Hej på er! Har blivit lite utebliven uppdatering här på senaste vilket har berott på många saker, till exempel blogglusten försvann, mycket fokus på skola, lite väl många jobbtimmar och annat allmänt som har kommit före.

Iallafall, nu är det slutet på dagen som räknas som första advent vilket innebär att det är fyra veckor kvar till jul, tre veckor kvar till min londonresa samt 5 veckor kvar av 2016. Hoppas denna tid går fort då jag mer än gärna börjar det nya året.

Har på den senaste tiden börjat rida en ny häst, en storhäst som jag möjligen ska starta lite dressyr med i vår, han heter Barabas och blir 6 år. Lektionshäst på NFK, är där för utbildning och enl kontraktet så har vi honom till 2018 men många aspekter spelar in. Har fortsatt med träningen på Lily, varit iväg på en hopptävling där resultatet blev 0a i LDn och utesluten pga avsittning i LCn, film på detta kommer när min iMovie vill fungera igen..

Nu i december är det lugnare med jobbtimmar, eller åtminstone jobbdagar men har en hel del i skolan som ska bli klart innan vi går på jullov. Tyvärr inga tävlingar inplanerade i december pga det tråkiga abortvruset som är i området, hade annars velat åka till Mantorp...

Likes

Comments

Hej på er! Om ett par timmar går vi in i en ny vecka, en vecka med mycket olika saker för mig. Det blir både skola, jobb, ridning och ska även försöka pressa in lite träning också men får väl se om det hinns med ;) Jobbar måndag och onsdag direkt efter skolan, fredag natt samt söndag kväll blir lite jobbtimmar. Skola som vanligt måndag-fredag, har prov i marknadsföring på torsdag men annars inga direkta inlämningar eller så denna vecka vilket är skönt.

På torsdag har jag först dressyrträning på Lily och sedan på kvällen i min vanliga grupp har vi hoppning och jag ska få prova att hoppa en ny polle, 5.5 år, fux och vi har honom för utbildning på ridskolan. Red honom i torsdags också och han är verkligen helt olik både Llly, Steffi och Godina. Väldigt känslig, mest lik är han nog Steffi. Tanken är väl att jag ska testa att rida honom lite nu för oh se om det kan vara lite tävlingskompis i vår möjligen då jag är i behov av att gå upp på storhäst :) Ska fixa film på torsdag så kommer det kanske upp något klipp här hädanefter;) På fredag ska jag hoppträna Lily lite är tanken då jag nu är anmäld till Åtvidabergs novemberhoppet, ska hoppa LD&LC, blir första inomhustävlingen i hoppning för oss tillsammans.

​Ska försöka att få in lite inlägg här lite oftare men har en del att göra så det är ingen prioritet. 

Likes

Comments

Totalt i div2 dressyren kom NFKs lag på en tredje plats, vi kom även trea i omgången men endast två lag placerade.

För mig individuellt gick det inte alls bra, Lily blev superseg redan i collecting ring och såklart satt det fortfarande kvar i när vi kom in på banan, glömde vägen också en gång. Överlag blev hon lång i formen och låg i fronten så bara att träna vidare på det, problemet är att det sker nästan enbart på tävling, på banan, så inte alls ofta på träningar. Ska iallafall börja rida mycket mer utan spö då det kan vara en faktor till det då hon märker att jag är lite mer hjälplös.

Nu under vintern kommer det bli mycket träning i både hoppning och dressyr, lite mer dressyr än hoppning men vi får se vilket vi satsar mest på under våren.

En bild från helgen som Jessica Johansson fotade på oss :) Kommer ett gäng till lite senare också.

Likes

Comments

LektionsDM i dressyr avgjordes igår på NFK och hela klubben och alla tävlande var superduktiga!

Med Steffi fick jag drygt 60% och jag är nöjd trots att hon var spänd och blev lite skraj för bilar osv som åkte på parkeringen där det fanns massor torra löv som prasslade. Mitt mål var 60% och jag är väldigt nöjd med det med tanke på hur lite jag har ridit henne under hösten.


Med Lily gick det suuperbra på framridningen, lite för pigg men gick att få till bättre arbete, jobbade en hel del i galoppen i förvänd, gjorde serpentinbågar i galopp osv för att mjuka upp henne, himla fin <3 Traven fick hon gå i ganska låg form och bara rulla på lite då hon kändes fin, jobbade henne ingenting nedsuttet i trav då det ej kändes nödvändigt. Väl på banan var hon också fin, något seg men det var jag medveten om. Bra ritt överlag, hon blev rädd för någonting på ena kortsidan i slutet så hoppade till men överlag fin! Resulatet blev 64.1% och personbästa :)

Mitt resultat räckte också till en tredje plats, dock utanför placering men då det var DM så hade ridsportförbundet bestämt att det skulle vara 3 placerade i klassen, så alltså fick jag iallafall rosett + medalj individuellt :) Laget gick det även bra för så vi knep första platsen!! Vi vann alltså LektionsDM lag för ponny detta år, känns såå bra :) Fick där rosett, medajl, hederspris och plakett. Däremot har jag inte fått den rätta rosetten eller plaketten då de inte hade kommit.


Jag kom då alltså 3a indivduellt, Matilda på Irvin kom 2:a i D-ponny, Tilda vann i c-ponny på Brenda och Maja kom 2:a på Pralin!! För storhästarna gick det också bra, lagen kom 1a & 2a, individuella placeringar för de flesta i LB:1 och även placeringar i LC:2 :)

Kommer film senare från ritten på Steffi, tyvärr fick jag inte film på Lily!

Likes

Comments

​Ja, som första bilden säger, nu har jag äntligen körkort!!! Det firades med både lunch och fika tillsammans med bästa Matilda <3 Sen hade jag skola till kl 16, hoppträning därefter och sedan nattjobb, skulle egentligen jobbat 22-04 men fick vara kvar till 06 ;)

Likes

Comments

Nästa helg är det dags för Lektions-DM i dressyr, och denna gång på hemmaplan! Förra året gick det på Hageby och det var då jag startade min första dressyrtävling utanför klubben. Det var även första dressyrtävlingen på Lily och första tävlingen överlag med henne, även typ sjätte eller sjunde gången jag red henne haha. Den gången red jag både LC:1 och LB:1, i LCn fick vi ihop 59.815% och i LBn 58.929% vilket jag absolut var nöjd med. Anledningen till att jag då red Lily och inte Steffi var pga Steffi hade en skada på vänster fram som gjorde henne halt, detta var även början på min och Lilys karriär ;)


Bilder från Lektions-DM 25/10-2015

Detta år går det alltså på hemmaplan och självklart ska jag vara med på båda ponnysarna, DM-klassen är även iår i LB:1 och det är den klassen jag rider med dem båda, anser inte att de behöver en förklass, + att förklassen går i ridhuset och DM-klassen på utebanan. Målet med båda hästarna är att få minst 60% men vet att det beror helt på hur Steffis humör är, om hon är rädd för allt och lite till eller om hon kan hålla sig städad ;) Lily behöver mest vara vaken och framåt så hon inte tappar och blir låg i fronten. Med Lily har jag lite högre krav då jag dels startat mer dressyr med henne men också för att jag vet att hon är stadigare.

På Lily har jag även en liten liten chans till att faktiskt vara med och tävla om placering så det skulle vara himla kul men med Steffi tror jag mest att det får bli en rolig tävling då det var tanken förra året att starta henne + har knappt ridit henne nu under hösten <3

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag bloggade och tänkte bara gå igenom lite kort om vad som har hänt, har inte hänt så super mycket eftersom skolan har dragit igång men lite kul iaf :)


3 september var det lokal hopptävling hemma på NFK och såklart var jag ju med! Red en felfri LE på Steffi, en LD med 0+8 fel(kommer film) samt en LC med bedömning A:0/A:0, första ritten för mig med den bedömningen så extra kul, hade en bra känsla i fas 1 och tänkte under hela framridningen att jag endast skulle rida för en dubbelnolla men så fort jag passerade startlinjen för fas 2 kom tävlingsmänniskan fram i mig och jag gasade på lite, resultatet blev 0+0 fel, en tid på 27.10 sekunder och en ANDRA plats!! Kunde inte varit gladare, ännu bättre var det att Matilda på Kim vann, NFK i topp :)


Veckan därpå, dvs 11 september var det dags för första omgången av div2 dressyren, den gick inomhus i Rappestads lilla ridhus, inte superkul men för mig funkade det ändå. Jag och Lily red ihop 62.85% och laget hamnade på en tredje plats, tyvärr en utanför placering men alla skötte sig bra!

Förra veckan, den 18e var det andra omgången, denna gång på VRFs utebana. Jag gjorde felet och tog ut Lily alldeles för tidigt ur transporten och red fram för länge vilket resulterade i att hon tappade all framåtbjudning i programmet och vi fick 59.286% och jag är verkligen inte nöjd med det resultatet men vet också anledningen. Har ju endast tävlat dressyr ett fåtal gånger tidigare och detta var fjärde (?) gången på Lily så vet inte riktigt ännu hur jag ska lägga upp framridningen, men nu vet jag lite mer iallafall. Individuellt gick det bra för både Tilda och Matilda. Tilda kom 2:a i LB:1 kat. C och Matilda kom 4:a i kat. D, resultatet för laget blev trots allt en andra plats vilket var himla kul :)


9/10 är det dags för final på Hageby, finalen går då i LA:1 och det blir debut för mig :)

Likes

Comments

​tre fina bilder som klara fotade på mig och lily under fredagens grästräning! Kommer ett till gäng med bilder imorgon när jag har laddat in dem <3 Nu taggar vi till hemmatävlingen på lördag där jag med Lily kommer rida LD & LC. Min första lokala A:0/A:0, får se hur långt vi kommer där hihi, satsar iaf på att dubbelnolla. Med steffi hoppar jag enbart en LE. 

Likes

Comments

I torsdags drog skolan igång för mig, hade dock endast 25min då och lite poängjakt under fredagen så nu på måndag drar det igång på riktigt med lektioner och allt sådant, schemat är väl helt okej, går endast till 16 två dagar, har sovmorgon till 10 en dag och till 9 en annan så det är skönt :) Kommer försöka lägga mycket tid på skolan nu och verkligen kötta sista året, utöver skolan kommer jag spendera tid i stallet såklart, dock ej så mycket som förra terminen och sedan lite gym & jobb också ;)

Denna termin kommer jag inte ha någon unghäst att rida, förutom att rida igång Godina efter sommarvilan så det blir mindre stall, kommer heller inte hoppträna alls lika mycket nu som i våras utan det blir mer dressyr med tanke på att det är dressyrlaget vi ingår i och där ska vi prestera! Så tanken är att jag är i stallet cirka 3 dagar i veckan, varav jag rider lektion en av de dagarna, sedan extra träning / privatlektion 1 gång i veckan & en dag där jag bara myser med hästarna och umgås med vännerna, kanske fotar lite också ;)


Likes

Comments

​Fotade bland annat detta fina ekipage på terrängträning i tisdags, nämligen Tilda & Rosa, som gör deras fälttävlansdebut om en vecka! Hade en enormt bra kväll som dessutom hade fint väder, himla mysigt. Stod på terrängbanan med kameran i högsta hugg när tilda hoppade, även när jossan hoppade så kanske kommer bilder på dem senare ;) I vilket fall så var det kul att fota igen, dock svårt med solen som var på väg ner så det blev lite varierande ljus osv men ändå fint <3


Likes

Comments