Header

Hej!

Efter 3 veckor jobb är det dags att åka till Turkiet, är hos min kompis Amanda som ska med och vid 4 på natten kommer vi åka.

Lola fick ridas barbacka idag och var super fin, jobbade med övergångar och kan säga att hon var taggad trots att jag hoppade och red igenom henne ordentligt på fredags.
Men istället för att skriva får ni bilder ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 252 readers

Likes

Comments

Hej!

Jag är sämre än sämst på att blogga just nu och om jag ska vara ärlig kommer det inte bli bättre då jag jobbar hela denna veckan, på lördag ska rida Lola en sista gång, packa och åka hem till Amanda där jag sover över för att sedan vid 4.00 på natten åka till Turkiet.

Kommer vara där 2 veckor och kommer bli super skönt men jobbigt att lämna lola..
Men hon kommer få sommarvila och en i stallet ska borsta och fixa åt henne!

Men idag red jag Lola och testar just nu henne på nytt bett och hon går som en klocka på det!
Har jobbat mycket med skolorna på henne och slutorna börjar bli riktigt bra men speciellt i vänstervarvet!
Öppnorna i vänster går bra men behöver stärka henne mer i höger så hon kan göra både bättre Slutor och öppnor.
Men hon var riktigt mjuk och går i en väldigt fin form och jobbar verkligen överlinjen istället för att bygga större underhals:)
Hon gick även grymt i förrgår med det bettet så kommer fortsätta med det och hacket!

Men nu ska jag sova och ladda upp för ett nytt läger!
Vi hörs

  • 296 readers

Likes

Comments

  • 330 readers

Likes

Comments

Godmorgon alla!

Detta blir nog det enda blogginlägget idag eftersom jag är rätt upptagen, kanske skriver något senare ikväll.
Men tänkte skriva Lolas schema för veckan som kommer, det kan ändras eftersom jag jobbar och det kanske dyker upp andra saker.

Måndag - då tänkte jag köra ett lugnare dressyrpass.

Tisdag - vilodag

Onsdag - lättare dressyrpass inne / ute beror på väder.

Torsdag - dressyrpass

Fredag - uteritt ??

Lördag - markarbete/ longering

Söndag - hoppning

  • 359 readers

Likes

Comments

Hejsan!

Eftersom jag fick en sådan blogglust tänkte jag kasta ut ett inlägg sådär 22.15 på kvällen om vad jag ska göra imon och hur planen ser ut för Lola och Lillemor.
Kan börja med att säga att jag ska vara med Felicia imon vilket kändes som en evighetsen trots att ser inte var de. Vi kommer vara hos Lola på morgonen och fixa allt där och påvägen till hennes ponny Amadeus ska vi äta lunch/middag och sedan bege oss mot Amadeus och vid 18.00 kommer hon ha träning för Kristina i hoppning och jag tänkte ställa upp som fotograf, det blir första gången jag fotar någon med den nya kameran ( förutom lite bilder jag tog på ridlägret )
Men kommer bli kul att följa med till hennes nya stall då hon flyttat Amadeus till ett nytt, hihi kan säga att jag inte saknar att stå i deras gamla stall på vintrana, fy f*n vad kallt det var.
Men lola ska ridas väldigt lätt då hon har några lugna dagar nu pågrund av att hon känts lite slö på sistone så hon får vila upp sig lite innan hårdträning för att sedan få 2 veckor semester.
Lillemor kommer förhoppningsvis ridas ute igen men eventuellt longeras hon inne i manegen för variationens skull.

Just det, jag har fått en liten sån där tillbaka stund när jag vill börja spela Sims igen, har inte gjort det på år men har gått några dagar och verkligen velat spela det så om någon har ett The Sims 3 ( grundskivan ) att sälja så hör gärna av er;)
Vi hörs

Likes

Comments

Hej alla fina!

Idag har dagen sätt ut så att lola har skrittas ut barbacka i 20 min så hon fick en lugn dag efter det hårda passet igår.
Hon sköte sig super och tyckte nog det var väldigt skönt.

Lillemor däremot vägrade komma in från sin grushage, tänkte rida henne först men kunde inte få in henne på riktigt.
Hon är så galet lurig så man går fram och hon tittar snällt på en och i sista sekund skenar hon förbi en och det funka varken med godis eller något.
Tog sedan in hennes kompis och tog ut en stor hink med müsli och gick runt i hagen utan att titta på henne men jag sneglade och såg henne titta på mig hela tiden.
Gick mot henne och efter 1 timme fick jag äntligen tag i henne och hon var seriöst blöt av svett haha, livet med dålig kondition och värme;)
Ridpasset gick bra, hon fick hoppa lite för första gången på länge vilket var kul enligt henne;)

Sedan fixa jag stallet och mocka hagen innan jag åkte hem.
Vi hörs

  • 368 readers

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det midsommar och det är inte riktigt något jag firar stort utan vi typ äter godare middag haha, men först ska jag till stallet och rida Lola och Lillemor och om det är bra väder ska båda få ridas ute och Lolas fokus kommer ligga på skritten idag och verkligen rida igenom den, tycker det är viktigt att göra det imellanåt då man lätt slarvar med skritten och jobbar jag verkligen igenom henne där så kan jag säga att hon knappt orkar galoppen sen så det är därför jag tar ett ridpass med fokus på skritt och under hela passet kanske jag tar 7-10 min trav.
Lillemor ska ridas som vanligt i alla gångarter och endast ridas 20 min då jag tycker det räcker för henne just nu då hon måste ridas oftare för att ridas längre.

Men på kvällen är planerna så att vi ska hem till några och äta, känner dock ingen utan min familj och därefter tänker jag gå hem och planera hur jag vill ha mitt rum då jag ska göra om det, köpa nya grejer och möblera om.
Jag kommer göra detta själv med lite hjälp av mina föräldrar och jag ska därför samla lite pengar för att köpa några saker jag vet att jag vill ha på mitt rum då jag gillar enkla saker och färger med någon färgklick som t.ex kuddar.
Men vi får se hur det blir, det kommer bli bättre än det jag har nu vet jag redan, men det blir mycket tanke bakom då det är svårt att veta exakt vad man vill ha allt och hur allt ska få plats som gör det så enkelt som möjligt och inte rörigt. Planera planera.

Vi hörs

Gammal bild från sjöstjärnans ridläger 2015..
Saknar allt och Pachira så galet mycket!

Likes

Comments

Hej!

Nu var sista dagen på ridlägret avklarat och det är först nu jag känner hur trött jag är haha;)

Men idag red jag Lola, dem hade hoppat på ridlägret så det var hinder kvar framme så lola fick skutta lite vilket hon tyckte var skoj men annars var hon väldigt seg vilket menas med ett ord brunst, hon är väldigt brunstig men oftast gör detta inte ridningen annorlunda men hon kändes lite trött.

Igår var hon hos veterinären och vaccinerades och fick kolla upp sin tand som hade blivit mycket bättre.
Vi fick dock sitta och hämta 1.5 timme där då vi kom som drop in haha men lola sköte sig super bra!

Sedan har jag och Tessan varit iväg och ätit väldigt mycket och haft väldigt kul på kvällarna och kollat skräckfilm och annat skoj.
Men är så galet trött och orkar inte skriva mer haha.
Vi hörs

  • 401 readers

Likes

Comments

Hej!

Just nu är vi uppe i vårat rum och har precis ridit Aria och Lola.
Tessan fick testa min lilla pon pon och jag fick rida Aria som jag även gjorde igår.
Det är en storhäst på 160, lite grövre och lite speciell och detta är stallägarens häst.

Tränade på att få fram henne och få en bjudning framåt och en jä*la massa galoppfattningar då hon på sistone har börjat att slängtrava in i galoppen.
Hon var såååå fin verkligen, fick fram henne och galoppfattningarna satt som sjutton när jag visste hur jag skulle göra för att få till det!
Häftig känsla.
Hon kan ju vara rätt käftig i munnen men idag tyckte jag verkligen att det kändes som allt satt, ska träna nästa gång på att få in bakdelen mer i fattningarna i vänstervarvet då hon "glider" in lite där.
Men super nöjd och Tessan som red Lola var också väldigt nöjd och det såg väldigt fint ut.

Ni får en video;)
Vi hörs

  • 431 readers

Likes

Comments

I detta inlägget tänkte jag faktiskt skriva om något jag rekommenderar för er.
Och saken jag tycker har visat sig vara väldigt bra är ett schampo från K9 och finns att köpa på hööks nu!
Pris - 199 kr

Jag tyckte det var rätt dyrt för ett schampo men det var nästan magiskt på lola, testade det bara och från att ha haft en gul fläck på hela rumpan så försvann den genom att bara dra med svampar över.
Tänk då hur fin hon kommer bli när jag duschar hela henne och verkligen gnuggar in det i pälsen :)

Ska någon gång ta för och efter bilder så ni får se skillnaden.
Men jag rekommenderar detta schampot för er med vita hästar som är lite extra grisiga om vardagen då man inte behöver duscha hela hästen för att använda det utan det räcker med en svamp och endast dra på fläcken så försvinner den!
Grymt smidigt.

  • 455 readers

Likes

Comments