Fotograf är Jenny Hagenblad, (tephra.com) och bilderna togs 28/5-2017 på Holmtebo Stuteris öppet hus med engelska ridklasser och utställning.

I slutet av maj var det det årliga öppet huset hos Holmtebo Stuteri i Valdemarsvik, men detta år med en tvist, ridklasser och utställning. Jag deltog med Lily i alla olika klasser, det fanns engelsk ridklass, working hunter pony samt utställningsklassen.


Till att börja med var det en väldigt varm dag och jag var tacksam över att Lily hade en box som hon fick komma in och vila i mellan klasserna. Började dagen med Working Hunter pony (läs mer här! ) där hon var förvånansvärt pigg och alert, trots att jag redan utan sporrar vilket brukar behövas. Vi kom på en 2a plats med kommentarer som: ridbar, god framåtbjudning samt trevlig hopponny som letar hinder. Det var kul att höra, senast vi red denna klass ( i somras på Connemara mästerskapet kom vi 1a men med mindre tuff konkurrens).

Fortsatte dagen med den engelska ridklassen (läs mer här !), Lily kändes ganska ridbar i gruppridningen och dessa connemaror är väldigt lugna då ett tält lossnade och de flesta hästar lyfte knappt ett ögonbryn (om de skulle haft några), men i det enskilda blir hon såå seg och typ dör så det var tufft. Det allmänna intrycket blev: Trevlig modell på ponny som för dagen har något lågt tempo. Jämfört med klassen innan var hon alltså seg här haha, det kan vända fort ;)


Dröjde ett par timmar innan det var dags för utställningen men det var skönt då Lily dels hann äta mat, vila men också att svetten skulle torka så det gick att borsta bort. Fick 8, 8, 8, 8, 8 = 40p och guld och kom även på en 4dje plats, och gick vidare till BIS (best in show) men blev utslagen där. Fick kommentarer som: god rastyp, välmusklad, välformat kors, taktmässig & rörlig skritt, taktmässig och vägvinnande trav. Är mycket nöjd med Lily i utställningen då hon dels för ovanlighetetens skull hade energi + öronen framåt när domaren dömde interiören så hon såg lite glad ut, yeey!


Mycket lång dag med en mycket duktig skruttponny och ett bra avslut på vår karriär tillsammans då jag går över på storhäst helt och hållet nu, rider henne kanske någon gång ibland bara för att <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min kompis Klara var snäll och fotade lite studentbilder på mig och Barabas dagen innan min student :) Älskade häst som kommer åka tillbaka till sin ägare om ett år troligen så nu ska vi ha jävligt kul detta år <3 bästa hästen

Likes

Comments

För en vecka sedan var jag och ett par kompisar i grannstaden Söderköping för att avnjuta en glass i det fina vädret <3 Hade en perfekt dag och god glass.

Likes

Comments

Hej på er och glad midsommar! Hoppas ni får en underbar midsommarhelg, det är min plan iallafall! Ett tag sedan som jag skrev här ordentligt men har inte orkat haha. Sitter just nu i köket och äter frukost (ja, en väldigt sen frukost men jobbade faktiskt natt) och kollar lite bloggar, fixar bilder osv,


Planen idag är att jobba 16-19 och sedan ta bussen ut till Kolmården där det blir lite firande med några vänner, imorgon är det tillbaks till stan för lite jobb igen, sedan jobbar jag söndag-tisdag och därefter ledig i 6 dagar för Bråvalla Festival.

Min sommar kommer bestå av mycket jobb men det är kul så jag säger inte nej ;) Jobbar lite drygt 150h i juli men har då heller ingen semester alls den månaden utan det har jag haft i juni och har några dagar i augusti.


Nu under veckan kommer det komma ett gäng med bilder-inlägg vad jag har haft för mig på senaste tiden då det är mycket roligare, enligt mig iallafall, att kolla fina bilder än läsa långa romaner haha ;)

Fotografen är Jonas Andersson, och bilden är tagen 20/5-2017 <3

Likes

Comments

Här kommer en liten bildbomb från min studentdag fredag 16/6 2017 :)

Likes

Comments

Söndag 18 juni hoppar jag och barabas en pay&jump på hemmaplan som avslut på terminen endast några dagar innan han åker på bete <3 har även planerat att hoppa steffi en klass också då hon har stannat en hel del med nuvarande ryttaren så vill hoppa henne för att hon inte ska stanna och hålla på :)Likes

Comments

med denna bild vill jag mest berätta för er att imorgon är det mösspåtagning för min del och livets vecka börjar!! Alltså så tar jag studenten om en vecka, helt sinnessjukt konstigt men också jäkligt kul ofc <3

Likes

Comments

Bild från i måndags när vi hade påskhoppning på klubben och jag var med och skuttade en 90-bana på Lily <3 blev nolla och hade bara mys

Idag är det 19 april och det är 5 dagar kvar till min födelsedag, prick en vecka till jag ska operera ut en visdomstand och 58 dagar kvar till den efterlängtade studentdagen!!

Sitter och skissar inför inbjudningarna som ska ut nu i helgen + nästa vecka till släkt och vänner, planering av mat och dryck till mottagningen är också på gång. Inte lätt att veta vad man ska bjuda på, det som känns vanligast är väl typ kallskuret / typsik sommarmat och det blir väl något sådant hos mig med.


Ska bli så skönt att vara klar med gymnasiet, i höst väntar förhoppningsvis universitetet, har sökt till LiU och civilekonom främst, men annars har jag tanken att jag kan bygga ihop mitt eget program och ändå få en bra examen, men det återstår att se, får ju veta om jag kommit in eller ej senare i sommar :)

Märks att det inte är långt kvar nu för alla rester och liknande ska in strax, det är bara några få saker kvar i de olika ämnena att göra, mycket grupparbeten på g nu innan slutet.

Har studentklänning och studentmössa här hemma i mitt rum, desto värre är det med skor och passande kläder till studentveckan som ska inhandlas, lika så med lite alkohol som kan vara bra att ha. Har väl kikat på lite skor och kläder, tyvärr är allt så förbannat dyrt (eller så är jag snål?) hahaha

Likes

Comments

Nu är klockan 22:53 & jag ligger nerbäddad i sängen och ska strax sova. Var i stallet en stund idag och red ett lösgörande pass på en pigg Barabas ute i paddocken. Dels var han pigg för vi var ute men också för att vi galopperade fram runt galoppbanan, premiär för iår så han ville mest bralla där men det fick han ej för jag ville gärna sitta kvar 😅

Red iallafall ett pass med mycket galopp & en del sidvärtsrörelser så han skulle få av lite energi och bli lite lösgjord innan han fick komma in och äta eftermiddagsmaten, svettig blev han också så han fick torka lite innan jag borstade av honom & flätade svansen. Blev ingen dusch av honom för hade en tid att hålla så blev lite stress.

Imorrn åker vi somsagt på första "tävlingen" borta & ska bli intressant hur han beter sig 😋

Likes

Comments