Bild från i måndags när vi hade påskhoppning på klubben och jag var med och skuttade en 90-bana på Lily <3 blev nolla och hade bara mys

Idag är det 19 april och det är 5 dagar kvar till min födelsedag, prick en vecka till jag ska operera ut en visdomstand och 58 dagar kvar till den efterlängtade studentdagen!!

Sitter och skissar inför inbjudningarna som ska ut nu i helgen + nästa vecka till släkt och vänner, planering av mat och dryck till mottagningen är också på gång. Inte lätt att veta vad man ska bjuda på, det som känns vanligast är väl typ kallskuret / typsik sommarmat och det blir väl något sådant hos mig med.


Ska bli så skönt att vara klar med gymnasiet, i höst väntar förhoppningsvis universitetet, har sökt till LiU och civilekonom främst, men annars har jag tanken att jag kan bygga ihop mitt eget program och ändå få en bra examen, men det återstår att se, får ju veta om jag kommit in eller ej senare i sommar :)

Märks att det inte är långt kvar nu för alla rester och liknande ska in strax, det är bara några få saker kvar i de olika ämnena att göra, mycket grupparbeten på g nu innan slutet.

Har studentklänning och studentmössa här hemma i mitt rum, desto värre är det med skor och passande kläder till studentveckan som ska inhandlas, lika så med lite alkohol som kan vara bra att ha. Har väl kikat på lite skor och kläder, tyvärr är allt så förbannat dyrt (eller så är jag snål?) hahaha

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är klockan 22:53 & jag ligger nerbäddad i sängen och ska strax sova. Var i stallet en stund idag och red ett lösgörande pass på en pigg Barabas ute i paddocken. Dels var han pigg för vi var ute men också för att vi galopperade fram runt galoppbanan, premiär för iår så han ville mest bralla där men det fick han ej för jag ville gärna sitta kvar 😅

Red iallafall ett pass med mycket galopp & en del sidvärtsrörelser så han skulle få av lite energi och bli lite lösgjord innan han fick komma in och äta eftermiddagsmaten, svettig blev han också så han fick torka lite innan jag borstade av honom & flätade svansen. Blev ingen dusch av honom för hade en tid att hålla så blev lite stress.

Imorrn åker vi somsagt på första "tävlingen" borta & ska bli intressant hur han beter sig 😋

Likes

Comments

På fredag blir det en heldag i Stockholm för min del, ska nämligen dit med skolan och gå på studiebesök. Börjar med bussresa dit vid 7.45, när vi kommer fram ska vi till riksdagshuset innan lunch, efter lunch blir det besök på myntkabinetten innan ett par timmar fritt på stan. Hela dagen avslutas med att se en pjäs på Dramaten innan vi far hemåt. Ska försöka ta lite snygga bilder i huvudstaden, hoppas på härligt väder :)


Likes

Comments

Anmäld till årets första dressyrtävling på bortaplan, men också första bortatävlingen för mig och Barabas tillsammans men även överlag för Barabas! Ska bli väldigt intressant och se hur han uppför sig. Vi åker till VRF på en pay&ride och rider en LC:1, mest för miljöträningen men också för att se hur han beter sig på "tävling" då vi endast startat en klubbdressyr.Likes

Comments

Nu var det extremt längesedan som jag skrev här, har helt ärligt totalt glömt bort bloggen ;) Har inte tänkt alls på det, dels för att min imovie inte fungerar som den ska så kan inte redigera mina videos och lägga upp, men också för jag inte haft tiden eller motivationen för den delen att skriva här. Nu är jag här igen och ska försöka vara lite aktiv.


Under 2017 har jag hunnit starta min första klubbdressyr på Barabas, årets första lokala hopptävling med Lily, 100 dagar till studenten-fest, sportlov, plugg, shoppande, lite hopp- och dressyrträningar och en jäkla massa jobb.


En bild som Klara fotade på mig och Barabas efter vår start i LC:2 på klubbtävlingen i februari där vi landade på 55%, väldigt ostadig och vinglig genom hela programmet, men är ändå nöjd med tanke på omständigheterna, dvs fruset ute sä gick knappt att skritta runt galoppbanan, fick rida fram i ca 20 minuter i ridhuset tillsammns med 7 andra ekipage och alla red i princip olika program. Jag var även sista startade typ i min grupp vilket gjorde att jag fick skritta tusen varv på stallplan med en otålig häst., Han brallade lite inne på banan innan min start och tappade fokuset, men skötte sig ändå helt okej då han inte alls är van med tävlingar.


Även en bild från en av hoppträningarna vi har genomfört, skött sig där med trots dressyrstammad ;) det märks dock då han inte riktigt har koll på hur högt/lågt han måste lyfta benen ibland haha. Ibland blir det för mycket och ibland för lite så han river men hopptränar mest för variationen och vi kanske gör någon hopptävling på hemmaplan senare i vår, det återstår att se

Likes

Comments

Hej på er! Har blivit lite utebliven uppdatering här på senaste vilket har berott på många saker, till exempel blogglusten försvann, mycket fokus på skola, lite väl många jobbtimmar och annat allmänt som har kommit före.

Iallafall, nu är det slutet på dagen som räknas som första advent vilket innebär att det är fyra veckor kvar till jul, tre veckor kvar till min londonresa samt 5 veckor kvar av 2016. Hoppas denna tid går fort då jag mer än gärna börjar det nya året.

Har på den senaste tiden börjat rida en ny häst, en storhäst som jag möjligen ska starta lite dressyr med i vår, han heter Barabas och blir 6 år. Lektionshäst på NFK, är där för utbildning och enl kontraktet så har vi honom till 2018 men många aspekter spelar in. Har fortsatt med träningen på Lily, varit iväg på en hopptävling där resultatet blev 0a i LDn och utesluten pga avsittning i LCn, film på detta kommer när min iMovie vill fungera igen..

Nu i december är det lugnare med jobbtimmar, eller åtminstone jobbdagar men har en hel del i skolan som ska bli klart innan vi går på jullov. Tyvärr inga tävlingar inplanerade i december pga det tråkiga abortvruset som är i området, hade annars velat åka till Mantorp...

Likes

Comments

Hej på er! Om ett par timmar går vi in i en ny vecka, en vecka med mycket olika saker för mig. Det blir både skola, jobb, ridning och ska även försöka pressa in lite träning också men får väl se om det hinns med ;) Jobbar måndag och onsdag direkt efter skolan, fredag natt samt söndag kväll blir lite jobbtimmar. Skola som vanligt måndag-fredag, har prov i marknadsföring på torsdag men annars inga direkta inlämningar eller så denna vecka vilket är skönt.

På torsdag har jag först dressyrträning på Lily och sedan på kvällen i min vanliga grupp har vi hoppning och jag ska få prova att hoppa en ny polle, 5.5 år, fux och vi har honom för utbildning på ridskolan. Red honom i torsdags också och han är verkligen helt olik både Llly, Steffi och Godina. Väldigt känslig, mest lik är han nog Steffi. Tanken är väl att jag ska testa att rida honom lite nu för oh se om det kan vara lite tävlingskompis i vår möjligen då jag är i behov av att gå upp på storhäst :) Ska fixa film på torsdag så kommer det kanske upp något klipp här hädanefter;) På fredag ska jag hoppträna Lily lite är tanken då jag nu är anmäld till Åtvidabergs novemberhoppet, ska hoppa LD&LC, blir första inomhustävlingen i hoppning för oss tillsammans.

​Ska försöka att få in lite inlägg här lite oftare men har en del att göra så det är ingen prioritet. 

Likes

Comments

Totalt i div2 dressyren kom NFKs lag på en tredje plats, vi kom även trea i omgången men endast två lag placerade.

För mig individuellt gick det inte alls bra, Lily blev superseg redan i collecting ring och såklart satt det fortfarande kvar i när vi kom in på banan, glömde vägen också en gång. Överlag blev hon lång i formen och låg i fronten så bara att träna vidare på det, problemet är att det sker nästan enbart på tävling, på banan, så inte alls ofta på träningar. Ska iallafall börja rida mycket mer utan spö då det kan vara en faktor till det då hon märker att jag är lite mer hjälplös.

Nu under vintern kommer det bli mycket träning i både hoppning och dressyr, lite mer dressyr än hoppning men vi får se vilket vi satsar mest på under våren.

En bild från helgen som Jessica Johansson fotade på oss :) Kommer ett gäng till lite senare också.

Likes

Comments

LektionsDM i dressyr avgjordes igår på NFK och hela klubben och alla tävlande var superduktiga!

Med Steffi fick jag drygt 60% och jag är nöjd trots att hon var spänd och blev lite skraj för bilar osv som åkte på parkeringen där det fanns massor torra löv som prasslade. Mitt mål var 60% och jag är väldigt nöjd med det med tanke på hur lite jag har ridit henne under hösten.


Med Lily gick det suuperbra på framridningen, lite för pigg men gick att få till bättre arbete, jobbade en hel del i galoppen i förvänd, gjorde serpentinbågar i galopp osv för att mjuka upp henne, himla fin <3 Traven fick hon gå i ganska låg form och bara rulla på lite då hon kändes fin, jobbade henne ingenting nedsuttet i trav då det ej kändes nödvändigt. Väl på banan var hon också fin, något seg men det var jag medveten om. Bra ritt överlag, hon blev rädd för någonting på ena kortsidan i slutet så hoppade till men överlag fin! Resulatet blev 64.1% och personbästa :)

Mitt resultat räckte också till en tredje plats, dock utanför placering men då det var DM så hade ridsportförbundet bestämt att det skulle vara 3 placerade i klassen, så alltså fick jag iallafall rosett + medalj individuellt :) Laget gick det även bra för så vi knep första platsen!! Vi vann alltså LektionsDM lag för ponny detta år, känns såå bra :) Fick där rosett, medajl, hederspris och plakett. Däremot har jag inte fått den rätta rosetten eller plaketten då de inte hade kommit.


Jag kom då alltså 3a indivduellt, Matilda på Irvin kom 2:a i D-ponny, Tilda vann i c-ponny på Brenda och Maja kom 2:a på Pralin!! För storhästarna gick det också bra, lagen kom 1a & 2a, individuella placeringar för de flesta i LB:1 och även placeringar i LC:2 :)

Kommer film senare från ritten på Steffi, tyvärr fick jag inte film på Lily!

Likes

Comments

​Ja, som första bilden säger, nu har jag äntligen körkort!!! Det firades med både lunch och fika tillsammans med bästa Matilda <3 Sen hade jag skola till kl 16, hoppträning därefter och sedan nattjobb, skulle egentligen jobbat 22-04 men fick vara kvar till 06 ;)

Likes

Comments