Header

TIPS & LISTOR, TVILLINGARNA

Några handplockade favoriter ifrån min instagram. Ni vet väl att ni får ta del av min & flickornas vardag ännu mer där? Är jag inte aktiv på bloggen så kan man alltid räkna med update i bilder från oss via insta. ♥

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

MAMMALIVET

Morning Kings & Queens. Hoppas att ni & era sessor och prinsar mår bra idag. Gud, fick inte lugn på Bonnie förrän 22:30 igår, det är nästan rekord här hemma. Ingenting för den som är van, men vi är ju bortskämda med nattning 18-19 tiden när allting flyter på som det ska. Jag byggde ett litet tält åt Bonnie i babygymmet och la filtar & alla hennes 3 gosisar där. Sen somnade hon äntligen gott. Min lilla babbelkvarn.

Idag ska vi åka & hälsa på Lule med hennes lilla bula i magen. Hon väntar sin tredje fantastiska snutteplutt. Känns mycket bättre att åka iväg med flickorna nu. Den enkla orsaken till detta är att jag inte behöver ta in & ur bilen ur garaget, haha. Man kan öppna garaget med en fjärrkontrol, men stänga, det måste man göra inifrån. Där dyker min lata sida upp. Tycker det är skit trist att behöva göra så varje gång man ska åka iväg, så jag är otroligt glad över att det är plusgrader så bilen kan stå ute. Har ju insatser i bilen så det är bara att klicka i tjejerna. Det här med att trä bälten med babyskydd förstår jag mig inte på alls!

- Hur mår ni idag? Får säga att det är väldigt skönt att mentalt gått tillbaka till mig själv här igen.

Likes

Comments

MAMMALIVET, TVILLINGARNA

Åh död åt dessa vaccinationer. Bonnie har fortfarande en rejäl bula på ena benet & illtjuter efter en stund när man lagt henne, upp & ner upp & ner, så ser det ut här hemma på kvällarna, fortfarande. Elliots sista plåga var väl i lördags, för sen igår har det varit lugnt med henne. Inget utöver det vanliga i alla fall. Jag försöker trösta mig själv med tanken på att det är först om 7 månader, när dom är 1 år som det är dags igen. Då har hela tjocka familjen på Daniels sida & vi hunnit vara på en välförtjänt semester innan. Vi har inte bestämt destination än, men något med max 4-5 timmars flygtid, lagom värme är det som är tanken.

Min dröm är ju att kunna ta hand om flickorna helt själv när Daniel är borta varannan vecka. Men det har verkligen inte gått med alla dessa krångliga magar och nu vaccineringen. Dom är ju inte bara synkade i mat & sovtider, utan mycket i skrik med då dom utlöser varandra och påverkar varandra. Man måste i princip ha dom i två olika rum, och jag kan ju inte dela på mig själv riktigt. Så jag är otroligt tacksam till barnens mormor som stationerar sig här hos mig varje kväll och vi turas om med barnen & hjälps åt precis som jag & D gör. Men som sagt, jag önskar alla deras problem kunde flyga & fara iväg från oss så jag hade kunnat fixa allting själv. Men just nu kan jag inte vara supermamman utan en sidekick!

Om ni undrar hur jag har tid att blogga nu så kan jag berätta att detta inlägget tagit mig 3 timmar att skriva, haha. Nu är Bonnie inte skrikig längre, utan enbart övertrött & busig och ligger i ett kuddhav på golvet framför tvn. Verkar som det enda sättet att hålla henne lugn för stunden.

Likes

Comments

TIPS & LISTOR

Flickorna vilar lite så jag sitter här & filosoferar & engagerar mig i gruppen Blog Boost. Ett hett tips till er som inte alltid orkar vänta på nya inlägg i min bloggskola, denna gruppen har ALLT. Administratörerna är Sanna Preifeldt som driver Sannas Rum, och Cajsa Berntsson och driver Cajsa BeautyBoulevard. I gruppen så bjuds det på diskussioner & tips om hur man kan förbättra sitt bloggande. Detta är ingen grupp du fritt fram länkar din blogg, utan den är till för att lära sig och dela med sig av egna erfarenheter, och det finns faktiskt speciella dagar då du får dela med dig av det inlägget du är mest nöjd över i veckan som har gått, och du får självklart länka ett inlägg du har om det är relevant för en viss tråd.

Exempel:
Någon vill veta mer om SEO. Då kanske du gjort ett inlägg om just SEO och kan tipsa hen om detta.

Jag älskar denna gruppen. Så kul att få möta folk med samma intresse och som genuint engagerar sig i varandras frågor och ger konstruktiv kritik och underbar respons. Gå jätte gärna till Blog Boost gruppen och läs grupp beskrivningen & joina om du känner att detta är något för dig. Vilket jag till 100% kan garantera.

Likes

Comments

MAMMALIVET

Ingen behöver titta på det här eller läsa om det stör dom. Men som jag lovade så tänkte jag bjuda på bilder på min 5 månaders postpartum kropp sedan tvillingfödseln. Jag är så himla stolt över den här kroppen, även om magen ser ut som ett russin & jag ogillar russin överlag. Jag har mest problem med huden över naveln, den hade jag önskat såg bättre ut. Men man kan ju inte få allt man önskar sig, det har vi väl ändå lärt oss nu? Anledningen till detta inlägget är för att sådana här ärr & russinmagar är så himla tabu. Jag har sett folk som har bristningar så som jag har på höfterna, men sällan ser vi sådana magar jag själv har ute i samhället. Det finns ingen anledning att gömma dom. Folk som tycker sådant här är äckligt och klankar ner på sådant här har förmodligen inte själva barn och inte lärt sig uppskatta sin egna kropps magnifika styrka.

Min kille älskar mig precis som jag är idag, om inte ännu mer. Han har sett min inre styrka & styrkan av hur min kropp kunnat baka fram det finaste vi idag har. Jag ska inte ljuga, självklart har jag mått dåligt över hur magen ser ut, och även gör vissa dagar idag. Men det är inget jag dagligen tänker på och grubblar på över framför spegeln. Till det yttre kanske inte min mage ser lika stark och bra ut som den gjorde förr, men den kan minsann uppfylla alla funktioner och göra om hela graviditeten igen. Så himla bra är min, och din kropp. Som jag nämnde i ett annat inlägg "Skapa en grym postpartum kropp" så tror jag benhårt på att man kanske inte kan få tillbaka samma snygga kropp som man hade innan, men man kan absolut skapa en bättre. Bara man har viljan & tålamod. Ge aldrig upp på dig själv & din kropp.

Jag älskar min kropp, alla borde älska sin kropp. Oavsett hur den ser ut. Den är starkare än vad man tror.

Likes

Comments

UNCATEGORIZED

Hej fantastiska ni. Tack för ert tålamod med dålig uppdatering här under dagen. Jag hade en riktigt jobbig natt med sömnen och sov bort hela förmiddagen efter att ha uppdaterat här. Sen var det spring fram & tillbaka för att fixa flickorna innan vi skulle på kalas klockan 16. Det var mer barn än vuxna, trevligt men väldigt hög volym, så det krockade lite med mitt redan trötta huvud. Jag har lite privata problem just nu också, som sätter extra press på mig. Så jag har verkligen inte mått bra idag, inte igår heller. Bara känt mig orkeslös och velat släppa allt. Daniel har verkligen varit en klippa och tagit över en stor del av mitt ansvar hos flickorna dessa 2 dagar. Jag är fortfarande helt slut, och känner att jag nog kommer skita blanka fasiken i det här med organiserade inlägg. Jag trodde verkligen det var för mig, men jag behöver nog spontan skriva mer för att verkligen få utlopp för mina kliande fingrar, som nu.

Jag gillar att utmana mig själv i bloggandet. Nu på senare har jag varit lite för målinriktad på fel saker med bloggen känner jag. Så jag ska backa några steg och helt enkelt bjuda på mig själv mer i bloggen. Vilket jag tror och hoppas att ni kommer se fram emot. Spontana vardagsinlägg, spontan bloggskola, spontan girl power etc. Jag tror jag lagt för mycket fel fokus på bloggen och gjort det mer till ännu en rutin jag inte riktigt behöver. Jag älskar ju att pyssla med bloggen när flickorna sover, det är min avslappning. Men jag har ändå inte känt mig så avslappnad som jag hade önskat. Jag är verkligen ledsen om ni känt av det också. Bloggen ska bli mer personlig och naturlig igen, i promise.

Likes

Comments

TIPS & LISTOR, UNCATEGORIZED

Blev inspirerad av @bolmgren att göra en "du vet när folk inte har barn när.." lista. Kände ändå igen mig i hennes lista en del, så tänkte bygga på den lite. Tar det ändå lite som en utmaning eftersom hon taggade mig i inlägget haha. Jag brukar inte alltid gå med på utmaningar, men detta tyckte jag var lite kul.

★ Dom klagar på att man inte ses lika ofta längre.. Barn tar inte upp ens liv eller så?
★ Dom håller i ens egna och tror att dom gör fel så fort barnet börjat protestera.
★ Dom får panik så fort bebisen skriker och vill lämna ifrån sig den illa kvickt.
★ Dom kan sitta och äta mat i lugn & ro, inte hetsäta eller ha ett barn i famnen.
★ Dom tittar snett på en i ute i samhället för att barnet skriker, gud vad jobbigt för dom.
★ Dom fixar sig och kan vara på ett annat ställe inom 20 minuter utan planering.
★ Dom kan måla båda händerna med nagellack och låta de torka i lugn & ro.
★ Dom slipper byta tröja/topp 3 gånger om dagen pgr av bebisspya.
★ Dom kan gå och duscha & bajsa när dom vill på dygnet.
★ Dom klagar över 3 bristningar på vardera lår. Jag kan visa er mina!
★ Dom kan raka benen titt som tätt. Mina är lika håriga nu som innan jag någonsin rakade dom.

Likes

Comments

MAMMALIVET, TVILLINGARNA

Suttit på nålar större delen utav kvällen än så länge. Vågar inte pusta ut än. Bonnie vaknade med lite gaser i magen med somnade fint efter en flaska ersättning. Dom har ändå varit lugna i 4 1/2 timma nu, vilket dom bara brukar vara ca 30 minuter innan helvetet rent utsagt startar efter vaccineringen. Låter ju som att vi vaccinerar dom varje dag nästan, haha. Men det är lite så det känns. Kanske höll det onda bara i sig 2 kvällar denna gången? Jag vågar inte tro något förrän vi själva går till sängs och det är dags för deras nattmål. Då vet jag att dom kommer somna gott sen igen. Vill bara att mina små ska må bra, så jag kan må bra & känna mig utvilad till att vara den bästa möjliga mamman för dom, pappa med såklart.

Daniel åker imorgon igen, och vi ska på kalas vid 16 tiden. Hoppas verkligen på en lugn kväll sedan. Deras mormor kommer att komma till mig i vanlig ordning, och finnas till ifall det skulle bli krångel. Så himla skönt när jag ibland verkligen är ett nervvrak som skulle vilja gå ut och kedjeröka mellan varven. (Obs, jag är ingen rökare i vanliga fall) Usch... det gör ont i hela mig att tänka på att Daniel åker iväg med lastbilen imorgon igen och först kommer hem på fredag. Efter 4 år ihop skulle man kunna tro att jag är van nu, men icke. Jag älskar att ha honom nära även om jag ibland behöver lite "ensamtid" ibland med.

Men det är så kul när vi vissa kvällar kommer in på att prata om framtidsplaner om huset, barnen, och det senaste ämnet, bröllop. Som jag självklart tjatat igång. Dock är det ett mål efter att vi fått ordning på huset lite mer som vi vill. Det blir inte än på ett bra tag, men det är inte helt ur sikte heller. Nu vet ni det! *blink*

Likes

Comments

UNCATEGORIZED

Helt bortom det jag brukar skriva om, men detta är lite fantasier kring vår framtid inom familjen. Eftersom vi bor på landet så har jag börjat fantisera om att en dag ha en hund i familjen. Som att inte 4 katter redan räckte? Haha. Alla andra familjer på Daniels sida har 1 eller 2 hundar så det känns lite som att vi nog också borde tillföra ett sådant tillskott i familjen. *blink*

Jag har fastnat extremt mycket för Tibetansk Spaniel & Fransk Bulldog. Särskilt Tibetansk Spaniel, som jag spanat in sen längre tillbaka. Det känns som en jätte bra hund för mig, oss. "En tibetansk spaniel är glad, nyfiken och tillgiven men också mycket självständig och kan vara avvaktande mot personer den inte känner. En tibetansk spaniel gillar att följa med på långa promenader, men kurar även nöjt ihop sig i sin ägares säng om inget annat erbjuds." Låter precis som mig i hundformat i princip, haha.

Båda dessa är ju relativt små raser, vilket jag egentligen föredrar. Men skulle jag få välja en större hund skulle det garanterat vara en Rhodesian Ridgeback. Daniels föräldrar har 2 stycken, som vi faktiskt satt hundvakt åt i torsdags & fredags. Dom stämmer in på vår profil med att ha en familjevänlig hund. "Rasen är i dag huvudsakligen en sällskapshund. Ett fåtal individer används till praktisk jakt. Rasen kräver mycket motion och den som funderar på att skaffa sig en Rhodesian Ridgeback bör tycka om att vara ute och röra på sig mycket i naturen. Rasen fungerar generellt utmärkt som familjehund och älskar sin familj men väljer oftast ut en favorit." Dom är så fantastiskt mysiga & fina och spana in deras ur tuffa tuppkam på ryggen!

- Nu har ni fått ett litet utdrag på mina favoritraser. Vilken ras favoriserar du?

Informationen kring raserna är hämtade ifrån ssk.se - köpa hund.

Likes

Comments

UNCATEGORIZED

Detta kan vara den mest irriterande frågan jag får höra & även ser online dagligen. Oftast börjar texten "Hej! Jag söker nya bloggar att följa, jag bloggar om blablabla, om du följer mig, så följer jag tillbaka!" Eller där folk gör trådar där man ska följa varandra. Vad är det för kul med detta? Personligen känner jag, att jag följer vem sjutton jag vill. Sen kan jag inte riktigt förstå varför andra går med på sådant här? Är man lättlurad på något vänster? Man förstår väl att dessa personer som "följer" en kommer avfölja inom 1-2 dagar oftast. Såhär tänker jag väldigt specifikt just om instagram i alla fall.

När det kommer till både bloggen & instagram så vill jag ju ha följare som följer mig för att dom faktiskt vill det. Inte för något "bytes" skull för att enbart få fler följare. Börjar en följa mig och jag gillar den bloggen så är det klart jag följer tillbaka. Men jag vill inte att det ska ske på någon begäran. Samt även att om en person 100 följare på sin blogg eller insta och följer 1500 andra så kan man väl förstå att det är något skumt på gång? Denna personen följer nu mig för att se om jag kommer börja följa hen tillbaka. Jag tror sällan att den personen följer mig på grund av intresse för mitt innehåll, svårt att hålla hålla koll på 1000 följare liksom. Eller jag vet inte, vad tror ni? Jag har svårt att hålla koll på 30.

Ärligt talat så skiter jag i siffror. Visst är det kul med nya följare, men jag vill endast ha dom som faktiskt gillar/älskar min blogg och läser innehållet. Varje läsare räknas, mina läsare är inte ett par nummer för mig. Även detta med främmande länkbyten förstår jag inte. Varför ska jag göra "reklam" för en annan blogg jag själv inte läser eller den ens läser min?

För att sammanfatta detta
★ Jag avskyr trådar i grupper på facebook som ber folk att göra ett följ-byte.
★ Varför i helskotta följa någon om du inte finner intresse i deras innehåll?
★ Varför ha så stort fokus på siffror när hälften minst inte bryr sig om ditt innehåll?
★ 1 av 50 kommer kanske följa dig på riktigt, är det värt det?
★ Varför länka en blogg du inte ens vet ett skvatt om? Vad står den personen för?

Likes

Comments