View tracker

Hey alla. ja det var ju inte igår jag skrev här, jag har väl inte haft så jättemycket för mig dock så har jag umgåtts med vänner och bakat väldigt mycket, tyvärr finns det inga bilder.

Nu i veckan var jag där jag växte upp, Laholm. 

Jag bakade två riktiga midsommar tårtor till våra gäster.

Här är receptet;

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 150 g smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 l jordgubbar
  • 1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
  • 3 dl vispgrädde
  1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Jag dekorerar dock tårtan annorlunda då jag spritsar grädde över hela tårtan och sen bara lägger på jordgubbar och daimkross.

Ett tips för denna tårta är att botten är som sagt svår att göra så ta det lugnt och att när du ska krossa daimen, så lägg de i en plastpåse, dubbla det och sen ta hammaren och krossa. SUPER! Jag har sen jag började göra den stått och hackat med kniv men det blor ju både kladdigt och jobbigt, denna process är mycket mycket bättre! 

Kram Bella 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta blir en väldigt kort inlägg då jag imorgon ska ha min finaste bästa vän Altea hos mig,                                                                                     jag tänkte göra en efterrätt då hon älskar sötsaker.

Jag måste få några tips! 

Nu är det ni som är konditorer! 

Kram Bella 







Likes

Comments

View tracker

Ja, rubriken talar väl för sig själv.- JAG ÄR INTE BRA PÅ DET HÄR...

Jag har i många år försökt att blogga men det har alltid blivit oseriösa( mer än denna ,haha) och jag har inte haft något intresse. Men vad säger ja då? Jag skapade en blogg till mitt intresse, bakning, så ja... slarvig är jag men vi får hoppas på att det kan bli bättre! 

Men en en gång, denna blogg är till för bakning, inte för mitt lilla liv, SÅ! Ni ska få tips OCH så ska ni få höra hur snäll jag är som lillasyster.

Detta är frallor som jag gjorde en gång hemma, snabba, perfekta och underbart goda. 

Snabba frallor
20 st

75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Pensla ev med ägg och strö över vallmofrön.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7-8 minuter.

Ett tips för denna typ av frallor, lämna frallorna lite varma då får du smaka himlen!

Här är ett annat recept på en sak som vi alla vet;

Kanel, rulla, gott= det är ju såklart KANELBULLAR

Kanelbullar är bra för alla tillfällen, tror inte det finns någon gång kanelbullar inte har uppskattats.

20 st
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker

Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Så här gör du; 

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Jo, jag lovade er att berätta varför jag är sån snäll lillasyster, jo jag och min syster IA står varandra vördigt nära. Vi kan varandra utan och innan dock har hon hittat min svaghet, jag kan inte säga nej till henne. I förrgår kom hon hem och vi satte oss i soffan, jag ser på henne att något är fel, det var hennes godis/baksug. Jag går upp och gör muffins år henne, dessa enklaste muffins du någonsin sett.

Jag har flera gånger lagt in detta recept så scrolla ner om du också är lika sugen på muffins en kväll klockan 21 som min syster.

Kom ihåg, Bakning behöver inte vara komplicerat för att vara gott. 



KRAM Bella ! 

Likes

Comments

Hej!

Herregud, jag skäms så mycket över att jag inte varit här inne och skrivit och gett er tips och recept på otroligt länge, jag har haft så mycket problem med grupparbeten i skolan och har haft mycket runt skolan också.  Men, iallafall snart är det valborg, berätta för mig vad ni ska hitta på! Jag ska iallafall vara med kompisar och mysa, underbart!

Och som vanligt står jag för maten eftersom det är bara jag som " kan", men maten är jag inte riktigt taggad för, mer för efterrätten, efterrätten kommer bli choklad fondu.

Choklad fondu

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • frukt (i bitar, t ex jordgubbar och ananas eller körsbär och druvor)
  • bitar av franskbröd (eller briocher)
  1. Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  2. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Eller i mikro på låg effekt.
  3.  Häll ev ner chokladen i fonduegrytan och ställ den på bordet. Doppa frukt- och brödbitar i chokladen.

I detta recept visar de att ha frukt och brödbitar i chokladen, men det kommer inte jag ha. Jag tänker mig chokladfoundu med jordgubbar, hallon och marsmellows. Det är mitt tips! 












Likes

Comments

Hej, wow, de var så länge sen jag skrev någonting, jag har loggat in och tittat om något intressant har hänt o det har hänt massor på andra bloggar förutom min egen, så de kände jag att jag behövde uppdatera lite själv med både lite recept och annat jag har haft för mig.

Som sagt har jag haft otroligt mycket i skolan, fast det är lov i veckan sitter jag ändå med datorn och måste göra både engelska och samhälle och spanska... jaja, går man på rudbeck så blir det så. Idag har jag iallafall varit in i Västerås en snabbis med min pojke som vi firar 7 månader  tillsammans idag. Han gick ut och sprang och jag satte mig framför böckerna.. eller rättaresagt bloggen, hege.

Men! Här kommer äntligen nya recept. Här kommer ett recept på kola som jag brukar göra- 

Ingredienser

100 gram
1 dl
1,5 msk
3 msk
Ca 20 stycken

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt det koka i
ca 5 minuter.

2. Gör ett kulprov (Häll upp kallt vatten i ett glas och droppa i lite av
smeten. Kan du forma det till en kula är kolan klar).

3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan.

4. Klipp eller skär kolan i bitar när den svalnat.
De är super goda, och fungerar då du har brått och ska få gäster eller ska få gäster o har gjort mat och vill bjuda på nå lite litet efteråt. 
Kram Bella! 


Bilden tillhör Char DL 

Likes

Comments

Ja, glada kanske inte alls är, men det är iallafall jag.  Jag har som sagt gått i skolan, o just nu har jag precis studsat studsmatta med min favorit bröder (de är egentligen grannar) - Viktor & Oscar. 

Jag har idag spenderat många timmar på att baka åt min käraste syster till hennes gäster som sagt, och det blev detta vanlig muffins jag har gett ut recept på i tidigare inlägg och så blev det brownies.

Brownies går alltid hem och är super goda för både stora och små.

Här kommer receptet: 

Ingredienser

100 gram
100 gram
2 st
2 dl
1,5 dl
1 tsk

Gör så här

Ca 25 stycken

1. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag
värme. Låt det svalna något.

2. Tillsätt ägg, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör smeten jämn och
slät.

3. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Tips: Jag gör detta recept dubbelt, alltså dubbelsats för annars blir mina brownies så himla tunna.
Med dubbelsats blir det så mycket bättre! 
^^


Likes

Comments

Hej!

Jag måste få berätta- imorgon fyller min älskade syster år, och det ska bli så roligt att se hennes min när hon får min present, ohh kan inte vänta nästan!

Iallafall, igår kom min älskade farmor till oss, äntligen. Jag träffar inte henne ofta så vill bara hem från skolan så fort som möjligt för att kunna umgås med henne. 

När jag kommer hem sen blir de bakning- jag ska som sagt baka till hennes gäster imorgon.  Som sagt, jag hade en tävling som säger att jag ville ja recept och de vinnaren skulle jag länka här och skriva en liten motivering, tyvärr har jag bara fått två recept- jag fick två recept dock med banan i båda som då varken jag eller min morbror blandannat gillar.

Idag kommer det ut recept på vad bakningen blir idag-

KANELBULLAR eller MUFFINS?

^^

Vad tycker ni?

Kram Bella

Likes

Comments

Rubriken talar! 

Jag behöver hjälp!

Min kära älskade storasyster fyller 22 år på lördag, 22 år redan, Helt sjukt! ^^

Men självklart ska jag som är bagaren i huset baka, har ni, mina läsare något tips på vad man skulle kunna baka?

Obs!

Den som kommer med ett recept och får mig att gilla det( dock inte omöjligt, hehe) kommer jag också fylla här på bloggen! Har du en egen blogg här på nattstad , länkar jag självklart den i min egen blogg! 

^^

Kram Bella 



Likes

Comments

Hej vänner, hoppas ni mår så bra som jag gör!

Har haft en bra veckan, stressigt med mycket plugg men så är det när man går på gymnasiet, men genom vänner och pojkvän så går allting! 

Jo, för några minuter sen så kände jag en underbar doft, KAFFE!

Jag och min syster köpte en kapsel kaffemarskin till min mamma i 50 års present och jag kan ju säga såhär, det är inte bara hon som njuter av den! 

Underbar,  dock är vi d dåliga på att spara alla kapslar men om du vill vara miljövänlig så ska jag rekommendera dig att spara kapslarna och slänga de där de verkligen får bli resurser. 

Kaffemarskinen heter: Dolce Gusto  (kostar en slant men är helt klart värd pengarna!) 

Men nu är det väl dags för ett recept? Tycker ni inte? De tycker jag!

Detta recept har jag inte gjort själv än tyvärr men fick det för några dagar sen från min fina extra-syster Emma. Hon och hennes storasyster hade bakat och de såg så smaskiga ut att jag måste dela dem med er.

Ska också prova på dem , nu i helgen kanske? Vem vet?

Ljuvligt spröda småkakor med chokladlinser på toppen.

125 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
chokladlinser

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen
på 180 grader.

2. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.

3. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en kladdig deg.

4. Spritsa ut degen med en stor stjärntyll till små kakor. Det går lika bra att forma runda bollar av degen och trycka till dem lite med en gaffel om du inte har någon sprits. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladlins på varje kaka och tryck till lite lätt.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur. 


Såhär blir dem, såg dock här att min vän Emma har haft silverkulor istället för färgglada chokladlinser, men de gick ju bra de också!

Kram Bella

Likes

Comments

Hej!
Tyvärr har jag inte bakat på länge eftersom jag har haft massa i skolan!
Jag har iallafall tagit mig friheten o skrivs om denna bok.
(Bild)

Denna bok har hjälpt min bakning framåt!
Jag började använda den när jag va liten o började bli intresserad av bakning.
I boken finns så mycket gott, lätta recept som tillomed små barn kan göra själva.
Dock innehåller vissa recept som behöver ugn o ta hjälp av en vuxen på detta stadiet!


Denna bok är dock gammal men det finns nya versioner!

Kram Bella!

Likes

Comments