Då jag precis börjat med gymmet igen så undrar jag om ni har några roliga övningar man kan göra? Jag tränar hela kroppen och lägger ca 30min på löpbandet i början för att få musklerna varma och konditionen, men känner att jag vill få bra och roliga övningar utan att behöva betala en PT. Jag har problem med mina knän vilket skapar problem när jag gör squats då jag får ont i mina knän när jag gör dem och nej jag gör övningen rätt. Så tar tacksamt emot tips! :)

Sen taggar jag inför helgen på praktiken då Johan Glans kommer till Kristianstad och ska bo på hotellet jag är på skoj!!! Men blir ju fullt upp, med full belagt hotell och mycket att göra man vill ju prestera så man blir rekommenderad inför framtida jobb.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag hamnade idag i en liten tvist med en kompis till mig som nu inte pratar med mig... suck! Jag hade frågat om vi skulle rida ut men kompisen menade på att hen inte rider ut tillsammans med 2 skolhästar samtidigt då hen också skulle haft en skolhäst och sa att Drago var ostabil, men han är bara pigg och inte blivit riden ordentligt på ett tag då eleverna på skolan inte vill rida han. Hen menar också att jag sagt att han är hel tokig och att jag hela tiden håller på att trilla av honom! Ett jag har ALDRIG sagt att han är heltokig bara busig och glad över att få komma utanför ridhusets väggar och jag trillade av han en gång vid nyår då jag inte har samma balans som när jag red dagligen och hänger inte med i vändningarna lika bra som innan. Så självklart försvarade jag Drago för det är en häst jag känner utan och innan och det är en stabil häst!!! Visst kan han vara löjlig och bli rädd för kvistar, busa lite och dra iväg något steg men han gör inte det för att vara elak utan för att han är pigg. När jag red han kontinuerligt så gick han överallt och visste när han skulle sköt sig och när det var okej att busa. Så nej jag tänker inte bara ta att någon annan kallar han för ostabil.

Drago vill jag köpa när han gjort sitt på skolan, försökte köpa han när jag skulle sluta där men de ville ha överpris för han vilket jag inte gick med på så jag får väl vänta men han är min man på 4:a ben <3 Han lyckades vinna mitt hjärta efter vi tog bort min gamla häst Patsy.

Vad anser ni är en ostabil häst och vad anser ni är en stabil häst?

Likes

Comments

Som rubriken säger så har jag praktik nu och har varit väldigt trött när jag kommit hem därifrån där av att det inte blivit skrivet här, men jag kör en snabb sammanfattning av veckan som gått.

Förra veckan var en lugn vecka men med mycket information ett nytt system att använda för bokningar m.m och lära sig alla rutiner. Fötterna ja dem ska vi inte glömma!!! De gjorde ont, då vi står upp ca 8h varje pass. Att möta nya människor hela tiden är roligt men psykiskt utmattande men fortfarande roligt!

Denna vecka blir det kväll och natt får se ur det går!


Likes

Comments

Idag var det rekryteringsmässa på skolan med 33 olika företag inom hotell och restaurang. Jag och P var där vid ca 10.40 och började gå runt och prata med alla företag och som det ser ut just nu ska vi söka sommarjobb på gotiha tower i Göteborg, Falkenberg Strandbad och troligen Copperhill i Åre. Jag personligen älskar hotellkedjan Sheraton varför vet jag inte riktigt men troligen för det är en kedja som har hotell utomlands och är en stor kedja, och när vi hade en föreläsare från Sheraton som pratade varmt om dem.

Vår tanke var först Tailik silja och viking line som sommarjobb men efter att pratat med dem var det inte lika lockande, då de pratade som de inte ville ha ny personal. Självklart som man gör på mässor plockar man på sig massa grejer som broschyrer, pennor m.m. När klockan blev runt 13 gick vi och käka lunch som skolan bjöd på och självklart var det skolans kockar som gjort maten allt från scratch. Kan säga att jag hade ont i svanken efter att stått och gått så länge och benen börja skaka men det beror kanske på att jag är så dålig på att dricka.

Nu sitter man med ansökningarna inför sommaren efter att ha lastat in packningen i bilen, ätit pizza och hunnit ta en powernap medan p såg på dr strange.

Jag bjuder på denna bilden! Efter att Fabian som hästen heter bockade precis när han landat med framhovarna i marken efter ett ner hopp från hindret under. Fabian är en häst som har sina bock perioder men är extremt snäll häst annars i all hantering och ridning. Fotografen är Olivia Jönsson här är hennes hemsida gå in och titta vet jag ;) http://fotografolivia.weebly.com/blogg

Likes

Comments

Ligger i soffan och läser den dolda kunskapen skriven av Jack lainpelto och Katrin lainpelto. Detta är en av kurslitteratur böckerna vi ska använda oss av under praktiken och på tal om praktik! Jag åker neråt på fredag för att sedan börja på måndag med praktiken Lovely! men först rekryterings mässan som är imorgon. Vad innebär den här mässan då? Jo, det är flera olika företag inom hotell och restaurang branchen som kommer och söker personal om det bara är sommarjobb eller extra spelar ingen roll men framförallt sommar som är hög säsongen för detta yrket.

Ska fortsätta läsa nu men snart kommer det finnas mycket att läsa här!

Likes

Comments

En lugn söndag som det borde vara! Älsklingen hade ställt klockan på 06.30 vilket jag inte förstod då för han skulle ju inte jobba i kyrkan förrens 10 men han kommer inte ihåg att den ringde eller att han stängde av den och då måste han ändå gå ur sängen för att göra det. Han kom iallafall i tid utan att jag sparkade upp han ur sängen, men själv gick man upp 10- 10.30 någon gång och startade kaffet och kollade lite saker på datorn. Sen drack man kaffet i lugn och ro lagom tills älsklingen kom tillbaka vid 12.30, då blev det Moana.

Filmen var helt okej, jag ser den gärna igen och de hade bra musik till och jag skulle nog tippa på att budskapet är att bara du tror på dig själv så går det. Jag kan ha fel, om ni har sett den så får ni gärna säga vad ni tyckte om filmen och vad ni tyckte budskapet är.

Blev en runda hem till mig för att tvätta, och det var verkligen inte kul med tanke på att min rumskompis drog iväg till stockholm idag för att sedan flyga iväg på sin praktik och lämnade lägenheten ostädad. Jag fixar verkligen inte när det är ostädat med stenar och grus överallt, badrummet var inte heller städat samt att hon inte hade tagit mijöpåsarna till miljöstationen (plast,glas,metall,papper) sen lagt använda gula plasthandskar vid mitt te ovan på mina dextrusol. Ush säger jag!!!! P (älsklingen) var så snäll att han dammsugade medan jag var i tvättstugan. Nu säger ni att jag skulle gjort något av det jag klagar på, och ja det hade jag gjort men jag har inte varit där sedan 4 Januari bara hämtat posten så jag anser att personen skulle tagit lite ansvar. Vad säger ni överreagerar jag eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Just nu är jag väldigt inne på artisten Conor Maynard, då jag verkligen älskar hans röst. Den är väldigt mjuk och behaglig att lyssna på, hans musik och framförallt hans röst får mig att slappna av. Jag rekommenderar starkt att ni lyssnar på han och videon jag delar med mig av är möjligt att ni redan sett på facebook men det är iallafall en sing of mellan Conor maynard och The vamps jag tycker personligen att dem sjunger bra ihop men om det önskas kan jag dela med mig av en låt med bara han.

Idag hade jag tenta på ekonomistyrning vi får väl se hur det gick om 4 veckor då jag får resultatet, men det kändes bra iallafall satt i ca 2h med strålande solsken utanför fönstret men jag gillar att sitta vid fönstret när jag skriver tentor. Det är lättare att ta en paus i hjärnan om man skulle få hjärnsläpp, eller bara att man tar en paus innan man kollar igenom innan inlämning. Så nu är det bara att slappna av och fokusera på praktiken.

Likes

Comments

Har inte riktigt kommit på något bra att skriva, vi har haft föreläsningar om reflektioner och vad man ska reflektera över på en arbetsplats. Jag ligger just nu i sängen och skriver för jag är inte riktigt trött och behöver inte gå upp förrens senast 9 men blir nog halv 9 så frukost och KAFFE kommer ner i lugn och ro. Kaffe är en viktig del för mig och min vardag, min favorit på bryggare är löfberg den gröna för den är väldigt mjuk och inte så besk i smaken, annars är vaniljlatte på ecpresso house min favorit.

Jag bara älskar ecpresso house!Deras miljö är så härlig med det lite amerikanska Texas stucket och atmosfären är så behaglig den mjuka musiken och den behagliga belysningen. Det känns väldigt avkopplande att vara där och jag kan till och med sitta och plugga där, ett plus är att de har öppet wifi.

nej får väl försöka sova, så god natt och ha en bra dag när ni vaknar.

Likes

Comments

Vi har alla varit där när läxor och pluggande varit dödstråkigt, ja så är det just nu för mig inför min omtenta i ekonomistyrning. Jag och matte kommer inte riktigt överens, jag tycker det känns enkelt det är nog därför det blir svårt och motivationen är inte där samt att tentan är på lördag! Våra föreläsningar vi har nu handlar om kunskapsbegrepp, väldigt intressant om det är rätt föreläsare vilket vi hade idag! Och inte han som skrev novis till expert som vi hade igår även om vi fick sötsaker att tugga på.

För att göra mitt pluggande lättare brukar jag ha musik igång, film eller en serie. För mig funkar den gamla serien Dallas väldigt bra, den handlar mycket om familjedrama, makt och pengar väldigt bra om ni frågar mig men sen gillar jag Texas och deras sätt att leva så nära naturen och de öppna vyerna.

Berätta gärna hur ni gör för att ert pluggande ska bli lättare eller roligare.


Likes

Comments

Det här med att testa ny p-piller var nog inte den smartaste idén jag har haft eller jag har byt en gång tidigare utan problem, men inte denna gång utan fick lite av de vanliga biverkningarna men också de som är lite mer ovanliga. Jag fick illamående, buksmärtor och kräkningar så jag valde att sluta med dem ska gå tillbaka till mina gamla.

Smärtan sitter kvar, den sitter i revbenen, ryggen, nacken och axlarna. Buksmärtan har i stort sätt borta och jag har inget illamående, men smärtan är som värst när jag nyser eller skrattar blir det inte bättre till måndag så ska jag ringa läkaren.

Ska vi gå till pluggandet så håller jag på och läser Från Novis till Expert: Förtrogenhetskunskap i kognitiv och didaktisk belysning skriven av Lars-erik Björklund inför en föreläsning med honom på måndag eftermiddag.

Ni får jättegärna komma med förslag vad ni vill läsa om i min vardag! Eller om ni har några frågor ställ dem.

Likes

Comments