Maränger

Här kommer ett recept på alldeles ljuvligt goda och sega hallonmaränger! Man kan spritsa dom precis hur man vill men till ett kalas kan det se extra festligt och lyxigt ut om de ser ut som rosor. Dessa har jag smaksatt med hallonsylt men det går bra att använda precis vilken sylt man vill. För att förstärka färgen går det alldeles utmärkt att använda vanlig hushållsfärg på flaska. Tänk bara på att när du ska vispa maräng så måste allting vara HUNDRA PROCENT rent! Minsta lilla vattendroppe kan förstöra hela processen. Använd en glasskål eller en rostfri bunke. I plastbunkar kan det gömma sig fett i risporna på insidan av bunken och då går marängen förlorad!

Lycka till! Det kommer att bli en smaksensation!!!


Sega Hallonmaränger

Ugnstemp: 100 grader

Tid: 45 min


Du behöver:

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 msk hushållsfärg

1 msk Valfri sylt


1. Sätt ugnen på 100 grader och ta fram en glasskål eller en rostfri bunke att ha över vattenbad på spisen.

2. Häll i äggvitorna och sockret i bunken och vispa tills sockerkristallerna har smält (nyp i marängsmeten och känn mellan fringrarna så att det är lent)

3. Ta bort bunken ifrån spisen och vispa marängensmeten vidare i en bakmaskin på högsta effekt i ca 4 min med ballongvisp.

4. Efter 4 min är marängen klar och du kan dra ner vispningen till en långsammare effekt samtidigt som du tillsätter önskad kulör och smaksättning. Vispa tills allt gått ihop.

5. Välj ut önskad tyll och spritspåse att fylla med marängen och börja spritsa på bakplåtspapperbeklädda plåtar.

6. In i ugnen i 45 min

7. NJUT!


Likes

Comments