Mjuka kakor

På söndag spelar sonen fotbolls sammandrag på hemmaplan och då blir det försäljning av hembakat.
Jag väljer alltid att baka något mjölkfritt förra gången blev det skummunkar som både var mjölkfria och glutenfria. Mycket uppskattat.

Vi har massor med äpplen så valde att baka en äpplekaka denna gången. Provade ett nytt recept i långpanna med kanel och kokos.

Äpplekaka med kanel och kokos

200gr mjölkfritt margarin
2 dl havredryck
1 dl pressad citron
6 dl vetemjöl
6 dl socker
3 tsk bakpulver
4-8 st äpplen i klyftor utan skal
1-2 tsk kanel
1 dl kokos

Smält margarinet, ta av kastrullen från plattan och häll i havredrycken.
Blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt det smälta margarinet och citronsaften.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord långpanna.
Tryck ner äppelklyftorna i smeten och strö över kanel och kokos.
Grädda mitt i ugnen i 50-60 min i 150 grader varmluft.
Låt svalna helt innan du delar till lagom bitar. Jag fick 35 st

Fotbollen får inte alla bitarna. Måste ju smaka någon bit själva också.
Blev riktigt goda så tror jag måste ta en bit innan jag går och lägger mig 😉🍎🍏☕️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments