Hej Foodies ★

I dag vil jeg dele en opskrift på en chokolademousse. En sund en af slagsen. Nemlig en chokolademousse lavet på avocado.
Man kan efterhånden se, at jeg er ret glad for avocado #avoislife, og man kan nok godt kalde det min yndlingsspise. Denne chokolademousse er dog lidt en anden måde at bruge avocado på. Selvom det måske lyder mærkeligt at komme avocado i en dessert, så smager denne mousse fantastisk. Avocadoen gør den lækker og cremet, men kakaoen gør at man ikke rigtig kan smage avocadoen (det passer heller ikke ind i en dessert ;-)). Egentlig synes jeg bare, at i skal prøve at lave den, i kommer ikke til at fortryde det! Og den er MEGET nem!

Ingredienser (4 portioner):

  • 3-4 modne avocadoer (afhænger af størrelsen, men brug kun 3 hvis du har nogle meget store avocadoer)
  • 1 dl mælk
  • 5 spsk. Kakao (Rå kakao uden sukker)
  • 5 spsk. honning
  • 1-2 tsk. pulverkaffe (Alt efter hvor meget kaffesmag man vil have)
  • Tørret kokos, mandler, granatæblekerner og revet appelsinskal (alt til topping)

Fremgangsmåde:

Kom avocadoerne, mælk, kakao, honning og pulverkaffe i en skål. Blend det hele til en jævn masse. Jeg brugte en stavblender, man kan også bruge en foodprocessor. Anret i skåle og top med kokos, mandler, granatæblekerner og revet appelsinskal.


Opskriften findes på video her: https://youtu.be/POY6yC3Q7Xo
Knus og go' madkarma ★
Isabella

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Vi kender efterhånden alle sammen til de meget populære kanelsnurrer. I dag vil jeg give et bud på en anden form for ”snurrer”, nemlig laksesnurrer. De er lavet med en fuldkornsdej, laks, flødeost, dild og andre lækre ting.

Jeg har valgt den nemme udvej, med en færdiglavet dej, men hjemmelavet dej fejler bestemt heller aldrig noget (tværtimod). Jeg har selv en travl hverdag og synes derfor det er dejligt med nogle nemmere alternativer engang imellem.
Jeg håber i synes om opskriften og har lyst til at prøve den.

Ingredienser (30 kugler):

  • 400 g pizzadej
  • 150 g koldrøget laks
  • 150 g flødeost
  • 50 g hytteost
  • En håndfuld dild
  • Saften af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • Krydderier (Efter behov)
  • Salt og peber (Efter behov)

Fremgangsmåde:

Bland flødeost og hytteost. Tilsæt saften af en ½ citron, sukker, salt, peber og andet krydderi. Herefter røres det godt sammen.

Hak dild og skær laksen ud i små stykker.
Udrul pizzadejen til rektangel (ca. 25x45).

Fordel osteblandingen, laks og dild på dejen.
Herefter skal dejen foldes og snurrerne skal laves. Hvordan man gør det kan findes i min video her .
Laksesnurrerne skal bages ved 185 grader i 20-25 min. De skal have en fin gylden farve når de er færdige.

Opskriften findes på video her: https://youtu.be/UeXVTtalmmE
Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies

Nu til en dejlig efterårsret, nemlig hokkaidosuppe. Der findes i mit hoved ikke noget bedre end dejlig varme retter i efteråret. Retter som varmer hele kroppen, når man nyder dem. Denne suppe er ultimativt min favoritsuppe. Den er cremet, smagfuld og sund. Mere kan man vidst ikke bede om når man snakker om suppe. Suppen får et ekstra touch ved at tilføje rugbrødscroutoner og hytteost, try it!.

Ingredienser (4 pers):

Suppe:

- 1 Hokkaido græskar

- 1 dåse kokosmælk

- 1 peberfrugt

- 2 løg

- 2 hvidløg

- Ingefær efter behov

- 2 grønsagsbouillon terninger

- Sød Chili Sauce

- Fish Sauce

- Soya Sauce

- Stødt chili, spidskommen, koriander og paprika

Topping:

- 4 skiver rugbrød

- 150 g hytteost

- Olivenolie og krydderier til at bage croutoner

- Evt. frisk basilikum


Fremgangsmåde:

Hak hokkaidogræsker (i tern), løg, hvidløg, ingefær. Kom olivenolie, løg, hvidløg og ingefær i en gryde. Svits dette af og tilsæt derefter hokkaidogræskar. Fyld vand op i gryden, så det dækker og tilføj bouillon terninger. Lad det simre i 10 min.

Hak peberfrugt og skær rugbrød ud i små firkanter. Rugbrødet kommes på en bageplade og der hældes olivenolie og krydderier over det. De skal bages i 20-25 min ved 190 grader.

Tilbage til suppen. Her tilføjes chili, spidskommen, koriander og paprika. Udover det tilføjes sød chili sauce, fiske sauce og soyasauce. Tilsæt peberfrugten og bring suppen i kog. Suppen er klar til at blive blendet når hokkaidogræskaret og peberfrugten er helt blød.
Blend suppen til en jævn masse. Til sidst tilsættes dåsen med kokosmælk og suppen får lov at stå og simre i 10 min mere ved lav varme.

Anret suppen med rugbrødscroutoner, hytteost og basilikumblade.

Som altid kan min video-opskrift findes ved at klikke på dette link: https://youtu.be/HYukcBqs4HE

Knus og go' madkarma ★

Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

I dag vil jeg dele en opskrift på mine yndlings muffins. Dette er et sundere alternativ til de muffins vi kender. De er uden mel, fedtstof og ingen raffineret sukker (udover den smule der findes i meget mørk chokolade).

De er perfekt til madpakken og de holder sig svampede og lækre meget længe pga. bananerne (yay).
Udover alt dette er de suverænt nemme og hurtige at lave. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at prøve denne opskrift. Værsgo’ og bag.

Ingredienser (16 muffins):

  • 3 Bananer
  • 2 æg
  • 180 g havregryn
  • 80 g proteinpulver (Jeg brugte med smag af saltkaramel, men man kan bruge hvad man har lyst til)
  • 40 g tørret frugt
  • 40 g mørk chokolade (Jo mørkere, jo sundere)
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt

Fremgangsmåde:

Først moses bananerne, heri tilsættes de 2 æg og der røres godt.
Chokoladen og mandlerne hakkes.

Proteinpulver, bagepulver og salt blandes godt sammen.

Nu blandes alt sammen, dvs. banan-blandingen, proteinpulver-blandingen, havregryn, tørret frugt, chokolade og mandler. De hele røres godt rundt.

Kom til sidst dejen i muffins forme og de er klar til at komme i ovnen. De skal bages i 20-25 min. ved 180 grader (til de er gyldne på toppen).

Find som altid min video-opskrift her: https://youtu.be/DTp7LLZiKdg

Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Veggie-bowlen som ses på billedet, er ligeså lækker og fyldig som den ser ud. Den kan både spises til frokost og aftensmad (win!).

Jeg har valgt at bruge hokkaido græskar i denne bowl. Hovedsageligt fordi jeg elsker græskar, men også fordi at årstiden siger græskar.

Udover det har jeg tilføjet alt hvad mit hjerte ellers begærer, feks. avocado. #avoislife

Igen er denne opskrift meget alsidig, og du kan tilføje og fravælge præcis som du har lyst.

Udover det kan du, i min video lære hvordan man laver de famøse avocado-roser. Link til min video-opskrift, kan som altid findes nederst i mit indlæg (og her).

Ingredienser (2 pers):

  • 1/2 Hokkaido græskar
  • 2 dl quinoa (og tilhørende vand og salt selvfølgelig)
  • 5 spsk. humus
  • 1/2 citron
  • 1 avocado
  • 5 små tomater
  • 2/3 dl olivenolie
  • 1 hvidløg
  • 200 g svampe
  • Kål (efter behov)
  • 1 spsk. sesamfrø
  • Sød chili sauce (Efter behov)
  • Salt, peber og andet krydderi (som paprika)

Fremgangsmåde:

Hokkaido græskar skæres i tern. Græskaret, svampe, 1/3 af olivenolien, salt, peber og paprika kommes i en skål. Det hele røres godt rundt og hældes derefter ud på en bageplade. Det skal bages i 25 min ved 180 grader.

Quinoa skylles grundigt. Så tilsættes der vand og salt til kogning. Quinoa ‘en skal koges indtil alt vandet er væk.

Nu skæres tomat ud og hvidløg hakkes. Hvidløg skal sammen med saften fra en halv citron og salt + peber tilsættes til det olivenolie som er tilbage. Dette røres godt og du har dressingen til din bowl klar.
Udskær derefter avocadoroser, metoden til dette kan ses i denne video (2:07).

Så skal bowlen laves. Fyld anretningsskålen 1/3 op med quinoa, hæld så halvdelen af olie/hvidløgs-dressingen udover quinoa ‘en. Her kan også tilsættes sød chili sauce efter behov. Fyld så 1/3 af skålen op med kål og den sidste del op med bagt hokkaido græskar og svampe.
Top skålen med tomat, humus og avocadorose. Til sidst hældes resten af dressingen udover hele herligheden og der drysses med lidt sesamfrø.

Find video-opskrift via. dette link: https://youtu.be/wDsoDJ2TkfY

Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Endnu en opskrift på banen, denne gang på en lækker chiagrød. Jeg tror de fleste mennesker er blevet bekendt med chiafrø, de små, sunde og meget proteinholdige frø.

Min yndlingsmåde at spise chiafrø på er i chiagrød. Stil chiafrøene i blød natten over, så har du den nemmeste morgenmad morgenen efter.

Som altid kan den toppes med alt det du bedst kan li'.

Ingredienser (30 kugler):

  • 2 spsk chiafrø (Ligges i blød aftenen inden, ca. 2/3 af en dl vand)
  • 250 g skyr (Jeg brugte naturel, vaniljeskyr er også lækkert, hvis man er til en mere sød grød)
  • 50 g optøede vilde blåbær
  • 1/2 banan
  • 1/2 kiwi
  • 5-6 hindbær
  • En lille håndfuld mandler

Fremgangsmåde:

Først klargøres toppingen, dvs. at banan, kiwi og mandler skæres/hakkes.
Herefter blandes de udblødte chiafrø i skyren, så tilsættes de optøede vilde blåbær. Det hele røres rigtig godt sammen. (Tilsæt evt. lidt vaniljesukker eller stevia, hvis du godt kan li' en sød grød)

Til sidst toppes grøden så den er værdig til instagram.

Følg som altid dette link og find min video-opskrift: https://youtu.be/wO1by6HdBzU

Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

I dag vil jeg dele en opskrift med jer på dadelkugler. I kender dem sikkert efterhånden og har fundet ud af at de smager hammer godt. En enkel af disse kugler, og din trang til sukker vil forsvinde (eller måske 3).

Jeg mener selv, at de er et godt alternativ til fredagsslikken, og så er de jo også en del sundere. Men selvfølgelig skal de stadig spises med måde (ligesom alt andet i denne verden, sadly enough).

Ingredienser (30 kugler):

  • 400 g dadler
  • 50 g peanuts
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. kakao
  • 8 spsk. vand (Tilsæt efter behov)

Udover dette skal de rulles i kakao, kokos eller havregryn,

Fremgangsmåde:

Alt bortset fra vand blandes sammen i en skål. Vandet skal tilsættes lidt af gangen under blende-processen.
Det hele skal altså blendes til en jævn masse, som skal kunne rulles til kugler.
VIGTIGT er at tilsætte vandet lidt af gangen så du undgår at massen bliver for flydende, eller ender i den anden grøft og får din blender til at brænde sammen (Ups, er sket før).

Når massen er klar rulles kuglerne runde og dyppes i kakao/havregryn/kokos.
Kuglerne smager bedst efter en times tid på køl, og skal også opbevares på køl.

Følg dette link og se min video-opskrift: https://youtu.be/I2GrqHhHm5k

Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Nu til nogle snacks. Jeg er elsker snacks, og er stor tilhænger af små mellemmåltider. Det kan være alt fra gulerødder til nødder. Men ofte er det den søde tand som banker på om eftermiddagen. Det er her disse sunde cookies kommer ind i billedet.

De er sunde og sørger for at dække min trang til søde sager. Så hvis du er ligesom mig, synes jeg bestemt at du skulle give dem et skud. De falder også altid i god jord hos vennerne over en kop kaffe.

Ingredienser (14 cookies):

  • 2 Bananer
  • 200 g havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • En håndfuld mandler
  • En håndfuld tranebær
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. sukkerfri sirup (normal sirup/honning kan sagtens bruges)
  • 1/2 tsk. bagepulver En knivspids salt

Fremgangsmåde:


Bland havregryn, kakao, bagepulver og salt godt sammen i en skål. Mos i en anden skål bananerne.
Hak herefter mandler og tranebær.
Havregryns-blandingen, de moste bananer, de hakkede mandler og de hakkede tranebær blandes alt sammen. Herefter tilsættes sirup, æg og mælk og det hele blandes godt.

Til sidst formes dejen som cookies på en bradepande og de er klar til at komme i ovnen. De skal bages ved 180 grader i cirka 25 min.

Som altid kan min video-opskrift findes her: https://youtu.be/OBPeWqBL_aY

Knus og go' madkarma
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Her kommer endnu en lækker opskrift til morgenmaden. Dette er en ny version af den ellers lidt kedelige havregrød, nemlig en sund chokolade grød.
Den smager syndigt men er stadig sund og mættende.

Nogle kan måske undre sig over at der er tilsat et æg, som man normalt ikke gør i havregrød. Jeg gør det fordi ægget gør grøden cremet (Meget!) og lækker, og så mætter den endnu mere. Jeg har en sund appetit, så jeg har brug for en mættende morgenmad, ellers er jeg sulten igen en halv time efter jeg har spist. #lifestruggles

Top den med dine yndlings ting og få en god start på dagen.

Ingredienser (2-3 pers):

Grød:

  • 4 dl havregryn
  • 7 dl mælk/vand (Jeg brugte halv-halv)
  • 2 spsk rå kakao (uden sukker)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg

Topping:

  • 2 kiwier
  • 1 banan
  • 6 brombær
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 spsk karamel
  • Sukkerfri sirup (efter behov)
  • Lidt skovsyre

Fremgangsmåde:

Kiwi og banan skæres ud i mundrette stykker og alt andet topping findes frem så det er klar til brug.

Kom havregryn i en gryde, tilsæt kakao og salt. Rør godt sammen. Tilsæt så mælk/vand. Igen røres der. Giv grøden 5-7 min. ved medium varme, herefter tilsættes ægget og der røres godt. Grøden skal herefter have omkring 5 min. mere, til den har en god konsistens. (Se evt. video her )

Anret derefter grøden med topping. Her skal der nævnes at der selvfølgelig kan bruges lige præcis det topping, man elsker eller lige har liggende. Det er kun fantasien som sætter grænser.

Ved at følge dette link kan i finde opskriften som video (what): https://youtu.be/iIOOCLeR_s0

Knus og go' madkarma
Isabella

Likes

Comments

Hej Foodies ★

Nu til en syndig og uhyggelig lækker opskrift. Disse marengs med saltkaramel er IKKE sunde, men smager som et stykke af himlen. Den luftige marengs blandet sammen med den salte karamel er en perfekt kombination.
Hvis du står og mangler en god dessert til din middag, så prøv disse.

Du kan fylde dem med lige hvad du har lyst. Frugt, bær, nødder, skyr eller flødeskum.
Man behøves ikke at være sund hele året rundt ;-) Treat yourself!

Ingredienser (2 pers):

  • 4 æggevider som svarer til 140 g
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 6 spsk. dulce de leche (Kan enten købes færdig eller så kan man lave den selv) Opvarm den gerne inden du laver "swirl", så er den nemmere at arbejde med.
  • 1/2 tsk. salt
  • Frugt/bær, skyr/flødeskum til topping

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt herefter sukkeret lidt af gangen. Til sidst tilsættes eddiken og der piskes igen.

Karamellen røres med salt.

Form små reder med æggehvidemassen og lav ”swirl” med saltkaramellen. (Se gerne min video her )
Bag i 40-45 min ved 180 grader.

Top med bær og skyr/flødeskum. Drys evt. med lidt flormelis.

Som altid kan min video-opskrift findes ved at følge dette link: https://youtu.be/KudUqLmtDe8

Knus og go' madkarma ★
Isabella

Likes

Comments

Instagram@isabellavlk