Vecka 49 hände rätt så mycket, vi tillexempel åkte till CALM vilket var så mysigt och kul, det var massor av jul ljus lite djur och massor av människor. Det är av människor som volenterar. Vi började även att dekorera för jul, det var helt underbart speciellt att se alla hus som är dekorerade med ljus, men det bästa var ändå atjdekorera julgranen mesans vi kollade julfilm. Det tredje vi gjorde var att vi gick på en julkonsert min värdsyster sjöng på med hennes skolkör, det var väldigt trevligt men det roligaste som hände var när vi skulle ta julkort på djuren, vi satte på ett band på min katt och kunde knappt sluta skratta åt honom för han såg så rolig ut samt söt. Den veckan var skön och mysig, inte alls som denna vi har precis börjat med finals och förbereda oss för det så har så mycket mer jobb än innan men jag klarar mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna vecka hade jag äntligen lov. Det var pågrund av Thanksgiving, på fredagen hade vi bara halvdag. Mitt lov började med att vi åkte och kollade på min värdsysters konsert och direkt efter åkte vi en snabbis till Ikea, efter det åkte vi och stannade i Napa, CA Lördag till måndag. Vi hann göra många saker som tillexempel kolla på Wonder på bio, vi åkte och såg på vinställen samt en kockskola, vidgick på en jätte god resturang och jag fick träffa en helt underbart gullig katt. Kvinnan vi stannade hos var jätte intresserad av Sverige eftersom att hon varit där en gång.

I torsdag var det Thanksgiving, min första. Det var väldigt kul., maten var inget speciellt inte så jätte mycket olika typer, efterrätten var väldigt god men det jag gillade mest var alla spel vi spelade, vi stannade uppe till ungefär två på natten och sedan åkte vi hem. Jag spelade mest nya fick även testa poker vilket var helt okej. Har dock inga bra bilder, nästan inga alls så text på duga.

Det sista jag gjorde detta lov var att åka till The Cabin, vi åkte dit i fredags och stannade till söndag, idag. Vi gick promenader, kollade film, åt god mat och hade det allmänt mysigt. Det ända är att vägen upp och ner till och från stugan är jätte jobbig man blir lätt åksjuk och jag har mått dåligt sen lördags. Imorgon är det iallafall skola igen har ingen söndagsångest iallafall, men kommer sakna sena morgonar och inget alarm.

Likes

Comments

I söndags var det min första gång i en Amerikansk kyrka, det var helt annorlunda jämfört med Sverige vilket jag redan förtog att det skulle vara. Jag hade super kul och fick uppleva mer av Amerikansk kultur. Detta jag gick på var bara för ungdomar, så jag såg fler från min skola. De är mycket mer troende här och religion spelar storroll. De hade även tema för kvällen vilket var höst så alla hade på sig flanell skjortor. Jag hade iallafall en super rolig kväll.

Likes

Comments

I tisdags åkte vi iväg till Disney land California, jag hade en helt underbar dag där. Innan åkte vi till Beverly Hills och kollade, vi fördröjde tiden lite för vi hade köpt biljetter till Halloween kvällen och den började inte förens senare. Vi kläde även upp oss vilket gjorde allt så mycket roligare, jag var Cinderella, men det är bara början på Halloween, deras Halloween håller på hela Oktober.

Likes

Comments

Denna Fredag var jag och en svensk vän på the Fair med några amerikanare, samt att en norsk tjej var med oss, det var otroligt roligt. The Fair är som ett tivoli som man plockar upp och ihop, det finns karuseller, mat , spel och massor av djur, ska dessutom tillbaka på tisdag eller onsdag.

Likes

Comments

I söndags åkte vi tidigt iväg till en outlet och shoppa lite, sedan efter det åkte vi till Santa Barbara som var självaste huvudsaken. Det var super fint där, vi var mest på stranden samt att jag åkte Uber för första gången. Inte så mycket varierat hände men på kvällen på vägen hem åskade det vid havet vilket såg super fint ut och vi lyssnade på svensk musik!

Likes

Comments

Önskar att jag hade kunnat lägga ut detta inlägget tidigare men spillde nagellacks borttagning på min dator så den funkar inte just nu, samt att jag haft skolarbete. Nu är det fredag och jag har tid så gör detta inlägget från min telefon. Förra helgen som va började med att jag var hemma från skolan torsdag och fredag för min doktor sa att jag inte fick gå till skolan men på fredags kvällen gick vi på skolans första fotbolls match för detta skolåret vilket var väldigt kul, och på lördagen åkte vi till ett ställe som ligger nära LA och vi gick på en Baby shower, och sista dagen, söndagen åkte vi hem men gjorde ett stop på Ikea vilket var höjdpunkten av helgen. 😊

Likes

Comments

SJUK

I fredags blev jag sjuk så jag stannade hemma från skolan. Jag var bara utmattad och förkyld, men jag behövde verkligen vila, kände mig mycket bättre på lördagen. Allt jag gjorde i fredags var att gosa med alla djur, äta, sova och kolla film. Inte så intressant.

Adopterar katt

I lördags var vi iväg och adopterade en katt. Jag hade börjat sakna min katt i Sverige i fredags och innan jag åkt till USA s min värdmamma att vi kan adoptera en katt till mig som blir min och då sa hon att vi kan göra det på lördag så det gjorde vi. Det fanns massor av katter och hundar. Jag fick välja en kattunge vilken än jag ville ha, så jag valde denna 12 veckors gråa katten som jag döpte efter min morfar, Jan. Men jag berättade att jag hade mer än ett namn jag tänkt på så jag berättade om det andra och min värdmamma tyckte om det så mycket så hans namn blev Jan Tuff. Tuff är efter min andra kattunge jag hade för några år sedan. Allt han vill göra är att leka, även på nätterna.

Kräftskiva

Igår/söndags hade vi en kräftskiva. Det var super trevligt. Vi bjöd typ hela deras familj och jag bjöd Caroline, hon är också från Sverige och bor också i Bakersfield. Vi hade räkor och pizza som huvudrätt, pizza är pågrund av att inte många äter räkor, men allt var gott ändå. Sen så spelade jag, Caroline, min värdsyster och hennes kusin ett bordspel och flera spelade något rit spel på mobilen. Innan alla kom så dekorerade vi köket med röda dekorationer, samt att vi gjorde en svensk spellista, så vi lyssnade bara på svenskmusik. Det var allt jag gjorde på helgen. Nu har jag en hel vecka av skola sen har jag planer för hela helgen:))

Likes

Comments

I onsdags började jag High School, jag tycker att min andra dag var bättre än min första iallafall när det gäller mina lektioner. Min första dag visste ingen förutom min idrottslärare (coach) att jag är ifrån Sverige. Men nu vet alla mina lärare och typ alla i mina klasser. High School är lite som i filmerna men de gula skolbussarna är bara intressanta ifall man åker med någon man känner, jag tar hellre körkort och kör bil till skolan varje dag. Det är en sån stor skillnad på Amerikansk skola och Svensk skola, här har de massa skolmaterial som man måste bära runt på i en stor väska och man får inga material från skolan förutom textböcker. Första dagen i skolan fick jag läxor, vi gick hela dagen och man måste betala för skollunch, det finns saker jag kommer sakna med svenska skolan men det finns grejer jag gillar mer med amerikanska skolan. Folk var snälla vissa presentera sig själva eller sa bara hej. Jag är en Junior i Sophomore klasser. Första dagen åt jag lunch med min värdsyster och några av hennes vänner, igår åt jag med en annan utbytesstudent från Spanien och skolan delade ut gratis glass. Det är inte så mycket mer som hänt i skolan men igår efter skolan åkte vi och en del av min värdfamiljs släkt till ett känt Bakersfield ställe och åt glass:))

Likes

Comments

Mina första dagar här i Bakersfield har varit underbara, min värdfamilj är super trevliga och jag har fått ett super fint rum. När jag kom till flygplatsen stod familjen där och även några av deras släktingar. På kvällen hade de en BBQ och poolparty vilket var super trevligt. Allt det hände i lördags. Jag har dock inte tagit många bilder av dessa dagar eftersom jag precis kommit hit. I söndags var jag på en annan poolparty med EF och vi handlade skolprylar, i måndags var jag och min värdsyster iväg liten stund till en butik och Starbucks senare på dagen fick jag träffa en av hennes vänner, i dag var vi iväg till skolan och kollade vart alla mina klassrum kommer vara och fick även mitt skåp och träffade min idrotts lärare, vi cyklade till skolan och på vägen hem stannade vi och åt på tacobell. Imorgon börjar jag High School och jag är super taggad och nervös. men det är allt som har hänt hittils.

Likes

Comments