Under vissa perioder är det svårare att uttrycka sig i text, att hitta en mening i att skriva om önskelistor eller hur många koppar kaffe jag drack i helgen (7). För ett par år sedan älskade jag att skriva. Inte vad jag åt eller vilken skjorta jag ville ha i julklapp, men verkligen skriva. Rader som betydde, som satte ord på exakt allt jag hade inom mig, varenda känsla och varenda liten tanke.
Det var länge sen jag skrev på det sättet. Jag kan sakna det ibland, att skriva större saker än instagram-captions och för tillfället, hemtentor. Det känns sällan lika genuint som Den lilla svarta boken gjorde. Den kanske får ta plats igen.

Men när man inte vet vad man ska skriva så kan man läsa, så här får ni mitt bästa lästips:

(När jag går igenom stora förändringar i livet vill jag gärna läsa eller skriva för att inte tappa förståndet. Skriva sånt som förklarar hur jag känner och läsa sånt som sätter ord på det jag inte kan sätta ord på.)

Rupi Kaur. En genialisk, smart och så ärlig poet/författare. En 25-årig kvinna som släppt två böcker, varav den ena är ny och kom ut i oktober. Milk and Honey är den första, The Sun and Her Flowers är den andra.

Läs.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

In cooperation with Metapic

inspiration

pinterest, belleoftheball, sarahkjp, julia engel

Höstmode är definitivt min favoritgarderob av alla säsongsbaserade. Stickade tröjor, rutor, boots, det är verkligen den mysigaste årstiden. Jag har svårt att sätta ord på själva stilen jag inspireras som mest av under hösten men det är väl en blandning mellan klassisk, lite preppy, bekväm och till största del väldigt naturnära och dova färger.
Är inte jättebekväm i sommarkläder (shorts eller allting som är för kort, typ klänningar, kjolar osv) så hösten passar min stil perfekt. Tycker det är så himla mysigt att ta på sig en pyjamas, tofflor och krypa upp i soffan framför en bra serie eller film. Har en hel pinterestmapp fylld av bilder på outfits jag skulle vilja bära, och alla går i stil med de ovan.
Jag inspireras väldigt mycket mer av amerikanska bloggare och influencers än vad jag gör av svenska. Youtube, Instagram, bloggar, alla mina favoriter är amerikanskor, jag följer faktiskt knappt några svenska influencers på någon av mina sociala medier. Det kommer ett inlägg i höstserien om mina favoritbloggare också, för att inte göra det så rörigt i dom olika inläggen!

in-store favorites right now: cozy up for fall

1: HERE // 2: HERE // 3: HERE // 4: HERE // 5: HERE // 6: HERE // 7: HERE // 8: HERE // 9: HERE // 10: HERE // 11: HERE
Den konjaksfärgade tröjan (nr 2) och jeansen (nr 7) är två av mina absoluta favoritplagg jag har i garderoben! Tröjan är hur mjuk och gosig som helst och färgen är verkligen så himla fin! Jeansen är jättestretchiga och både benlängden och höjden på midjan är perfekta. Dom är från American Eagle men skickar till Sverige. Dom flesta av deras jeans finns i tre olika längder (short, regular, long) och short är perfekta på mig, jag föredrar mina jeans precis till ankeln utan att dom korvar sig i flera lager.

Flera av dessa saker ovan kommer nog att stå med på min önskelista inför julen, då dom funkar både över vintern och in på våren också!

Har ni några favoritplagg eller någon stil ni inspireras extra av när hösten kommer?

Likes

Comments

När jag gick i gymnasiet var jag en fruktansvärt dålig elev. Jag var hon som aldrig var delaktig i grupparbeten, inte lämnade in några uppgifter i tid och sällan var delaktig på lektionerna. Jag var ofta trött, oengagerad och hellre hemma än i skolan. Därför gick jag ut gymnasiet med ett samlat betygsdokument, och var inte behörig till högskolan eller universitetet. I tre år har jag pluggat upp mina betyg för att komma in på universitetet. Ett år på folkhögskola och två år deltid på komvux. Det har varit kämpigt. Så många gånger jag suttit där och övervägt att hoppa av, men någonting i mig har vägrat ge upp.

Något jag önskar att jag hade vetat innan jag började universitetet var hur mycket mer prestationsångest jag skulle få. Ångesten i sig är inget nytt för mig, jag har länge haft det, men inte som jag har nu. Jag försöker att jobba med det och mig själv varje dag, för att vänja & träna mitt psyke på hanteringen av ångesten och stressen.
Det är så många gånger som jag brutit ihop och grinat över ett betyg, en inlämning eller veckans schema.
Jag blev underkänd på min första tenta. Jag blev till en blöt pöl när jag loggade in på vår studentportal och såg betyget U; det här var inte den bilden jag hade sett framför mig när jag skulle börja på LU. Så, trots att jag blivit godkänd på alla andra inlämningar så blev jag förkrossad över ett dåligt betyg.

Hur hanterar man egentligen prestationsångest, stress och universitetet? Vad kan man göra för att lugna sina nerver och hitta en bättre rutin i vardagen? Jag tror att mycket av den stress och prestationsångest jag känner beror på dåliga rutiner, svaga förberedelser och otillräcklig studieteknik. Jag är nybliven student på universitetet, jag var skitdålig i gymnasiet så jag förväntas inte vara proffs än. Jag lär mig fortfarande, och jag har som mål att ha utvecklat både studieteknik och psyke under utbildningen för att kunna vara en så bra student som möjligt.

1 // byt ut sociala medier mot podcasts, ted talks och böcker

Utan att vi ens längre reflekterar över det idag så har sociala medier otroligt stor påverkan på oss. Iallafall mig. Ofta när jag känner mig stressad eller ångestfylld är sociala medier det sista jag vill titta på, eller borde titta på. Istället för att få mig att må bättre så gör det motsatsen, och jag gräver mig bara längre ner i ett hål.
Istället, har jag börjat byta ut en stor del av den tid jag lägger ner på sociala medier till podcasts, ted talks och att läsa böcker.
Det är något med att lyssna på folk som pratar (gärna om ett intressant ämne) som rensar hjärnan på ett sätt Instagram inte kan göra.
Ted Talks görs i samband med en årlig konferens i Vancouver och är alltså föredrag från mängder av inspirerande och kloka talare. Det finns i stort sett alla teman man kan tänka sig och går att hitta på både hemsidan och Youtube.
Podcasts har lite samma effekt på mig, jag söker upp ett ämne eller genre som intresserar mig och så kan jag på något sätt släppa lite av stressen genom att lyssna på andra prata. Mina favoritpoddar just nu är P3 Dokumentär, Livet på läktaren & En mörk historia. Dock lyssnar jag på hur mycket annat som helst beroende på vad för humör jag är på.

2 // reflektera över och jobba på varför

Varför får jag egentligen prestationsångest? Är det för att jag vill leva upp till andras förväntningar, mina egna, eller för att jag vill utvecklas? Utveckling ska aldrig vara något negativt. Så varför gör det mig stressad? En av mina största anledningar är för att jag har otroligt höga krav på mig själv, men framförallt för att jag vill bevisa att jag inte alltid är den tjejen som inte kunde göra nånting rätt i gymnasiet. Jag vill vara bättre än så.
Det är okej att inte vara bäst på universitetet när man var dålig i gymnasiet. Var stolt över att du ens kommit dit du är idag. Jobba på att vara stolt över det du lyckas med, och försök se positivt på livet och alla dess aspekter.
Personligen tror jag att man aktivt måste jobba med att bli en "positiv människa". Att lära sig se saker ur rätt perspektiv. Allt är inte ett nederlag. Lär dig hantera prestationsångesten genom att läsa på, göra research, ta del av andras erfarenheter. Det finns hur mycket information som helst om det här, ta del av den.

Mina fem återkommande punkter för stress-relief och rensa huvudet:
1. Tänk: "Jag är ny på det här, jag lär mig fortfarande. Det är okej att inte kunna allt direkt."
2. Lämna lägenheten. Speciellt om du bor i en liten studentlägenhet som jag, när det tillslut känns som att väggarna kommer närmre och närmre varje sekund du stressar. Behöver du plugga? Gå till ett café, bibliotek eller campus. Har du tid över? Gå ut och gå, sätt på ett Ted Talk och ta en promenad så nära naturen som möjligt. Idag är detta mitt största måste.
3. Ring en förälder eller vän. Nu när jag inte längre bor i samma stad som min familj så är det ännu viktigare för mig att ringa dem då och då. Jag tror att jag ringer min mamma minst varannan dag. Hon är världsbäst på att få mig att lugna ner mig själv och inte ha så höga krav på allt jag gör.
4. Lika viktigt som att kunna vända en negativ tanke till en positiv, är det att kunna hantera den negativa. Tillåt dig själv att vara ledsen, stressad och besviken. Gråt över att du blev underkänd, men använd det sen för att komma tillbaka ännu starkare. Det är inte dåligt att vara ledsen & stressad, men det är lättare om du inte alltid är det.
5. Ta hand om dig själv. En dusch, ansiktsmask, promenad och en annan frisyr än den trötta knuten kan göra mycket för självförtroendet. Att få pilla med händerna (ansiktsmask, hår, smink osv) kan göra mycket för lugnet, man får något annat att tänka och fokusera på. Jag mår ofta mycket bättre efter att ha varit ute och gått och har ett nytvättat ansikte, trots att det låter väldigt fjuttigt.

3 // utvärdera och organisera

Känner du att du är mitt i en stressad vecka, månad eller längre period? Hur får det dig att må?
Lär känna dig själv. Reflektera över varför du är så stressad, utvärdera din egna prestation och vad du behöver göra för att få undan sysslor, inlämningar eller andra måsten. Sätt dig ner, rannsaka dig själv och om-organisera. Detta är SÅ viktigt. Samma gamla rutiner kanske inte alltid funkar, byt isåfall, eller utveckla dem du har.
Att strukturera upp vardagen och skapa rutiner och hjälpmedel för dig själv tar bort så mycket onödig stress. Inte all, men mycket av den som man kanske egentligen inte behöver ha där.
Det kommer ett helt inlägg om planering, rutiner och strukturering snart för att detta inte ska bli alltför långt. Men, våga rannsaka dig själv.

Likes

Comments

pics: pinterest/fall board

Det jag tycker är det absolut bästa med hösten är definitivt färgerna. Jag älskar älskar älskar när löven ändrar färg, när alla träd lyser i rött och orange. Hade jag haft körkort (haha, och bil för den delen) hade jag spenderat så mycket tid bara med att köra runt och titta. Naturen är så magisk vid den här årstiden, jag tycker verkligen att man ska ta vara på det och inte sitta inne för mycket om dagarna, trots att det är mysigt det också. Nu när jag och Emil bor i Lund så är det ännu mysigare, med alla tegelhus och mer natur än i innerstan i Stockholm där vi bodde förut. Nu behöver jag bara sätta mig på tåget till skolan och så hamnar jag mitt bland öppna fält, hästhagar och vackra skogsdungar i rostiga höstiga färger.
På min Pinterest har jag en mapp enbart för hösten med allt som hör till, där hittar ni bland annat alla bilder i kollaget och många fler om ni behöver inspiration! Jag älskar verkligen Pinterest, det är definitivt en av mina favorit-sociala medier (och nog den mest använda). Kan sitta och skrolla och pinna hur länge som helst.

Så, mitt första tips för att få maximal uppskattning av hösten: sup in alla färger, ta dig ut i naturen, promenera när det är sol och ta vara på hur vackert det kan vara runt om oss!

Likes

Comments


Jag tycker verkligen att hösten är den absolut bästa årstiden. Trots att det i Sverige ofta regnar, blåser och är grått så älskar jag den. Jag hade gärna haft ännu fler soldagar, när luften är sådär härligt krispig och träden glimmar när solen ligger på. Men, de såna dagar man har insuper jag det så pass mycket så att det får mig att älska hela hösten.
Det bästa jag vet är att låta hösten vara en slags nystart. Man byter ut garderoben, kommer igång med nya rutiner, passar på att gå ut och sparka i löven när det är fint väder och man byter ut sina spellistor (eller, jag gör iallafall!).
Varje gång hösten kommer blir jag så otroligt shoppingsugen, mer strukturerad och framförallt lugnare. Jag går och lägger mig tidigare på kvällarna, byter upp stressiga oplanerade veckor mot mer strukturerade och lugna. Istället för att kolla på mobilen tills jag somnar vid 02 så börjar jag med mina kvällsrutiner vid 21 och somnar med en bok över ansiktet 22-23. Hur skönt är inte det? Jag älskar det!

Iallafall, jag tänkte att jag ska göra en kort höstserie med mina favorittips nu när säsongen äntligen är här på riktigt. Det blir ett par korta delar med bland annat mina nödvändigaste fall essentials, mina bästa spotify-listor och några riktigt goda recept man måste testa!

Stay tuned så ses vi i del 1!


Likes

Comments

I fredags efter seminariet så mötte jag upp Emil i Lund för att ta flygbussen till Malmös flygplats. Där väntade flyget som tog oss hem till Stockholm över helgen för att fira min födelsedag! På fredagkvällen stod det familjemiddag på schemat, och jag fick äntligen träffa min brorson, som jag längtat efter det! Det är en rätt sjuk men så magisk känsla, det var så himla fint att sitta med bebisen i famnen och faktiskt försöka förstå att det är min storebror som är pappa! Så stort.

På lördagen hölls det kalas (får man säga så när man är 25?) hemma hos mamma & pappa för att fira min födelsedag i efterskott. Våra närmsta familjevänner och mina vänner kom och drack bubbel och brunchade, och jag fick träffa alla samtidigt på en gång (effektivt när man bara är hemma över helgen!). Jag är verkligen så himla tacksam över hur fantastisk familj och vänner jag har. Jag har aldrig varit den som har ett stort tjejgäng på typ 15 pers men fasen vad fina människor jag har runt om mig, och alla är så viktiga för mig.
Mellan brunchen och utgång så åkte jag även och hälsade på världens härligaste tjejer jag tränade i våras i cheerleading! Dvs laget som gav mig ett SM-guld som tränare. En stor dag.

På kvällen mötte jag först upp min bästa vän på Escaliers innegård för en espresso manhattan (livets drink hörrni!), sen gick vi vidare till Ochaya, Kasais nedervåning. Så imponerad av det här stället, känns väldigt "osvenskt" och tror att jag tyckte att varenda låt dom spelade var bra, plussss goda drinkar!

Söndagen gick åt till släktkalas för mina två kusiner (som inte längre är så små..) och mys med familjen innan jag skulle hem på måndagen. Det var verkligen så himla skönt att få komma hem och bara hänga med mina föräldrar som vi brukade göra när jag bodde hemma, sova över hos min bästa kompis och träffa min nya brorson.
Nu i helgen blir det faktiskt en snabbtur hem igen men definitivt inte lika fullspäckad schemamässigt, nu ska jag dit för en läkartid så det blir egentligen fram och tillbaka i stort sett.

Likes

Comments

Fina ni! Igår fyllde jag år, hela 25 stycken. Tjugofem har för mig alltid varit åldern då man blir "vuxen". Haha, det kan vi ju lägga på hyllan, jag började ju precis på universitetet och ska leva studentliv i tre år? Jag har ingen egen lägenhet, inga planer på familj, jag har inte ens ett körkort (okej, det skäms jag lite över) och jag har ingen karriär. Så definitionen av vuxen är ju lite suddig just nu, haha.
Jag hade iallafall en jättefin födelsedag, om än rätt lugn. När jag vaknade så lagade Emil pannkakor till mig och kom och sjöng och gav mig frukost och paket på sängen. Så himla fint, ni har ju sett att han gett mig småpaket i några dagar och igår morse fick jag ännu ett sånt litet paket, och sen ett kuvert med ett kort i. Såhär såg det ut:

I kortet så hade han ritat tre rutor med tillhörande bild, och så fick jag själv kryssa i vad jag tyckte lockade mest. Hur gullig idé? Som ni sett i ett tidigare inlägg hade jag bland annat önskat mig en weekend till Paris, och när ett flygplan var ett av valen så fick det snabbt fyllas i med ett kryss. De andra valen var en middag på en michelinkrog (vi älskar att äta ute och speciellt på stjärnkrog när vi kan) eller en roadtrip med en spaupplevelse någonstans.

Jag kryssade i flygplanen! Min stora kärlek, fy vad fin han är. Det här är den finaste presenten jag fått.
Sen skulle Emil iväg till jobbet så jag tog en sväng på stan, gick till LoveCoffeeRoasters och fikade. Där fick jag en is-cappuccino i martiniglas, hur fränt?

På kvällen så åkte jag till Malmö och åt middag på E's jobb, Restaurang Quê. En vietnamesisk fine-dining restaurang, såååå himla gott var det. Dumplingsen med pilgrimsmussla och gambas var helt sinnes. Sen satt vi kvar en stund efter att han hade slutat, drack vin och pratade med deras vänner. Sen åkte vi hem och däckade rakt ner i sängen, och 5 timmar senare ringde klockan för seminarium.

Och såhär såg jag ut under kvällen: nytvättat och stökigt hår, Nars-glans på läpparna och en svart omlott-blus i krispigt (makes sense...?) material från Lindex.

(The struggle när ljuset glänser i glasögonen, dom som vet dom vet.)

Likes

Comments

Satt hos frisören här om veckan (tyvärr inte hos min favoritfrisör och gudinna Gabriella men hos en superduktig tjej här i Lund!) och var så himla sugen på ett litet upplyft av just frisyr. De senaste... 6 åren har jag varit så mesig gällande klippning och alltid kört på samma gamla vanliga, toppa det nödvändigaste och gå genom min uppklippning. Så, nu bestämde jag mig för att klippa lugg! Det är ju egentligen inte jättevågat men vad tusan.
Lugg känns ju väldigt höstigt och det känns alltid som att kommer tillbaka den här årstiden, och nu passade även jag på. Har länge tittat på bland annat @Matildadjerfs lugg (hon är ju en sån ängel) och kaaaanske tänkt att jag också vågar. Och för tusan, en lugg växer väl ut hur snabbt som helst?

Likes

Comments

God morgon från soliga Lund!
Sitter med en kopp kaffe och min frukostgröt framför mig, en ansiktsmask som snart ska tvättas av och en 20 sidor lång (engelsk) artikel jag ska skriva stödord på. Imorgon fyller jag år! Hur mysigt är det egentligen? Jag älskar att fylla år, oftast. Min kille har varit en dröm den här veckan och på morgnarna när jag vaknar ligger ett litet litet paket och ett kort bredvid sängen, som bygger upp till födelsedagen. Igår fick jag en läppscrub från Lush med popcornsmak (!!!) och idag en ansiktskräm (som verkar vara helt rätt för min hy?) från samma ställe.
Han jobbar tyvärr imorgon och jag har ju en massa plugg att göra, vilket känns lite tråkigt, men vi får se, jag kommer ju iallafall att fira i helgen.

Likes

Comments

Hörrni, hur fort kan en vecka gå egentligen? Har knappt öppnat någon annan flik på datorn än pluggrelaterade på 6 dagar och det känns som att jag inte haft en sekund ledig. Har möjligtvis drunknat i kurslitteratur, plundrat mig genom x antal kapitel av världens värsta kursbok, alla management-studenter, är det ens någon som tar sig genom Grönroos utan att lida? Iallafall, hann ändå med en helgdag i Malmö med Emil, brunch kallade och sen stannade vi kvar till kvällen för att gå på bio. Brunchen var rätt dålig tyvärr, men som tur är så är det ju inte sista gången vi söndagslyxar. Resten av veckan bestod verkligen av plugg, jag försöker fortfarande vänja mig vid universitetsstudier och hur uppgifter ska skrivas, böcker ska läsas och föreläsningar ska gås på (det är förvisso inget problem, men det är inte lektioner som det var i gymnasiet eller på folkis direkt).

Trots att brunchmaten var halvtråkig så var det iallafall fint när man kikade upp i taket.

Den här veckan består också av plugg (åh, livet) , men på fredag efter vårt seminarium så åker jag till Stockholm för att fira min födelsedag!!! Ah, så himla pepp ska ni veta. Panikshoppade lite nytt på Asos igår (eller okej, inatt..) men känner mig inte alls redo, haha. Har alltid tänkt mig att jag ska vara helt smashing på min 25 års-dag, men just nu har jag mer tjänsteinnovationer och serviceuppbyggnader i huvudet än goa ansiktsmasker och födelsedags-värdiga outfits.

Likes

Comments

INSTAGRAM@bellaalevad