Bella Skoog Nouw.com/bellss
Bella Skoog Nouw.com/bellss

...hur kommer mitt liv att se ut om fem år?
...kommer vi att få en varm, solig och sådär riktigt bra sommar? Jag hoppas det.
...varför får fortfarande män mer betalt än kvinnor inom majoriteten av alla jobb? C'mon samhället det är 2017, step up your game.
...vem kom egentligen på morotskakan, liksom hur fick man idén att riva ner morot av allt i en sockerkaka?
...varför är dom sista dagarna fram till den 25 alltid så jäkla långa?
...är det ens meningen att man ska begripa mattekurserna som följer efter 2c?
...varför känner vissa människor ett sådant enormt behov av att trycka ner andra, jag förstår verkligen inte?
...hur kan folk påstå att cola är godare än pepsi? Skäms hörni, skäms.

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det ett litet tag sedan ni fick en vardagsuppdatering, av den enkla anledningen att den negativiteten inte är något jag har velat tynga er med. Dom senaste dagarna har varit väldigt jobbiga för mig. Idag hade jag dock mitt första möte med kurator! Redan vid halv nio på morgonen var det dags, ett väldigt tufft möte då allt jobbigt skulle upp till ytan. Jag fick även göra ett kort test vilket jag riktigt höga utslag på både depression och ångest, den förstnämnda har jag ju dock redan konstaterat själv. Kuratorn var superbra men sa att jag troligtvis kommer behöva remitteras vidare då depressionen är så pass djup. Men det var inte helt oväntat faktiskt.
Annars har dagen rullat på och varit helt okej! Efter mötet köpte jag nybakat bröd på mitt favoritbageri och drog mig strax därefter in mot skolan. Annars har jag bara fixat lite här hemma och tagit det lugnt.

Min tisdag kommer att avrundas med glass framför youtube, mysigt! Hela kvällen lär spenderas under min varmaste för filt för jag fryser såå mycket idag. Har ni haft en bra tisdag?

Likes

Comments

"Messy hair buns, cozy sweaters, Starbucks coffee and designer shades for days"

Skinnjacka HÄR || Stickad tröja HÄR || Leggings HÄR || Skor HÄR || Väska HÄR || Solglasögon HÄR

Likes

Comments

Jag sjunger alltid med till mina favoritlåtar när jag är hemma, självklart med full inlevelse. Jag tycker innerligt synd om mina grannar för min sångröst är absolut inget att skryta med.
Tre av mina största komplex är min näsa, mitt hår och vinkeln på mina knän. Den sistnämnda är ganska udda, men jag har faktiskt hatat mina lätt inåtvinklade knän så länge jag kan minnas.
Jag har ett IQ på 125 och tillhör därmed dom 5% i Sverige med högst IQ. Inget jag dock skulle påstå märks av till vardags, jag är nämligen väldigt trögfattad sett till många sociala sammanhang.
Jag har alltid älskat att skriva och en dröm jag har sedan barndomen är att få en bok publicerad. Vad den skulle handla om har jag däremot ingen aning om då jag aldrig gett det ett seriöst försök.
När jag gick i mellanstadiet så var jag riktigt satsig i köket, kommer ihåg att jag brukade göra hemmagjord pasta helt för hand. Otroligt gott men idag har jag tappat intresset helt för matlagning.
När jag blev sjukhusinlagd för min ätstörning så ljög jag och påstod mig vara allergisk mot lök, för då kunde dom inte tvinga mig att äta det. Lök är det äckligaste jag vet, så idag är jag fortfarande "allergisk"..det funkade ju så bra.
Jag tror inte att det framgår så tydligt i bloggen, men jag är en riktigt barnslig person med den töntigaste humorn ni kan tänka er. Skulle ni se mig i en vlogg så skulle ni bli chockade, haha.

Likes

Comments

Under min förra sväng med psykisk ohälsa så kretsade allt vad jag var kring min sjukdom. Mitt huvudet var helt upptaget av sjuka tankar, det fanns liksom inget annat. Jag blev som blind för min omvärld för hela min egna värld kretsade kring att vara sjuk. Ville jag göra mig själv illa, då gjorde jag det. Inte en tanke ägnades åt konsekvenserna eller hur mitt beteende skulle påverka min omgivning. Förstod jag ens att det inte bara var jag som påverkades, utan även dom dom stod mig nära? Jag tror faktiskt inte det.

Idag mår jag också dåligt, men i en annan form av psykisk ohälsa. Skillnaden ifrån då är att jag lever med min psykiska ohälsa, men det är inte hela min värld. Jag går runt med mina tankar och mitt mående, dom finns där dygnet runt. Men jag är fortfarande jag, jag är inte min sjukdom vilket jag faktiskt vågar påstå att jag var då jag led av en ätstörning.
Men betyder det här att tankarna och måendet inte är lika starkt som förra gången? Nej. Idag kan jag hantera mitt mående på ett annat och mer moget vis, men det betyder inte att måendet i sig är mer lätthanterligt.

Jag sticker inte under stolen med att jag mår dåligt, tvärtom så är jag väldigt öppen med det. Jag vill att folk ska förstå och jag vill inte bli dömd utifrån några förutfattade uppfattningar som folk bildar sig utifrån okunskap. Däremot skriver jag sällan om vad som faktiskt rör sig i mitt huvud. Tankarna är så mycket mörkare än vad folk kan föreställa sig, för det här handlar inte om en person som känner sig nedstämd och trött. Det här handlar om en person med flera år utav obearbetade trauman i bagaget.

Jag tänker vara öppen och ärlig med er. Jag vill inget hellre än att dö. Döden skrämmer mig inte ens längre, så som den alltid brukade, så som den faktiskt gjorde till och med under min ätstörda tid. Skulle jag skriva en önskelista där jag ombads vara 100% egoistisk så skulle döden stå i fetstil allra högst upp på papperet.
Ändå så sitter jag här, livs levande. Hjärtat pumpar och andningen går på samma automatik som den gjort under dom senaste 19 åren. Imorgon kommer jag också sitta här precis lika livs levande.
Det är inte vad jag vill. Just nu så blir jag bokstavligen ledsen av att vakna upp på morgonen och behöva ta mig igenom ännu en dag av att vara just så där livs levande. Men idag vet jag att döden inte är någon lösning.
Jag vill inte leva, men jag vet bättre än att avsluta mitt liv.
Inom mig så vet jag att det här måendet inte är evigt. Utåt ser jag min omgivning och jag vet att så många omkring mig skulle påverkas om jag valde att avsluta mitt liv. Min mamma, som aldrig skulle få se mig avsluta mina studier, uppfylla mina drömmar, skaffa familj och åldras. Min syster som skulle tvingas presentera sin familj med "storasyster i himlen". Min fina släkt och mina fantastiska vänner. Idag är jag inte blind för min omvärld, jag kan se hur mina beteenden skulle påverka min omgivning.
Jag skulle aldrig, aldrig någonsin kunna utsätta människorna jag älskar för livslånga ärr vad sorg. Det finns inte på världskartan.

Men bara för att jag vet bättre så betyder inte det att saker är ting är enkla. Tankarna är påfrestande utav bara den. Plötsligt sitter man där med en filt så hårt omvirad kring kroppen att det nästan gör ont, målar ut en hel mindfulness-bok utan att ens veta vilka färger man använt, bläddrar igenom 1000 sidor på Nelly.com. Försöker i panik stå ut med tankarna samtidigt som tårarna rinner längs kinderna. När varenda cell i kroppen vill dämpa den psykiska smärtan med fysisk men man vet så jävla väl att ett blodigt sår inte kommer ta ett endaste litet problem ifrån kartan. Jag är lilla My och depressionen är Mike Tyson. Typ så.

Det här är alltså vad jag lever med. Tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Samtidigt som jag bor ensam, pluggar heltid i raketfart och försöker hålla kvar i saker som jag vet gynnar mig. Samtidigt som år av trauma tynger ner mig likt ett berg på axlarna. Så mycket som folk inte vet, så mycket som jag trodde skulle gå att bara glömma bort.
Jag frågar inte efter medlidande, jag vill inte att folk ska känna någon sorg för mig. Det enda jag vill är att folk ska förstå och inte döma mig.

Likes

Comments

Vädret levererade några riktigt våriga temperaturer! Jag kunde äntligen knata runt i en lite tunnare jacka utan att frysa ihjäl och humöret fick sig en rejäl boost. Våren, du är bäst.

Jag firade inte alla hjärtans dag för fem öre men hade ändå en otroligt bra dag! Jag fick känna mig lite extra uppskattad och fick visa lite extra uppskattning, något man egentligen borde se till att göra varje dag. Men på sådana här speciella dagar så blir man lite extra påmind, tycker ni inte?

Jag blev sjuk igen, tror jag i alla fall. Känner mig krassligare för varje dag som går, så himla tråkigt verkligen. Sett till min konsumtion av nässpray så kan jag dock utan tvekan konstatera att förkyld, det är jag. Förkyld utav bara den faktiskt.

Min fina mamma fyllde år! Hon hade fullt upp hela dagen med både och jobb, hemmet och besök så därför valde jag att överraska henne på eget bevåg. Helt utan förvarning dök jag nämligen upp på hennes jobb med en present och självklart en stor kram.

Jag hade två stora prov i skolan, pust! Det första som var biologi pluggade jag inte inför då jag fått helt fel planering, men jag är faktiskt helt okej nöjd med resultatet ändå. Skolveckan avslutades med ett matteprov som jag inte fått resultatet på än, men där förväntar jag mig ingen positiv överraskning.

Jag åt skitgod mat. Jo men den var faktiskt värd en liten highlight den också, passar på att tillägna en shoutout till chingchong-vagnen á la fjällis som bytte ut löken mot zucchini i min nudelwok.

Och inte för att det egentligen har alls med mitt liv att göra, men under förra veckan tog killarna i 5SOS hem titel "worst band of the year" for tredje året i rad. Det är inte alla som lyckas med en tredje gången gillt, grattis till dom!

Likes

Comments

Min söndag började med en extra lång dusch följt utav en hel förmiddag av städande. Jag fick något plötsligt ryck och diskade, dammsög, plockade, slängde sopor samt organiserade upp mitt kaos till garderob. Det tog sin lilla tid och jag ska inte påstå att lägenheten är kliniskt ren, men helt klart godkänt. Så himla skönt dessutom att inte ha en massa onödiga saker ligga och skräpa!
Efter den insatsen så ägnade jag lite tid åt bloggen innan jag drog mig vidare för att handla lite. Behövde fylla på några basvaror men kom hem med en cheesecake? Haha så typiskt mig att ni förstår inte ens, jag handlar alltid utefter både inköpslistan och mina dagliga cravings. Passade även på att retunera ett par byxor som jag beställde för ett tag sedan då passformen kunde liknas vid ett fyrmannatält. Returmotivering till framtida kunder fick bli ett "köp dom inte".

Lyxade även till det till middag som ni ser! Friterad kyckling med wokade nudlar ifrån den lokala chingchong-vagnen där jag bor. Är det bara jag eller får man alltid tre gånger så mycket mat när man beställer från dessa små namnlösa vagnar jämfört med takeout från en restaurang? Det brukar dessutom vara ganska så billigt, hur bra som helst verkligen.

Det var min söndag! Imorgon väntar skola, tror jag åtminstone. Jag kommer nämligen inte in på våran skolportal där schemat ligger, så jag kan inte kolla. Vårat lösenord räcker bara i 180 dagar och det skulle självklart gå ut just precis idag, dagen före sportlovet som jag inte vet om man har på Komvux. Fantastiskt.

Likes

Comments

Volangtopp HÄR || Vit topp HÄR || Klocka HÄR || Klackskor HÄR || Sneakers HÄR || Glittrig väska HÄR || Beige väska HÄR


Alltså åh vad jag är shoppingsugen för tillfället, jag kan bara inte låta bli att scrolla igenom alla nyheter som har kommit in inför SS17. Jag tycker att säsongens trender är riktigt snygga och är dessutom så sugen på att låta garderoben andas lite vår, för nu vill jag faktiskt gömma undan vinterjackan en gång för alla.
Här är några plagg jag har fastnat för, allra helst väskorna ifrån Guess. Har ni sett deras nyheter? SJUKT snygga.

Likes

Comments

Instagram : @bellaskoog@bellaskoog