Heej allihopa!

Förlåt för att jag inte uppdaterat alls bra på senaste tiden. Men när skolan drar igång och vardagen rullar på som en film är det lätt att glömma & inte ha tid. Jag vill inte ha perioder där jag bloggar regelbundet och sedan ingenting. Det är inte kul för er, och inte för mig. Därför funderar jag på att pausa bloggandet lite. Att känna pressen att man måste skriva ett inlägg när man har läxor, fotbollsträningar och andra saker, då blir det liksom inte kul att blogga när man känner sig "tvingad" till det.

Ett alternativ jag skulle kunna ha är att endast blogga under lov. Då har jag ingen skola och jag har då tid att lägga ner iallafall 1 timme på varje inlägg och verkligen göra dem bra. Det känns liksom inte bra att publicera ett inlägg som man inte är nöjd med, eller som bara känns meningslöst. Vad tycker ni? Jag tycker fortfarande om att blogga, men det är liksom inte kul när det är så mycket annat som hela tiden kommer i vägen. Jag tror och hoppas att ni förstår. Kommentera gärna och hjälp mig med vad jag ska göra! Glöm inte att jag tycker om er!

Kramar Bellia ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni? Jag mår bra! Jag ber om ursäkt för att det inte kom upp något inlägg igår.. Men idag ska jag gottgöra er med ett inlägg nu iallafall!

Lyssnar ni på poddar? Jag har mina perioder.. så jag antar att jag är helt inne i en "podd period" just nu. Jag lyssnar oftast på poddar ifall jag är utomhus och går själv, eller på morgonen när jag sminkar mig och så. Det är ett bra tidsfördriv, och det är skönt att lyssna på något som inte är musik när man grejar med något som egentligen inte är så roligt liksom. Vad lyssnar ni på för poddar? Jag lyssnar på lite olika. Jag brukar kolla igenom några poddar, och ladda ner eller lyssna på de ämnen/avsnitt jag tycker låter intressanta. Så jag lyssnar liksom inte på alla. Men jag lyssnar på Ida Warg och Viktor Frisks podd "Den friska Wargen". Den är bra. De tar upp så blandade ämnen och Viktor gör alltid så att man skrattar. Han är rolig och charmig och tillsammans med Ida gör de succé! Den gillar jag att lyssna på ifall jag vill vara på ett glatt humör! En till podd jag lyssnar på, som kanske inte lockar så många andra i min målgrupp.. men det är iallafall "Läkarpodden" med Tilde de Paula Eby och Doktor Mikael. De pratar om allt från träning och vikt till sömnproblem och kosttillskott. De är också jätteroliga och Tilde bjuder på mycket skratt. Hon är faktiskt en av mina favorit programledare, om man nu kan ha en sådan hahaha. Jag har lyssnat på kanske åtta avsnitt av deras podd, och jag har redan lärt mig jättemycket om kosttilskott tillexempel. Det är kul att lära sig små saker i vardagen som man sedan kan berätta för andra, det tycker jag iallafall haha!

Har ni hört att Peg och Penny Parnevik har startat en podd? Deras podd heter "Pillowtalk med Peg & Penny". De har har hittills laddat upp tre avsnitt (Och ett intro på 1 minut). De pratar om killar och traditioner och typiskt "tjejsnack" om ni förstår vad jag menar. (Jag menar inte att generalisera eller något, vill inte att någon ska ta illa upp! Killar kan också prata om "sådana saker") Deras podd är iallafall jättebra, och de bjuder på sig själva och berättar om egna upplevelser om exempelvis "crazy exes". De är jätteduktiga på att podda och jag tycker verkligen att ni ska gå in och lyssna på alla de poddar jag har rekommenderat idag. Eller "alla" haha, så många var det inte.. 😁 Jag vet att det kanske låter sponsrat eller så, men det är det inte. Jag är en vääldigt liten bloggare och är absolut inte tillräckligt "stor" för att kunna ha samarbeten med företag. Iallafall, jag lyssnar på alla poddarna jag har pratat om på podcaster appen, men flera av dem ska också gå att lyssna på Itunes.

Så, det var allt för mig idag. Nu ska jag sätta mig och kolla på "Fångarena på fortet" med mina kära småsystrar. Vad ska ni göra ikväll? I vilket fall önskar jag er en trevlig helg!

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni idag? Jag mår bra. Det är måndag och det är en ny vecka. Jag har en bra vecka framför mig med praktik och skuggning. Idag har jag varit på Ica och praoat, det var förvånansvärt kul alltså! Jag lastade in varor i hyllorna och man fick liksom gå bakom kulisserna, jättekul!

I morgon ska jag besöka en gymnasieskola, och jag är lite nervös. Men jag är ju inte blyg eller så, så det ska nog gå bra. På onsdag är jag och Wilma på samma skola, så då har jag åtminstone ett bekant ansikte.

Just nu ligger jag i sängen och slappar. Det är krävande att lasta varor.. det är liksom styrketräning för mina armar. Jag ska sätta mig med min kalender och se vad denna veckan har att erbjuda. Förutom prao och skuggning. Just nu har jag inte så mycket koll alls.. Jag hoppas iallafall att ni får en bra start på veckan, så hörs vi på onsdag igen.

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni? Jag hoppas ni mår bra, det är ju trots allt lördag! Idag hade jag tänkt prata om personer som inspirerar mig. Det kanske låter klyschigt. Men vi alla har ju folk vi ser upp till, även om vi kanske inte själva vill erkänna det.. Det är kul att visa uppskattning till dem man ser upp till, och idag vill jag förbättra lördagen för de jag ser upp till med något fint ord. Luta er tillbaka och njut av kärleken som nu sprids på internet, och gör det du också. Berätta för din förebild vad du känner eller kommentera något snällt hos din favoritbloggare. Små saker kan göra någon glad, så nu kör vi!

Mamma & Pappa
Håller ni inte med om att vi ger våra föräldrar alldeles för lite uppmärksamhet och cred för det svåra heltidsjobbet de har. Någon gång i framtiden, kanske jag får samma heltidsjobb, som förälder. Och den dagen jag blir det, kan jag äntligen förstå vad de har kämpat med. Varför de har tjatat om att städa mitt rum, komma hem i tid och att äta mycket mat. Jag är fortfarande tonåring och har inte alls några erfarenheter om hur det kommer bli att vara vuxen och att gå själv ut i livet. Men, det är ju det som våra föräldrar har kämpat och lärt oss från den dagen vi föddes. Jag är jättetacksam att jag har just de föräldrarna jag har, och jag ska se till att i framtiden bli lika bra som dem är.


Min bästa kompis Sara
Det kanske låter konstigt, för att mina två allra närmaste kompisar är lika gamla som mig. Men, bara för att de är unga behöver det inte betyda att de inte kan vara inspirerande. Sara älskar att drömma, och hon svävar bland de vita, fluffiga målen. Själv står jag på marken och tittar upp på henne när hon sträcker ner en hand. Jag har tagit tag i handen och följt med henne upp några gånger. Och det är väldigt häftigt att tänka att man kan bli vad man vill, man kan bo vart man vill och man kan arbeta med vad man vill. Bara man kämpar. Hemma hos Sara, över hennes stora spegel finns citatet: "Follow your heart", och det ska man göra. Det finns vissa som vill dra ner en på jorden, men det ska man inte göra. Jag blir inspirerad av henne för att hon vågar tänka högt och hon vill drömma. Jag kan inte förklara, men efter att man har haft en djup konversation med henne, då är man inspirerad! Jag är mest på jorden och vandrar omkring under henne, men ibland blir jag nyfiken och svävar upp jag med. Tänk själva ifall ni hade följt den där drömmen som andra har sagt är för hög, tänk ifall ni idag skulle stått på röda mattan framför alla kamerablixtar, skulle ni då blinkat extra åt dem som sa att ta det där arbetet på Ica istället? Det är intressant att tänka och drömma, och Sara är en stor inspiration som får mig att drömma lite!

Min bästa kompis Wilma
Wilma är genomsnäll. I vilken situation hon än befinner sig, så klarar hon av att vara snäll. Hon finns alltid att prata med, även om hon säger att hon inte vet hur hon ska trösta på rätt sätt. Jag håller inte med, hon är bara rädd för att det ska gå snett. Hon har starka åsikter och vi kan också ha väldigt djupa konversationer. Det är häftigt att se kontrasten när hon är omkring nya människor. Hon har varit väldigt blyg, och lite sitter nog kvar vid nya möten än idag. Och det är kul att se hennes passion och glädje när hon står bakom sina åsikter för mig och Sara. Men när hon visar dem för någon ny lägger hon fram åsikterna på ett annat sätt. Jag tror att det är en bra egenskap att ha åsikter. Jag tycker verkligen att hon hade passat som politiker. Hon är rättvis, hon har starka åsikter, men respekterar fortfarande andras. Men hon själv är osäker på vad hon vill bli, och det gör inget. Man kan inte veta, man behöver inte planera vad man vill bli när man är 15 år. Det är jättesvårt. Hon inspirerar mig iallafall och jag är glad att ha henne som en av mina närmsta vänner!

Jag tror det är viktigt att berätta för de människorna som finns i sin närhet vad man tycker och tänker om dem. Det uppskattas. Jag avslutar mitt lilla klyschiga inlägg här och hoppas att mina nära nu får en lite bättre lördag, och till er andra hoppas jag ju såklart att ni får en härlig helg, så hörs vi på måndag.

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni? Bra hoppas jag. Idag har det varit en ganska skön dag, jag ha haft lite skav med min tandställning men det går bra!

Hur har det gått med skolstarten? Jag hoppas att ni inte redan har fått några läxor.. Nu hörni, drar vardagen igång. Och jag kommer uppdatera bloggen måndag, onsdag och lördag som jag brukar. Jag vet att mitt schema småningom kommer bli fullt med skola och fotbollsträningar och så. Jag kommer absolut inte sluta blogga, men i mellan åt kanske ni behöver ha förståelse att jag inte kan leverera inläggen när jag ska. Men jag brukar ju gottgöra er efteråt iallafall! 🙂

Jag tror att ni förstår, hittills har ni inte protesterat iallafall haha! Nej, nu är det sent. Jag ska snart gå och lägga mig och se till att vila mina tänder. Just nu består min kost av flytande föda som yoghurt, mosad banan, soppa och kräm. Men jag ska inte klaga. Det är kul att testa på en annan kost haha! Hoppas att ni har en fortsatt bra kväll och att de sista dagarna på den första skolveckan kommer bli bra.

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni idag? Jag mår bara bra. Idag är det måndag och det enda jag har gjort idag är att chilla. Jag har sett på ett avsnitt av Gossip Girl med Lina, jag har lagat amerikanska pannkakor med Lina och jag har gått en promenad med Lina, och nu till sist ska jag iväg på ett litet "fotbollsmöte", haha jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det.. Det har varit en skön dag och jag har vilat upp mig ordentligt, så nu är jag redo för skolan!

I morgon är det inte bara första skoldagen.. jag ska också sätta in min tandställning i morgon! Äntligen! Jag längtar till jag kan visa er före och efter bilder, men det är ett tag kvar...

Jag vet att många av er kanske inte ser så mycket fram emot att börja arbetet eller skolan igen, men någon dag till veckan kan jag ha ett litet "pepptalk" med er..

Nej nu hinner jag inte skriva mer, jag ska som sagt iväg snart! Jag önskar er lycka till på skolstarten och jag hoppas att ni kan starta terminen med en bra inställning!

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni? Jag mår bara bra! Så, lovet börjar lida mot sitt slut och snart drar skolan igång igen. Vad tycker ni om det? Jag är ju lite annorlunda som ni kanske redan vet, men jag längtar iallafall till skolan börjar! Det blir skönt när vardagen drar igång igen och allt blir som vanligt. Plugget kanske man inte längtar till, men ni förstår nog vad jag menar.

Idag hade jag tänkt att prata om drömjobb. Vi alla har nog haft drömjobb när man var liten, man ville bli allt möjligt och det är alltid lika kul att fråga små barn ifall de vet "vad de vill bli när de blir stora". När jag var liten ville jag bli frisör. Det tror jag inte att jag var ensam om. Väldigt många ville bli frisörer när de var små, och det kanske är så att det är bara det yrket man känner till. Jag vet inte, men det var väldigt populärt iallafall. Men mina tankar har ändrats, tack och lov haha...

När jag blev lite äldre ändrade jag tankarna om att bli frisör. Jag gillade ju hästar och tyckte om att rida, jag kom på att jag istället skulle bli en ridande polis! Då fick man ju rida på jobbet! Men, efter ett tag kom jag på att för att vara polis behövde man vara modig. Och iallafall våga vara ensam hemma. Då strök jag det yrket från listan...

Jag hade länge sagt att jag ville hjälpa och jobba med människor i mitt framtida yrke. Jag kollade av en slup på programmet "112 på liv och död", och då kom jag på att jag istället ville bli ambulanssjuksköterska. Jag var fast vid det ganska länge, och då var jag inte så liten. Jag var kanske 12-13 år. Jag skulle vilja jobba med ett sådant jobb, man hjälper ju verkligen människor. Men frågan är ifall man skulle klara av att jobba med det yrket. Det kan ju hända hemska saker och man kommer ju få se mycket skador och lidande människor. Jag vill verkligen ge cred till alla som jobbar och klarar av att arbeta med sådana yrken för att de gör ju ett fantastiskt jobb! Men jag tror tyvärr inte att jag skulle klara av det mentalt..

Nu kommer vi till det stadiet jag är idag. Jag är bara 15 år och jag kanske hinner ändra mig om vilket yrke jag vill ha 5 gånger innan jag har bestämt mig. Men just nu, och ca 2 år tillbaka har jag velat bli jurist. Jag har verkligen fastnat för yrket, och jag tycker att det verkar jättekul att vara i rätten och liksom sitta i rättssalen och göra nytta där inne. Det kommer vara en tuff väg dit, och jag vet att det kommer innebära mycket plugg eftersom det krävs höga betyg. Men bara man vill och har rätt inställning kan man som nu vet klara vad som helst!

Vad hade ni för drömyrken när ni var små? Vad vill ni ha för yrke nu? Berätta jättegärna, jag tycker att det är jättekul att höra alla andras planer!

Det var allt jag hade att dela med mig idag. Jag skulle egentligen bloggat igår, men om ni följer min instagram bellias_blogg så vet ni varför det inte kom något inlägg. Så följ mig på instagram för uppdateringar angående bloggen! Ha en jättebra söndag, så hörs vi redan i morgon!

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments

Heej allihopa!

Hoppas att ni mår bra. Vad tyckte ni om mitt senaste inlägg? Texten kanske är lite dramatisk, jag vet. Men när jag får feeling och skriver om något som jag tycker är intressant, då skriver jag verkligen från hjärtat och orden bara sprutar ut ur fingrarna. Jag hoppas som sagt att mitt budskap kom fram iallafall. Det var det viktiga med texten och jag är glad att jag skrev den.

Idag är det onsdag, men det kunde lika gärna vara lördag. Jag har ingen aning om vad det är för dagar nu på lovet, och det är lite hit och dit. Idag har jag varit hos tandläkaren iallafall och jag drog ut de två sista tänderna. Nu låter det som att jag har dragit ut alla tänder i hela min mun, men det har jag inte.. Det känns som att jag alltid skriver om detta.. men jag ska ju som sagt få tandställning (nästa vecka!), och jag behövde dra ut tänder för att det ska få plats sedan. (Ointressant Bellia... 😂)

Jag funderar lite på vad jag ska blogga om för något i framtiden, jag har lite idéer, men jag bara undrar vad ni vill läsa? Är ni nöjda med mitt breda spektrum och bloggar om lite vad som helst? (😜) Eller är det något specifikt som ni vill se mer av? Jag funderar på att försöka intervjua någon.. Skulle det var kul? Ni skulle kunna få ställa frågorna. Ja, jag skulle ju inte intervjua en kändis, på min högsta grad mamma eller mina bästisar haha. Jag ger er tid att fundera, jag kör på i mitt eget race så länge. Ha det bra så hörs vi på lördag! Under tiden kan ni följa mig på instagram ifall ni vill se i flödet när jag uppdaterar. (bellias_blogg)

Kramar Bellia ❤


Likes

Comments

Heej allihopa och gott nytt år!

Om ni följer mig på Instagram så vet ni att jag skulle publicera ett inlägg igår (måndag). Men jag tror inte att jag var ensam om att vara trött.. jag var väldigt trött hela dagen igår och Wilma sov över efter nyår. Därför publicerade jag aldrig något inlägg.

Idag är jag här iallafall den 2:a januari, 2017. Och detta blir mitt första inlägg i år. Jag tänkte ta upp ämnet nyårslöften. Använder ni er av det? Jag har delade åsikter om ämnet, och jag ska förklara varför. Jag har inte publicerat så många inlägg där jag är djup och pratar om lite "allvarligare" saker som hänger lite på vad jag tycker. Håll i er, för nu får ni höra mina åsikter.

Jag avslutar här och ni ska få läsa min lilla text som jag har suttit med ett tag, jag tycker att det är viktigt att ni tar åt er av mitt budskap och att ni själva reflekterar lite kring ämnet. Hoppas ni får en bra start på 2017, så hörs vi i morgon!

Förskottskramar

Bellia ❤

När det börjar närma sig det nya året pratar alla om nyårslöften. Folk frågar varandra vad de ska ha för nyårslöften detta året, och i mina öron låter det som ett rop efter uppmärksamhet. Tolka mig inte fel. Jag gillar och är för nyårslöften. Jag har till och med ställt liknande frågor. Jag tycker att det är jättebra att folk får en boost och inspiration till att göra det nya året så bra som möjligt. Men, man måste också tänka på vad man lovar sig själv. Innan man säger att "jo men jag ska bli hälsosam och få en helt ny kostcirkel, och sedan ska jag börja träna också!", så måste man tänka igenom det lite. Det nya löftet som från början skulle vara jättebra kanske blir stressande och man kanske blir missnöjd när man sätter höga mål och inte når dem. Detta är egentligen en annan diskussion, men det är samma sak med drömmar. Jag älskar att ha stora drömmar och jag tycker att alla ska få sväva litegrann och drömma stort. Jag tycker inte att man kan begränsa någon och säga åt någon att sluta drömma, för att det aldrig kommer att ske. Om min dröm är att bli en känd bloggare, då är det klart att jag kan bli det. Men det kommer ju inte gratis! Mycket hårt arbete krävs och för att exempelvis får en stor blogg och det är sådant man inte räknar med. Att ge upp på halva vägen är något som jag aldrig skulle låta mig själv göra. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Man ska inte låta sig själv förlora något man så gärna vill, för att det plötsligt blev jobbigt eller för att muren var för hög. Att ta sig an utmaningar och tillslut klara dem är en av många saker som jag tror gör oss människor lite starkare och lite modigare.

Min poäng är att nyårslöften, är jättebra små mål som vi kan utveckla oss och lära oss av. Ett nyårslöfte är något som du själv väljer om du vill skapa. Du kan hålla det hemligt och aldrig berätta för någon. Eller så kan du sätta upp en lapp med ditt mål på väggen, så att du ser ditt mål och blir påmind varje dag. Känner du att ett nyårslöfte hjälper dig att nå ditt mål, att det ger dig en boost och motivation till att nå det. Så go for it! Men, känner du tvärs om att det stressar dig när alla frågar och du känner dig helt plötsligt osäker på det, då ska du kasta lappen i soptunnan. Jag menar inte att du ska ge upp. Du ska då istället bevisa att du klarar vilken utmaning eller mål utan att det är ett nyårslöfte. Du kan klara vad som hest bara du vill, vågar och är öppen för råd och förslag av kloka människor i din omgivning.

Ha mål så att du kan utvecklas som person, och ha något att sträva efter. Men, tänk på att inte försöka göra något som din kropp inte skulle klara av. Det spelar ingen roll om det skadar dig fysiskt eller psykiskt. Tänk på vad du skulle klara av, och vrid upp svårighetsgraden lite. Utmaningar kan vara små och de kan vara stora. Men känslan när du står på toppen av berget är ju fantastisk! Du är fantastisk och du kan klara av vad du vill!


Likes

Comments

Heej allihopa!

Hur mår ni? Jag känner mig förkyld och trött, men det stoppar mig inte att publicera ett inlägg idag, även om det är fredag. Som ni vet så var jag och mina två bästa kompisar i Göteborg igår. Vi shoppade och åt god mat och så. Jag tog lite bilder, så jag tänkte berätta hur gårdagen såg ut!


Vi tog tåget till Göteborg, det första vi gjorde när vi kom fram var att sätta oss på Espresso House.. Jag köpte en kaffe och Sara och Wilma köpte någon slags dricka med is som smakade karamell eller choklad. Jag vet faktiskt inte vad det kallas haha. Vi hade det mysigt en liten stund iallafall och chillade lite innan vi började shoppingdagen!

Vi gick runt och shoppade tills vi kände för att börja leta efter ett matställe. När jag blir hungrig, så blir jag det på sekunden. Därför valde vi att börja leta i tid så att vi bara kunde gå och äta när vi blev hungriga. Vi hittade ett ställe som heter Cappuccino. Vi läste deras meny som stod på utsidan, och när Sara såg att de hade kycklingspett började hennes ögon lysa lite extra. Vi bestämde oss för att äta här. Jag tog kort på maten, men det var inga fina bilder.. därför får ni bara en bild på hur matstället ser ut. Jag rekommenderar er att gå dit och äta, de hade inte bara lunch och middag. De hade också fika. Men vi åt bara lunch. Sara åt som sagt kycklingspett med ris, Wilma åt baconlindad kycklingfilé och ris och jag åt en vegetarisk matpaj. Det var gott! Restaurangen hade väldigt fin inredning, det var jättemysigt att sitta där och äta!
Vår shoppingrunda fortsatte och vi gick in i världens sötaste butik! Den heter Leila's General Store, och allt där inne var i pastellfärger. De hade massor av köksprylar och massor med amerikanskt inspirerat. Bland annat ketchup och senapsflaskor, om ni vet var jag menar haha!
Sedan gick vi igenom Victoriapassagen. Det var såå mysigt! Man kunde gå igenom en liten "gata" som liksom gick tvärs över, så att man hamnade på andra gatan som ligger på andra sidan byggnaden. Haha jag är inte alls bra på att förklara, men det var jättemysigt och det fanns faktiskt butiker och caféer där!

Jag sa åt Sara att sitta på bänken för att jag skulle ta ett foto, och hon gav mig några poser. Jag tycker att vi ska tacka henne för att jag fick en fin bild! 😉

Följer ni Binaca Ingrossos instagram eller blogg? Hon publicerar alltid så fina bilder på blommor. Jag hittade ett ställe i Victoriapassagen där de sålde sådana blommor som hon burkar fotografera. Jag utnyttjade min chans och tog en bild på de fina blommorna. Fint va? Haha 😂

Det fanns en liten sittplats som såg väldigt fin ut, jag bad Wilma att fotografera litegrann, och hon tog jättefina bilder. Visst ser det ut som att den där lilla hörnan INTE är svensk?Vi gick till en bokaffär som inte ligger mitt i centrum, som allt annat gör. Det var busväder och det blåste mycket. Vi kom tillslut fram, och jag måste säga att hela butiken ser jättemysig ut! Håller ni inte med?Dagen började lida mot sitt slut, även om vi behövde vänta på tåget i två timmar.. Göteborg är en väldigt vacker stad och jag längtar tills vi besöker den igen!

Så, mina vänner. Slutet lät litegrann som slutet på en bok.. men det är det ju inte! Jag hade en trevlig dag i Göteborg, jag shoppade inte jättemycket men jag köpte bland annat ett par svarta jeans, en gul eller guldig top (beroende på hur man ser färgen haha) den var iallafall i krossad sammet, en hårborste och en sminkpalett. Dagen var bra, men shit vad skönt det var att komma hem! Idag ska jag vila och inte anstränga mig allt för mycket..

Ha det bra så hörs vi på SÖNDAG, jag återgår nu som sagt till mina vanliga dagar. Måndag, onsdag och lördag.

Kramar Bellia ❤

Likes

Comments