Dessert, paj, Tårta

Igår firade vi makens födelsedag med en enkel och somrig paj som är både mjölk och äggfri.
Ananas är inte min favorit i vanliga fall men denna paj gillar jag och den har funnits med i min recept bok i ca 20 år och bakas minst en gång per år.
Det var dock första gången jag gjorde den helt mjölkfri och den smakade precis som vanligt, jättegott!

Recept:

Pajdeg:
150gr mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker

Fyllning:
2 dl ifraiche (créme fraiche om du inte vill göra den mjölkfri)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (mellanburk) hälld genom sil men inte helt torr.

Smält margarinet. Blanda övriga ingredienser till pajdegen i det smälta margarinet och tryck sen ut den i paj formen.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll det i paj formen. Pajskalet ska inte förgräddas,
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 30 min till pajen fått lite färg.
Låt svalna. Pajen ska serveras kall.
Går väldigt bra att göra dagen innan och förvara i kylskåp till servering.
Gott med jordgubbar till vid servering eller precis som den är.
Mums🍍☕️☀️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments