Tänk vilka fina  ungar  Bella och Bob kan få!❤

dock kommer vi få vänta ett tag nu tills nästa parning på Bella ifall hon är dräktig nu. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments


Vi kan tyvärr ej säkerställa ifall Bella är dräktig ännu, men vi håller tummarna! Dom symptomen vi har märkt är att hon äter och sover mer, och det är positivt, men vi får se.

Ifall Bella är dräktig så är hon nu i Vecka 4, grovt räknat dag 22-25.


Dag 21 - 28:
Nu kan morgonillamående förekomma beroende på att livmodern utvidgas. Honan kan bli lite apatisk. Hon kan matvägra något samt kräkas. Att sprida ut måltiderna flera gånger per dag kan hjälpa. Nu börjar gommen och reproduktionsorganen att utvecklas. Fosterblåsorna kan ses med ultraljud från dag 28.

Dag 26 - 30:
Fostren är ungefär så stora som en valnöt och en veterinär eller van uppfödare kan räkna antal foster genom att försiktigt känner på magen med fingrarna.

Dag 29:
Fostren är nu cirka 25-30 millimeter och fullt utvecklade miniatyrkatter.

Likes

Comments

Detta är våran nya familjemedlem, Bob. Så nu har vi en Bella och en Bob, haha!

Han är en super mysig katt som gillar att vara med överallt. Han är snart 8 månader och är en renrasig birma med stamtavla. Så i framtiden kommer vi att para dessa två när Bella fått vila och är redo :)

Bob kommer ju såklart inte bara vara till för avel, det är sist prioriterat. Vi vill ha en till katt för att Bella ska få sällskap, och eftersom hon är en innekatt så blir hon ju lättare uttråkad. Just nu kommer Bella och Bob jätte bra överens, dom leker, tvättar varandra och sover ofta ihop. Tror dom två kommer få super fina missar i framtiden! 😍


Här har vi Bob 😍

Titta Vilket par!! 😍

BOB ❤ BELLA

Likes

Comments

Om Bellas och Morris parning gått bra, så är bella idag i högst vecka 2 (dag 14).

Här är lite info om vad som händer i den lilla kattkroppen under dräktigheten.


Dag 1:
Första parningsdagen. Vid parningen stimuleras hypofysen som då utsöndrar luteiniseringshormoner (LH). Detta får foliklarna att brista så att äggen kan komma ut i äggledaren. Spermierna vandrar upp genom livmoderhalsen.

Dag 2:
Ägglossningen startas av parningstillfället och den sker vanligtvis cirka 24-36 timmar efter parningen.

Dag 2 - 3:
Spermierna når ägget i äggledaren.

Dag 3 - 4:
Befruktning sker i äggledarna som går från äggstockarna till livmodern. Inom 2 dygn efter ägglossning oproduceras dräktighetshormonet progesteron, så länge den nivån är hög löper inte katten. Om ägglossning har skett men katten inte blir dräktig är progesteron-halten hlg 5-6 veckor.

Dag 5 - 6:
Befruktade ägg vandrar ner genom äggledaren och in i livmoderhornen. Genom den fortsatta vandringen så frigörs också plats för fostren i livmoderhornen. Under vandringen så växer äggen till embryoner.

Dag 11-14:
Embryonerna fäster vid livmodersväggen.

Dag 12 - 26:

Embryornerna bildar sedan ett foster. Runt embryot bildas moderkakan. Både antalet ägg som avlossas och utrymmet i livmodern påverkar kullstorleken. Under de närmaste två veckorna kommer viktiga organ att utvecklas såsom hjärna och ryggmärg. Följda av ryggkotor, huvud, hjärta och sinnesorgan. Centrala nervsystemet utvecklas under hela dräktigheten.

Likes

Comments

​Här ovan har vi mamma Bella och Enzos pappa Tintin ❤😍Bella fick sin första kull den 14 juni 2015. Det blev 2 små söta ungar, men tyvärr så dog den ena efter andra dagen..

Men en liten charmör fick hon. Han heter Enzo och är en frisk liten busig kille. Han bor nu i Norrköping(där vi dessutom också bor) med sin nya familj som vi har börjat lära känna, dom verkar trivas med honom och han med dom 😊


Här har vi lilla Enzo ( Bellas första levande kattunge) 😍


Likes

Comments