Lärarlinjen är inte alls som jag tänkt mig. Plötsligt känns det inte bra längre, motivationen har försvunnit och orken till att plugga likaså. Hur mycket jag än försöker gräva fram minsta lilla glöd så orkar jag inte. Har brutit ner mig själv. Flera gånger har jag ringt till mor och börjat samtalen med att gråta. Efteråt känns det någorlunda bättre, men inte längre. Det var detta jag ville över allt annat, det bara försvann.

Allt jag vet nu är att det är barn och ungdomar som jag vill arbeta med, inte i undervisningsform. Något av det tråkiga är att jag hamnat i en så fantastiskt fin klass där samtalen blir riktigt heta då det diskuteras hej vilt om olika idéer osv. De flesta vet att jag har det jobbigt och de har försökt hjälpa och stötta mig vilket är guld. Men det är bara jag som kan göra helheten.

Med detta vill jag förtydliga att jag i stort sett bestämt mig för att avsluta mina studier då det känns bäst så för att jag själv ska må bra och orka. Det blev för mycket.

Detta innebär en mängd olika konsekvenser som jag självklart är beredd och medveten om att ta. Nu återstår funderingarna på om jag ska söka till fritidshem på Linnéuniversitet eller att flytta hem igen för att gå på fritidsledare linjen på Jämshögs Folkhögskola.

Tur att jag är en fighter och inte ger upp för något ska det allt bli av mig med!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Som många förmodligen redan vet studerar jag på Linnéuniversitet i Växjö, grundlärarprogrammet med inriktning  F-3. Detta är något jag sedan ett tag verkligen strävat efter och kämpat mig till för att komma in på linjen. I somras fick jag antagningsbesked om att jag kommit med och då öppnades ett alldeles nytt kapitel för mig. Det var inte bara att packa ihop och dra, utan det handlade om att skapa ett nytt liv, fixa ett boende m.m.

Ett tag såg boendefronten väldigt kritiskt ut då det började närma sig för flytt. Tur nog fick jag bo hos en vän tills att jag fixat eget boende. Helt plötsligt står jag där på campus i vetskap om att jag fått en egen lägenhet men får vänta drygt en vecka innan jag fick tillgång. Väntade också en helt fantastiskt vecka med PEDAL och en mängd nya ansikten. 

Min nollning var mer eller mindre grym. Grym på ett bra sätt då jag hamnade i "Team Mexico" med de bästa lagledarna man kan tänka sig och goa lagkamrater. Veckan fylldes med utmaningar och en hel del skratt. Önskade att veckan aldrig skulle ta slut. Sedan kom måndagen då allvaret började. Hade verkligen ingen aning om vad som skulle ske, utan det var bara att sätta sig  ner och lyssna på all den information som behövdes för att komma igång. 

Detta är inte alls som gymnasiet med någon "mjukstart", utan pang bom på rödbetan rent ut sagt. Inlämningsuppgifter både individuellt och i grupp varje vecka. Hundratals sidor av något slag av litteratur skulle läsas och tas efter, sättet att skriva och referera på var helt olikt det man lärt sig från gymnasiet och instruktionerna som stod men inte kunde förstås. 

Jag är inne på min andra kurs och har varken klarat första tentan eller de två individuella uppgifterna. Varför? Jag var och är fortfarande förvirrad, försöker komma in i högskolans värld osv. Har jag gett upp? Nej inte alls. 
Trotts en del samtal till mamma där jag slutat i tårar och säger att jag inte orkar mer eller när jag krupit upp i famnen på sambon i återigen tårar har jag inte gett upp. Jag avundas den som klarar av uppgift efter uppgift utan några problem, men det är inte den jag är. Istället utmanas jag precis som jag ska göra mot barn i årskurs F-3 när jag är examinerad lärare om några år. 

Det går inte en dag utan att jag kämpar. Jag har motivationen om att jag inte vill flytta hem, att jag älskar Växjö och vill stanna, att det är lärare jag vill bli. På föreläsningar eller gruppuppgifter kanske jag ser omotiverad ut, men det är för att jag kämpar med att ta in all den oändliga information och text för att sedan få ut det på ett papper. Inget är enkelt för mig, inte alls. 

Åter igen med de uppgifter jag inte klarat av, samt tentan, så är det inte försent. En andra chans ges och där har vi målet, håll ut, läs igenom det du skrivit, samla ihop dig och kör igen. Gör om, gör rätt. Jag har gett mig in på ett tuff resa, men ack så lärorik.

Här ser ni en person som inte tänker ge upp. 


Likes

Comments

Idag så kom något jag väntat på ett tag nu, nämligen boken jag tog foto till! Ska bli så spännande att äntligen få läsa den. Mamma har redan paxat den så får väl låta henne snyfta lite innan mig.

Återkommer med en liten review, kram!

Likes

Comments

För ett tag sedan bestämde jag mig för att baka vilket jag inte gjort på väldigt länge. Följer en tjej på instagram som gav mig lite inspiration. Blev då alltså chocolate chip cookies som blev super goda!

Receptet hittar ni HÄR

Väldigt enkla att göra och går verkligen hem bland vännerna :)

Likes

Comments

I vintras -15 (tror jag det var) fick jag den roliga förfrågningen om jag ville fotografera till ett omslag till en bok. Givetvis tackade jag och nu är resultatet här! Kommer själv att beställa hem ett ex så tycker du om att läsa böcker med verkliga händelser tycker jag verkligen ni ska spana in denna.

"Ett Steg i Taget" - Camilla Johansson. Fantastisk kvinna!


Boken kan ni köpa HÄR

Likes

Comments

Min midsommar 2016 var väldigt lyckad. Grillat, lekar och mycket gott sällskap. Blev nakenbad för någon enstaka person fram mot senare kväll. Började avrunda det hela fram mot halv 2 innan åskan drog in. Hann precis hem innan det började ösa ner regn. Försöker ladda energin innan jag ska iväg på jobb 16.00.

(Vi hade 80-tals tema)

Hoppas ni med hade en bra midsommar!

Likes

Comments

Åkte till dreamhack i Jönköping igår över dagen med ett helt gäng. Som den "spelnörd" man är var det riktigt häftigt att se alla uppradade vid en varsin dator. Märktes vilka som varit där några gånger. Fick med mig hem ett nytt tangentbord som lyser, så att jag är helt klart nöjd.

Likes

Comments

Efter 10 veckor med galna människor, intressanta föreläsningar, massa mat & dumheter är jag numera rastlös igen. Lite jobb då och då, annars är sängen återigen bästa vännen. Som avslut på 10 veckor med navigatorcentrum sprang vi omkring med ett varsit gevär med färgkulor i, med annat namn paintball, och sköt på varandra. Fick ett skott rakt i huvudet vilket inte var särskilt kul. Fick mig ett gott skratt då jag med mening sikta på en av mina coachers rumpa och sköt. Träffade ryggen istället, men det var värt det då jag vek mig av skratt. 

Likes

Comments