bring it on, spring colors


Något jag alltid vill göra när säsongen går från vinter till vår är att släppa in mer ljus och färg i lägenheten. Även när jag bodde hemma som yngre så möblerade jag om och inredde (så gott som det gick) efter säsongerna.
Jag har alltid älskat att fixa och pilla med hemmet, definitivt ännu mer än när man bodde hemma hos föräldrarna, och trots att jag och min sambo bor i en relativt liten andrahandslägenhet så kan man dekorera och bjuda in våren utan att behöva slösa mycket pengar eller slita på lägenheten.
Jag följer hur många inredningskonton som helst på mina sociala medier, och det är alltid vid den här tiden som jag blir mest sugen på att göra om hemma. Längtar tills jag har ett helt hus att inreda! Drömmen.

Eftersom att jag spenderar väldigt mycket tid hemma nu då jag är sjukskriven så är det viktigt för mig att det är rent och städat omkring mig för att inte bli helt galen, haha. Jag plockar och håller på i stort sett varje dag, och idag fick jag även upp lite nya textiler för att fräscha upp inför nya säsongen!

Mitt bästa tips för att få lite förnyelse när man bor i en liten lägenhet är verkligen att byta ut textilerna. Det behöver inte vara dyrt, men det gör så stor skillnad! Jag kan tycka att det är otroligt frustrerande när man inte riktigt kommit i ordning i hemmet och jag som är så pass intresserad av inredning vill såklart bo så fint som möjligt, men man får inte glömma att varje lägenhet man bor i inte kan vara ens drömhem. Det är självklart en ekonomisk fråga, men också fråga om plats, behov osv. Man kanske inte alltid planerar att bo i hemmet så länge? Då behöver man kanske inte göra det till ens drömhem heller. Lite så känner jag nu, jag och E kommer inte att bo här länge till så ett par kuddfodral och lite fräscha lakan tycker jag kan räcka.

Inlägg om mitt drömhem kommer att komma upp, filar på det för tillfället!

Alla textiler är ifrån Jotex och Ellos, tavlan ovanför sängen är (inte nyköpt tyvärr) från Åhlens, lampan är min sambos & blommorna är köpta på Interflora.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Sommaren närmar sig och trots att det (hittills) ser ut som att jag inte ska på en tropisk solsemester nu i sommar så är det ändå något jag tittar flitigt på: skrollar efter billiga flygbiljetter till platser som inte är turistförstörda, letar små mysiga hotell på platser man tar sig till med båt, helst.
Jag är en sådan person som vill se hela världen, men gärna extra mycket de ställen som vi i det kalla Skandinavien skulle referera till som exotiska, eller tropiska. Det, det är mina favoritställen.
Därför har jag satt ihop mina topp tre ställen jag vill besöka, någon gång i livet.

filippinerna

Filippinerna är faktiskt ett resmål jag upptäckt relativt nyligen. Det är bara på de senaste åren jag öppnat ögonen för det här landet, och just nu är det som ni ser på min topp 3-lista. Naturen ser helt magisk ut, och jag hade så himla gärna velat resa runt bland de olika öarna. Mitt första mål skulle vara Siargao Island, en ö som är väldigt populär bland surfare men det hade inte hindrat mig, och jämfört med många andra paradisöar så är Filippinerna inte gräsligt dyrt att åka till heller, trots att det kostar.


marocko

En punkt som har varit väldigt länge på min lista. Jag kan minnas att jag som yngre kunde fantisera om att gå på färgsprakande marknader, titta på unik arkitektur och få chansen att se en natur och ett landskap som är så långt ifrån vår här i Sverige som möjligt. Jag vill ligga på ett tak och se soluppgången över bergen, fylla kameran med färgglada bilder och ja, titta på kakel i mängder. Är stormförtjust i marockansk design, och vill gärna ha ett hem med delar av den stilen i framtiden.


bahamas

Förmodligen det resmål som är på flest önskelistor. Bahamas, drömmarnas drömvärld tillsammans med jag vet inte, Maldiverna, Bora Bora? Ja, förmodligen, men det gör det inte mindre magiskt. Troligen är detta också det alternativ som kommer vara det sista av de här tre jag åker till, framförallt på grund av prisskillnaderna gentemot de andra.
Komigen, de här stränderna, havet, djuren, gud. Det är allt jag vill ha på en semester, haha. En dag!


Det var mina topp 3, men har självklart ändlöst med fler platser jag vill åka till. Gili öarna, Dominikanska Republiken, Aruba, listan är lång. Har ni några drömresemål?

(Alla bilder finns länkade i min summer-board på Pinterest.)

Likes

Comments



Nu för tiden så finns det oändligt med program att välja inför vidare studier efter gymnasiet. Du kan läsa ett helt program, en enstaka kurs, eller själv sätta ihop din examen med flera blandade kurser. Det känns som att man måste veta exakt vad man "vill bli när man blir stor" för att hitta rätt, så kändes det iallafall för mig under den långa tid jag inte visste vad jag ville plugga. Men, efter att ha funderat på det här väldigt länge så kommer mina sex bästa tips för att välja rätt!

1. Sortera ut i vilken/vilka städer du kan tänka dig att plugga i
Vad söker du efter i din studentstad? Vill du vara nära familjen, komma ifrån staden du växte upp i, flytta till en större eller mindre stad? Vill du att det ska vara ett rikt studentliv, eller lite lugnare? Vad är du ute efter för miljö, helt enkelt.
På till exempel Studentum eller AllaStudier kan du enkelt sortera studier efter ort.

2. Fundera på vad du vill ha i livet, som inte har med skolan att göra
Detta är kanske mitt bästa tips, och också det som fick mig att hitta rätt utbildning. Jag funderade på hur jag ville att livet kring min karriär skulle se ut. Vad kan jobbet ge dig för förmåner, som du kan nyttja i din vardag?
Vill du ha möjligheten att resa ofta, spendera mycket tid utanför ett kontor eller kanske få chansen att bli bjuden på event, visningar och mingel tack vare din karriär? Är det viktigt för dig att tjäna mycket pengar, eller är du nöjd med en "vanlig" lön? Har du något intresse bredvid skolan/jobbet som du skulle kunna tjäna pengar på?
Helt enkelt, hur vill du att livet runt ditt jobb ska se ut, vad vill du göra mer förutom att jobba?

3. Lista alla företag du kan tänka dig att jobba för
Skriv ner varje företag du skulle kunna tänka dig att jobba för, vad för bransch det än är. Alla företag har olika typer av tjänster, och bara för att du kanske söker dig till ett företag som jobbar med resor så behöver du inte alltid jobba med just resedelen, om du gillar företaget så bör du se över vad det finns för andra möjligheter där.
När du har skrivit ner alla företag du kommer på, försök att bryta ned dem. Kanske finns det ett tema? Är det många företag inom en viss bransch? Hittar du någon röd tråd?

4. Försök att sätta ord på din tjänst, utan att bestämma yrkesval
Det är här det börjar bli riktigt roligt. Jag har alltid, sen många år tillbaka, sagt att jag en dag ska vara chef. Det är vad jag vill bli. Men det blir man ju inte direkt, tyvärr. Så försök att se framför dig vad du vill ha för arbetsuppgifter, tjänst och/eller benämning. Vad för avdelning vill du vara på? För att få lite tips på vad som finns, gå in på ett företags hemsida du gillar och....

5. ......Se över aktuella tjänster hos företag du tycker om
Du kanske vet att du vill jobba hos ett specifikt företag, men du är inte säker på med vad? Se över deras hemsida! Ofta så har företag en sida där man kan se lediga tjänster, intervjuer med nuvarande anställda, och kanske även alla typer av tjänster som företaget bemannar. Vad har de för avdelningar? Oftast kan man hitta det under karriärssidan, framförallt om företaget gör ett utskick via mail när en viss tjänst blir ledig.
Skriv ned alla de tjänster du tycker låter intressanta, alla avdelningar du tror skulle kunna passa dig, och den bransch du fallit mest för.

6. För över dina anteckningar till studie-stödord och börja botanisera!
Har du hittat en tjänst du låter intressant, på ett företag du skulle kunna tänka dig att jobba för? Eller iallafall liiiite intressant? Koppla den till studier! Vad är det för ämnesområde? Vad skulle ditt huvudarbete vara? Kolla upp yrket på AllaStudier och hitta vad för utbildningar som skulle passa dig, kanske hittar du någon du inte trodde du kunde läsa?
Nu när du (förhoppningsvis!) har en lite klarare syn på vilken väg du vill gå så finns det mängder med kurser och program att bläddra mellan. Dags att börja botanisera på alla studiesidor, skolornas hemsidor och googlesöka på tjänster inom yrkesvalet!


Det var mina tips, hoppas att någon kan ta hjälp av dem för att förbereda sig inför höstens ansökningar som inte ligger långt bort nu! Jag har skickat in min ansökan med min drömutbildning på första plats, nu håller vi tummarna!
Hur resonerar ni när vi väljer/valde utbildning? Hade ni koll redan från början på exakt vad ni ville söka? Har ni kanske några supertips att dela med er av?

Likes

Comments

Contains affiliate links

SPRING TREATS / EXAMS DONE



Har den senaste tiden varit så extremt trött på min garderob, och varje årstid känns det som att jag egentligen vill köpa nya kläder, men inte tar mig an att göra det. Jag vet inte, jag har egentligen lite svårt att lägga pengar på kläder, speciellt när garderoben inte gapar tom... Problemet med min garderob nu är ju att det är mycket som varken passar eller ser bra ut, och jag har aldrig varit den som har en stark basgarderob för alla säsonger.
Spontant så älskar jag våren, jag älskar att det blir ljusare både på himlen och i butikerna.
Så idag, efter att ha gjort mitt sista prov i samhällskunskapen (+ gjorde sista matteprovet häromdagen!), så bestämde jag mig för att kika runt på Asos som en liten belöning, klapp på axeln. Av någon anledning föredrar jag att shoppa online framför i butik, har alltid tyckt så. Och hallå!? Hittade så mycket fint på Asos? Plus att jag får studentrabatt också, då blev jag inte ledsen. (Svar ja, jag har en förkärlek till ruffles...)

Så nu väntar jag på ett vårigt paket från Asos, och det bästa är att dom numera jobbar med Klarna så jag kan prova allting hemma i lugn och ro och betala i efterhand när jag vet om jag ska ha kvar allt, hatar annars när man ska hålla på med returer av pengar fram och tillbaka, så mycket skönare att betala när man fått allt.

Har ni några köp som ska göras inför våren? Nu är jag egentligen bara sugen på en tunnare jacka och ett par loafers, sen känner jag mig relativt stabil inför säsongen faktiskt. Hur ser det ut för er?

Likes

Comments

Jag drömmer väldigt ofta om min framtid. Allt från yrke, ekonomi, boende, familj och så vidare. Sånt som man ofta fantiserar om (eller ja, iallafall jag). Men något jag också målar upp är hur mitt kontor ska se ut. Vare sig det är hemma eller på en arbetsplats så kan jag sitta i timmar och leta inspiration, skrolla på pinterest, läsa andras bloggar och hitta inspiration där, allt detta trots att jag aldrig har haft ett "kontors-jobb". Jag är ju restaurangare, så att få ha ett snyggt kontor att gå till med en riktigt klassisk men unik arbetsgarderob är haha, sorgligt men sant en av mina största drömmar.
Tänk er Rachel, Jessica & Donna i Suits, det är ungefär så bilderna som snurrar i mitt huvud ser ut.
Jag tänker väldigt ofta på att min framtid kommer att vara bättre än hur livet ser ut nu. Inte för att jag är missnöjd nu, men för att jag fortfarande känner mig så väldigt ung (trots att jag är 24, vilket sen blir 25 i höst). Mitt jobb just nu känns inte som min karriär, min garderob just nu känns inte direkt som en garderob för en Lady Boss, och min ekonomi just nu är långt ifrån något jag kan vara stolt över.
Hur känner ni? Vad drömmer ni om, yrkesmässigt? Har ni några specifika mål?

Likes

Comments

Så här blir det varje vinter. Jag stressar. Tränar för lite. Har noll energi. Jobbar för mycket. Och, för att strö salt i såren; kollar på resor i stort sett varje dag. Planerar. Långt framåt. Oftast efter sommaren, för att jag som vanliga dödliga inte har dom där fem veckornas semester i juli. Det är oftast då jag jobbar, speciellt förra sommaren och troligen den här likaså.
Nu sitter jag och tittar på flyg till Bali. Hittar ett som faktiskt är skämmigt billigt. Räknar lite. Hintar diskret till pojkvännen att du, Bali kanske vore något? Och ja, det är väl klart som tusan säger han. Så nu sitter jag här och planerar en Bali-tripp i augusti. Vi får se vad som händer, men wow vad det skulle fylla min trötta kropp med så mycket glädje.

Tills dess skrollar jag mig galen på magiska Matildas blogg som är full med inspiration (och lite avundsjuka för min del, men en snäll sådan, hon verkar ju fantastisk).

Bild från pinterest.

Likes

Comments


Har landat hemma efter en lång sommar i skärgården. Och det är en sån där sommar man inte kan beskriva riktigt. Jag har träffat helt fantastiska människor. Jag har jobbat sinnessjukt mycket. Jag har upplevt så många, långa roliga kvällar och dagar.
Detta är något jag kommer att behålla i hjärtat livet ut.
Tack alla nya vänner för alla äventyr. Vi ses.

Likes

Comments

Första veckan på Sandhamn är avklarad, och jag har börjat komma in i ö-livet. Var en snabb sväng inne i stan idag och kände direkt att det var mycket folk, stressigt och att jag verkligen uppskattar att vara på Sandhamn nu under sommaren. Jag fick dock träffa och pussa på min kille vilket var välbehövligt, trots att det knappt gått en vecka. Det är nog det enda jobbiga med att bo på ön, att inte ha E nära.
Hann även ta en snabb fika med mamma, och nu sitter jag på väg tillbaka till Sandhamn igen. Middag och kanske ett kvällsdopp väntar, och resten av veckan blir det jobb för hela slanten.

Likes

Comments

INSTAGRAM@alevad