Haft en helt underbar prao jah😏 De första tre dagarna va jag uppe på skolan och prya med F  klassen, och på eftermiddagen nere på fritids. Igår och idag har jag praoat nere på dagis både på den lilla och stora avdelningen. (alltså åldrarna)
Prövat på lite olika nu.. Sist fick jag tsm med en vän praktik plats på Gamla Teatern.. Så hotell/turism och barn/fritid Check✅.. Vet ännu inte va ja riktigt vill hålla på med
men får se. 

Hare gött♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att vara tonåring, ena benet i vuxenlivet andra kvar på barnnivån...

Mycket handlar om att prestera. Man ska prestera bra i skolan, annars har man ingen bra framtid. Man ska helst träna några dagar i veckan eftersom vi måste vara pigg alert, jämt och ständigt. Och såklart en snygg kropp som inte är för stor men heller inte för smal. Eftersom man vill ju inte se ut och ha anorexia... Du ska även vara en bra dotter/son och umgås med familjen och hjälpa till hemma. Du ska även alltid finnas där för dina vänner. Jag som säkert så många andra bryr sig mer om de personer runt omkring än vad man gör om sig själv.. Man ska bry sig om varandra de är viktigt men göm inte ditt mående de är lika viktigt att du får stöttning. Man vet ju hur de känns att bli grovt sårad och ligga där på botten. När man inte ens klarar av att stå på egna ben längre MEN måste. Och se när en annan människa på nått sätt mår dåligt...... De är bland de värsta jag vet. Det gör ont.

De är mycket "ska". Det är väldigt höga krav i dagens samhälle. Jag har väldigt höga krav på mig själv och det är bra till en viss gräns. Och den gränsen är nådd för länge sen.

Men vem ger oss denna prestationsångest och dessa komplex över våra kroppar och denna stääändiga känslan att jämföra sig med andra..... Jo de är samhället du/jag.... ALLA.

Allt mer pratas de om ångest, stress, prestation, tvångstankar, utbrändhet, depression, panikångest, och det är ju väldigt bra att ämnet tas upp.... Men varför pratas de mer om det här.... Jo eftersom psykisk ohälsa ökat efter varje år. Detta blir mer och mer vanligt i vardagen de märks överallt och dessutom bland allt fler yngre...

Ett område som är vad jag märkt lite mer åt tabu hållet att prata om är ordet självmord. Och i samband med att psykisk ohälsa ökar.... Ökar även självmord bland allt fler yngre. Så här ska det ju absolut inte behöva vara... De är rent ut sagt för jä*ligt....

För ungefär en månad sen skickade en tjej till mig på snap och undrade om hon förtjänade att leva m.m. Jag känner inte henne.... Och jag vart helt paff när de dessutom var en 12 åring.... Hon ville inte leva men var för rädd för att dö och kring detta hade hon en massa frågor och funderingar.... Att få detta av en tjej jag inte ens känner gav mig kalla korar.

Detta måste vara ett starkt rop på hjälp. De var de första som jag tänkte på, för varför annars skulle hon skickat detta till en hon knappt vet namnet till. Jag har pratat med henne nästan varje dag sen dess om hur hon mår och om inte mår bra, vad som känns jobbigt. O.s.v. Hon mår lte bättre nu och de är jag tacksam över.

Vi måste ändra på detta och påminna varandra och oss själva om att vi är viktiga och duger precis som vi är och att alla är unika på sitt egna vis. Vi räcker till. Skit i dessa idealen "så man ska se ut"... De finns inget ska.... Du är vacker oavsett hur du ser ut. De som förväntar sig mer utav dig än vad du känner att du klarar av eller på något sätt får dig att må dåligt.. De är inte personer du behöver i ditt liv. Ingen mer än du bestämmer hur du vill ha ditt liv...

Kramizz på er!

Likes

Comments

Tjeenaree!

Bjussar på lite sommarbilder nu när den typ är över å hösten redan knackat på. Myys!!!

Likes

Comments

Dessa fina glas fick jag i konfirmationspresent av mormor och morfar. De glasen jag fick har budskapet "want you". Kommer absolut bli fler... I`m in lööv. Längtar ännu mer tills jag flyttar hemifrån så dessa får bli till användning <3

Design: Sara Woodrow


Likes

Comments

Allmänt

Heej allesammans och välkommen till min blogg. Har rensat alla mina tidigare inlägg och tänkte börja om på nytt. så därför är detta första inlägget nu i år.

Jag skulle beskriva mig som en energiskt, positiv glad tjejja . Jag tror nog min familj och att mina vänner skulle säga att jag som person också är extremt envis..... (vilket jag inte kan säga emot haha) Men även väldigt målinriktad och en av de lättaste personerna att få att skratta. På min blogg kan du följa min vardag och annat smått och gott. Jag bor i en liten by i vackra Jämtland tillsammans med min familj, mamma Camilla, pappa Pål, Tre huliganer till småsyskon (alla är tjejer). Och vår gose-gris

Kit Kat By Mr Sandman. #staffordshire

Jag har så länge jag kan minnas alltid älskat att skriva. Att få skriva ner alla känslor, tankar, både de bra och de dåliga minnena. De är ett sätt för mig som känns bättre än att hålla allt kvar inom en. Hela livet är som en endaste bok. man kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, däremot kan man alltid börja på ett nytt kapitel. Och för mig är varje dag ett nytt kapitel.

Det finns en hel bibel att berätta om varje person, även mig men det får komma fram med tiden. nu ska jag ut med Kit och sedan på affären med Vilja (min minsta lillasyster) I be back!
Likes

Comments

Instagram@bellaanilsson