Nu är det en ny vecka och i måndags startade vi upp kommande kurs som är Marknadsföring, ska bli intressant att fördjupa sig lite mer i det jämfört med gymnasiets marknadsföringskurs! Denna kurs håller på fram till 16e januari när vi skriver tenta men har ett litet juluppehåll, likt ett aktivt jullov mellan 19e december och 9e januari vilket är skönt. Dock ett aktivt jullov då vi har ett stort projektarbete som ska in 10e..

Men lite vila blir det, och framför allt jobb! Saknar verkligen mina jobbtimmar när jag pluggar nu som jag gör. I 3an på gymnasiet kunde jag ju faktiskt kombinera jobb+skola men det går inte riktigt nu då jag vissa dagar inte är hemma förrän kl 20 på kvällarna. Jobbar varannan helg nu iallafall och i december blir det lite mer under mellandagarna.

Jobbar julhelgen och ska kombinera det med julfirande och stallet då jag ska ta hand om Jamaica när min kära vän är hemma i Karlstad

Ska även ta tag i min träning igen i nästa vecka (förhoppningsvis) beroende på hur mina tatueringar läker som ska fyllas lite på torsdag. Har ju faktiskt köpt 2 (!!) flak nocco under black friday och ett par nya träningstights från gymshark så nu ska jag bara bege mig till gymmet för att få använda dem ;) Den kursen som precis är avslutad var ganska tuff med långa dagar i skolan och mycket arbete att göra vilket gjorde att gymmet ej hanns med tyvärr men denna kurs är ju lite lättare då den är över jul och man har flera lediga dagar + vi har inte alls lika mycket föreläsningar och lektioner som i föregående.

De två limited edition var det som inhandlades, lyckligtvis är nu Caribbean inte längre limited utan finns i deras vanliga sortiment vilket är det bästa som skett!!! Skum tomte får jag njuta av nu under julen <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är så himla tävlingssugen, vill bara åka ut och tävla, hoppning framförallt (om hästen vill hoppa dvs) men just nu är det inte så mycket tävlingar och vi har heller inte hunnit hoppträna speciellt mycket då det har varit en hel del i skolan och även börjat jobba vid 19/20 på fredagar så inte hunnit pga det. Förhoppningsvis blir det någon hoppträning nu innan jul, senast jag hoppade var nog på lektionsDM på Åby vilket var 16e september, förstår ni hur länge sen???

Har spanat in ett par tävlingar till våren i både hoppning och dressyr jag vill åka på, får se lite dock om vi åker på lokalt i hoppning eller bara pay&jumps så han vågar hoppa hindren även på bortaplan :p


Lily får pryda detta inlägg med en bild från Huntingen på Holmtebo Stuteris öppet hus i våras <3 Är välidgt sugen på att åka och skutta henne också någon gång i vår då hon inte har någon som tävlar henne just nu :'(


Likes

Comments

Hej på er, har nu tagit en lite längre paus i tentaplugget för att dricka kaffe och kolla på ett avsnitt House med mamma, snart ska jag byta om och ta bilen till stallet för dressyrträning och efter det blir det verkligen sista rycket några timmar innan sömn. Skriver tentan imorgonbitti 8-13, får se hur länge jag sitter med den men känns som att jag kommer behöva mycket tid då det är en svår kurs :))

Två bilder på min fina ponnyplutt som jag ska pussa på idag <3 Blir att rida Barabas idag men även Lily får ju pussar ändå. Detta är bilder tagna för drygt ett år sedan av min vän Matilda inför en dressyrträning precis innan 2016 års lagfinal i div2.

Likes

Comments

Sitter just nu i skolan och inväntar Moa för vi ska ha ett möte med lärarna i föregående kurs då vi är kursvärdar. Vårt första möte som kursvärdar så det blir intressant, borde inte vara några problem!

Efter mötet tar jag bussen hem till norrpan igen där jag ska möta upp Jasmin för lite tenta plugg, på fredag förmiddag skriver vi vår tenta i kalkylering och budgetering. Inte den lättaste kursen men hoppas på ett G iallafall haha

Såhär brukar mina dagar se ut som standards, speciellt under tenta-p haha, ska försöka att inte sitta allt för länge på kvällarna men kan bli hursomhelst ;)

Likes

Comments

Igår genomförde jag och Lily en start i LA:1 som hade kunnat gå relativt bra men gick allt annat än bra :/ det var finalen av div2 ponnydressyren där jag har varit reserv och fick delta i finalen. Ett lag med en hopponny, en spänd ponny och en seg ponny som är trött på livet ;) Alla kämpade på riktigt bra men jag är så sjukt irriterad på Lily som inte alls kunde sköta sig inne på banan när hon var hur fin som helst i skritten och traven på framridiningen (galopp fick vi först till i collectingring haha, älskar ston...) Red ihop drygt 53% vilket var mer än vad jag trodde då det tog väldigt lång tid och ingen bra ridning alls innan hon kom upp i galopp för att börja programmet :/ får se om jag är med på klubbtävlingen i helgen eller inte för att avsluta lite bättre..


Likes

Comments

Livet på universitetet som student innebär mycket olika saker, bland annat kravaller när man ska festa i en sunken ovve tillsammans med alla andra, ganska skönt iof så slipper man fundera på sin klädsel så värst mycket, man får vara lite halvsunkig haha, man behöver inte ha den finaste glittrigaste toppen för det är inte riktgt vad som passar till ;)


Utöver kravaller och alla roliga events gäller det ju även att plugga, har blivit många tidiga bussresor till Linköping för att hinna plugga ett par timmar på morgonen innan föreläsningar, men även sena resor hemåt för att ha pluggat efter föreläsningarna. Skönt är det iallfall att vi kan plugga i Norrköping om vi vill då LiU finns även här och vi får ta del av de lokalerna, det är verkigen goals under tenta-p då jag absolut inte kan plugga hemma. Kan säga att jag konsumerar väldigt mycket kaffe som student, tur då att jag dels har en väldigt bra termosmugg (den hittar ni bland annat här! ) och köper även kaffe för 5kr i sektionscafét <3 guldvärt!

En nackdel dock med att plugga i Linkan är all packning hahaha, vissa dagar är jag i behov av både böckerna men även datorn, och så har jag alltid ett anteckningsblock och kalender i väskan. Matlådor är också något som nästan alltid finns i väskan, både frukost och lunch. kan säga att väskan blir ganska proppfull och väger en del. Vägde den faktiskt fär ett par veckor sedan och då stod det 8.8kg :/ .Tyvärr är det en axelremsväska vilket inte alls är ergonomiskt så min plan är att införskaffa min en snygg ryggsäck som blir bättre för mina axlar :p


Är även engagerad i Ekonomiföreningen vid Linköpings Universitet, även kallat ELIN, i ett av utskotten. Är med i marknadsföringsutskottet som fotograf, vilket innebär att jag är med och fotograferar på olika events som ELIN anordnar, det är allt från sittningar, kravaller till höstvalet och olika pubar! mycket roligt men också väldigt tidskrävande.. Numera är jag även en av kursvärdarna i fristående kurserna, vilket innebär att jag och två andra i min kurs kommer sitta med lärarna efter avslutad kurs och framföra vad som varit positivt och vad gruppen skulle önska som förbättring till kommande år. Himla kul att vara engagerad i olika saker, dock tar det en hel del tid menmen, man kommer in i rutiner mer och mer så det blir tipptopp!!

Likes

Comments

Ett superbra sätt att catcha upp med vänner är verkligen promenader, dels får man njuta av det fina höstvädret samtidigt som man kan prata ikapp om allt som hänt, och dessutom få lite vardagsmotion på det hela!

Jag har gått både promenader runt Strömmen i stan med Patricia, ute vid Ågelsjön med Fideli och så har jag hunnit med en tur med mamma och hundarna ute vid glottern där även kameran fick hänga med, har inte hunnit fixa de bilderna ännu men det kommer så småningom


Även ett jättebra break i plugget, ta lite frisk luft, träffa vänner och röra på kroppen, det är ju helt underbart. Går inte så ofta till och från saker som jag kanske egentligen vill så då är promenaderna toppen, tar för det mesta cykeln överallt, bland annat för jag är en stor tidsoptimist men det går ju även snabbare när man vet med sig att man vill hem fort efter en lång dag i skolan eller liknande.


Föregående vecka blev det inte så mycket promenader tyvärr men denna vecka ska jag försöka få till ett par strycken, i allafall i slutet av veckan när jag inte är i Linköping till sent på kvällen när det är för mörkt för att vara ute och gå!

Likes

Comments

I lördags styrde jag bilen tillsammans med Lily i släpet mot Holmtebo för dressyrträning! Vi tränade för Nina Karlsson som är A-tränare i dressyr. Tanken var att trimma lite inför en kommande tävling (18 november) där vi ska vara med och rida finalen av div2 ponnydressyren som går i LA:1. Lily har tyvärr mycket humör och är trött på livet som ridskolehäst vilket har lett till vägran att gå framåt och anstränga sig, hon stannar och vägrar gå framåt, väldigt stum i munnen och seg reaktion för skänkeln så något bra tempo får vi inte igång vilket där leder till att hon inte orkar hålla den formen som krävs i LA. Har dock inte tränat henne alls denna termin utan enbart ridit två tävlingar men känner ändå att hon kan väl vara duktig med mig ändå för det är inte bara jag som tränar henne liksim,. Ska försöka få till ytterligare en träning innan det är dags för tävlingen, men vi får se.


I vilket fall tränade vi mycket på att hon skulle lyssna direkt på mina hjälper, jag skulle inte rida så mycket med sätet utan enbart med skänklarna och verkligen bara använda dem när det behövdes och inte sitta och tjata lite på henne hela tiden. Säga till ordentligt en gång och sedan slappna av, och sen säga till henne igen när hon gav upp eller om hon var frågande om vad vi skulle göra. Det är svårt att sluta rida så mycket med sätet och bara sitta där när man är så himla van att göra mycket med sätet för att ha så still skänkel som möjligt haha. Det är verkligen ett pussel, är ändå nöjd med lilja då hon kämpade på bra <3 Körde dit och tillbaka på egen hand, tur med en lättlastad häst hehe

Likes

Comments

Hösten är här på riktigt och det är väldigt kallt på morgonen när jag cyklar till bussen vid 06.30 ;) Iallafall, skolan rullar på, första tentan är skriven med blandat resultat och vi har nu klivit in i tredje kursen för terminen som examineras 1december! Kursen är Kalkylering&budgetering, väldigt intressant tror jag att den kommer bli. Mycket föreläsningar och mycket långa skoldagar men känns ändå som ett bra upplägg med två föreläsningar per dag cirka 3 gånger i veckan och eget arbete två gånger i veckan med lite mindre inlämningsuppgifter samt förbereda sig inför tentan.


Vad har hänt sen jag skrev med er sist? Det har gått cirka en månad och inte jättemycket har hunnits med om jag ska vara ärlig haha. Jag har gått på kravall där jag även var fotograf, jag har jobbat, träffat vänner, varit hos veterinären med Erica och Jamaica, tränat Lily för Nina på Holmtebo och pluggat enormt mycket haha, har även hunnit tatuera mig, gjorde två tatueringar, en på låret och en bakom örat <3

Tänkte att jag delar upp händelserna lite i olika inlägg så det inte blir supermycket text på en gång!

Likes

Comments

Bilder fotade av Erica Ahlqvist <3

1 oktober hade vi lektionsDM i dressyr på hemmaplan och jag var med på både Lily och Barabas. LektionsDM gick i klassen LB:1 som jag mycket väl kan utan och innan. Hade inte de bästa förutsättningarna inför denna tävling då jag dels endast ridit Lily en gång denna hösttermin vilket var på tävlingen på VRF 20/8 där vi fick 60.0% och väldigt lite innan det. Barabas har det varit både dressyr och hoppning men lite mer hoppning då det har varit både hopptävling hemma och på bortaplan.

I vilket fall, söndagen kom och jag åkte till stallet vid 9, startade vid 11.30 men behövde fixa allt innan. Hästarna fick sig inga bad då det inte hanns med på lördagen eller söndagsmorgonen, vilket på lilla vit kan ha varit till en fördel ;)

Med Lily var min plan att rida fram runt 20 minuter inkl framskrittning på 10min då hon annars tappar all energi och blir trött på mig däruppe. Vi red fram väldigt lätt, red lättridning i hela traven och lång och låg form i galoppen, red lite förvänd för att mjukna upp henne och få henne följsam. Satte mig lite i traven när vi var i collectingring enbart. Hon kändes fin, nästan lite stark så fick hålla lite för en gångs skull. Det var start utifrån vilket var nytt för mig men det gick bra. Lily höll energin hela programmet för ovanligheternas skull och hon kändes stabil och med mig. Satt av och spände upp sadelgjorden när Erica kom fram till mig helt superglad och berättade att vi fick 70.357% vilket är personbästa (!!) och var i ledning <333 Mitt mål var 60% då vi ej hade tränat men hoppades på 64-65% för känslan var bra. Blev helt chockad och trodde de skojade med mig haha. Slutade på en andraplats bakom min klubbkamrat Matilda på Holmtebo Yeats med fina 71.6%

Därefter var det dags för Barabas, då prisutdelningen för ponny var under tiden jag red fram fick vi vara med på prisutdelning, vi red ärevarv ahaha, vilket inte var något bra inför start då han blev väldigt laddad av att få galoppera på runt hela gräsbanan ;) Fortsatte framridningen men han var så uppe i varv och spänd. Tog av sporrarna och hade redan slängt iväg spöet för inget av det var till någon hjälp. Vi gjorde det bästa av situationen och det var första dressyrtävlingen sedan maj så hade inte så höga förväntningar men hoppades på 60% vilket redan innan kändes osäkert iochmed spändheten och det leder till att han blir vinglig i formen. Programmet kändes bra till en början, sen kom galoppen och han flöt ut i volterna och skyggade lätt vid domarkurerna vilket drog ner, fick även avbrott i sista diagonalen och var ingen idé att försöka få galopp igen då vi har svårigheter i att bibehålla form och lugn i avbrotten så fick en 1a där. Resten blev stressat och vingligt. Slutade på dryga 57% men är ändå nöjd <3

Red i lag med båda hästarna, Barabas-laget kom utanför placering medan Lily-laget vann LektionsDM lag :) Andra året irad vi är med i det vinnande laget vilket känns underbart. Har några bilder som jag kan komma lägga upp här vid senare tillfälle. Även filmerna är tanken ska dyka upp så småningom..

Förra året där vi kom 3a individuellt och 1a med laget <3

Likes

Comments