Som projekt 2 har jag valt drömmar. Drömmar för mig är saker som är positiva eller negativa saker som är svårt att förstå. Drömmar kan vara oändliga precis som rymden och därför valde jag att rita det som rymden. Jag tycker att budskapet i bilden är ganska tydligt. Det finns olika sätt att se saker på. Och även om det kommer motgångar är det viktigt att se det positiva.
Till detta ville jag ha en lätt arbetad och täckande färg. Då passade akryl väldigt bra. Det var lätt att måla över den svart bakgrunden, och lätt att blanda fram den rätta nyansen som man ville ha. Och eftersom att jag skulle måla flera lager på varandra var det bra att ha en färg som torkar snabbt vilket akryl gör. Så enligt mig var de det bästa valet.
Som jag sa är drömmar saker som är hemska. saker som man knappt kan förstå. Det kan även vara helt underbara saker som man knappt kan förstå heller. Saker som kan vara hemska enligt mig kan vara världen kriser. Alla terrordåd, svält och fattigdom, ojämnt samhälle osv. Även om detta är väldigt hemskt är det viktigt att man tänker positivt. De positiva tankarna kan vara olika beroende på situationen. men några exempel är: jag kan göra något åt detta, jag kan vara med och förändra osv.
Detta är jag jag tänker på när jag tänker på drömmar. Så jag hade en ganska klar bild igenom det hela. När jag tänkte på drömmar var det som små pusselbitar med olika tankar i hjärnan. Om jag bara la ihop dem blev det en skiss på min bild i princip. Efter det var det bara att börja måla. Under själva skapande processen blev det några små förändringar, men inte så stora att de påverkade resultatet.

Jag blev ganska nöjd med mitt resultat. Det blev i stort sött som jag hade tänkt mig. Jag hade kunnat lägga ner mer energi och tid på detaljerna, men tycker att budskapet blev bra och så som jag ville ha det ändå. Om jag hade fått göra om allt hade jag nog gjort likadant. Tycker nämligen att mina tekniker, tankar och resultat blev bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev jag i stort sätt klar med projekt 2. Väldigt skönt att vara i tid. Det mesta gick bra, kul att måla med akryl färg. Hade en klar plan på vad jag skulle göra så visste vad jag skulle få klart. Inga större problem så det va skönt

Likes

Comments

Idag har jag börjat med projekt 2. Jag fick fram en idé och gjorde en skiss och började med bakgrunden. Jag är mest nöjd med att jag har kommit på en idé och har en plan till vad jag ska göra. Så nästa gång är det bara att fortsätta. Jag behöver öva mer på att hålla fokus under lektionen, och vara pigg.

Likes

Comments

Som projekt 1 valde jag temat sport och har valt att fokusera på dans inom det ämnet. Min inspiration fick jag av kompisar och en utvecklad idé i mitt huvud som jag tänkte att jag kunde utveckla. Jag sökte bilder på google på olika dansstilar och bilder inom det temat.
För att göra mitt collage har jag använt mig av photoshop på datorn. Inte min favorit teknik har jag kommit fram till, men hade aldrig använt mig av photoshop så tyckte att det var dax. Photoshop var även den bästa tekniken att använda sig av för att göra ett collage.
Med min bild vill jag uttrycka kärlek, gemenskap och mångfald. Att alla människor kan och får vara med tt dansa. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung eller vart man kommer ifrån. Alla får vara med. Tycker att man ser kärlek och gemenskap tydligast i bilden, men om man tittar noga och tänker efter får man även fram mångfalden.
Jag blev inte jätte nöjd med min bild faktist. Hade en bättre bild i hjärnan än hur slutresultatet blev. hade lite problem med photoshopen i början eftersom att det var första gången jag använde mig av det. Men det löste sig tillslut.
Mitt råd till någon annan som ska göra detta är at tänka igenom. Ha en klar plan i sitt huvud innan man börjar. Det blir inte riktigt så som man har tänkt sig.

Likes

Comments

Idag blev jag klar med projekt 1. Det blev verkligen inte som jag hade hoppats på. I huvudet ser jag en bild som blev mycket bättre än vad resultatet blev. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag inte blev nöjd. Det blev bara inte som jag hade trott och hoppats på. Den blev platt och tråkig, och man måste förtydliga budskapen då bara ett framgår tydligt. Jag får lägga i mer fokus och göra en "svårare" uppgift på projekt 2 och satsa mer på det. Hoppas att det blir bättre

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med projekt 1 som är mitt collage. Idag blev jag klar med det men insåg att jag inte alls är nöjd. Så får försöka komma fram till något bra snabbt smidigt så att jag blir nöjd. Det som gjorde att jag insåg mest att detta ser inte bra ut var när jag la på den röda bakgrunden. Det blev jätte konstigt verkligen så ska ta bort den nästa gång och hoppas att jag kommer på en annan lösning. Vill ju nämligen ha röd bakgrund för att uttrycka kärlek och en känsla i min bild. Men får nog lägga in det på ett annat sätt tror jag.

Likes

Comments

Idag har jag börjat med Photoshop. Det gick helt okej för att vara första gången. Vi har ju börjat med ett av våra teman och då har jag valt sport. Om jag fick lite problem som jag fick så bad jag om hjälp och när problemet uppstod igen så klarade jag det själv. Det som jag fick lite problem med var hur själva programmet fungerar.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med första projektet och då har jag valt sport. Jag blev klar med min tankekarta och har en idé över hur jag ska göra det så det blev jag nöjd med. Jag fick lite problem med i vilken form jag ska ha mitt collage i. Inte helt 100 än men tror att det blir bra. Jag har inte löst problemet helt än. har två olika val kvar i vilken form. men det löser sig

Likes

Comments

Utvärdering bildmapp

Jag gillar att dansa, så då kollade jag på bilder på nätet och hittade denna ballerinan. Och då kände jag att det kunde bli en bra idé och då körde jag på det.
Bildkomposition i bilden är att ballerinan är mer åt vänster för att namnet skulle få plats och allt är centrerat i mitten.
Ballerinan håller i ett snöre som hon snurrar, och det snöret bildar namnet. Så dans är temat igenom hela bilden.
Jag han använt mig av tuschpennor igenom hela bilden. Jag valde det för att det passade bäst in i bilden tycker jag.
Det har gått helt okej. En ganska lätt bild helt ärligt. Det som inte blev bra tycker jag va att jag målade för långt upp i nacken. Håret blev inte heller jätte bra. Men det blev helt okej.

Likes

Comments