Oj vad det var länge sedan jag uppdaterade bloggen.. Idag har jag varit i USA i 2 månader och 3 veckor redan. Tiden har flugit iväg men också gått fruktansvärt sakta.

Resan till Atlanta var kanske inte helt som vi tänkt oss. Det var roligt att vara där och vi såg några fina ställen. T.ex. Coca Cola museumet, dragcon, parker, och shopping center. Stället vi bodde på var verkligen inte alls vad vi hade tänkt oss, det första vi såg när vi kom dit var två polisbilar utanför. Rummet luktade cigaretter, öl och annat, vi ville inte ens ta av våra skor där inne. Som tur var skulle vi ju inte spendera så mycket tid på rummet utan vara ute och se Atlanta. En trevlig helg, trots att det inte var som vi tänkte.

Min kurs i psykologi på mitt college är verkligen svår, men så fruktansvärt rolig och intressant. Känner redan nu att jag inte kommer få det betyg jag vill ha, men jag har redan lärt mig otroligt mycket och jag utvecklar mitt sätt att skriva på varje gång vi har inlämning. Veckans plugg är 1 quiz, 1 prov på 3 kapitel, 2 skriv uppgifter och sen måste jag påbörja 2 nya kapitel på datorn. Det är en hel del att göra, men som sagt, det är roligt!

Har mest spenderat tid med de andra au pairerna, shoppat, ätit middag, kollat bio, bara umgåtts. Under denna helgen var vi ett gäng och kollade på den nya Bridget Jones filmen, biosalongen var fylld med skratt under nästan hela filmen. På lördagen så träffades vi hemma hos en tjej som heter Stephanie (Stevie) och hade lite förfest då vi skulle ner till Downtown för att gå på ett college party. Det slutade med att vi hamnade på en klubb istället, det var en rolig och lyckad natt. Det blev "stranden" under söndagen och ångrar starkt att jag inte smörjde på solkräm för det blev inte många timmars sömn inatt haha! På kvällen åt vi mat tillsammans på en Mexikansk restaurang.

Är så tråkigt att en av au pairerna som heter Anna ska åka hem om 3 veckor redan. Saknar henne redan. Men jag hoppas hon får det bra hemma i Sverige sen och att man kan hälsa på henne.
På tal om Sverige, så har jag också köpt flygbiljetter hem över jul och nyår. JAG LÄNGTAR! Min hemlängtan är stark för tillfället, men jag vet att om jag skulle åka hem nu, så skulle jag ångra det.
Det är ju trots allt bara 1 år hemifrån och endast 9 månader kvar snart, ett äventyr.

Hoppas att alla har det bra där borta. Vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi skulle egentligen åkt hem måndagen den 22 augusti (föregående inlägg publicerat en dag för tidigt) men så blev det inte. Flyget skulle åkt vid 7 tiden på kvällen men var försenat till 23 och en av pojkarna skulle upp dagen efter för att gå på "middle school orientation ". Vi blev därför ombokade till ett flyg dagen efter, klockan 6 på morgonen. Vi gick upp 4 och var alla mycket trötta haha.
Orientation gick bra och den 24:e började de båda skolan igen. Därför blev det istället skol schema för sommar schema och det känns skönt.

Under helgen spenderade jag tid med Victoria. Vi åkt och tog en glass, åkte till target och sen åkte vi med Anna och ett gäng nya au pairen till Easton för att shoppa och bara för att umgås. Det var jätte mysigt.

Känner verkligen nu när pojkarna är i skolan att det är fruktansvärt tomt och tyst i huset. Det blir så lätt att det känns ensamt så därför har jag nästan hela veckan trakasserat Ebba med FaceTime samtal och även familjen. Det blir ofta också att jag hänger med hunden och tar honom på promenader för att tiden ska gå lite fortare.

Idag var det första dagen i nya skolan. Usch vad nervös jag var, men det gick bra. Ska läsa Psykologi på CSCC och det känns helt okej än så länge. Att jag redan fått två arbeten i läxa tills nästa onsdag känns också toppen med tanke på att jag och Victoria ska till Atlanta över helgen. Skämtosido såklart.

Förutom fruktansvärda åskstormar och regnoväder under nätterna så händer det inte så mycket mer här för tillfället. Tar varje dag som den kommer, bra som lite sämre. Hoppas att ni alla har det bra.

Likes

Comments

Efter att ha spenderat de flesta dagarna vid poolen i DC så var vi alla nöjda och glada med vistelsen. Under mina helt lediga dagar där var jag och såg Spy museet och national potrait gallery samt spenderade en hel dag i och vid poolen, skönt! Vi hann även ha ett BBQ party under tiden vi var där och det kom massor av vänner till min VPs syster och hennes man.
En av pojkarnas andra bröder kom också förbi och han hade tagit med sig sitt teleskop. När det blev mörkt kollade vi på Saturnus, mars och månen, det var verkligen häftigt att se med egna ögon!
I lördags åkte vi tillbaka till Durham, NC och tyvärr hamnade vi i världens köer så det tog oss mer än 5 h att komma tillbaka. Igår åkte vi till Duke Uneversity för att gå på deras campus och äta lunch. Det var ett jätte vackert och stort område. Fick även se deras 3 i 1 bibliotek, det är fruktansvärt stort och en vacker kyrka som ligger precis bredvid.
Duke är ett privat universitet och jag förstår varför det är många som vill komma in där. Det kostar ca 60 000$ per läsår att gå där (Inkl. Matkort och boende på campus) men om man mot förmodan inte kan betala, så betalar skolan för alla dina utgifter, så länge du kommer in via testerna de har. Hur bra är inte det?? Blev glatt förvånad att de har ett sådant system på deras universitet.

Ikväll ska vi åka tillbaka till Columbus igen. Eftersom det nya skolåret börjar på tisdag så får vi förbereda de sista sakerna inför skolan och andra viktiga grejer som ska fixas.

En annan rolig sak som hänt är att jag och Victoria (en annan au pair) har bokat en resa till Atlanta i september. Ser fram emot det så mycket!

Ha en underbar dag!

Likes

Comments

I fredags var det redan 1 månad sedan jag kom till min värdfamilj och ändå känns det fortfarande som att det var igår jag blev hämtad på flygplatsen. Har verkligen hunnit lära mig massor av nya saker under tiden och jag har lärt känna många fina människor också. Även om det varje dag känns som att min hjärna smälter bort på grund av att bara prata engelska så lära jag mig nya ord varje dag, mitt ena värdbarn rättar min engelska hela tiden. Han säger att han förstår att det är svårt att kunna allt men att jag kommer lära mig snart, tur att jag har min egen lilla engelska lärare.

I onsdags landade vi i North Carolina, pojkarnas pappa bor där. De 12 nästkommande dagarna ska spenderas här och vid stranden, var tanken. Vi bestämde istället att vi kommer åka till Washington DC för att spendera några dagar där tillsammans med min VPs systrar och deras barn, jag klagar inte! Det ska bli kul att komma tillbaka dit. Dagarna har sett rätt så lika ut, vi skjutsar pojkarnas pappa till jobbet, väl hemma igen gör vi läxor, går på promenad, har ''snack-time'', läser och sen chillar vi bara. Mitt äldsta värdbarn och jag fortsatte på en serie som han och den föregående au pairen startade, ''Firefly''. Det är en historia med olika episoder där vi kommer åka till 10 olika stjärnor för att försöka hitta planeter som man skulle kunna bo på för att jorden är i så pass dåligt skick att vi måste evakuera. Det är framtiden men ska ändå vara verklighetstroget och möjligt att kunna utföra (det mesta i alla fall), inget lätt att vara en del av men det är kul att försöka!

I helgen kom även en av min VPs andra söner hit så vi hjälpte honom att flytta in till sitt dormroom på college, check på bucketlistan! Det såg ut ungefär ut som på alla amerikanska teen movies. Fick även en rundtur av hans campus och det var super vackert.

Igår bestämde vi oss för att åka till ett ställe som heter ''Duke gardens'', det är en del av Duke university. Massor av fjärilar, blommor, fåglar, sköldpaddor, ankor etc. Kommer definitivt att åka och kolla in resten av det i slutet på vårt besök i NC. Resten av dagen förbered och packade vi allt vi behöver inför resan till DC, en 4 h lång åktur i bilen.

Fullpackad bil, film, musik och massor av böcker. Nu är vi på väg.

Vi hörs snart igen

Likes

Comments

I fredags var det redan 3 veckor sedan jag kom till familjen, tiden går fort. Det var ett tag sedan jag uppdaterad här och det är bara för att det är så mycket nytt som händer. Jag lär mig nya saker varje dag, får se nya platser hela tiden och lär framförallt känna familjen och de andra underbara tjejerna som finns värmer och mer för varje dag som går. 
Det är mestadels nu på sommarn som det hinns med att gå ut på kvällarna för att träffa vänner etc. Senare när skolan börjar för både pojkarna och mig kommer det bli de lediga dagarna jag har som spenderas för att se nya saker. 
På onsdag åker Rebecca (förra au pairen) hem till Sverige igen och jag åker med pojkarna till North Carolina. Är otroligt tacksam för att få ha spenderat dessa två veckorna tillsammans med henne och pojkarna för att det har gett mig jätte mycket. Hon har visat mig massor av ställen och försökt lära mig allt hon kan. Jag kommer sakna henne.

Idag har vi varit på utflykt och kollat in Armstrongs museum. Det var väldigt intressant. Snart ska vi hem och packa klart allt inför morgondagen. Solkräm i mängder mest troligt om det fortsätter vara lika soligt som det varit varje annan dag här.

Vi hörs snart igen.

Likes

Comments

Har inte haft tid att uppdatera speciellt mycket de senaste dagarna men har haft fullt upp helt enkelt! Har hunnit med att ansöka om social security number och ett tips till alla er som ska dit, fråga direkt när ni kommer in vad det är ni behöver göra. Råkade personligen ta fel lapp och efter 1 h i kö fick jag äntligen rätt med det.

Jag har dock mest spenderat tid med Rebecca och grabbarna för att försöka lära mig schema, vart allt finns i huset och hur man tar sig runt här i Ohio. Har också hunnit med att titta på bio på easton, skaffa amerikanskt mobilnummer, bank konto etc.

Var igår på mitt första au pair möte och fick träffa några av de andra au pairerna i området, det var super trevligt. Vi åkte till en pool i närheten av vår LCC och badade tills åskan kom. Efter det åkte vi till en Kina restaurang för att lära känna varandra lite bättre.

Dagens schema bestod mestadels av att jag skulle ta mig till Ohio state community college för att ta ett test som visar vilka klasser jag kommer kunna ta till hösten. Tur som jag hade så får jag välja vad jag vill!

Ha det gott!

Likes

Comments

Victoria hämtade mig vid halv 8 tiden igår kväll för att vi skulle in till Easton och titta på utomhus bio, vi såg Inside Out. Det var jätte trevligt, det lär vi göra igen. Idag har pojkarna, deras mormor och jag varit och fixat ett konto på banken till mig så att man ska slippa springa runt med checkar varje vecka för att hämta ut lönen. Innan lunchen var jag ute med Bo i hettan och promenerade, han tröttnade ganska snabbt och ville in och ha vatten. Han är den finaste hunden och verkligen så snäll. Nu klockan 4 ska vi åka in med pojkarna till stan och göra lite ärenden. Sen händer det inte mycket mer idag.

Hoppas att ni alla haft en underbar dag.

Likes

Comments

Vädret här är helt otroligt. Varmt och skönt hela tiden, nästan. Igår hade min värdmamma BBQ party för några jobbarkompisar och oss andra. Fick träffa Rebeccas (fd. au pair här) vän Victoria som också är au pair i närheten, super trevligt! Tanken var att jag igår skulle åka till BMV för att kunna skriva ''written exam'' eftersom jag måste ta körkort här på grund av försäkringar etc. Det visade sig dock att de vi hade tänkt köra till inte hade öppet och därav fick vi helt enkelt vänta tills idag (vilket kändes skönt för min del). Jag hann plugga lite extra innan jag och pojkarnas mormor drog iväg imorse och skulle försöka fixa körkortet. Provet är 40 frågor och man måste få 30 rätt, har man svarat 30 rätt avslutas provet innan alla 40 frågor ställts (tog ca 25 min för mig att göra). Vanligtvis brukar man sen behöva vänta på att få göra ''maneuverability'' samt ''driving exam'' ca 1-2 veckor men eftersom det är så många som försökte fixa körkort så kunde jag antingen få göra det direkt efter eller vänta tills slutet av augusti/början av september. Valde att göra det direkt eftersom jag behöver det hela tiden här. Klarade båda testen och fick sedan stå och vänta på att få fylla i blanketter och nu har jag mitt körkort, wiho! Någon annan som måste ta körkort i den delstat ni är i? Hur tyckte ni det var? :)

Ses snart igen!

Bilder;
Tb till Training school.
BBQ Night
Vår dog Bo.

Likes

Comments

Efter 1.5h timme på buss till flygplatsen, Laguardia, så hade jag endast 1 h och 45 min kvar tills mitt flyg till Columbus skulle lyfta. Smått stressad springer jag & några andra au pairer runt på flygplatsen och letar efter våra flygbolag, senare visar det sig att vår busschaufför har släppt av oss på fel terminal och vi måste då ta en buss från terminal B till terminal D för att kunna checka in våra väskor. Klockan tickar och vi är mer än smått stressade för att vi kanske kommer missa våra flyg. Vid incheckningen så har jag lastat min väska lite för mycket, rekommenderar att inte ta övervikt för det kostar skjortan! 3 pounds över och då måste man betala 100 dollar, pressade ner det i handbagaget.

Min värdmamma hämtade mig på flygplatsen och tog med mig till mitt blivande hem det nästkommande året. De 2 pojkarna (9 & 12 år) jag ska ta hand om var inte hemma ännu, vi skulle hämta dem på flygplatsen senare tillsammans med deras mormor. Åt, fick rundtur, packade upp, hängde in och fixade med rummet tills vi skulle till flygplatsen igen. Varje fredag är det hämtmat och film som gäller så det var det vi gjorde på kvällen.

Igår var vi på Costco och handlade mat och andra attiraljer som vi ska ha på vårt BBQ party på måndag. Senare på eftermiddagen kom Rebecca som är deras förra au pair hit med hennes familj från deras resa i USA, det var super trevligt att äntligen träffa henne och familjen.

Idag har det än så länge mest varit fokus på att plugga på teori till mitt körkort eftersom jag ska skriva upp imorgon, fingers crossed att jag klarar det! Har även hunnit prata med familjen där hemma och Mikki, som jag saknar dem alla.

Hoppas ni alla har en super bra dag, vi hörs snart igen!

Här kommer även lite bilder från vår dag i New York City.

Likes

Comments

Gårdagen var såå lång, men rolig. Fortsättning med repetition av au pair courses men också personal safety som en lokal polis höll i samt en kvinna som berättade om det amerikanska sättet att köra bil. Jag och de andra danskarna satt uppe till cirka 20.30 men sen var vi alla trötta.. Som vanligt!

Idag har vi haft utbildning i HLR än så länge, vi ska få certifikat. Maten har inte varit helt åt skogen de andra dagarna men idag fick vi alla en typisk amerikansk lunch, en macka, 2 oreos, potatis chips och en flaska vatten. 😳
För tillfället sitter vi i bussar som ska ta oss till NYC så att vi kan åka och se sevärdheter samt "The top of the rock". Sen blir det mot campus igen klockan 21.00 och sängen då frukost serveras klockan 06.00 imorgon och bussarna till flygplatsen lämnar 07.00.

Vi hörs snart igen!

Likes

Comments