View tracker

Äntligen börjar min influensa lugna ner sig, hostar vissa stunder men stor skillnad från igår och idag, så kan ju alltid hoppas att jag är okej tills fredag/lördag 😃
Skolan börjar runda av sig, 2 prov kvar som jag känner att jag kommer klara av, känns väldigt skönt och ska jag vara ärligt så har jag inte pluggat alls denna veckan, så varit hur skönt som helst att inte tänka på något plugg.

Cailey har gått väldigt bra det sista, galoppen börjar verkligen ta sig, styrkan att orka galoppera i kort och samlad galopp bara är slutmålet (dock bli ännu bättre såklart) men formen börjar komma och inte lika mycket gunghäst att rida.
På lördag åker vi till nuntorp på pay & jump. Avslutar detta året med 60-70 och målet att båda rundorna ska vara välridna utav mig. Hoppas på det blir litelite varmare så det inte är så hårt i backen eftersom hon inte är skodd bak. Men håller tummarna på min fina tjej!!😍

Fick även hem ett täcke idag, premiär på söndag, ett jw täcke 😃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Influensan har hittat hem till mig. Kände mig slö på sista lektionen igår och ont i huvudet och under hoppträningen igår bröt det ur och nu mår man inte alls bra..
var inte alls med så mycket i hoppträningen igår, kunde inte tänka mycket alls och komma ihåg, Cailey var ändå jätte fin ändå! Bra lydnad träning, svängar osv, längtar tills man kan sätta den korta & samlade galoppen inför nästa år, åh 😍
Mamma drog med mig till stallet idag, mamma mockade åt båda och jag fyllde på vatten och mat i min egna lilla takt och kollade på min fina ponny ❤️

Man kan ju alltid hoppas på att jag mår bättre imorgon men säkerligen inte så vet inte hur jag ska göra med Cailey imorgon.


Men som ni sett har bloggen legat nere lite, jag har varit helt slut och gjort klart massa inlämningar och pluggat inför 2 prov. Längtar sååå till jullovet och bara kunna slappna av. Så kul att höra att man fick bra betyg & poäng på ett av proven när man väl kämpar, det var verkligen en lättnad.

Likes

Comments

View tracker

Eftersom bloggen legat nere pga jobb och ingen spännande har hänt tänkte jag dra upp en grej som tyvärr händer mig väldigt ofta. Vilket är otroligt otäck känsla.
Sömnparalyser.
Sömnparalyser är när hjärnan stänger av allting för att inte kunna röra sig när man drömmer, och detta uppstår när man ska somna eller ska vakna upp för hjärnan inte hunnit startat upp hjärnan. Vilket gör att vaknar man kan man inte röra kroppen alls, man försöker slita sig för att få kroppen att göra sig och tillslut kan man inte andas och det gör att jag får panik. Det varar inte länge, men utan luft så får man panik, men tydligen är detta helt ofarligt? Man blir förlamad under den tiden. Risken är stor ifall man är trött och inte får någon större sömn, och även detta är en hjärnsjukdom. Eftersom jag läst på internet så kan jag inte säga att detta är sann fakta, utan bara något jag läst.

Jag tycker detta är hur jobbigt som helst, jag fick 3 st sömnparalyser på BARA 20 minuter. Vilket slutade med nu att jag inte försökte sova en gång till och försöker hålla mig vaken nu...

Efter lite sök på Google som jag inte ville fortsätta läsa så skrev dom såhär: Sömnparalysen har ofta tolkats av folktron som att ett demoniskt väsen sätter sig på den sovandes bröst, ofta sammankopplat med en känsla av andnöd. I svensk folktro var detta väsen maran, och ordet mardröm betecknade ursprungligen endast ett anfall av sömnparalys, för att senare beteckna alla former av otäcka drömmar. Även detta är en vanlig utveckling i andra språk.

I religiösa sammanhang har "maran" fått namnen incubus respektive succubus, här två demoner av manligt och kvinnligt kön som under sina nattliga besök har sex med sina offer. Det så kallade "alien abduction"-fenomenet tros vara en modern variant av förloppet. En småväxt varelse med förmågan att telepatiskt paralysera sina offer, påfallande ofta i dennes sovrum, gör anatomiska undersökningar, inte helt sällan av sexuell karaktär.

Det ska även påpekas att sömngående i regel inte beror på att hjärnan inte kan dämpa signalerna till musklerna eftersom sömngående vanligtvis inte sker under REM-sömnen. Sömngång under REM-sömn kan dock inträffa som ett symptom på REM Sleep Behaviour Disorder, ett neurodegenerativt tillstånd där muskeltonus bibehålls under REM-sömnen, vilket gör att patienten agerar ut sina drömmar. -
kopierad ur https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sömnparalys

Läst runt på andra sidor på Google vilket gett samma känsla som mig. Det som skrämmer mig är angående det med demonerna, vet ej om man ska tro på det eller inte dock!

Har ni varit med om detta? Hur många gånger?
Jag själv har nog nästan varit med om detta över 10 gånger minst.


vill du läsa mer om detta? Sök på sömnparalyser.

Likes

Comments

Så är det ganska enkelt att gå igenom veckan. Vi har 2 skoldagar som vi slutar mellan 11:15-11:30 vilket är hur gött som helst och sen torsdag & fredag som vi har praktiskt med färg & klipp hela dagen.

Cailey får en väldigt lugn vecka, lägga mer fokus på lugn och att allting ska vara enkelt, varit några dagar nu hon inte accepterat mig alls att jag vill använda broms.. så blivit endel pass som man fått börja om och ta allting noggrant och verkligen varenda steg ska vara perfekt och lugn.
Jag har en lång jobbhelg framför mig, jobbar på fredag direkt när jag kommer med bussen från skolan, 17-20, lördag 12-18 & 13-21:30 på söndag. Därimellan ska stallet fixas och Cailey ska ridas, ska sätta mig sen och planera lite enkelt.

För en gångskull känns detta bra ❤️

Någon mer som känner igen sig med bilden?😉

Likes

Comments

Både gamla och nya bilder, så sött med bebisbilder från uppfödaren ❤️

Likes

Comments

Fredagsfeelinget var på topp igår, skön dag man kunde verkligen leva livet och släppa taget om allt.
I skolan var det väldigt lugnt, klippte klart min herrfrisyr på dockan och fick till den riktigt bra, väldigt nöjd.

Åkte hem till Linnéa efter skolan och spenderade natten där, prat & skoj med trevliga människor vilket var väldigt kul! Vi la oss vid halv 4 ungefär så trevligt var det 😉

Idag har jag varit i Uddevalla med pappa och kikat lite, åkte och hoppade Cailey efter vi kom hem. Var i början väldigt stark och grejade med munnen hur mycket som helst och bara sprang, sen började hon väl fatta att man inte kan springa som en tok, tydligen är fisen rädd för plank men inte vattenmatta, hon är för söt ❤️ slutade på en linje med en oxer på 95, och hon var allt en liten bit över.

Imorgon jobb, och massa plugg efteråt, längtar ej efter söndag känner jag 😅

Förlåt för riktigt dåliga bilder, men lite ser man ju! 😃

Likes

Comments

Möten, plugg, UF-företag fix & stallet.
Så ser min dag ut, i morse var hovslagaren var här i morse så red efter han var klar men jag hoppade upp på Eddie istället och Natalie red Cailey för lite omväxling.

Har fixat med lite beställningar till mitt UF-företag och beställt nya vinterskor. Ska snart iväg på möte och skriva på kontrakt och kolla lite helger jag kan jobba. Ikväll ska jag på medlemsmöte på Nhsk och därimellan ska jag försöka plugga, go strong 😉

Have a nice day ❤️

Likes

Comments

Helt otroligt att jag ens kom hem idag, varit riktig stor snöstorm.
I morse var det inte så farligt med snö, var ju mycket men det funkade. Efter lunch ungefär fick man se att bussar var inställda precis alla. Paniken inom sig hur man skulle ta sig hem, var nära att jag fick åka hem till en kompis som bor utanför Uddevalla men som tur var hittade vi ett tåg hem.
Bussar fastnar & kör av, lastbilar också.. bilarna slirar som tusan, ja rent ut sagt kaos. Vi fick skynda så fort vi kunde till stallet för vägen till stallet är inte bra alls, så fick bli snabbmockning och täckesbyte på Cailey, får köpa ett halstäcke till henne nu märker jag, stackarn.

Jag kommer inte komma till/från skolan imorgon så kommer ta det säkra före det osäkra. Tur jag har allt plugg hemma så det inte är några problem. Största problemet är hur vi ska ta oss till stallet imorgon, det kommer ju vara ännu mer snö i morgon.. så blir att hålla tummarna att någon gång på dagen komma till stallet och rida.

Gått runt med mina tennisskor också, har ju inga vinterkängor så letar förfullt efter det så får jag beställa istället.

Likes

Comments

...och inte slappna av eftersom när man kommer till en ny vecka i skolan är det ännu mer nya uppgifter & prov, älska skollivet.
Just nu är det bara skola, skola, skola i mitt huvud, så mycket inlämningar & såå mycket prov. På lovet hade jag 8 olika saker att lämna in och plugga på eftersom allt skulle in på måndag, hur är det ens möjligt? Inget höstlov fick jag iallafall.
Fram till v49 har vi minst 8 inlämningar/prov, och det är 5 veckor kvar om jag räkna rätt.. helt galet. Bara att bita ihop och köra.

Cailey går bra som vanligt, jätte fin att rida, börjar bli fin i munnen och tuggar inte lika mycket på bettet, slappnar av fort och de senaste dagarna har hon faktiskt kunnat skritta fram riktigt utan att små trippa i flera varv utan att förstå att det ska vara skritt, känns så underbart 💗
Ingen träning eller tävling planerad, kanske pay & jump om det inte finns någon snö, annars blir det att bara trimma tills nästa år och förbereda för vintervilan på Cailey. Är lite tråkigt att inte tävla mot andra med Cailey eftersom hon är sååå fin, hoppas på bra lycka till ungponny SM osv 😍

Bloggningen får somsagt ligga lite åt sidan, skolan & hästar får gå först och det tar mycket energi att vara i skolan halva dagen, vara i stallet efter skolan, och plugga någon timma innan man lägger sig.

Likes

Comments

Nyfikna över hur resultatet blev på tävlingen? Det ska ni! 😃
Vi kom fram till tävlingen utan några problem, lite vind som tog med transporten ibland men varken regna eller snöa vilket är bra. Banan var enkel och väldigt fina vägar till hindren. Cailey var hur duktig som helst att lasta ur & fixa. Framridningen & framhoppningen gick super bra och hon var hur ko lugn som helst, nästan seg 😉 var dock väldigt kaos på framhoppningen, folk som red framför hindren när man skulle hoppa, Menmen är bara att acceptera, man har också varit nybörjare en gång.

Nu till banan, Cailey tyckte det var väldigt tufft att komma in till en stooor bana med massa hinder och hade inte mycket tid till att kolla på varje hinder och rida mellan osv tyvärr, så resulterade till uteslutning då hindren var något att titta på. Men tanke på att det var clear round så fick jag göra en omstart vilket jag gjorde och rundan var ju inga problem alls, hon rullade på som att hon hade tävlat massor, tyvärr en bom ner men mitt motto var att bara rida fram henne för att minska chansen att hon skulle tro att vi skulle stanna. men super duktig var min lilla bebis!!😍 är sååå nöjd över tävlingen, så lugn och snart kommer rundorna sitta, hon behövde bara kolla läget och komma igång lite, hon är ju bara 4 år!

Träffade Caileys uppfödare också, var verkligen jätte roligt, älskar att träffa uppfödare & ägare mm, så speciellt. Dessutom var Caileys helsyster och hoppade samma klass så var riktigt kul.

Jag är hur nöjd som helst över Cailey somsagt, tävlingar kommer verkligen inte vara några problem, nu blir det trimma några veckor till sen får hon sin vintervila och sen 2017 är det mot ungponny SM, mitt mål så vi kan ju verkligen hoppas att vi kvalar dit 😍

Här snackar vi inte om några dåliga bakben 😉

Likes

Comments