Belliblonkan

Jag och F provsmakade allt förutom tortillabröden som spars till tacos eller liknade. Jag gillade speciellt chokladen och kakorna som finns i flera smaker. Kakorna var riktigt krispiga och smakrika trots att de hade många ”fri från..” märkningar. Risken med många sådana märkningar är att smaken blir helt banans. Vilket det groddade brödet var ett exempel på. Det var tyvärr stenhårt och minen F gjorde då han smakade var oslagbar.

Chokladen och kakorna hade de däremot lyckats riktigt bra med! (Chokladen är vegansk och kakorna glutenfria. Båda är sockerfria.)

Herbalstore topplista

Topplistan:

1 äppelkakor

2 choklad

3 svartvinbärkakor.

Nu är jag påväg till skolan. Jag började dagen med ett träningspass. Ryggen var i fokus och sedan svlutade jag med ett bra cykelpass. Efter skolan ska jag jobba en sväng och sedan kommer det bli skönt att slappa hemma. PUSS & KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hopp!

Idag har klassen varit på studiebesök på Livsmedelsverket i Uppsala. Vi gick på flertalet föreläsningar och jag fastnade speciellt för hur man kan ta hand om maten för att den inte ska göra oss sjuka men inte heller behöva slängas.

Så mycket mat slängs

I dagsläget slängs oerhört mycket mat i onödan och föreläsaren från Livsmedelsverket gav oss siffran att:

54 kg mat och dryck slängs per person per år!

Tips

För att minska matsvinnet men samtidigt äta säker mat kan man använda dig utav enkla knep:

Sänk kylskåpstemperaturen till 4 grader. Maten håller längre och blir säkrare.

Var noggrann med att rengöra köksbänken och använda olika skärbrädor och redskap för kött och grönsaker. (En punkt som jag själv bör blir hårade på!)

Planera matinköpen och ha kolla på vad du redan har hemma så att du inte köper hem för mycket.

Mat som förvaras i frysen (-18 grader) riskerar inte att utsättas för angrepp av mikroorganismer på samma sätt som mat som står frame eller i kylskåpet. Detta gör att hållbarheten ökar enormt och kan minska matsvinnet!

Ta hand om resterna och använd till en annan måltid.

Puss & Kram

Likes

Comments

Godmorgon! Igår firade jag och F fem och ett halvt år tillsammans. Vi hade en väldigt mysig dag planerad, men på grund av olika tillfälligheter blev dagen allt annat än vad vi tänkt oss. Känslan av stress låg i luften och vi var nog ganska trötta båda två. Tråkigt nog missade vi bion som vi köpt biljetter till, och avslutade kvällen med en godispåse i soffan istället. Vilket nog var ett beslut som vi egentligen kände mer för, men det är fortfarande tråkigt att missa en bra planering.

Aja nu ska vi inte gråta över spilld mjölk, och trots allt byggs inte kärlek på bra planering utan snarare på mysig spontanitet. Jag är nu påväg till skolan och ska börja en ny kurs. Nutritionstoxiologi tror jag den heter. Jag hoppas att den är spännande eftersom jag har känt mig så skoltrött på sista tiden. Håll tummarna, PUSS & KRAM

Likes

Comments

Igår smällde det! Med mycket nervositet beställde jag min först upplaga av Struntprat om Kost & Träning från Solentro, och nu är den på väg till tryckeriet. Snart kommer jag alltså kunna hålla i den och bläddra i den. Vilket känns helt galet! Innan hela cirkusen med publicering ville jag beställa hem en bok till mig. Både för att se att allt ser rätt ut och för att få den där magiska känslan av att bläddra i en ny bok, min bok!

I februari ska jag möta ett annat förlag och tills dess är det många frågor som ska besvaras. En fråga som gnager är om jag vill skapa en fysisk bok eller en e-bok? Båda har klart sina för- och nackdelar och som tur är har jag lite tid att sugar på den karamellen.

Ha en lysande lördag, PUSS & KRAM

Likes

Comments

Bämkpress

Godmorgon! Känner ni också att helgen närmar sig med stormsteg? Imorse var det ett tyngre bröstpass på schemat. Redan innan jag gick hemifrån viste jag att jag ville föröka slå mitt rekord i bänkpress. Nu när jag tränat med F är det oerhört mycket lättare att våga eftersom jag har någon som kan passa mig när jag tar tyngre.

1 set på 20kg

1 set på 40 kg (klarade inte)

1 set på 42,5 kg (klarade inte)

1 set på 40 kg (Jippi! Klarade 1)

Därefter sänkte jag successivt kg ner till 20 kg.

Mitt mål var att klara 42,5 kg. När F dock laddade på 40 kg första gången så tänkte jag fel i lyftet och trodde att det var 30 kg. Jag blev så chokad av tyngden och tappade allt fokus. Därefter provade jag målvikten för dagen, men det orkade jag inte med. Slutligen sänkte vi återigen ned vikten till 40 kg och då var jag dels mentalt förberedd och det kändes lättare än 42,5. Detta gjorde att jag lyckades sätta ett nytt rekord i bänkpress.. 40 kg!

Ingen ork kvar

Träningspasset fortsatte med några fler bröstövningar och sedan tränade jag min trampningsteknik.

Puss & Kram

Målsättningen och inställningen innan ett träningspass sätter verkligen ton för passet. Bara genom att tänka att man klarar att genomföra träningen och att man kommer nå sina mål är man flera steg närmare att göra det.

Likes

Comments

Godmorgon gänget!

Just nu är jag påväg mot skolan för den första lektionen sedan jullovet. Jag kan ärligt säga att man nästan får lappsjukan av att ha individuelltarbete så många dagar i rad. Och nu ska det bli härligt att umgås med klasskompisarna.

Herbalstore

Senaste nytt på ambasadörfronten är att jag ska bli ett ansikte för Herbalstore! Det är en hälsokostbutik (www.herbalstore.se) på nätet som har massor av spännande produkter. Än så länge är det allt jag vet, och det kommer bli kul att få prova massa nya produkter.

Enligt min åsikt har hälsokostbutiker ofta mycket som kan vara bra att ha och mycket som inte är bra att ha. Vi får väll se hur samarbetet blir. Dvs. Om jag bara får hem kokosolja så är jag inte så taggad längre haha.. Men men.. ett steg i taget och än så länge tror jag på detta och hoppas även på grymma rabatter till er!
PUSS & KRAM

Likes

Comments

Godmorgon! Trots att jag och F inte riktigt har ett kök nu i ombyggnationen så måste man ju äta. Igår lagade jag sötpotatispommes med ungsrostad vitkål och rödbetshummus till lunch.

De senaste veckorna har jag blivit galen i rödbetor i alla dess former. Vanligtvis gör jag hummus på kikärtor. Men eftersom jag inte hade det hemma tog jag vita bönor istället och det blev väldigt gott det också. Dessutom inkluderade jag ett stänk kardemumma vilket faktiskt höjde smaken.

Ingredienser

1 pkt vita bönor
1 rödbeta
1 msk rapsolja
1 vitlök

Örtsalt, svartpeppar & kardemumma

Mixa och maxa! PUSS & KRAM

Likes

Comments

Planer ändras och nu när jag är student tycker jag att det är oerhört svårt att planera livet men även studierna. På Nutritionistutbildningen som jag är tredje året på saknar jag två kurser och hade tänkt att plugga ikapp en av dem över jullovet. Dock dök det upp ett kandidatarbete som jag tyckte lät superspännande som startar i januari och krockar hårt med mina planer på att plugga i kapp.

Visst jag mår dåligt av att inte hinna med i den takt som mina klasskamrater susar fram. Men samtidigt så har jag bestämt mig för att inte bry mig om det och försöker ställa mig själv frågan ”Vad har jag så brottom till?” Självklart vill jag plugga klart, men i livets stora perspektiv så behöver jag inte rusa på i en takt som gör att jag mår dåligt. Alla har vi våra begränsningar och jag dras med min dyslexi.

Arbetet

Studien som jag kommer vara involverad i handlar om HIT träning och mekanismerna bakom dess goda resultat. Ni kan ju självklart förstå varför jag valde att bryta upp min tidigare planering och nu satsa helhjärtat på denna.

Ha en magisk måndag, Puss & Kram

Likes

Comments

Min bok

Nu är jag superladdad och taggad att berätta för er om min bok - Struntprat om kost och träning!!

När jag var ny inom konditions- och styrketräningssvängen märkte jag direkt att det finns en djungel av motsägelsefulla råd om hur man blir frisk och stark. För att sedan få in nya hälsosamma vanor i livet och kunna bolla alla pusselbitar kan det lätt kännas svårt och för många kan känslor av prestationsångest smyga sig fram. Trots att många olika moment är viktiga för en fungerande vardag ska inte ett hälsosamt liv behöva leda till oro och prestationsångest.

Min bok är uppdelad i fyra olika delar:

- Recept och fakta om näringsrika måltider

- Träningstips och utmaningar som går att variera från lätt till svårt

- Tips och tankar kring en god natts sömn

- Hur man upprepar rutinerna och får en hälsosam och hållbar vardag

Samtliga kapitel syftar till att nå en förbättrad hälsa och styrka utan att livet ska kännas övermäktigt. Balansen i vardagen är grunden som vi har att stå på så att de hälsosamma vanorna precis kan finnas på gränsen mellan allvar och lättsamt strunt.

Kost, träning & allt där emellan

Nästa steg!

Boken är färdig men nästa steg för mig är att få den hemskickad. Därefter kommer jag ha en tävling på min Instagram (håll utkik på Belliblonkan) och jag har även planerat in möte med ett bokförlag. Magen är full av fjärilar och med skräckblandad förtjusning jag vill snabbspola några månader tills min bok finns ute till försäljning!

Puss & Kram

Likes

Comments