Header
View tracker

Mjölkstockningen försvinner inte

Hej på er! Senare uppdatering som sker här än vanligt. Hade sån extrem frossa och feber på 38.6 grader igår kväll och natt så låg bara i soffan och hackade tänder. Jävla mjölkstockning. Trodde verkligen det var på bättringsvägen, men icke. Fick ringt BVC sköterskan vid 9, som hänvisade mig till amningsmottagningen som tyckte att jag borde komma in till en läkare på min vårdcentral för att det nog var dags för en antibiotika kur nu, jag har ändå haft så långvariga besvär. Ringde min vårdcentral strax innan 10 där telefonsvararen gav mig svar att jag skulle bli uppringd vid 16. 16!? Vad sjutton, då lär jag aldrig få någon tid och jag kommer garanterat få gå med detta hela helgen. Min BVC sköterska återkom till mig och frågade hur det hade gått. Jag sa att jag nog får gå hemma med detta i helgen då det är omöjligt att få tag på någon. Tydligen hade hela vården i Herrljunga haft en systemkrash då ingen kunnat komma fram till VC igår därför ringer alla som tokar idag istället. Hon sa att jag behövde hjälp nu och sprang själv upp och jagade tag i en läkare åt mig. Fick komma på ett besök vid 14 tiden och har nu utskriven antibiotika i 10 dagar.

Jag behöver verkligen återhämta mig snarast då vi ska flytta imorgon. Sedan får jag ändå inte lyfta för tungt eftersom kroppen inte återhämtat sig ännu sen förlossningen. Men lite vill man ju kunna göra. Taggad & glad över att det äntligen är dags. Nytt hem!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

★ We love you and your sister to the moon and back. ★

Dela gärna vidare och tipsa om inlägget på facebook eller i ett inlägg på din blogg. Alltid uppskattat!

Likes

Comments

View tracker

Från hormonprick till pesten

Är det bara jag som går helt loco på mammagrupper på facebook? Jag skulle vilja stå och slå vissa människor med en gigantisk plasthammare som piper sådär irriterande i hopp om att dom ska sluta vara så.. mindre begåvade ibland. Det handlar inte om vad dom ställer för frågor, alla har konstiga frågor, speciellt som ny förälder, utan det handlar mer om paranoian som bara sprider sig så fort det dyker upp en liten hormonprick, och inte paranoia från den som ställer frågan enbart, utan de sprider sig som en löpeld bland kommentarerna och helt plötsligt har bebisen pest istället av alla som ska dela med sig av sina egna "erfarenheter"! Lite överdrivet, men de känns så som åskådare. Man säger att man känner sitt egna barn bäst, men tydligen så kan vissa personer inte hålla sig utan måste vara expert på alla andras barn också. Ibland tycker jag man får lära sig att lägga band på sig själv. Inte tala om hur andra ska göra.

Tvillingmammorna som ordbajsar

Sen ska vi inte tala om tvillinggrupperna på facebook med. Jag såg fram emot att kunna relatera till många av föräldrarna som redan fått tvillingar tidigare i år, men allt för många gånger tycker jag dom jämför sig med dom som "bara" fått 1 barn och vilka supermammor dom just är. Snacka om att sätta sig själv på en piedestal. Visst kan det vara dubbelt arbete med 2 stycken, men jag tycker det är fult hur dom ordbajsar och skriver hur dom blir förbannade på folk i omgivningen som ställer så "korkade frågor" tydligen. Jag förstår att man blir trött vid att behöva upprepa sig hela tiden, men det är inte alltid så uppenbart alla svaren kring hur det är att ha tvillingar, och folk är helt enkelt nyfikna! Det är något man får vänja sig vid och va butter på i huvudet istället. För en själv som önskar rolig & bra information så blir det väldigt trist stämning när man går in på dessa grupper och får läsa sådant här.

Sen självklart finns det personer som är guld värda i alla dessa grupper och sitter på värdefull erfarenhet och information många skulle ha nytta av, men oftast så missar man dom guldkornen tack vare sådana här människor som förpestar & tar upp all plats istället.

- Detta är vad jag fått uppleva. Dela gärna med dig av egna erfarenheter kring sådana här grupper.

Likes

Comments


Not to brag but I'm superwoman

Klickade hem denna godingen från Shirtstore under Black Friday, den är lite dyrare nu (189:-) men finns fortfarande kvar. Finns i storlekarna S-XXL. Klicka på bilderna för att komma till produkten så bidrar ni även med några ören till bloggen & mig.

Dela gärna vidare och tipsa om inlägget på facebook eller i ett inlägg på din blogg. Alltid uppskattat!

Likes

Comments

Flickorna mår betydligt bättre

Godmorgon kära ni. Puttrar in på ett nyvaket bananskal och kan med glädje säga att vi är inne på 4e dagen då flickorna har mått mycket bättre än innan. Som jag skrivit i tidigare inlägg så har barnen lidit av kolikbesvär, inte i närheten kanske av vad andra föräldrar får uppleva, men tillräckligt för att jag vissa dagar bara skulle sitta och stirra mig blind på mina älskade skrikande flickor, det var bara att lassa över på den trötta pappan, och göra detsamma för honom när han bara ville stänga av med. Men nu så, kanske det äntligen börjat vända. Inte tipptopp än, men både dom & vi mår bättre. Vi har kanske behövt använda pysventil 1 gång på dessa dagar och det känns fantastiskt. Visst sitter flickorna och pressar på, men det är inte alls lika mycket gaser längre, och dom skriker sig inte röda av magont heller, bara av när tuttarna inte kommer fram i den takten dom vill, typ nu - pronto - på en gång!

Våra lösningar för magont/kolik

★ Cykla med benen som en jubelidiot. Köra kapsylgreppet som vid blöjbyte och pressa benen mot magen, väldigt effektivt.
★ Massera ljumskarna. Vet ej hur mycket det hjälpte, men det uppskattades av flickorna. Det släppte nog lite på det onda.
★ Ligga på mage dagtid. Det fungerade absolut bäst för Bonnie, det puttrade på ordentligt & hon gillar även att ligga på mage nu.

★ Pysventiler. Det var ett måste att ha hemma helt enkelt. Räddade många nätter då det var som värst.
★ Vi bytte från oljebaserade D-droppar till vattenbaserade. Vet ej om detta löste något.
Inskaffade Sempers magdroppar. Vet ej heller om detta gjorde något bättre. Förhoppningsvis!
★ Skaffade Miniform droppar som sista lösningen, önskar vi gjort detta tidigare. Tror det gjorde under nästan på en gång!
★ Viktigaste - Vila när ni kan, krama om varandra, hjälps åt, våga be om hjälp, barnet/barnen behöver utvilade & glada föräldrar
.

- Hoppas innerligt att listan ska hjälpa någon annan. Vad sitter ni på för bra knep?

Likes

Comments

Jag vet inte hur intresset ser ut men jag tänkte se om det skramlar ner lite frågor nu när jag väljer att dra igång bloggens första frågestund. Ni har ju blivit ett X antal som regelbundet besöker mig nu märker jag, så varför inte ta och ställa dom där frågorna ni kanske inte tycker dyker upp så solklart i bloggen om mig, min graviditet, postpartum kropp, mitt liv, våra barn, bloggen etc.

- Frågestunden avslutas när det trillat in tillräckligt många frågor. Det kanske tar dagar, veckor, år.. *blink*
Kanske avslutas den till helgen eller förhoppningsvis ännu tidigare, det är ni som styr.

Likes

Comments

Detta inlägg vänder sig till dom som vill hålla kvar sina läsare & har ett intresse för att få bloggen att växa. Skriver du enbart dagbok, fortsätt med det.

Jag har bloggat i över 9 år nu & har hunnit skaffa mig en hel del åsikter & uppfattningar om bloggvärlden kring hur den ser ut och vad den innehåller. En av sakerna jag skaffat en åsikt om är bloggrubriker. Allt för många lägger ner så mycket tid på sina inlägg, men sen ingenting på rubriken som ska öppna upp intresset hos besökaren & läsaren. Den ska vara lockande, ibland lite överdriven men innehålla sanningen, samt även lite aggressiv ibland när man gör ett inlägg & sätter ner foten för något. Jag tänkte göra ett inlägg med exempel på rubriker som är attraktiva respektive ointressanta och hur man kan formulera om dom istället.

OIntressanta bloggrubriker

★ Godmorgon!
- Om du vill berätta vad du ska göra under dagen så använd dig istället med något från din text. Jag skriver alltid rubriken sist. Tänker du jobba och sen bara dega med dina barn och kanske göra något bullbak till kvällen, fokusera på bullbaket.
Så istället för "Godmorgon!" skriv istället "Planerar mega bullbak!" eller något liknande som gör att läsaren vet vad den kommer få läsa.

Ett tråkigt inlägg.
- Såg denna rubriken nyligen. Sådana här rubriker förstår jag verkligen inte. Hur ska man reagera egentligen? "Tack för förvarningen, då ska jag inte läsa!" Ett inlägg där man kanske förklarar att man inte hinner med bloggen just nu då man har alldeles för mycket att göra där av ett tråkigt inlägg. Skriv istället då "Alla mina TO DOs framöver" och passa på att rabbla upp lite vad som kommer hända.

★ Bara en liten uppdatering
- Nej nej nej. Rubriken är fortfarande viktig! Hur liten uppdateringen än är eller innehåller lite info så ska rubriken bjuda in läsaren i alla fall, annars är det väl ingen idé att uppdatera alls?
Oftast så använder man sig av en bild oavsett i inläggen, så finns det inget i texten som kan användas som rubrik så relatera till bilden. "Dagens accessoar" eller liknande köper dom flesta.

★ Frukost
- Skriv istället detaljerat vad din frukost innehåller för alla mundregglare där ute. Såhär "Egen inspirerad omelett" or "Yoghurt med chiafrön, frukt & bär!"
Tasty! Eller använd en hashtaginspirerad rubrik om du postat inläggsbilden på IG "BREAKFAST OF INSTAGRAM".

★ Känner mig så arg idag
-
Använd vad som gör dig arg eller irriterad istället som rubrik eller ha lite mer tryck i texten. "Sådant här gör mig så himla förbannad!" eller "Jag tål inte när folk behandlar andra såhär" exempelvis. Rubriker med intriger eller att få känna på en annan människas vrede och även kunna relatera till varför en person känner som den gör kan skapa perfekta diskussioner i kommentarerna, på ett positivt sätt.

Attraktiva bloggrubriker

Tänk hela tiden tidningsrubriker, hur ser dom ut? Här kommer en liten lista på attraktiva rubriker som talar & lockar för sig själva.

★ Därför blev jag vegan!
3 anledningar till att stanna hemma idag
★ Resultatet av dagens fotografering
★ Mina hetaste julklappstips
★ TBT, när jag inte kunde se mina tår!
★ Kräksjuka med pusskalas!
★ Nya kläder till vår stjärna
Hur kan man göra såhär mot någon annan!?
Bloggrubriken A & O för dina besökare

- Vad tycker du är lockande & attraktiva rubriker respektive vad upplever du ointressant och får dig att scrolla vidare?

Dela gärna vidare och tipsa om inlägget på facebook eller i ett inlägg på din blogg. Alltid uppskattat!

Likes

Comments


Vilken mardrömsmorgon

Jag har kommit till insikt med att jag är en ganska nojig jävel. Vaknade strax efter 06 av Elliot som ville ammas. Satt och scrollade i facebook flödet som vanligt och försökte väcka ögonen till liv. Ser då att 2 familjemedlemmar till en av mina bästa vänner Evelina har skrivit på hennes vägg "♥" samt "Fina syster ♥". Tror ni inte att detta satte igång hjärnspöken på mig? Jag satt bara & tänkte "Snart kommer det, snart skriver någon -Vila i frid". Jag satt och gjorde beräkningar på när hon senast var online, jag ringde henne maniskt från 06:30 till 08:00 och hann skriva och skrämma slag på Klara som blev lika nojig som jag. Jag ringde inte bara Evelina, utan spammade även hennes kille Ante. Hade dock inga höga förväntningar på honom eftersom han är en sådan djupsovare och det är ett under om han ens svarar dagtid. Båda två är tungsovare och pratar i sömnen, så försökte ha det som en lugnande tanke. Jag skrev även till hennes storasyster och frågade vad meningen bakom meddelanden var, men fick inget svar.

Tack & lov så svarade äntligen Eve vid 08. Höll på att börja gråta. Fick förklarat att hon inte mådde tipp topp då dom blivit tvugna att avliva hennes hund kvällen innan. Min stackars goa vän. Hon har förlorat många vänner i djurriket detta året, även hennes stora hästkärlek Neville. Var verkligen tråkigt att höra. Men åh vad tacksam jag var över att höra hennes röst. Att höra den gjorde så jag kunde ta ett speciellt beslut här i livet, mer om det när beslutet genomförts.

Många i min närhet har gått bort på kort tid

Varför denna nojighet då? Det är nog 3 år sedan jag förlorade någon snart. Jag har äntligen kunnat varva ner och inte gå på spänn att någon ska trilla av pinnen hela tiden vart jag än vänder mig. Men innan dessa 3 åren hann jag förlora min biologiska pappa, min allra bästa barndomsvän, andra vänner eller sådana man umgåtts mycket med, samt min halvbror inom loppet av 4 år. Jag har varit nere i djupa depressioner på grund av detta och haft svårt att finna livsglädjen. Man har gått på sin vakt och varit beredd på att snart händer det igen, snart tas någon mer ifrån mig. Idag fick jag uppleva den känslan igen, och jag blev påmind om hur viktigt det är att visa sin uppskattning till sina nära & kära. En liten kärlekstext ibland av hur personen har ett värde för en, ett extra telefonsamtal och fråga hur personen mår, att sno till sig den där extra kramen. Man vet aldrig när det kan vara över. Då vill man kunna känna & veta att man tog vara på tiden, att man gjorde allt man kunde för att visa hur mycket man uppskattar/uppskattade dom.

- Känner du att du kan relatera? Hur visar du din uppskattning till familj & vänner?

Dela gärna vidare och tipsa om inlägget på facebook eller i ett inlägg på din blogg. Alltid uppskattat!

Likes

Comments

Varför detta inlägg & denna tabukropp?
Tänkte bjuda på ett inlägg med min russinmage 5 veckor efter förlossningen och min relation till min kropp just nu.

Jag vill med detta inlägget lyfta och visa hur en kropp efter en förlossning kan se ut. Hur man älskar sin kropp för det den skapat, men att det är OK att inte heller trivas i den heller. Vi har sådana komplex många gånger så det hade varit konstigt om alla bara hade accepterat och sagt "gud vad snygg jag känner mig nu". Vi får nästan smisk av andra mammor om vi inte dyrkar våra kroppar utseendemässigt. Det är även viktigt att vi som vågar & kan visar upp en annan bild av hur det kan se ut, än just bara fitness mammorna på instagram som glider i samma kläder som dom hade innan graviditeten. Good for them.

Mina tankar kring min postpartum kropp

Som 23 åring är detta inte den optimala drömmen att se ut såhär, men tack & lov så ändras ju kroppen hela tiden. Jag ser många som skriver att dom älskar sin kropp oavsett hur den ser ut eftersom dom skapat det finaste som finns, KORREKT. Detta är ett sunt tänkande, såhär tänker jag också. Men jag tänker inte smyga under stolen med att jag inte avgudar hur kantig den ser ut framifrån många gånger. Bristningarna har jag inget emot, det får vara russin aktigt för russinet bleknar bort med tiden. Jag hoppas bara huden vill samarbeta med mig och strama till sig ytterligare (vilket den garanterat kommer göra) och håller tummarna för att huden ovanför naveln inte blir för hängig. Ska testa mig på bio oil som jag hört folk rekommenderar.

Känner mig så snygg & fab nowadays

Jag har aldrig känt mig så vacker och kvinnlig som under graviditeten. Vilken styrka den gav mig. Jag fick ett sådant självförtroende och självkänsla och det har hållit i sig. Ska man räkna kilon så är jag 5kg från min startvikt, men jag känner mig mycket snyggare och fab nu än vad jag gjorde då, kanske just för att man har gjort något så grymt som att föra 2 barn till världen som betyder allt för en nu. Det finns verkligen ingenting som kan påverka dessa känslorna. Att man har en fantastisk man i sitt liv också som får en att känna sig vacker, och som påpekar att han älskar ens mage & kropp för vad den just åstadkommit gör det hela ännu bättre, hur det nu ens kunde vara möjligt att bli bättre. Visste man inte vem man var innan man var gravid så hittar man verkligen sig själv under graviditeten och finner sin plats när dom små kommer, om man är som jag vill säga. Jag älskar mig själv och min mammaroll. Bästa jobbet någonsin.


- Vad har du för tankar och åsikter kring din egen och andras inställningar till sina postpartum kroppar?

Likes

Comments

Nu har även jag inskaffat en header. Vad tycks? Ser bloggen bättre ut såhär eller var det lättare att scrolla sig igenom bloggen utan? Fick lite tid till att fixa i ordning mig idag och klicka av lite kort till bloggen. Det är alltid svårast att skriva inlägg och vara kreativ på bloggen utan bilder, vilket kan ha hejdat mig i någon dag nu. Barnen hade en bra gårdag, men det var deras mamma som hade mjölkstockning och feber istället. Mycket bättre idag får tilläggas även om frossan kommer då och då. Jag hade dock inga bilder att leka med igår till att kunna bjuda på något inlägg, men kom snart på att jag inte hade postat den sista delen av förlossningsberättelsen, vilket jag sedan tog mig säkert 2 timmar att göra. Blev riktigt emotionell igen när jag fick gå igenom förlossningen del för del igen.

Besökarna rusar in på bloggen idag

Kommer ni alla ifrån min instagram? Jag har inte gjort mer än att promota förlossningsberättelsen 1 gång på en bild och ni har redan varit 180 stycken här inne idag. Ska vi slå besöksrekord idag igen tro? Det är en fantastisk känsla i alla fall att det är så många som läser bloggen ändå. Tänk att ställa 200st utanför huset liksom, hade fått scenskräck och slängt igen laptopen på en gång. *fniss*

Update: Såg precis att jag ligger på plats nr 6 i topplistan inom kategorin föräldraskap i Västra Götaland! Wow, vad kul!

Likes

Comments

Instagram@tubbarp_8

Nouw Magazine