Bella Skoog Nouw.com/bellss
Bella Skoog Nouw.com/bellss

God kväll på er! Efter väldigt mycket funderande kring vad det kan vara jag har drabbats av så har jag kommit fram till att det mycket väl kan vara en influensa. Roligt har det i alla fall inte varit. Men! Idag vaknade jag faktiskt upp och mådde lite bättre vilket var väldigt välkommet. Tog en kort promenad på förmiddagen och det kändes väl typ som ett litet barns första, stapplande steg.. haha. Har ju bara legat utslagen på soffan dom senaste dagarna, men det var så skönt med lite frisk luft!
Senare under dagen var jag iväg en sväng med mamma också, jag märker ju att även det lilla tar på krafterna men orken kommer allt mer. Jag ser ju dock risigare än risigast ut, alltså kolla haha? Helt uppsvullen i ansiktet och i det närmaste helt osminkad. Aja, det bjuder jag på. Tackar gudarna för alla snapchats filter som kunde dölja min highkey förkylda näsa.

Jag skulle egentligen ut ikväll och fira att jag fyllde 19 nu i veckan, men som ni förstår så blir det inget av med det. Jag skulle inte orka med det och att ge sig ut på krogen med influensa är respektlöst emot alla andra som vistas där. Att dricka alkohol efter att knappt ha fått behålla någon mat dom senaste dagarna lär ju dessutom vara en riktigt dålig idé. Okej, det är en dålig idé, jag festade dagen efter att jag blivit frisk ifrån en vinterkräksjuka och det kommer jag aldrig göra om haha.

Likes

Comments

Några bilder ifrån 2014 som väcker bra minnen hos mig, helt galet att det här är snart tre år sedan? Jag bloggade faktiskt på den här tiden och fotade massor under våren och sommaren. 2014 var nog mitt bästa år sett till fotografering faktiskt! Jag fotade lika mycket som tidigare år men hade lärt mig en hel del nytt både om kamera och redigering. Tyvärr dog intresset för fotografering ut senare under året, men jag hann fånga en hel del favoritbilder innan dess!

Likes

Comments

En lång, jobbig och tyngande dag. Allt är inte okej.
Borde jag berätta?
Ja, gör det, var ärlig nu. Man kan inte hålla en fasad uppe hur länge som helst.
Fast nej.
Sluta tyng folk med dina problem. Det mår ingen bra av.
Håll fasaden uppe, den har inte brustit än.
Le.
Låtsas som att allt är bra.

Ibland undrar jag om jag någonsin kommer må bra igen. Alltså helt bra, på riktigt. Jag har haft en väldigt turbulent tonår och under större delen utav den så har jag mått dåligt i olika grad. Det har gått upp och ner, i vissa perioder har jag mått precis som vem som helst och i andra perioder har jag stått på rälsen och sett döden i tågens bländande ljussken.
Jag har fortfarande svårt att prata om hur och varför det blev såhär. Det är så många orsaker som spelar in. I stora drag så handlar det väl om dom ouppnåeliga krav jag ställdes inför under så många år, både av mig själv och vissa andra i min närhet. Alla dumma saker jag utsatte mig själv för och alla dumma saker andra utsatte mig för. Alla hård ord jag gav mig själv och alla hårda ord andra slängde upp i ansiktet på mig. Jag utvecklade ett dåligt självförtroende extremt tidigt i livet men under mitten av min tonår så brast jag under pressen. Det blev för mycket för mig.

Jag ska inte sticka under stolen med att min mindset är detsamma. Jag ställer skyhöga krav på mig själv och misslyckande är inte okej. Det är ju trots allt det enda jag vet, för det är vad jag är uppvuxen med. Ett B var inte ett A. En andraplats var inte en förstaplats. Ett nästan var inte ett tillräckligt. Och jag tror faktiskt inte att jag kommer kunna komma ifrån det helt, för det är som inpräntat i benmärgen. Jag kan inte se saker i den här gråskalan av "det är acceptabelt". Antingen så uppnår jag kraven eller så är jag ett värdelöst misslyckande. Det finns inget däremellan.

Samtidigt så tror jag stenhårt på att livet är vad man själv gör det till. Okej, vissa saker kan man inte påverka, men i slutändan så har man oftast ett val. Man kan välja att plugga till provet och man kan välja att inte ens öppna boken. Man kan välja att gå ut en fredagskväll och man kan välja att stanna hemma i soffan. Man kan välja att lyssna likt förblindat på en depression och man kan välja att göra det som egentligen känns jobbigt. Ja, ni förstår nog.
Men i det här fallet.. nej jag vet faktiskt inte. Jag börjar allt mer tro på att jag kommer få leva med dessa dippar i måendet på grund av att, tja, det har gått så lång tid nu.
Jag har varit med om för mycket. Jag har sett för mycket. Jag har hört för mycket. Ni vet, såna där saker som inte borde ske. Såna där saker som lämnar en med traumatiserade minnen och kallsvettiga mardrömmar.

Just nu så vet jag bara inte alls. Jag håller mig över ytan, det gör jag. Plockar fram den där välanvända fasaden som numera tycks vara skottsäker och gjord i metall. Den håller tamefan för allt. Men så dåligt som jag mår nu, så dåligt har jag faktiskt aldrig mått förut.
Jag vet att det kommer bli bättre för jag har varit på botten flera gånger förut. Men om det någonsin kommer bli helt bra? Jag vet inte längre.

Likes

Comments

Måste verkligen tipsa er om The Chainsmokers senaste låt, Paris! Jag var lite tveksam till den först faktiskt, men efter att ha lyssnat på den några gånger så kan jag konstatera att den är riktigt bra. Okej, alla deras låtar är bra, haha.. men det här är helt klart en av dom bättre och jag tror att den kommer toppa listorna ganska så snart.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det några dagar sedan ni fick en vardagsuppdatering, av den enkla anledningen att jag inte har gjort någonting. Jag är nämligen fortfarande sjuk och spenderar mina dagar i soffan med massor av vila. Jag ska helt uppriktigt säga att jag faktiskt inte vet vad felet är, men det tycks inte bli bättre. Dom första dagarna drogs jag med extrem smärta och svullnad i mun och hals samt feber, nu verkar det ha gått över till magsjuka..? Febern kvarstår dock. Idag har jag varit helt utslagen och sovit mest hela tiden, kroppen värker och illamåendet är konstant. Får knappt i mig någonting och får för den sakens skull inte behålla det, när halsen krånglade hade jag istället svårt att svälja så jag börjar verkligen känna av det. Svag, orkeslös och alldeles skakis. Jag börjar bli ganska orolig faktiskt, men med min brutala fobi för doktorer så drar jag mig tyvärr för att kolla upp vad det här kan vara.

Hoppas att ni mår lite bättre än mig! Jag är för övrigt fortfarande ganska sugen på en frågestund, jag publicerade ju ett inlägg då jag precis startat upp bloggen men läsarantalet har ökat sedan dess. Har ni något ni vill fråga mig så är det bara att fråga på!

Likes

Comments

1 // 2 // 3 // 4 // 5

Är det bara jag eller får man riktiga vårfeelings av att kolla runt bland Gina tricots nyheter? Pastellfärger, volanger och tunna jackor, sen slås man av att vi inte ens nått mitten av januari än haha. Vi får nog ha ganska mycket tålamod innan vårvädret når Sverige, men hur som helst så har Gina tricot otroligt mycket snygga kläder just nu! Jag älskar bikerjackan och den pastellrosa volangtröjan till höger i kollaget.

Likes

Comments

Alarmet som var ställt på så tidigt som klockan sju idag slutade i en sjukanmälan. Vaknade nämligen upp med en förvärrad förkylning, feber, den tillhörande feberfrossan samt en infektion i halsen. Eller något sådant, ont som satan gör det i alla fall. Under förmiddagen blev det i alla fall en tur ut till köpis och jag drog givetvis med Becca dit! Sjuk eller inte, jag vägrade missa chansen att träffa henne innan hon skulle åka tillbaka mot Stockholm. Jag hade i alla fall ett litet ärende vilket var att införskaffa en laptop! Ett ansvar jag aldrig skulle lägga på någon annan, inte nog med att jag vill ha en stilren dator så måste den palla trycket. Har nämligen kraschat antalet datorer tidigare med mina krävande program. Just laptopen kommer jag mest använda som fritids- och pluggdator så det största trycket kommer fortfarande ligga på den stationära. Men jag hittade en dator som passade mig perfekt! Stilren, ny på marknaden, processorn jag var ute efter, liten och nätt och touchskärm.

Sedan dess har väl dagen bestått av datorfix, maxdos värktabletter, en massa vila och några tappra försök på att äta yoghurt. Jag har s å j ä k l a o n t i halsen så vi får hoppas att det här vänder snart, det är verkligen inte vad jag behöver just nu.. både sett till den fysiska aspekten samt det faktum att skolan har dragit igång. Jag behöver närvara för på Komvux för ju kurserna betydligt snabbare än på gymnasiet.

Aja, för att avsluta inlägget i en positivare klang tänkte jag dela med mig av lite härliga throwbacks! Har så mycket minnen och bilder här på bloggen och det är sjukt kul att kolla igenom.

Hade gärna bytt min yoghurt och smärtande hals mot detta just nu faktiskt:-))

Likes

Comments

Instagram : @bellaskoog@bellaskoog