könen och tycker han ska fortsätta kämpa för det. 

Äntligen kommit en bit på essän ska bara skriva klart och skicka in.

Likes

Comments

Vad får er glada och lyckliga? Själv har jag svårt att komma på vad som gör mig det, självklart hästarna, ja men bortom det. För att jag ska bli riktigt glad med hästarna vill jag ut i skogen själv och bara ösa, vill till skogen där jag red c-ponnyn, inga joggare och inga regler eller krav och jag känner den skogen. Ut och hoppa eller hoppa bana och känna sig ett med hästen helt underbart.

Utanför hästarna så vet jag inte älskar att ut att gå, det rensar tankarna och speciellt att gå till stranden. Ska jag tänka tillbaka på ett minne så är det nog när en killkompis överraskade mig uppe i stallet i våras, säger bara fy f*n vad jag är glad att jag har han. Han går inte att lura, för han ser bakom ditt fejkande leende eller om du säger att allt är bra.
Bortsett från det är det nog naturen som gör mig glad, nej jag är ingen scout och kommer inte bli heller!

Sett färdigt på hela summerland serien den är sjukt bra!

älskar detta av låten från one direction through the dark
But don't burn out
Even if you scream and shout
It will come back to you
And I'll be here for you

Oh I will carry you over, fire and water for your love
And I will hold you closer
Hope your heart is strong enough
When the night is coming down on you
We will find a way through the dark

I wish that I could take you to the stars
I'd never let you fall and break your heart
And if you wanna cry or fall apart
I'll be there to hold you

Lyssnar en del på jason derulo fight for you just nu älskar den!!!


Likes

Comments

Händer mycket i mitt liv just nu vilket leder till att energin tar slut snabbare och är inte på hugget, men vi gör så gott vi kan :) I lördags var jag på fest hos min bästa kompis Sandra är glad att jag var där dels för att jag hade kul och för att lugna ner samtidigt för att finnas där för henne. Fick frågan om jag var psykolog :/ Nej, jag går bara i 2:an på ett naturbruksgymnasium så nej!!! Enligt min kompis så var det tydligen en som försökte flörta med mig men hallå jag märkte det inte ens, alltså ett dåligt försök av honom. Gillade lite vad hon sa till mig vad hon tänkt och berättade då för mig att han hade suttit och tittat på mig hela tiden och att honn hade tänkt "Du får nog försöka bättre, för hon är svårflörtad" haha ungefär så :P

Fick ett fin text på min födelsedag som var i måndags av sandra "Grattis bell strömberg du r en äkta vän, visst vi har haft våra stunder o våra bråk men du kommer alltid att vara min vän. Du har alltid ställt upp för mig o det är jag sjukt tacksam för! önskar att de fanns fler människor som dig sabél..!! Finns alltid här om du vill ngt eller behöver ngt bara ring. !

Hoppas du får en toppen dag ! <33" blev lite rörd då :')

Picasso får en lugn vecka då jag ligger lite efter i skolarbete och haft ordentligt med huvudvärk mån-tis så sofie red han lätt i tisdags. Avskyr mina huvudvärkar, då de inte varar en dag utan 2 eller fler men inget idag :D Han går framåt i utvecklingen han är inte lika rädd längre och är väldigt trafik säker inte 100% men tillräckligt för att kunna rida ut barbacka själv så ca 80% tafiksäker.

Säger bara att jag är glad att mina vänner är där och stöttar mig och familjen tack för att de finns :D Jag har en liten hemlighet med men den får förbli hemlig ;)

Likes

Comments