Bella Skoog Nouw.com/bellss
Bella Skoog Nouw.com/bellss

Idag har jag haft årets mysigaste lördag, helt klart! Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så skulle jag fira min syster idag, hon fyllde nämligen hela 11 år igår. Hon och mamma hämtade upp mig och därefter begav vi oss ner på stan, där hon även fick min present. För den som är nyfiken, så var presenten att hon fick peka ut precis vad hon ville att jag skulle köpa till henne. Så kan det gå när allt ungen önskar sig är en lama, haha.. istället fick det bli en söt powerbank och ett nagellack! Min syster sitter på facetime mest hela tiden, så ett extra batteri till mobilen var ett riktigt bra val utav henne.

Med den lilla shoppingturen avklarad begav vi oss därefter till ett fik för en liten glasspaus. Jag och min syster har enats om att brownieglassen är klart godast, så vi hamnade givetvis på samma fik som förra gången. Inte mig emot, älskar såväl deras efterrätter som mat (har därmed även bokat in syster på en lunch, nej är inte ett accepterat svar). Vi var precis lika tokiga som vanligt, skrattade och planerade youtubevideos. Det kommer bli grymt!
Galenskapens höjdpunkt nådde vi dock utanför Ica, som vi åkte till efter turen på stan. Vi hittade en enslig kundvagn på parkeringen som helt klart behövde få lite sällskap. Det hela finns dokumenterat på min instagram story, @bellaskoog , för den som vill få sig ett skratt.

Nu har jag nyss vinkat av syster och mamma, men jag saknar dom redan! Min syster är världens bästa lyckopiller, ingen gör mig så glad som henne. Stackaren får utstå minst hundra kramar varje gång vi ses, men man har ju massor att ta igen nu när vi inte längre ses varje dag;-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


God morgon bloggen! Precis likt dom senaste dagarna så vaknade jag upp till ett grått och kallt väder, man blir ju inte ens förvånad längre. Bara jag som fortfarande inväntar sommaren? Någon gång måste den ju komma..
Men jag hänger inte läpp för det! Idag har jag nämligen en väldigt efterlängtad dag framför mig. Min syster fyllde ju år igår, och idag är det äntligen dags för mig att fira henne. Inget gör mig så glad som att träffa min lilla prinsessa, och jag hoppas att hon kommer uppskatta dagen precis lika mycket! Även om presenten tenderar att slå högst i hennes ålder, men jag håller tummarna för att även den kommer att gillas ;-)
Helt sjukt hur tiden fullkomligt springer iväg? I mina ögon är hon fortfarande lika liten som på den översta bilden, när verkligheten egentligen är som sådan att hon snart har växt om mig. Faktum är att hon bär mina foppatofflor på nedersta bilden, haha.

Likes

Comments

En tillbakablick till då allt kretsade kring mat, aldrig har jag mått så dåligt


Dom senaste dagarna har varit lite jobbiga för mig, något jag ändå har försökt att hantera med så mycket ignorans som bara möjligt. Jag vet att jag gör bäst i att helt enkelt bara strunta i att ta åt mig, men det är ju lättare sagt än gjort. Jag är dessutom otroligt lättpåverkad som person, och suger åt mig likt en tvättsvamp utav andras negativa kritik riktad gentemot mig.

Jag fick ganska så rejält med vänner genom min ätstörning, egentligen ganska mycket uppmärksamhet i allmänhet. Min instagram har aldrig växt så mycket som under den perioden och min blogg hade minst sagt sin storhetstid då, den var ungefär tre gånger så välbesökt som den är idag. Jag knöt band med många människor, både via sociala medier och i verkligheten. Det här med just nya vänner är faktiskt något som jag ser som en positiv aspekt i den annars väldibgt negativa sjukdomen.
Vi låg väl på relativt lika plan allihopa. Delade otroligt mycket matrelaterat, gärna i form utav egna bilder, intog alltid vinkeln för att se smalast möjligast ut och följde flera bloggar och konton inom samma genre. Allt kretsade kring.. mat, jag kan uppriktigt sagt säga att det var ett sjukt community där alla på ett eller annat sätt kände alla. Vissa väldigt peppande och drivande, andra försökte snarare dra ner andra genom att medvetet trigga igång folks sjuka tankar. När man väl startade sitt matfokuserade instagramkonto eller blogg så dröjde det inte länge innan en hel drös utav ätstörda läsare hade letat sig dit. Man blev en del i, vad ska jag kalla den, gemenskapen?

Missförstå mig inte nu, du är en precis lika bra och värdig person oavsett om du är sjuk eller ej. Det jag syftar till är hela beteendet i att mer eller mindre omringa sig med sjukdomen. Jag själv fotade nästan allt jag åt och följde enbart ätstöringsrelaterade bloggar, samma med instagramkonton. Jag vet att många gjorde/gör det samma, och jag tänker inte dra alla över en kam och säga att det är en dålig sak. Jag själv fick otroligt mycket hjälp utifrån detta även om den maniska matfokusen i sig vidmakthöll sjukdomen. Det var mitt största intresse, ärligt talat mitt enda intresse.

Men sen så kom ju den där tiden när jag faktiskt började bli frisk. Matintresset dog allt eftersom, och snart fann jag inget som helst intresse i att visa upp min mat på nätet. Inte heller fann jag det särskilt kul att se folks måltider sex gånger om dagen. Varför skulle jag titta på en lax när jag kunde titta på fantastiska resebilder? Med huvudet fritt från sjuka tankar fann jag fokus i annat.
Men kvar stod jag ju med den fantastiska gemenskapen, och alla fina vänner jag fått! Återigen, en positiv aspekt med den negativa sjukdomen.

Vissa av dessa vänner har jag än idag kvar, och dom är utan tvekan några utav mina absolut närmaste. Men många har tyvärr trillat bort, och vissa har rent ut sagt börjat bete sig otrevligt. Något som plågat mig mycket på sistone då det hela har blivit så tydligt.
Personer som jag haft tät kontakt med har kallat mig dum och okunnig. Personer jag dagligen pratat med har utan ett ord blockat mig och tagit bort mig på sociala medier. Personer jag har umgåtts med har uppmuntrat kränkningar som jag fått.
Och ärligt talat, så har jag inte gjort någon utav dom någonting.
På sätt och vis märks det. Vissa som tagit bort mig på alla sina sociala medier följer fortfarande min blogg. Jag har gett dom positiva kommentarer och fått positiva svar.. samtidigt som personen valt att ta bort mig på alla sociala medier. Det är för mig svårt att förstå. Liksom, varför, har jag gjort fel eller vad är det egentligen frågan om?

Jag klankar direkt ner på mig själv och utnämner mig själv som boven i det hela. Dom senaste dagarna har jag uppriktigt sagt känt mig som världens värsta människa och varit väldigt nere. En person blockar mig på instagram och skickar samtidigt ett vänligt meddelande på messenger.. va? Är det dubbla budskap eller är min instagram bara helt omåttligt tråkig? Jag kan inte riktigt se grunden i det hela och det gör mig upprörd, för då kan jag inte heller rätta till det. Om det ens finns något att rätta till?

På gott och ont så kastas man ur den där gemenskapen, förr eller senare. När man slutar vara sjuk, maniskt fota mat och påpeka vad alla andra äter.. då blir man tråkig. Tydligen.
Jag är glad att jag idag har andra intressen och inte är fast i den där skiten. Och jag är hellre tråkig än att vara sjuk och manisk. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att bli ledsen när det blir så himla personligt. Ska jag behöva vara manisk kring mat för att vara värdig nog att ha som vän? Eller?

Likes

Comments

Kolla vilken fin klocka jag har fått hem! Jag älskar den verkligen. Den är utav märket Knut Gadd, ett svensk företag faktiskt. Dom designar klockor för både män och kvinnor, och jag fastnade verkligen för deras stil! Klockorna dom erbjuder är otroligt stilrena och ser riktigt lyxiga ut, allt det där som man eftersträvar i en klocka. Den går verkligen perfekt med alla tänkbara outfits i och med sitt neutrala utseende, samtidigt som den är otroligt snygg och ögoninfallande. Perfekt med andra ord, en klocka som passar för alla tillfällen!

Stort tack till Knut Gadd och TheAgents för denna otroligt snygga klocka!


I samarbete med TheAgents.se

Likes

Comments

God morgon fredag! Var det inte måndag alldeles nyss? Det känns verkligen som att dagarna går i ett nu på sommaren tycker jag, det är knappt så att jag håller koll när en ny vecka börjar eller slutar.
Idag är det dock ingen vanlig fredag, för idag fyller min älskade syster hela 11 år! Återigen, vad hände med tiden? Jag föreställer mig alltid min syster som knappa en meter lång när sanningen är att hon snart börjar femman och att vi praktiskt taget kan dela garderob.. vi vet ju i alla fall vem som roffade åt sig dom långa generna i familjen. Hint, det var inte jag.
Tyvärr har inte min syster riktigt möjligheten att ta sig utåt stan eftersom min mamma jobbar idag, och därefter så firas hon hemma utav släkten. Så jag kommer inte att kunna fira henne idag vilket känns sådär. Men imorgon ska hon få en hel eftermiddag med mig istället! Jag hoppas verkligen att hon ska uppskatta både det och presenten, men allra mest längtar nog jag efter att få träffa min prinsessa igen. Det är okej att vara en stolt storasyster ;-)

Nu under morgonen har jag dessutom pangat ut en ny video på min kanal! Det här med Youtube var ju verkligen superkul, och det hoppas jag att även ni tycker. I den här videon tar jag mig an the cinnamon challenge, och tja.. resten får ni se själva, haha.

Likes

Comments

Från katastrof till himla bra. Precis så kan min dag beskrivas idag, och jag är faktiskt himla glad över det. I morse vaknade jag upp med en massa gnagande jobbiga känslor inom mig, trots att jag egentligen inte riktigt visste varför. Allt kändes bara sådär överväldigande jobbigt. Lägenheten behövde städas, jag hade inget att göra, kände mig sämst och ville allt annat än att ta mig utanför dörren.
Så jag landade i soffan, stirrades ut i tomma intet. Precis sådär som jag brukar göra när jag mår dåligt. Men, efter några om och men så fick jag mig en tankeställare. Allt kändes övermäktigt, men mådde jag verkligen bättre av att bara sitta där? Knappast. När jag mår bra så är energi något jag har i överflöd.
Men ens tog jag mig upp och städade igenom lägenheten, och bara det fick en stor sten att lätta från axlarna då jag inte står ut i kaotiska miljöer. Med det avbockat gav jag mig därefter ut på en cykeltur. Så himla härligt, och med ens så var dom jobbiga känslorna tusen gånger mindre påtagliga. Det fick faktiskt bli ytterligare en cykeltur under etfermiddagen, bara för att det var så himla roligt, och väl hemma så fick jag den impulsiva idén att stretcha. Jag har inte stretchat på.. ett år typ, haha? Innan jag la ner gymnastiken så kunde jag ta upp benet och hålla det rakt upp bakom huvudet, men såhär ett år senare så befarade jag det värsta. Men spagat satt fortfarande enkelt! Så himla knasigt egentligen, att det går lika lätt trots ett år utan stretch.

Från en sovmorgon till en städad lägenheten och två härliga cykelturer. Jag har så himla svårt för att vända när jag väl mår dåligt då jag på något höger blir bekväm i det, så dagar som denna uppskattar jag. Fler sådana, tack!

Likes

Comments

Tröja: Noisy May || Pälsväst: Ingen aning || Byxor: Pieces || Skor: Din Sko || Väska: River Island #nouwoutfit


God morgon på er! Eftersom gårdagen gick åt till fix med videon så slänger jag upp onsdagens outfit idag istället. En väldigt simpel sådan, men jag måste säga att pälsväst är perfekt såhär när den svenska sommaren sviker. Igår var det iskallt!

Tack förresten för att ni gillade videon! Det gör mig verkligen superglad, och om ni inte redan har sett den så kan ni göra det här. Jag har fått kommentarer både på bloggen och instagram, och däribland några frågor som jag tänkte ta och besvara här i inlägget.

Vad har du för dialekt?
Det har vi ni faktiskt flera som undrade, och jag visste redan innan publicering att frågan skulle dyka upp. Hands up alla som hade gissat på ett rikssvenskt tal? Jag har verkligen en helt annan dialekt än vad jag ser ut att ha. Om man nu kan se ut att ha en viss dialekt?
Som svar på frågan, så har jag ingen aning. Ingen i min omgivning heller för den delen. Jag bor och är till största del uppväxt i Gävle men jag har inte gävlemål. Min mamma har det, men varken jag eller min syster. Jag och min syster pratar dock helt olika, Det är sådär lagom skumt. Vilken dialekt tycker ni att jag har?

Vad har kräsenhet med Asperger att göra?
Ni var flera som kunde relatera till den kräsenhet jag beskrev, och att ni också hade det som barn. Det är absolut inget konstigt, faktum är att många barn är väldigt kräsna. För dom flesta växer det dock bort med åren.
För mig som har Asperger så handlar det däremot inte om någon tidsbegränsad fixidé, utan det faktum att jag uppfattar sinnestryck mer påtagligt än normalt. Min största svaghet på det planet är konsistens och smak, och har alltid varit. Jag uppfattar med andra ord dessa två aspekter betydligt mer än vad som är normalt. Därav blir många saker rent ut sagt omöjliga för mig att äta, det fungerar helt enkelt inte. Ett "vanligt kräset" barn är trotsig tills dess att den blir hungrig nog att ge med sig och äta ändå. Ett barn med autism eller SÄ kommer dock aldrig till den punkten att man äter ändå, och tvingas man i något äckligt så finns all sannolikhet att man ofrivilligt kräks. Tänk er att äta något riktigt, riktigt äckligt - fast tusen gånger värre.

Likes

Comments

Heej på er gänget och förlåt för urusel uppdatering! Det har ekat tomt här ändå sedan igår morse, vilket inte alls är likt mig. Men det handlar absolut inte om att jag glömt bort er, tvärtom så har jag jobbat för fullt.
Jag har ju sedan tidigare utlovat en video på Youtube, något jag faktiskt tog tag i under gårdagskvällen. För mig som aldrig har filmat med min systemkamera och dessutom aldrig har redigerat en video så blev det minst sagt en hel del nytt att fixa och dona med, därav den bristande uppdateringen på bloggen. Dessutom så krashade redigeringsprogrammet två gånger och jag blev tvungen till att börja om från noll.. måttligt irriterande.

Men nu så! Långt ifrån en proffsvideo, men nu finns den uppe för allmänheten. I min första video så delar jag med mig utav 15 saker som ni inte visste om mig, förutsatt att ni inte lusläst bloggen sedan månader tillbaka. Jag hoppas att ni gillar videon!

Vill ni att jag ska fortsätta med Youtube, och vad vill ni se i sådana fall?

Likes

Comments


God morgon på er! När jag slog mig ner framför datorn med iskaffet nu i morse så insåg jag hur otroligt länge sedan det var som jag delade med mig utav mina wanties här på bloggen. Kan inte ens komma ihåg när det var senast faktiskt? Jag har under den senaste tiden drömt mig bort lite extra och hittat en massa snyggt, och givetvis så är det kläder från River Island som dominerar på önskelistan. Jag fullkomligt äskar deras utbud! Shoppingbegäret fullkomligt skriker men det gör inte plånboken. Möjligtvis så skriker den i någon form utav panikslagen skräck, om den inte redan har tuppat av helt efter att ha beskådat kostanden på totalsumman. Men drömma kan man ju alltid?

Dessa kläder från River Island är i alla fall några utav alla plagg jag har kikat på. Visst är dom snygga? Jag är helt såld på den rosa toppen och dom ursnygga skorna. Tror dessutom att skorna och t-shirten skulle göra sig riktigt snygg i en och samma outfit! Pluspoäng till River Island för den klockrena texten dessutom, det är sällan som citat är så relevanta tycker jag.


Inlägget innehåller adlinks

Likes

Comments

Hatt: Zaful || Blazer: Zara || Klänning: H&M Basic || Skor: Din Sko || Väska: River Island #nouwoutfit


Dagens outfit som var såhäär rolig att fota! Det var ju nämligen dags att inviga nya bebisen (kameran) och gissa vem som var peppad på det? Jo jag! Skuttade fram likt ett fem år gammalt barn på julafton med kameran runt halsen, folk måste ju ha undrat. Även om jag här står framför kameran så är det alltid jag som börjat bakom för att fixa med inställningarna så att min mor enbart behöver stå för själva fotograferingen. Så lite lek med kameran har det blivit även för mig, så himla kul! Är det såld på den vridbara skärmen med touch.

Idag har jag i alla fall hängt med mor min då både jag och hon hade ärenden att uträtta. Mamma invigde självscanningen inne på Ica Maxi och även det var hur kul som helst. Ja ni märker ju, att vara lättroad tycks gå i familjen. Vi sprang runt längs hyllorna och blev mer eller mindre lyriska varje gång vi lyckades blippa en vara. Värt att tilläggas är att det tog sin lilla tid, särskilt när vi skulle blippa avokado och inte hittade streckkoden som hängde på själva lådan? Bra jobbat, heja oss.

Att vi lyckades fota outfitbilder idag var förresten ett riktigt lyckokast. Det har nämligen regnat hela dagen, men just när vi åkte hemåt mig så blev det ett litet uppehåll. Så snart jag kom in så började det hagla (?) såhär svensk sommar till ära. Börjar starkt fundera på om Sverige har gått in i någon form utav regnperiod.

Likes

Comments

Instagram :@bellaskoog