Nog att jag är duktig på datum och siffror, men brukar faktiskt inte hålla sån jätte stenkoll på sånahär event/datum, så länge det inte är födelsedagar. Men i och med att vi blev tillsammans den 9 oktober, så är det lätt att komma ihåg.
(9 är mitt turnummer)

Men iaf, igår firade jag och Niklas 5 månader ihop. Det är faktiskt mitt längsta förhållande någonsin
(+ mest mogna/seriösa, minst destruktiva, osvosv)


Men ja, vart ingen större deal av det. Jag jobbade kväll, kom hem typ 22.30, han hade ätit pizza, satt vid datorn, jag tog mig en öl för att fira att jag är ledig 3 dagar, vi började kolla på en ny serie och sedan var det dags att sova.
(eller ah, han sover och jag sitter vid min bärbara i köket och försöker bli trött..)
Men det är lite hur vår kärlek och våran vardag kan se ut 😅

Men men.
Huvudsaken med detta inlägg var att få skriva hur glad jag är att jag faktiskt släppte in denna man i mitt liv och att jag fått tillbringa dessa underbara 5 månader ihop med honom. Inte för att låta nykära eller som 14-åringar, men han är verkligen mitt allt. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom och denna människa älskar jag på ett djupare plan än jag trodde var möjligt.

Med det sagt, puss på dig min lilla prutt. Ser fram emot många fler månader och en framtid med dig. Ha en bra dag på jobbet så ses vi i eftermiddag när du slutat. Älskar dig 😘

❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

(Skrev detta öppet i en HBT-grupp på fb. Detta är det mest personliga och mest öppna jag någonsin skrivit på internet under alla dessa år. En fin berättelse om hur den lilla 18-19-åriga Dennis Dahlbom på Gotland förändrade liv/hjälpte många människor i vardagen och ärligt talat räddade en person från att hänga sig själv.)

​​
Förhoppningsvis kan många förstå/känna igen sig och förhoppningsvis dra nytta/styrka av det jag skriver. Det är absolut upp till var och en 👍🏼

​​
- Mitt oerhört långa, men betydande inlägg som också är min livshistoria.

​​
Skall inte säga att jag "uppfann" transsexualism på Gotland ​(vet tex minst en "känd" person som "fanns" flera år innan jag kom ut, som var känd bokstavligen över HELA Gotland för att vara född som "kille" och skulle bli "tjej". ​Tror faktiskt att hon i slutändan flydde från Gotlands trångsynthet, men har ingen aning om vart hon befinner sig idag.)
Men jag var som sagt långt ifrån den första på Gotland som kom ut som transsexuell.

​​
År 2012 var det inte så vanligt just på inskränkta och lilla Gotland att vara transsexuell. Många visste visste verkligen inte vad transsexualism innefattade. Det finns folk som alltid undrat sen jag var väldigt liten, vad som kommer att hända med mig när jag växer upp. Jag menar, jag gick med klänningar och nagellack när jag var 2-3 år gammal. Testade också min systers bh:ar under många år i smyg därefter. 
​​
Människorna som på något vis känt mig och dem som varit mig närmast fick ingen direkt chock när jag avslöjade min identitet. Dem hade alltid vetat att jag var mer kvinna än "man" redan sedan jag gick i förskolan.
Men många människor visste också samtidigt inte vem "jag egentligen var" eller "vilket fack dem skulle sätta mig i"
Många (även nära) sade då bokstavligen: 
"​
Detta är ännu en period Dennis går igenom. Han har varit emo, fjortis och destruktiv tonåring. Att han vill vara tjej/sminka sig/klä sig som som en tjej är bara en period han går igenom i "ung" ålder. Han växer ifrån det och det slutar med att han i slutändan bli en lycklig och underbar pappa"

​​
Hmm.. 😴

​​
Just det året. 2012 i september/oktober Gotland ordnades en Pridevecka (för att Gotland skulle lyftas i de dåvarande "HBT" frågorna. och jag är tyvärr inte riktigt säker på exakt vilken månad som planeringen kring Gotland-pride började...) 
Men, det folk typ visste var att det fanns bögar och bisexuella i samhället. Eller ah. "Killar som gillade att bli tagna i baken, s.k äckliga stjärtgossar" (JAG har faktiskt ALDRIG under mina år hört någonting negativt om homosexuella kvinnor? Säger dock inte att det inte hänt någon annanstans i Sverige, för det vet jag att det har. För många gånger.)
​Många killar tycker ju konstigt nog att det är så sjukt sexigt att se två kvinnor pulla varandra och ha sex, men när två män har sex är helt onaturligt, vidrigt och borde förbjudas/dem bör avrättas etc. 
Ah, make sense? NOT..

​​
Åter igen. Just året 2012 ställde jag själv upp som volontär på Gotland Pride och hjälpte till med frågor och att dekorera lokalen där pride skulle vara. En väldigt enkel och folklös pridevecka var det just det första året, men vi väckte därefter ett budskap över hela landet och vad jag hört så har det varit många/flera som åkt till ön de senaste 4 år som jag inte varit där, för att fira/engagera sig i Prideveckan på Gotland. Helt otroligt om jag får säga det själv.. 
Går absolut inte att jämföra med Stockholms pride eller övriga stora pridefestivaler, men det är helt otroligt att min fina lilla inskränkta ö Gotland har kommit så långt bara sedan jag flyttade därifrån. (Även om det finns så mycket kvar att jobba för, såklart över hela landet. Men babysteps. är bättre än inget.)

*​​
Nu skall jag komma till själva "poängen" 
(Förlåt att jag drar ut på det hela och att det hela blir så sjukt långt.. Finns så mycket att berätta. Ni väljer dock själva när ni vill sluta läsa..)
Men iaf.

​​
Gotlands Tidning/Allehanda kontaktade mig i slutet av september/början av oktober 2012 och ville att en öppen (hbt-person "helst transperson") som berättade sin berättelse i samband med prideveckan. Jag som "nybliven" transsexuell tänkte först:
"nej gud, jag vill inte bli mer offentlig på Gotland. Tänk om jag blir hatad, hotad eller ihjälslagen så fort jag åker mot stan/går utanför dörren? Det är en alldeles för stor risk för mig just här på ön.."

​​
Jag tvekade väldigt mycket i början. ​Men efter att ha bollat med VÄRLDENS BÄSTA psykolog på Ungdomsmottagningen i Visby (Caroline) så insåg jag att just min historia kunde öppna ögonen för folk och hjälpa så många andra som levde i mörkret/behövde "svar". ​Så jag ställde tillslut upp på att bli intervjuad av både radio och Gotlands tidningen. Mitt mål blev att öppna upp min själ och min livshistoria inför HELA Gotland/de andra i Sverige som kunde läsa om det på internet. Jag blottade bokstavligen HELA mig själv inför hela Sverige, redo att bli hatad/mördad (på riktigt). Vem som helst kunde verkligen ta del av historien jag förmedlade.
Min intervju/livshistoria blev bokstavligen en SUCCÉ över hela Gotland/Sverige och det var den mest lästa artikeln på helagotland.se i oktober 2012 (och 3:e mest lästa artikeln under hela året 2012????)

​​
- ganska sjukt? 

​​
Kunde efteråt inte röra mig varken på landet, i Visby, på krogen eller någonstans, utan att folk visste vem jag var och hade sett artikeln om mig. ​Ärligt så sa faktiskt dem flesta:
"Åh, läste artikeln om dig. Du är verkligen så himla bra och så himla stark. En perfekt förebild, fina Dennis. Du är så stark." 
TILL OCH MED de människor jag verkligen trodde skulle HATA mig, som rent av skulle vara kapabla till att misshandla mig, sa kort bara:
​"Såg dig i tidningen, Dennis. Fyfan vad bra du är. You go"

​​
Vart så sjukt förvånad ärligt talat. Personer jag trodde skulle slå mig/misshandla/mörda mig, tyckte jag var cool och stark? Dem gav mig eloge för att jag vågade vara jag och dem hade min rygg oavsett vad?
Min historia fångade Gotland med storm och min historia blev som jag sa den mest lästa artikeln på helagotand.se under oktober 2012 och jag blev tyvärr OMEDVETET FRAMSIDAN av tidningen på Gotland den dagen (JA, mitt ansikte syntes över HELA Gotland just den dagen. TYVÄRR var det en sån fruktansvärt ful närbild på mig och min jättenäsa, hade precis börjar använda lösögonfransar osv....... Ville bara stämma dem just då)

​​
Men men, däremot så vart tidningen bokstavligen slutsåld ÖVERALLT pga folk ville läsa om mig och för att jag prydde framsidan av tidningen.
(Min mamma fick ärligt kontakta tryckeriet i Visby för att få extra bilagor att skicka över till min pappa och övriga släkten pga den var slutsåld vart vi än åkte över hela ön..)

​​
DET BÄSTA med hela berättelsen och VARFÖR jag ens väljer att berätta denna långa och sega berättelse
(sorry) 😦
MEN dagen efter min tvåsidiga artikel i tidningen, så hade 8 PERSONERGOTLAND ringt och sökt Ungdomsmottagningen pga dem hade läst min historia, förstått mitt budskap och vågade/ville ha hjälp med sin sexualitet/identitet. Det var flera stycken som ÄRLIGT hade sagt att: 
"Dem fann styrkan och modet från den vackra Dennis som prydde Gotland-tidningens framsida igår och som vågade ta första smällen för oss alla"

​​
Detta var ofattbart för mig. Jag tappade hakan när min psykolog berättade det för mig. Hon sa: 
"Dennis, jag tror faktiskt ärligt talat att du har förändrat Gotlands bild av HBT personer, föralltid. Jag tror att du har öppnat dörren för många HBT-människor här på ön. Du är verkligen helt otrolig."

​​
Det är faktiskt helt ofattbart än idag. Att lilla 19-åriga jag gjorde sån stor skillnad på den tiden?! (4 år sedan?) Jag har med min artikel gett många människor på Gotland hopp om att våga leva sitt liv och fått många av dem att våga öppna sig med sin sexualitet/identitet. 
Tre stycken jag känner har vågat komma ut med sin läggning, dem säger att det är tack vare mig. Dem hade aldrig vågat gå ut eller konfrontera familjen utan min hjälp. ​När jag väl tänker efter, så är det helt sjukt att jag som ensam individ då, på Gotland "startade" utvecklingen/öppenheten på ön. 
(Tolka mig rätt..)
​Men, j
ag öppnade i alla fall dörren för många som stod på tröskeln och inte vågade ta steget.

http://www.helagotland.se/start/jag-kommer-forhoppningsvis-att-kunna-leva-manga-ar-som-kvinna-7976506.aspx

Artikeln jag var med i 2012
(De två sidorna och framsidan på tidningen var som sagt fula, men så mycket bättre information etc. 
M​en har tyvärr inte dem bilderna.. Så, får länka internet-artikeln istället)

Likes

Comments

För övrigt är dessa mjukisbyxor påväg hem till mig 😍
Eller ah, råkade skicka dem till Gotland.. Men iaf.
​Herregud, kommer att bo i dem, bokstavligen ❤️

Likes

Comments

Som vanligt kunde jag inte somna inatt heller. Väntar på att klockan skall bli 05.52 så jag kan åka mot jobbet..
Har duschat, sett massa Pokémon-avsnitt, varit på en Pokémonjakt i Västerhaninge Centrum. Kom tyvärr hem med en Magikarp med 54CP som jag för övrigt slösade 7 Pokébollar på. Livet ❤️

Efter jobbet skall jag eventuellt möta upp min fina Anni. Ta någon bira eller rent av köpa med oss bärs och sätta oss någonstans i stan. I en park eller vid vattnet. Om hon inte ställer in 😐
Slutar 13 idag och är ledig imorgon, så man får passa på att festa till det lite. Är ju inte 2 dagars ledig förrän 15-16 augusti. Så, har ett ganska tight schema minst sagt. Men klagar inte. Är ändå skönt att ha något att göra om dagarna 👌🏼

Känner också nu att mitt mående börjar bli bättre. Har varit låg och känt mig jättekonstig typ sedan midsommar? 😴
Inte velat träffa folk, tagit avstånd från folk, stängt in mig, varit osocial osv. Den enda jag egentligen pratar med är mamma.
Har träffat några vänner hit och dit, men är inte alls samma gamla glada Bella längre.
Men som sagt, känner att det börjar gå mot ljusare tider. Hoppas verkligen det och att detta bara varit en låg period av hormonerna eller liknande.

Nu skall jag iaf dricka mer kaffe.
Later 👋🏼

😑

Likes

Comments

"Open up a beer, you say get over here and play a video game.
I'm in his favorite sun dress, watching me get undressed. Take that body downtown.
I say you the bestest. Lean in for a big kiss, put his favorite perfume on.
Go play a video game.

It's you, it's you, it's all for you. Everything I do. I tell you all the time.
Heaven is a place on earth with you. Tell me all the things you wanna do.
I heard that you like the bad girls. Honey, is that true?
It's better than I ever even knew. They say that the world was build for two, only worth living if somebody is loving you.
Baby, now you do."

Likes

Comments

All kärlek till Lana och originalversionen. Men asså, denna version är verkligen helt jävla underbar och kan inte sluta lyssna på den. Den är allt. Är verkligen helt såld 😍
Länge sedan jag fastnade för en låt såhär mycket 🙌🏼

Likes

Comments

Juste.. Kom just på att jag faktiskt har en blogg 😅
Var ett tag sedan jag ens skrev något här, haha lol.

Vad har hänt den senaste tiden då? Har varit på Sweden Rock, som för övrigt var helt jävla underbart. Varit på ön och hälsat på familjen, sjukt behövligt. Har träffat en gammal bekant och hans lillebror på ett par bärs, trevligt. Och idag började jag jobba igen efter 14 dagars ledighet. Var faktiskt väldigt skönt att komma till jobbet och faktiskt göra något. Vart ett lugnt pass och laddar upp för att jobba 7-14 imorgon. Sedan är jag ledig ons-tors, sedan följer kvällsjobb fre-sön., därefter är jag ledig 7 dagar. Såvida det inte blir kris på jobbet 😂
Så, livet leker, allt rullar på, solen lyser (ibland) jag mår läskigt bra, lever livet etc 👌🏼

Mja, lite kort och gott atm.
Ciao 👋🏼

Jag och Ullis 2012...

​Jag och Ullis i år 😍
(Enda likheten på dessa två bilder är att vi är lika fulla på båda..)

Likes

Comments