Header

Tänkte dela med mig av en lista på 5 saker jag kan störa mig på när det kommer till bloggar som jag finner är väldigt oattraktivt. Många saker kan få mig att ogilla bloggen på helt andra grunder än vad personen just skriver om. Dela jätte gärna med dig om dina egna åsikter.

★ Meningen avslutas med ett ord nedanför raden.
Jag kan inte hjälpa det, jag är en sådan perfektionist när det kommer till texter. Jag klarar inte av att man skriver en text, och så hamnar 1-3 ord nedanför resten av texten, om du förstår hur jag menar? Hela texten ser ut att vara i obalans, precis som allt ska välta. Jag kan hålla på och korta ner meningar och testa andra synonymer av vissa ord bara för att allt ska få plats. Spana in denna texten liksom. Perfektion!

★ Personen kan inte styckeindelning.
Sådant här blir jag tokig på. Ett stort skepp kommer lastat med lång text och 0 styckeindelning eller styckeindelning på helt fel ställen. Man ska helt göra en styckeindelning så fort man byter ämne. Dela upp texten lite så att det blir lättare för läsaren att orka ta sig igenom texten.

★ Fel storlek på texten och jobbig font.
Även något som stör mig. Många bloggar med laptops och glömmer av hur texten kan se ut på andra skärmar. Bara för det ser bra ut på din skärm så innebär det inte att det ser likadant ut på alla andras. Vissa teckensnitt ändras när man kollar på andra skärmar. Så testa kolla hur de ser ut i mobilen, laptop samt stationär dator som har större skräm. Igår försökte jag läsa sådan här liten text som var skrivet på ett halvt A4, jobbigt va?

★ Rörig design med alldeles för mycket blandade färger.
Jag tycker man ska hålla sig till max 3 färger när man designar sin blogg. Möjligtvis tillägg i en annan nyans av den färgen man brukar använda. T.ex skifta mellan mörkgrått och ljusgrått, helt OK enligt mig. Men de är så många bloggar som har sådan röra, att man undrar om vissa möjligtvis är färgblinda eller hur dom väljer andra saker i livet. Klär dom sig som en twisterglass också?

★ Korniga bilder och ingen uppfattning om bildprecision.
Tycker detta är en av dom viktigaste. Korniga bilder är något som kan få mig att rysa. Jag försöker sällan fota i mörker & dåligt ljus för jag vet hur bilderna blir när dom blir lite större, det ser fruktansvärt ut. Är designen en enda röra med så engagerar jag mig inte ens i att läsa inlägget. Har man en stilren design och slänger in lite korniga mobilbilder då och då, så OK. Men för hönan Agdas skull. Ta vara på dagsljuset om du fotar med mobilen. Använd fönsterljus, ha ljusa bakgrunder. Använd inte nattlampan! Även när man väljer att använda bilder i inläggen så tycker jag det ska vara snyggt uppstaplat, för små bilder till inläggen tycker jag inte alls är speciellt lockande att läsa. Använd kollageverktyget och lägg in lite fler bilder om bilen inte passar till inläggsbredden. Majoriteten av oss som bloggar kräver ordning och struktur!

Detta är en liten bit av min lista. Jag skulle kunna fortsätta i evigheter tror jag. Stöter ofta på ett ihopkok av alla dessa punkter på en och samma gång. Jag läser inte ens den personens inlägg i sådana fall. Huvudvärk kan jag få på andra sätt ändå anser jag.

- Håller du med om någon av punkterna? Vill du fylla på listan extra?

Likes

Comments

Idag inskaffar vi drömsängen...
Idag äntligen, ska vi åka och köpa ny säng. Attans bananer om dom inte har den vi ska ha på lager. Vilken det nu blir. Ska bli kul att få visa er före och efterbilder sen i alla fall. Denna gången kör vi på stort med sänggavel och hela baletten. Hoppas på att hitta matchande nattduksbord med, så vidare inte dom kostar skjortan vill säga. Vi har ju en liten mysvägg bakom sängen nu som ni kan skymta i bilden. Med vita genomskinliga gardiner och ljusslinga. Funderar på att slänga upp den i taket sen istället. Vi har väldigt lågt i tak, men jag tror det skulle kunna bli jätte mysigt faktiskt! Blir som att ligga och titta på stjärnor. Vad tror ni?

Hur svårt ska det vara att slänga lite kläder...
Utöver detta så måste jag hålla ett löfte till mig själv idag. Rensa garderoben! Jag har så många "ifall att" plagg som jag verkligen aldrig använder. Jag rensade bort 2 påsar senast, tyckte de blev luftigare. Men nu har jag grubblat i flera dagar och tänkt att jag har en liten nystartad garderob med sådant jag oftast använder hela tiden. Kan jag inte bara hysta det jag faktiskt aldrig använder då? Hur kan man fästa sig så vid vanliga tråkiga basicplagg som boxerlinnen i alla olika färger? Jag har verkligen vuxit ifrån dom, dom bara ligger där och samlar kvalster. Dessutom som jag nämnt för er tidigare, så brukar jag köra på regeln "1 in 2 ut" metoden när jag shoppar kläder. Jag har inte riktigt hållit mig till det löftet, och känner att jag måste ta mig igenom det idag. Satsar på ytterligare 1 påse bort! Wish me luck!

- Har du också svårt att slita dig från vissa speciella plagg? Sparar du något som minne ibland?
Kul fakta: Sparat en t-shirt det står "fisk" på med en streckgubbsfisk från min semester på Gotland när jag var 14. 10 år sedan.

Idag kl 19:00 dras den personen som vinner att få gästblogga hos mig. Håll utkik på era mail/inkorgar.

Likes

Comments

Får en kick av att tänka på förlossningar...
Alltså kalla mig tokig, men jag kan inte sluta tänka på förlossningar. Så fort jag läser en förlossningsberättelse så stryper min livmoder mig inifrån och jag börjar tänka på min egna förlossning med mina tvillingflickor och hur brutalt häftigt det var. Jag hade verkligen en jätte bra upplevelse även om jag var fruktansvärt rädd, kan man kalla det när själva krystandet skulle ske. Men tiden innan, med all smärta, med min bästa vän lustgasen, den underbara nyponsoppan och kicken av att nu är det dags. Skulle kunna bli en förlossningsjunkie tror jag. Gå och bli surrogat mamma så jag får uppleva det om och om igen "Jag garanterar er 20% chans för tvillingar!" Det kanske skulle bli min slogan. *fniss*

Nu avskyr väl ni mig ni som haft mindre bra förlossningsupplevelser. Jag är väl medveten om att blir det en liten Dexter i framtiden så kanske den graviditeten och förlossningen inte alls blir lika bra. Dock får jag påpeka att det är förlossningen jag får en kick av att tänka på och inte graviditeten, även om jag kände mig som världens kvinnligaste kvinna med min tjockismage. Jag skulle nog vilja hoppa graviditeten, va gravid i sådär 3 dagar precis som i The Sims, och sedan ploppa ur mig en unge.

Se bilder på min gravidmage med tvillingarna på min gamla instagram..
Vissa av er kanske har letat bilder på min ballongmage under graviditeten med dom små, jag kan dock meddela att mitt konto @bellefix på instagram startades samma dag som flickorna föddes. Jag ville starta ett helt nytt kapitel i våra liv, och valde därför att byta konto. Min gamla instagram finns dock kvar med bilder från hela graviditeten, ni kan finna dessa bilder under namnet @bellefixen. Det kontot uppdateras dock ej längre. Utan används mer som ett "throwback" för mig själv och dom som har intresset för det.

Självklart kan jag dock visa några favoriter från min graviditet ändå. Resten får ni kolla efter på insta. Dessa bilder är från v34.

Likes

Comments

Ursäkta kornigheten i bilderna. Hade inte det bästa ljuset här hemma och blixten förstörde bara bilderna.

En av våra stora favoriter här hemma...
Blev inspirerad av Julia Berggrens inlägg igår då hon visade upp sin fina vas i bloggen. Kom då på vår fina vas med matchande ljuslyktor som vi fick av D's syster och hennes familj i julklapp, en stor favorit här hemma som dock inte kommit till riktig användning än. Har planerat att sätta vita tulpaner eller dylikt i vasen, men inte kommit till skott riktigt än. Måste hitta en fin värdig plats åt det här hemma med.

Likes

Comments

Det finns inget mer fridfullt och önskvärt än att få bo här...
Det har alltid varit min dröm att låta mina barn växa upp ute på landet. Jag har själv i princip alltid bott ute på landet, bortsett från 3 år i min lilla ort Herrljunga, när jag flyttade hemifrån. Men min avsikt var alltid att flytta tillbaka. Jag har alltid trivts bäst där och finner mest lugn. Jag hade aldrig klarat av att bo i en storstad tror jag. Jag har alldeles för lätt för att bli stressad av miljön. Det är trevligt att besöka städer och Herrljunga har väldigt bra tågförbindelser. Men det är alltid skönast att komma hem till sitt hus igen.

En del föräldrar skrämmer skiten ur mig...
Jag tror det kommer bli jätte bra för Bonnie & Elliot med. Kunna få springa och leka i en fin trädgård, nära till skog och djur. Dom har dessutom varandra, den bekvämligheten hade inte jag då jag växte upp som ensambarn med min mamma. Men jag hade ju dock löjligt bra fantasi, så det led ingen nöd på mig. Mina planeringar går även till längre fram i framtiden, att kunna ha det där extra bevakande ögat på dom. Att behöva hämta dom hos vänner och veta att dom kommer hem säkert. Jag var visserligen ute och festade när jag var 16 år i smyg, men jag kom alltid överens med mamma om att hon skulle hämta upp mig runt 1, eller så ringde vi alltid till varandra mitt i natten för att stämma av så allt var lugnt om jag sov hos en vän. Så inte sjutton kunde jag dricka till det för mycket, det hade hon ju hört eller sett i sådana fall. Jag vill kunna ha den kollen på mina barn med. Jag har blivit en aning uppskrämd när jag bodde inne i Herrljunga. Visst orten är inte stor och vi har bara en "storgata" med affärer. Men det skrämmer mig så in i norden hur föräldrar kan låta sina barn vandra mellan sitt och sina vänners hem när dom bara är dryga 6 år. Eller se en vinglig liten kille på sin cykel på 4-5 år kanske 50 meter framför sina föräldrar som vandrar på i lugn takt. Inte sjutton kan dom göra något om någon skulle komma i full fart längre fram eller om pojken välter rakt ut i gatan. Här ute där vi bor kommer de 1 bil var 40e minut kanske, ibland färre. Max 4 när "rusningstrafiken" börjar då alla är på väg hem från sina jobb. Ja jäklar vilken rusningstrafik vi har. Då är det mer vanligt med traktorer som rullar fram 20km/h. Det ni! Riktig bonnatös har jag blivit, underbart!

- Är du en storstadsmänniska eller trivs du bäst på landet?

Likes

Comments

Som ni märker så är jag mycket för att tipsa om hur man kan förbättra sitt bloggande, det är kul och hjälpa och jag hoppas att kanske just du finner en del tips användbart och kan ta med dig till att förbättra din egen blogg. Här kommer ännu ett tips jag fann för någon dag sedan som jag tycker att alla som bloggar ska använda sig av framöver när det kommer till sina inlägg och även bloggen.

Readability Test Tool, verktyget alla bloggare behöver...
Denna sida mäter hur lättläst din blogg är. Alltså hur bra upplägg du har på din text, styckeindelning, hur svåra eller lätta ord du använder etc. Den kan mäta hela din hemsida/blogg samt även separata inlägg. Jag kommer alltid att använda denna i fortsättningen. Som sidan säger så kan genomsnittet på Amerikaner (i detta fallet) bara läsa på en 7e och 9e klassares nivå, kan låta mesigt, men så upplever jag att det är för många av oss svenskar också. Vi måste vara intresserade och ha grubblat in oss i ett ämne för att förstå just det fackliga språket. Det är inte alla som fattar när jag börjar med mitt undersköterskespråk och säger "Epiglottis" eller börjar snacka om "Maslows behovstrappa", så vidare ni inte utbildat er som jag eller haft för mycket fritid & snokat runt. Jag vet inte hur ni är exakt, men jag tycker om ren svenska så att säga, och därför lägger jag mig på den nivån när jag skriver med. Enligt sidan så ska en 12-13 åring kunna förstå min sida i alla fall, och det är väl jätte bra! Då vet jag att ni som i snitt är mellan 17-35 (ganska bred åldersgrupp, vilket är jätte kul med) inte har några svårigheter att förstå det jag skriver, samt att bloggen och inläggen är lätta att ta sig igenom, om man nu har intresset för det.

- Vad tror du om denna sida? Något du kommer ha användning av? Kanske dags?

Likes

Comments

Min lilla Bonbon (Bonnie) högst upp och Lilla E, Ellie (Elliot) längst ner.

Jag driver en föräldrablogg, detta är mina barn...
Ibland tror jag att jag publicerar så vansinnigt mycket bilder på mina barn, men kommer på mig själv med att jag faktiskt inte gör det. Inte till skillnad från många andra! Är väl lite mer på instagram kanske. (vill se mer bilder på mina småttingar kan följa mig där @ bellefix) Det känns väldigt bra faktiskt. Jag hade lite splittrade känslor kring huruvida jag skulle gå till väga med deras ansikten på internet. Självklart vill jag inte blotta upp hela deras privatliv, inte för att dom direkt har något än. Men jag vill ju dokumentera hur det går för dom och kunna kolla tillbaka på, dock på ett mindre blottande sätt. Jag skulle aldrig få för mig att lägga upp nakenbilder på dom t.ex eller skriva om deras personliga problem som dom förhoppningsvis kommer berätta för mig framtiden. Angående bilder tycker jag ju att dom är världens vackraste barn, det är dom alltid i sin mammas ögon, och jag vill ju att hela världen (nästan) ska se hur fina dom är också, och hur mycket jag älskar dom. Det är trotts allt en föräldrablogg i större utsträckning, så därför blir det lite bilder på dom med. Jag har full respekt och förståelse för dom som väljer att inte göra som jag gör, men jag hoppas även dessa människor kan respektera mina val med. Jag har säkerligen mycket att lära, och kommer kanske begränsa hur jag publicerar material i framtiden med.

- Vad är din inställning till att publicera bilder på sina barn på nätet? Facebook? Instagram?

Likes

Comments


Right in the moment

Likes

Comments

Jag är mamman som lägger korten på bordet...
Jag vet inte om jag är den första som rakt & ärligt vågar säga idag "Hej, jag är väldigt trött på att vara mamma idag!" som tidigare nämnt i andra inlägg så har jag knappt fått någon sömn, fick 2 timmar inatt och ytterligare 1 1/2 timma på dagen när mamma kom förbi för att hjälpa mig lite medan jag testade att introducera katterna för utelivet, som för övrigt var super skoj och gick väldigt bra, 2 av 4 katter var ute och trivdes i alla fall. Min mor ska komma tillbaka och sova över hos mig inatt, D kommer hem först imorgon och jag kan verkligen behöva all hjälp jag kan få även om flickorna i sig inte är något problem. Det är jag, och enbart mig som i dagsläget inte mår något vidare, och därför krockar verkligen allt. Överkänslig, gråter för minsta lilla. I stundens hetta kan de låta såhär i mitt huvud medan tårarna rinner "Snälla sluta gnälla, låt mig få ta något att äta, jag orkar inte, men jag älskar er så himlans mycket!" Emotionellt rubbad kan vi kalla mig! Så någon som är nära som jag kan luta mig på och snyfta lite är nog precis vad jag behöver. Jag tror dock flickorna är inne i en fas just nu, jag kan knappt lämna dom för att gå på toa, det gnälls otroligt mycket denna veckan som varit, otroligt passande med min dåliga sömn.

Jag är en superhjältemamma...
Well, där har ni korten på bordet hur denna morsa mår idag. Här svävar vi inte på moln och allt är fancy dancy, även om dagarna innehåller mycket fantastiska stunder med, jag menar, titta på mina änglar, det är klart att dagarna är fyllda med kärlek. Mor & dotter såsen skär sig lite just nu bara. Men för vilken förälder gör det inte det? Jag väljer bara att inte låtsas på bloggen som att jag är en superhjältemamma som klarar allt och att allt är Hakuna Matata, även om jag visserligen är en superhjältemorsa och klarar mycket!

Likes

Comments

Att hitta sin egna nisch...
Jag tycker det är så himla roligt att synas. Förr vågade jag aldrig posta min blogg på facebook eller andra medier, för jag var rädd för att stå i centrum eller få anonyma hatkommentarer. Den rädslan är som bortblåst och jag har ännu inte fått några surisar här på bloggen som yttrat sig. Det kan ju säkert ändras i framtiden ju mer jag vågar ta mitt bloggande till andra nivåer och väljer att lyfta samtalsämnen och yttra mig fritt. Jag är fortfarande lite ovan i bloggvärlden trots mina 10 år som bloggare, det har tagit tid att hitta sin egna nisch men även nu på senare förstå att detta är mitt spelutrymme, här får jag skriva vad jag vill, detta är mitt space.

Jellica, en kvinna som äntligen lyckats...
Min bloggvän Jellica som jag förstått att många av er följer också, har alltid inspirerat mig. Den kvinnan kan vara provokativ men på helt rätt sätt. Hon skriver inte massa goja bara för att få en reaktion och sen inte stå bakom sin åsikt. Tvärtom, hon har starka åsikter, och hon står alltid bakom sina brutala utvalda ord, och är inte rädd för att säga dom igen. Jag tror vi har utvecklats väldigt bra hon och jag genom att diskutera mycket kring bloggande, uppmuntra varandras inlägg och kanske sedan omedvetet motivera varandra till att blogga mer och bättre. När man ser att den andra lyckas så vill man självklart lyckas själv! Ingen vill ju stå i skuggan av sin bästa vän eller hur? Man kan granska varandras inlägg för att reflektera över "Vad var det exakt som gjorde att detta inlägg fick så mycket respons?" och sedan tillföra det till sitt egna bloggande. Inspireras inte kopieras. Sen är det bara underbart att vi har olika sätt att blogga på och öven lite skilda innehåll, men ändå mycket liknande åsikter, det sätter extra glöd på det hela! Jag gillar att ibland länka till henne, den kvinnan förtjänar att lyckas här i bloggvärlden. Det har varit super kul att under hela min bloggtid alltid ha haft kontakt med henne och se henne utvecklats.
Otroligt glad för din skull vännen! Äntligen har din blogg fått den uppmärksamheten den förtjänar.

- Så mitt tips är, skaffa dig en bloggkompis! Eller en be en vän våga ge dig ärlig konstruktiv kritik om du vill fortsätta utvecklas.

Likes

Comments

Nouw Magazine